Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
  • Hotel Pandanus Beach, Sri Lanka
1 / 37
Udogodnienia hotelu Pandanus Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Pandanus Beach
star 4

Sri Lanka
Ocena hotelu Pandanus Beach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Pandanus Beach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 21 maja 2018

Hotel Pandanus Beach w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Kameralny i elegancki hotel, położony jest ok. 5 km od centrum znanej miejscowości turystycznej - Bentota, z szerokim wyborem restauracji, barów i sklepów. Do lotniska w Colombo ok. 105 km. Za hotelem przebiega linia kolejowa, która nie jest uciążliwa dla gości hotelowych.
Plaża:
Obiekt położony jest bezpośrednio przy przepięknej, szerokiej i piaszczystej plaży. Brak serwisu plażowego.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 h, winda, kantor, sklep z pamiątkami. Restauracja główna z widokiem na ocean, restauracja a'la carte serwująca dania kuchni międzynarodowej, 4 bary: bar główny, przy basenie, w restauracji oraz bar na dachu. Ponadto: duży basen, brodzik dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie oraz ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatnie.
Pokoje:
Hotel posiada 76 wyremontowanych, przestronnych i elegancko urządzonych pokoi superior oraz delux. - Pokoje superior - (pow. ok. 25 m2) mogące zakwaterować max. 2 osoby i 1 osobę na dostawce (możliwość dostawki w formie rozkładanego łóżka), wyposażone są w: łazienkę z prysznicem lub wanną, suszarkę do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację z indywidualną regulacją temperatury, wiatrak przysufitowy, TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, minibar (konsumpcja płatna dodatkowo), zestaw do przygotowywania kawy i herbaty. Wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras z widokiem na ocean. - Pokoje delux - (pow. ok. 35 m2) wyposażone jak pokoje superior, dodatkowo posiadają jacuzzi. Dostępne na potwierdzenie. Na zapytanie możliwość wstawienia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bufetu, przekąski (11:00-15:00), lokalne napoje bezalkoholowe, alkoholowe i koktajle przyrządzone z lokalnych alkoholi (10:00-24:00). Za opłatą: świeżo wyciskane soki oraz importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe.
Program sportowy i animacyjny:
Program animacyjny w wersji soft: zajęcia sportowe, pokazy kulturalne, pokazy magika, wieczorem muzyka na żywo. Program sportowy: sala fitness, siłownia, siatkówka, badminton, rzutki, szachy, bilard (płatny dodatkowo ok. 6 USD/ godz.). Centrum SPA za opłatą.
Internet:
Na terenie całego hotelu, Internet Wi-Fi dostępny bezpłatnie.
Kategoria lokalna:
Na Sri Lance nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli.
Strona www:
www.pandanusbeach.com
Naszym zdaniem:
Elegancki hotel, który polecamy szczególnie parom chcącym spędzić wymarzony urlop w kameralnej i miłej atmosferze. Hotel po całkowitym remoncie, z dobrym serwisem, oferuje gustownie urządzone pokoje, wszystkie z widokiem na ocean. Hotel bardzo lubiany przez naszych Klientów, szczególnie za dobry serwis oraz fantastyczna plażę!
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 5.0/6. Sprawdź opinie: https://r.pl/sri-lanka-wypoczynek/pandanus-beach

Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady. Międzylądowanie techniczne w jednym z portów Zatoki Perskiej (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu).
Dzień 2
Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie.
Dzień 11 lub 12
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych.
Dzień 12 lub 13
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Wizy
Wiza lankijska:
Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.
Wizy - informacje dla sprzedawców
Wiza lankijska:
Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.
Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2018 r. i mogą ulec zmianie.
Inne
Sri Lanka - informacje ogólne
Waluta
1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. W obiegu są zarówno monety jak i banknoty. Nominały monet: 5, 10, 25 i 50 centów, 1, 2 i 5 rupii. Nominały banknotów: 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 i 5000 rupii. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane.
Szczepienia
Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.
Transport
Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.
Godziny pracy
Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.
Święta
Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2018/2019 Poya przypada: 24.10.2018, 22.11.2018, 22.12.2018, 20.01.2019, 19.02.2019, 20.03.2019, 19.04.2019
Czas
+ 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.
Orientacyjne ceny
Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.
Napiwki
Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.
Elektryczność
220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
Ważne telefony i adresy:
Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58. Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail: kenbalendra@hotmail.com
Przelot
Zbiórka na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie przy stanowisku odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady. Międzylądowanie techniczne w jednym z portów Zatoki Perskiej (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu).
W regionie
Negombo:
tętniąca życiem turystyczna miejscowość, która dawniej była typową wioską rybacką. O niegdysiejszym charakterze miasta przypominają targi rybne, kolorowe łodzie rybackie oraz menu lokalnych restauracji pełne wyśmienitych potraw z owoców morza.
Kalutara:
Urocze, turystyczne miasteczko z szerokim wyborem barów, lokalnych restauracji oraz sklepików. Na osoby zainteresowane historią czeka stupa Gangatilaka, która jest jedną z największych stup na Sri lance oraz zamek Richmond inspirowany architekturą pałaców Maharadżów.
Bentota:
niewielkie, turystyczne miasteczko, będące lankijską stolicą sportów wodnych. Malowniczo rozciąga się nad niewielką zatoką, nad którą znajduje się wiele barów i restauracji kuszących zapachami lokalnej kuchni.
Tangalla:
To jedna z najpopularniejszych miejscowości turystycznych, zlokalizowana na południowym wybrzeżu wyspy. Jest bramą do bezkresnych wód oceanu gdzie skrywa się podwodne życie. Region znany z obecności wielu wspaniałych zwierząt morskich np. delfiny lub wieloryby które można podziwiać w tkacie rejsów.
Wycieczki lokalne
SRI LANKA TOP FAKULTETY
Rejs rzeką Madu i farma żółwi
Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
Cena ok. 40 USD.
Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
Cena od ok. 140 USD.
FAKULTETY POZOSTAŁE
White Water Rafting
Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai".
Cena od ok. 180 USD
Park Narodowy Yala (2 dni)
Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle - fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
Cena od ok. 175 USD.
Sigiriya i Dambula
Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń - również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
Cena od ok. 95 USD.
Masaż ayurwedyjski
(podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
Cena od ok. 40 USD.
Rejs - Wieloryby
Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
Cena od ok. 100 USD.
Szczyt Adama
Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
Cena od ok. 75 USD.
Rejs - Delfiny
Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
Cena od ok. 95 USD
Park Narodowy Wilpattu
Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
Cena od ok. 95 USD.
Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.
Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Inne

Sri Lanka - informacje ogólne
Waluta
1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. W obiegu są zarówno monety jak i banknoty. Nominały monet: 5, 10, 25 i 50 centów, 1, 2 i 5 rupii. Nominały banknotów: 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 i 5000 rupii. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane.
Szczepienia
Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.
Transport
Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.
Godziny pracy
Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.
Święta
Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2018/2019 Poya przypada: 24.10.2018, 22.11.2018, 22.12.2018, 20.01.2019, 19.02.2019, 20.03.2019, 19.04.2019
Czas
+ 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.
Orientacyjne ceny
Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.
Napiwki
Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.
Elektryczność
220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
Ważne telefony i adresy:
Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58. Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail: kenbalendra@hotmail.com
Przelot
Zbiórka na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie przy stanowisku odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozklady. Międzylądowanie techniczne w jednym z portów Zatoki Perskiej (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu).
W regionie
Negombo:
tętniąca życiem turystyczna miejscowość, która dawniej była typową wioską rybacką. O niegdysiejszym charakterze miasta przypominają targi rybne, kolorowe łodzie rybackie oraz menu lokalnych restauracji pełne wyśmienitych potraw z owoców morza.
Kalutara:
Urocze, turystyczne miasteczko z szerokim wyborem barów, lokalnych restauracji oraz sklepików. Na osoby zainteresowane historią czeka stupa Gangatilaka, która jest jedną z największych stup na Sri lance oraz zamek Richmond inspirowany architekturą pałaców Maharadżów.
Bentota:
niewielkie, turystyczne miasteczko, będące lankijską stolicą sportów wodnych. Malowniczo rozciąga się nad niewielką zatoką, nad którą znajduje się wiele barów i restauracji kuszących zapachami lokalnej kuchni.
Tangalla:
To jedna z najpopularniejszych miejscowości turystycznych, zlokalizowana na południowym wybrzeżu wyspy. Jest bramą do bezkresnych wód oceanu gdzie skrywa się podwodne życie. Region znany z obecności wielu wspaniałych zwierząt morskich np. delfiny lub wieloryby które można podziwiać w tkacie rejsów.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza lankijska:
Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wycieczki lokalne

SRI LANKA TOP FAKULTETY

Rejs rzeką Madu i farma żółwi
Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
Cena ok. 40 USD.
Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
Cena od ok. 140 USD.
FAKULTETY POZOSTAŁE
White Water Rafting
Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai".
Cena od ok. 180 USD
Park Narodowy Yala (2 dni)
Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle - fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
Cena od ok. 175 USD.
Sigiriya i Dambula
Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń - również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
Cena od ok. 95 USD.
Masaż ayurwedyjski
(podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
Cena od ok. 40 USD.
Rejs - Wieloryby
Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
Cena od ok. 100 USD.
Szczyt Adama
Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
Cena od ok. 75 USD.
Rejs - Delfiny
Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
Cena od ok. 95 USD
Park Narodowy Wilpattu
Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
Cena od ok. 95 USD.
Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Wizy

Wiza lankijska:
Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


TUI

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

/SRI LANKA

Do dyspozycji gości

• recepcja • taras • basen zewnętrzny (przy plaży, ze słodką wodą) • basen termalny (zewnętrzny, ze zintegrowanym brodzikiem dla dzieci)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • leżaki (przy basenie) • ręczniki 

Dodatkowe udogodnienia

• sklep z pamiątkami • butik • pralnia (płatna) • parking

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

50

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

Sport i wellness

W cenie • boisko do gry w siatkówkę plażową

Płatne • masaże (w ofercie firmy zewnętrznej) • siłownia 

Rozrywka

• muzyka na żywo

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na ocean DZM1

• 1-3 os. • widok na ocean • typ Deluxe • balkon • wentylator sufitowy • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna • prysznic • WC • suszarka do włosów • TV sat. • telefon • Wi-Fi (w cenie) • sejf • minibar (płatny) • zestaw do parzenia kawy/herbaty

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • typ Superior • od strony oceanu • balkon lub taras • wentylator sufitowy • klimatyzacja (centralnie sterowana) • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • TV sat. • telefon • Wi-Fi (w cenie) • sejf • minibar (płatny) • zestaw do parzenia kawy/herbaty

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: w formie bufetu
• obiad: w formie bufetu 
• kolacja: w formie bufetu
• przekąski
• wybrane napoje bezalkoholowe 
• wybrane lokalne napoje alkoholowe 

Dwa posiłki • śniadanie: w formie bufetu
• kolacja: w formie bufetu

Restauracje i bary • restauracje: 2
• restauracja: a la carte
• główna restauracja
• bar w lobby


BestReisen

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Malowniczo usytuowany, 5-piętrowy  hotel otoczony tropikalną roślinnością. Spokojne miejsce, kameralna atmosfera, egzotyczne pejzaże, piękne pokoje z widokiem na ocean.

Położenie

Przy piaszczystej, długiej  plaży,  3 km  od miejscowości Induruwa, 8 km od Bentoty,  90 km od lotniska, 55 km od Colombo. Niedaleko znajduje się linia kolejowa i przystanek  autobusowy.

Wyposażenie

Elegancki hol powitalny z częścią wypoczynkową, całodobowa recepcja, restauracja główna (bufety, a'la carte, okazyjnie wieczorki tematyczne i kolacje na plaży, dania kuchni lankijskiej oraz międzynarodowej) z barem, urokliwy SkyBar na dachu z widokiem na ocean,  bar przy basenie, sklepiki z lankijską biżuterią, rękodziełem i herbatą, punkt wymiany walut, łącza internetowe (bezpłatnie), room service (24 h), pralnia.

Pokoje

Superior: eleganckie, przestronne, komfortowe, w nowoczesnej stylistyce, klimatyzowane, mają łazienkę  (kabina prysznicowa, suszarka do włosów, wc), wiatrak sufitowy, TV sat, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, minibar, bezpłatne łącza internetowe, balkon lub taras z widokiem na plażę/ocean. Pokoje de luxe wyposażone są jak superior, mają dodatkowo kącik wypoczynku dziennego,  jacuzzi, drewnianą podłogę w sypialni i są większe.

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole serwowane do północy, butelka wody w pokoju.

Sport i rozrywka

Prostokątny basen z widokiem na ocean i bezpośrednim przejściem na plażę, taras z leżakami i parasolami, rzutki, badminton, tenis stołowy, bilard, siłownia z przeszklonymi ścianami (widok na ocean), siatkówka plażowa,  ośrodek spa&wellness, sporty wodne - okazjonalnie oferowane przez agencje zewnętrzne. Hotel nie prowadzi animacji na szeroką skalę, okazjonalnie lekki program rekreacyjny, wieczorki folklorystyczne, muzyka na żywo.

Dla dzieci

Łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka w restauracji.

Uwagi

Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 30 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 35 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne)

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Otoczony liśćmi Pandanusa, z którego resort wywodzi swoją nazwę, ośrodek znajduje się w Yalagama, Induruwa w odległości 100 kilometrów od międzynarodowego lotniska, 67km od miasta Colombo. Blisko od tętniącego życiem miasta Bentota.

PLAŻA

Piaszczysta, prywatna plaża mieści się tuż przy hotelu. Leżaki i parasole - bezpłatne.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Całkowicie odnowiony w 2013 r. kompleks hotelowy położonyw spokojnym i cichym miejscu. Hotel przeznaczony dla osób, które szukają spokojnego wypoczynku.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, 24 godzinny room service, pralnia, kantor wymiany walut, parking, mini pasaż handlowy, restauracja, bar na dachu. Hotel akceptuje karty VISA i MasterCard.

INTERNET

Na terenie całego obiektu oraz w pokojach internet Wi-Fi - bezpłatny.

SPORT I REKREACJA

Bezpłatnie: basen, leżaki, parasole, siłownia, siatkówka plażowa, Odpłatnie: bilard, Pandanus Wellness Spa,

ZAKWATEROWANIE

50 pokoi typu superior, dwuosobowe z możliwością dostawki z widokiem na ocean, wyposażone w łazienki, suszarki do włosów, łóżko typu king size lub dwa łóżka pojedyncze, TV/SAT, bezpłatne WiFi, zestaw do herbaty/hawy, odpłatny mini bar( butelka wody bezpłatna), sejf.

WYŻYWIENIE

HB śniadania i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą. All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji; przekąski. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barach w godzinach 10.00-24.00. !!! Kolacja Wigilijna (24.12)  oraz Kolacja Sylwestrowa (31.12) skalkulowana w cenę imprezy.

INNE WAŻNE INFORMACJE

www.pandanusbeach.com Ocena HCH 5,2 Rekomendacja turystów 90%.

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: wycieczek fakultatywnych, dodatkowych ubezpieczeń zdrowtonych oraz od kosztów rezygnacji. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk). Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD. Wiza może zostać także wydana po przylocie na lotnisku, co wiąże się z opłatą 40 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.SZCZEPIENIA, SŁUŻBA ZDROWIA Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zalecane jest zaszczepienie się przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. W sprawie szczegółowej i aktualnej informacji dotyczącej szczepień należy kontaktować się z wojewódzką stacją sanitarno - epidemiologiczną. Koszt dziennego pobytu w szpitalu publicznym wynosi ok. 30 USD. Opłata ta nie uwzględnia kosztów usługi lekarskiej i podanych lekarstw.Polskie placówki dyplomatyczne Brak polskiej placówki dyplomatycznej. Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Konsulat RP w Kolombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd.Colombo 03 Sri Lanka tel. (00-9411) 256 56 12, 693 307 fax. (00-9411) 266 96 39 kenbalendra@hotmail.com Przedstawicielstwa dyplomatyczne akredytowane w Polsce Ambasada Demokratyczno-Socjalistycznej Republiki Sri Lanki Al. Wilanowska 313 A 02-665 Warszawa tel.: 853 88 96, 853 88 97 fax: 843 53 48 lankaemb@medianet.pl www.srilanka.pl www.ceylontea.com.pl


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Ecco Travel

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Sri Lanka

Opis

Spokojna lokalizacja przy ładnym odcinku piaszczystej plaży, Elegancko, przytulnie urządzone pokoje z widokiem na morze, Basen o długości 45 metrów, Najwyższej klasy, nowoczesna siłownia, Centrum Spa z szeroką ofertą zabiegów,

Lokalizacja

w Induruwa, przy plaży, ok. 114 km od lotniska, ok. 75 km od Kolombo.

Wyposażenie

liczba pokoi - 50, restauracje - 2, bary - 1, recepcja 24h, ogród, lobby z barem, parking, wymiana waluty, taras słoneczny, room service 24h, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatna), sklep z pamiątkami, butik, salon urody/fryzjer (płatny), przechowalnia bagażu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, wypożyczalnia samochodów (płatna).

Basen

Basen odkryty, leżaki i parasole bezpłatnie (na zapytanie); basen dla dzieci, ratownik.

Pokoje

klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, telewizor z płaskim ekranem oraz dostępem do kanałów telewizji satelitarnej, sejf (płatny), biurko, internet bezprzewodowy, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, zestaw do parzenia kawy/herbaty, mini bar (płatny), woda mineralna butelkowana Typ pokoju - SUPERIOR - pokoje dla max. 3 osób.

Plaża

piaszczysta, przy hotelu, leżaki, parasole.

Sport na plaży

sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

SPA (płatne), masaże (płatne), zabiegi pielęgnacyjne (płatne), łaźnia (płatna), siłownia, siatkówka, bilard (płatny).

Rozrywka

muzyka na żywo.

Dla dzieci

basen, bufet w restauracji

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

Cena zawiera

przelot na trasie Warszawa - Colombo - Warszawa z przesiadkami, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW, transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą,

Cena nie zawiera

dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego, dopłaty do pokoju pojedynczego, dopłat do pokoi o wyższym standardzie, wycieczek fakultatywnych, w przypadku rezerwacji dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci - jedno z dzieci nie ma dostawki i śpi z rodzicami, Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

Obsługa na miejscu

Ograniczona obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. polskim przez cały rok. Obsługa zawiera - spotkanie, kontakt telefoniczny. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

Informacje wizowe

Przy wjeździe na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizy turystyczne wydawane są na lotnisku w Kolombo, na okres do 30 dni, w cenie 40 USD/os. Należy przedstawić paszport ważny 6 miesięcy od daty powrotu. (Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.) Wizy na pobyt do 48 h i tranzytowe, a także wizy dla dzieci do 12 roku życia - bez opłat. Wizę można również uzyskać za pośrednictwem strony internetowej http.//www.eta.gov.lk - w cenie 35 USD/os. Ecco Travel nie pośredniczy w uzyskaniu wiz wjazdowych na Sri Lankę.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


Mapa Hotelu Pandanus Beach
Zdjęcia lokalizacji (Sri Lanka)
wakacje na pięknych plażach Sri Lanki - Beruwala, Bentota, Negombo, Unawatuna
Wakacje na Sri Lance, słonie w Pinnawali
Kolorowe rybackie łodzie rybackie na plażach Sri Lanki
Atrakcja turystyczna Sri Lanki czyli rybacy na palach
Wakacje na Sri Lance, plantacje cejlońskiej herbaty
Wycieczka na Sigiriya czyli Lwią Skałę na Sri Lance
Tradycyjne lankijskie maski produkowane w Galle na Sri Lance
Gwarna promenada i fort w Galle - wakacje na Sri Lance

Opinie o Hotelu Pandanus Beach

Masz pytania o Hotel Pandanus Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00