Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
1 / 0
Udogodnienia hotelu Goldie Sands
  • Windsurfing
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Goldie Sands
star 3

Sri Lanka
Ocena hotelu Goldie Sands:
3.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Goldie Sands:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
3.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 grudnia 2018

Hotel Goldie Sands w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w Negombo, ok. 15 km od lotniska w Colombo. W Negombo oprócz szerokiego wyboru restauracji, barów i sklepów, znajdują się również inne atrakcje, np.: zabytkowy holenderski fort z 1672 r., kanał holenderski, liczne zabytkowe kościoły oraz słynny targ rybny.


Plaża:

Obiekt usytuowany bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej, publicznej plaży. Brak serwisu plażowego.



Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h, restauracja główna, bar, prostokątny basen z wydzielonym jacuzzi (brak brodzika lub wydzielonej części dla dzieci), ręczniki kąpielowe oraz leżaki i parasole dostępne przy basenie bezpłatnie. Za dodatkową opłatą: sklep z biżuterią i z pamiątkami, pralnia, wypożyczalnia rowerów.


Pokoje:

Do dyspozycji gości oddanych jest 63 pokoje 2-osobowych (możliwość 1 dostawki, w formie normalnego, pojedynczego łóżka), przestronne i komfortowo wyposażone w: łazienkę z prysznicem lub wanną, suszarkę do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację, wiatrak przysufitowy, TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, mini lodówkę, zestaw do przygotowania kawy i herbaty, umeblowany balkon lub taras. Większość pokoi posiada widok na ocean. Na zapytanie i potwierdzenie możliwość wstawienia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.


Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje w restauracji głównej. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Za dopłatą lunche (12:30-14:30) lub All Inclusive: śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bogatego bufetu, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (11:00-23:00). Hotel organizuje kulinarne wieczory tematyczne: kuchnia lankijska, międzynarodowa, chińska, włoska, owoce morza, a także barbecue na plaży i show cooking. Napoje płatne dodatkowo w jednym z barów (10:00-23:00).


Program sportowy i animacyjny:

Hotel nie prowadzi animacji, natomiast oferuje muzykę na żywo oraz wieczory z DJ-em. Ponadto w ramach infrastruktury sportowej: tenis stołowy, siatkówka plażowa i wodna, bilard (płatny dodatkowo ok. 2,5 USD/godz.). Za dopłatą: zabiegi SPA (w tym ayurweda).


Internet:

W pokojach Internet Wi-Fi dostępny bezpłatnie.



Kategoria lokalna:

Na Sri Lance nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli.



Strona www:

www.goldisands.com



Naszym zdaniem:

Przyjemny hotel o kameralnej, swobodnej atmosferze. Jego zdecydowanym atutem jest lokalizacja przy pięknej plaży, jak również bliskość lotniska. Bardzo wysoki standard pokoi, za co hotel otrzymał dodatkowe pół gwiazdki". Bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Hotel lubiany przez naszych Klientów.



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 4.9/6. Sprawdź opinie: https://r.pl/sri-lanka-wypoczynek/goldie-sands
"



Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Wycieczki lokalne

SRI LANKA TOP FAKULTETY

Rejs rzeką Madu i farma żółwi
Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
Cena ok. 40 USD.


Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
Cena od ok. 140 USD.


FAKULTETY POZOSTAŁE

White Water Rafting
Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai".
Cena od ok. 180 USD


Park Narodowy Yala (2 dni)
Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle - fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
Cena od ok. 175 USD.


Sigiriya i Dambula
Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń - również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
Cena od ok. 95 USD.


Masaż ayurwedyjski
(podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
Cena od ok. 40 USD.


Rejs - Wieloryby
Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
Cena od ok. 100 USD.


Szczyt Adama
Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
Cena od ok. 75 USD.


Rejs - Delfiny
Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
Cena od ok. 95 USD


Park Narodowy Wilpattu
Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
Cena od ok. 95 USD.


Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Sri Lanka - informacje ogólne


Waluta
1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. W obiegu są zarówno monety jak i banknoty. Nominały monet: 5, 10, 25 i 50 centów, 1, 2 i 5 rupii. Nominały banknotów: 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 i 5000 rupii. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane.

Szczepienia
Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.

Transport
Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.

Godziny pracy
Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.

Święta
Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2018/2019 Poya przypada: 24.10.2018, 22.11.2018, 22.12.2018, 20.01.2019, 19.02.2019, 20.03.2019, 19.04.2019
Czas
+ 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.

Orientacyjne ceny
Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.

Napiwki
Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.

Elektryczność
220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).

Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.

Ważne telefony i adresy:
Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58. Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail:

Wizy - informacje dla sprzedawcĂłw

Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wizy

Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3* Sri Lanka/Sri Lanka

Kategoryzacja hotelu

Kat. lokalna: 3*

Kat. Exim Tours

3*

Położenie

- przy plaży - ok. 15 km od lotniska - w miejscowości Negombo - ok. 30 km od Colombo

Plaża

- piaszczysta i szeroka - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja centralna - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - telefon, TV-Sat , sejf - mini lodówka - zestaw do parzenia kawy i herbaty - balkon/taras - większość pokoi z widokiem na ocean

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - basen z jacuzzi - leżaki i parasole - siatkówka plażowa, water polo - tenis stołowy Płatne - spa, masaże - sporty wodne na plaży

Wyżywienie

HB: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje dodatkowo płatne podczas obiadokolacji)

All Inclusive

Śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole, kawa, herbata, w godz. 10:00-23:00

Restauracje i bary

- restauracja główna - bar główny

Dodatkowe informacje

- hotel dysponuje 70 pokojami - internet (płatny) - 2 sale konferencyjne - kantor, pralnia, sklep z biżuterią - www.goldisands.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce),opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

płatnej wizy w wysokości 30 USD. Wniosek wizowy należy złożyć w elektronicznym systemie na stronie http://www.eta.gov.lk (wiza ważna 30 dni)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Goldi Sands Hotel znajduje się na plaży Negombo, zaledwie 15 minut od międzynarodowego lotniska Kolombo i 32 km od miasta Colombo. W pobliżu znajdują się restauracje, bary i sklepy.  

PLAŻA

przy hotelu, szeroka i piaszczysta, leżaki i parasole w cenie.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Niewielki hotel z rodzinną atmosferą. Negombo jest jednym z najbardziej poszukiwanych miejsc turystycznych ze względu na jego idylliczne położenie. Otoczony jedną z najbardziej dziewiczych i pięknych plaż, jak również ujściem laguny Negombo, która kiedyś był portem handlowym.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja 24 h, kantor wymiany walut, przestronny hall, restauracja główna, bar, centrum biznesowe, sklepik z pamiątkami, usługi pralni chemicznej, opieka medyczna na telefon. Akceptowane karty Amex, Mastercard, Visa.

INTERNET

Internet WiFi za opłatą.

SPORT I REKREACJA

Bezpłatnie: basen z wydzieloną częścią jacuzzi, leżaki i parasole przy basenie, siatkówka plażowa, tenis stołowy. Odpłatnie: bilard, masaże i zabiegi w spa.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 75 pokoi dwuosobowych z możliwością jednej dostawki. Wszystkie pokoje przeszły niedawno renowację, są przestronne i komfortowo wyposażone w: łazienkę z WC, prysznicem lub wanną, suszarkę do włosów, TV/SAT LCD, wiatrak, centralnie sterowaną klimatyzację, zestaw do przygotowania kawy lub herbaty, bezpłatny sejf, mini lodówkę, umeblowany balkon lub taras. Na zamówienie łóżeczko dla dziecka.

WYŻYWIENIE

HB śniadania i obiadokolacje. Napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą.

INNE WAŻNE INFORMACJE

www.goldisands.com Ocena HCH 4,9 Rekomendacja 79%.

WARUNKI WJAZDOWE

Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk). Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD. Wiza może zostać także wydana po przylocie na lotnisku, co wiąże się z opłatą 40 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.SZCZEPIENIA, SŁUŻBA ZDROWIA Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zalecane jest zaszczepienie się przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. W sprawie szczegółowej i aktualnej informacji dotyczącej szczepień należy kontaktować się z wojewódzką stacją sanitarno - epidemiologiczną. Koszt dziennego pobytu w szpitalu publicznym wynosi ok. 30 USD. Opłata ta nie uwzględnia kosztów usługi lekarskiej i podanych lekarstw.Polskie placówki dyplomatyczne Brak polskiej placówki dyplomatycznej. Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Konsulat RP w Kolombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd.Colombo 03 Sri Lanka tel. (00-9411) 256 56 12, 693 307 fax. (00-9411) 266 96 39 kenbalendra@hotmail.comPrzedstawicielstwa dyplomatyczne akredytowane w Polsce Ambasada Demokratyczno-Socjalistycznej Republiki Sri Lanki Al. Wilanowska 313 A 02-665 Warszawa tel.: 853 88 96, 853 88 97 fax: 843 53 48 lankaemb@medianet.pl www.srilanka.pl www.ceylontea.com.pl

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy (przelot samolotem rejsowym), transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego przedstawiciela, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: wycieczek fakultatywnych, dodatkowych ubezpieczeń zdrowtonych oraz od kosztów rezygnacji.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii.Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


TUI

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

/SRI LANKA

Do dyspozycji gości

• recepcja • lobby • winda • sala TV • ogród • taras • basen zewnętrzny (ze słodką wodą) 

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • leżaki (przy basenie i na plaży) • ręczniki plażowe (w cenie) 

Dodatkowe udogodnienia

• kantor wymiany walut (w recepcji) • jubiler • pralnia (płatna) • przechowalnia bagażu • parking (w zależności od dostępności) • sklep z pamiątkami • lekarz • 3 sale konferencyjne • room service (płatny)

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

71

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt domowych

Uwaga

Hotel rozbudowywany jest o kolejne 62 pokoje. Prace prowadzone są od poniedziałku do niedzieli w godzinach 08.00-18.00. W związku z pracami może dochodzić do niedogodności akustycznych, szczególnie w okolicach basenu. Hotelarz gwarantuje zakwaterowanie Gości TUI możliwie jak najdalej od prowadzonych prac.

Dla dzieci

• łóżeczko dziecięce (wymagana rezerwacja, w cenie)

Sport i wellness

Płatne • strefa odnowy biologicznej Infinity Spa • masaże • bilard

Rozrywka

• wieczory tematyczne

• muzyka na żywo

• rzutki

• bilard

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• 1-2 os. • ok. 27 m2 • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 27 m2 • widok na ocean • w głównym budynku • od strony oceanu • 1 podwójne łóżko • balkon lub taras • wentylator sufitowy • klimatyzacja (centralnie sterowana) • prysznic • WC • suszarka do włosów • TV sat. • radio • telefon • Wi-Fi • sejf • czajnik elektryczny • zestaw do parzenia kawy/herbaty • lodówka

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: kontynentalne, angielskie, w formie bufetu • obiad: w formie bufetu • kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne • przekąski • ciasto • wybrane napoje bezalkoholowe

Dwa posiłki • śniadanie: kontynentalne, angielskie, w formie bufetu • kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne

 

Restauracje i bary • restauracja

bufet, a la carte, stałe menu, popołudniowa herbata; rodzaje kuchni: azjatycka, chińskie, międzynarodowa, indyjska, regionalna, ryby/owoce morza, dania z grilla
• bar w lobby
• bar przy zewnętrznym basenie

Dodatkowe informacje • kolacja przy świecach: wymagana rezerwacja, za opłatą
• uroczysta kolacja: wymagana rezerwacja, za opłatą, w formie bufetu
• świąteczne atrakcje: w formie bufetu • atrakcje noworoczne: w formie bufetu


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Mapa Hotelu Goldie Sands
Zdjęcia lokalizacji (Sri Lanka)
wakacje na pięknych plażach Sri Lanki - Beruwala, Bentota, Negombo, Unawatuna
Wakacje na Sri Lance, słonie w Pinnawali
Kolorowe rybackie łodzie rybackie na plażach Sri Lanki
Atrakcja turystyczna Sri Lanki czyli rybacy na palach
Wakacje na Sri Lance, plantacje cejlońskiej herbaty
Wycieczka na Sigiriya czyli Lwią Skałę na Sri Lance
Tradycyjne lankijskie maski produkowane w Galle na Sri Lance
Gwarna promenada i fort w Galle - wakacje na Sri Lance

Opinie o Hotelu Goldie Sands

hotel Goldie Sands to obiekt kameralny i skromny, ale myśmy się na wielkie wygody nie nastawiali. Większych uwag do niego nie mam. Pogoda na Sri Lance trafiła nam się wyjątkowo dobra, plaża była fajna, a położenie hotelu w przyjemnej miejscowości Negombo sprawiło, że nie było czasu na nudę. polecamy!

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
3.9

Goldie Sands - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
1 os. pokoj standarowy
Pok. dwuosobowy dla 1 osoby ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
2 os. pokoj standarowy
Pok. dwuosobowy wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja
pokoj standarowy
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Pokoj double dla 3 osob
Economy
Standard

Goldie Sands - Możliwości wyżywienia:


Goldie Sands - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Goldie Sands? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00