cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Hikkaduwa, Sri Lanka
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
16.10 - 17.10
już od 153 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
29.10 - 30.10
już od 153 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Citrus Hikkaduwa
  • Windsurfing
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Citrus Hikkaduwa
star 4

Sri Lanka
Ocena hotelu Citrus Hikkaduwa:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Citrus Hikkaduwa:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 16 października 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 października 2022

Hotel Citrus Hikkaduwa w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1,5 km od centrum Hikkaduwy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 150 min

polozenie

  • ok. 1,5 km od centrum Hikkaduwy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 150 min

plaza

  • bezpośrednio przy piaszczystej plaży
  • piaszczysta
  • ręczniki

Wyposażenie

  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras
  • pralnia: za opłatą
  • parking: strzeżony, w cenie 
  • 2 sale konferencyjne
  • kantor

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

90

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen: zewnętrzny, leżaki
  • ręczniki

Sport i wellness

Płatne
  • strefa spa
  • masaże
  • windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
  • snorkeling: w ofercie firm zewnętrznych
  • szkoła nurkowania PADI
  • sala fitness/siłownia
  • łódź ze szklanym dnem

rozrywka

  • wieczory tematyczne
  • muzyka na żywo
  • karaoke

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój ekonomiczny DZZ2
  • 1-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy superior DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 29 m2
  • sypialnia
  • balkon lub taras
  • prysznic
  • WC
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • suszarka do włosów
  • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty
  • telefon
  • TV sat.
  • minibar
  • sejf: w cenie
Pokój 2-osobowy deluxe z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 30 m2
  • widok na morze
  • sypialnia
  • balkon
  • prysznic
  • WC
  • klimatyzacja: centralnie sterowana
  • suszarka do włosów
  • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty
  • telefon
  • TV sat.
  • minibar
  • sejf: w cenie

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad
  • kolacja
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
Pełne wyżywienie
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad
  • kolacja
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: w formie bufetu
    • wybór obiadu lub kolacji
    Restauracje i bary
  •  restauracje: 2
  • główna restauracja: bufet
  • główna restauracja „Lemon Fish": rodzaje kuchni: międzynarodowa, dania wegetariańskie, bufet, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, z tarasem, wymagany odpowiedni strój
  • bar na plaży „Summer Salt"
  • Dodatkowe informacje
  • kolacja przy świecach: na zapytanie, rezerwacja wymagana, za opłatą, stałe menu
  • uroczysta kolacja: na zapytanie, rezerwacja wymagana, za opłatą, w formie bufetu
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Sri Lanka / Sri Lanka

    Opis oferty:

    Położony tuż przy popularnej wśród surferów plaży Hikkaduwa, polecany jest szczególnie odkrywcom "nieznanych lądów". Chwalony za smaczną kuchnię oraz pomocną i zawsze uśmiechniętą obsługę, ma kameralną atmosferę, idealną na pełen relaksu wypoczynek. Zadbane pokoje urządzone są w klasycznym stylu, a w nowoczesnych wnętrzach hotelu da się wyczuć subtelną nutę egzotyki. W okolicy pełno jest małych knajpek z lokalną kuchnią, na każdym kroku spotkać można amatorów sportów wodnych - surferów i windsurferów. Warto również wybrać się na wycieczkę do miasta Galle gdzie znajduje się wpisany na Listę UNESCO imponujący fort - perełka architektury kolonialnej.

    POŁOŻENIE:

    w południowo-zachodniej części Sri Lanki, ok. 1,5 km od centrum miejscowości HIKKADUWA ze sklepami, barami i restauracjami, w pobliżu hotelu sklepy, ok. 17 km od Galle, ok. 100 km od stolicy Sri Lanki - Kolombo; ok. 140 km od lotniska w Kolombo; ok. 140 km od lotniska Hambantota; przystanek autobusowy ok. 1 km od hotelu.

    PLAŻA:

    Hikkaduwa, publiczna, piaszczysta, łagodnie opadające zejście do morza, dno morza przy plaży skaliste, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu, bez serwisu plażowego.

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1984 r., odnowiony w latach 2010-2011, 90 pokoi, 1 budynek, 6 pięter, winda, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja Lemon Fish z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i lokalna, owoce morza, dostępne foteliki dla dzieci; bar Summer Salt, kantor; centrum konferencyjne dla 200 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki; na zamówienie: drugie dziecko bez dostawki może spać z rodzicami), ok. 30 m², zadbany, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, nieregularny kształt, słodka woda, gł. 1-2,5 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bilard; za opłatą: centrum wellness: zabiegi ajurwedy, masaże; lekcje surfowania.

    SOFT ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.30-10.00), obiad w formie bufetu lub set menu (12.30-15.00), kolacja (19.30-22.00) w restauracji głównej; wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-23.00) w Summer Salt Bar; wymagane noszenie opasek soft all inclusive.

    KONTAKT:

    0094/717070072, www.citrusleisure.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Rainbow

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Hotel położony jest w barwnej miejscowości Hikkaduwa, 100 km od Colombo i 140 km od lotniska. Hikkaduwa, zwana mekką lankijskich surferów, wyrosła na turystyczną miejscowość dla młodych, rozrywkowych osób, z małym ale zapewniającym rozrywki centrum. Jest także idealna dla wielbicieli sportów wodnych: surfingu, kitesurfingu, nurkowania czy snorkelingu dzięki rafom znajdującym się u jej wybrzeży. Naprzeciwko hotelu supermarket.
    Pokoje:
    Hotel został całkowicie wyremontowany w 2011 r. Oddano do użytku także nowo wybudowane pokoje, które znajdują się w 3 piętrowym budynku na terenie ogrodu. 56 pokoi standardowych o powierzchni ok. 28 m2, większość z widokiem na morze, wyposażone są w: łazienkę z prysznicem lub wanną i suszarką do włosów, sejf, TV-sat., centralną klimatyzację z możliwością indywidualnej regulacji temperatury, telefon, zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, mini bar (konsumpcja dodatkowo płatna), balkon lub taras z widokiem na morze. Pokoje mogą zakwaterować maksymalnie 3 osoby dorosłe lub 2 dorosłe i 2 dzieci. Internet Wi-Fi płatny dodatkowo (ok 10 USD/ dzień w zależności od szybkości transferu). Za dopłatą 32 pokoje deluxe o powierzchni ok. 31 m2, usytuowane w nowo dobudowanej części hotelu, wszystkie z bezpośrednim widokiem na morze.
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja, 2 windy (w nowodobudowanym skrzydle, obsługujące pokoje deluxe), punkt wymiany walut. Restauracja główna z widokiem na morze (częściowo niezadaszona), 2 bary. Basen z bezpłatnymi leżakami i materacami znajdującymi się także na hotelowym trawniku przy plaży, brak brodzika dla dzieci. Internet Wi-Fi bezpłatny w lobby hotelowym, room service dostępny 18godz. - płatny dodatkowo.
    Wyżywienie:
    Śniadania i obiadokolacje serwowane w formie bufetu lub w niskim sezonie podawane do stolika (wybór z menu). Dania kuchni lankijskiej, międzynarodowej i owoce morza. Za dopłatą możliwe lunche. Napoje płatne dodatkowo.
    Program sportowy i animacyjny, SPA:
    Hotel nie prowadzi animacji, rozrywki dostępne są w okolicy hotelu oraz w centrum miejscowości Hikkaduwa (ok.10 min. jazdy tuk-tukiem). Klimatyzowana sala konferencyjna, pralnia, bilard płatny dodatkowo. Za opłatą dostępne są także zabiegi w centrum SPA. Niedaleko hotelu wypożyczalnia rowerów, skuterów i samochodów.
    Kategoria lokalna:
    Na Sri Lance nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli. Sieci hotelowe pozostawiają kategoryzację organizatorom turystyki i lokalnym agencjom turystycznym.
    Naszym zdaniem:
    Na Sri Lance nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli. Sieci hotelowe pozostawiają kategoryzację organizatorom turystyki i lokalnym agencjom turystycznym.
    Inne:
    www.citrusleisure.com

    świadczenia

    Cena obejmuje:
    bezpośredni przelot samolotem czarterowym PLL LOT Warszawa - Colombo -Warszawa, przeloty wewnętrzne Colombo - Male - Colombo, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach na Sri Lance (8 rozpoczętych dób hotelowych), Na Malediwach (5 rozpoczętych dób hotelowych) i 1 ostatni nocleg tranzytowy w hotelu na Sri Lance, transfery lotnisko - hotel - lotnisko - hotel - lotnisko, wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta na Sri Lance i anglojęzycznego przedstawiciela kontrahenta na Malediwach, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.Wizy lankijskiej, podatku turystycznego na Malediwach.
    Uwaga!
    Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.04.2014 r. i mogą ulec zmianie. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie,wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania.

    Inne

    Ważne informacje - Sri Lanka
    Waluta
    1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. W obiegu są zarówno monety, jak i banknoty. Nominały monet: 5, 10, 25 i 50 centów, 1, 2 i 5 rupii. Nominały banknotów: 10, 20, 50, 100, 200, 500 i 1000 rupii. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane.
    Wiza
    Od dnia 01.01.2012 r. władze Republiki Sir Lanki wprowadziły obowiązek posiadania wizy wjazdowej przez obywateli Rzeczpospolitej Polskiej. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow Tours. Wiza obowiązuje przez 90 dni od daty zarejestrowania. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy.
    Transport
    Pomimo, iż odległości są niewielkie pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.
    Godziny pracy
    Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.
    Święta
    Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2014/ 2015 Poya przypada: 6.11, 6.12, 4.01, 3.02, 5.03, 4.04.
    Czas
    + 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy
    Orientacyjne ceny
    obiad - ok. 10 USD woda w sklepie - ok. 0,5 USD piwo - ok. 2 USD wino - ok. 4 USD kawa - ok. 2 USD
    Poczta
    Orientacyjne opłaty pocztowe: Karta lotnicza 14 LKR, List lotniczy 20 LKR. Czas dostarczenia korespondencji do Europy wynosi 5-8 dni. Znaczki pocztowe można kupić w hotelach lub na poczcie. Główny Urząd Pocztowy (General Post Office) w Colombo Fort, Janadhipathi Mawatha, otwarty jest przez całą dobę. Na listach i kartkach trzeba koniecznie umieścić dopiski "Airmail" oraz "Poland".
    Napiwki
    Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15%. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka - ok. 500 LKR tygodniowo.
    Elektryczność
    220 V/ 50 Hz standard angielsko - hinduski Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptora (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
    Szczepienia
    Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze zaszczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.
    Telefony
    Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
    Ważne telefony i adresy:
    -
    Ambasada RP
    Brak placówki dyplomatycznej na ternie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58 -
    Konsulat RP w Colombo
    Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail: kenbalendra@hotmail.com
    Malediwy - informacje ogólne
    Wizy - Wiza na Sri Lankę
    Od dnia 01.01.2012 r. władze Republiki Sir Lanki wprowadziły obowiązek posiadania wizy wjazdowej przez obywateli Rzeczpospolitej Polskiej. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow Tours. Wiza obowiązuje przez 90 dni od daty zarejestrowania. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. -
    Wiza na Malediwy
    Polski turysta nie potrzebuje wizy wjazdowej do tego kraju. Na lotnisku w Male podczas kontroli paszportowej otrzymuje się bezpłatnie stempel władz imigracyjnych, zezwalający na wjazd i pobyt nie przekraczający 30 dni. Każdy przyjeżdżający turysta musi mieć wcześniej wykupione miejsce w jednym z licznych ośrodków turystycznych. Od 01.01.2012 na Malediwach obowiązuje podatek turystyczny, płatny bezpośrednio w hotelach ok. 6 USD/ os./ dzień.
    Waluta
    Rupia Malediwska [MVR]. 1 rupia = 100 leria, kurs: 1 USD - 12.960 MVR, 1 PLN - 5.771 MVR. Nie jest konieczna wymiana waluty na rupie malediwskie. Wszędzie są akceptowane waluty wymienialne (zwłaszcza USD). Nie zaleca się dokonywania płatności kartami kredytowymi, gdyż automatycznie do ceny dodawane są wysokie koszty manipulacyjne.
    Orientacyjne ceny
    butelka 1,5l wody 3 USD, drinki od 3 - 6 USD
    Elektryczność
    220 V/ 50 Hz wszystkie typy wtyczek
    Czas lokalny
    + 4 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy
    Warto wiedzieć
    Malediwy są krajem bezpiecznym dla turystów. W ośrodkach turystycznych na wyspach nie ma możliwości kontaktu z miejscową ludnością muzułmańską. Jedynie w stolicy Male należy zwracać uwagę na odpowiedni strój i zachowanie, które może godzić w obowiązujące normy religijne i przyjęte obyczaje. Nie wolno prezentować symboli religijnych: krzyże, gwiazdy Dawida, ect. przy wjeździe na Malediwy i będąc na miejscu. Nudyzm jest kategorycznie zabroniony. Przepisy celne całkowicie zabraniają wwozu alkoholu (jest dostępny w ośrodkach dla obcokrajowców po bardzo wysokich cenach), broni i narkotyków. Przemyt narkotyków zagrożony jest wysokimi karami więzienia. Zakazuje się wywozu korala. Dozwolony jest tylko wwóz rzeczy osobistych. Zabroniony wwóz mięsa wieprzowego i pornografii. Możliwy jest wwóz i wywóz dozwolonej ilości dewiz. Władze malediwskie bardzo restrykcyjnie podchodzą do przestrzegania przepisów, np.: za wwóz alkoholu grozi więzienie. W obszarze Malediwów wydzielono tzw. strefę turystyczną, w której zezwala się poruszać gościom z zagranicy. Aby samodzielnie zwiedzać atole nie należące do strefy, należy uzyskać specjalne zezwolenie - dotyczy to również lokalnych firm, które chciałyby na przykład poprowadzić trasę rejsu poza strefę turystyczną. Wszystkie obiekty noclegowe muszą pobrać od turystów podatek w wysokości ok. 6 USD za osobę za noc. Brak placówki dyplomatycznej. Malediwy znajdują się w kompetencji terytorialnej Ambasady RP w New Delhi (Indie). Pakiety i kosze powitalne dla nowożeńców wymagają potwierdzenia zawarcia związku małżeńskiego w okresie maksymalnie 6 ostatnich miesięcy (dokument należy zabrać ze sobą i okazać przy kwaterowaniu w recepcji). Międzynarodowa karta szczepień z potwierdzonym szczepieniem przeciwko żółtej gorączce (żółtej febrze) jest wymagana przy przylocie na lotnisku od tych pasażerów, którzy w przeciągu ubiegłych 6 dni przebywali w krajach unifikowanych żółtą gorączką.

    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne na Sri Lance:
    Rejs rzeką Madu i Farma żółwi
    Wycieczkę rozpoczniemy od 2 godzinnego rejsu łodzią po rzece Madu. Po drodze będzie okazja do zobaczenia tradycyjnego sposobu poławiania ryb oraz lokalnych upraw cynamonu. Odwiedzimy również ponad 200 letnią świątynię buddyjską znajdującą się na jednej z 64 wysp położonych na rzece Madu. Zobaczymy mangrowce, a opcjonalnie będzie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią zrobić przyjemny pedicure. W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi. Cena od 30 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, rejs łodzią oraz wstęp na farmę żółwi. Cena nie obejmuje: obiadu, opłat za możliwość fotografowania/ filmowania, wydatków własnych, napiwków, wizyty u Doctor Fish (3USD).
    White Water Rafting
    Po przejeździe do Kitagula wyruszymy w niezapomniany i ekscytujący spływ pontonami rzeką Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękna i dziką naturą. Przepłyniemy między innymi przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai". Będzie również okazja, żeby wskoczyć do orzeźwiającej i rwącej rzeki. Cena od 90 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, bilety wstępu. Cena nie obejmuje: obiadu, opłat za możliwość fotografowania/ filmowania, wydatków własnych i napiwków.
    Kandy, Sierociniec Dla Słoni i Nuwara Eliya
    (2 dni) Dzień 1. Wycieczkę rozpoczniemy od sierocińca dla słoni, gdzie znalazły nowy dom słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale, gdzie zaobserwujemy sposób pozyskiwania cynamonu, kardamonu i pieprzu. Będzie również okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Zakwaterowanie w hotelu w Kandy, obiadokolacja. Dzień 2. Po śniadaniu wyjazd do Nuwara Eliya. Po drodze zwiedzimy fabrykę herbaty w ok. Nuwara Eliya, zwanej też "Małą Anglią" Sri Lanki, usytuowana jest pośród malowniczych krajobrazów gór, dolin, wodospadów i plantacji herbaty. Cena od 95 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, bilety wstępu, nocleg w hotelu. Cena nie obejmuje: obiadu, opłat za możliwość fotografowania/ filmowania, wydatków własnych i napiwków.
    Park Narodowy Yala
    (2 dni) Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. Dzień 1. Wyjazd z hotelu wczesnym rankiem i przejazd do Parku Narodowego Yala. Po południu jeep safari w Parku Narodowym Yala, który jest znakomitym miejscem do podziwiania tamtejszej fauny i flory. Zakwaterowanie w hotelu w okolicy parku, obiadokolacja. Dzień 2. Po śniadaniu wyjazd z hotelu i przejazd do gorących źródeł w Amilipitiya (ok. 1,5 godz.). Po południu powrót do hotelu (około 17:00). Cena od 155 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, bilety wstępu, zakwaterowanie w Hotelu Priyankara lub podobnym ze śniadaniem i obiadokolacją. Cena nie obejmuje: lunchu, opłat za możliwość fotografowania/ filmowania, wydatków własnych i napiwków.
    Singaraja Las Równikowy
    Zapraszamy na spacer po wilgotnym i dusznym, ale zarazem mrocznym i tajemniczym lesie Sinharaja. To jeden z ostatnich dziewiczych lasów deszczowych. Zobaczymy tu między innymi: strumienie i wodospady, egzotyczne kwiaty, przepiękne motyle oraz mnóstwo roślin endemicznych. W 1989 r. las został wpisany na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Cena od 50 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, bilety wstępu. Cena nie obejmuje: obiadu, opłat za możliwość fotografowania/ filmowania, wydatków własnych i napiwków.
    Sigiriya i Habarana
    Wyjazd z hotelu wcześnie rano (śniadanie w formie prowiantu) i przejazd do Sigiriyi. Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy przejażdżka na słoniu (ok. 1 godz.). Wieczorem powrót do hotelu. Cena od 90 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, bilety wstępu, przejażdżka na słoniu. Cena nie obejmuje: lunchu, opłat za możliwość fotografowania/ filmowania, wydatków własnych i napiwków.
    Rejs - wieloryby i delfiny
    Sri Lanka staje się wiodącą destynacją do oglądania wielorybów i delfinów. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans naspotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Mamy też spore szanse na spotkanie delfinów. Rejs potrwa około 3 - 5 godzin (poszukiwanie wielorybów odbywa się do skutku). Cena od 70 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, rejs łodzią. Cena nie obejmuje: obiadu, wydatków własnych i napiwków. Wycieczka realizowana od połowy grudnia do końca marca.
    Szczyt Adama
    Cztery główne religie na Sri Lance uważają tę górę jako świętą. Buddyści nazywają ją Sri Pada - święty odcisk stopy i uznają, że przybył tu sam Gautama Budda. Dla Hindusów to "twórczy taniec Siwy" gdzie odciśnięta jest stopa Siwy. Muzułmanie w tym odcisku upatrują stopy Adama, a katolicy Św. Tomasza. Szczyt Adama jest bardzo ważnym miejscem pielgrzymkowym. Setki pielgrzymów wchodzą nań nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. Odcisk stopy jest niepozorny, ale wynagradza to niezwykła atmosfera tego miejsca i możliwość ujrzenia zagadkowego cienia, jednej z tajemnic wyspy. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie idealnego trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach, trwa około 4 godzin i 4 godziny trwa zejście. Przyjeżdżamy wieczorem, nocne wejście na szczyt. Powrót po śniadaniu dnia następnego. Cena od 75 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, bilet wstępu, obiad, śniadanie i pokój do przebrania się w Wathsala Inn. Cena nie obejmuje: wydatków własnych i napiwków. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
    Masaż ayurwedyjski
    Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało. Cena od 40 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem. Cena nie obejmuje: wydatków własnych i napiwków.
    Przejażdżka na słoniu
    Będąc na Sri Lance, trudno oprzeć się pokusie i nie przejechać się na słoniu. Te azjatyckie olbrzymy są najłagodniejszą odmianą tego gatunku, dlatego bez obaw można obserwować przyrodę z wysokości jego grzbietu. Charakterystyczny chód, wspaniałe plenery powodują, że przejażdżka przeradza się w niezapomnianą przygodę. Cena od 40 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem. Cena nie obejmuje: wydatków własnych i napiwków. Ceny uzależnione są od lokalizacji hoteli i liczby chętnych na daną wycieczkę. Szczegóły u rezydentów na miejscu.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Sri Lanka/Sri Lanka

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

    - przy plaży Hikkaduwa - ok. 130 km od lotniska

    Plaża

    - piaszczysta

    Pokoje

    Pokój Superior - klimatyzacja - łazienka (WC, prysznic) - sejf - balkon/taras - powierzchnia ok. 18 m2 Pokój Deluxe - wyposażenie pokoju Superior - powierzchnia ok. 27 m2 - widok na ocean

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen Płatne - masaże - snorkeling - windsurfing - centrum nurkowe (w pobiżu)

    Wyżywienie

    HB: śniadania oraz obiadokolacje, wybrane napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. FB: śniadania, obiady oraz kolacje, wybrane napoje do obiadu oraz kolacji płatne dodatkowo. All Inclusive:  śniadania, obiady i kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach wyznaczonych przez hotel.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - bar  

    Dodatkowe informacje

    - Wi Fi w lobby (bezpłatne) - pralnia (płatna) - www.citrusleisure.com  

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 w dniu wylotu), transfer lotnisko - hotel - lotnisko, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela kontrahenta,  wyżywienie zgodne z wykupioną ofertą,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Ważne informacje wizowe

    Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk). Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD.  Wiza może zostać także wydana po przylocie na lotnisku, co wiąże się z opłatą 40 USD.Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Coral Travel Egzotyka

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Hikkaduwa

    OPIS

    Hotel zlokalizowany na południu wyspy nieopodal miasta Hikkaduwa. Kilka kroków od hotelu znajduje się piękna plaża Hikkaduwa Beach, polecana dla rodzin z dziećmi. Do dyspozycji goście mają m.in. basen odkryty z widokiem na ocean a także centrum odnowy biologicznej z bogatą ofertą masaży orientalnych. Do tego restauracja serwująca dania lokalne i z kuchni europejskiej.

    lokalizacja

    2 km od centrum Hikkaduwa, 150 km od lotniska w Colombo. Hotel usytuowany na powierzchni: 10000 m2.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    1983 r. Odnowiony w 2017 r.Na terenie hotelu: restauracja, bar, room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen odkryty. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    - Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

    plaża

    20 m od hotelu, publiczna, piaszczysta, dojście do plaży ulicą.

    pokoje

    Zlokalizowane w 1 budynku:- budynek główny (liczba pięter: 6, liczba wind: 2)Typy pokoi:- pokoje eco budged dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje superior dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje deluxe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon

    Wyżywienie

    - restauracja główna, bar

    śniadanie

    - śniadanie (07:30-10:00)

    z myślą o dzieciach

    - menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - bilard

    płatne

    - centrum SPA- masaż

    dodatkowe informacje

    Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.

    Aktualizacja opisu

    23.11.2021 16:03

    usługi dostępne w hotelu

    Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Serwis plażowy


    Best Reisen

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Przyjemny, niski hotel świetnie usytuowany. Przyjazny personel, doskonała kuchnia, bardzo dobra oferta cenowa.

    Położenie

    Przy plaży w miejscowości Hakkaduwa będącej magnesem dla wielbicieli sportów wodnych. Pół kilometra od hotelu znajduje się rozległa plaża, ulubione miejsce windsurfingowców i lokalna restauracja i sklep, 2 km od hotelu jest stacja kolejowa (m.in. pociąg do zabytkowego miasta Galle - ok. 20 minut jazdy). Odległość od lotniska- ok. 100 km. 

    Wyposażenie

    Hol powitalny z recepcją i punktem wymiany walut, Wi Fi, sala konferencyjna, restauracja główna (dania kuchni lankijskiej oraz europejskiej), bar przy basenie, pralnia.

    Pokoje

    50 standardowo wyposażonych pokoi; łazienka z suszarka do włosów, klimatyzacja, TV sat LCD, minibar, telefon, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras. Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w większych i nowych (wybudowanych pod koniec 2011 r.) pokojach deluxe.

    Wyżywienie

    BB: Śniadania w formie bufetów.

    Sport i rozrywka

    Basen z tarasem słonecznym, gabinet ajurwedy (masaże, terapie pielęgnujące), wypożyczalnia samochodów i rowerów, w zależności od sezonu - wieczorki tematyczne i muzyka na żywo. Personel hotelowy pomaga w organizacji wypraw nurkowych (również kursy PADI).

    Dla dzieci

    .

    Uwagi

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 30 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 35 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne)

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    KonsorcjumPBP

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie Gustowny hotel położony przy zachwycającej plaży 100 km od Kolombo. Złoty piasek, lazurowy ocean i przyjemna bryza sprawiają, że jest to idealne miejsce na wypoczynek. Wzdłuż plązy liczne kawiarenki i butiki - życie nocne kwitnie i niezmiennie cieszy turystów. Pokoje Komfortowe elegancko urządzone pokoje z klimatyzacją i balkonem/tarasem ze wspaniałym widokiem na ocean. W pokojach znajdują się wszelkie udogodnienia pozwalające gościom w pełni cieszyć się wypoczynkiem. Do dyspozycji gości Basen, Spa, restauracja, bary, wynajem sprzętów do sportów wodnych, rejsy łódką, kurs surfingu, siatkówka plażowa, badminton, korty tenisowe, tenis stołowy, sala bankietowa, możliwość organizacji wycieczek.

    CENA ZAWIERA

    bilet lotniczy Warszawa/Gdańsk/Kraków/Poznań - Colombo - Warszawa/Gdańsk/Kraków/Poznań - min. 3200 PLN/ os. dorosła, min. 2600 PLN/ dziecko 2- 12 lat, transfer lotnisko- hotel- lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg opcji, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela kontrahenta na miejscu, ubezpieczenie NW i KL, bagaż,

    CENA NIE ZAWIERA

    napiwków, wydatków własnych, taksy lotniskowej przy wylocie ok. 11 USD, dobrowolnego ubezpieczenia od chorób przewlekłych i kosztów rezygnacji.

    UWAGI

    1. Wiza bezpłatna wydawana na lotnisku w Colombo 2. Przy wylotach w okresie "Wysokiego Sezonu" obowiązuje dopłata do biletu lotniczego (zgodnie z taryfą linii lotniczej, na której został zarezerwowany przelot). 3. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku niedostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej, za odpowiednią dopłatą


    Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

    W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

    Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

    Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


    BestReisen

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Przyjemny, niski hotel świetnie usytuowany. Przyjazny personel, doskonała kuchnia, bardzo dobra oferta cenowa.

    Położenie

    Przy plaży w miejscowości Hakkaduwa będącej magnesem dla wielbicieli sportów wodnych. Pół kilometra od hotelu znajduje się rozległa plaża, ulubione miejsce windsurfingowców i lokalna restauracja i sklep, 2 km od hotelu jest stacja kolejowa (m.in. pociąg do zabytkowego miasta Galle - ok. 20 minut jazdy). Odległość od lotniska- ok. 100 km. 

    Wyposażenie

    Hol powitalny z recepcją i punktem wymiany walut, Wi Fi, sala konferencyjna, restauracja główna (dania kuchni lankijskiej oraz europejskiej), bar przy basenie, pralnia.

    Pokoje

    50 standardowo wyposażonych pokoi; łazienka z suszarka do włosów, klimatyzacja, TV sat LCD, minibar, telefon, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras. Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w większych i nowych (wybudowanych pod koniec 2011 r.) pokojach deluxe.

    Wyżywienie

    BB: Śniadania w formie bufetów.

    Sport i rozrywka

    Basen z tarasem słonecznym, gabinet ajurwedy (masaże, terapie pielęgnujące), wypożyczalnia samochodów i rowerów, w zależności od sezonu - wieczorki tematyczne i muzyka na żywo. Personel hotelowy pomaga w organizacji wypraw nurkowych (również kursy PADI).

    Dla dzieci

    .

    Uwagi

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 30 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 35 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne)

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    ok. 1,5 km od centrum Hikkaduwy, bezpośrednio przy plaży, czas dojazdu z lotniska ok. 150 min

    PLAŻA

    bezpośrednio przy piaszczystej plaży, piaszczysta, bezpłatne ręczniki

    HOTEL

    Kategoria lokalna: 3*

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    recepcja, winda, ogród, taras, pralnia: za opłatą, parking: strzeżony, w cenie, basen zewnętrzny, leżaki

    INTERNET

    Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    2 sale konferencyjne

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatne: basen Odpłatne: masaże, snorkeling, windsurfing, centrum nurkowe (w pobiżu)

    ZAKWATEROWANIE

    Pokój Superior: klimatyzacja, łazienka (WC, prysznic), sejf, balkon/taras,  powierzchnia ok. 18 m2 Pokój Deluxe: wyposażenie pokoju Superior, powierzchnia ok. 27 m2, widok na ocean

    WYŻYWIENIE

    All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, wybrane napoje bezalkoholowe, wybrane lokalne napoje alkoholowe, wybrane napoje do posiłkówkawa/herbata po południu, Pełne wyżywienie: śniadanie: w formie bufetu, obiad,kolacja Dwa posiłki: śniadanie: w formie bufetu, wybór obiadu lub kolacji Kolacja Wigilijna (24.12) oraz Kolacja Noworoczna (31.12) wliczone w cenę imprezy.

    INFORMACJE DODATKOWE

    -

    CENA

    Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę anglo- i niemieckojęzycznego rezydenta (polskojęzyczny rezydent na telefon), ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji ( ok 3% wartości rezerwacji), chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk). Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu. Wiza 1. Koszt jednorazowej wizy wjazdowej, ważnej przez 1 miesiąc, wynosi 35 USD / - za osobę. 2. Wszystkie wnioski wizowe będą rozpatrywane online www.eta.gov.lk (Strona zostanie wkrótce otwarta). 3. Potwierdzenie wniesienia opłaty za 2 testy PCR, które zostaną wykonane w dniu przyjazdu oraz między 5 a 7 dniem należy uzyskać przed złożeniem wniosku o wizę, w przypadku gdy turysta przebywa na 10 lub więcej dni, należy konieczne do wykonania III testu PCR i potwierdzenie wpłaty za testy PCR będzie wymagane w momencie ubiegania się o wizę. 4. Obowiązkowe ubezpieczenie podróżne Covid należy wykupić przed złożeniem wniosku o wizę, ponieważ będzie ono niezbędne jako dokument uzupełniający przy ubieganiu się o wizę. Informacje wymagane do złożenia wniosku wizowego: * Szczegóły rezerwacji certyfikowanego hotelu * Trasa po Sri Lance * Bilet powrotny * Dowód ubezpieczenia medycznego   SZCZEPIENIA, SŁUŻBA ZDROWIA Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zalecane jest zaszczepienie się przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. W sprawie szczegółowej i aktualnej informacji dotyczącej szczepień należy kontaktować się z wojewódzką stacją sanitarno - epidemiologiczną. Koszt dziennego pobytu w szpitalu publicznym wynosi ok. 30 USD. Opłata ta nie uwzględnia kosztów usługi lekarskiej i podanych lekarstw.Polskie placówki dyplomatyczne Brak polskiej placówki dyplomatycznej. Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Konsulat RP w Kolombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd.Colombo 03 Sri Lanka tel. (00-9411) 256 56 12, 693 307 fax. (00-9411) 266 96 39 kenbalendra@hotmail.com Przedstawicielstwa dyplomatyczne akredytowane w Polsce Ambasada Demokratyczno-Socjalistycznej Republiki Sri Lanki Al. Wilanowska 313 A 02-665 Warszawa tel.: 853 88 96, 853 88 97 fax: 843 53 48 lankaemb@medianet.pl www.srilanka.pl www.ceylontea.com.pl

    Covid- 19

    Aktualizacja 26.01.2021 Mamy dobrą wiadomość dla osób wracających z urlopu. Osoby zaszczepione przeciwko COVID-19 oraz te, które uzyskały ujemny wynik testu diagnostycznego na obecność SARS-CoV-2 (czas między uzyskaniem wyniku testu a przekroczeniem granicy nie może przekraczać 48 godzin), nie będą musiały przechodzić obowiązkowej kwarantanny do powrocie do Polski. Zakwaterowanie: Wymagany jest co najmniej 7-dniowy pobyt na Sri Lance. Przed wylotem wymagany jest test PCR na Covid-19. Negatywny wynik testu PCR jest wymagany przed wejściem na pokład samolotu  i po przylocie na Sri Lankę. Test nie powinien być starszy niż 96 godziny przed wylotem. Po przylocie na Sri Lankę: na lotnisku będzie  obowiązywać reżim sanitarny. Po przylocie nie ma kwarantanny, chyba że zostaną wykryte objawy choroby wskazujące na Covid - 19 .Badanie PCR zostanie przeprowadzone po przylocie na lotnisko. Kolejny test zostanie przeprowadzony w ciągu 4-5 dni po przyjeździe. Klienci przebywający dłużej niż 10 dni na terenie Sri Lanki, będą zobowiązani do wykonania trzeciego testu podczas swojego pobytu na własny koszt. W przypadku pozytywnego wyniku testu PCR, Klientów obowiązuje kwarantanna w wyznaczonym hotelu. Kwarantanna zwykle trwa od 14 do 21 dni. O jej zakończeniu decyduje lekarz.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Nekera

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    SRI_LANKA

    Położenie

    bezpośrednio nad morzem, w pobliżu rafa koralowa. Miejsce idealne dla niezależnych turystów, nie jest tu cicho i spokojnie. W pobliżu sklepy, bary i restauracje. Tutejsza plaża uznawana jest do najładniejszych na wyspie, a warunki do surfowania idealne. W pobliżu wielka atrakcja dla osób nurkujacych - cztery wraki okrętów. W Hikkaduwa nie brakuje centrów nurkowych, w których można wypożyczyć sprzęt i zorganizować wyprawę nurkową. Transfer z lotniska ok. 2,5 godz.

    Plaża

    wąska plaża bezpośrednio przy hotelu.

    Wyposażenie

    kameralny hotel, 90 pokoi w 1 budynku. Hol z recepcją, restauracja bezpośrednio nad morzem, bar na świeżym powietrzu. W ogrodzie basen. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty.

    Internet

    WIFI przy basenie bez opłaty.

    Zakwaterowanie

     Pokoje superior: ok. 19 mkw., z minibarem, klimatyzacją, sejfem do wynajęcia, TV, telefonem, internetem (za opłatą), łazienką z prysznicem. Suszarka, WC. Balkon lub taras z widokiem na morze. Pokoje deluxe: ok. 22 mkw., pozostałe wyposażenie jak w pokojach superior. Wariant ekonomiczny.

    Sport

    za opłatą wędkowanie, nurkowanie i żeglowanie.

    Wellness

    za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.

    Wyżywienie

    2 posiłki lub 3 posiłki dziennie. All Inclusive: trzy posiłki w formie bufetu. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.-24.00.  

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Dertour Polska

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Citrus Hikkaduwa

    Kategoria

    ***

    Miejscowość

    Hikkaduwa

    Region

    Hikkaduwa

    Kod

    CMB14115 IO

    Liczba pokoi

    90

    Położenie

    Przy plaży Hikkaduwa. Sklepy w pobliżu, do lotniska Kolombo ok. 130 km (ok. 4 godzin jazdy samochodem). Przed hotelem biegnie ulica.

    Opis

    Mały hotel, przyjemnie urządzony łączy w sobie tradycję z nowoczesnością. Półotwarta restauracja 'Lemonfish', częściowo z widokiem na Ocean Indyjski. Basen, bar, bezpłatne łącze internetowe WLAN w niektórych strefach publicznych.

    Wyżywienie

    Dwa posiłki dziennie (H) - śniadania i kolacje w formie bufetu w 'Lemonfish'. Przy rezerwacji z 3 posiłkami (V) lub All Inclusive (I) dodatkowo obiad w formie bufetu w 'Lemonfish'. Dodatkowe świadczenia przy All Inclusive (I) = wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. ok. 10-24.

    Pokój typ 1

    Superior (50) = ok. 18 m kw., prosto i elegancko urządzone, łazienka z prysznicem / WC, TV, telefon, klimatyzacja, sejf, balkon lub taras.

    Pokój typ 2

    Deluxe (40) = ok. 27 m kw., wyposażenie jak w Superior, widok na morze.

    Sport, rozrywka, wellness

    Lotki. Za opłatą - windsurfing, Boogie Board.

    Warto wiedzieć

    Honeymoon Special - oferty dla nowożeńców oraz podróży jubileuszowych. Należy zgłosić przy rezerwacji. Więcej w cenie - talerz owoców na powitanie, oferta top zniżki dla dziecka, oferta 55 plus, ceny na dostawce wg aktualnego katalogu. Możliwość zarezerwowania dodatkowej kat. pokoju - .

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z / na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    MK306102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Neckermann

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Sri Lanka, Sri Lanka

    Położenie

    bezpośrednio nad morzem, w pobliżu rafa koralowa. W pobliżu sklepy, bary i restauracje. Transfer z lotniska ok. 2,5 godz.

    Plaża

    wąska plaża bezpośrednio przy hotelu.

    Wyposażenie

    prosty obiekt z 90 pokojami. Hol z recepcją, restauracja bezpośrednio nad morzem, bar na świeżym powietrzu. W ogrodzie basen. Leżaki ia parasole przy basenie bez opłaty. www.citrusleisure.com.

    Wyżywienie

    Z 2 lub 3 posiłkami.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.-24.00.

    Internet

    WIFI przy basenie bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3A): ok. 19 m kw, z minibarem, klimatyzacją, sejfem do wynajęcia, TV, telefonem, internetem (za opłatą), łazienką z prysznicem. Suszarka, WC. Balkon lub taras z widokiem na morze. Pokoje deluxe (A1-3B): ok. 22 m kw. Wariant ekonomiczny (A1-2S).

    Sport

    za opłatą wędkowanie, nurkowanie i żeglowanie.

    Wellness

    za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.

    Kategoria lokalna

    3,5 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Sri Lanka, Sri Lanka

    Położenie

    bezpośrednio nad morzem, w pobliżu rafa koralowa. W pobliżu sklepy, bary i restauracje. Transfer z lotniska ok. 2,5 godz.

    Plaża

    wąska plaża bezpośrednio przy hotelu.

    Wyposażenie

    prosty obiekt z 90 pokojami. Hol z recepcją, restauracja bezpośrednio nad morzem, bar na świeżym powietrzu. W ogrodzie basen. Leżaki ia parasole przy basenie bez opłaty. www.citrusleisure.com.

    Dostęp do internetu

    WIFI przy basenie bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    3,5 gwiazdki.

    Karty kredytowe

    Amex, Mastercard, Visa.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3A): ok. 19 m kw, z minibarem, klimatyzacją, sejfem do wynajęcia, TV, telefonem, internetem (za opłatą), łazienką z prysznicem. Suszarka, WC. Balkon lub taras z widokiem na morze. Pokoje deluxe (A1-3B): ok. 22 m kw. Wariant ekonomiczny (A1-2S).

    Wyżywienie

     Z 2 lub 3 posiłkami.

    Sport

    za opłatą wędkowanie, nurkowanie i żeglowanie.

    Wellness

    za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.-24.00.


    Neckermann X

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Sri Lanka, Sri Lanka

    Położenie

    bezpośrednio nad morzem, w pobliżu rafa koralowa. W pobliżu sklepy, bary i restauracje. Transfer z lotniska ok. 2,5 godz.

    Plaża

    wąska plaża bezpośrednio przy hotelu.

    Wyposażenie

    prosty obiekt z 90 pokojami. Hol z recepcją, restauracja bezpośrednio nad morzem, bar na świeżym powietrzu. W ogrodzie basen. Leżaki ia parasole przy basenie bez opłaty. www.citrusleisure.com.

    Wyżywienie

    Z 2 lub 3 posiłkami.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.-24.00.

    Internet

    WIFI przy basenie bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3A): ok. 19 m kw, z minibarem, klimatyzacją, sejfem do wynajęcia, TV, telefonem, internetem (za opłatą), łazienką z prysznicem. Suszarka, WC. Balkon lub taras z widokiem na morze. Pokoje deluxe (A1-3B): ok. 22 m kw. Wariant ekonomiczny (A1-2S).

    Sport

    za opłatą wędkowanie, nurkowanie i żeglowanie.

    Wellness

    za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.

    Kategoria lokalna

    3,5 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Mapa Hotelu Citrus Hikkaduwa
    Zdjęcia lokalizacji (Sri Lanka)
    wakacje na pięknych plażach Sri Lanki - Beruwala, Bentota, Negombo, Unawatuna
    Wakacje na Sri Lance, słonie w Pinnawali
    Kolorowe rybackie łodzie rybackie na plażach Sri Lanki
    Atrakcja turystyczna Sri Lanki czyli rybacy na palach
    Wakacje na Sri Lance, plantacje cejlońskiej herbaty
    Wycieczka na Sigiriya czyli Lwią Skałę na Sri Lance
    Tradycyjne lankijskie maski produkowane w Galle na Sri Lance
    Gwarna promenada i fort w Galle - wakacje na Sri Lance

    Opinie o Hotelu Citrus Hikkaduwa

    Citrus Hikkaduwa - możliwości zakwaterowania:

    deluxe dbl
    deluxe promo dbl
    SUPERIOR
    superior dbl
    superior [promo] dbl
    Superior Promo
    Deluxe Promo
    Pokój dwuosobowy (1 bed) - De Luxe
    Pokój dwuosobowy (1 bed) - Superior
    Pokój dwuosobowy
    Pokój dwuosobowy - De Luxe
    Pokój trzyosobowy - De Luxe
    Deluxe
    Superior

    Citrus Hikkaduwa - Możliwości wyżywienia:


    Citrus Hikkaduwa - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Citrus Hikkaduwa? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00