cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
  • Hotel Club Koggala Village, Sri Lanka
1 / 26
Udogodnienia hotelu Club Koggala Village
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Club Koggala Village
star 3

Sri Lanka
Ocena hotelu Club Koggala Village:
4.1 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Club Koggala Village:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.1 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 31 października 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 11 marca 2019

Hotel Club Koggala Village w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

**

Opis oferty

 

Położenie:

Ten rodzinny hotel położony jest w miejscowości Koggala oferującej turystom niewielki wybór sklepów i restauracji, ok. 15 km na południe od historycznego centrum Galle z zabytkowym fortem holenderskim. Do lotniska w Colombo ok. 170 km. Goście hotelu mogą korzystać z infrastruktury ogólnodostępnej hotelu Koggala Beach.



Plaża:

Obiekt zlokalizowany bezpośrednio przy przepięknej, szerokiej, piaszczystej, publicznej plaży ciągnącej się na długości kilku kilometrów. Brak serwisu plażowego.



Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h, kantor wymiany walut, sejf w recepcji, przechowalnia bagażu, restauracja główna z tarasem i widokiem na morze, basen, bar przy basenie. Bezpłatne ręczniki plażowe oraz leżaki przy basenie.



Pokoje:

Hotel posiada 87 skromnych pokoi standardowych (pow. ok. 20 m2), mogących zakwaterować 2 osoby (możliwość 1 dostawki w formie rozkładanego łóżka lub sofy). Pokoje wyposażone są w: łazienkę (prysznic, suszarka do włosów), klimatyzację z indywidualną regulacją temperatury, wiatrak przysufitowy, TV Sat., telefon, balkon lub taras. Większość pokoi posiada widok na ogród lub basen. Za dopłatą dostępne również pokoje z widokiem na morze. Na zamówienie możliwość wstawienia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.


Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje. Za dopłatą All Inclusive: śniadanie, lunch, kolacja serwowana w formie bufetu, kawa i herbata (16:00-18:00) w restauracji głównej, lokalne napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe dostępne w barze przy basenie (10:00-24:00).


Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi animacje w wersji soft. W ramach infrastruktury sportowej: aerobik w wodzie, siatkówka plażowa, badminton, tenis stołowy, rzutki, szachy. Za opłatą: centrum sportów wodnych w Unawatunie.


Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi w ogólnodostępnych częściach hotelu.



Kategoria lokalna:

Na Sri Lance nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli.



Strona www:

www.clubkoggala.com



Naszym zdaniem:

Bardzo prosty hotel dla niewymagających Gości o dobrym stosunku jakości do ceny. Najtańsza oferta na Sri Lance. Przepiękna plaża. Dobra infrastruktura kompleksu rekompensuje skromne pokoje. Dodatkowym atutem jest bliskość urokliwego miasteczka Galle.



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 4.8/6. Sprawdź opinie:


Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na . Międzylądowanie techniczne w jednym z portów Zatoki Perskiej (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu).

Dzień 2
Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie.

Dzień 11 lub 12
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych.

Dzień 12 lub 13
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Wizy
Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.

Wizy - informacje dla sprzedawców
Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Inne
Sri Lanka - informacje ogólne


Waluta
1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. W obiegu są zarówno monety jak i banknoty. Nominały monet: 5, 10, 25 i 50 centów, 1, 2 i 5 rupii. Nominały banknotów: 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 i 5000 rupii. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane.

Szczepienia
Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.

Transport
Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.

Godziny pracy
Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.

Święta
Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2018/2019 Poya przypada: 24.10.2018, 22.11.2018, 22.12.2018, 20.01.2019, 19.02.2019, 20.03.2019, 19.04.2019
Czas
+ 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.

Orientacyjne ceny
Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.

Napiwki
Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.

Elektryczność
220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).

Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.

Ważne telefony i adresy:
Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58. Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail: kenbalendra@hotmail.com

Przelot
Zbiórka na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie przy stanowisku odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na . Międzylądowanie techniczne w jednym z portów Zatoki Perskiej (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu).

W regionie


Negombo:
tętniąca życiem turystyczna miejscowość, która dawniej była typową wioską rybacką. O niegdysiejszym charakterze miasta przypominają targi rybne, kolorowe łodzie rybackie oraz menu lokalnych restauracji pełne wyśmienitych potraw z owoców morza.

Kalutara:
Urocze, turystyczne miasteczko z szerokim wyborem barów, lokalnych restauracji oraz sklepików. Na osoby zainteresowane historią czeka stupa Gangatilaka, która jest jedną z największych stup na Sri lance oraz zamek Richmond inspirowany architekturą pałaców Maharadżów.

Bentota:
niewielkie, turystyczne miasteczko, będące lankijską stolicą sportów wodnych. Malowniczo rozciąga się nad niewielką zatoką, nad którą znajduje się wiele barów i restauracji kuszących zapachami lokalnej kuchni.

Tangalla:
To jedna z najpopularniejszych miejscowości turystycznych, zlokalizowana na południowym wybrzeżu wyspy. Jest bramą do bezkresnych wód oceanu gdzie skrywa się podwodne życie. Region znany z obecności wielu wspaniałych zwierząt morskich np. delfiny lub wieloryby które można podziwiać w tkacie rejsów.

Wycieczki lokalne
SRI LANKA TOP FAKULTETY

Rejs rzeką Madu i farma żółwi
Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
Cena ok. 40 USD.


Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
Cena od ok. 140 USD.


FAKULTETY POZOSTAŁE

White Water Rafting
Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai".
Cena od ok. 180 USD


Park Narodowy Yala (2 dni)
Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle - fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
Cena od ok. 175 USD.


Sigiriya i Dambula
Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń - również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
Cena od ok. 95 USD.


Masaż ayurwedyjski
(podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
Cena od ok. 40 USD.


Rejs - Wieloryby
Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
Cena od ok. 100 USD.


Szczyt Adama
Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
Cena od ok. 75 USD.


Rejs - Delfiny
Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
Cena od ok. 95 USD


Park Narodowy Wilpattu
Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
Cena od ok. 95 USD.


Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Wycieczki lokalne

SRI LANKA TOP FAKULTETY

Rejs rzeką Madu i farma żółwi
Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
Cena ok. 40 USD.


Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
Cena od ok. 140 USD.


FAKULTETY POZOSTAŁE

White Water Rafting
Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai".
Cena od ok. 180 USD


Park Narodowy Yala (2 dni)
Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle - fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
Cena od ok. 175 USD.


Sigiriya i Dambula
Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń - również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
Cena od ok. 95 USD.


Masaż ayurwedyjski
(podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
Cena od ok. 40 USD.


Rejs - Wieloryby
Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
Cena od ok. 100 USD.


Szczyt Adama
Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
Cena od ok. 75 USD.


Rejs - Delfiny
Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
Cena od ok. 95 USD


Park Narodowy Wilpattu
Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
Cena od ok. 95 USD.


Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Sri Lanka - informacje ogólne


Waluta
1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. W obiegu są zarówno monety jak i banknoty. Nominały monet: 5, 10, 25 i 50 centów, 1, 2 i 5 rupii. Nominały banknotów: 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 i 5000 rupii. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane.

Szczepienia
Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.

Transport
Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.

Godziny pracy
Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.

Święta
Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2018/2019 Poya przypada: 24.10.2018, 22.11.2018, 22.12.2018, 20.01.2019, 19.02.2019, 20.03.2019, 19.04.2019
Czas
+ 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.

Orientacyjne ceny
Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.

Napiwki
Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.

Elektryczność
220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).

Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.

Ważne telefony i adresy:
Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58. Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail:

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wizy

Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


BestReisen

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Przytulny hotel w zielonej okolicy, dobra baza wypadowa do zwiedzania wyspy.

Położenie

Przy plaży w miejscowości Koggala, ok. 165 km od lotniska.

Wyposażenie

Recepcja, room service, restauracja główna (dania kuchni lokalnej i międzynarodowej), bar, sala konferencyjna, pralnia, sauna, basen, centrum SPA.

Pokoje

Pokoje Standard, wszystkie klimatyzowane, wyposażone w: łazienkę z prysznicem, suszarkę, telewizor, balkon/taras.

Wyżywienie

HB - Śniadania i obiadokolacje w formie bufetów FB - Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów All Inclusive - Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, kawa, herbata, woda w wyznaczonych miejscach i godzinach

Sport i rozrywka

Basen, sauna, centrum SPA

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 35 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 40 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne).

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Itaka R

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

**

Region

Sri Lanka / Sri Lanka

Opis oferty:

Położony zaledwie kilka kroków od wspaniałej plaży, tworzy wakacyjny kompleks z hotelem Koggala Beach. Blisko jest również do centrum Habaraduwa z lokalnymi sklepikami, gdzie można kupić oryginalne pamiątki. W hotelu w ciągu dnia organizowane są animacje sportowe, wieczorem przedstawienia i pokazy artystyczne. Do dyspozycji Gości jest zadbany basen z bezpłatnym serwisem. Hotel jest skromny, lecz oferuje wszystko, co potrzeba do wygodnego pobytu. Polecany również jako baza wypadowa do zwiedzania Sri Lanki, w okolicy warto zobaczyć imponujący fort w Galle wpisany na listę UNESCO.

POŁOŻENIE:

ok. 1 km od centrum miejscowości HABARADUWA, w dzielnicy hotelowej Galle, najbliższe sklepy ok. 2 km od hotelu, ok. 13 km od miejscowości Galle, ok. 130 km od stolicy Sri Lanki - Kolombo; ok. 165 km od lotniska Kolombo, ok. 140 km do lotniska Mattala Rajapaksa w Hambantota; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu.

PLAŻA:

Koggala, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu, bez serwisu plażowego.

HOTEL:

dwugwiazdkowy, zbudowany w 1984 r., odnowiony w 2012 r., tworzy kompleks z hotelem Koggala Beach, 87 pokoi, budynek główny i kilka bocznych budynków w zabudowie szeregowej, 2 piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa, w restauracji dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar przy basenie; sklepiki, kantor; taras z widokiem na morze, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: sejf w recepcji, room-service (7.00-23.00), wypożyczalnia rowerów; na terenie hotelu występują schody; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express; goście mogą korzystać z udogodnień hotelu Koggala Beach (z wyjątkiem restauracji).

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 22 m², klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, mała lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 350 m², gł. 0,8-2,8 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; kort tenisowy, tenis stołowy, rzutki, szachy; animacje dla dorosłych: zajęcia sportowe: siatkówka plażowa, aerobik, wieczorne programy animacyjne: przedstawienia, pokazy artystyczne, okazjonalnie muzyka na żywo; za opłatą: joga, masaże; oferta zewnętrzna: sporty wodne na plaży, centrum nurkowe, snurkowanie, wędkarstwo.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.30-9.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski w restauracji (16.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barze przy basenie (11.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0094/912282511, www.clubkoggala.com

GRATIS:

Wi-Fi


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany w dzielnicy hotelowej Koggala. Oddalony ok. 20 km od miejscowości Galle, ok. 130 km od Colombo, ok. 170 km od portu lotniczego Colombo, ok. 110 km do portu lotniczego Hambantota. Przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu. Blisko jest również do centrum Habaraduwa z lokalnymi sklepikami gdzie można kupić oryginalne pamiątki.

PLAŻA

Publiczna, przy hotelu. Piaszczysta i szeroka z łagodnym zejściem do morza. Brak serwisu plażowego.

HOTEL

Zbudowany w 1974 r., odnowiony w 2012 r., składa się z budynku głównego i kilku budynków bocznych w zabudowie szeregowej. Wraz z hotelem Koggala Beach tworzy niewielki kompleks hotelowy. Goście hotelu mogą korzystać z infrastruktury ogólnodostępnej hotelu Koggala Beach (za wyjątkiem restauracji).

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Ogólne i usługi: recepcja, lobby, sejf w recepcji (odpłatnie), punkt wymiany walut, room service, taras z widokiem na morze, wypożyczalnia samochodów i rowerów, sklepiki. Restauracje i bary: restauracja główna, bar przy basenie.

INTERNET

Bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby.

SPORT I REKREACJA

Bezpłatnie: basen odkryty ze słodką wodą, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, kort tenisowy, siłownia, tenis stołowy, rzutki, szachy, siatkówka plażowa, badminton, aerobik, joga, wieczorne programy animacyjne. Odpłatnie: masaże; sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

W restauracji dostępne są foteliki dla dzieci, bezpłatne łożeczko dla dzieci do 2 lat na zamówienie.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 87 wygodnych pokoi. Pokój typu Standard: ok. 35 m, dwuosobowy z możliwością jednej dostawki, klimatyzowany, łazienka (prysznic, suszarka, WC), telewizor, telefon, lodówka, balkon.

WYŻYWIENIE

BB: śniadanie. !!! Kolacja Wigilijna (24.12)  oraz Kolacja Sylwestrowa (31.12) skalkulowana w cenę imprezy. HB: śniadanie i kolacja. napoje do kolacji odpłatnie. !!! Kolacja Wigilijna (24.12)  oraz Kolacja Sylwestrowa (31.12) skalkulowana w cenę imprezy. All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja oraz lekkie przekąski w ciągu dnia w formie bufetu w restauracji głównej; lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w godzinach 11:00 - 00:00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera importowanych i wysokojakościowych napojów alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych i energetycznych. !!! Kolacja Wigilijna (24.12)  oraz Kolacja Sylwestrowa (31.12) skalkulowana w cenę imprezy.

INNE WAŻNE INFORMACJE

* sala konferencyjna * akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express

KONTAKT

Adres: Matara Road, Koggala, Sri Lanka. Tel.: (+94) 91 228 2511, (+94) 91 228 3243 Fax: (+94) 91 228 3260www.koggalaexperience.com

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: wycieczek fakultatywnych, dodatkowych ubezpieczeń zdrowtonych oraz od kosztów rezygnacji. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk). Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD. Wiza może zostać także wydana po przylocie na lotnisku, co wiąże się z opłatą 40 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.SZCZEPIENIA, SŁUŻBA ZDROWIA Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zalecane jest zaszczepienie się przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. W sprawie szczegółowej i aktualnej informacji dotyczącej szczepień należy kontaktować się z wojewódzką stacją sanitarno - epidemiologiczną. Koszt dziennego pobytu w szpitalu publicznym wynosi ok. 30 USD. Opłata ta nie uwzględnia kosztów usługi lekarskiej i podanych lekarstw.Polskie placówki dyplomatyczne Brak polskiej placówki dyplomatycznej. Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Konsulat RP w Kolombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd.Colombo 03 Sri Lanka tel. (00-9411) 256 56 12, 693 307 fax. (00-9411) 266 96 39 kenbalendra@hotmail.com Przedstawicielstwa dyplomatyczne akredytowane w Polsce Ambasada Demokratyczno-Socjalistycznej Republiki Sri Lanki Al. Wilanowska 313 A 02-665 Warszawa tel.: 853 88 96, 853 88 97 fax: 843 53 48 lankaemb@medianet.pl www.srilanka.pl www.ceylontea.com.pl


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu Club Koggala Village
Zdjęcia lokalizacji (Sri Lanka)
wakacje na pięknych plażach Sri Lanki - Beruwala, Bentota, Negombo, Unawatuna
Wakacje na Sri Lance, słonie w Pinnawali
Kolorowe rybackie łodzie rybackie na plażach Sri Lanki
Atrakcja turystyczna Sri Lanki czyli rybacy na palach
Wakacje na Sri Lance, plantacje cejlońskiej herbaty
Wycieczka na Sigiriya czyli Lwią Skałę na Sri Lance
Tradycyjne lankijskie maski produkowane w Galle na Sri Lance
Gwarna promenada i fort w Galle - wakacje na Sri Lance

Opinie o Hotelu Club Koggala Village

Dla mnie ok :) Dobra cena i fajne położenie to największe atuty hotelu Koggala Village na zielonej, przepięknej Sri Lance. Byłem nastawiony na zwiedzanie i w hotelu nie spędzałem dużo czasu. Sam hotel jest skromny, ale z tym się liczyłem. Jest za to bardzo ładna plaża, miła obsługa i różnego typu atrakcje na terenie samego obiektu. Ogólnie, pobyt ok :)

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1

Club Koggala Village - możliwości zakwaterowania:

DBL Standard
1 os. pokoj standardowy
Standard DBL
Standard SGL
2 os. pokoj standardowy

Club Koggala Village - Możliwości wyżywienia:


Club Koggala Village - miasta wylotu:


Club Koggala Village - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Club Koggala Village? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00