cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Iberostar Paraiso Maya, Jukatan
  • Hotel Iberostar Paraiso Maya, Jukatan
  • Hotel Iberostar Paraiso Maya, Jukatan
  • Hotel Iberostar Paraiso Maya, Jukatan
  • Hotel Iberostar Paraiso Maya, Jukatan
  • Hotel Iberostar Paraiso Maya, Jukatan
  • Hotel Iberostar Paraiso Maya, Jukatan
  • Hotel Iberostar Paraiso Maya, Jukatan
  • Hotel Iberostar Paraiso Maya, Jukatan
  • Hotel Iberostar Paraiso Maya, Jukatan
  • Hotel Iberostar Paraiso Maya, Jukatan
  • Hotel Iberostar Paraiso Maya, Jukatan
  • Hotel Iberostar Paraiso Maya, Jukatan
  • Hotel Iberostar Paraiso Maya, Jukatan
  • Hotel Iberostar Paraiso Maya, Jukatan
1 / 15
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
25.10 - 02.11
już od 10744 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.12 - 14.12
już od 6612 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Paraiso Maya
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Iberostar Paraiso Maya

Meksyk: Jukatan: Riviera Maya
Ocena hotelu Iberostar Paraiso Maya:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Paraiso Maya:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 października 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 grudnia 2021

Hotel Iberostar Paraiso Maya w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Meksyk / Meksyk

Opis oferty:

Jeden z czterech hoteli należących do kompleksu sieci Iberostar. Położony na pięknie utrzymanym terenie, który otacza ogród o powierzchni ok. 35 hektarów, porośnięty bujną tropikalną roślinnością i egzotycznymi kwiatami. Wielką atrakcją zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych będzie kompleks basenowy z wodospadem, sztuczną falą, hydromasażem i basenem w kształcie rzeki - jednym z najdłuższych na Riviera Maya. Dla najmłodszych przygotowany jest specjalny miniaquapark z dwiema zjeżdżalniami. Pobyt urozmaicają codzienne animacje, profesjonalne show muzyczno-taneczne i różnorodna kuchnia serwowana przez hotelowe restauracje. Wszystko to dopełnia doskonałe położenie tuż przy pięknej piaszczystej plaży.

POŁOŻENIE:

ok. 20 km od PLAYA DEL CARMEN, ok. 15 km od Puerto Morelos, ok. 45 km od Cancun, na terenie kompleksu hotelowego centrum handlowe Shopping Plaza ze sklepami i barami; ok. 32 km od portu lotniczego w Cancun.

PLAŻA:

Playa Paraiso, hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, ręczniki i hamaki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki, kompleks hotelowy złożony z 4 hoteli: Iberostar Paraiso Lindo, Iberostar Paraiso del Mar, Iberostar Paraiso Beach i Iberostar Paraiso Maya, zbudowany w 2004 r., odnowiony w 2012 r., 434 pokoje, 10 budynków, 3 piętra, goście zakwaterowani w Paraiso Maya mogą korzystać z części basenowej Paraiso Lindo, Mar i Beach; przestronne, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna La Pagoda - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, live cooking, kolacje tematyczne, dostępne foteliki i menu dla dzieci, restauracja El Fagon przy basenie - dania w formie bufetu, kuchnia śródziemnomorska, dostępne foteliki dla dzieci, 7 restauracji á la carte: La Marina - owoce morza, dostępne foteliki i menu dla dzieci, Gourmet Museum - kuchnia międzynarodowa, powyżej 12 lat, El Rancho Steakhouse - dania mięsne, El Tapatio - kuchnia meksykańska, Jambalaya, La Geisha - kuchnia japońska, L'Etiole - kuchnia francuska, powyżej 12 lat, w restauracjach á la carte wymagana wcześniejsza rezerwacja, 10 barów na terenie kompleksu; całodobowy room-service, sejf w recepcji, kantor, centrum handlowe Shopping Plaza na terenie kompleksu: supermarket, jubiler, sklepy z pamiątkami, dyskoteka, klub nocny; na terenie kompleksu centrum konferencyjne składające się z 7 sal na: 1200, 400, 160, 160, 100, 80 i 22 osoby, amfiteatr, taras z widokiem na ogród i dżunglę, tropikalny ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby oraz miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: kawiarenka internetowa, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

junior suite:

2 os. (możliwość zakwaterowania 3 osób dorosłych lub 2 osób dorosłych i 2 dzieci, przy czym w pokoju znajdują się tylko 2 łóżka typu queen size), ok. 40 m2, indywidualnie sterowana klimatyzacja, wiatrak, łazienka (wanna z hydromasażem, wc; suszarka), bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, minibar (napoje bezalkoholowe bezpłatnie), zestaw do kawy i herbaty, sejf, żelazko, deska do prasowania, odtwarzacz CD/DVD; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród.

SPORT I ROZRYWKA:

kompleks 3 basenów z hydromasażem, wodospadem, sztuczną falą, lazy river, słodka woda, gł. 1,2-1,8, brodzik, słodka woda, ok. 60 m², gł. 0,5 m, miniaquapark z 2 zjeżdżalniami, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; 3 korty tenisowe z oświetleniem i wypożyczalnią sprzętu, aerobik, gimnastyka, siłownia (w hotelu Iberostar Paraiso Beach), tenis stołowy, siatkówka, siatkówka plażowa, piłka wodna, rowery w obrębie kompleksu, łucznictwo, 1 godz./dzień w zależności od dostępności: windsurfing, katamaran, nurkowanie w basenie; miniklub Lucy's Club (4-12 lat), klub dla nastolatków Teenie Club (13-17 lat), dyskoteka dla nastolatków Underground Nightclub i dorosłych Galaxy Nightclub, animacje dla dzieci i dorosłych: gry i zabawy sportowe i taneczne, muzyka na żywo, wieczorne show; za opłatą: pokój gier, kasyno, 18-dołkowe pole golfowe (poza hotelem), motorowe sporty wodne, kurs nurkowania PADI.

SPA:

Centrum Spa Sensations, nowo wybudowane, powierzchnia ok. 3000 m², szeroki zakres zabiegów pielęgnacyjnych i masaży, kryty basen z hydromasażem i biczami wodnymi, ok. 100 m², gł. 1,6 m, siłownia, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, płatne masaże i zabiegi pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie w formie bufetu w restauracji La Pagoda (7.00-10.00) lub w restauracji El Fagon (7.00-11.45), obiad w formie bufetu w restauracji La Pagoda (13.00-15.00) lub restauracji El Fagon (12.00-14.30), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji La Pagoda lub El Fagon; napoje bezalkoholowe i międzynarodowe napoje alkoholowe (7.00-1.00) we wszystkich barach i dyskotekach; dodatkowo możliwość korzystania z restauracji w hotelach Iberostar Paraiso del Mar/Beach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0011/529848772800, www.iberostar.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Playa Del Carmen

Położenie

Hotel położony jest na wybrzeżu Riviera Maya, bezpośrednio przy plaży Playa Paraiso, pomiędzy miejscowościami Puerto Morelos i Playa del Carmen. Oddalony ok. 3 km od lotniska.

Hotel

Pięciogwiazdkowy hotel wchodzący w skład kompleksu hotelowego wraz z Iberostar Paraiso Lindo, Paraiso del Mar, Paraiso Beach, położony pośród pięknego ogrodu. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, przestronne lobby, Wi-Fi w lobby (płatne), kompleks basenów,  jacuzzi, 9 restauracji, 9 barów, room service (24h), siłownia, klub sportowy, centrum SPA, salon piękności, dyskoteka, pralnia (płatna), kantor, salon gier, wypożyczalnia samochodów (płatna), bankomat, sklepy, parking, opieka medyczna (na życzenie, płatna), przechowalnia bagaży, przejazdy do Playa del Carmen.

Pokoje

W hotelu łącznie znajduje się 432 pokoi. Pokoje typu Standard (widok na ogród lub basen), apartament Junior (sypialnia z wydzieloną częścią wypoczynkową, widok na ogród lub basen), apartament Junior Suite Superior (wyposażenie jak w Junior, większa powierzchnia). Wszystkie wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienki (wanna, prysznic i suszarka do włosów), sejf, Wi-Fi (płatne), budzik, TV sat, telefon, żelazko i deska do prasowania, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras.

Wyżywienie

Hotel oferuje wyżywienie w opcji All Inclusive (śniadania, obiady, kolacje, przekąski i słodkości). Laguna Pagoda - restauracja główna serwująca dania kuchni międzynarodowej; Lindo Palapa - restauracja oferująca liczne przekąski; Jambalaya - restauracja a la carte serwująca dania kuchni kreolskiej; El Museo - restauracja a la carte serwująca dania kuchni francuskiej; El Fogon - restauracja a la carte serwująca dania kuchni śródziemnomorskiej; El Rancho - restauracja a la carte serwująca dania z grilla; El Papito - restauracja a la carte serwująca dania kuchni meksykańskiej; La Marina - restauracja serwująca dania międzynarodowe; Le Geisha - restauracja serwująca dania kuchni japońskiej; L'Etoile - restauracja serwująca dania kuchni francuskiej. Na terenie obiektu znajduje się 9 barów serwujących napoje.

Sport i Wellness

W hotelu znajduje się SPA oferujące liczne zabiegi na twarz i ciało, masaże, saunę, jacuzzi i centrum fitness (w hotelu IBEROSTAR Paraiso Beach). Sporty: aerobik, gimnastyka, tenis stołowy, piłka siatkowa, piłka wodna, 3 korty tenisowe, wycieczki rowerowe w obrębie kompleksu, strzelanie z łuku i wiatrówki, żeglowanie katamaranem, windsurfing i nurkowanie w basenie (1 godz./dzień, w miarę dostępności), pole golfowe (płatne), zmotoryzowane sporty wodne dostępne odpłatnie na plaży.

Atrakcje dla dzieci

Brodzik, mini klub (od 4 do 12 lat).

Rozrywki i usługi

Zajęcia sportowe, animacje dzienne i wieczorne, muzyka na żywo, dyskoteka.

Sale konferencyjne

W kompleksie znajduje się 7 sal mieszczących od 20 do 1500 uczestników.

Strona internetowa

 www.iberostar.com  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5 Meksyk/Cancun

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 5* - kat. lokalna 5*  

Położenie

- Cancun & Yucatan/Playa del Carmen - ok 60m od plaży - ok 25km najbliższe bary i restauracje - ok 25km Playa del Carmen - ok 36km Cancun - ok 55km lotnisko CUN - ok 86km pomnik Majów Tulum

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Junior Suite - łóżko king size (2x2m) lub dwa podwójne łóżka (1,35x2) - Internet WiFi - TV-SAT, sejf - klimatyzacja, wiatrak sufitowy - lodówka/minibar - ekspress do kawy - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon/taras - pokoje z widokiem na morze za dopłatą Junior Suite Superior - wyposażony podobnie jak junior suite - położony blisko plazy i basenu

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen-rzeka, taras słoneczny - sportowy basen, basen kryty - leżaki i parasole przy basenie, ręczniki plażowe - siłownia/sala fitness - animacje, pokazy, muzyka na żywo - bilard, rzutki, siatkówka plażowa - hamaki plażowe, tenis stołowy Płatne - centrum SPA - masaże i zabiegi sauna, jacuzzi, - centrum nurkowania z certyfikatem PADI - tenis ziemny - pole golfowe (ok 3km) - kasyno - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- plac zabaw, mini klub (4-17lat) - Aqua Fun pool - menu dziecięce - program zajęć dla dzieci (4-10lat) - opieka nad dziećmi (płatna)

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne są bezpłatnie w godzinach wyznaczonych przez hotel.  

Restauracje i bary

- La Marina Buffet (Międzynarodowa); Lemon & Spices Market Cuisine ( la carte. certyfikat MSC / ASC); El Tapatío Buffet (międzynarodowa, meksykańska) japońska restauracja La Geisha ( la carte przygotowana na grillach teppanyaki.); Restauracja L'Etoile Gourmet (francuska i międzynarodowa); El Rancho Rotisserie (steakhouse) - w restauracjach obowiązuje dress code casual" - Coco Snack Bar (beach bar), Las Rocas (Pool Bar); Las Olas (Pool Bar); Corner Sports Bar; Starcafé; Galaxy Nightclub; Kukulkán (Lobby bar); El Mirador Ice Cream Parlor; Cigar bar (dla osób powyżej 18lat)  

Dodatkowe informacje

- odnowiony w 2012r., 434 pokoje, - budynek główny i 7 przylegających - całodbowa recepcja, lobby, winda - klimatyzacja, - mini market, punkt wymiany walut - teatr, dyskoteka, różne sklepy - przystosowany dla osób niepełnosprawnych - kafejka internetowa - wypożyczalnia samochodów - parking - serwis medyczny (płatny) - zaplecze konferencyjne/bankietowe - Internet WiFi - www.iberostar.com/en/hotels/riviera-maya/iberostar-paraiso-maya/

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje W przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje

Bagaż:

Warszawa Chopin, Wrocław, Poznan, Kraków, Katowice, Gdańsk, Berlin Brandenburg (Lufthansa); Cena zawiera bagaż podręczny o wadze 8 kg Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 400 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa. Szczegółowe informacje znajdują się na umowie. Warszawa, Berlin Brandenburg (AirFrance); Cena zawiera bagaż podręczny o wadze 12 kg Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 350 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa. Szczegółowe informacje znajdują się na umowie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w Playa Paradiso. Odległość od Playa del Carmen ok. 25 km, od Cancun 35 km, ok. 36 km od międzynarodowego lotniska w Cancun.

PLAŻA

Publiczna, piaszczysta, serwis plażowy darmowy.

HOTEL

Kategoria lokalna 5*. Hotel należący do znanej sieci hotelowej Iberostar, otwarty w 2005 roku, w 2012 roku był remont pokoi. Składa się z budynku głównego oraz kilku bocznych, położonych w rozległym ogrodzie. Ze względu na bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne polecany rodzinom z dziećmi.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Usługi: recepcja 24h, punkt wymiany walut, bankomat, sklepiki z pamiatkami, fryzjer, parking, Restauracje i bary: restauracja główna, 6 restauracji tematycznych (część z nich dodatko płatne), 7 barów.

INTERNET

Bezpłatny internet Wi-Fi w ogólnodostępnych częściach hotelu i w pokojach.

KONFERENCJE/INCENTIVE

kilka sal konferencyjnych

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen główny, kilka mniejszych basenów przy budynkach bocznych, leżaki i parasole, tenis, siatkówka plażowa, sala fitnes, zajęcia sportowe m.in. aerobik, tenis stołowy, Płatne: centrum Spa, sporty wodne, 18-dołkowe pole golfowe

DLA DZIECI

brodzik, basen z parkiem wodnym tylko dla dzieci w wieku 6-12 lat,

ZAKWATEROWANIE

Pokoje typu Juninor Suite o powierzchni ok. 54 m2 dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek dla dzieci i osób dorosłych. Wyposażenie: łazienka (wanna/prysznic, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja, zestaw do kawy i herbaty, mini bar (uzupełniany codziennie w soft drinki i wodę), internet Wi-Fi, LCD TV, żelazko i deska do prasowania, telefon, sejf, balkon. Możliwość dopłaty do pokoju z widokiem na basen.

WYŻYWIENIE

All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe serwowane są w podanych przez hotel godzinach w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych, napojów energetycznych, importowanych i wysokojakościowych alkoholi, kawy typu espresso, cappuccino.

INFORMACJE DODATKOWE

www.iberostar.com

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podateku: od dnia 01.10.2017 r., będzie pobierany podatek na rzecz turystyki zrównoważonej. Opłata za podatek w wysokości 20 MXN (ok. 1 USD)/dzień/pokój odbywa się podczas zakwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Przy wjeździe do Meksyku turyści polscy nie mają obowiązku posiadania wizy przy pobytach do 90 dni. W samolocie otrzymują Państwo do wypełnienia kartę turystyczną (w języku angielskim), która musi zostać zwrócona przy wyjeździe z Meksyku. Przy przekraczaniu granicy drogą lądową należy wnieść tzw. Opłatę turystyczną w wysokości ok. 25 USD. Przy wjeździe do Meksyku wymagane jest posiadanie ważnego paszportu. Wymagany minimalny okres ważności paszportu przy wjeździe do Meksyku wynosi 6 miesięcy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


BestReisen

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Znakomity hotel prestiżowej marki, położony przy plaży, otoczony egzotyczną roślinnością w sąsiedztwie trzech siostrzanych hoteli wchodzących w skład pełnego atrakcji kompleksu. Architektoniczne elementy nawiązujące do starożytnej kultury Majów, różnorodna kuchnia, bogate all inclusive, miniaquapark, luksusowe centrum spa.

Położenie

Przy piaszczystej plaży (bezpłatne leżaki, parasole, ręczniki, łóżka balijskie), ok. 20 km od Playa del Carmen, ok. 45 km od Cancun, ok. 35 km od lotniska.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z elementami architektury starożytnej cywilizacji, bezpłatne Wi-Fi, odpłatna kawiarenka internetowa,  lobby bar, który jest repliką piramidy Chichen Itza, restauracja główna (bufety), 4 restauracje a'la carte (kuchnia meksykańska, japońska, francuska, steak house), sklepiki, amfiteatr, taras widokowy, wypożyczalnia samochodów, sale konferencyjne, pralnia, room-service. 

Pokoje

Junior suite - sypialnia, łazienka (wanna z hydromasażem, suszarka, WC), wiatrak sufitowy,  indywidualnie sterowana klimatyzacja, bezpłatny internet bezprzewodowy, TV sat, telefon, minibar, zestaw do przygotowania kawy/ herbaty, sejf, żelazko/deska do prasowania, balkon lub taras (widok na ogród). Powierzchnia - ok. 40 m kw.Junior suite pool view - pokój junior suite z widokiem na basen (jeden z największych na wybrzeżu Riviera Maya).Junior suite superior - usytuowany bliżej plaży i basenu (widok na ogród).2 bedroom junior suite - 2 sypialnie (każda z balkonem; widok na ogrod).2 bedrooms junior suite superior - usytuowany bliżej plaży i basenu (widok na ogród).

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady, kolacje, przekąski, kolacje w restauracjach tematycznych (konieczna rezerwacja), napoje, alkohole lokalne i międzynarodowe, napoje bezalkoholowe w minibarze.

Sport i rozrywka

Baseny (w tym jeden duży i podłużny), tarasy słoneczne, hydromasaż, siatkówka plażowa, fitness center, animacje, występy i roztywka wieczorem, joga, sporty wodne, eleganckie spa (kryty basen, sauny, łaźnie, jacuzzi, zabiegi, masaże, bicze wodne itd., tylko dla dorosłych). Goście mogą korzystać z infrastruktury sportowej i rekreacyjnej pozostałych hoteli wchodzących w skład kompleksu. Znajduje się tam m.in. ośrodek nurkowy i kasyno. 

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, sala zabaw, zjeżdżalnie wodne, animacje, wysokie krzesełka, minidyskoteki i dyskoteki dla nastolatków, kids menu. 

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Meksyku nie wymaga się wizy wjazdowej. Formularz Migracyjny (FMT), który rozdawany jest już na pokładzie samolotu, po wypełnieniu musi być opieczętowany przez urzędnika migracyjnego podczas przekraczania granicy (w przypadku podróży samolotem jest to pierwsze międzynarodowe lotnisko, a nie docelowe). Oryginał wypełnionego formularza odbiera funkcjonariusz służb migracyjnych, natomiast ostemplowaną kopię FMT należy zachować i okazać w momencie wyjazdu z Meksyku. Brak kopii formularza (a w przypadku jego utraty - niedopełnienie obowiązku zgłoszenia tego faktu na policji) może oznaczać przy wyjeździe nałożenie grzywny w wysokości do 100 USD.Należy posiadać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięc oraz okazać bilet powrotny i wystarczające środki finansowe na pokrycie kosztów deklarowanego pobytu. Przepisy celne nie określają wysokości kwoty wymaganej na każdy dzień pobytu.Zaleca się posiadanie ubezpieczenia na sumę nie mniejszą niż około 100 000 USD.  Koszty leczenia, operacji i pobytu w szpitalu na dobrym poziomie są bardzo wysokie - porównywalne do tych w USA.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, opłaty za kartę turystyczną, opłaty turystycznej (ok. 2 USD za pokój za noc), bagażu rejestrowanego (w zależności od taryfy przelotu, weryfikacja po założeniu wstępnej rezerwacji).

Aktualizacje COVID-19

UWAGA!Przed  wylotem do Meksyku należy wypełnić formularz Questionnaire of Identification of Risk Factors in Travelers, który dostępny jest na https://afac.hostingerapp.com/Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

Podatek turystyczny

Począwszy od 1 kwietnia 2021 wszyscy turyści wjeżdżający do stanu Quintana Roo w Meksyku (na terenie którego znajdują się m.in. miejscowości Tulum, Playa del Carmen, Cancun) zobowiązani będą do uiszczenia podatku turystycznego w wysokości ok. 11 $/os. (224 meksykańskich pesos).Podatek ten jest obowiązkowy dla wszystkich podróżnych od 15 roku życia. Można go opłacić wedle uznania - przed przyjazdem na miejsce, w trakcie pobytu lub przed opuszczeniem Meksyku. Podatek będzie można opłacić poprzez Visitax - dedykowaną stronę internetową lub w automatach dostępnych 24 godziny na dobę na lotnisku w Cancun. Po opłaceniu podatku podróżny otrzyma potwierdzenie z kodem kreskowym, który należy zachować do kontroli (będzie ona przeprowadzona przed wylotem z Meksyku przez lotniskowy personel).Zgodnie z zaktualizowanymi  przez rząd niemiecki wymaganiami dotyczących przelotów przez Niemcy (w tym również lotów tranzytowych) każdy pasażer zobowiązany jest do wykonania testu na COVID (PCR, antygenowego, RT-LAMP lub TMA)  i okazania jego negatywnego wyniku przed wejściem na pokład samolotu lecącego do Niemiec (dotyczy lotów w obydwie strony).  Dotyczy to wszystkich dorosłych pasażerów oraz dzieci od 6 roku życia. Testy muszą być wykonane najwcześniej na 48h przed godziną lądowania na terytorium Niemiec. Akceptowane języki wystawionych certyfikatów z negatywnym wynikiem to angielski, niemiecki i francuski. Nie będą akceptowane testy z zestawów do samodzielnego testowania.  Więcej informacji: https://www.lufthansa.com/pl/en/flight-information.html

Bagaż rejestrowany

Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych obsługujących połączenia z Polski do Meksyku dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy można go dokupić za dopłatą w wysokości 500 PLN/sztuka (Lufthansa) za lot w dwie strony. Limit wagowy takiego bagażu to 23 kg.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Coral Travel Egzotyka

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Playa Del Carmen

OPIS

Hotel sieci Iberostar położony na rozległym terenie wśród zadbanego ogrodu. Na gości czekać będzie basen z dużym wodospadem, basen rzeka a także bogate zaplecze sportowe i centrum odnowy biologicznej. Do tego pyszne smakołyki kuchni meksykańskiej i azjatyckiej. Dopełnieniem będzie bliskość piaszczystej plaży, idealnej na kąpiele słoneczny czy spacery po zachodzie słońca.

lokalizacja

Playa Paraiso, 25 km od Playa Del Carmen, 36 km od lotniska w Cancun. Hotel usytuowany na powierzchni: 150000 m2.

kategoria organizatora

5*

kategoria lokalna

5*

Data otwarcia

2005 r. Odnowiony w 2005 r.Na terenie hotelu: restauracje (4), bary (7), room service (bezpłatny), sala konferencyjna, centrum biznesowe (płatne), basen odkryty.

internet

- Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

plaża

Przy hotelu, publiczna, piaszczysta. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe.

pokoje

Zlokalizowane w 15 budynkach:- 15 budynków (liczba pięter: 3, liczba wind: 2)Typy pokoi:- JUNIOR SUITE dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- POOL VIEW JUNIOR SUITE dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (jacuzzi, WC), balkon- JUNIOR SUITE SUPERIOR dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (jacuzzi, WC), balkon- PRESIDENTIAL SUITE dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (jacuzzi, WC), balkon- FAMILY JUNIOR SUITE SUPERIOR dla max. 6 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (jacuzzi, WC), balkon- FAMILY JUNIOR SUITE dla max. 6 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (jacuzzi, WC), balkon

Wyżywienie

- restauracja główna, restauracje a la carte (3), bary (7)All Inclusive(24h)- śniadanie (07:00-11:30), obiad (12:30-16:30), kolacja (18:00-22:00)- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholoweRestauracje a la carte- jedna wizyta podczas pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.- LA MARINA meksykańska- LEOTILE francuska- LA GEISHA japońska

z myślą o dzieciach

- brodzik- miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- opiekunka dla dzieci (płatna)

w cenie

- kort do tenisa ziemnego- oświetlenie kortów- bilard- siłownia

płatne

- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- minigolf- centrum SPA- masaż- sauna- jacuzzi- salon piękności

dodatkowe informacje

Połączenia lotnicze mogą/lub odbywają się z międzylądowaniem, ponadto niektóre rejsy mogą być tylko z bagażem podręcznym - w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.Na miejscu opieka tylko anglojęzycznego rezydenta.

Aktualizacja opisu

04.03.2021 15:10

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinnyWi-FiPrzy plażySPASiłowniaTenisMini KlubAll Inclusive 24HSerwis plażowy

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Oasis Tours

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis kontrahenta

Located right on the beach between Cancun and Playa del Carmen, on the Riviera Maya (Mexico), the IBEROSTAR Paraiso Maya hotel is a 5-star All-Inclusive accommodation with the best sports, gastronomy and entertainment. Two stunning statues greet guests at the reception area of IBEROSTAR Paraiso Maya hotel. Traditional Mayan decor brings great beauty to this hotel that features much Mayan art and ruins.Excellent facilities for children and families. The IBEROSTAR Paraíso Maya hotel is designed to entertain the whole family. Adults can enjoy a cocktail at one of the hotel bars and clubs, while teens have fun with nightly live entertainment. And for children, Lucy's Club is a place where the fun is guaranteed.Irresistible gastronomy. This All-Inclusive hotel offers exquisite delicacies in its 4 a la carte restaurants and its huge international buffet. Its varied gastronomy offers hundreds of flavors and textures. Vol-au-vent stuffed with shrimp and lobster cream or beef medallions and chicken rolls with almonds are just a few examples.Mayan Beauty. Each piece of furniture at the IBEROSTAR Paraiso Maya hotel is a work of art made of wood, brass, bronze and limestone. From the giant harp with seashells in its strings to the huge brass vases and a lobby bar which is an exact replica of the pyramid of Chichen Itza, this 5-star hotel can be considered a masterpiece worthy of the best museum. In the hotel's lobby bar, guests will find authentic Mayan ruins.

COVID 19

TEST:  NIERODZAJ TESTU: BRAK TESTUTEST DLA DZIECKA: NIEWYMAGANE DOKUMENTY: KOD QR - na mniej niż 12 godzin przed wylotem do i z Meksyku wymagana rejestracja na  stronie https://www.vuelaseguro.com/login i wygenerowanie indywidualnego kodu QR. Uzupełnienie formularza możliwe jest najwcześniej na 12 godzin przed wylotem z i do Polski. Rekomendujemy posiadanie pliku z kodem QR w formie papierowej i elektronicznejPodróż Lufthansą -  osoby  podrózujące Lufthansą z przesiadką w Niemczech mają obowiązek:- mają obowiązek przedstawić przed wylotem negatywny wynik testu na COVID-19. Dopuszczalne są wyniki testu (w języku angielskim, francuskim, niemieckim, włoskim lub hiszpańskim; samodzielnie wykonywane testy nie są brane pod uwagę): RT-PCR, antygenowego, RT-LAMP, TMA, nie starsze niż 72 godziny (w przypadku testów antygenowych - niż 48 godzin; czas liczony od chwili pobrania próbki), bez względu na klasyfikację kraju wylotu, jak również regulacje kraju docelowego. Obowiązek ten dotyczy także pasażerów tranzytowych i obejmuje loty w obie strony. Negatywny wynik testu należy zachować co najmniej przez 14 dni od wjazdu do Niemiec i okazać na wezwanie urzędu ds. zdrowia.Z obowiązku wykonania testu przy podróży samolotem zwolnione są m.in.:- dzieci do 6 r. życia;- osoby zaszczepione (14 dni od podania ostatniej dawki szczepionki dopuszczonej w UE - należy okazać zaświadczenie przyjęcia pełnego cyklu szczepień przeciwko COVID-19- ozdrowieńcy (28 dni-6 miesięcy po chorobie) - należy okazać zaświadczenie lekarskie potwierdzające przebycie COVID-19Podróż liniami SWISS International Airlines - osoby podróżujące liniami SWISS z przesiadką w  Szwajcarii,  muszą spełnić wymogi dotyczące osób podróżujących samolotem:- obowiązek rejestracji za pomocą formularza elektronicznego, który należy wypełnić przed przyjazdem do Szwajcarii  - dodatkowo obowiązek posiadania negatywnego wyniku testu na SARS-CoV-2 (powinien być to test PCR wykonany z próbki pobranej w ciągu ostatnich 72 godzin lub test antygenowy wykonany w ciągu ostatnich 48 h przed przyjazdem do Szwajcarii).Z obowiązku wykonania testu przy podróży samolotem zwolnione są m.in.:- osoby, które w ciągu ostatnich dwunastu miesięcy zostały zaszczepione pełnym cyklem szczepionki (z reguły dwiema dawkami) dopuszczonej do stosowania przez Unię Europejską lub Szwajcarię - należy okazać zaświadczenie przyjęcia pełnego cyklu szczepień przeciwko COVID-19osoby, które w ciągu ostatnich sześciu miesięcy zachorowały na COVID-19 i wyzdrowiały -  należy okazać zaświadczenie lekarskie potwierdzające przebycie COVID-19- dzieci do lat 16.Restrykcje obowiązujące w Meksyku:Pasażerowie przylatujący do Meksyku mogą podlegać kontroli zdrowia i pomiarowi temperatury. Ppodróżni nie zostaną poddani testom na COVID-19 po przyjeździe do kraju oraz nie muszą przedstawić negatywnego testu po przylocie.  Hotele muszą zarejestrować się i przestrzegać rządowego programu "Certification in Health Protection and Prevention in Touristic Installations", na plaży należy zachować dystans społeczny, bary i kluby nocne są otwarte i działają zgodnie z lokalnymi wytycznymi, muzea i wystawy są otwarte i działają zgodnie z lokalnymi wytycznymi.W Meksyku obowiązuje nakaz zasłaniania ust oraz nosa w przestrzeni publicznej w tym na ulicach, w obiektach zamkniętych i w środkach komunikacji zbiorowej. Noszenie maseczki nie jest obowiązkowe na plaży, przy basenie hotelowym oraz przy stoliku w restauracji.Aktualne informacje rządu Meksyku na temat sytuacji epidemiologicznej są dostępne na stronach: https://coronavirus.gob.mx/datos/, https://datos.covid-19.conacyt.mx/, https://www.gob.mx/saludKażda jednostka federacyjna prowadzi poza tym własną politykę w zakresie ochrony zdrowia i zwalczania pandemii. Szczegółowa informacja jest dostępna m.in. na stronach: https://covid19.cdmx.gob.mx/ (Miasto Meksyk) i https://qroo.gob.mx/sesa/nuevo-coronavirus-covid-19 (Quintana Roo, tj. m.in. Cancun i Riviera Maya).

RODZAJ OFERTY - WAŻNE INFORMACJE

1. Oferty z przelotem liniami rejsowymi to oferty DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA co oznacza, że ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane - cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. 2. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.3. Warunki przewozów wybranych przewoźników:LUFTHANSA - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23 cm).Dodatkowo można dokupić bagaż  rejestrowany 23 kg (Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu wynoszą 158 cm - szerokość + wysokość + głębokość).SWISS - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23 cm) oraz bagaż  rejestrowany 23 kg AIR FRANCE -cena oferty zawiera bagaż podręczny 12 kg (55x35x25 cm).Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.KLM -  cena oferty zawiera bagaż podręczny 12 kg (55x35x25 cm).Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg (Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu wynoszą 158 cm - szerokość + wysokość + głębokość).Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlega dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.4. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.

CENA ZAWIERA/NIE ZAWIERA

CENA ZAWIERA:- ubezpieczenie (KL, NW, bagaż),- bilet lotniczy,- zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się zazwyczaj w dniu przyjazdu od godz. 14:00-15:00, kończy o godz.12:00),- wyżywienie według wybranej opcji,- bagaż podręczny w przypadku przelotów czarterami i wybranymi liniami rejsowymi (Lufthansa, Air France, KLM)- bagaż główny w przypadku przelotów liniami czarterowymi i wybranymi rejsowymi (Swiss)- transfer lotnisko-hotel-lotnisko- telefoniczną opiekę w j. angielskimKlienci przylatujący do Meksyku są pod telefoniczną opieką  anglojęzycznego przedstawiciela biura (kontakt telefoniczny, brak tradycyjnych spotkań informacyjnych w hotelach)Klienci mają również możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu Organizatora (numer Emergency podany jest w dokumentach podróży).UWAGA! PODSTAWA CENY NIE ZAWIERA:- bagażu głównego w przypadku przelotów wybranymi liniami rejsowymi (Lufthansa, Air France, KLM)- Podatku ekologicznego, który pobierany jest od 1 stycznia 2019r.. Opłata za podatek w wysokości 26 MXN (ok. 1,15 EUR)/ pokój/noc odbywa się podczas zakwaterowania lub wykwaterowania, bezpośrednio w hotelu. Podatek może być zapłacony gotówką w walucie MXN/EUR/USD -  Podatku turystycznego, który pobierany jest od 01.04.2021 r. od wszystkich zagranicznych turystów, wjeżdżających do stanu Quintana Roo, na terenie którego znajdują się ośrodki turystyczne Tulum, Playa del Carmen, Cancun,  w kwocie 11 USD/os.Podatek można opłacić przed przyjazdem, w trakcie pobytu lub przed opuszczeniem Meksyku. Podatek jest obowiązkowy dla wszystkich osób od 15 r.ż.  Podatek będzie można opłacić poprzez Visitax - stronę internetową lub w automatach dostępnych 24 h w każdym terminalu na lotnisku w Cancun. Po zaksięgowaniu wpłaty platforma wystawi pokwitowanie z kodem kreskowym, który należy zachować do kontroli. Płatności będą weryfikowane przez personel lotniska, który upewni się, że turyści dokonali płatności.Więcej info: https://www.travelpulse.com/news/destinations/mexican-caribbean-launches-visitax-tourism-fee-payment-system.html

POTWIERDZENIE REZERWACJI

Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


Neckermann

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

pomiędzy Puerto Morelos i Playa del Carmen.. Do Playa del Carmen ok. 25 km. Transfer z lotniska w Cancun ok. 40 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piękna plaża Playa Paraiso. Leżaki, parasole i ręczniki bez opłaty.

Wyposażenie

kompleks hotelowy składający się z 4 hoteli sieci Iberostar: Paraiso Lindo (H 83353), Paraiso Maya (H 83540), Paraiso del Mar oraz Paraiso Beach. Hotel Paraiso Lindo oferuje łącznie 448 jednostek mieszkalnych, a hotel Paraiso Maya – 434. Każdy z hoteli dysponuje własnym holem powitalnym z recepcją, barem w lobby i restauracją główną. W całym kompleksie hotelowym 5 restauracji tematycznych (azjatycka, brazylijska, śródziemnomorska, meksykańska, steakhouse, tropikalna i gourmet; program Dine Around – możliwość korzystania z restauracji w sąsiadujących hotelach Paraiso del Mar i Paraiso Beach). 5 barów. Dyskoteka i centrum spa są usytuowane w centrum handlowym kompleksu Iberostar. W tropikalnym ogrodzie baseny (m.in. basen główny, basen z falami morskimi, lazy river) z oddzielnym brodzikiem dla dzieci. Goście Iberostar Paraiso Lindo & Maya mogą korzystać z infrastruktury hoteli Iberostar Paraiso Mar & Beach. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bez opłaty. www.iberostar.com

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, kolacja również w restauracjach tematycznych (konieczność wcześniejszej rezerwacji). Wybrane napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe w barach. Przekąski. Napoje bezalkoholowe z minibaru. Room service przez całą dobę (wybrane zestawy).

Internet

WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

Zakwaterowanie

Paraiso Lindo (H83353): Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 45 m2, urządzone ze smakiem, łóżko typu king size lub 2 łóżka podwójne; klimatyzacja, wentylator, telefon, TV kablowa, minibar, internet, sejf, zestaw do prasowania, ekspres do kawy, balkon/taras. Wanna/prysznic, WC, suszarka. Pokoje standardowe z widokiem na basen (A1-3D). Pokoje standardowe priority location (A1-3C): w pobliżu lobby lub basenów. Pokoje rodzinne (A4-6F): ok. 90 m2, 2 pokoje standardowe połączone drzwiami. Junior suity (A1-3B): ok. 47 m2, bardziej komfortowe, z częścią wypoczynkową, dodatkowo płaszcze kąpielowe; wyposażone jak A2A. Junior suity superior (A2-3E): ok. 53 m2, dodatkowo z jacuzzi na balkonie. Paraiso Maya (H83540): Junior suity (A1-4A): ok. 58 m2, komfortowo urządzone, łóżko typu king size lub 2 łóżka podwójne; klimatyzacja, wentylator, telefon, TV kablowa, internet, DVD, minibar, sejf, zestaw do prasowania, zestaw do parzenia kawy/herbaty, balkon/taras. Wanna z hydromasażem lub prysznic, WC, suszarka. Junior suity z widokiem na basen (A1-4G). Junior suity rodzinne (A4-6F): ok. 116 m2, 2 junior suity połączone drzwiami. Junior suity superior (A1-4B): ok. 62 m2, większe, bardziej komfortowe; wyposażone jak A2A. Junior suity rodzinne superior (A4-6L): ok. 124 m2, 2 junior suity superior połączone drzwiami.

Dine Around

możliwość korzystania z restauracji serwujących posiłki w formie bufetu w Ibersotar Paraiso del Mar & Beach.

Sport

aerobik, gimnastyka, tenis stołowy, piłka siatkowa, piłka wodna, 3 korty tenisowe, strzelanie z łuku, żeglowanie, windsurfing i nurkowanie w basenie (1 godz./dzień, w miarę dostępności). Za opłatą szkoła nurkowania, zmotoryzowane sporty wodne oraz 18-dołkowe pole golfowe.

Wellness

za opłatą zabiegi i masaże w centrum spa.

Dzieci

miniklub (4-12 lat), oddzielny brodzik, mini park wodny.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka (od 18 lat).

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann X

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

pomiędzy Puerto Morelos i Playa del Carmen.. Do Playa del Carmen ok. 25 km. Transfer z lotniska w Cancun ok. 40 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piękna plaża Playa Paraiso. Leżaki, parasole i ręczniki bez opłaty.

Wyposażenie

kompleks hotelowy składający się z 4 hoteli sieci Iberostar: Paraiso Lindo (H 83353), Paraiso Maya (H 83540), Paraiso del Mar oraz Paraiso Beach. Hotel Paraiso Lindo oferuje łącznie 448 jednostek mieszkalnych, a hotel Paraiso Maya – 434. Każdy z hoteli dysponuje własnym holem powitalnym z recepcją, barem w lobby i restauracją główną. W całym kompleksie hotelowym 5 restauracji tematycznych (azjatycka, brazylijska, śródziemnomorska, meksykańska, steakhouse, tropikalna i gourmet; program Dine Around – możliwość korzystania z restauracji w sąsiadujących hotelach Paraiso del Mar i Paraiso Beach). 5 barów. Dyskoteka i centrum spa są usytuowane w centrum handlowym kompleksu Iberostar. W tropikalnym ogrodzie baseny (m.in. basen główny, basen z falami morskimi, lazy river) z oddzielnym brodzikiem dla dzieci. Goście Iberostar Paraiso Lindo & Maya mogą korzystać z infrastruktury hoteli Iberostar Paraiso Mar & Beach. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bez opłaty. www.iberostar.com

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, kolacja również w restauracjach tematycznych (konieczność wcześniejszej rezerwacji). Wybrane napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe w barach. Przekąski. Napoje bezalkoholowe z minibaru. Room service przez całą dobę (wybrane zestawy).

Internet

WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

Zakwaterowanie

Paraiso Lindo (H83353): Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 45 m2, urządzone ze smakiem, łóżko typu king size lub 2 łóżka podwójne; klimatyzacja, wentylator, telefon, TV kablowa, minibar, internet, sejf, zestaw do prasowania, ekspres do kawy, balkon/taras. Wanna/prysznic, WC, suszarka. Pokoje standardowe z widokiem na basen (A1-3D). Pokoje standardowe priority location (A1-3C): w pobliżu lobby lub basenów. Pokoje rodzinne (A4-6F): ok. 90 m2, 2 pokoje standardowe połączone drzwiami. Junior suity (A1-3B): ok. 47 m2, bardziej komfortowe, z częścią wypoczynkową, dodatkowo płaszcze kąpielowe; wyposażone jak A2A. Junior suity superior (A2-3E): ok. 53 m2, dodatkowo z jacuzzi na balkonie. Paraiso Maya (H83540): Junior suity (A1-4A): ok. 58 m2, komfortowo urządzone, łóżko typu king size lub 2 łóżka podwójne; klimatyzacja, wentylator, telefon, TV kablowa, internet, DVD, minibar, sejf, zestaw do prasowania, zestaw do parzenia kawy/herbaty, balkon/taras. Wanna z hydromasażem lub prysznic, WC, suszarka. Junior suity z widokiem na basen (A1-4G). Junior suity rodzinne (A4-6F): ok. 116 m2, 2 junior suity połączone drzwiami. Junior suity superior (A1-4B): ok. 62 m2, większe, bardziej komfortowe; wyposażone jak A2A. Junior suity rodzinne superior (A4-6L): ok. 124 m2, 2 junior suity superior połączone drzwiami.

Dine Around

możliwość korzystania z restauracji serwujących posiłki w formie bufetu w Ibersotar Paraiso del Mar & Beach.

Sport

aerobik, gimnastyka, tenis stołowy, piłka siatkowa, piłka wodna, 3 korty tenisowe, strzelanie z łuku, żeglowanie, windsurfing i nurkowanie w basenie (1 godz./dzień, w miarę dostępności). Za opłatą szkoła nurkowania, zmotoryzowane sporty wodne oraz 18-dołkowe pole golfowe.

Wellness

za opłatą zabiegi i masaże w centrum spa.

Dzieci

miniklub (4-12 lat), oddzielny brodzik, mini park wodny.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka (od 18 lat).

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Polska Neckermann

Szukasz wakacji do Meksyku?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Cancun, Meksyk

Położenie

pomiędzy Puerto Morelos i Playa del Carmen.. Do Playa del Carmen ok. 25 km. Transfer z lotniska w Cancun ok. 40 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piękna plaża Playa Paraiso. Leżaki, parasole i ręczniki bez opłaty.

Wyposażenie

kompleks hotelowy składający się z 4 hoteli sieci Iberostar: Paraiso Lindo (H 83353), Paraiso Maya (H 83540), Paraiso del Mar oraz Paraiso Beach. Hotel Paraiso Lindo oferuje łącznie 448 jednostek mieszkalnych, a hotel Paraiso Maya – 434. Każdy z hoteli dysponuje własnym holem powitalnym z recepcją, barem w lobby i restauracją główną. W całym kompleksie hotelowym 5 restauracji tematycznych (azjatycka, brazylijska, śródziemnomorska, meksykańska, steakhouse, tropikalna i gourmet; program Dine Around – możliwość korzystania z restauracji w sąsiadujących hotelach Paraiso del Mar i Paraiso Beach). 5 barów. Dyskoteka i centrum spa są usytuowane w centrum handlowym kompleksu Iberostar. W tropikalnym ogrodzie baseny (m.in. basen główny, basen z falami morskimi, lazy river) z oddzielnym brodzikiem dla dzieci. Goście Iberostar Paraiso Lindo & Maya mogą korzystać z infrastruktury hoteli Iberostar Paraiso Mar & Beach. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bez opłaty. www.iberostar.com

Dostęp do internetu

WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

Amexco, MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

Paraiso Lindo (H83353): Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 45 m2, urządzone ze smakiem, łóżko typu king size lub 2 łóżka podwójne; klimatyzacja, wentylator, telefon, TV kablowa, minibar, internet, sejf, zestaw do prasowania, ekspres do kawy, balkon/taras. Wanna/prysznic, WC, suszarka. Pokoje standardowe z widokiem na basen (A1-3D). Pokoje standardowe priority location (A1-3C): w pobliżu lobby lub basenów. Pokoje rodzinne (A4-6F): ok. 90 m2, 2 pokoje standardowe połączone drzwiami. Junior suity (A1-3B): ok. 47 m2, bardziej komfortowe, z częścią wypoczynkową, dodatkowo płaszcze kąpielowe; wyposażone jak A2A. Junior suity superior (A2-3E): ok. 53 m2, dodatkowo z jacuzzi na balkonie. Paraiso Maya (H83540): Junior suity (A1-4A): ok. 58 m2, komfortowo urządzone, łóżko typu king size lub 2 łóżka podwójne; klimatyzacja, wentylator, telefon, TV kablowa, internet, DVD, minibar, sejf, zestaw do prasowania, zestaw do parzenia kawy/herbaty, balkon/taras. Wanna z hydromasażem lub prysznic, WC, suszarka. Junior suity z widokiem na basen (A1-4G). Junior suity rodzinne (A4-6F): ok. 116 m2, 2 junior suity połączone drzwiami. Junior suity superior (A1-4B): ok. 62 m2, większe, bardziej komfortowe; wyposażone jak A2A. Junior suity rodzinne superior (A4-6L): ok. 124 m2, 2 junior suity superior połączone drzwiami.

Dine Around

możliwość korzystania z restauracji serwujących posiłki w formie bufetu w Ibersotar Paraiso del Mar & Beach.

Sport

aerobik, gimnastyka, tenis stołowy, piłka siatkowa, piłka wodna, 3 korty tenisowe, strzelanie z łuku, żeglowanie, windsurfing i nurkowanie w basenie (1 godz./dzień, w miarę dostępności). Za opłatą szkoła nurkowania, zmotoryzowane sporty wodne oraz 18-dołkowe pole golfowe.

Wellness

za opłatą zabiegi i masaże w centrum spa.

Dzieci

miniklub (4-12 lat), oddzielny brodzik, mini park wodny.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka (od 18 lat).

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, kolacja również w restauracjach tematycznych (konieczność wcześniejszej rezerwacji). Wybrane napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe w barach. Przekąski. Napoje bezalkoholowe z minibaru. Room service przez całą dobę (wybrane zestawy).


Mapa Hotelu Iberostar Paraiso Maya

Opinie o Hotelu Iberostar Paraiso Maya

Iberostar Paraiso Maya - możliwości zakwaterowania:

junior suite promotion singleuse room gardenview balcony
junior suite promotion singleuse room poolview balcony
junior suite promotion singleuse superior balcony
junior suite promotion room gardenview balcony
junior suite promotion room poolview balcony
junior suite promotion superior balcony
pokój rodzinny superior two-bedroom family junior suite superior
junior suite junior suite
junior suite single junior suite
junior suite room gardenview balcony
junior suite room poolview balcony
junior suite singleuse room gardenview balcony
Junior Suite Single Use Room Pool View Balcony
junior suite singleuse superior balcony
junior suite superior balcony
JUNIOR SUITE
JUNIOR SUITE SUPERIOR
PRESIDENTIAL SUITE
TWO BEDROOM FAMILY JUNIOR SUITE SUPERIOR
POOL VIEW JUNIOR SUITE
TWO BEDROOM FAMILY JUNIOR SUITE
Juniorsuite Promo
Juniorsuite Superior
Juniorsuite

Iberostar Paraiso Maya - Możliwości wyżywienia:


Iberostar Paraiso Maya - miasta wylotu:


Iberostar Paraiso Maya - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Iberostar Paraiso Maya? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00