cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
  • Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise), Morze Czerwone
1 / 25
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
30.12 - 06.01
już od 3495 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
23.05 - 30.05
już od 2330 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise)
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise)
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Hurghada
Ocena hotelu Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise):
4.5 / 5
Średnia z 35 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise):
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.7
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 grudnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 maja 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów. Do jego największych zalet należą ogromne, rozbudowane baseny i ciekawe animacje. Piękna plaża z rafą koralową zachęca do kąpieli słonecznych oraz do aktywnego wypoczynku.

Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise) w ofercie Biura podróży:

Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów. Do jego największych zalet należą ogromne, rozbudowane baseny i ciekawe animacje. Piękna plaża z rafą koralową zachęca do kąpieli słonecznych oraz do aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Egipt - Hurghada

Opis hotelu

Ten nowoczesny kompleks należący do sieci hoteli Sentido gwarantuje wysoki komfort wypoczynku, wyśmienitą kuchnię oraz obsługę na najwyższym poziomie. Bezpośrednio przy hotelu znajduje się prywatna piaszczysta plaża, z której roztacza się fantastyczny widok na pustynię oraz na góry. Kryształowo czyste wody Morza Czerwonego i sąsiedztwo rafy koralowej stanowią gwarancję udanego wypoczynku.



Lokalizacja:

w Hurghadzie, na plaży, ok. 14 km od lotniska, ok. 100 m od głównej ulicy, ok. 200 m od centrum handlowego, ok. 300 m od centrum rozrywki.



Plaża:

prywatna, piaszczysta, szeroka, bar service, prysznic, zagospodarowana, parasole, leżaki, ręczniki.



Sport i fitness:

piłka nożna, koszykówka, tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness, aerobik, SPA (płatne), sauna (płatna), rzutki, bilard (płatny), boule, waterpolo, siłownia, łaźnia parowa (płatna).



Sport na plaży:

nurkowanie (płatne), snorkeling (płatny), siatkówka, windsurfing (płatny), narty wodne (płatne).



Rozrywka:

muzyka na żywo, dyskoteka, program artystyczny.



Dla dzieci:

opiekunka (płatna) , menu, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, animacje.



Wyżywienie:

pakiet All Inclusive.



All inclusive zawiera:

śniadanie (7.00 - 10.30), lunch (12.30 - 14.30) i obiadokolację (18.30 - 22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe (10.00 - 24.00) i lokalne alkohole (11.00 - 24.00) w wybranych barach; przekąski w barach przy basenie i na plaży (12.00 - 17.00); lody (12.00 - 17.00); podwieczorek (15.00 - 17.00) i późna przekąska w lobby barze (22.30 - 1.00); raz na pobyt kolacja w restauracji meksykańskiej (18.30 - 22.00, konieczna wcześniejsza rezerwacja); mini bar codziennie uzupełniany wodą, a raz na pobyt napojami bezalkoholowymi.

Płatne: fajka wodna, alkohole importowane, soki ze świeżych owoców, oświetlenie kortu tenisowego.



Dodatkowe informacje:



Część udogodnień dostępna w sąsiednim hotelu Sunrise Select Garden Beach Resort & Spa

Podczas kolacji wymagany odpowiedni strój (długie spodnie, koszula z kołnierzykiem), stroje topless - zabronione.

Hotel do niedawna należał do znanej i lubianej sieci hotelowej SUNRISE Hotels & Resorts.

Goście mogą korzystać z udogodnień sąsiedniego hotelu Sunrise Select Garden Beach Resort & Spa.



Cena zawiera:

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Cena nie zawiera:

Opłat za wizę 25 USD/os. (od 1.05.2014), ubezpieczenia od sportow wysokiego ryzyka*

Obcokrajowcy zobowiązani są do zasięgnięcia informacji na temat obowiązku wizowego oraz uzyskania wizy w swojej ambasadzie lub konsulacie.Wymagany paszport ważnym minimum 6 miesięcy przed planowanym wylotem.

*w przypadku planowania nurkowania wymagane jest doubezpieczenie w zakresie sportów wysokiego ryzyka



Obsługa:

Opieka polskojęzycznego przedstawiciela.

Kategoria oficjalna

*****

Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:5 Udogodnienia:5

liczba pokoi

530, restauracje: 3, room service (płatny), snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, skrzynka pocztowa, bankomat, pasaż handlowy, amfiteatr, jubiler, opieka lekarska (płatna), centrum konferencyjne.

Opis pokoi

klimatyzacja, telewizja, sejf, mini bar (płatny), telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem, zestaw do parzenia kawy/herbaty.

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób dorosłych i 1 dziecka.

RODZINNE: pokoje dla max. 3 dorosłych i 2 dzieci.

All inclusive

TAK

2 Dzieci

TAK

Standard

*****


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów. Do jego największych zalet należą ogromne, rozbudowane baseny i ciekawe animacje. Piękna plaża z rafą koralową zachęca do kąpieli słonecznych oraz do aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

PROGRAM QUALITY

Wiza na lotnisku w Polsce
Szybka odprawa w Egipcie
Lokalna karta telefoniczna (1 karta na rezerwację)
Specjalny, bezpośredni transfer do hotelu
120 PLN/os.

 

Położenie:

Nowoczesny hotel należący do sieci Hoteli Sunrise. Położony jest 14 km od centrum Hurghady i 10 min od lotniska. Gwarantuje wysoki komfort wypoczynku oraz obsługę na najwyższym poziomie. Bezpośrednio przy hotelu znajduje się prywatna piaszczysta plaża z której roztacza się fantastyczny widok na pustynię oraz na góry. Położenie u wybrzeży kryształowo czystych wód Morza Czerwonego, a także sąsiedztwo rafy koralowej stanowią gwarancję udanego wypoczynku. Na plaży istnieje możliwość korzystania z bogatej oferty sportów wodnych. Będą mogli Państwo nurkować i podziwiać wspaniałe podwodne życie.

 

Hotel:

1 basen wewnętrzny, 3 duże baseny zewnętrzne (jeden z nich podgrzewany), tenis stołowy, siatkówka plażowa, bilard, gry video, sauna, jacuzzi, sala gimnastyczna, masaże, centrum nurkowe, snack bar na plaży, salon kosmetyczny, sklepy z pamiątkami, jubiler, kafejka internetowa, kantor wymiany walut, pralnia, opieka medyczna 24 h

 

Pokoje:

Każdy pokój z łazienką wyposażony w suszarkę, TV, telefon, mini bar, klimatyzację, sejf, balkon lub taras.

 

Wyżywienie:

W hotelu obowiązuje formuła all inclusive. Posiłki podawane są w formie bufetu, śniadanie od 7:00 do 10:30, lunch od 13:00 do 15:00, obiadokolacja 19:00 do 22:00, w ciagu dnia dostępne są przekąski w barach przy basenie, napoje orzeźwiające oraz lokalne napoje alkoholowe, kawa, herbata oraz ciastka, bary w lobby czynne do 01:00. Ultra All Inclusive: przewiduje wszystkie udogodnienia opcji All inclusive z dodatkową możliwością korzystania z alkoholi importowanych.

 

Dzieci:

duży plac zabaw dla dzieci z animacjami, brodzik, mini klub.

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • wyżywienie, 
  • opłatę lotniskową,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • ubezpieczenie Signal Iduna NNW, KL; bagaż,
  • podatek VAT.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej 15 USD płatnej na lotnisku w Hurghadzie

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów. Do jego największych zalet należą ogromne, rozbudowane baseny i ciekawe animacje. Piękna plaża z rafą koralową zachęca do kąpieli słonecznych oraz do aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt/Hurghada

Strefa

Relaks, Prestige

Dzieci

- 1 dziecko 2-14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko 2-7 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

południowa część Hurghady nowe centrum Hurghady Sakkala - ok. 15 km (hotelowy bus ok 5USD/osoba w dwie strony) stare centrum Hurghady Dahar - ok. 20 km lotnisko - ok. 10 km w pobliżu centrum handlowe Senzo Mall, sklepy, kawiarnie

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, prywatna, zatokowa, szeroka, piaszczysta z łagodnym wejściem do morza, stylowy pomost o długości 700 m, leżaki, parasole, materace i ręczniki bezpłatne, bar All Inclusive przy plaży

Hotel

pięciogwiazdkowy, nowoczesny i elegancki kompleks wakacyjny utrzymany w orientalnym stylu,należący do renomowanej sieci hotelowej Sunrise Hotels and Resorts słynącej z doskonałego serwisu i obsługi,składa się z dwupiętrowego budynku głównego oraz 18 dwupiętrowych budynków bocznych, zlokalizowanych na terenie z zadbanego egzotycznego ogrodu, oferuje 530 pokoi

Udogodnienia

całodobowa recepcja, przestronne i eleganckie lobby, punkt wymiany walut, bankomat, taras słoneczny, sala konferencyjna, apteka, salon kosmetyczny, fryzjer, mini market, sklepy z pamiątkami, jubiler, pralnia, parking, room service (dodatkowo płatny), przechowalnia bagażu, goście hotelu mogą korzystać z całej infrastruktury, barów All Inclusive oraz restauracji a la carte hotelu Sunrise Select Garden Beach Resort and Spa

Internet

bezpłatne WiFi w lobby, kącik internetowy (ok 5 USD/godz.)

Pokoje

standardowy - 2os., możliwość 1 lub 2 dostawek, powierzchnia ok. 41 m2, stylowy i elegancki, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, łazienka z wanną lub prysznicem, WC i suszarką, TV SAT, telefon, sejf (bezpłatny), lodówka z mini barem (codziennie bezpłatnie uzupełniany wodą, raz w tygodniu innymi napojami bezalkoholowymi), zestaw do parzenia kawy i herbaty, balkon lub taras, widok na morze dodatkowo płatny rodzinny - 2 pokoje łączone wewnętrznymi drzwiami, możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób dorosłych i 1 dziecka, powierzchnia ok. 52 m2, pozostałe wyposażenie jak w pokoju standard

Restauracje i bary

restauracja główna Shahrazad- dania kuchni lokalnej i międzynarodowej 2 restauracjea la carte; El Paso (meksykańska) iAsia (azjatycka) 2 restauracje a' la carte- La Trattoria(włoska)i Gamila (orientalna) na terenie hotelu Sunrise Select Garden Beach Resort and Spa Food Corner - przy restauracji Gamila blisko plaży 7 barów - lobby bar,bar przy basenie Pergola i Aqua, bar na plaży, Billiard Bar, Pub Victoria, Shisha Corner, Sultana Cafe

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

2 duże baseny (jeden podgrzewany sezonowo), 2 zjeżdżalnie, waterpolo, aerobic, bogate animacje dzienne i wieczorne, siłownia, tenis ziemny, tenis stołowy, rzutki, bule, siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej, 30-minutowe szkolenie z podstaw nurkowania, sauna, bicze wodne, jacuzzi, dyskoteka, leżaki, materace, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatne

Płatne

bilard, gry video, centrum spaw hotelu Sunrise Garden Beach (masaże gorącymi kamieniami, aromaterapia, masaż shiatsu, zabiegi pielęgnacyjne, basen kryty), centrum sportów wodnych (windsurfing, kitesurfing, nurkowanie)

Dla dzieci

brodzik, plac zabaw, mini klubNemo(3-12 lat), bogaty program animacyjny dzienny i wieczorny, łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie na życzenie, menu dziecięce, wysokie krzesełka w restauracji, opiekunka (dodatkowo płatna), pomieszczenie dla rodzin z dziećmi

Program All Inclusive

07.00-10.30 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Shahrazad, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 10.30-12.00 późne śniadanie w restauracji głównej Shahrazad 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej Shahrazad, bogaty wybór sałatek, dan głównych, deserów 13.00-15.00 lekki lunch, dania typu fast food, sałatki w Food Corner przy restauracji Gamila 12.00-17.00 przekąski typu kanapki, słodkości, lody w pool bar Pergola 15.00-17.00 podwieczorek, ciasto, kawa, herbata serwowane w lobby bar i Food Corner 18.30-22.00 kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej Shahrazad, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, wieczory tematyczne nielimitowane kolacje w restauracjach á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja) 22.30-01.00 późne przekąski, kanapki, ciasteczka, w Food Corner do obiadów i kolacji podawane są lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu cola, fanta, sprite, tonik, woda mineralna, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), a także lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone 10.00-00.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w 7 barach- lobby bar, pool barach Pergola i Aqua oraz w Beach Bar, Pub Victoria i Shisha Corner w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów

Oficjalna kategoria

5 gwiazdek

Strona hotelu

www.sentidohotels.com

Nasza ocena

Pokój ***** Położenie ***** Wyżywienie ***** Sport \ rozrywka *****

Atuty

- płacisz za 1 hotel, korzystasz z 2 - znany i ceniony przez Klientów z całego świata - renomowana sieć hoteli Sunrise Hotels and Resorts - bezpłatne WiFi - 5 restauracji i 7 barów All Inclusive - zdobywca wielu nagród za wysoką jakość usług - dla bardzo wymagających Klientów

City Tour Hurghada

Zwiedzanie Hurghady z polskojęzycznym przewodnikiem. Przejazd do starego centrum Hurghady El Dahar, zwiedzanie kościoła koptyjski, zakupy w lokalnych sklepikach z pamiątkami oraz wizyta w Instytucie Papirusu gdzie można będzie poznać tajniki wyrobu papirusu. Cena ok. 15 USD/os.

Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum politycznego i kulturalnego świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 97 USD/os. W przypadku transportu samolotem ok. 280 USD/os.

Kair 2 dni

Pierwszego dnia w programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, po obiedzie przejazd do Cytadeli Kairskiej, nocleg w hotelu. Drugiego dnia przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa oraz wizyta w Instytucie Papirusu. Po obiedzie zwiedzanie Sakkarze gdzie znajduje się pierwsza piramida schodkowa Egiptu - piramida Dżesera. Powrót do hotelu w Hurghadzie w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 230 USD/os.

Luksor

Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. Po wizycie w manufakturze alabastru i obiedzie przejazd na wschodni brzeg i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 95 USD/os.

Desert Adveture

Wycieczka jeepami w góry do wioski beduińskiej, gdzie można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni, z dala od miast. Przewidziana jest także przejażdżka na wielbłądach oraz oglądanie gwiazd przez teleskop. Cena ok. 45 USD/os.

Giftun - 4 Wyspy

Całodzienny rejs statkiem po Morzu Czerwonym, gdzie podczas snorkelingu będzie można podziwiać wspaniałe rafy koralowe, a następnie oddać się błogiemu lenistwu na plaży wyspy Giftun. Cena ok. 40 USD/os.

Delfinarium

Wizyta w delfinarium, gdzie odbywa się pokaz akrobacji i niezwykłych umiejętności w wykonaniu delfinów pod okiem zawodowych treserów. Możliwość dokupienia po pokazie pływania z delfinami w basenie- płatne dodatkowo ok. 45 USD/5 min Cena ok. 25 USD/os.

Glass Boat

Rybki przez szybki. Rejs statkiem na rafy Morza Czerwonego i możliwość podziwiania bogactw świata podwodnego przez panoramiczne okna znajdujące się pod pokładem statku. Cena ok. 30 USD/os.

Submarine

Dopłynięcie łodzią do platformy, z której schodzi się do łodzi podwodnej. Łódź zanurza się na głębokość ok. 20 m i podczas ok. 35 min rejsu podziwia się urzekającą faunę i florę podwodnego świata. Cena ok. 60 USD/os.

Wieczór 1001 nocy

Orientalny wieczór z folklorem egipskim - akrobacje na koniach, taniec brzucha, wirujący derwisz oraz tańce folklorystyczne. Na koniec tańczące fontanny - pokaz świateł w rytm zmieniającejsię muzyki. Cena ok. 25 USD/os.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów. Do jego największych zalet należą ogromne, rozbudowane baseny i ciekawe animacje. Piękna plaża z rafą koralową zachęca do kąpieli słonecznych oraz do aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Hurghada

Opis

Kategoria lokalna: 5*

Data otwarcia

2007 r.

Położenie

20 km od Hurghady, 15 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 108.000 m2.

Plaża

przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 400 m długości. Parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne. Skała koralowa przy zejściu do morza. W hotelu: 3 restauracje, 5 barów, 2 sale konferencyjne, 2 baseny odkryte (2 000, 1 500 m2 - 1 podgrzewany w zimie), aquapark (2 zjeżdżalnie).

Pokoje

w budynku głównym i 18 aneksach: pokoje standardowe, pokoje łączone connection (2 pokoje połączone drzwiami), pokoje rodzinne (2 pokoje połączone drzwiami); klimatyzacja indywidualna, prysznic, internet bezprzewodowy (płatny), TV, suszarka, telefon, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatny w dniu przyjazdu, raz w tygodniu uzupełniany napojami bezalkoholowymi, codziennie wodą), balkon lub taras. Rozrywki i usługi: Bezpłatne: sejf w recepcji, 2 korty tenisowe, animacje, siłownia, tenis stołowy, koszykówka, aerobik, rzutki. Płatne: łącze internetowe w lobby, kawiarenka internetowa, pralnia, salon piękności, centrum SPA, siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej, oświetlenie kortów, lekcje tenisa, sauna, masaż, bilard, jacuzzi, sporty wodne na plaży. Dla dzieci: brodzik, animacje, miniklub, opiekunka (płatna), plac zabaw, posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, łóżeczka (na życzenie).

Wyżywienie

Select All Inclusive (10:00-24:00) Posiłki:śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja, późny posiłek. Napoje zawarte:lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe. System nie zawiera:napoi importowanych spoza konceptu Ultra All Inclusive, soków ze świeżych owoców. Restauracje a'la carte: meksykańska, azjatycka - bezpłatna. Wymagana rezerwacja.

Tel./Faks

+20 65/ 346 01 40, 346 01 54


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów. Do jego największych zalet należą ogromne, rozbudowane baseny i ciekawe animacje. Piękna plaża z rafą koralową zachęca do kąpieli słonecznych oraz do aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Nowoczesny i komfortowy kompleks hotelowy oddalony jest od centrum Hurghady o ok. 20 km (kursuje kilka razy dziennie bus hotelowy - odpłatnie). W pobliżu hotelu centrum handlowe Senzo Mall.
Plaża:
Obiekt położony jest tuż obok prywatnej, piaszczystej plaży w bliskim sąsiedztwie rafy koralowej. Leżaki i ręczniki na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Kompleks hotelowy, należący do znanej i cenionej do sieci hotelowej Sentido, mieści sie w kilku niewysokich budynkach. Recepcja 24 - godz. z lobby, punkt wymiany walut, restauracja główna, 4 restauracje a'la carte: włoska, orientalna, azjatycka i meksykańska (wymagana wcześniejsza rezerwacja), lobby bar, bar na plaży i przy basenie. Na terenie hotelu znajdują się 3 baseny (1 podgrzewany w sezonie zimowym) oraz brodzik dla dzieci, otoczone tarasem słonecznym. Leżaki i ręczniki przy basenie - bezpłatne. Ponadto (dodatkowo płatne): sklepiki, shisha corner, pralnia, salon kosmetyczny, bankomat, fryzjer, wypożyczalnia samochodów, mini klub, opiekunka do dzieci, gry video.
Pokoje:
Ponad 500 gustownie urządzonych pokoi 2-osobowych (możliwość1 dostawki dla osoby dorosłej lub2 dostawek dla dzieci), mieszczących się w niskich budynkach. Każdy pokój wyposażony jest w: łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, TV-sat, sejf, mini bar (odpłatnie), balkon lub taras.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania (07:00-10:30), obiady (13:00-15:00), kolacje (19:00-22:00) oraz późne kolacje (22:00-24:00) serwowane w formie bufetu. Ponadto: lekkie przekąski w ciągu dnia w Pergola Pool Bar i barze na plaży kawa, herbata, ciastka serwowane w lobby barze i barze na plaży (15:00-17:00). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, ciepłe i chłodzące (10:00-24:00) w wyznaczonych barach na terenie hotelu, a w dyskotece napoje są dostępne (18:00-02:00). Codziennie do pokoju dostarczana jest woda mineralna butelkowana, a raz w trakcie pobytu - mini bar uzupełniany jest napojami gazowanymi (soft drinki). All Inclusive nie obejmuje: alkoholi importowanych, świeżo wyciskanych soków, mini baru.
Program sportowy i animacyjny:
Różnorodne show każdego dnia dla dorosłych i dla dzieci. Hotelowe centrum SPA (09:00-20:00) oferuje: siłownię, saunę, jacuzzi, basen wewnętrzny oraz salon kosmetyczny. Ponadto - korty tenisowe, boisko do piłki nożej, siatkówka, tenis stołowy, bilard, centrum nurkowe, windsurfingowe, sporty wodne na plaży. Część z wymienionych powyżej atrakcji - dodatkowo płatna. Dla najmłodszych mini Club "Nemo", plac zabaw, gry, zabawy, konkursy.
Internet:
InternetWi-Fi w lobby bezpłatnie, natomiast kafejka internetowa płatna dodatkowo.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.sunrisehotels-egypt.com
Naszym zdaniem:
Komfortowy hotel przy samej plaży! Dedykowany osobom preferującym aktywny wypoczynek, a ze względu na bogactwo atrakcji i animacji także rodzinom z dziećmi.

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabraćeuro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walutw hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l -3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztujeod4EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.rainbowtours.pl/rozkłady.

Wycieczki lokalne

Kair- Centrum arabskiego świata
Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheposa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 35 LE), najstarszy meczet Kairu- Meczet Amr Ibn Asa, kościół koptyjski, instytut papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD.
Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
Cena ok. 55 USD.
W galabiji przez Hurghadę!
Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta- Dahar, a dalej- akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
Cena ok. 60 USD.
Safari - Sahara Park
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
Cena ok. 55 USD.
Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
Cena ok. 95 USD.
Jungle Aqua Park
Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego- idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD.
Katamaran
Fascynująca, trwająca około 2 godzin wyprawa łodzią, dryfującą pomiędzy rafami- możliwość podziwiania podwodnego świata.
Cena ok. 40 USD.
Ponadto dla chętnych wycieczki:
Kair samolotem (ok. 300 USD), wyspa Giftun (ok. 35 USD), Hurghada City Tour (ok. 25 USD), Dolphin Show (ok. 40 USD)- dokładne ceny dostępne u rezydenta na miejscu.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów. Do jego największych zalet należą ogromne, rozbudowane baseny i ciekawe animacje. Piękna plaża z rafą koralową zachęca do kąpieli słonecznych oraz do aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

HURGHADA

Opis oferty:

Hotel został otwarty w 2005 roku, do dyspozycji gości 2 baseny (1 z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym), restauracja główna, 4 bary, 2 restauracje a'la carte (meksykańska, azjatycka) oraz sala konferencyjna.

POKOJE:

530 pokoi; 420 standardowych (41m²), 90 family (52m²), 12 pokoi connect (34m²), 2 junior suit es (50m²), 6 superior suites (66m²) ; wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, telefon, sejf, mini bar (płatny), balkon lub taras

W HOTELU:

centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, salon fryzjerski, pralnia, sauna, jacuzzi, lekarz, sporty wodne na plaży, oświetlenie kortów, sprzęt do tenisa, room service, bilard, szkoła nurkowania, kafejka internetowa, Internet bezprzewodowy

KONTAKT:

www.sentidohotels.de

POŁOŻENIE:

15 km od centrum Hurghady, 10 km od lotniska

PLAŻA:

piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu, serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace)

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, lody oraz napoje butelkowane

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, siłownia, aerobik, piłka nożna, korty tenisowe, siatkówka plażowa, boccia, tenis stołowy, rzutki


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów. Do jego największych zalet należą ogromne, rozbudowane baseny i ciekawe animacje. Piękna plaża z rafą koralową zachęca do kąpieli słonecznych oraz do aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Elegancki hotel w stylu orientalnym. Składa się z kilkunastu 2-pietrowuych budynków. Usługi na wysokim poziomie, ciekawy wystrój, naturalne barwy, liczne atrakcje rekreacyjno-sportowe. Goście mogą korzystać także z infrastruktury siostrzanego hotelu Sunrise Select Garden& Beach Resort.

Położenie

W urokliwym miejscu z widokiem na pustynię i góry, przy prywatnej, piaszczystej i dobrze zagospodarowanej plaży, 200 m od głównej ulicy, około 20 km od centrum Hurghady (odpłatne przejazdy busem hotelowym), 14 km od lotniska, niedaleko centrum handlowego.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją, 3 restauracje: główna Shahrzad, meksykańska El Paso (a la carte), azjatycka  (a la carte) z widokiem na morze, 5 barów: na plaży, przy basenie, na wysepce basenowej, w lobby, kafejka orientalna z sziszą, dyskoteka, pralnia, kawiarenka internetowa, salon piękności, sklepiki z pamiątkami, bankomat, punkt wymiany walut, jubiler, sala TV, centrum konferencyjne.

Pokoje

Typu standard (41m kw.), przestronne, komfortowe, klimatyzowane, z balkonem lub tarasem, wyposażone w telefon, TV sat, sejf, minibar, zestaw do kawy/herbaty, łazienkę z prysznicem lub wanną oraz suszarką do włosów. Możliwość rezerwacji pokoi rodzinnych (52 m kw.) z sypialnią i pokojem dziennym.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania (7.00 -10.30), obiady (13.00 - 15.00) i kolacje (19.00 - 22.00) w formie bufetów, późne śniadania (10.30-11.00), przekąski w ciągu dnia w Beach Bar i Pergola Bar, podwieczorek (kawa/herbata, ciasto) w lobby i Beach Bar, lody, nocne przekąski w lobby, codziennie woda mineralna w pokoju, jedna kolacja w restauracji meksykańskiej lub azjatyckiej (konieczna rezerwacja), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (najpóźniej do północy w lobby bar).

Sport i rozrywka

Fantazyjne 2 baseny z mostkami i tarasem słonecznym, siatkówka plażowa, aerobik, piłka wodna, boccia,  tenis stołowy, 2 korty tenisowe, bilard, centrum nurkowe, windsurfing, spa (basen wewnętrzny, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, masaże), siłownia, animacje, wieczorem programy rozrywkowe, muzyka na żywo.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub (3-12 lat), plac zabaw, menu dziecięce, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce. Możliwość zamówienia indywidualnej opieki dla dziecka (odpłatnie).

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów. Do jego największych zalet należą ogromne, rozbudowane baseny i ciekawe animacje. Piękna plaża z rafą koralową zachęca do kąpieli słonecznych oraz do aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Hurghada

Opis oferty:

Nowoczesny i komfortowy, zbudowany w orientalnym stylu zaprasza na pełne relaksu wakacje. Miła i profesjonalna obsługa zapewnia wysoki standard serwisu. Eleganckie wnętrza, przestronne pokoje, pięknie zaprojektowane przestrzenie i znakomite restauracje to gwarancja wymarzonych wakacji nawet dla najbardziej wymagających Klientów. Na miejscu wszystko, co potrzebne do udanych wakacji: duże baseny, animacje dla całej rodziny i bogata oferta sportowa. Goście hotelu mogą korzystać z całej infrastruktury hotelu Sunrise Select Garden Beach Resort & Spa.

POŁOŻENIE:

ok. 15 km od centrum HURGHADY, w pobliżu bary, kawiarnie i sklepy; ok. 10 km od portu lotniczego w Hurghadzie; bus hotelowy do centrum Hurghady (płatny).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, stylowy i elegancki, otwarty w 2005 r., 530 pokoi, budynek główny oraz 17 dwupiętrowych budynków, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Shahrazad - kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, 2 restauracje á la carte: El Paso - kuchnia meksykańska, Asia - kuchnia azjatycka; bar w lobby, 2 bary przy basenie, bar na plaży, Victoria Pub, bar z fajką wodną (płatny); minimarket, sklep z pamiątkami, apteka, kantor; centrum konferencyjne dla 70 osób, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy w lobby, kawiarenka internetowa, opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie, fryzjer, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 40 m², stylowy, elegancko urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (raz w tygodniu uzupełniany napojami bezalkoholowymi, codziennie uzupełniany wodą), zestaw do kawy i herbaty; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, nieregularny kształt, w tym jeden podgrzewany w sezonie zimowym, słodka woda, rodzinny: ok. 1500 m², gł. 1,5 m, wydzielona część dla dzieci, Aqua: ok. 2000 m², gł. ok. 1,6 m, basen dla dzieci, okrągły kształt, słodka woda, ok. 800 m², przy basenach bezpłatne leżaki, parasole, materace i ręczniki; tenis stołowy, siłownia, aerobic, boccia, piłka nożna, siatkówka; 30-min lekcja nurkowania (bezpłatnie); plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (3-12 lat), dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych, amfiteatr, dyskoteka; za opłatą: 2 korty tenisowe; centrum spa (płatne): sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (12.00-17.00) w wyznaczonych barach; lody dla dzieci (12.00-17.00); kawa, herbata i ciastko (15.00-17.00) w lobby barze; nocne przekąski (22.30-1.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00); restauracje á la carte dostępne bezpłatnie raz na pobyt (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653460140, www.sunrisehotels-egypt.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów. Do jego największych zalet należą ogromne, rozbudowane baseny i ciekawe animacje. Piękna plaża z rafą koralową zachęca do kąpieli słonecznych oraz do aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Egipt/Hurghada

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 5* kat. lokalna 5*

Położenie

- przy plaży - ok. 15 km od centrum Hurghady - ok. 11 km od lotniska

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

- klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon - sejf (bezpłatny) - minibar (w dniu przyjazdu uzupełniony w napoje bezalkoholowe i wodę) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny - sala gimnastyczna, siłownia - tenis stołowy, rzutki - siatkówka, boisko do piłki nożnej, korty tenisowe - piłka wodna - animacje Płatne - oświetlenie kortów tenisowych - gry video - bilard - centrum spa (sauna, jacuzzi) - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla dzieci

- plac zabaw, miniklub, animacje - basen - krzesełko w restauracji - łóżeczko (na życzenie)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, podwieczorek. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00. Możliwość korzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji bez ograniczeń.

Restauracje i bary

- restauracja główna - 2 restauracje a la carte - lobby bar (10:00 - 24:00) - 2 bary przy basenie (10:00 - 17:00) - bar na plaży (10:00 - 17:00) - kawiarnia

Dodatkowe informacje

- kawiarenka internetowa oraz Wi Fi (platne) - wypożyczalnia samochodów - pralnia, lekarz, fryzjer, sklepy (płatne) - bankomat z możliwością wymiany walut 24 h - hotel dysponuje 530 pokojami

- rok otwarcia hotelu

2005 r. - www.sentidohotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów. Do jego największych zalet należą ogromne, rozbudowane baseny i ciekawe animacje. Piękna plaża z rafą koralową zachęca do kąpieli słonecznych oraz do aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Hurghada, Egipt

Opis hotelu

Kurort zbudowany został w roku 2003. Goście zakwaterowani są w 530 pokojach. Do dyspozycji gości jest lobby wraz z recepcją z check-out-service. Na miejscu znajduje się szatnia, sejf i kantor wymiany walut. Dostępne w hotelu Wi-Fi (bezpłatnie) zapewnia wygodny dostęp do sieci. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie ośrodka wczasowego znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą i pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, pomieszczenie mieszkalne, kuchnię i łazienkę. Balkon bądź taras stanowi dla podróżnych doskonałą okazję do relaksu. Urzekającą atmosferę kwater podkreśla boczny widok na morze. Pokoje dysponują łóżkiem typu queen size oraz sofą. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (bezpłatnie). Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów i lusterko kosmetyczne. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w kompleksie, jak np. tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka, koszykówka, minigolf i strzelanie z łuku. W ofercie organizatorów zewnętrznych znajduje się jazda konna. Do dyspozycji gości jest szeroki wachlarz aktywności sportowych, w tym wodnych jak narty wodne, windsurfing, przejażdżki motorówką, przejażdżki na bananie wodnym, żeglowanie, rejsy katamaranem, nurkowanie i aqua fitness oraz za dodatkową opłatą rower wodny i snorkeling. Bogata oferta sportowa wewnątrz kurortu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard, darta, kręgle, squasha, jogę, zajęcia gimnastyczne i aerobik. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy spa, saunę, łaźnię parową i zabiegi masażu, jak również za dodatkową opłatą łaźnię turecką i salon piękności. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub, minidisco i night-club.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Na indywidualne życzenie oferujemy potrawy wegetariańskie. Ośrodek wczasowy oferuje przekąski. Napoje wliczone są w cenę. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, Diners Club i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Luksusowy hotel dla najbardziej wymagających klientów. Do jego największych zalet należą ogromne, rozbudowane baseny i ciekawe animacje. Piękna plaża z rafą koralową zachęca do kąpieli słonecznych oraz do aktywnego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Hurghada, Egipt

Położenie

w strefie turystycznej, do centrum Hurghady ok. 15 km. W pobliżu hotelu znajdują się 3 centra handlowe, do lotniska ok. 13 km.

Plaża

bezpośrednio przy hotelowej, piaszczystej plaży bar z napojami i przekąskami przy plaży. Leżaki, parasole bezpłatnie

Wyposażenie

hotel oferuje 530 pokoi. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, restauracja główna (dania w formie bufetu), 2 restauracje a la carte, lobby bar, taras, bar shisa (za opłatą). Na zewnątrz znajduje się ładny kompleks basenowy, (1 basen podgrzewany zimą, w zależności od pogody), 2 zjeżdżalnie, tarasy słoneczne, częściowo zadaszone. Bar z napojami i przekąskami przy basenie. Leżaki, parasole, ręczniki bezpłatnie. www.sunrisehotels-egypt.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

komfortowe, przestronne, gustownie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (1-3A): tel., klimatyzacja, TV-Sat, sejf w cenie, mini bar, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje rodzinne (2-3F): pokój mieszkalno-sypialny, sypialnia, łazienka, prysznic, WC.Pokoje - wariant ekonomiczny (1-3S).

Dzieci

oddzielny brodzik, 2 duże zjeżdżalnie, plac zabaw, w sąsiednim hotelu SUNRISE Garden Beach klubik Nemo (3-12 lat, w określonych godzinach). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie. Menu dziecięce, wysokie krzesełka w restauracji. Pomieszczenie dla rodzin z dziećmi: mikrofalówka, pralka (środki piorące we własnym zakresie).

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, dyskoteka.

Dostęp do internetu

WLAN w lobby gratis, kącik Internetowy za opłatą

Sport

aerobik, boccia, siłownia, tenis stołowy, tenis ziemny, siatkówka, za opłatą: nurkowanie i surfing, bilard.

Wellness

Planet Spa o pow. 1300 m2, w sąsiednim hotelu SUNRISE Garden Beach (od 17 lat).

All Inclusive

Premium: 3 posiłki w formie urozmaiconego bufetu. Przekąski i lody (12:00-17:00). Po południu (15:00-17:00) kawa, herbata, ciasteczka. Przekąska nocna w lobby barze (22:30-01:00). Kolacja w 4 restauracjach a la carte za wcześniejszą rezerwacją: azjatyckiej, meksykańskiej oraz orientalnej i indyjskiej (w sąsiednim hotelu SUNRISE Garden Beach), napoje alkoholowe i bezalkoholowe (lokalne). Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) oraz napoje bezalkoholowe w godz. 10:00-24:00. Po godz. 24:00 napoje: woda mineralna, kawa, herbata, czekolada w lobby barze. Alkohol nie jest serwowany w godz. 06:00-10:00. Mini bar uzupełniony w dniu przyjazdu napojami orzeźwiającymi, następnie w 2. tygodniu pobytu, codziennie wodą mineralną.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis.

Święta/Sylwester

MENU ŚWIĄTECZNE 24.12.15, SYLWESTROWE 31.12.15 W CENIE.

Polecamy

  • komfortowy hotel w orientalnym stylu
  • bogata oferta All Inclusive
  • 4 restauarcje a la carte
  • ładny kompleks basenowy
  • bar swim-up
  • wysoki standard usług


Mapa Hotelu Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise)
Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Hurghada)
Wakacje w El Gouna, last minute i all inclusive w Hurghadzie
Rejs na Giftun, wakacje w Hurghadzie - Egipt
Piramidy w Gizie, wycieczka z Hurghady
Kair, wycieczka fakultatywna z Hurghady
Zwiedzanie Luxoru, wakacje w Egipcie
Mahmya Beach w Hurghadzie
Plaże Hurghady, wakacje w Egipcie
Dahar, dzielnica Hurghady

Opinie o Hotelu Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise)

4.7
zdecydowanie polecam

Zdjęcia w pełni oddają piękno tego miejsca. Można tutaj z pewnością porządnie wypocząć po ciężkiej pracy i zrelaksować się na długi czas. Pomagają w tym przepiękne baseny i cudna plaża. Jedzenie i drinki rewelacja. Na pewno tu wrócę

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.6
zdecydowanie polecam

zdecydowanie polecam, byliśmy w hotelu po raz dziesiąty i będziemy jeszcze.

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
4.7
zdecydowanie polecam

Miejsce do ktorego z przyjemnosia sie wroci.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.7
zdecydowanie polecam

Miejsce do ktorego z przyjemnosia sie wroci.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.6
polecam

bardzo przyjemne wakacje, hotel bardzo dobry, czysty, zadbany. Polecam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.6
4.9
zdecydowanie polecam

Byłem w tym hotelu z całą rodziną na przełomie 2012-2013 jestem bardzo zadowolony z pobytu.To jest mój drugi pobyt w tym hotelu jest naprawdę SUPER polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.9
zdecydowanie polecam

HOTEL SUPER. BYLIŚMY 5 RAZY W EGIPCIE WTYM HOTELU 2RAZY. ZAWSZE JEŻDZIMY DO HOTELI 5*ALE TEN POLECAM ZDECYDOWANIE. DOBRE JEDZENIE NAPOJE PODAWANE W SZKLANKACH. CODZIENNIE MUZYKA NA ŻYWO. SMACZNE, KOLOROWE DRINKI. POKOJE OK. DUŻE, LADNE I CZYSTE BASENY. JEDYNY MINUS TO BRAK RAF DLA LUBIĄCYCH NURKOWAĆ. W TYM ROKU TEŻ TAM JEDZIEMY. OBSŁUGA BARDZO MIŁA SKORA DO ŻARTÓW. NIKT NIKOGO NIE NAPASTOWAŁ TEZ BYŁAM Z ATRAKCYJNĄ 17 LATKĄ.

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.0
polecam

Byłam w tym hotelu 2 razy. Z nastoletnią córką. Opinie 12, 13 latek, że były zaczepiane przez obsługę to wymysł pewno zakomleksionych nastolatek. Rzeczywiście obsługa żartowała sobie z wczasowiczami, ale były to niewinne żarciki polegające np. na "niby" zabieraniu talerzy, czy też nakładaniu na talerz nie zamówionej potrawy. Te żarciki dotyczyły wszystkich bez względu na wiek i płeć. Także mojego męża, który zresztą się rewanżował obsłudze swoimi żarcikami i często wywoływało to powszechną uciechę. Generalnie obsługa miła, uśmiechnięta. Jedzenie - jak wszędzie w Egipcie - powtarzalne, ale niezłe i pod dostatkiem. Czystość OK - codziennie sprzątane pokoje, pod dostatkiem wody w minibarku. My dostawaliśmy także mirindę i "ichnijejszego" sprita. Ktoś pisze, że woda w basenie była niepodgrzewana ... Żenada. Obsługa rezydenta - rzetelna. Plusem tego ośrodka jest niewielka liczba wczasowiczów zza wschodniej granicy. Reasumując - POLECAM.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.0
4.9
polecam

Popieram ludzi, którzyn odradzają tam pobyt 13 letnim dziewczyną! Nie mają tam Życia. Mam 12 lat i ciągle ktoś mnie zaczepiał! Gdy prosiłam o wodę w barze bawili się w kotka i myszkę, czyli wyciągali napój w moim kierunku, a kiedy sięgałam to go cofali! Masakra! Poza tym wszystko ok.Genialne jedzenie i super basen!

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.9
4.9
polecam

Popieram ludzi, którzyn odradzają tam pobyt 13 letnim dziewczyną! Nie mają tam Życia. Mam 12 lat i ciągle ktoś mnie zaczepiał! Gdy prosiłam o wodę w barze bawili się w kotka i myszkę, czyli wyciągali napój w moim kierunku, a kiedy sięgałam to go cofali! Masakra! Poza tym wszystko ok.Genialne jedzenie i super basen!

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.9

Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise) - możliwości zakwaterowania:

fr family room
fr family room
pr promo room
pr promo room
sr standard room
sr standard room

Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise) - Możliwości wyżywienia:


Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise) - miasta wylotu:


Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Sentido Mamlouk Palace Resort & Spa (ex. Sunrise)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00