cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
  • Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia), Kreta
1 / 28
Ocena
hotelu:
4.0 / 5
Najbliższy termin
03.05 - 10.05
już od 2180 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.10 - 07.10
już od 1575 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Blue Bay Resort (Agia Pelagia)
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Bez paszportu

Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia)
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Blue Bay Resort (Agia Pelagia):
4.0 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Blue Bay Resort (Agia Pelagia):
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 maja 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 października 2020

Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia) w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja / Kreta

Opis oferty:

Położony na północnym wybrzeżu wyspy, w malowniczym kurorcie z prawdziwie greckim klimatem, z widokiem na Monanaftis - jedną z najpiękniejszych zatok na wyspie. To elegancki hotel, który łączy wysokiej jakości serwis z tradycyjną kreteńską gościnnością. Szczególnie dobrze będą się tutaj czuć rodziny, dla których przygotowano wygodne pokoje i mnóstwo atrakcji - zdecydowanie największą jest kompleks basenów i aż dwa baseny dla dzieci ze zjeżdżalniami i sympatycznym delfinem oraz doskonale zorganizowany miniklub. Krótki transfer z lotniska i takie atrakcje turystyczne w pobliżu jak Heraklion i słynne Knossos sprawiają, że hotel jest również doskonałym wyborem dla wszystkich, którzy chcą zwiedzić najważniejsze miejsca na wyspie.

POŁOŻENIE:

ok. 200 m od centrum miejscowości AGIA PELAGIA ze sklepami i barami; ok. 24 km od portu lotniczego w Heraklionie, ok. 130 km od lotniska w Chanii; przystanek autobusowy ok. 25 m hotelu (Chania/Heraklion/Rethymno).

PLAŻA:

Monanaftis, publiczna, piaszczysto-kamienista, łagodne zejście do morza, ok. 250 m od hotelu, zejście drogą lokalną i ścieżką, bezpłatny bus hotelowy kilka razy dziennie, płatne parasole i leżaki (ok. 8/komplet), ręczniki.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, elegancki i zadbany, zbudowany w 1989 r., generalny remont w 2015 r., 209 pokoi, budynek główny i budynki aneks, 2 windy, eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Amvrosia - dania w formie bufetu, kuchnia grecka i międzynarodowa, restauracja Panorama (płatna) - obsługa kelnerska, á la carte, kuchnia grecka i międzynarodowa (czynna: czerwiec-wrzesień, 19.00-22.00), wymagany odpowiedni strój (panowie - długie spodnie); w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie; bar Dionyssos, bary przy basenie: Breeze i Pergola; kantor; sala konferencyjna dla 90 osób, taras z widokiem na morze, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: opiekunka do dziecka (na zamówienie); lekarz (na wezwanie); wypożyczalnia samochodów i rowerów; występują różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy w budynku aneks:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 23 m², elegancki i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf (płatny: ok. 20 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród;

superior w budynku głównym:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 25 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na morze; pokój superior za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

6 basenów: 4 baseny dla dorosłych, 2 baseny dla dzieci, 2 zjeżdżalnie dla dzieci, w tym: basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 140 m², gł. 0,5-1,7 m, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki płatne; kort tenisowy, minisiłownia, koszykówka, piłka nożna, minigolf, tenis stołowy; miniklub (5-12 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych, nastolatków i dzieci (w terminie: 15.06-15.09); za opłatą: bilard, centrum spa "4 SEASON": basen kryty, słodka woda, sauna, hammam, zabiegi na twarz i ciało, manicure, pedicure, masaże; na plaży sporty wodne, szkoła nurkowania (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji Amvrosia; przekąski w barze Breeze (10.00-15.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0030/2810811072, www.bluebay.gr

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 12 latWi-Fibus na plażę


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Kreta

OPIS

Blue Bay Resort Hotel położony jest w miejscowości Agia Pelagia, na zachód od Heraklionu i jest zbudowany amfiteatralnie na wzgórzu z dużą ilością schodów i z widokiem na piękny błękit morza na Krecie. Idealne miejsce dla osób poszukujących relaksujących wakacji. Hotel łączy w sobie elementy tradycyjnej architektury i nowoczesnej estetyki, oferując ciepłe i przytulne pokoje. Przepiękne widoki na Morze Kreteńskie stanowią wyjątkowe wakacje dla Ciebie i Twoich bliskich.

lokalizacja

2 km od Agia Pelagia, 25 km od lotniska w Heraklionie-HER. Hotel usytuowany na powierzchni: 3028 m2.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

1988 r. Odnowiony w 2018 r. Na terenie hotelu: restauracje (2), bary (3), pralnia (płatna), room service (płatny), basen kryty w SPA, 4 baseny odkryte.

internet

- Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

250 m od hotelu, publiczna, kamienisto-żwirowa. Do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy.

pokoje

Zlokalizowane są w 6 budynkach: - 3 budynki główne (liczba pięter: 4, liczba wind: 2) - 3 aneksy (liczba pięter: 3) Typy pokoi: - pokoje double annex dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje double dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), balkon - pokoje rodzinne sea view dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), balkon - suity sea view dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), taras - pokoje deluxe sea view private pool dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna, prysznic, WC), taras - pokoje executive double sea view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon - pokoje executive double sea view with jacuzzi dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), taras - pokoje rodzinne annex sea view dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

- restauracja główna, restauracja a la carte, bary (3) All Inclusive (10:30-23:00) - śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:00), kolacja (18:30-21:30) serwowane w restauracji głównej - przekąski (11:00-15:30), podwieczorek (15:30-17:30) serwowane w snack barze - lody - wybrane napoje bezalkoholowe Restauracje a la carte - płatna. Wymagana rezerwacja. - "Panorama" grecka/międzynarodowa

z myślą o dzieciach

- brodziki (2) - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 5-12 lat - dzieci w wieku 1-4 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - menu i krzesełka dla dzieci w restauracji - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- kort do tenisa ziemnego - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - tenis stołowy, rzutki - koszykówka, minigolf - miniboisko do piłki nożnej - siłownia - animacje lekkie

płatne

- oświetlenie kortu - bilard - centrum SPA - masaż, sauna - łaźnia turecka DODATKOWE INFORMACJE PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

13.03.2020 16:39

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Wi-Fi SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Kreta - Heraklion

Opis

* na rodzinny wypoczynek

* darmowe Wi-Fi w lobby

* nowoczesne wnętrza

Opis

Hotel położony na niewielkim wzgórzu, w turystycznej miejscowości. Nowoczesna architektura i wystrój wnętrz. Polecany na rodzinne i aktywne wakacje. Hotel łączy w sobie modne elementy architektury i wnętrza, składa się z budynku głównego i czterech sąsiednich budynków.

• czteropiętrowy budynek główny i 4 budynki boczne
• restauracje, bary
• mini market
• budynek główny - 2 baseny dla dorosłych i 1 basen dla dzieci (ze słoną wodą) W pobliżu budynku Athina - 1 basen dla dorosłych i 1 basen dla dzieci (ze słoną wodą) W pobliżu budynku Artemis - 1 basen dla dorosłych, ręczniki kąpielowe dostępne są za dodatkową opłatą, kryty basen w mini-spa (płatny)
• bezpłatne Wi-Fi w lobby
• SPA (płatne)
• room service (płatne)

Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

Polozenie

• wyspa Kreta
• 2 km od centrum Agia Pelagia
• 25 km od lotniska w Heraklionie
• 23 km od centrum Heraklionu
• przystanek autobusowy przy hotelu
 
AGIA PELAGIA
Niewielkie miasteczko, malowniczo położone w zatoce otoczonej strzelistymi klifami. Piaszczyste plaże, cudowne widoki oraz bliskość zabytków sprawiają, że jest to miejsce idealne na rodzinny wypoczynek w prawdziwej greckiej atmosferze.

Plaza

• publiczna
• 250 m od hotelu
• piaszczysto-kamienista
• bezpłatny bus hotelowy (4 razy dziennie)
• leżaki i parasole płatne
• ręczniki plażowe płatne

Wyzywienie

All Inclusive

Pokoje

209 pokoje: Singes & Doubles Outbuilding SSV (~20 m2), Family Rooms Outbuilding SV (~30-33 m2), Doubles MB SV (~19-26 m2), Triples MB SV (~19-26 m2), Doubles Executive MB SV (~24-30 m2), Doubles Executive min 4 pax MB SV (~24-30 m2), Doubles Executive MB SV Jacuzzi (~35 m2), Family Rooms MB SV (~30 m2), Suites Family MB SV (~45 m2), Deluxe Rooms MB SV Private Pool  (~35 m2). 

W pokojach: klimatyzacja, mini lodówka, telefon, telewizja satelitarna, łazienka (wanna/prysznic), suszarka do włosów, balkon/taras, sejf (płatny), budzenie na życzenie. Łóżko podwójne lub 2 pojedyncze, połączone. Dodatkowe łóżko - sofa/łóżko standardowe.

Pokoje Outbuilding znajdują się 50–250 metrów od budynku głównego (powyżej lub poniżej).

Single & Double Outbuilding SSV (~ 20 m2) Znajdują się nad budynkiem głównym (250 m w budynku  Annex) . Oddzielny basen dla dorosłych i dla dzieci ze słoną wodą, podwójne łóżko lub 2 łóżka pojedyncze.
Family Rooms Outbuilding SV (~ 30-33 m2) Znajduje się 100 metrów poniżej głównego budynku (w aneksie) - niedaleko głównego basenu. Łóżko podwójne i 2 łóżka pojedyncze.
Wszystkie pokoje rodzinne i apartamenty składają się z 2 pokoi - sypialni i oddzielnej sypialni.
Doubles MB SV (~ 19-26 m2) Łóżko podwójne lub 2 pojedyncze, połączone; kanapa.
Doubles Executive MB SV (~ 24-30 m2) Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze i sofa, szlafroki i kapcie; Po przyjeździe ręczniki plażowe, owoce i wino domowe.
Doubles Executive MB SV Jacuzzi (~ 35 m2) Łóżko podwójne, łóżko pojedyncze i sofa lub 3 łóżka pojedyncze i sofa, jacuzzi; Po przyjeździe ręczniki plażowe, owoce i wino domowe.
Family Rooms MB SV (~ 30 m2) Łóżko podwójne i 2 łóżka pojedyncze.
Suites Family MB SV (~ 45 m2) Pokój przechodni i i sypialnia, łóżko podwójne i 2 łóżka pojedyncze.
Suites Family MB SV Jacuzzi (~ 45 m2) Pokój przychodni i sypialnia, łóżko podwójne i 2 łóżka pojedyncze, jacuzzi.
Deluxe MB SV Private Pool (~ 35 m2) Balkon, taras, prywatny basen na tarasie (około 8 m2), sypialnia z salonem, podwójne łóżko, sofa, widok na morze, szlafroki i kapcie, zestaw do parzenia kawy/herbaty. W przypadku pobytów na 7 dni - 1 kolacja w restauracji Panorama (napoje nie są wliczone), W przypadku pobytów 14 dni - 2 kolacje w restauracji Panorama (napoje nie są wliczone).

Codzienne sprzątanie, pościel i ręczniki - 3 razy w tygodniu.

Sport

Sport i rozrywka:


• animacja, dyskoteka, muzyka na żywo, wieczory folklorystyczne, programy pokazowe (15.06-15.09)
• koszykówka
• mini piłka nożna
• tenis (oświetlenie płatne)
• tenis stołowy
• bilard (płatny)

Dla dzieci:
• 2 brodziki z morska wodą
• mini klub (5-12 lat, 15.06-15.09, 6 razy w tyg.)
• opieka nad dziećmi (na zapytanie, płatna)
• ograniczenia dla wózków (schody)
• łóżeczko bezpłatnie

O wyzywieniu

All Inclusive 2020

Główna restauracja AMBROSIA: szwedzki stół.

Wczesne śniadanie kontynentalne: 07:00-07:30.

Śniadanie: 07:00-10:00, międzynarodowe, bufet.

Obiad: od 12:30 do 14:00, bufet, kuchnia grecka, kreteńska i międzynarodowa.

Kolacja: 18:30-21:30, bufet, kuchnia grecka, kreteńska i międzynarodowa.

Napoje podczas obiadu i kolacji: lokalne napoje bezalkoholowe, woda, soki, lokalne piwo i wino (białe i czerwone).

Bary: 10:00-23:00.

«Dionissos» lobby-bar: 17:00-01:00.

All inclusive: 17:00-23:00, napoje bezalkoholowe, lokalne wino i piwo, ouzo, raki, herbata, filtrowana kawa.

«Breeze» snack-bar przy głównym basenie: 10:00-01:00.

All inclusive: 10:00-23:00, lokalne napoje bezalkoholowe, woda, lokalne wino (czerwone, różowe, białe) i piwo, ouzo, raki, herbata, filtrowana kawa.

Przekąski: 11:00-15:30, kanapki, pizza.

Lody: 10:00-17:00.

Przerwa kawowa: 15:30-17:30, filtrowana kawa, herbata, ciastka, herbatniki.

«Pergola» snack-bar przy basenie, budynek Athina: 10:30-00:00.

All inclusive: 10:00-23:00 - napoje bezalkoholowe, woda, lokalne wino i piwo, ouzo, raki, herbata, filtrowana kawa.

Lody: 10:30-17:00.

Przekąski: 11:00-15:30, kanapki, pizza.

Przerwa kawowa: 15:30-17:30, kawa, ciastka.

Dress Code - dla mężczyzn w restauracjach a la carte (długie spodnie i koszule z rękawami).


Dodatkowe informacje:

All Inclusive działa codziennie do godziny 23:00.

Obowiązek noszenia bransoletek all inclusive podczas całego pobytu. Antyalergiczne bransoletki są wydawane po przyjeździe.

Godziny otwarcia różnych części hotelu mogą się różnić w zależności od warunków pogodowych. Informacje znajdują się na tablicach informacyjnych i są dostępne w recepcji.

Za dopłatą: Restauracja a la carte Panorama.

Dodatkowe opłaty mogą być pobierane za niektóre usługi, udogodnienia i imprezy.

Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie bez uprzedzenia.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

OPIS OFERTY


Hotel Blue Bay znajduje się w uroczym miasteczku rybackim Agia Pelagia na północnym wybrzeżu Krety. Komfortowy hotel położony jest w pięknym, bujnym ogrodzie na zboczu nad malowniczą zatoką Mononaftis. Na rozległym terenie hotelowym znajduje się duży odkryty basen ze zjeżdżalniami wodnymi i tarasami słonecznymi z miejscami do opalania. Teren wokół basenu posiada widok na mieniące się w słońcu błękitne morze oraz pobliskie wyspy. Hotel Blue Bay oferuje komfortowo wyposażone pokoje, począwszy od urządzonych w nowoczesnym stylu po bardziej tradycyjne z kamiennymi ścianami. Hotelowi goście mogą korzystać ze stylowej restauracji z tarasem, posiadającej panoramiczny widok na morze, gdzie można zjeść romantyczną kolację przy świecach. W części Artemis znajdują się wygodne bungalowy oferujące 16 pokoi rodzinnych. Wysoki standard hotelu i korzystna lokalizacja pozwalają w pełni korzystać ze słonecznych wakacji na Krecie.

 

LOKALIZACJA HOTELU

W Agia Pelagia, 250 m od plaży, 2 km od centrum, 25 km od lotniska, w pobliżu centrum handlowego, przystanek komunikacji publicznej przy hotelu.

 

WYPOSAŻENIE HOTELU

liczba pokoi: 202, restauracje: 2, windy, baseny odkryte, bar przy basenie, snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, sala TV, taras słoneczny, sala bankietowa, parking, ogród, fryzjer, kwiaciarnia, udogodnienia dla niepełnosprawnych, wypożyczalnia rowerów, amfiteatr, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, pokoje dla niepełnosprawnych, pokoje dla niepalących, centrum konferencyjne.

 

WYPOSAŻENIE POKOI

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), lodówka, widok na morze, telefon, taras/balkon, radio/muzyka, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem.

 

 

PLAŻA

publiczna, piaszczysto-kamienista, przejście przez ulicę, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

 

 

SPORT I FITNESS

siatkówka, koszykówka, tenis ziemny, tenis stołowy, łucznictwo, masaże (płatne), aerobik, rowery (płatne), rzutki, bilard (płatny), mini golf, siłownia, boisko wielofunkcyjne.

 

 

SPORT NA PLAŻY

nurkowanie (płatne), sporty wodne (płatne).

 

 

ROZRYWKA

muzyka na żywo, dzienne animacje, wieczorne animacje, salon gier video (płatny), dyskoteka, program artystyczny, animacje.

 

 

DLA DZIECI

opiekunka (płatna) brodzik, mini klub, plac zabaw, basen, animacje, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.

 

 

WYŻYWIENIE

ALL INCLUSIVE ZAWIERA

śniadanie (7.00 - 09.30), lunch (12.30 - 14.00) i obiadokolację (19.00 - 21.30) w formie bufetu; napoje do posiłków, piwo i wino do obiadu i kolacji, napoje bazalkoholowe i lokalne alkohole (wino, piwo, ouzo, raki, brandy itp.) w wyznaczonych barach między 10.00 a 23.00; przekąski w określonych godzinach, podwieczorek, lody dla dzieci w określonych godzinach, 3 razy w tygodniu wieczory tematyczne.
Płatne: sprzęt do tenisa ziemnego.

 

DODATKOWE INFORMACJE

20 km do Heraklionu, 45 km do Rethymnonu.
Kuchnia grecka, włoska i międzynarodowa.

 

Zakwaterowanie:

Pokój dwuosobowy

 

Dodatkowe informacje:

INFORMACJE DODATKOWE

Od 1 lipca do 31 sierpnia polska animacja prowadzona przez animatora Ecco Holiday.
Zejście na plażę nadmorskim zboczem. Bezpłatny mini bus kursujący na plażę.
Hotel położony 20 km od Heraklionu, 45 km od Rethymnonu.

 

 

CENA ZAWIERA:

  • przelot,
  • hotel,
  • opłaty lotniskowe i paliwowe,
  • obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • opiekę polskiego rezydenta.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

W okolicy miasteczka Agia Pelagia, 25 km od lotniska, 23 km od Heraklionu.

PLAŻA

Piaszczysto-kamienista plaża znajduje się 250 m od hotelu. Leżaki i parasole na plaży są płatne. W sezonie hotel zapewnia bezpłatny bus na plażę.

ZAKWATEROWANIE

200 pokoi w budynku głównym i anex (100-200 m od budynku głównego); Typy pokoi: w budynku głównym: 42 standard, 10 family (2 pomieszczenia), 10 family suite (2 pomieszczenia); Typy pokoi w części Anex: standard i bungalowy - AnexBuilding Dedalus, Bungalows Anex Building Artemis - pokoje family (1 pomieszczenie), 10 Family Bungalows Ikarus (2 pomieszczenia); Wyposażenie: łazienka z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, klimatyzacja (bezpłatna), telewizor, telefon, lodówka, sejf (płatny - ok. 20 za tydzień) oraz balkon lub taras; Pokoje z widokiem na morze są po renowacji.

RESTAURACJE I BARY

2 restauracje (główna i a'la carte - grecka); 3 bary (główny i 2 przy basenie).

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski i lody dla dzieci w ciągu dnia. Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalnej produkcji dostępne są od 10.00 do 23.00. Restauracja a'la carte jest płatna a jej działanie uzależnione jest od warunków atmosferycznych.

SPORT I ROZRYWKA

4 baseny (w tym 1 relaksacyjny dla dorosłych); Bezpłatnie: siłownia, kort tenisowy (sprzęt i oświetlenie płatne), niewielkie boisko do piłki nożnej, koszykówki i siatkówki, tenis stołowy, mini golf, rzutki, animacje; Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

2 brodziki, plac zabaw, mini klub, gry wideo, krzesełka w restauracji, animacje, 2 niewielkie zjeżdżalnie.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

Recepcja czynna 24h, 2 sale konferencyjne (na około 70 osób), sala telewizyjna, kawiarenka internetowa, bezpłatne Wi-Fi, parking, wypożyczalnia samochodów, opieka medyczna, odpłatne centrum SPA (sauna, hammam, jacuzzi, masaże, basen wewnętrzny).

NASZYM ZDANIEM

Hotel, z którego rozpościerają się przepiękne widoki na okoliczne miasteczko i morze. Posiada wiele atrakcji dla dzieci oraz przestronne pokoje rodzinne, przez co stanowi idealną ofertę dla rodzin.

STRONA INTERNETOWA

www.bluebay.gr


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

w Agia Pelagia, przytulnej małej wsi na północnym wybrzeżu Krety przy jednej z najpiękniejszych zatok na Krecie "Mononaftis", w odległości 22 km od stolicy w Heraklionie i 25 km od lotniska.

Plaża

piaszczysto-żwirowa oddalona od hotelu 250 m. Leżaki i parasole za opłatą. 4 razy dziennie bezpłatny bus hotelowy.

Hotel

Kategoria lokalna 4* Kompleks hotelowy z grecką atmosferą, polecany dla rodzin z dziećmi oraz osób lubiących aktywnie wypoczywać.

Do dyspozycji gości

Recepcja, przestronne lobby, pokój telewizyjny, restauracja główna, restauracja a'la carte Panorama serwująca kuchnię grecką oraz śródziemnomorską, bar główny DIONYSOS, Breeze bar przy basenie, Pergola bar przy basenie w części Athina Annex Building. Usługi pralni chemicznej, lekarz na wezwanie, usługa budzenia, wypożyczalnia samochodów i skuterów, parking. Hotel akcpetuje karty kredytowe Visa, MasterCard, and Amex.

Internet

WiFi na terenie hotelu bezpłatne. Kawiarenka internetowa odpłatnie.

Sport i Rekreacja

Bezpłatnie 2 baseny przy budynku głównym, 1 basen relaksacyjny w częsci Artemis, 1 basen relaksacyjny w części Athina Annex, leżaki i parasole, tenis stołowy, siłownia, kort tenisowy (sprzęt i oświetlenie płatne), niewielkie boisko do piłki nożnej, koszykówki i siatkówki, rzutki, programy animacyjne. Odpłatnie bilard, centrum Spa, sporty wodne przy plaży.

Dla dzieci

2 brodziki, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczko dla dzieci na zamówienie przed wylotem. Za opłatą możliwość skorzystania z usług opiekunki. Mini club dla dzieci w wieku 5-12 oraz klub dla nastolatków.

Zakwaterowanie

Blue Bay Resort and Spa oferuje szeroki wybór rodzaju pokoi. Bungalowy położone są w cichej i spokojnej okolicy pośród bujnych ogrodów i mogą pomieścić od dwóch osób do rodzin czteroosobowych. W budynku głównym dostępne pokoje Superior, które mogą pomieścić od 2 do 4 osób. Wszystkie bungalowy (powierzchnia 23m)i pokoje superior( powierzchnia 25m)wyposażone są w podłogi wyłożone kafelkami i umeblowany balkon z bezpośrednim lub bocznym widokiem na morze. Wyposażone w klimatyzację, łazienki z suszarkami do włosów, TV/SAT, telefon, sejf ( odpłatny 20Euro/tydzień). Mini bar za dodatkową opłatą.

Wyżywienie

All Inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Snacki typu kanapki, pizza w godzinach 11.00-15.30, lody dla dzieci w godzinach 12.00-15.30, popołudniowa kawa, herbata i ciasto 15.30-17.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-23.00 w wyznaczonych barach.

Informacje dodatkowe

http://www.bluebay.gr

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.   

WIZA I PASZPORT

Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Grecja/Kreta/Agia Pelagia

Opinia 7islands

Synonim wysokiej jakości i i tradycyjnej kreteńskiej gościnności. Atrakcyjna oferta dla rodzin oraz dla par. Duże baseny zlokalizowane w pięknym, zadbanym, zielonym ogrodzie oraz panoramiczny widok na turkusowe morze to niewątpliwe uroki hotelu. Miłośnicy aktywnego wypoczynku, animacji oraz relaksu w SPA spędzą tu fantastyczne wakacje.

Położenie

Na północnym wybrzeżu, w centralnej części wyspy, na wzgórzu, ok. 2 km od centrum miejscowości Agia Pelagia, ok. 25 km od lotniska w Heraklionie. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy.

Plaża

Ok. 250 m, piaszczysto-żwirowa. Leżaki i parasole dodatkowo płatne. Zejście do plaży przez ulicę.

Hotel

Kompleks usytuowany na wzgórzu na rozległym terenie, odnowiony w 2017 roku, składa się z budynku głównego, budynku bocznego (ok. 100 m od recepcji) oraz bungalowów. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, 2 windy, restauracja główna, 3 bary, bezprzewodowy internet w strefach publicznych, kącik telewizyjny, parking. Odpłatnie: kącik internetowy, restauracja ? la carte, opieka medyczna (na zapytanie), pralnia, sala konferencyjna, wypożyczalnia samochodów. Kategoria lokalna 4*.

Pokoje

Hotel dysponuje 209 pokojami z łazienką (wanna lub prysznic) i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję satelitarną, minilodówkę, suszarkę do włosów, łóżeczko dla dzieci (na zapytanie). Odpłatnie: sejf. Rodzaje dostępnych pokoi: dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki (budynek główny).

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:30-14:30), kolacje (18:30-21:30). W barach przy basenach w wybranych godzinach między 10:00-17:00 dostępne są przekąski oraz lody dla dzieci, a w godzinach 15:30-17:30 kawa, herbata i ciasteczka. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe dostępne w wyznaczonych barach w godzinach 10:00-01:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: 4 baseny (leżaki i parasole bezpłatne), animacje, tenis stołowy. Odpłatnie: basen wewnętrzny, sauna, bilard, kort tenisowy, centrum SPA, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

2 brodziki, mini klub (15.06-15.09), plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2), możliwość wynajęcia opiekunki za dodatkową opłatą.

Kontakt do hotelu

www.bluebay.gr / Tel.: 00 30 281 081 10 72

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

**

Osoby podróżujące do Grecji w roku 2018 zobowiązane będą do uiszczenia nowego podatku. Informujemy, że podatek wprowadzony w dniu 27.05.2016 roku, przez Rząd Grecji i obowiązujący od dnia 01.01.2018 roku, uzależniony jest od kategorii obiektu i w tym hotelu będzie wynosił 3 euro/pokój/dzień. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Przyjemny, wygodny resort hotelowy, malowniczo usytuowany na wzniesieniu otaczającym Zatokę Mononaftis.  Piękne widoki, kreteńska gościnność, spokojna okolica, rodzinna atmosfera, komfortowe warunki, ładne baseny. 

Położenie

200 m od publicznej, żwirkowo-kamienistej plaży (przejście przez ulicę lub bezpłatny przejazd busem hotelowym, serwis plażowy odpłatny), 1,5 km od miejscowości Agia Pelagia, 22 km od lotniska, 25 km od centrum Heraklionu. W pobliżu hotelu znajdują się sklepy, wypożyczalnia samochodów i przystanek autobusowy.

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją i sejfami, odpłatny kącik internetowy, punkt wymiany walut, restauracja główna, bar przy basenie głównym, bar przy aneksach, restauracja Panorama (dania a'la carte, kuchnia kreteńska), bar panoramiczny Dionysos, pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów, sala konferencyjna. 

Pokoje

Standardowe, 2-osobowe (ok. 23 m2) w aneksach/bungalowach wyposażone w łazienkę z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, klimatyzację indywidualnie sterowaną, sejf w pokoju lub recepcji (płatny, ok. 20 euro/tydzień), telefon, lodówkę, minibar (na życzenie), TV sat, balkon lub taras. Pokoje 2-osobowe superior w budynku głównym są nieco większe (ok. 25 m2), mają TV sat LCD i widok na morze. Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokojach rodzinnych (40 m2, 2 pomieszczenia, widok na morze) oraz w luksusowym executive suite (50 m2, 2 sypialnie, budynek główny, widok na morze) i suite z prywatnym basenem.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania (07.00-9.30), obiady (12.30-14.00), kolacje (19.00-21.30, również wieczory tematyczne) w formie bufetów, wczesne śniadania (konieczna rezerwacja), przekąski, lody, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, kawa, herbata, wino stołowe serwowane od godz. 10.00 do 23.00.

Sport i rozrywka

Basen zewnętrzny przy budynku głównym, 2 baseny relaksacyjne przy aneksach, basen kryty, parasole i leżaki bezpłatnie, ręczniki plażowe odpłatnie (ok. 2 euro), kort tenisowy, minigolf,  centrum spa (hammam, sauna, hydroterapia, jacuzzi, zabiegi kosmetyczne, usługi fryzjerskie, masaże, bezpłatna siłownia), lekkie animacje, raz w tygodniu  wieczór grecki (odpłatnie), niedaleko sporty wodne i centrum nurkowe.

Dla dzieci

Dwa brodziki, dwie ślizgawki wodne, miniklub (5-12 lat) w sezonie, place zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka w restauracji, możliwa odpłatna opiekunka.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Orex

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel został otwarty w 1989 roku, wyremontowany w 2015 roku, składa się z trzypiętrowego budynku głównego i dwóch budynków bocznych – "Athena" i "Artemis"; do dyspozycji gości: 4 baseny zewnętrzne, 2 zjeżdżalnie dla dzieci, basen kryty, restauracja główna – "Amvrosia" z tarasem zewnętrznym, restauracja A la Carte: grecka (płatna, wymagana wcześniejsza rezerwacja), 3 bary

Położenie

ok. 200 m od centrum Aghia Pelagia ze sklepami, barami, ok. 25 km od lotniska w Heraklionie

Plaża

Mononaftis Beach, piaszczysto-kamienista plaża z łagodnym zejściem do wody znajduje się ok. 250 m od hotelu (hotel zapewnia bezpłatny transfer na plażę); leżaki i parasole przy basenie –bezpłatne, na plaży – za dodatkową opłatą;  ręczniki plażowe – płatne

Zakwaterowanie

209 pokoi: pokoje standardowe w budynku głównym z widokiem na morze (ok. 19-25 m²), pokoje standardowe w budynku anex z widokiem na ogród lub morze (ok. 15-25 m²), pokoje standardowe executive w budynku głównym z prywatnym basenem i widokiem na morze (ok. 25-35 m²), pokoje rodzinne 2-pomieszczeniowe w budynku anex (ok. 30-33 m²), pokoje rodzinne 2-pomieszczeniowe w budynku głównym (ok. 50 m²), pokój typu luxury z prywatnym basenem w budynku głównym (ok. 35-40 m²); wyposażenie: klimatyzacja centralna, łazienka z prysznicem, suszarka, TV SAT, minibar mini-lodówka, sejf (płatny), balkon lub taras

Wyżywienie

All Inclusive – śniadanie (07.00-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej, lekkie przekąski typu kanapki, pizza, (11.00-15.00), lody (11.00-17.00), podwieczorek (15.30-17.30), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-23.00- bezpłatne; dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców, napoje butelkowane

Sport i rozrywka

animacje w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo (okazjonalnie), rzutki, tenis stołowy, aerobik, aqua-aerobik, waterpolo, koszykówka, bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych strefach

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi na twarz i ciało, lekarz, pralnia, fryzjer, wszystkie sporty wodne na plaży

Dla dzieci

animacje, mini klub (5-12 lat), brodzik, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

www

www.bluebay.gr Ważne informacje: Od dnia 01.01.2018 zgodnie z decyzją rządu greckiego będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek ma miejsce podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego jest uzależniona od lokalnej kategorii hotelu/obiektu. Dla obiektów: 1-2* podatek wynosi ok. 0.50 €/pokój/noc 3* podatek wynosi ok. 1, 5€/pokój/noc 4* podatek wynosi ok. 3€/pokój/noc 5* podatek wynosi ok. 4€/pokój/noc ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Opis hotelu

Ten zachwycający obiekt leży na północy Krety, w Zatoce Mononaftis, tylko 22 kilometry od stolicy miasta Heraklion, w cichej miejscowości Agia Pelagia. Jego doskonała lokalizacja sprawia, że to idealna baza wypadowa do zwiedzania pięknej Krety. Dzięki umiejscowieniu na zboczu, z hotelu roztacza się zapierający dech w piersiach widok na wspaniałe Morze Kreteńskie i otaczający krajobraz pełen naturalnego piękna. Obiekt zapewnia gościom szeroki wybór różnego rodzaju pokoi, doskonałą obsługę i różnorodne rozrywki. Najbardziej wymagający bez wątpienia docenią luksusowy pokój typu executive z prywatnym jacuzzi na świeżym powietrzu, a także pokoje typu luxury z prywatnym basenem, które pomieszczą do 5 osób. Ten wspaniały hotel to idealna propozycja dla wszystkich osób pragnących spędzić relaksujące i udane wakacje.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Blue Bay Resort (Agia Pelagia)
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Blue Bay Resort (Agia Pelagia):
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Blue Bay
https://youtu.be/F_34FKKw2nE

Opinie o Hotelu Blue Bay Resort (Agia Pelagia)

4.4
polecam

ogolnie ok. warto wynajac samochod i pojezdzic po wyspie kreta bo miejscowosc w ktorej jest hotel blue bay resort moze i jest malownicza ale bardzo cicha i spokojna i nie ma za duzo atrakcji. jedzenie smaczne nawet bylismy na wieczorze grackim organizowanym przez hotel i bylo w porzadku. pokoje przestrzenne i dobrze wysprzatane nie mam zastrzezen co do sprzatania i stanu technicznego. jak na cztery gwiazdki spodziewalem sie czegos wiecej a tu bylo po prostu ok. a i jeszcze calkiem fajne animacje nienudne.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.4
2.9
odradzam

hotel trzygwiazdkowy

POLECAM:
Podsumowanie: odradzam
2.9
4.9
zdecydowanie polecam

Straszono nas żeby nie jechać w tym roku do Grecji a wróciliśmy zadowoleni i wypoczęci. Ten hotel jest fajny, pokój był czysty i ładnie urządzony, jedzenie nie można złego słowa powiedzieć. Piękny ogród i okolica. Dużo by pisać, trzeba tam pojechać. Pozdrawiam A. Kawczyńska

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
3.9
może być

Z pobytu w tym hotelu zostały mi miłe wspomnienia, może kiedyś tam wrócę. fajna plaża i fajni ludzie!

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
3.9

Blue Bay Resort (Agia Pelagia) - możliwości zakwaterowania:

Double Sea View Balcony or Terrace
Double Room Annex
Double Room Annex For Single Use
Executive Double Sea View
Family 2 Bedrooms Sea View
Executive Double Sea View With OutdoorJacuzzi
Family 2 Bedrooms Sea View Annex Building
Room Luxury 1 Bedroom SeaView Private-
Family Suite 2 Bedrooms SeaView
Family Suite 2 Bedrooms SeaView outdoorJacuzzi
Double Room / Sea View / Main Building
Suite Family / Sea View / Main Building
Family Room / Sea View / Main Building
Double Executive / Sea View / Main Building
Double Executive / Sea View / Main Building /
Family Room / Sea View / Outbuilding
Single Room / Side Sea View / Outbuilding
Double Room / Side Sea View / Outbuilding

Blue Bay Resort (Agia Pelagia) - Możliwości wyżywienia:


Blue Bay Resort (Agia Pelagia) - miasta wylotu:


Blue Bay Resort (Agia Pelagia) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Blue Bay Resort (Agia Pelagia)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00