cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
  • Hotel Sunrise Select Royal Makadi, Morze Czerwone
1 / 21
Udogodnienia hotelu Sunrise Select Royal Makadi
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Sunrise Select Royal Makadi
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Sunrise Select Royal Makadi:
4.7 / 5
Średnia z 10 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sunrise Select Royal Makadi:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    4.9
  • Pokoje
    4.7
  • Wyżywienie
    4.7
  • Atrakcje
    i sport
    4.7
  • Jakość
    do ceny
    4.7
Ocena hotelu:
4.7 / 5
Średnia z 10 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 września 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 września 2018

Hotel Sunrise Select Royal Makadi w ofercie Biura podróży:

Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt/Hurghada

Opis

Hotel o wysokim standardzie, położony w sercu Makadi Bay, Stylowo urządzone pokoje zapewniające komfort wypoczynku, Lokalizacja tuż przy samej plaży, Aquapark z 18 zjeżdżalniami!, Animacje dla dzieci i dorosłych,

Lokalizacja

w Makadi Bay, na plaży, ok. 30 min od lotniska, centrum handlowe przy hotelu.

Wyposażenie

liczba pokoi - 698, restauracje - 4, restauracje a'la carte - 6, baseny odkryte - 2, 24h room service (płatny), snack bar, pub angielski, kawiarnia Sułtana, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy przy recepcji (bezpłatny), recepcja, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, butik, skrzynka pocztowa, bankomat, pasaż handlowy, amfiteatr, bank, jubiler, opieka lekarska (płatna), ogród, 2 bary przy baseni, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

baseny odkryte, w tym dwa z podgrzewaną wodą i jeden o dł. 50 m, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci ze zjeżdżalniami; Aquapark z 18 zjeżdżalniami.

Pokoje

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf, mini bar (płatny), ogrzewanie, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób dorosłych i 1 dziecka. RODZINNE - pokoje dla max. 3 dorosłych i 2 dzieci.

Plaża

prywatna, piaszczysta, szeroka, przy hotelu, bar service, prysznic, zagospodarowana, parasole, leżaki, ręczniki, 4km.

Sport na plaży

nurkowanie (płatne), snorkeling (płatny), siatkówka, windsurfing (płatny), narty wodne (płatne), sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi (płatne), centrum fitness, aerobik, SPA (płatne), sauna (płatna), rzutki, bilard (płatny), boule, waterpolo, siłownia, łaźnia parowa (płatna), łaźnia turecka (płatna), sporty wodne przy basenie, zabiegi lecznicze (płatne), 6km trasa do joggingu.

Rozrywka

salon gier video (płatny), dyskoteka, program artystyczny.

Dla dzieci

opiekunka (płatna), menu, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, animacje.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive, Dopłaty do kolacji w dniach 24/12 i 31/12 są obowiązkowe!

All Inclusive

śniadanie (7.00 - 10.30) i późne śniadanie (10.30 - 11.00), lunch (12.30 - 14.30) i obiadokolację (18.30 - 22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe (10.00 - 24.00) i lokalne alkohole (11.00 - 24.00) w wybranych barach; przekąski w barach przy basenie i na plaży (12.00 - 17.00); lody (12.00 - 17.00); podwieczorek (15.00 - 17.00) i późna przekąska w lobby barze (23.30 - 1.00); kolacja w wybranej restauracji a'la carte (18.30 - 22.00, konieczna wcześniejsza rezerwacja); mini bar codziennie uzupełniany wodą, raz w tygodniu napojami bezalkoholowymi. Płatne - fajka wodna, alkohole importowane, soki ze świeżych owoców, dyskoteka po godz. 24.00, oświetlenie kortu tenisowego.

Informacje dodatkowe

Dwa razy dziennie kursuje płatny bus do centrum Hurghady, W lobby, przy recepcji i podczas posiłków niewskazane są stroje kąpielowe, W czasie kolacji wymagany odpowiedni strój, Podczas wizyty w siłowni wymagane jest obuwie sportowe, Lobby bar czynny 24h - alkohole serwowane między 11.00 a 6.00,

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę 25 USD/os., ubezpieczenia od sportow wysokiego ryzyka* Obcokrajowcy zobowiązani są do zasięgnięcia informacji na temat obowiązku wizowego oraz uzyskania wizy w swojej ambasadzie lub konsulacie. Wymagany paszport ważnym minimum 6 miesięcy przed planowanym wylotem z Egiptu. *w przypadku planowania nurkowania wymagane jest doubezpieczenie w zakresie sportów wysokiego ryzyka

Obsługa na miejscu

Opieka polskojęzycznego przedstawiciela. Ecco Holiday nie zapewnia opieki pilota oraz obsługi polskiego rezydenta. Opiekę uczestnikom imprezy w miejscu wakacyjnym zapewniać będzie polskojęzyczny pracownik lokalnego agenta.

Informacje wizowe

Między Polską a Egiptem obowiązuje ruch wizowy. Obywatel RP może przed przyjazdem do Egiptu ubiegać się o wizę w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym lub otrzymać ją na lotnisku w Egipcie. Obywatel RP posługujący się paszportem dyplomatycznym nie może ubiegać się wizę wjazdową na lotnisku w Egipcie. Przed planowaną podróżą musi, pod rygorem niewpuszczenia na terytorium ARE, wystąpić z wnioskiem o jej wydanie w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym. Opłaty za wizę od 1 maja 2014 r. wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport powinien posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Elegancki i komfortowy hotel położony na rozległym terenie z zadbanym ogrodem. Ciepła kolorystyka, ciekawe wnętrza, bogata oferta rekreacyjna.

Położenie

Przy długiej, łagodnie opadającej do morza, piaszczystej plaży, w sercu Makadi Bay, ok. 40 km od Hurghady (połączenie taksówkami lub hotelowym busem – za opłatą), 30 minut jazdy od lotniska.

Wyposażenie

Elegancki hol powitalny z miejscami do wypoczynku i barem, całodobowa recepcja, kącik internetowy i WLAN, 2 restauracje główne, 3 restauracje à la carte (azjatycka, orientalna, śródziemnomorska), grecka tawerna, bar steakhouse, bar przy plaży, bar przy basenie (również z wodnymi siedziskami), kafejka orientalna z sziszą, pub, sklepy z pamiątkami, minimarket, sala konferencyjna z  zapleczem biznesowym, punkt wymiany walut, bankomat, pralnia.

Pokoje

Obszerne (40-50 m2), gustowne, dwuosobowe z klimatyzacją, TV sat, telefonem, łączami internetowymi (odpłatnie), łazienką (suszarka do włosów), sejfem, minibarem, balkonem lub tarasem (widok na basen, ogród lub morze: bezpośredni lub boczny). Możliwa rezerwacja zakwaterowania w pokoju rodzinnym (2 sypialnie) – 70 m2.

Wyżywienie

All Inclusive: Śniadania (07.00-10.30), obiady (12.30-14.30) i kolacje (18.30- 22.00) w formie bufetów, wczesne śniadania kontynentalne na życzenie, przekąski w dzień (12.00-17.00), przekąski o północy w lobby, podwieczorek (kawa, herbata, ciasto w godz. 15.00-17.00), napoje bezalkoholowe w czasie posiłków głównych oraz w barach od godz.10.00 do północy, alkohole lokalne od godz. 11.00 do północy, lody w barze przy basenie i podczas kolacji w restauracji głównej, 2 butelki wody mineralnej dziennie w pokoju, kolacja w wybranej restauracji a la carte (jedna podczas pobytu - wymagana rezerwacja). W ramach pakietu: bezpłatnie tenis stołowy, ziemny (w dzień), siłownia. 

Ultra All Inclusive: opcja jak wyżej plus napoje przez całą dobę, a alkohole od 11.00 do 6.00, późna kolacja (bufet, 22.00-24.00). W ramach tej opcji korzystanie z siłowni, kortów tenisowych (w dzień), voucher do spa, 30-minutowa nauka nurkowania, sauna, łaźnia, jacuzzi, bilard – gratis.

Sport i rozrywka

Kilka basenów połączonych ze sobą malowniczymi mostkami, wysepki, taras słoneczny, aerobik, koszykówka, piłka plażowa, siatkówka plażowa, bilard, boccia, siłownia, 4 korty tenisowe, tenis stołowy, ścieżka biegowa, surfing, nurkowanie, sporty wodne, elegancki ośrodek spa&wellness: łaźnia parowa, sauna, whirlpool, fryzjer, masaże, zabiegi kosmetyczne i relaksujące, dyskoteka (do godz. 03.00), program rekreacyjno-sportowy, wieczorna rozrywka.

Dla dzieci

Brodzik ze zjeżdżalnią, basen, miniklub (3-12 lat), plac zabaw, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 15 USD. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 18$. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską (15 USD lub 18 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

opis hotelu

SUNRISE SELECT ROYAL MAKAD
KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYSl SF5      
KATEGORIA Egipska: *****

POŁOŻENIE:
Hotel położony bezpośrednio przy długiej, piaszczystej plaży, w Makadi Bay, ok. 30 km od centrum Hurghady i 25 km od lotniska.

HOTEL OFERUJE: 
Hotel został oddany do użytku w 2005 r. Na jego terenie znajdują się: hol powitalny z miejscami wypoczynkowymi, recepcja, restauracja główna, 4 restauracje a’la carte oraz lobby bar i kafejka internetowa (płatna). W ogrodzie hotelowym są 3 kompleksy basenowe, 2 w części familijnej i 1 położony centralnie z basenem sportowym podgrzewanym w okresie zimowym oraz taras słoneczny.

POKOJE:
Hotel dysponuje ładnie urządzonymi pokojami typu standard (40–55 m2), family (70 m2 – dwa pokoje), oraz pokojami typu suite (50–112 m2). Wszystkie pokoje mają klimatyzację, łazienkę z wanną lub prysznicem, toaletę, TV sat., telefon, sejf i lodówkę oraz balkon lub taras. Część pokoi ma widok na morze (płatny).

WYŻYWIENIE: 
All inclusive: śniadania (07.00–10.30), lunch (13.00–15.00), kolacje (19.00–22.00) w formie bufetu, przekąski w godz. 12.00–17.00, kawa, herbata i słodycze w godz. 15.00–17.00. Gorące i zimne napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe oraz koktajle serwowane są w godzinach otwarcia barów i restauracji na terenie resortu między 10.00 a 24.00. Lobby bar czynny jest całą dobę (po 24.00 płatny dla opcji All inclusive). Ponadto, w opcji Ultra all inclusive w barach podawane są wybrane alkohole importowane. Restauracje a’la carte: włoska, orientalna, azjatycka i Dalia – śródziemnomorska w opcji All inclusive są dodatkowo płatne około 20 USD/os. W opcji Ultra all inclusive restauracje są dostępne bez ograniczeń.

SPORT i ROZRYWKA: 
Na terenie obiektu znajdują się baseny, łaźnia parowa, sauna, siłownia, centrum nurkowania i surfingu oraz przystań jachtowa. Dla Gości spragnionych sportowych rozrywek: tenis stołowy, 6 kortów tenisowych (oświetlenie płatne), aerobik, gimnastyka wodna, boisko do koszykówki i piłki nożnej. W okresie letnim prowadzony jest międzynarodowy program animacyjny. Wieczorem są organizowane dyskoteki. Pole golfowe znajduje się w odległości ok. 15 km od hotelu. Opcja Ultra all inclusive zawiera jeden 15-minutowy masaż, jedną wizytę u fryzjera (strzyżenie lub golenie) oraz jedną sesję nurkowania w basenie i rabat w wysokości 15 Euro na zabiegi w SPA.

DZIECI: 
Dla najmłodszych przygotowano brodzik, plac zabaw, specjalny program animacyjny oraz mini klub dla dzieci w wieku od 4 do 12 lat.

NASZYM  ZDANIEM:
Usytuowany na bardzo rozległym terenie hotel polecany osobom lubiącym przestrzeń. Niewątpliwymi atutami tego hotelu są bogata formuła All inclusive oraz piękna, piaszczysta plaża.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Hurghada

Opis oferty:

Wspaniale położony w zatoce Makadi Bay, zachwyca orientalnym stylem. Należy do renomowanej sieci Sunrise Resort & Cruises, słynącej ze świetnego serwisu. To idealne miejsce na rodzinny wypoczynek w eleganckim otoczeniu. W centrum hotelu znajdują się spektakularne baseny, otoczone bujnym ogrodem, z którego widać turkusowe morze. Bezpośrednio przy hotelu plaża świetna dla wielbicieli nurkowania i snurkowania.

POŁOŻENIE:

w Makadi Bay, ok. 30 km od centrum HURGHADY, w pobliżu bary, kawiarnie i sklepy; ok. 20 km od portu lotniczego w Hurhgadzie; bus hotelowy do centrum Hurghady (płatny).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar na plaży.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki, otwarty w 2006 r., odnowiony na przełomie 2011/2012 r., przestronne i eleganckie lobby, 698 pokoi, całodobowa recepcja, restauracja główna Shahrazad - kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, 7 restauracji á la carte: La Tratorria - kuchnia włoska, Asia - kuchnia azjatycka, Dalia - kuchnia śródziemnomorska, Sirene - kuchnia grecka, T-Bone - steki, El Arabbeya - kuchnia beduińska, El Paso - kuchnia meksykańska; bar w lobby, 2 bary przy basenie, bar na plaży, fajka wodna (płatna), disco-bar (płatny ), minimarket, sklep z pamiątkami, jubiler, kantor; centrum konferencyjne dla 300 osób, ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy w lobby, lekarz na wezwanie, fryzjer, salon piękności, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), stylowo urządzony, ok. 40 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (raz w tygodniu uzupełniany napojami bezalkoholowymi, codziennie wodą); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

7 basenów, w tym 2 dla dzieci o łącznej powierzchni ok. 6400 m2, gł. 0,5-1,8 m, 4 podgrzewane w sezonie zimowym, miniaquapark dla dzieci z 5 zjeżdżalniami, przy basenach bezpłatne leżaki, parasole, materace i ręczniki; korty tenisowy (oświetlenie płatne), tenis stołowy, siłownia, aerobic, boccia, siatkówka; plac zabaw dla dzieci, miniklub (3-12 lat), dzienne i wieczorne animacje dla dzieci i dorosłych, dyskoteka, 30 min lekcja nurkowania (bezpłatnie); za opłatą: sporty wodne na plaży oraz centrum nurkowe; centrum spa: płatnie: sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (12.00-17.00) w wyznaczonych barach; lody dla dzieci (12.00-17.00), kawa, herbata, ciastko (15.00-17.00) w barze w lobby; przekąski nocne (22.30-01.00), napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00) w wyznaczonych barach; restauracje a la carte dostępne w trakcie pobytu (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653590390, www.sunrisehotels-egypt.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

HURGHADA

Opis oferty:

Hotel został otwarty w 2006 roku, odnowiony na przełomie 2011/2012. Do dyspozycji gości 3 baseny zewnętrzne (1 podgrzewany w sezonie zimowym), zjeżdżalnie wodne, restauracja główna, 7 barów, 7 restauracji a'la carte (meksykańska, beduińska, steak, włoska, grecka, śródziemnomorska, azjatycka) oraz centrum konferencyjne.

POKOJE:

698 pokoi; 531 pokoi standardowych (40-55m²), 150 pokoi rodzinnych (70m²), 11 pokoi junior suite (50m²); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, minibar (płatny), sejf, telefon, balkon lub taras

W HOTELU:

Centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, salon fryzjerski, pralnia, sauna, jacuzzi, lekarz, sporty wodne na plaży, oświetlenie kortów, sprzęt do tenisa, bilard, room service, szkoła nurkowania, kafejka internetowa, internet w lobby

KONTAKT:

www.sunrisehotels-egypt.com

POŁOŻENIE:

Makadi Bay, 30 km od centrum Hurghady, 20 km od lotniska

PLAŻA:

piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu, serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace)

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, lody oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

brodzik, zjeżdżalnie wodne, mini klub, plac zabaw, krzesełka w restauracji (na życzenie), łóżeczko (na życzenie), opiekunka (płatna)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, siłownia, rzutki, boccia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, korty tenisowe


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Hurghada, Egipt

UWAGA!

Opis z poprzedniego sezonu!

Położenie

w zatoce Makadi, do Hurghady ok. 30 km (bus hotelowy za opłatą).

Plaża

długa, ładna, łagodnie opadającej do morza piaszczystej plaża. Leżaki, parasole, ręczniki bezpłatnie. Bar na plaży.

Wyposażenie

rozległy kompleks hotelowy, 698 pokoi, recepcja, lobby-bar 24h (napoje alkoholowe nie są serwowane w godz. 06–10:00), bankomat, 2 restauracje serwujące dania w formie bufetu, 7 restauracji à la carte (6 restauracji w pakiecie All Inclusive, 1 restauracja à la carte dodatkowo płatna), 8 barów. Na zewnątrz 5 basenów ze słodką wodą, 1 basen relaksacyjny tylko dla dorosłych. Leżaki, parasole i ręczniki bezpłatnie. www.sunrisehotels-egypt.com

Dostęp do internetu

WLAN w określonych miejscach bezpłatnie.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

komfortowe pokoje. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (1–3A): przestronne, klimatyzacja, TV sat., tel., sejf, mini bar, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje – wariant ekonomiczny (1–3S). Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-3B). Junior suite z widokiem na morze (2-3C): na parterze, przestronniejsze, z optycznie wydzieloną sypialnią. Łazienka z wanną i prysznicem, taras, wyposażenie jak w pok. 2A. Master suite (A2D): 2 sypialnie, 2 tarasy, wyposażenie jak w pok. 2A. Pokoje rodzinne (2–3G): ok. 70 m2, 2 pokoje obok siebie (wspólny korytarz i łazienka), łazienka z prysznicem. Pokoje rodzinne (2T): ok. 55 m2, 1 pokój z łóżkiem piętrowym dla dzieci, łazienka z prysznicem.

Sport

aerobik, aqua aerobik, siatkówka plażowa, boccia, nowoczesna siłownia, tenis stołowy, piłka nożna na plaży, strzelanie z łuku, 4 korty tenisowe (oświetlenie za opłatą). Za opłatą: bilard, surfing, nurkowanie, sporty wodne oferowane przez lokalne agencje. Wellness za opłatą.

Dzieci

2 oddzielne brodziki, jeden z małą zjeżdżalnią, mini disco, mini klub Nemo (3–11 lat, w określonych godzinach), specjalne menu, zadaszony plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie.

Rozrywka

zjeżdżalnie, animacje w ciągu dnia, wieczorem przedstawienia, dyskoteka.

All Inclusive

3 posiłki w formie urozmaiconych bufetów. Późniejsze śniadanie. Przekąski i lody (12-17:00). Po południu kawa, herbata, ciastka. Przekąska nocna. Kolacja w 6 restauracjach à la carte za wcześniejszą rezerwacją. Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych, napoje bezalkoholowe w godz. 10:00-24:00. Mini bar uzupełniony napojami orzeźwiającymi w dniu przyjazdu, następnie w 2. tygodniu pobytu, codziennie uzupełniany wodą mineralną. Sejf w pokoju.

Wcześniej = taniej

do 30.04.18 25% zniżki.

Dla dzieci

2–14 lat: pobyt gratis.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

W Makadi Bay, ok. 30 km od centrum Hurghady, w pobliżu bary, kawiarnie i sklepy. Do lotniska ok. 20 km. Bus hotelowy do centrum Hurghady odpłatnie.

Plaża

przy hotelu, prywatna i piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki plażowe. W opcji all inclusive bar na plaży.

Hotel

Kompleks hotelowy należący do znanej i lubianej sieci hotelowej SUNRISE Resorts & Cruises. Otwarty w 2006 r., odnowiony na przełomie 2011/2012r. Zachwyca orientalnym stylem. Wyjątkowa architektura i bujne ogrody są wzbogacone o spektakularne baseny. Cudowne widoki na Morze Czerwone, które można podziwiać to zaproszenie do odpoczynku i relaksu. Region ten jest również znany za jeden z najlepszych obszarów do nurkowania.

Do dyspozycji gości

Recepcja, kantor wymiany walut, restauracja główna Shahrazad - kuchnia międzynarodowa, 6 restauracji a'la carte: La Tratorria - kuchnia włoska, Asia - kuchnia azjatycka, Dalia - kuchnia śródziemnomorska, T-Bone - steki, El Arabbeya - kuchnia beduińska, El Paso - kuchnia meksykańska,bar w lobby, 2 bary przy basenie, bar na plaży, dyskoteka. Usługi pralnicze, sklepiki z pamiątkami, lekarz na wezwanie, parking, przechowalnia bagażu, fryzjer oraz bankomat. Na terenie hotelu prowadzone są programy animacyjne.

Internet

WIFI w lobby hotelowym bezpłatnie.

Konferencje/incentive

centrum konferencyjne dla 300 osób, możliwość wypożyczenia sprzętu audiowizualnego.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie 7 basenów, (w tym 2 dla dzieci) o łącznej powierzchni ok. 6400 m2 (4 podgrzewane sezonowo), leżaki, parasole, materace i ręczniki, korty tenisowe, tenis stołowy, siłownia, aerobic, boccia, siatkówka, 30min lekcja nurkowania Odpłatnie oświetlenie kortów tenisowych, sporty wodne na plaży oraz centrum nurkowe, centrum Spa, sauna, masaże.

Dla dzieci

2 baseny dla dzieci, mini aqua park z 5 zjeżdżalniami, mini club dla dzieci w wieku 3-12, plac zabaw,

Zakwaterowanie

Oferuje 698 pokoi. Pokoje typu standard o powierzchni 40 m² dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorołsje, wyposażone w łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, klimatzyację, TV/SAT, kanał muzyczny, sejf, telefon, zestaw do przyrządzania kawy i herbaty, mini bar (odpłatnie) oraz balkon lub taras.

Wyżywienie

All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lekkie przekąski w ciągu dnia w wyznaczonych barach, lody dla dzieci, popołudniowa kawa, herbata, ciastko w barze w lobby, przekąski nocne (22.30-01.00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzianch 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Restauracje a'la carte dostępne w trakcie pobytu (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Mini bar uzupełniany codziennie w wodę oraz raz w trakcie pobytu w bezpłatne wybrane przez hotel napoje bezalkolowe. All Inclusive nie zawiera importowanych napoi alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych. Z opcji All inclusive wyłączona jest Greek restauracja a la carte.

Informacje dodatkowe

www.sunrisehotels-egypt.com

HOLIDAY CHECK AWARDS 2014

UWAGA

W terminie 01.05.-15.07.2014 zamknięty basen Family 1 -budowa aqua parku. Do dyspozycji Gości dostępne pozostałe 4 baseny Family Pool 2, Main Pool, Corner Pool and Sports pool. 

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.
Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską 25 USD płatnej na lotnisku w Hurghadzie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

• wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu)

• dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie – koszt wizy 25 USD.

• każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Hurghada

Strefa

Family, Prestige

Dzieci

pobyt gratis - opłata tylko za przelot - pierwsze dziecko 2-14 lat - drugie dziecko 2-7 lat

Lokalizacja

w sercu malowniczej zatoki Makadi 30 km od centrum Hurghady Sakkala (bus hotelowy za opłatą) lotnisko ok. 25 km

Plaża

usytuowana w urokliwej zatoce Makadi bezpośrednio przy hotelu, prywatna, piaszczysta, łagodne wejście do morza idealne dla dzieci, wydzielona specjalna strefa kąpielowa dla najmłodszych, leżaki, materace, parasole i ręcznik bezpłatne, bar All Inclusive przy plaży

Hotel

pięciogwiazdkowy, elegancki, wybudowany w orientalnym stylu,należący do prestiżowej sieci hotelowej Sunrise Hotels and Resort gwarantującej doskonały serwis, oferuje 698 pokoi położonych w dwupiętrowych budynkach,usytuowanych w pięknym egzotycznym ogrodzie

Udogodnienia

całodobowa recepcja, przestronne i stylowe lobby, punkt wymiany walut, bankomat, centrum konferencyjne, amfiteatr, fryzjer, salon piękności, pralnia, minimarket, księgarnia, sklepy z pamiątkami, jubiler, przechowalnia bagażu, opieka medyczna (za dopłatą), parking

Internet

bezpłatne WiFi w lobby, kącik internetowy (ok. 5 USD/godz.)

Pokoje

standardowy - 2os., możliwość 1 lub 2 dostawek od 40 m2 do 55 m2, stylowo urządzony, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, łazienka z prysznicem i suszarką, TV SAT, telefon, sejf, mini bar (codziennie uzupełniany wodą, raz w tygodniu innymi napojami bezalkoholowymi), zestaw do kawy i herbaty, balkon lub taras rodzinny - jednopomieszczeniowy, 2 os., z możliwością 2 dostawek (łóżka piętrowe) oraz z niewielkim miejscem do wypoczynku (sofa lub fotele), powierzchnia ok. 55 m2, reszta wyposażenie jak w pokoju standard rodzinny - 2 pokoje łączone wewnętrznymi drzwiami, możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób dorosłych i 2 dzieci, powierzchnia ok. 70 m2, pozostałe wyposażenie jak w pokoju standard

Restauracje i bary

restauracja główna Shahrazad- kuchnia lokalna i międzynarodowa restauracja Around the World przy plaży- kuchnia międzynarodowa 7 restauracji a' la carte- włoska, azjatycka, śródziemnomorska, grecka, steakhouse, egipska, meksykańska restauracja Felucca - owoce morza (płatna) Lobby Bar Lounge i Victoria Pub 4 baryprzybasenach bar na plaży Counter Sultana Cafe (Shisha corner - płatny) dyskoteka Aquarius

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

4 baseny (dwa podgrzewane sezonowo), Aquapark z 12 zjeżdżalniami dla dorosłych i dzieci (otwarcie październik 2014),fitness, aerobic wodny, tenis stołowy, tenis ziemny,siatkówka i piłka nożna plażowa, siłownia, boccia, rzutki, łucznictwo, bogate animacje dzienne i wieczorne, dyskoteka Aquarius, leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe bezpłatne

Płatne

centrum spa (masaże, zabiegi pielęgnacyjne, sauna), bilard, centrum nurkowe, centrum windsurfingowe i sportów wodnych na plaży, oświetlenie kortu tenisowego

Dzieci

trzy oddzielne brodziki (sezonowo podgrzewane), mini klub Nemo (3-12 lat), animacje dzienne gry i zabawy, mini disco, specjalne menu, wysokie krzesełka w restauracji, zadaszony plac zabaw, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatnie, na życzenie), opiekunka do dziecka (dodatkowo płatna)

All Inclusive

07.00-10.30 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Shahrazad lub meksykańskiej restauracji El Paso, kawa, herbata,soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 10.30-11.00 późne śniadanie w restauracji głównej Shahrazad 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej Shahrazad lub restauracji Around the World 12.00-17.00 przekąski,ciasta, lody, kawa, herbata serwowane w Family pool Bar, Pergola Bar 15.00-17.00 podwieczorek ciastka, kawa, herbata serwowane w Lobby Bar 19.00-22.00 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej Shahrazad serwująca dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni lokalnej, bogaty wybór sałatek, deserów i owoców, jak również możliwość nielimitowanych kolacji w restauracjach a' la carte - La Trattoria, Asia, Dalila, Sirene, T-Bone's, El Arabbeya, El Paso (wymagana wcześniejsza rezerwacja 00.00-01.00 późne przekąski w restauracji głównej Shahrazad do obiadów i kolacji podawane są lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu cola, fanta, sprite, tonik, woda mineralna, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), a także lokalne alkohole typu piwo, wino białe, czerwone 10.00-00.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone, rum, gin, whisky, brandy, tequila, ouzo, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w Lobby Barlounge, Family Pool Bar 1 i 2, pool barze Aqua, barze Pergola, Beach Bar Counter, Billiard Bar i Sultanacafe w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów - dyskoteka Aquarius (drinki w ramach All Inclusive do 24.00) - mini klub dla dzieci 4-12 lat - polski animator / guest relation w terminie ok.15.06 - 15.09

Oficjalna kategoria

5 gwiazdek

Strona hotelu

www.sunrisehotels-egypt.com

Nasza ocena

Pokój ***** Położenie ***** Wyżywienie ***** Sport \ rozrywka *****

Atuty

- bezpłatne WiFi - 8 restauracji i 8 barów All Inclusive - piękna, piaszczysta plaża - nagroda Holidaycheck 2014 - dopełnieniem znakomitej oferty jest nowy Aqua Park z 12 zjeżdżalniami

City Tour Hurghada

Zwiedzanie Hurghady z polskojęzycznym przewodnikiem. Przejazd do starego centrum Hurghady El Dahar, zwiedzanie kościoła koptyjski, zakupy w lokalnych sklepikach z pamiątkami oraz wizyta w Instytucie Papirusu gdzie można będzie poznać tajniki wyrobu papirusu. Cena ok. 15 USD/os.

Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum politycznego i kulturalnego świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 97 USD/os. W przypadku transportu samolotem ok. 280 USD/os.

Kair 2 dni

Pierwszego dnia w programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, po obiedzie przejazd do Cytadeli Kairskiej, nocleg w hotelu. Drugiego dnia przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa oraz wizyta w Instytucie Papirusu. Po obiedzie zwiedzanie Sakkarze gdzie znajduje się pierwsza piramida schodkowa Egiptu - piramida Dżesera. Powrót do hotelu w Hurghadzie w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 230 USD/os.

Luksor

Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. Po wizycie w manufakturze alabastru i obiedzie przejazd na wschodni brzeg i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 95 USD/os.

Desert Adveture

Wycieczka jeepami w góry do wioski beduińskiej, gdzie można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni, z dala od miast. Przewidziana jest także przejażdżka na wielbłądach oraz oglądanie gwiazd przez teleskop. Cena ok. 45 USD/os.

Giftun - 4 Wyspy

Całodzienny rejs statkiem po Morzu Czerwonym, gdzie podczas snorkelingu będzie można podziwiać wspaniałe rafy koralowe, a następnie oddać się błogiemu lenistwu na plaży wyspy Giftun. Cena ok. 40 USD/os.

Delfinarium

Wizyta w delfinarium, gdzie odbywa się pokaz akrobacji i niezwykłych umiejętności w wykonaniu delfinów pod okiem zawodowych treserów. Możliwość dokupienia po pokazie pływania z delfinami w basenie- płatne dodatkowo ok. 45 USD/5 min Cena ok. 25 USD/os.

Glass Boat

Rybki przez szybki. Rejs statkiem na rafy Morza Czerwonego i możliwość podziwiania bogactw świata podwodnego przez panoramiczne okna znajdujące się pod pokładem statku. Cena ok. 30 USD/os.

Submarine

Dopłynięcie łodzią do platformy, z której schodzi się do łodzi podwodnej. Łódź zanurza się na głębokość ok. 20 m i podczas ok. 35 min rejsu podziwia się urzekającą faunę i florę podwodnego świata. Cena ok. 60 USD/os.

Wieczór 1001 nocy

Orientalny wieczór z folklorem egipskim - akrobacje na koniach, taniec brzucha, wirujący derwisz oraz tańce folklorystyczne. Na koniec tańczące fontanny - pokaz świateł w rytm zmieniającejsię muzyki. Cena ok. 25 USD/os.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rewelacyjny, olbrzymi kompleks hotelowy, położony bezpośrednio przy plaży. Mnóstwo atrakcji oraz smaczna kuchnia sprawi, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. Polecamy każdemu!


Mapa Hotelu Sunrise Select Royal Makadi

Opinie o Hotelu Sunrise Select Royal Makadi

Hotel położony na bardzo dużym terenie, zabudowa głównie niska, budynki ciekawie rozrzucone, wobec czego nie czuje się tłoku w środku sezonu. Do dyspozycji jest kilka basenów, niektóre ze zjeżdżalniami, podczas mojego pobytu aquapark był rozbudowany. W pokojach dość głośno w związku z remontem, mimo to przytulnie. Jedzenia dużo najróżniejszego, nie było mowy o monotonni. Ogólne wrażenia super, ale byłam już w ciekawszych hotelach, ten był dla mnie za spokojny.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.0

Spodoba się głównie osobom preferującym odpoczynek w hotelu, bo poza hotelem nic, pustynia i koniec świata, ale to normalne dla tej miejscowości. Można korzystać z wycieczek, warto naprawdę

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.3

Od wieli lat spędzam z wnukami wakacje w Egipcie. Z hotelu byliśmy bardzo zadowoleni. Jedynie "załatwialiśmy" pokój blisko recepcji,ze względu na problemy z chodzeniem. Jedzenie egipskie ale smaczne, duży wybór, obsługa bardzo dobra. Dla dzieci a wielka atrakcja są "na oczach" pieczone pizze z wybranymi składnikami. Teren jest ładnie zagospodarowany, a w części ultra al jest komfort z oddzielnym basenem, fantazyjnymi leżakami, oddzielnym barem itp. Z tego hotelu byłam bardziej zadowolona niż z dwóch "hiltonów" w których byłam wcześniej oczywiście w Hurghadzie. Z hotelu nigdzie nie jeździliśmy, gdyż to co jest ciekawego ogladaliśmy wcześniej, ale zawsze przy recepcji są taksówki

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

polecam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Jeden z najlepszych hoteli w Makadi Bay -rozległa plaża, niska zabudowa, kilka restauracji do wyboru, 3 kompleksy basenowe, b. duży teren. Możliwość wędrowania plażą co nie zawsze jest dozwolone w Egipcie. W hotelu Arabeska (obok) niewielka rafa koralowa przy brzegu. Wielkim atutem Sunrise jest duty manager Abd El Rahman - jest b. pomocny, mówi dobrze po polsku!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

HOTEL SUPER ! czyste pokoje, dużo rozrywki, all inclusive LUX! :) tylko niestety drogi jest ale to makadii bay. POLECAM !!:)

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Byliśmy wraz z ukochaną w hotelu przez tydzień w dniach 01-09.2010 i polecamy ten hotel. Czysto i przyjemnie. Oferta all inclusive bogata uwzględniająca bardzo dużo alkoholi i napoji. Jednyny mankament to brak urozmaiconego jedzenia w skali całego pobytu (codziennie to samo) jednak mniej wybredni zawsze coś smacznego sobie znajdą :) Bardzo czyste piaszczyste wejście do morza i w bliskości bardzo ładnych raf koralowych

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Właśnie wróciłam z mężem 23 maja z 14-dniowego pobytu w tym pięknym hotelu. Jesteśmy tak zachwycenie, iż w przyszłym roku również się tam wybieramy. Byliśmy już w różnych krajach lae njapiękniej było w Sunrise Royal. Wieczorem koncerty : skrzypce, saksofon, gitara. Potem tańczyliśmy przy pięknych piosenkach otoczeni cudowną atmosferą. Trochę za mało wzięłam strojów wieczorowych. Nie przypuszczałam, że to aż tak eleganckie miejsce. Poza tym zachwyciło nas otoczenie hotelu, piękna roślinność, piękna plaża, turkusowa woda, kolorowe rybki. Service hotelowy wspaniały. Polecam hotel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Raczej nie jestem osoba co lubi narzekac wiec i tym razem zgodze sie z wiekszoscia opini ze hotel raczej jest ok. Rafa ktora warto zobaczyc jest jakes 100 mewtrow w lewo od plazy hotelowej przy sasiednim hotelu - z wejsciem nie ma zadnego problemu. Nie jest to rafa na jaka sa wycieczki statkami ale zawsze mozna urozmaicic czas w wodzie. Wypełnianie wolnego czasu przez animatorow raczej dobre. Wersjia ultra jak sie okazalo od grudnia była w okrojonej wersji. SPA dosyc drogie- taniej bylo w innych hotelach nawet o polowe. Mielismy miec mozliwosc korzystania z jakuzzi i sauny w ramach skierowania oraz masaz 1 bezplatny - ale to tylko w ofercie a rzeczywistosc była inna. Rezydentka Magda z Nekermana - sama dobrze nie wieziała co sie nalezy i była zdziwiona ze hotel juz dawno zmienił umowe. Infrastruktura hotelu obszerna i hyba za to ma 5 gwiazdek. Co do zieleni to wiadomo ze dopiero 4 lata ale i tak jest ok. Proponuje spacerek promenada po hotelach w prawo i w lewo by miec jakies odniesienie do tego gdzie jestesmy. Byłem juz wiele razy w Egipcie i hotel zaliczyłbym raczej do jednych z leprzych ale bez jakis rewelacji. Wiadomo ze napiwki zmieniaja kelnerow diametralnie i sa na skinienie reki. Co do upominkow to wiadomo ze na lotnisku w strefie wolnocłowej to samo za połowe.

POLECAM:
ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3

Hotel położony przepięknie, nad samym Morzem Czerwonym. Jedzenia full, bardzo miła obsługa. Pokoje czyściutkie (trzeba zostawić dolara:). Program wycieczek atrakcyjny. Spokój zakłocali jedynie panowie oferujący gazety i różnego rodzaju atrakcje, ale wszystko do zniesienia :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Sunrise Select Royal Makadi - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny dla 1 osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja taras widok na morze
lazienka WC klimatyzacja taras widok na morze
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras 1 POK. 1 SYPIALNIA,1 LAZIENKA
Pokoj premium na wyzszych pietrach wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj rodzinny (1 pomieszczenie) Bunkbed wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja taras widok na morze
Pokoj premium na wyzszych pietrach wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
Pokoj wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokój jednosobowy z widokiem na basen
Pokój dwuosobowy z widokiem na basen
fr family room
Pokój rodzinny
pr promo room
Pokój jednoosobowy
Pokój dwuosobowy z mozliwością dostawki
sr standard room
sr standard room

Sunrise Select Royal Makadi - Możliwości wyżywienia:


Sunrise Select Royal Makadi - miasta wylotu:


Sunrise Select Royal Makadi - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Sunrise Select Royal Makadi? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00