cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
  • Hotel Alexander House, Kreta
1 / 18
Ocena
hotelu:
3.8 / 5
Najbliższy termin
24.04 - 01.05
już od 2899 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
16.10 - 17.10
już od 215 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Alexander House
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Alexander House
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Alexander House:
3.8 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alexander House:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 16 października 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexander House to kameralny hotel, położony blisko piaszczystej plaży i centrum miejscowości Aghia Pelagia ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi. Jest to również idealne miejsce wypadowe do zwiedzania malowniczej Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, blisko centrum Aghia Pelagia
  • malownicze widoki na zatokę, duży basen, taras słoneczny
  • smaczne wyżywienie w wyżywienie opcji All Inclusive

Hotel Alexander House w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexander House to kameralny hotel, położony blisko piaszczystej plaży i centrum miejscowości Aghia Pelagia ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi. Jest to również idealne miejsce wypadowe do zwiedzania malowniczej Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, blisko centrum Aghia Pelagia
  • malownicze widoki na zatokę, duży basen, taras słoneczny
  • smaczne wyżywienie w wyżywienie opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Obiekt położony na wzgórzu w spokojnej miejscowości Agia Pelagia. W odległości krótkiego spaceru znajdują się sklepy, bary, tawerny, restauracje. Do lotniska w Heraklionie ok. 26 km.Blisko hotelu mieści się przystanek autobusowy.
UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Zatokowa, piaszczysto-żwirowa plaża oddalona jest od hotelu ok. 250 m. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży są dodatkowo płatne.
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24h, lobby, restauracja główna, bar, snack bar, basen, brodzik dla dzieci, sala telewizyjna, taras słoneczny, parking (ilość miejsc ograniczona). Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe na basenie bezpłatnie (wymagany depozyt).
Pokoje:

Hotel posiada 97 pokoi. Do dyspozycji gości są pokoje 2-osobowe (14 m2), z widokiem na góry lub morze (za dodatkową opłatą) oraz pokoje familijne (22 m2). Pokój familijny posiada oddzielną sypialnię i pokój dzienny. Wszystkie wyposażone w łazienkę (prysznic, suszarka do włosów i wc), klimatyzację, TV-sat, telefon, lodówkę, sejf (za opłatą) oraz balkon lub taras.
Wyżywienie:

All inclusive: śniadania (7:30-10:00), obiady (12:15-14:30) i kolacje (18:45-21:30) w formie bufetu, pizza i lody (10:00-18:00), przerwa kawowa (16:00-17:00). Napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe - piwo, wino białe i czerwone, ouzo, raki, rum, brandy i tequila serwowane w barze (10:00-23:00).
Program sportowy i animacyjny:

Wieczorne animacje - okazjonalnie. Bezpłatne: siłownia, ping-pong. Płatne: bilard, piłkarzyki, nurkowanie, sporty wodne.
Internet:

Internet Wi-Fi bezpłatny.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Wrocławia, Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

NAJPIĘKNIEJSZA Z PIĘKNYCH - SANTORINI - cena ok. 140 EUR.
Magiczna wyspa, uważana przez wielu za najbardziej malowniczą z całego basenu Morza Śródziemnego. Na Santorini można doświadczyć niepowtarzalnych widoków błękitnego Morza Egejskiego, zobaczyć wioski z białymi domkami, spacerować po czarnych wulkanicznych plażach. Dla chętnych możliwość udziału w rejsie do czynnego wulkanu z opcją kąpieli (płatne na miejscu). Niepowtarzalna okazja na udział w całodniowej wycieczce i odkrycie najpiękniejszej greckiej wyspy. Dodatkowo płatne: * transfer do i z portu w Heraklionie koszt 12-16 eu w zależności od hotelu.
ŚLADAMI ZAGINIONEJ CYWILIZACJI ORAZ WENECKI HERAKLION - cena ok. 42 EUR.
To wycieczka, która pozwala odkryć sekrety nieznanej kultury minojskiej. Spacer wzdłuż wąskich korytarzy labiryntu Minotaura oraz zwiedzenie pozostałości Pałacu w Knossos pozwolą dostrzec jak wyglądał rozwój jednej z najstarszych cywilizacji. Potem obejrzą Państwo show, w czasie którego przeplatać będą się animacje komputerowe z grą aktorów. W czasie show przewidziany poczęstunek w stylu minojskim (w cenie). Następny punkt w programie to stolica Krety - Heraklion, z wieloma interesującymi miejscami takimi jak wenecka forteca, ulica handlowa, loggia, w której obecnie znajduje się ratusz oraz plac Venizelosa z fontanną Morosiniego. Dodatkowo płatne: wstęp do Knossos 15 euro/os, 6 euro park tematyczny z poczęstunkiem minojskim.
WYSPA TRĘDOWATYCH - SPINALONGA - cena ok. 60 EUR.
Rejs po spokojnych wodach zatoki Mirabello na Wyspę Spinalonga jest jedną z najbardziej popularnych wycieczek w regionie. Wizytówką tego miejsca są pozostałości weneckich fortyfikacji, zachowanych w dobrym stanie aż do dziś. Wycieczka rozpocznie się od zwiedzania wyspy, a następnie rejs skieruje się w stronę półwyspu Kolokitha, gdzie będzie możliwość pływania w krystalicznie czystej wodzie oraz zjedzenia lunchu w formie grilla (w cenie). Kolejnym punktem programu będzie jedno z najpiękniejszych miasteczek na Krecie - Agios Nikolaos, gdzie przewidziany jest czas wolny w okolicy urzekającego jeziora w centrum miasta. Dodatkowo płatne: 8 euro - wstęp do twierdzy.
WATERPARK ANAPOLIS - cena ok. 35 EUR.
Świetna zabawa dla calej rodzinny w największym w okolicy wodnym parku rozrywki. Liczne zjeżdzalnie oraz baseny gwarantują kilka godzin świetnej zabawy dla każdego. W cenie wstęp do parku wodnego oraz transport w obie strony. Szkoda przegapić.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
Inne

Kreta - informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko. Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexander House to kameralny hotel, położony blisko piaszczystej plaży i centrum miejscowości Aghia Pelagia ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi. Jest to również idealne miejsce wypadowe do zwiedzania malowniczej Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, blisko centrum Aghia Pelagia
  • malownicze widoki na zatokę, duży basen, taras słoneczny
  • smaczne wyżywienie w wyżywienie opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Opis hotelu

Nasz hotel oferuje spektakularne widoki na zatokę Agia Pelagia. Tradycjonalna wioska rybacka zapewnia autentyczną atmosferę Krety. Hotel Alexander House jest spokojnym, wakacyjnym miejscem na relaks dla par i rodzin, które szukają oderwania od stresów codziennego dnia. Hotel znajduje się w centrum Agia Pelagia, 900 m od plaży, 23 km od Fortecy Heraklionu, 24,5 km od muzeum, 26,5 km od lotniska Heraklionu, 40,5 km od oceanarium.

Udogodnienia i serwisy zawierają: bezprzewodowy Internet (płatny), całodobową recepcję, restaurację, bar, basen, basen dla dzieci, salę fitness.

Pokoje wyposażone są w: klimatyzację, sejf (płatny), TV, telefon, balkon/taras, lodówkę, suszarkę do włosów i łazienkę.

Informujemy, że niektóre z powyższych udogodnień mogą być niedostępne z uwagi na warunki pogodowe i sezonowe.

Adres: Agia Pelagia, 1392, 711 10 Agia Pelagia, Kreta, Grecja.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexander House to kameralny hotel, położony blisko piaszczystej plaży i centrum miejscowości Aghia Pelagia ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi. Jest to również idealne miejsce wypadowe do zwiedzania malowniczej Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, blisko centrum Aghia Pelagia
  • malownicze widoki na zatokę, duży basen, taras słoneczny
  • smaczne wyżywienie w wyżywienie opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA GRECKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

Na zachód od Heraklionu w Agia Pelagia, 25 km od lotniska.

PLAŻA

150 m od piaszczystej plaży. Leżaki na plaży dodatkowo płatne.

ZAKWATEROWANIE

95 pokoi; Typy pokoi: standard (widok na góry lub morze), family - 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami (z widokiem na góry); Wyposażenie: łazienka z wanną lub prysznicem, lodówka, telewizor, sejf (ok. 2,5 za dzień), klimatyzacja (bezpłatna) telefon oraz balkon lub taras. Suszarkę do włosów można wypożyczyć z recepcji.

RESTAURACJE I BARY

1 restauracja z werandą, z której rozpościerają się piękne widoki na miasteczko; 1 bar.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje, przekąski i lody wokreślonych godzinach. Napoje bezalkoholowe i alkohole lokalnej produkcji w godz. 10:00-23.00.

SPORT I ROZRYWKA

1 basen; Bezpłatnie: tenis stołowy, siłownia; Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

Recepcja, pralnia, wypożyczalnia samochodów, kawiarenka internetowa, Wi-Fi dodatkowo płatne, opieka medyczna, możliwość wypożyczenia ręcznika plażowego (wymagany depozyt).

NASZYM ZDANIEM

Wspaniały obiekt oferujący przepiękne widoki i kameralną atmosferę. Idealny dla osób poszukujących spokojnego obiektu na wakacje pełne relaksu.

STRONA INTERNETOWA

www.alexanderhouse.gr


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


7 islands

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexander House to kameralny hotel, położony blisko piaszczystej plaży i centrum miejscowości Aghia Pelagia ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi. Jest to również idealne miejsce wypadowe do zwiedzania malowniczej Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, blisko centrum Aghia Pelagia
  • malownicze widoki na zatokę, duży basen, taras słoneczny
  • smaczne wyżywienie w wyżywienie opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Grecja/Kreta/Agia Pelagia

Opinia 7islands

Zadbany obiekt z kameralną atmosferą, położony malowniczo na wzgórzu polecamy parom szukającym odpoczynku w spokojnej okolicy. Hotel o bardzo dobrej relacji jakości do ceny.

Położenie

Na północnym wybrzeżu, w centralnej części wyspy, w miejscowości Agia Pelagia, na wzgórzu, ok. 20 km od centrum Heraklionu, ok. 25 km od lotniska w Heraklionie. W pobliżu hotelu znajdują się sklepy, tawerny i bary. Przystanek autobusowy znajduje się w pobliżu od hotelu.

Plaża

Ok. 150 m od hotelu (zejście po schodach), piaszczysto-żwirowa. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

Hotel

Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, kącik telewizyjny, restauracja główna, 2 bary. Odpłatnie: kawiarenka internetowa, sala konferencyjna. Kategoria lokalna 4 *.

Pokoje

Hotel dysponuje 96 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, telewizję satelitarną, telefon, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf, Internet Wi-Fi. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki.

Wyżywienie

All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:30-09:45), obiady (12:15-14:15), kolacje (19:15-21:15). W godzinach 10:00-18:00 dostępne są lody. W wybranych barach w godzinach 10:00-23:00 serwowane są lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe. Markowe i importowane napoje alkoholowe są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen ze wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), taras słoneczny, tenis stołowy. Odpłatnie: bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, mini klub, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.alexanderhouse.gr / Tel.: 00 30 281 081 13 03

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Net Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexander House to kameralny hotel, położony blisko piaszczystej plaży i centrum miejscowości Aghia Pelagia ze sklepami, barami i tawernami. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi. Jest to również idealne miejsce wypadowe do zwiedzania malowniczej Krety.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja blisko piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza, blisko centrum Aghia Pelagia
  • malownicze widoki na zatokę, duży basen, taras słoneczny
  • smaczne wyżywienie w wyżywienie opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Grecja/Kreta

Strefa

Relax, Economy

Dzieci pobyt GRATIS

- 1 dziecko do 12 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko do 7 lat - opłata tylko za przelot Dotyczy dzieci przy dwóch osobach pełnopłatnych.

Lokalizacja

Agia Pelagia - ok. 250 m do centrum, klimatyczna miejscowość z tawernami, klubami, sklepami, malowniczo położona pomiędzy wzgórzami Heraklion - ok. 20 km do centrum, stolica wyspy z drugim co do wielkości Muzeum Archeologicznym na terenie Grecji przystanek komunikacji miejskiej - ok. 50 m, przejazd do Heraklionu ok. 4 EUR w jedną stronę lotnisko - ok. 25 km

Atuty

- znany i lubiany przez polskich Klientów - blisko centrum klimatycznej miejscowości Agia Pelagia - duży basen i miła międzynarodowa atmosfera - doskonały punkt wypadowy do zwiedzania wyspy - krótki lot ok. 3 h

Plaża

zlokalizowana ok. 150 m od hotelu, zejście schodkami i mało ruchliwą uliczką, piaszczysta z łagodnym wejściem do morza, serwis plażowy płatny ok. 6 EUR/2 leżaki i parasol, przy plaży bary i tawerny dodatkowo płatne, druga większa piaszczysto - żwirkowa ok. 500 m od hotelu

Hotel

czterogwiazdkowy, wybudowany w greckim stylu, położony na niewielkim wzgórzu z pięknym widokiem na morze, posiada 95 pokoi zlokalizowane w kilku budynkach jedno, dwu i trzypiętrowych, jest to idealne miejsce na relaks i wypoczynek blisko centrum typowego greckiego miasteczka

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku, pralnia, możliwość wynajęcia samochodu i skutera, mini market w odległości ok. 50 m od hotelu, ręczniki plażowe za depozytem ok. 5 EUR, w pobliżu hotelu znajdują się sklepy, tawerny i bary

Internet

Wi-Fi dostępne w całym obiekcie za opłatą ok. 3 EUR/doba

Pokoje

2-os., możliwość 1 lub z 2 dostawkami, urządzone w tradycyjnym greckim stylu, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów na życzenie (dostępna w recepcji), TV SAT, telefon, sejf (płatny ok. 18 EUR/tydz.), bezpłatna lodówka, klimatyzacja indywidualnie sterowana, balkon lub taras

Restauracje i bary

restauracja główna - kuchnia grecka i międzynarodowa bar główny / main bar bar z przekąskami / snack bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

duży basen z słodką wodą z leżakami i parasolami, taras słoneczny, tenis stołowy

Płatne

bilard (ok. 2 EUR/gra), masaże, piłkarzyki, centrum nurkowe oraz sportów wodnych w centrum Agia Pelagia, raz w tygodniu w sezonie od czerwca do września organizowane są wieczory greckie z tradycyjną muzyką i poczęstunkiem (ok. 20 EUR)

Dla dzieci

brodzik, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat

Program All Inclusive

07.30-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, show cooking, świeże owoce, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 12.15-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej elementami kuchni greckiej, wybór sałatek, przystawek, dań głównych i deserów 18.45-21.30 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, duży wybór przystawek, sałatek, dań głównych, mięs, ryb, deserów, podczas kolacji od Panów wymagane są długie spodnie 16.00-17.00 podwieczorek, kawa, herbata oraz słodkie przekąski, ciasta, ciasteczka serwowane w snack barze 10.00-15.00 pizza corner w snack barze 10.00-18.00 lody, kawa, herbata, napoje orzeźwiające gazowane oraz niegazowane, lokalne soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, lokalne alkohole np. piwo, wino białe, czerwone i różowe, raki, ouzo serwowane w snack barze 18.00-23.00 napoje orzeźwiające gazowane oraz niegazowane, lokalne soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata, woda mineralna, lokalne alkohole np. piwo, wino białe, różowe oraz czerwone, raki, ouzo serwowane w barze głównym do posiłków serwowane są lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane, soki (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), lokalne wino białe, różowe i czerwone, lokalne piwo, woda mineralna, kawa, herbata - leżaki, parasole i ręczniki przy basenie Szczegółowe informacje dot. programu All Inclusive Klienci otrzymują w hotelu.

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona www hotelu

www.alexanderhouse.gr

Nasza ocena

Pokój ***+ Położenie **** Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ***

Cena obejmuje

opiekę polskiego rezydenta, przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3, 4, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

Cena nie obejmuje

wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej oraz lokalnych opłat klimatycznych i podatków turystycznych płatnych na miejscu przy zakwaterowaniu, a także innych wydatków osobistych

Wąwóz Samaria

Piesza wyprawa najdłuższym w Europie Wąwozem Samaria, który położony jest w masywie Gór Białych (Lefkaori), liczy 18 km długości i zaliczany jest do europejskich cudów natury. Dzięki specyficznemu klimatowi wąwozu, który przypomina cieplarnie występuje tu 450 gatunków roślin i wiele gatunków zwierząt. Wędrówka rozpoczyna się w miejscu zwanym Ksyloskala "drewniane schody" - od pokonania kamiennych stopni wykutych w zboczu porośniętym cyprysami. Wąwóz miejscami staje się kanionem, gdyż ściany wznoszą się na wysokość 300-600 m, a przejście ma szerokość ok. 3 metrów. Jest to tzw. Żelazna Brama. Szlak kończy się w Agia Roumeli. Wycieczkę kończy rejs statkiem do Chora Sfakion i przejazd autobusem do hotelu. Cena ok. 78 EUR/os.

Knossos

Wizyta w największym i najwspanialszym pałacu w Knossos, który okazał się centrum cywilizacji minojskiej. To tutaj mieszkał król Minos, który nakazał zbudować dla swojego syna Minataura (pół byka, pół człowieka) labirynt. Przewodnik nakreśli wygląd budowli sprzed tysiąca lat, opowie o tym jak żyli jej mieszkańcy oraz jakie mieli zwyczaje. Następnym etapem będzie przejazd do Heraklionu i czas wolny lub zwiedzanie Muzeum Archeologicznego, z największą na świecie kolekcją eksponatów z czasów minojskich. Cena ok. 45 EUR/os.

Rejs na Santorini

Symbolem Santorini jest czarny piasek oraz białe domy i kościoły z niebieskimi dachami. Stoją one na czarnych, stromych klifach sprawiając wrażenie jakby miały zaraz zsunąć się w turkusowe wody morza, rozbijające się o skały. Wyspa ta to jedno z najbardziej magicznych miejsc w Grecji. W programie zwiedzanie stolicy wyspy - Firy, która dzięki położeniu na skraju wulkanu słynie z niesamowitych widoków oraz miasteczka Oia - jednego z najbardziej romantycznych miejsc na świecie. Znajduje się tu wiele lokalnych sklepików, barów i tawern, gdzie przy aromatycznym, słodkim winie, z którego słynie wyspa można podziwiać zapierający dech w piersiach widok na kalderę - niezwykły, zatopiony krater wulkanu. Cena ok. 160 EUR/os.

Spinalonga

Wycieczka statkiem na wyspę Spinalonga, gdzie centrum miasteczka stanowią ruiny weneckiej fortecy. Na początku XX w. były tu zsyłane osoby cierpiące na trąd, stąd też nosi ona również nazwę "Wyspa Trędowatych". W drodze powrotnej statek przycumuje w zatoczce przy małej, dzikiej plaży, gdzie będzie czas na kąpiel w morzu i opalanie. Na statku przewidziane jest barbeque. Po powrocie na ląd spacer po uroczym, portowym miasteczku Agios Nikolaos podziwianie widoku na Jezioro Voulismeni, które połączone jest z morzem kanałem. Cena ok. 58 EUR/os.

Wieczór kreteński

Doskonała okazja do spotkania z autentycznym folklorem greckim. Podczas kolacji w jednej z kreteńskich wiosek można skosztować specjałów miejscowej kuchni oraz rozsmakować się w winie i ouzo. Zespół tancerzy w strojach ludowych zaprezentuje tradycyjne tańce z Krety i innych części Grecji przy akompaniamencie buzuki i liry. Cena ok. 45 EUR/os.

Land Rover Safari

Wyprawa samochodami terenowymi przez dzikie, górskie bezdroża. Idealna okazja do poznania nieznanego oblicza wyspy - zapomnianych wiosek żyjących własnym rytmem, gajów oliwnych i górskich przełęczy. W programie m.in. wizyta w gospodarstwie, w którym wytwarza się kozi ser (degustacja), zwiedzanie Jaskini Dikte, gdzie według mitologii urodził i wychował się Zeus. Przerwa na lunch w greckiej tawernie. Cena ok. 80 EUR/os.

Wyspa Chrissi

Rejs statkiem na niewielką, niezamieszkałą wyspę położoną na Morzu Libijskim u południowego wybrzeża Krety. Wycieczka dla tych, którzy pragną zażyć kąpieli morskich i słonecznych w egotycznym, subtropikalnym klimacie. Turkusowe morze, piaszczyste plaże o złotej barwie oraz niesamowite drzewa cedrowe - tak można opisać "złotą" wyspę. Chrissi została objęta ochroną programu Natura 2000. Cena ok. 55 EURO/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Mapa Hotelu Alexander House
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Alexander House:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Alexander House
https://youtu.be/FN2ObYqW39Y

Opinie o Hotelu Alexander House

4.3
zdecydowanie polecam

Hotel Alexander House - bardzo w porządku. Może fajerwerków nie było, ale ogólnie OK. Przede wszystkim położenie w centrum miasteczka -było gdzie wyjść wieczorem, a dodatkowo wypożyczyliśmy samochód i jednego dnia pojechaliśmy na wschód, a drugiego - na zachód wyspy. Z hotelu super widok na zatokę. Jedzenie generalnie w porządku, obsługa miła, czysto. I duży basen jak ktoś lubi pływać.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3
4.0
polecam

Hotel jest w porzadku mozna trafic na lepsze i gorsze pokoje my mielismy calkiem ladny na wyzszym pietrze z super widokiem choc z podstarzalym wyposazeniem ale inni goscie narzekali. Basen ladny do plazy tez blisko. Jedzenie smaczne choc malo urozmaicone. Blisko do centrum miasta. Obsluga Alexander House mila i uprzejma sprzatanie w porzadku nic nam nie zginelo. Ogolnie hotel jak jest w dobrej cenie to polecam nasze pierwsze wakacje w Grecji i na Krecie udane.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0
3.0
może być

piekne wakacje:D troche lało :D

POLECAM:
singlom
Podsumowanie: może być
3.0

Alexander House - możliwości zakwaterowania:

1 os. apartament
Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
1 os. pokoj standardowy
1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
2 os. apartament
Pokoj dwuosobowy z widokiem na ogrod wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
2 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
3 os. apartament
Pokoj dwuosobowy z widokiem na ogrod wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon
3 os. pokój standardowy
3 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
Pok. dwuosobowy widok na morze wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na morze Telewizor Telefon
Pokoj dwuosobowy z widokiem na ogrod wanna lub prysznic WC klimatyzacja widok na ogrod Telewizor Telefon

Alexander House - Możliwości wyżywienia:


Alexander House - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Alexander House? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00