cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
  • Hotel Xperience Kirosiez Parkland, Morze Czerwone
1 / 22
Ocena
hotelu:
4.0 / 5
Najbliższy termin
04.12 - 11.12
już od 2099 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.12 - 11.12
już od 2099 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Xperience Kirosiez Parkland
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Xperience Kirosiez Parkland
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Xperience Kirosiez Parkland:
4.0 / 5
Średnia z 61 opinii
Szczegóły oceny hotelu Xperience Kirosiez Parkland:
  • Lokalizacja
    4.2
  • Hotel
    4.2
  • Pokoje
    3.8
  • Wyżywienie
    3.8
  • Atrakcje
    i sport
    3.6
  • Jakość
    do ceny
    3.9
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 grudnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 grudnia 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny i elegancki hotel zapewniający mnóstwo rozrywek i atrakcji dla każdego. Atutami hotelu są przestronne pokoje i bliskość centrum Naama Bay, co w pełni rekompensuje brak bezpośredniego dostępu do plaży.

Hotel Xperience Kirosiez Parkland w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny i elegancki hotel zapewniający mnóstwo rozrywek i atrakcji dla każdego. Atutami hotelu są przestronne pokoje i bliskość centrum Naama Bay, co w pełni rekompensuje brak bezpośredniego dostępu do plaży.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Sharm El Sheikh

Opis oferty:

Należy do sieci hotelowej Xperience, położony blisko słynnego centrum rozrywek Naama Bay, z górami w tle. To idealne miejsce na rodzinne wakacje pełne wodnych atrakcji. W hotelu są pięknie zaprojektowane baseny i aquapark ze zjeżdżalniami nie tylko dla dzieci. W ciągu dnia na terenie kompleksu organizowane są ciekawe animacje, wieczorami występy w amfiteatrze. Szeroki wybór restauracji i barów pozwoli poznać smaki świata i miło spędzić czas z rodziną. Z hotelu kursują bezpłatne busy do Naama Bay i dwóch pięknych, hotelowych plaż z bezpłatnym serwisem, jedna z rafą koralową.

POŁOŻENIE:

ok. 3 km od centrum rozrywek NAAMA BAY; ok. 10 km od portu lotniczego w Sharm El Sheikh; bezpłatny bus hotelowy do Naama Bay (wieczorami); przystanek autobusowy przed hotelem.

PLAŻA:

Xperience Hilltop Beach, hotelowa, piaszczysta, rafa koralowa, strome zejście do morza, ok. 10 km od hotelu, dojazd bezpłatnym hotelowym busem, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty all inclusive; Xperience Golden Sand Beach, hotelowa, piaszczysta, koralowa, łagodne zejście do morza, ok. 10 km od hotelu, dojazd bezpłatnym hotelowym busem, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar objęty all inclsuive.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 2004 r., odnowiony w 2014 r., 360 pokoi, budynek główny i 3 budynki boczne, 3 piętra, 2 windy, przestronny i elegancki hol, recepcja, restauracje główne: Pharon, Sultan - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, menu dla dzieci, restauracje á la carte: Nathan's Stek House, Dolce Vita - kuchnia włoska, Bukhara - kuchnia indyjska, Sumui Island - kuchnia azjatycka; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 8 barów: 2 na plaży, 3 przy basenie, bar z przekąskami, 2 w budynku hotelu; sejf w recepcji, sklep z pamiątkami, butik, bankomat; ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy, kawiarenka internetowa, room-service, opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie, pralnia, salon piękności; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 40 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf; za opłatą: internet bezprzewodowy, minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród; boczny widok na morze na zamówienie, za dopłatą.

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), większy, wyposażenie jak w pokoju standardowym, pokoje rodzinne na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

baseny, nieregularny kształt, słodka woda: Splash - ok. 1800 m², gł. 0,8-1,8 m, Dolphin - ok. 800 m², gł. 1-1,7 m, podgrzewany w sezonie zimowym; mały aquapark dla dorosłych: basen, ok. 200 m², gł. 1,1 m, 5 zjeżdzalni, podgrzewany w sezonie zimowym, miniaquapark dla dzieci: basen, ok. 150 m², gł. 0,3-0,7 m, 3 zjeżdżalnie, podgrzewany w sezonie zimowym, basen Iriny, ok. 300 m², gł. 0,1-1,3 m, brodzik dla dzieci, ok. 50 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; siatkówka; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: 2 korty tenisowe z oświetleniem, bilard; centrum wellness: bezpłatnie: siłownia, płatne: sauna, łaźnia parowa, masaże, jacuzzi.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji Pharoah i Sultan; przekąski w wyznaczonym barze (11.30-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); 30% zniżki w każdej restauracji á la carte; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/693601212, www.xperience-hotels.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 lat i 2. dziecko do 7 latserwis plażowybus do centrum i na plażę


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny i elegancki hotel zapewniający mnóstwo rozrywek i atrakcji dla każdego. Atutami hotelu są przestronne pokoje i bliskość centrum Naama Bay, co w pełni rekompensuje brak bezpośredniego dostępu do plaży.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Hotel
Nowoczesny hotel o niskiej zabudowie, otwarty w 2004 r., położony w przepięknym ogrodzie palmowym i oferujący świetny standard, dobrą kuchnię i wiele atrakcji dla młodych osób. Posiada 700 pokoi.

Lokalizacja
Położony w drugiej linii brzegowej, w zatoce Naama Bay, ok. 1 km od kuszącego mnóstwem restauracji, barów, dyskotek, sklepów i bazarów centrum Sharm El Sheikh. Goście hotelowi mają do wyboru dwie prywatne i strzeżone plaże, do których kursują bezpłatne minibusy hotelowe. Jedna piaszczysta niedaleko Old Market, druga z przepiękną rafą koralową w pobliżu hotelu Iberotel Fanara Club & Residence. W odległości ok. 12 km od lotniska.

Zakwaterowanie
Pokój typu standard: dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażony w klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, telefon, TV-sat, minibar (odpłatnie) oraz balkon lub taras. Większość pokoi posiada sejf.

Wyposażenie i usługi hotelu
Recepcja, sejf w recepcji (bezpłatnie), 3 restauracje główne, 4 restauracje ala carte: Chez Pascal Restaurant

Świadczenia

Ceny podane w PLN obejmują: bilet lotniczy, zakwaterowanie, wyżywienie (zgodnie z ofertą), transfery, opiekę polskojęzycznego rezydenta, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL i NNW, bagażu, ubezpieczenia od chorób przewlekłych TU EUROPA SA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia, wizy płatnej przez klientów na lotnisku - ok. 15 USD (w Sharm El Sheikh istnieje możliwość uzyskania bezpłatnej wizy na hasło "Synaj only").

Podane ceny dotyczą osób dorosłych przy zakwaterowaniu w pokojach 2-osobowych typu standard.

Aktualne ceny dostępne w punktach sprzedaży lub na stronie www.beefree.pl

Inne

Sharm El Sheikh
W ciągu dnia odpoczynek na plaży i rafie koralowej rozciągającej się już od samego brzegu dosłownie kilka metrów od leżaka. Do podziwiania tego niesamowitego świata wystarcza płetwy, maska i rurka do nurkowania. A wieczorem

Wycieczki fakultatywne

WYCIECZKI AUTOKAROWE

KAIR
Skarby faraonów i niesamowite mumie zgromadzone w Muzeum w Kairze, to obowiązkowy przystanek dla miłośników starożytnego Egiptu. Piramidy (Cheopsa, Chefrena i Mykerynosa) w Gizie oraz Sfinks. Z okien autokaru zobaczyć też można słynne Miasto Umarłych oraz setki kairskich meczetów i koptyjskich kościołów. Lunch w restauracji, krótki rejs po Nilu oraz czas na pamiątki

Program

Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku BeeFree/Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: http://www.beefree.pl/rozklad-lotow


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny i elegancki hotel zapewniający mnóstwo rozrywek i atrakcji dla każdego. Atutami hotelu są przestronne pokoje i bliskość centrum Naama Bay, co w pełni rekompensuje brak bezpośredniego dostępu do plaży.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Naama Bay, 15 km od lotniska.

 

Pokoje:

w budynku głównym, 22 bungalowach i 3 aneksach: 243 pokoje standardowe dla max. 2+2 os.; klimatyzacja centralna, TV, minibar (płatny), większość pokoi posiada sejf, suszarka, telefon, wanna lub prysznic, terakota, balkon lub taras.

 

Wyposażenie hotelu:

Restauracja w budynku, 3 bary, sala konferencyjna, 2 baseny odkryte.

 

Rozrywki i usługi:

Bezpłatne: animacje, siatkówka.
Płatne: room service, kawiarenka internetowa, centrum biznesowe, salon piękności, centrum SPA i talasoterapii, sejf w recepcji, pralnia, siłownia, sauna, łaźnia turecka, masaż, solarium, jacuzzi, tenis stołowy, kort tenisowy, oświetlenie kortu, rakiety i piłki do tenisa, dyskoteka, bilard, kino.

 

Dla dzieci:

brodzik, animacje, miniklub, plac zabaw, opiekunka, krzesełka w restauracji, posiłki dla dzieci, łóżeczka (na życzenie).

 

Plaża:

15 km od hotelu, przy hotelach Kiroseiz Beach Club i Sandy Beach Club, piaszczysta, skała koralowa przy wejściu do morza. Do plaży kursuje bus hotelowy. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

 

Wyżywienie:

All Inclusive (10:00-24:00)

Posiłki: śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja.

Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, espresso, cappuccino, lodów.

 

Cena zawiera:

  • Bilet lotniczy,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • wyżywienie wg oferty; 
  • opłatę lotniskową,
  • opłatę i dopłata paliwową,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • ubezpieczenie Signal Iduna NNW, KL; bagaż,
  • podatek VAT.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy Egipskiej 18 USD

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny i elegancki hotel zapewniający mnóstwo rozrywek i atrakcji dla każdego. Atutami hotelu są przestronne pokoje i bliskość centrum Naama Bay, co w pełni rekompensuje brak bezpośredniego dostępu do plaży.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Egipt/Sharm El Sheikh

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 5* kat. lokalna 4*

Położenie

- ok. 10 km lotniska w Sharm El Sheikh - ok. 3 km od centrum Naama Bay - ok. 500 km od Kairu

Plaża

- publiczna, piaszczysta, oddalona 10 km od hotelu, leżaki i parasole (bezpłatne), bezpłatny bus na plażę - prywatna hotelowa plaża w odległości 9 km od hotelu, drobny piasek, leżaki i parasole (bezpłatne), rafa koralowa, zejście z pomostu, bezpłatny bus na plażę

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon, sejf, mini bar (płatny) - kawa i herbata - łazienka (WC, wanna/prysznic , suszarka do włosów), balkon/taras Pokój Rodzinny - wyposażenie pokoju standardowego, dwa pokoje

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 3 baseny - aquapark - siatkówka - tenis stołowy - rzutki - mini piłka nożna - animacje dzienne - wieczorny program rozrywkowy Płatne - bilard - korty tenisowe - siłownia - sauna, jacuzzi, masaże

Dla dzieci

- 2 baseny - aquapark - mini klub - plac zabaw

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00.

Restauracje i bary

- 2 restauracje główne - 4 restauracje a la carte włoska, indyjska, azjatyka, steak house (płatne) - 7 barów, w tym 2 bary na plaży w AI

Dodatkowe informacje

- kawiarenka internetowa (płatna) - Wi Fi w lobby (płatne) - bankomat - hotel dysponuje 337 pokojami

- rok otwarcia hotelu

2004 r., remont w hotelu: 2014 r. - www.xperience-hotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).

Turyści, którzy nie będą opuszczali Półwyspu Synaj mogą otrzymać tzw. "Sinai only", który zwalnia z obowiązku zakupu wizy. Aby otrzymać Sinai pass należy spełniać następujące warunki

pobyt na Synaju nie może trwać dłużej niż 14 dni, turysta nie będzie korzystał z wycieczek np. do Kairu czy Luksoru i nie będzie poruszał się żadną drogą prowadzącą do stolicy. W praktyce oznacza to, iż bez wizy można zwiedzić rejon Zatoki Akaba oraz Klasztor Św. Katarzyny. Nabycie "Sinai only" możliwe jest na lotnisku, w okienku, w którym wydawane są wizy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny i elegancki hotel zapewniający mnóstwo rozrywek i atrakcji dla każdego. Atutami hotelu są przestronne pokoje i bliskość centrum Naama Bay, co w pełni rekompensuje brak bezpośredniego dostępu do plaży.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Hotel Kiroseiz*****

 

Nowoczesny hotel o dużych, dobrze wyposażonych pokojach i obsłudze na wysokim poziomie, służącej pomocą przez całą dobę. Oferuje on doskonałe warunki do uprawnia sportów wodnych jak np. nurkowanie, a nawet wycieczki wędkarskie! Tutaj każdy, nawet najbardziej wymagający klient, znajdzie dla siebie moc atrakcji! Pięknie zaprojektowany kompleks, tonący w słońcu i tropikalnej roślinności ogrodu, każdemu, nawet najbardziej wymagającemu Gościowi, oferuje to co najlepsze podczas wakacji: swobodę, zadowolenie, relaks, radość, a na dodatek przyjemne doznania estetyczne. Również kuchnia serwowana przez tutejszych kucharzy okaże się dla Pańswta przyjemnym zaskoczeniem i ukoi pragnienie podniebienia.

 

Lokalizacja:

plaża - 9 km, centrum handlowe - 2 km.

 

Wyposażenie hotelu:

liczba pokoi: 220, restauracje, bary, windy: 1, baseny odkryte: 1, internet, recepcja, ogród, wymiana walut, opieka lekarska, opieka lekarska (płatna), pokoje dla niepełnosprawnych, centrum konferencyjne.

 

Wyposażenie pokoi:

klimatyzacja, telewizja, sejf (płatny), lodówka, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka.

 

Sport i fitness:

tenis ziemny, bilard.

 

Sport na plaży:

siatkówka.

 

Rozrywka:

dyskoteka.

 

Dla dzieci:

mini klub.

 

Wyżywienie:

ALL INCLUSIVE ZAWIERA

śniadania, lunch i obiadokolacje, napoje podawane w szklankach, lody, shaki, napoje gorące, przekąski, alkohole lokalne, pełna oferta \"\"all inclusive\"\" obowiązuje do godziny 24.00. Napoje alkoholowe inne niż lokalne, piwo poza marką Sakkara oraz soki ze świeżych owoców nie są wliczone w cenę pakietu. Opcja All Inclusive obejmuje również przejazdy hotelowym busem z hotelu na plażę i z powrotem.

 

Cena zawiera:

  • przelot,
  • hotel,
  • transfery,
  • wyżywienie: all inclusive 
  • podatek VAT,
  • opiekę polskiego rezydenta.


Cena nie zawiera:

  • opłat lotniskowych i paliwowych,
  • obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW,
  • opłaty za wizę (15 USD, płatne na lotnisku w Egipcie).

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny i elegancki hotel zapewniający mnóstwo rozrywek i atrakcji dla każdego. Atutami hotelu są przestronne pokoje i bliskość centrum Naama Bay, co w pełni rekompensuje brak bezpośredniego dostępu do plaży.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie

Obiekt usytuowany jest w najpopularniejszej okolicy Sharm El Shaikh, na przedmieściach Naama Bay, kilka kroków od głównej promenady. Oddalony jest ok. 1000m od publicznej plaży. Hotel znajduje się zaledwie 15 min. jazdy od międzynarodowego lotniska, co ułatwia szybki i nieuciążliwy transfer. Część miejska Naama Bay oraz bardzo popularna promenada oraz kasyna rownież znajdują się w niedalekiej odległości od hotelu.

 

Hotel

W hotelu do dyspozycji gości są 2 duże kina, dyskoteka, kowbojski saloon, bar karaoke, restauracja a’la carte, restauracja w formie bufetu, bar, winda, 6 basenów (w tym jeden z podgrzewaną wodą w okresie zimowym)oraz brodzik dla dzieci. Oprócz tego goście mogą skorzystać z salonu piękności, recepcji, dużego ogrodu, sklepów, banku, gabinetu lekarskiego, sali konferencyjnej, klubu dla dzieci oraz amfiteatru. Na plaży należącej m.in. do hotelu Kiroseiz, gdzie dostępne jest formuła all inclusive, leżaki i parasole przeciwsłoneczne są bezpłatne.

 

Pokoje

Ośrodek oferuje funkcjonalnie i wygodnie urządzone pokoje wyposażone w klimatyzację, telefon, lodówkę, TV SAT, łazienkę z wanną lub prysznicem oraz balkon.

 

Wyżywienie

Hotel posiada formułę all inclusive obejmującą 3 posiłki dziennie oraz napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe w cenie.

 

Sport i relaks

Osoby, które aktywnie spędzić wypoczynek mogą skorzystać z centrum fitness oraz tenisa.

 

Cena zawiera:

  • przelot samolotem czarterowym do Egiptu,
  • opłaty lotniskowe,
  • ubezpieczenie,
  • transfery,
  • pobyt w hotelu,
  • wyżywienie - all inclusive,
  • opiekę rezydenta,
  • podatek VAT.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej + 15 USD (płatna na lotnisku w Egipcie)

Travel Time

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny i elegancki hotel zapewniający mnóstwo rozrywek i atrakcji dla każdego. Atutami hotelu są przestronne pokoje i bliskość centrum Naama Bay, co w pełni rekompensuje brak bezpośredniego dostępu do plaży.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Sharm El Sheikh
Położony na najdalej na południe wysuniętym krańcu Półwyspu Synaj jest najważniejszą miejscowością wypoczynkową w tej części Egiptu. Często określany jest wręcz „perłą Synaju”. Kurort składa się z czterech zatok: Naama Bay, Maya Bay ze wzniesieniem Ras Um El Sid, Shark Bay oraz Nabq Bay (ta ostatnia stanowi obszar chroniony ze względu na unikatowe formacje roślinne). Otoczony jest z jednej strony przez kryształowo czyste wody Morza Czerwonego, z drugiej przez łagodnie opadające ku morzu zbocza gór. Światową sławę zawdzięcza niespotykanemu bogactwu raf koralowych. Morze Czerwone oferuje tu jedne z najpiękniejszych do nurkowania miejsc na świecie. Można tu uprawiać także inne sporty wodne, m.in. windsurfing, żeglarstwo, narty wodne. Zatoka Naama Bay to główne centrum turystyczne z licznymi kawiarniami, restauracjami, pasażami handlowymi i dyskotekami. Oddalona kilka kilometrów na południe spokojniejsza część kurortu - Ras Um el Sid to szereg hoteli usytuowanych na wzniesieniu między zatoką Maya Bay i Naama Bay.

 

HOTEL KIROSEIZ RESORT ****+

 

Położenie:

ok. 350 m od promenady prowadzącej do centrum w zatoce Naama Bay, centrum oddalone jest o ok. 1 km, na prywatną plażę (piaszczysto-żwirowa z rafą koralową, zalecane obuwie plażowe) dojazd bezpłatnym hotelowym mikrobusem (ok. 15 min. jazdy). Niedaleko hotelu – kasyno.

 

Hotel:

nowoczesny, wybudowany w 2004 r. Składa się z dużego budynku hotelowego i wielu mniejszych budynków (tzw. części Club z oddzielnym basenem). W hotelu: 342 pokoje, restauracja główna, 3 restauracje tematyczne, 4 bary, amfiteatr, 2 sale kinowe, sklepy, pralnia, salon piękności, sala konferencyjna.

 

Pokoje:

2-os., różnie położone na terenie hotelu. W pokojach: łazienka (suszarka do włosów), telefon, TV, klimatyzacja, płatny minibar, sejf, balkon lub taras.

 

Sport i rozrywka:

2 baseny (w tym jeden z animacjami), siatkówka plażowa, tenis stołowy, dyskoteka, parasole, leżaki i ręczniki plażowe przy basenie i na prywatnej plaży hotelowej – bezpłatne, płatne: bilard, centrum nurkowe, sporty wodne na plaży, jazda konna.

 

Wyżywienie:

pakiet ALL INCLUSIVE: śniadania i kolacje (bufet) w restauracji głównej, lunch (zupa, bufet sałatkowy, lekkie przekąski na ciepło) w restauracji głównej lub lunch w restauracji przy plaży (a’ la carte); w godz. 10.00-24.00 (na plaży do godz. 18.30) napoje bezalkoholowe oraz lokalne wino, piwo i koktajle alkoholowe. ALL INCLUSIVE nie obejmuje: napojów butelkowanych, soków ze świeżych owoców, napojów importowanych, lodów, kawy, napojów w dyskotece, wieczorów folklorystycznych; nie działa w Sadle Bar, Star Light Disco, Oriental Sun-Rise Cafe. Napoje podawane są zazwyczaj w naczyniach jednorazowych. Podane godziny mogą ulec zmianie w trakcie sezonu.

 

Dla dzieci:

basen, Trixie klub dla dzieci (4-12 lat, działający okresowo w wyznaczonych godzinach – zajęcia w jęz.: angielskim, niemieckim, rosyjskim).

 

Cena obejmuje:

  • zakwaterowanie: 7/14 noclegów,
  • transport,
  • wyżywienie: all inclusive,
  • pakiet ubezpieczeniowy
  • opiekę rezydenta. Uwaga! Rezydent będzie miał pod opieką turystów zamieszkałych w kilku hotelach.

 

Cena nie obejmuje:

  • opłat lotniskowych i dopłat paliwowych,
  • kosztu wizy - 15 USD płatnej na lotnisku w Sharm El Sheikh,
  • posiłków i napojów w czasie przelotu (istnieje możliwość ich zakupu na pokładze samolotu).

 

 

Informacje dodatkowe:

1) W dniu wyjazdu należy opuścić pokoje w godz. 10.00-12.00 (dotyczy to także wylotów w godzinach nocnych).

2) Ze względu na usytuowanie Sharm El Sheikh na pustyni w hotelach mogą wystąpić okresowe przerwy w dostawie wody.

3) Należy przestrzegać zasad higieny, myć owoce przed spożyciem, pić wyłącznie wodę butelkowaną.

 

Specjalna oferta dolotowa do czarterów Centralwings!

Przeloty krajowymi rejsami z Bydgoszczy, Gdańska, Krakowa, Poznania, Rzeszowa, Szczecina i Wrocławia do Warszawy w cenie:

- 90 zł na przelot w jedną stronę,

- 180 zł za przelot w obie strony.

Ceny nie obejmują opłat portowych i transakcyjnych.

 

 


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny i elegancki hotel zapewniający mnóstwo rozrywek i atrakcji dla każdego. Atutami hotelu są przestronne pokoje i bliskość centrum Naama Bay, co w pełni rekompensuje brak bezpośredniego dostępu do plaży.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF5

KATEGORIA EGIPSKA

*****

Położenie

Obiekt należy do sieci hoteli Xperience. Usytuowany na przedmieściach Naama Bay, 15 min jazdy od międzynarodowego lotniska w Sharm El Sheikh. W pobliżu hotelu znajduje się kasyno. Hotel położony jest w odległości ok. 7 km od prywatnej, koralowej plaży Kiroseiz oraz 8 km od piaszczystej plaży Sandy (Gości dowozi tam bezpłatny bus hotelowy). Obiekt wybudowano w 2004 r.

HOTEL OFERUJE

Recepcję czynną całą dobę, trzy restauracje główne: Pharaon, Sultan oraz Atrium, trzy restauracje a'la carte (dodatkowo płatne- zniżka 30 LE / osoba), kilka barów, kino, dyskotekę, amfiteatr, a także salę konferencyjną i bank. Ponadto Goście mogą korzystać z całodobowej opieki medycznej, kawiarenki internetowej i dostępu do Wi-Fi (odpłatnie).

POKOJE

: Hotel dysponuje pokojami standard (40 m2), superior (45 m2), family (57 m2 - dwa pokoje) oraz suity i apartamenty składające się z 1 lub 2 sypialni. Każdy z 700 pokoi wyposażony jest w klimatyzację, łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę, tv sat., telefon, mini barek (1,5 l. woda uzupełniana w miarę konsumpcji). Wszystkie pokoje mają balkon lub taras.

Wyżywienie

Opcja All inclusive zawiera: śniadania podawane w restauracji głównej w godz. 07:00-10:30, lunche serwowane w restauracji głównej lub restauracji na plaży w godz. 12:30-14:30 (sałatki, zupy oraz lekkie przekąski), kolacje w restauracji głównej w godz.18:30-21:30. Napoje wchodzące w skład opcji All inclusive dostępne są w godz.10:00-24:00 (napoje bezalkoholowe, lokalne piwo, wino, rum, gin). Goście mogą także zjeść obiad na plaży Sandy. Bezpłatnie serwowane są lody w godzinach 12:30-17:00. Dodatkowo płatne są posiłki w restauracji a'la carte Bukhara- indyjskiej, restauracji a'la carte belgijskiej, oraz włoskiej Dolce Vita, soki ze świeżo wyciskanych owoców, shisha, alkohole importowane oraz napoje poza godzinami systemu All Inclusive.

SPORT i ROZRYWKA

Na terenie obiektu są 3 baseny, w tym dwa z podgrzewaną wodą (w sezonie zimowym), 2 korty tenisowe (odpłatnie), boisko do siatkówki plażowej, dyskoteka, ponadto centrum fitness, salon piękności i fryzjer (dodatkowo płatne). Goście mogą grać w tenisa stołowego, bilard (płatny dodatkowo), rzutki na plaży oraz ćwiczyć wodny aerobik prowadzony przez zespół animatorów. Na plaży mieści się centrum sportów wodnych.

DZIECI

Najmłodszym Klientom hotel oferuje brodzik, bezpłatny mini Aquapark, plac zabaw, lody serwowane w godz.12:30-17:00 w kawiarni Mall, oraz mini klub i mini disco.

NASZYM ZDANIEM

Doskonała propozycja dla Klientów ceniących sobie bliskość centrum miasta oraz rodzin z dziećmi. Tutaj każdy, nawet najbardziej wymagający Klient, znajdzie dla siebie moc atrakcji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Triada

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Nowoczesny i elegancki hotel zapewniający mnóstwo rozrywek i atrakcji dla każdego. Atutami hotelu są przestronne pokoje i bliskość centrum Naama Bay, co w pełni rekompensuje brak bezpośredniego dostępu do plaży.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Three Corners Kiroseiz Jeden z największych i najbardziej luksusowych hoteli w Sharm El Sheikh. Idealny dla rodzin z dziećmi i osób chcących oddać się radosnej zabawie. Znajdujący się na terenie obiektu Aqua Park zapewni rozrywkę zarówno najmłodszym jak i trochę starszym Gościom.

 

Położenie

Ok. 8 km od dwóch plaż, koralowej – Kiroseiz Beach w okolicy Hadaby i piaszczystej – Sandy Beach Club w okolicy Old Market (ręczniki, leżaki i parasole bezpłatne), ok. 14 km od lotniska w Sharm El Sheikh i ok. 3 km od Naama Bay.

 

Hotel

Składa się z dwóch dwupiętrowych budynków oferując łącznie 700 pokoi, całodobową recepcję, bezpłatne busy na plaże oraz dodatkowo płatne: kącik internetowy (ok. 7€/ godz.), 24-godzinny room service, bank, bankomat, opiekę medyczną, salon fryzjerski, Wellness Center, pralnię, kino (tylko fimy arabskie) oraz pasaż handlowy.
Doba hotelowa kończy się o godzinie 12:00.
Akceptowane karty kredytowe Visa, Master- Card.
Hotel należy do sieci The Three Corners Hotels & Resorts.

 

Pokoje

1-, 2-osobowe z możliwością dostawki, z łazienką (wyposażoną w suszarkę), indywidualnie sterowaną klimatyzacją, TV, telefonem, minibarem (dodatkowo płatny), sejfem. Większość pokoi z balkonami lub tarasami z widokiem na basen. Kwaterowanie Gości w poszczególnych częściach hotelu odbywa się w zależności od dostępności pokoi. Na życzenie (wymagana wcześniejsza rezerwacja, bezpłatnie) wstawiane jest do pokoju łóżeczko dla niemowląt.

 

Posiłki

All Inclusive (ALL) obejmuje posiłki w formie bufetu: śniadanie (07:00-10:00), lunch (12:30-14:30), kolację (18:00-22:00), przekąski (11:30–16:30, 12:00–14:30, 16:00–17:00, we wskazanych przez hotel miejscach). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane są w szklankach, w wyznaczonych przez hotel barach i restauracjach w godzinach 11:00-24:00. Na terenie obiektu znajdują się restauracja główna oraz 3 restauracje à la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja, za dodatkową opłatą) oraz 2 bary. Ponadto na plażach Kiroseiz i Sandy również znajdują się bary.

 

Dzieci

Miniklub Trixe (w wyznaczonych przez hotel godzinach), 2 baseny, plac zabaw. Możliwość wynajęcia opiekunki (dodatkowo płatna ok. 30 USD/godz., wymagana wcześniejsza rezerwacja).

 

Rozrywka

6 basenów (w tym 2 sezonowo podgrzewane i 2 dla dzieci), miniaquaparki dla dzieci (4-12 lat) i dorosłych, tenis stołowy, bule (boccia), wodne polo, aerobik w wodzie. Hotel oferuje codzienne animacje, wieczorne pokazy z muzyką na żywo. Dodatkowo płatne: dyskoteka Starlight Disco, bilard, rzutki, kort tenisowy, centrum nurkowania.

 

Sport i rekreacja

Hotel oferuje swoim Gościom: bilard, tenis stołowy, bule (boccia), rzutki, wodne polo, aerobik w wodzie. Ponadto dodatkowo płatne: centrum nurkowania oraz Wellness Center (masaże 20-50 EUR, w zależności od rodzaju).

 

Plaża

Dwie duże piaszczyste plaże Kiroseiz Beach Club i Sandy Beach Club. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie i na plażach bezpłatne (wydawane na podstwie karty kąpielowej).

 

Cena zawiera

  • zakwaterowanie
  • wyżywienie all inclusive
  • przelot samolotem
  • opieka polskojęzycznego rezydenta
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko

  • Bee Free Holidays

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Nowoczesny i elegancki hotel zapewniający mnóstwo rozrywek i atrakcji dla każdego. Atutami hotelu są przestronne pokoje i bliskość centrum Naama Bay, co w pełni rekompensuje brak bezpośredniego dostępu do plaży.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Hotel

    Nowoczesny i komfortowy hotel o niskiej zabudowie otwarty w 2004, położony w przepięknym ogrodzie palmowym, oferuje swoim gościom 700 pokoi.

     

    Lokalizacja

    Położony w drugiej linii brzegowej, w zatoce Naama Bay, 1 km od centrum, kuszącym mnóstwem restauracji, barów, dyskotek, sklepów i  bazarów, w odległości ok. 12 km od lotniska. Goście hotelowi mają do wyboru dwie prywatne i strzeżone plaże, do których kursują bezpłatne mini busy hotelowe.

     

    Zakwaterowanie

    Dwuosobowe pokoje z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, posiadają klimatyzację, łazienkę z suszarką do włosów, telefon, TV/SAT, mini bar za dopłatą oraz balkon lub taras. Większość pokoi posiada sejf.

     

    Wyposażenie i usługi hotelu

    Recepcja, kantor wymiany walut, sejf w recepcji( bezpłatnie), 2 restauracje główne, 4 restauracje a la carte: meksykańska, francuska, indyjska i azjatycka; 8 barów - w tym 2 na plaży i 2 przy basenie, dyskoteka, mini klub dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Dodatkowo odpłatnie: salon fryzjerski, małe centrum handlowe, pralnia, lekarz, sala konferencyjna, kącik internetowy. Goście hotelowi mają do wyboru dwie prywatne i strzeżone plaże, do których kursują bezpłatne mini busy hotelowe. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży bezpłatnie.

     

    Sport i rekreacja

    Bezpłatnie: 3 baseny ( wtym jeden podgrzewany w sezonie zimowym), aqua park, 2 brodziki dla dzieci, siatkówka wodna, siatkówka plażowa, aerobic wodny, boccia, rzutki, boisko do piłki nożnej.
    Odpłatnie: bilard, 2 korty tenisowe, centrum Wellness i odnowy biologicznej, masaże, sauna, jacuzzi, siłownia, łaźnia turecka, golf, jazda konna, jazda na wielbłądach, centrum nurkowe, sporty wodne na plaży.

     

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie szwedzkiego stołu. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w godzinach od 10:00 do 24:00. All inclusive dostępne również na plaży.

     

    Cena zawiera

    • bilet lotniczy
    • zakwaterowanie w hotelu
    • transfer lotnisko - hotel - lotnisko
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta
    • wyżywienie wg opisu
    • podatek VAT
    • ubezpieczenie KL, NNW, BAGAŻU, ubezpieczenie od chorób przewlekłych TU EUROPA SA
    • opłaty lotniskowe i paliwowe

     

    Cena nie zawiera

    • wizy płatnej przez klientów na lotnisku w Sharm El Sheikh - 15 USD

     

    Istnieje możliwość uzyskania bezpłatnej wizy na hasło „Synaj only”.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Nowoczesny i elegancki hotel zapewniający mnóstwo rozrywek i atrakcji dla każdego. Atutami hotelu są przestronne pokoje i bliskość centrum Naama Bay, co w pełni rekompensuje brak bezpośredniego dostępu do plaży.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Nowoczesny hotel o niskiej zabudowie, położony na rozległym obszarze z ogrodem. Wiele atrakcji, niedaleko centrum Sharm El Sheikh. Nikt się tu nie nudzi!

    Położenie

    10 km od Naama Bay, 10 km od lotniska, ok. 10 km od publicznej piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza (dno kamieniste, przyda się specjalne obuwie), ok. 15 km od prywatnej piaszczysto-żwirowej plaży (rafa koralowa). Przejazdy busem hotelowym na plaże i do centrum.

    Wyposażenie

    Kino, 14 lokali gastronomicznych, w tym 2 restauracje główne, restauracje a'la carte: egipska, belgijska, włoska, indyjska, azjatycka, przy plaży, bary (2 plażowe i przy basenach), kawiarenka orientalna z sziszą, sala konferencyjna, sala bankietowa, deptak handlowy, bank, gabinet kosmetyczny, pralnia, WiFi w lobby, kącik internetowy.

    Pokoje

    W budynku głównym i kilku bocznych; są gustownie i funkcjonalnie urządzone, obszerne (ok. 40 m2); mają  indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę z wanną i prysznicem oraz suszarką do włosów, telefon, minibar, sejf, TV sat, zestaw do kawy/herbaty (na życzenie), balkon lub taras. Możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokoju superior (45 m2) i suites (57 m2, 2 sypialnie).

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, przekąski w ciągu dnia, lody, napoje bezalkoholowe, alkohole lokalne, kawa, herbata, woda do północy w wyznaczonych barach i restauracjach (system all inclusive obowiązuje również w barach plażowych).

    Sport i rozrywka

    3 owalne baseny z tarasami słonecznymi, aquapark z częścią dla dzieci i dorosłych, centrum odnowy biologicznej (siłownia, sauna, łaźnia, jacuzzi, gabinet masażu), kort tenisowy, tenis ziemny, bilard, aerobik, rzutki, ośrodek sportów wodnych i nurkowania (przy plaży), dzienne i wieczorne animacje w hotelowym amfiteatrze, dyskoteka. 2 km od hotelu znajduje się kasyno.

    Dla dzieci

    2 brodziki, plac zabaw, miniklub w dzień, zabawy taneczne wieczorem, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce, indywidualna opieka na życzenie (odpłatnie).

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Net Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Nowoczesny i elegancki hotel zapewniający mnóstwo rozrywek i atrakcji dla każdego. Atutami hotelu są przestronne pokoje i bliskość centrum Naama Bay, co w pełni rekompensuje brak bezpośredniego dostępu do plaży.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt/Sharm el Sheikh

    Strefa

    Active, Family

    Dzieci

    pobyt gratis - opłata tylko za przelot - pierwsze dziecko do 14 lat - drugie dziecko do 7 lat

    Lokalizacja

    na przedmieściach Naama Bay centrum - ok. 3 km (bezpłatny bus do centrum kursuje 3 razy wieczorem) Old Market - ok. 10 km lotnisko - ok. 10 km

    Plaża

    ok. 10 km od hotelu dwie plaże, prywatne, jedna w zatoce El Maya, piaszczysta, długa i szeroka z łagodnym wejściem do wody, druga usytuowana na półkach skalnych, z pomostem ułatwiającym zejście do rafy koralowej, leżaki i parasole bezpłatne, bezpłatny bus hotelowy kursuje na obie plaże co godzinę, bary All Inclusive na plaży z restauracjami - możliwość zjedzenia lunchu bez konieczności powrotu do hotelu

    Hotel

    pięciogwiazdkowy, nowoczesny, usytuowany na powierzchni 150 tys. m2, składa się z budynku głównego, bungalowów i aneksów rozlokowanych na terenie pięknego, zadbanego ogrodu palmowego, oferuje 700 elegancko urządzonych pokoi

    Udogodnienia

    całodobowa recepcja, punkt wymiany walut, bankomat, pralnia, fryzjer, apteka, mały pasaż handlowy, sala konferencyjna, bezpłatne ręczniki kąpielowe

    Internet

    Wi-Fi w lobby (ok. 5 USD/godz.), kafejka internetowa (ok. 5 USD/godz.)

    Pokoje

    standard 2-os. z możliwością 1 lub 2 dostawek, pow. ok. 40 m2, superior 2-os. z możliwością 1 lub 2 dostawek, pow. ok. 45 m2, rodzinny 2-os. z możliwością 1 lub 2 dostawek, pow. ok. 57 m2, wszystkie pokoje wyposażone w łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja, TV SAT, telefon, lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), sejf, balkon lub taras

    Restauracje i bary

    3 restauracje główne Pharaon i Atrium / kuchnia międzynarodowa, Sultan / dania kuchni egipskiej 4 restauracje a la carte / indyjska, belgijska, włoska, azjatycka Beach Restaurant na dwóch plażach lobby bar Waves Saddle bar - bar w stylu kowbojskim 2 bar przy basenach / Pool Bar Aqua Pool Bar przy zjeżdżalniach bar na dwóch plażach / Beach Bar Shisha Corner bar w dyskotece

    Wyżywienie

    All Inclusive

    Rozrywka

    kompleks 3 basenów z leżakami i parasolami, Aqua Park z 6 zjeżdżalniami dla dzieci i dorosłych, jacuzzi zewnętrzne, kort tenisowy (wypożyczenie rakietek i oświetlenie dodatkowo płatne), siatkówka, mini golf, szachy, aqua aerobik, water polo, rzutki, boccia, dyskoteka

    Płatne

    bilard (ok. 4 USD/30 min.), centrum Spa - jacuzzi, masaże, sauna, siłownia, sporty wodne na plaży w zatoce El Maya

    Dla dzieci

    2 brodziki ze zjeżdżalniami, mini klub (4-12 lat), mini disco, plac zabaw, mini kino, animacje, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat

    Program All Inclusive

    07.00-10.30 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Pharaon, Atrium i Sultan, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 12.30-14.30 obiad w formie bogatego bufetu restauracji głównej Pharaon, Atrium i Sultan, istnieje możliwość zjedzenia obiadu w restauracji na dwóch plażach 18.30-21.30 kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej Pharaon i Atrium (dnia kuchni międzynarodowej) lub Sultan (dania kuchni egipskiej), szeroki wybór sałatek, deserów i owoców 11.30-16.30 przekąski w restauracji belgijskiej 12.30-17.00 lody serwowane w barze przy basenach 15.30-17.00 kawa, herbata, ciastka serwowane w lobby bar na tarasie 10.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone, wódka, rum, tequila, gin, whisky, uzo, brandy, drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w lobby bar Waves, Saddle Bar, barach przy basenie, Aqua Pool Bar i barze na dwóch plażach - w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów do posiłków serwowane są napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe i czerwone - bezpłatnie 1 butelka wody mineralnej na pokój/dzień - leżaki i parasole przy basenie oraz na plażach - bezpłatny bus hotelowy na dwie plaże hotelowe - jacuzzi zewnętrzne, kort tenisowy, siatkówka, mini golf, szachy, aqua aerobik, water polo, rzutki, boccia - bezpłatny wstęp do dyskoteki

    Oficjalna kategoria

    5 gwiazdki

    Karty kredytowe

    Visa, Mastercard, American Express

    Strona www hotelu

    www.xperience-hotels.com

    Nasza ocena

    Pokój ***** Położenie **** Wyżywienie ***** Sport \ rozrywka *****

    Atuty

    - Aqua Park dla dzieci i dorosłych - dwie plaże hotelowe z All Inclusive - elegancki hotel w wysokim standardzie - pieszo do Centrum Naama Bay - 7 barów All Inclusive i 6 restauracji

    City Tour Sharm el Sheikh

    Zwiedzanie Sharm el Sheikh. Spacer po małych uliczkach handlowych Old Market i wizyta w sercu miasta - Naama Bay. Profesjonalny przewodnik opowie historię miasta i da wskazówki jak się targować.Ponadtow programiezwiedzanie kościoła koptyjskiego, meczetu oraz zakupy w sklepie wolnocłowym. Cena ok. 20 USD/os.

    Jerozolima + Betlejem

    Zwiedzanie Jerozolimy rozpoczyna się od porannej wizyty na Górze Oliwnej, z której rozpościera się przepiękna panorama na Stare Miasto i Wzgórze Świątynne. Następnie wizyta w Bazylice Grobu Pańskiego, gdzie znajdował się grób Jezusa oraz spacer Drogą Krzyżową do centralnego punktu dzielnicy żydowskiej - Ściany Płaczu. Po obiedzie przejazd do Betlejem, do Bazyliki Narodzenia Chrystusa. W drodze powrotnej kąpiel w Morzu Martwym. Cena ok. 130 USD/os.

    Kair

    Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum polityczne i kulturalne świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. W przypadku transportu samolotem ok. 270 USD/os.

    Petra

    Całodzienna wycieczką do miasta leżącego w południowo-zachodniej części Jordanii, które zostało wykute w skale przez Nabetyjczyków. Petra jest wpisana na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. W planie przejście 1,5-kilometrowym, naturalnym kanionem pomiędzy skałami, zakończonym najsłynniejszą budowlą Petry - Skarbcem Faraona. Następnie amfiteatr rzymski i królewskie grobowce. Można również przespacerować się rzymską ulicą. Po obiedzie powrót do Sharm el Sheikh. Cena ok. 190 USD/os.

    Ras Mohamed

    Całodzienna wyprawa statkiem do Parku Narodowego Ras Mohammed, który słynie z przepięknej i dzikiej rafy koralowej. W programie trzy snurkowania na otwartym morzu i na rafach lokalnych. Cena ok. 40 USD/os.

    Góra Mojżesza i klasztor Świętej Katarzyny

    Nocne wejście na górę Synaj, na której według Biblii Mojżesz otrzymał od Boga tablice z 10 przykazaniami. Po wschodzie słońca zejście i zwiedzanie znajdującego się u podnóża góry klasztoru Św. Katarzyny. Jest to najstarszy z istniejących dzisiaj klasztorów chrześcijańskich, który został wzniesiony w miejscu, gdzie według tradycji dokonało się biblijne Objawienie Boga. Cena ok. 45 USD/os.

    Wyspa Tiran

    Wycieczka statkiem w kierunku wyspy Tiran, gdzie podczas snorkelingu można podziwiać uroki podwodnego świata. Cena ok. 40 USD/os.

    Glass Boat

    Rybki przez szybki.Wyprawa łodzią ze szklanym dnem po zatokach Sharm el Sheikh i podziwianie piękna natury Morza Czerwonego. Cena ok. 15 USD/os.

    Delfinarium

    Wizyta w delfinarium, gdzie podczas 45-minutowego pokazu można podziwiać umiejętności i popis delfinów, które w rytm muzyki wykonują swoje akrobacje. Cena ok. 25 USD/os. Istnieje możliwość popływania z delfinami 15 minut ok. 145 USD/os.

    Seascope

    Wyprawa łodzią z częściowo zanurzającym się pod wodą pokładem,dająca możliwość obserwowania raf koralowych i podziwiania kolorowego, podwodnego świata Morza Czerwonego. Cena ok. 45 USD/os.

    Quad Safari

    2-godzinna wycieczka quadami w Góry Synaj. Po drodze wizyta wwiosce beduińskiej, gdzie można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni, z dala od miast oraz poznać rytuał parzenia tradycyjnej herbaty. Cena ok. 20 USD/2-os. quad

    Abu Galum

    Wyjazd jeepami na pustynię, wizyta w oazie i przejażdżka wielbłądami. Następnie możliwość snorkelowania w zatoce Blue Hole, gdzie jest najsłynniejsza rafa koralowa na świecie i głębia sięgająca 100 metrów. Na zakończenie wycieczki lunch. Cena ok. 55 USD/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


    Sunshine

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Nowoczesny i elegancki hotel zapewniający mnóstwo rozrywek i atrakcji dla każdego. Atutami hotelu są przestronne pokoje i bliskość centrum Naama Bay, co w pełni rekompensuje brak bezpośredniego dostępu do plaży.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Egipt/Sharm El Sheikh

    POłOżENIE

    hotel posiada dwie plaże, piaszczystą oddaloną ok. 900m od hotelu oraz z rafą koralową ok. 9km od hotelu (na obie co 45 min kursuje bezpłatny bus hotelowy). Obiekt położony w Naama Bay, oddalony ok. 10 km od lotniska. Kompleks otwarty w 2004r, co roku częściowo odnawiany.

    POKOJE

    700 pokoi, w tym 403 standardowe, (42 m2) z klimatyzacją, TV - SAT, z łazienką z prysznicem lub wanną i suszarką, mini lodwką, telefonem oraz sejfem. W pokojach typu standard można zakwaterować maksymalnie 3 osoby dorosłe lub 2 osoby dorosłe + 2 dzieci na dostawce. Większość pokoi posiada balon lub taras z widokiem na ogrd lub gry. Hotel posiada rwnież bardziej przestronne pokoje typu superior oraz family z sofą dla dzieci, polecane dla rodziny 2+2 dzieci (do 50 m2) za dodatkową opłatą (wg oferty na życzenie). W hotelu znajdują się 2 pokoje przystosowane dla osb niepełnosprawnych.

    DO DYSPOZYCJI GOśCI

    3 baseny zewnętrzne, zjeżdżalnie, restauracja głwna, resturacja Sultan, restauracja Atrium, obby bar, bar przy basenie, bankomat, punkt wymiany walut

    Dodatkowo płatne

    restauracja Dolce Vita, restauracja Bukhara , restauracja Nathan, restauracja Sumui Island, centrum fitness, sauna, masaże, jacuzzi, pralnia, lekarz, fryzjer, bus do centrum, kawiarenka internetowa,

    SPORT/ROZRYWKA/RELAKS

    Animacje dzienne przy basenie i wieczorne show, aerobik, tenis stołowy, water polo, siatkwka,Za dodatkową opłatą: bilard, tenis ziemny, przejażdżka na wielbłądach i koniach, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży jak banana, water ski itd.

    DLA DZIECI

    2 brodziki, 3 zjeżdżalnie wodne, łżeczko dla infanta, mini klub dla dzieci (4-12 lat), krzesełka w restauracji

    WYżYWIENIE

    śniadanie od 07:00 do 10:00Lekki lunch/obiad od 12:30 do 15:00Przerwa na herbatę od 16:00 do 17:00.Kolacja od 18:30 do 22:00

    Wszystkie napoje alkoholowe lokalne, lokalne wino i piwo w szklankach w lobby barze lub w kubkach plastikowych w barach w określonych godzinach od 10:00 do 24:00. Na plaży podawana jest tylko woda mineralna i napoje bezalkoholowe, herbata lub kawa. All Inclusive kończy się w ostatni dzień wylotu o godz. 11:30.Dodatkowo płatne

    mini bar, soki ze świeżych owocw, espresso, cappuccino, kawa po turecku, napoje w butelkach, importowane napoje alkoholowe, restauracje a la carte, napoje w dyskotece Starlight Disco, napoje w butelkach. Godziny serwowania posiłkw i napoi mogą ulec zmianie w trakcie sezonu.

    HOTEL POLECANY

    Osobom ceniącym aktywny wypoczynek, lubiącym sobie życie nocne i bliskość restauracji, pubw, dyskotek.


    ETI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Nowoczesny i elegancki hotel zapewniający mnóstwo rozrywek i atrakcji dla każdego. Atutami hotelu są przestronne pokoje i bliskość centrum Naama Bay, co w pełni rekompensuje brak bezpośredniego dostępu do plaży.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****+

    Region

    Egipt/Sharm El Sheikh

    Położenie

    Hotel znajduje się w dzielnicy Naama Bay. Goście hotelowi korzystają z plaży oddalonej o ok. 8 km, gdzie kursują bezpłatne busy. Do lotniska w Sharm El sheikh jest ok. 10 km.

    Wyposażenie

    Obiekt dysponuje 360 pokojami, które rozmieszczone są w budynku głównym oraz budynkach bocznych, przestronne lobby z recepcją, 2 restauracje główne w formie bufetu, 4 restauracje a la carte, 8 barów, sklep z pamiątkami, bankomat, pralnia, salon piękności, Wi-Fi oraz kawiarenka internetowa za opłatą. Na zewnątrz 2 duże baseny o nieregularnych kształtach (jeden podgrzewany w sezonie zimowym), 6 zjeżdżalni w mini aquaparku.

    Pokoje

    Pokoje standardowe; prysznic, toaleta, suszarka do włosów, TV sat., sejf, min bar, klimatyzacja, balkon lub taras, dostęp do Wi-Fi płatny dodatkowo.

    Sport i Rozrywka

    Siatkówka, tenis stołowy, niewielkie boisko do piłki nożnej, dyskoteka, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci. Za opłatą; 2 korty tenisowe, bilard, siłownia, centrum wellness, sauna, łaźnia parowa, masaże, jacuzzi, sporty wodne na plaży.

    Dzieci

    Mini klub 4-12 lat, animacje, oddzielny brodzik, mini aquapark, plac zabaw, menu w restauracji dla dzieci.

    Wyżywienie

    All inclusive; śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, popołudniowe przekąski, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe napoje, kawa, herbata dostępne w godz.10 - 24.


    Mapa Hotelu Xperience Kirosiez Parkland
    Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
    Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
    Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
    Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
    Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
    Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie

    Opinie o Hotelu Xperience Kirosiez Parkland

    3.1
    może być

    Termin naszego pobytu: 27.01-03.02.2015r Na minus: - przeogromna ilość gości nawet w niskim sezonie, kolejki w stołówkach (zanim dojdziesz do stolika, jedzenie jest już zimne) - hotel leży bezpośrednio na trasie lądowań i startów samolotów (intensywność bardzo duża) - przed samym wylotem ciśnienie wody w prysznicu tak gwałtownie spadło, że praktycznie niemożliwe było skorzystanie z prysznica - okna tarasowe bez możliwości zamknięcia (popsute mechanizmy zamka), - hotelowa plaża kilka km od hotelu Na plus: - zawsze miła i pomocna obsługa - blisko centrum i innych atrakcji (np. Sharm Hollywood, centra nurkowe, itp.) - dość duży wybór miejscowych alkoholi w hotelowych barach - jak na Egipski hotel przyzwoite jedzenie Podsumowanie: W hotelu przeważająca ilość rusów, ale to przypadłość całej miejscowości i regionu na która nie ma się wpływu. Hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek nawet jak na standardy Egiptu, raczej naciągane 4. ( nie wolno się sugerować gwiazdkami !!!) Biuro podróży Alfa Star wcześniej nie informuje swoich klientów o tym, że w hotelu kończy się doba o godzinie 12:00, jeśli masz samolot o godzinie 23:50 i nie dopłacisz 70 dolarów, koczujesz wraz z bagażem w hotelowym patio. Mimo wywieszek, rezydenci mają ludzi w d..e i potrafią nie przyjść na spotkanie. Jest to nasz 5 wizyta w Egipcie , niestety jeśli chodzi o hotel i biuro podróży Alfa Star jedno z najbardziej rozczarowujących. Na szczęście nurkowania były piękne i udane, pogoda jak zawsze super.

    POLECAM:
    Podsumowanie: może być
    3.1
    4.3
    zdecydowanie polecam

    Byłam tam z mężem na ferie zimowe. Miejsce super, bardzo duży resort, zadbany, kilka basenów w tym dwa z podgrzewaną wodą (cudowna sprawa w zimie), do tego zjeżdżalnie dla dzieci. Dwie plaże, jedna z rafą koralową, trzeba mieć buty do spacerów. Dość blisko do Naama Bay, można pojechać i zobaczyć jak wygląda życie u Egipcjan. Polecam, fajne doświadzczenie.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.3
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Kolejny wyjazd do Egiptu, chyba najlepszy. Serdecznie polecam ten hotel, bo jest duży, czysty i przestronny. Dużo ludzi, dużo rozrywek, oferuje też busy do miasta i na plażę. Nie szukałem żadnych wad, bardzo mi się podobało :))))

    POLECAM:
    singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.0
    polecam

    Piękny, kwitnący ogród na terenie hotelu i bardzo ładne baseny :) Obsługa miła i uprzejma, bez większych wyjątków :) Jedzenie trochę monotonne, a stołówka mogłaby być większa, bo w szczycie sezonu ledwo ludzie się mieszczą :) Goście to w dużej części Rosjanie i tubylcy, głośni i bałaganiarscy, ale im też należą się wakacje, a hotel jest na tyle duży że nie trzeba z nimi spędzać czasu :)

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Duzy teren hotelu, naprawde nie mozna sie nudzic, duzo rozrywek zarowno dla dzieci i doroslych, animacje przy basenach i wieczorem super. Jedzenie naprawde duzo i dobre, drinki i alkohole rowniez przyzwoite. Pokoje ok, bez szalu ale spac sie da. Troche daleko do plazy ale jezdzi regularny bus. Polecam, super wakacje!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    2.9
    może być

    NIE BRAĆ POKOJU O NR 3101-3130 - WARUNKI JAK W HOTELU ROBOTNICZYM! NA PEWNO NIE JEST TO 5*, NAJWYŻEJ 3*

    POLECAM:
    Podsumowanie: może być
    2.9
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Byłam w drugiej połowie listopada 2013 i bardzo polecam, bo gorąco ale da się wytrzymać. Czas na opalanie nieco krótszy ale opalenizna piękna w kolorze brzoskwini, ale bez poparzeń. Trochę mniej gości, ale to akurat zaliczam do pozytywów. Do miasta dosłownie 15 minut na piechotę więc po kolacji trochę ruchu wręcz wskazane. Sam kompleks hotelowy bardzo ciekawy, dużo przestrzeni i luzu. Naprawdę polecam

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.4
    zdecydowanie polecam

    spedzilam w tym hotelu niezapomniene wakacje 22-29,05,2012 bylo naprawde super. Naczytałam sie i dobrych i niedobrych opinii ale naprawde warto obsługa rewelacja mili i pomocni zaszwe pokoj jak pokoj moze nie mialam pokoju o najwyszym standardzie jaki posiada trn hotel ale naprawe bylam zadowolona czysto milo klima.... przyjemnie drinki do woli, troszke barmanow wymeczylam proszac co chwile o cos innego ale zero jakiejkolwiek negatywnej reakcji jedzonko super bardzo dobrze doprawione duuzo wszystkiego naprawde animatorzy bawiacy gosci troszke natretni:) zacheciali do wspolnych cwiczen gry w pilke itp. ale w sumie z rana mozna tez sie poruszac tym bardziej jak noc byla ciezka i poranny kacyk daje sie we znaki :) jak dla mnie mega pozytyw troszke moze malo singli plci meskiej ale maj chyba robi swoje no i oczywiscie hotel nie ma na to wplywu :) napewno tam wroce ... niebawem mysle polecam kazdemu rodzinki z dziecmi tez zauwazylam mieli mnostwo atrakci ja jestem zachwycona byly to moje pierwsze wakacje w sharm nie mowie ze nie ma lepszych hoteli ale ten naprawde za tak niska cene jaka zaplacilam za pobyt BOMBA !!!!!!!!

    POLECAM:
    singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.4
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Hotel jest ogromny, mnóstwo atrakcji, duży wybór restauracji, przemiła i sympatyczna obsługa. Bardzo dobre jedzenie.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.0
    polecam

    Byłam w tym hotelu w terminie 04-18.10.2011 i jestem BARDZO zadowolona z tego hotelu! pokoje ok, w końcu i tak się w nim tylko spało :) jedzenie? pyszne, jest go tyle, że na pewno każdy znajdzie coś dla siebie i niekoniecznie musi jeść tylko frytki :P. prócz tego co serwują w restauracjach zawsze na dworze kucharze również przygotowywali różne potrawy. co do brakujących miejsc, to powiem tak: jeżeli ktoś mając do wyboru 2-3 godziny w których podawane są posilki wybiera się na samym początku to niech nie marudzi, że nie ma miejsca. obsługa przemiła, zawsze uśmiechnięta, robiła wszystko by pobyt upłynął w miłej atmosferze. plaże: dowożą do nich bezpłatne autobusy z hotelu, można na nich zjeść obiad, my często robiliśmy calodniowe wyprawy na plaże. jedyny minus to ilość i zachowanie rosjan, których jest tam mnóstwo!! ZDECYDOWANIE POLECAM!!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi
    Podsumowanie: polecam
    4.0
    Następna

    Xperience Kirosiez Parkland - możliwości zakwaterowania:

    Family 1 Bedroom
    family room dbl
    ROOM STANDARD
    standard dbl
    Room Deluxe
    Room Superior
    superior dbl
    Room Family one Bed Room
    Family 2 Bedrooms

    Xperience Kirosiez Parkland - Możliwości wyżywienia:


    Xperience Kirosiez Parkland - miasta wylotu:


    Xperience Kirosiez Parkland - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Xperience Kirosiez Parkland? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00