cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
  • Hotel Calypso Beach (Faliraki), Rodos
1 / 16
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
19.04 - 26.04
już od 1657 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
19.04 - 26.04
już od 1657 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Calypso Beach (Faliraki)
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Calypso Beach (Faliraki)
star 4

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Calypso Beach (Faliraki):
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Calypso Beach (Faliraki):
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 kwietnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 kwietnia 2021

Hotel Calypso Beach (Faliraki) w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

KATEGORIA

4*

REGION

Rodos

OPIS

Basen odkryty, oddzielny basen dla dzieci i plac zabaw, malowniczy ogród, zaplecze sportowe centrum SPA a do tego dzienne animacje i codzienne pokazy na żywo, to tylko niektóre z powodów, dla których Calypso Beach jest idealnym miejscem na pobyt na wyspie Rodos.

lokalizacja

2 km od Faliraki, 12 km od lotniska w Rodos-RHO. Hotel usytuowany na powierzchni: 25000 m2.

kategoria organizatora

4*

kategoria lokalna

4*

Data otwarcia

1982 r. Odnowiony w 2005 r. Na terenie hotelu: restauracje (2), bary (2), pralnia (płatna), basen odkryty, 1 zjeżdżalnia wodna (działa w godzinach 10:00-18:00).

internet

- Wi-Fi w lobby bezpłatne - Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

Przy hotelu, wydzielona część plaży publicznej, piaszczysto-żwirowa.Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe.

pokoje

Zlokalizowane są w 1 budynku głównym (liczba pięter: 7, liczba wind: 1) Typy pokoi: - pokoje standardowe sea view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje standardowe back view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon - pokoje low cost dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

- restauracja główna, restauracja a la carte, bary (2) All Inclusive (10:00-02:00) - śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) serwowane w restauracji głównej - przekąski (10:00-23:00) serwowane w barze z przekąskami - lody - napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe - pakiety urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - jedna wizyta podczas pobytu gratis. Wymagana rezerwacja. - międzynarodowa

z myślą o dzieciach

- brodzik - animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat - dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna - plac zabaw - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- kort do tenisa ziemnego - oświetlenie kortu - rakiety i piłki do tenisa ziemnego - tenis stołowy - siatkówka plażowa - minigolf - aerobik - siłownia - animacje - sauna

płatne

- bilard - sporty wodne na plaży - centrum SPA - masaż - salon piękności DODATKOWE INFORMACJE Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków. PODATEK TURYSTYCZNY W Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

23.10.2020 14:54

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Wi-Fi Przy plaży Aquapark SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Best Reisen

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Naszym zdaniem

Nowoczesny, elegancki 7-piętrowy hotel oferujący wiele atrakcji. Idealne miejsce na relaks. 

Położenie

Bezpośrednio przy plaży (serwis plażowy bezpłatny, ręczniki wymieniane co 3 dni), otoczony zielenią. Na obrzeżach miasta Faliraki, 12km od portu, 12km od lotniska w Rodos.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobowa recepcją, restauracja główna, restauracja a la carte ( wymagana wcześniejsza rezerwacja), bar, bar przy basenie, bezprzewodowy internet w lobby (dodatkowo płatny).

Pokoje

323 komfortowe pokoje z balkonem lub tarasem, łazienką (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), klimatyzacją, TV sat, telefonem, lodówką, sejfem (dodatkowo płatny).

Wyżywienie

All Inclusive - Śniadanie, obiad, kolacje w formie bufetu, lokalne napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe serwowane w barze (10.00-02.00).

Sport i rozrywka

basen, kort tenisowy, tenis stołowy, boisko do siatkówki, sauna, bilard, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

oddzielny basen, zjeżdżalnie, plac zabaw, mini klub (4-12 lat), wysokie krzesełka, animacje.

Uwagi

.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

4.5

Region

Grecja/Rodos/Faliraki

Opinia 7islands

Hotel oferuje Gościom wszystko, czego potrzeba dla udanego wypoczynku - ciekawe animacje dla dzieci i dorosłych, smaczne i urozmaicone posiłki w bogatej formule ultra all inclusive oraz sympatyczną atmosferę. Miłośnicy rozrywek i nocnego życia docenią lokalizację obiektu na obrzeżach turystycznego kurortu Faliraki. Polecany dla osób poszukujących wysokiego standardu, a także dla rodzin z dziećmi, dla których przygotowano wiele atrakcji.

Położenie

Na północno-wschodnim wybrzeżu, na obrzeżach miejscowości Faliraki, ok. 2 km od jej centrum, gdzie znajdują się liczne sklepy, restauracje bary i kluby, ok. 12 km od stolicy Rodos, ok. 18 km od lotniska. W odległości ok. 2 km od hotelu znajduje się park wodny z wieloma atrakcjami.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysto-żwirowa, szeroka. Leżaki i parasole oraz ręczniki plażowe bezpłatne.

Hotel

Elegancki siedmiopiętrowy kompleks otoczony zadbanym ogrodem z palmami i śródziemnomorską roślinnością. W hotelu znajduje się przestronne lobby z całodobową recepcją, 3 windy, restauracja główna, restauracja ? la carte (międzynarodowa), 3 bary (w tym1 przy basenie). Odpłatnie: Internet Wi-Fi w lobby, kącik internetowy, mini market, sala konferencyjna. Kategoria lokalna 4*.

Pokoje

Hotel dysponuje 323 komfortowymi pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację (czynna okresowo 01.06-30.09), telewizję satelitarną, sejf, lodówkę, mini bar (uzupełniony w dniu przyjazdu), suszarkę do włosów. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 2 dostawek, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 2 dostawek.

Wyżywienie

Ultra all inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania kontynentalne (07:00-10:00), obiady (12:30-14:30), kolacje (18:30-21:30). Podczas kolacji 3 razy w tygodniu odbywają się wieczory tematyczne. Goście raz w trakcie pobytu mają możliwość skorzystania z kolacji w restauracji ? la carte (Wymagana wcześniejsza rezerwacja. Bezpłatnie: piwo, lokalne wino, napoje bezalkoholowe. Odpłatnie: wino i wino musujące). W snack barze w godzinach 10:00-17:00 dostępne są ciepłe i zimne przekąski. Lody oraz kawa, herbata i ciastka serwowane są w godzinach 10:00-22:00. Lokalne i importowane alkohole oraz napoje bezalkoholowe dostępne są w wybranych barach w godzinach 10:00-02:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe (poza formułą ultra all inclusive) oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 02:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: basen ze zjeżdżalnią i mostkami (leżaki i parasole oraz ręczniki kąpielowe bezpłatne), tarasy słoneczne, animacje dzienne, wieczorne show i muzyka na żywo (organizowane ok. 3 razy w tygodniu), sporty wodne, siłownia, sauna, koszykówka, siatkówka plażowa, kort tenisowy, tenis stołowy, mini golf, rzutki. Odpłatnie: bilard, masaże, inne sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

Kontakt do hotelu

www.calypsohotel.gr / Tel.: 00 30 224 108 56 21

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.

**

Informujemy, że podatek wprowadzony w dniu 27.05.2016 roku, przez Rząd Grecji i obowiązujący od dnia 01.01.2018 roku, uzależniony jest od kategorii obiektu i w tym hotelu będzie wynosił 3 euro/pokój/dzień. Podatek będzie płatny na recepcji hotelu/apartamentu podczas zameldowania.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Rodos

Opis

Komfortowy kompleks hotelowy znajduje się przy pięknej, długiej plaży piaszczystej w popularnej miejscowości wypoczynkowej Faliraki. Hotel położony jest niedaleko turystycznego centrum miejscowości, pełnego sklepów, barów, dyskotek i innych miejsc rozrywek. Okazały budynek hotelowy z luksusowymi pokojami rozmieszczonymi na siedmiu piętrach, posiada m. in. całodobową recepcję z lobby oraz dwie klimatyzowane restauracje (w tym jedna dla niepalących). W ogrodzie hotelowym znajdują się odkryte baseny ze słodką wodą i przyległymi zjeżdżalniami. Obok basenów mieści się bar, taras słoneczny z miejscami do opalania oraz trawnik, gdzie można postawić leżaki. Hotel oferuje wspaniały widok na morze, wysoki standard usług oraz wysokiej klasy udogodnienia, umilające czas letniego wypoczynku nad Morzem Egejskim.

Lokalizacja

w Faliraki, przy plaży, ok 2 km od centrum, ok 12 km od lotniska.

Wyposażenie

liczba pokoi - 323, restauracje - 2, restauracje a'la carte - 1, bary - 2, windy - 3, lobby bar, bar przy basenie, snack bar, lobby, kafejka internetowa (płatna), recepcja 24h, sala TV, taras słoneczny, ogród, mini market, udogodnienia dla niepełnosprawnych, opieka lekarska (płatna), centrum konferencyjne.

Basen

basen odkryty ze zjeżdżalniami, parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne.

Pokoje

klimatyzacja (płatna), telewizja satelitarna, lodówka, telefon, suszarka do włosów, internet bezprzewodowy (płatny), taras/balkon, sejf, plażowe ręczniki, szlafrok i kapcie, budzenie. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci (możliwość dopłaty do widoku na morze).

Plaża

długa, piaszczysta, publiczna, przy hotelu, parasole (płatne), ręczniki (płatne), leżaki (płatne).

Sport na plaży

siatkówka, koszykówka, mini golf (płatny), rowery wodne (płatne), kajaki (płatne), windsurfing (płatny).

Sport i fitness

tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), sauna, rzutki, bilard (płatny), siłownia, SPA (płatne).

Rozrywka

muzyka na żywo, dzienne animacje, wieczorne animacje, program artystyczny.

Dla dzieci

brodzik, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolacje w formie bufetu w głównej restauracji. Napoje i lokalne alkohole (piwo lub wino) do obiadu i kolacji. Raz na pobyt kolacja w restauracji a'la carte. Zimne i gorące przekąski oraz lody między 10.00 a 23.00. Przekąski w barze między 23.00 a 02.00. Kawa, herbata i ciastka między 10.00 a 22.00. Zimne i gorące napoje, soft drinki i lokalne alkohole w wyznaczonych barach, łącznie między 10.00 a 02.00. Trzy razy w tygodniu wieczory tematyczne w głównej restauracji. W ramach pakietu niemotorowe sporty wodne na plaży.

Informacje dodatkowe

bezpłatny drink powitalny., 14km do miasta Rodos., klimatyzacja w cenie od 1.06-30.09, wifi/internet płatne,


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Nekera

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kraj

GRECJA

Położenie

Popularny 4-gwiazdkowy hotel Calypso Beach położony jest bezpośrednio przy plaży w pobliżu tętniącego życiem kurortu Faliraki na greckiej wyspie Rodos. Hotel jest idealnym miejscem dla rodzin, aktywnych par i wczasowiczów, którzy cenią sobie komfortową lokalizacje, znakomity serwis. Hotel Calypso Beach znajduje się tuż przy długiej plaży Faliraki. Centrum Faliraki znajduje się niecałe 2 km od hotelu. Znajdziesz tutaj wiele sklepów, typowe greckie tawerny, restauracje i rozrywkę.

Zakwaterowanie

Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzacje, sejf, suszarkę do włosów, telewizor. Ponadto wszystkie pokoje dysponują balkonem lub tarasem. Za dodatkową opłatą pokoje z widokiem na morze

Wyżywienie

all inclusive. Bogate all inclusive z głównymi posiłkami w formie bufetu oraz zimnymi i ciepłymi przekąskami oraz ciastami. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe można zamawiać w barze przy basenie i w hotelu.

Rozrywka

W hotelu Calypso Beach na Rodos czeka na was ciekawy program rozrywkowy w ciągu dnia. Wykorzystaj ten czas by skorzystać z animacji i zajęć sportowych, takich jak minigolf, siatkówka i tenis stołowy. Sauna, bilard i kort tenisowy są dodatkowo płatne. Muzyka na żywo, wieczory folklorystyczne ,wieczór grecki co 2 tygodnie

Dzieci

osobny basen dla dzieci oraz plac zabaw.

UWAGA!

do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny. W Grecji podatek turystyczny pobierany jest od 2018 r. Zgodnie z aktualną decyzją greckiego rządu. Opłata zostanie pobrana przez hotelarzy po przyjeździe lub wyjeździe gości. Podatek turystyczny oparty jest na klasyfikacji (kategorii kraju) hotelu. W przypadku 1 * i 2 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 0,50 EUR. W przypadku 3 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 1,50 EUR. W przypadku 4 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 3 EUR. W przypadku 5 * hoteli / noclegów podatek za pokój za noc wynosi około 4 EUR. (Status w momencie publikacji; może ulec zmianie) Więcej informacji udzieli Państwu pracownik biura podróży. Uwaga, hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formy wyżywienia. Niektóre promocje hotelowe obejmują tylko SC (self catering) Prosimy o każdorazowe zwracanie uwagi na formę wyżywienia.


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 
Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

BestReisen

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Naszym zdaniem

Dobrej klay hotel, świetnie usytuowany przy plaży i blisko centrum. Basen w stylu laguny,  zadbany ogród, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, zaplecze sportowe, przyjazna i życzliwa obsługa. Piękne wakacje w greckiej atmosferze! 

Położenie

Przy piaszczysto-żwirowej plaży, ok. 2 km od centrum Faliraki, 4 km od źródeł termalnych Kalithea, 12 km od stolicy wyspy, 20 km od lotniska. Niedaleko hotelu są sklepy, tawerny, wypożyczalnia samochodów i motorów, przystanek autobusowy (kursy do Rodos i Lindos).  

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją, dwie restauracje, dwa bary, sala TV, minimarket, sala konferencyjna, room-service. 

Pokoje

Standardowe - sypialnia, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka, kapcie, szlafroki), klimatyzacja (od 1 czerca do 30 września), Wi-Fi, telefon, sejf, TV sat, mała lodówka, balkon lub taras z widokiem na ląd (back view)  lub z widokiem na morze (sea view). Powierzchnia - ok. 24 m kw.  Na powitanie w pokoju miniaturka quzo, wino i napoje. 

Wyżywienie

All inclusive - sniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe. 

Sport i rozrywka

Malowniczy basen w kształcie laguny (bezpłatne leżaki, ręczniki plażowe i parasole), siatkówka plażowa, koszykówka, rzutki, tenis stołowy, tenis ziemny, minigolf, sauna, lekkie animacje, sporty wodne, okazyjnie wieczorna rozrywka. Półtora km od hotelu znajduje się park wodny.

Dla dzieci

Brodzik, zjeżdżalnia, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji. 

Uwagi

Co najmniej na 48 godzin przed wjazdem do Grecji trzeba wypełnić formularz (Passenger Locator Form, PFL) https://travel.gov.gr/#/, w którym należy podać swoje dane kontaktowe i miejsce pobytu. Dzięki temu można uzyskać niezbędyny d kod QR. Na miejscu w hotelu do zapłaty podatek turystyczny. Według rządu greckiego od stycznia 2018 r. nie jest on wliczony w cenę zakwaterowania. Po przyjeździe należy zapłacić podatek bezpośrednio w hotelu. Kwota do zapłaty uzależniona jest od standardu obiektu, szacunkowe kwoty: -0,50 za pokój i za noc dla 1-2* hoteli -1,50 za pokój i za noc w hotelach 3* -3,00 za pokój i za noc w hotelach 4* -4,00 za pokój i za noc w hotelach 5* Szacunkowe opłaty za apartamenty lub placówki sklasyfikowane w kluczach": -0,25 za pokój i za noc za 1-2 klucze -0,50 za pokój i za noc za 3 klucze -1,00 za pokój i za noc za 4 klucze Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, telefoniczną anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Podatku turystycznego płatnego na miejscu w hoteu, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

Formularz Passenger Locator Form (PLF)

Władze greckie wprowadziły bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojego pobytu na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form). Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy przekraczaniu granicy z Grecją drogą powietrzną, lądową i morską. Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować. Formularz należy wypełnić co najmniej 48 godzin przed wjazdem a w przypadku podróży samolotem - co najmniej 24 godziny przed odprawą. W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Do formularza można dopisać małoletnie dzieci. Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo ukarać grzywną w wysokości 500 euro.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

Informacje o lotach liniami Enter Air, LOT, Wizzair, Ryanair

Enter Air W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji".Prosimy o wprowadzenie poprawnych danych uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji stałej nie mamy możliwości edycji danych uczestników Przy rezerwacjach z przelotem liniami Enter Air, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych. Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 8kg) który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - bagaż rejestrowany 23kg; cena 270PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. // Wizzair: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie).    Bagaż główny za dopłatą: - 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 450 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 400 PLN/sztuka z wylotem z Krakowa - 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 600 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 500 PLN/sztuka z wylotem z Krakowa WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. // Ryanair: Do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym hotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 150 PLN/os. - bagaż rejestrowany 20kg; cena 330 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Kategoria

****

Region

Rodos, Grecja

Atuty oferty

Położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży, lubiany kompleks hotelowy dla rodzin. Mnóstwo atrakcji, animacje, sporty i gry zabawy dla dorosłych i dzieci. 

Położenie

ok. 2 km. od centrum popularnego kurortu turystycznego Faliraki. Najbliższe restauracje, sklepy, bary oddalone o ok. 50 m. Do miasta Rodos ok. 12 km. Przystanek autobusowy znajduje się przy hotelu. 

Plaża

piaszczysto-żwirowa, lekko opadająca do morza, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe w cenie. 

Wyposażenie

hotel oferuje 323 pokoje w 7-piętrowym budynku. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją, windy, restauracja główna, restauracja a la carte, bar z przekąskami, sklepy. Na zadbanym terenie zewnętrznym znajduje się kompleks basenowy o nieregularnym kształcie, tarasy słoneczne oraz bar z przekąskami. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe przy basenie w cenie. 

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-2:00. Lody w ciągu dnia. Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasto. Raz na pobyt możliwa kolacja w restauracji a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). 

Internet

WiFi za opłatą. 

Dine Around

Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja (czerwiec-wrzesień), minilodówka, sejf, TV-sat., telefon, balkon. Wanna, WC, suszarka. Z widokiem na morze (2-3B). Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): wyposażone jak pokoje dwuosobowe. 

Sport

siłownia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, tenis, aerobik, gimnastyka wodna, niemotorowe sporty wodne (kajaki, rowery wodne, surfing), sauna. Za opłatą: masaże (na zapytanie). 

Dzieci

miniklub (4-12 lat), plac zabaw, niewielki basen ze zjeżdżalnią, wysokie krzesełka w restauracji. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis. 

Rozrywka

animacje w dzień i wieczorem, wieczorne przestawienia, dyskoteki. 

Zniżki FIRSTBOOK

do 31.12.19 17% zniżki, 1.01-31.03.20 12% zniżki. 

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa. 

UWAGA!

do zapłaty na miejscu podatek turystyczny. 

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Calypso Beach (Faliraki)
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
Miasto Rodos z portem Mandraki
Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja
Filmy hotelu Calypso Beach (Faliraki):
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Calypso Beach
https://youtu.be/BTkHNyrsDdw

Opinie o Hotelu Calypso Beach (Faliraki)

Calypso Beach (Faliraki) - możliwości zakwaterowania:

PROMO ROOM
Standard Room Land View Balcony
Standard Room Sea View Balcony
Standard Single Room Balcony
Pokój dwuosobowy
Pokój dwuosobowy - Widok na morze

Calypso Beach (Faliraki) - Możliwości wyżywienia:


Calypso Beach (Faliraki) - miasta wylotu:


Calypso Beach (Faliraki) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Calypso Beach (Faliraki)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00