cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
  • Hotel Apollo Beach, Rodos
1 / 57
Ocena
hotelu:
4.9 / 5
Najbliższy termin
27.10 - 03.11
już od 2719 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
03.11 - 06.11
już od 761 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Apollo Beach
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Apollo Beach
star 4

Grecja: Rodos
Ocena hotelu Apollo Beach:
4.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Apollo Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 października 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 listopada 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładną plażę oraz położenie w sąsiedztwie wesołego miasteczka.

Hotel Apollo Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładną plażę oraz położenie w sąsiedztwie wesołego miasteczka.

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 15 km od centrum Rhodos
  • ok. 500 m od centrum Faliraki
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

Wyposażenie

  • recepcja 
  • sejf: w recepcji, za opłatą
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • zielony dziedziniec
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket, fryzjer
  • amfiteatr
  • Wi-Fi, w całym hotelu: za opłatą
  • terminal internetowy: w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • serwis bagażowy
  • parking: w cenie

karty

Visa, MasterCard, obowiązkowy depozyt karty kredytowej

Liczba pokojów

310

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

  • menu dla dzieci
  • animacje dla dzieci: maj - wrzesień
  • plac zabaw
  • basen dla dzieci: kwiecień - październik
  • wysokie krzesełka dla dzieci

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • siatkówka plażowa
  • tenis stołowy
Płatne
  • strefa spa: w sąsiednim hotelu Apollo Blue
  • szkoła surfingu: w ofercie firm zewnętrznych
  • windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
  • narty wodne: w ofercie firm zewnętrznych
  • rower wodny: w ofercie firm zewnętrznych
  • minipiłka nożna
  •  korty tenisowe: 2

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • przedstawienia
  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 2-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 20 m2
  • widok boczny na morze
  • częściowy remont 2018
  • klimatyzacja: czerwiec - wrzesień, centralnie sterowana, w cenie
  • sejf: za opłatą
  • biurko
  • lodówka: w cenie
  • telefon
  • Wi-Fi: za opłatą
  • łącze internetowe: za opłatą
  • TV sat.
  • radio
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon: z miejscami do siedzenia

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, w formie bufetu
  • późne śniadanie: 10:30 - 11:30, w cenie
  • obiad: 12:30 - 15:00, w formie bufetu
  • kolacja: 18:30 - 21:00, w formie bufetu
  • przekąski, przekąski o północy: codziennie 22:00 - 00:00, ciasto, lody
  •  wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
  • kawa/herbata po południu
Dwa posiłki
  • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, w formie bufetu
  • kolacja: 18:30 - 21:00, w formie bufetu
Restauracje i bary
  • główna restauracja „MAIN RESTAURANT": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, śródziemnomorska, regionalna, ryby/owoce morza, dania z grilla, menu dla niemowląt: wymagana rezerwacja, menu dla dzieci: wymagana rezerwacja, dania wegetariańskie: wymagana rezerwacja, bufet, show cooking, z klimatyzacją, z tarasem, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 2
  • bar przy zewnętrznym basenie „POOL BAR": 10:00 - 00:00, za opłatą
  • bar w lobby: 16:00 - 00:00, za opłatą
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładną plażę oraz położenie w sąsiedztwie wesołego miasteczka.

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    500 m od centrum Faliraki, 14 km od miasta Rodos, 17 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 28 000 m2.

     

    Pokoje:

    w 2 budynkach: 293 pokoje standardowe dla max. 3 os., klimatyzacja centralna, TV, telefon, lodówka, suszarka, wanna lub prysznic, balkon lub taras.

     

    Wyposażenie hotelu:

    2 restauracje, 2 bary, basen odkryty, sala konferencyjna, winda.

     

    Rozrywki i usługi:

    Bezpłatne: tenis stołowy, animacje.
    Płatne: sauna, masaże, siłownia, kort tenisowy.

     

    Dla dzieci:

    brodzik, plac zabaw, łóżeczka (na życzenie).

     

    Plaża:

    przy hotelu, piaszczysto-żwirowa, publiczna. Parasole i leżaki - płatne. Brak ręczników plażowych.

     

    Wyżywienie:

    FB trzy posiłki

     

    Cena zawiera:

    • przelot,
    • zakwaterowanie w hotelu,
    • transfery,
    • wyżywienie wg oferty,
    • ubezpieczenie,
    • opiekę rezydenta.

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładną plażę oraz położenie w sąsiedztwie wesołego miasteczka.

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Grecja/Rodos

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*  

    Położenie

    - przy plaży - ok. 14 km od centrum Rodos - ok. 17 km od lotniska - przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu  

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole (płatne), ręczniki (wymagany depozyt)  

    Pokoje

    Pokój standardowy - klimatyzacja bezpłatna od 15.06 do 20.09, w pozostałym okresie płatna - TV-Sat-LCD, telefon, kanał muzyczny - mini lodówka, sejf (płatny), Wi-Fi (płatne) - łazienka (WC, wanna, suszarka do włosów) - balkon/taras - boczny widok na morze  

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen zewnętrzny ze słodką wodą - basen wewnętrzny ze słodką wodą, podgrzewany - leżaki i parasole przy basenie, ręczniki (wymagany depozyt) - siłownia w sąsiadującym hotelu Apollo Blue Hotel - tenis stołowy - kilka razy w tygodniu wieczorny program animacyjny Płatne - SPA w sąsiadującym hotelu Apollo Blue Hotel - 2 korty tenisowe, boisko do gry w piłkę nożną - sporty wodne na plaży  

    Dla dzieci

    - brodzik ze słodką wodą - plac zabaw - łóżeczko na zapytanie (bezpłatne)  

    Wyżywienie

    HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu, napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu serwowane w wyznaczonych restauracjach, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe wyszczególnione są w menu i serwowane są w godzinach 09:00-24:00. Zamówienia przy barze mogą być dokonywane tylko dla osoby i przez osobę konsumującą.  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - dwa bary  

    Dodatkowe informacje

    - obiekt dysponuje 300 pokojami - Wi-Fi w częściach wspólnych (bezpłatne) - wypożyczalnia samochodów, parking - mini market, fryzjer, usługi pralni - hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych - hotel nie akceptuje zwierząt - podatek płatny na miejscu kartą lub gotówką 3 EUR za dobę, za pokój - www.apollobeach.gr  

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    AlfaStar

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładną plażę oraz położenie w sąsiedztwie wesołego miasteczka.

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4

    Region

    Rodos,Faliraki

    Położenie

    Hotel położony w północno-wschodniej części wyspy Rodos, ok. 600 m od centrum miejscowości Faliraki oraz ok. 200 m od sklepów, barów, restauracji i dyskotek. Ponadto ok. 2 km od aquaparku oraz 14 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 150 m od hotelu. Leżaki i parasole przy basenie w cenie, ręczniki za kaucją (ok. 5 EUR do pobrania w recepcji).

    Hotel

    Hotel odnowiony w 2007 roku. Składa się z jednego czteropiętrowego budynku. Do dyspozycji gości na terenie hotelu: 2 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna (dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, raz w tygodniu wieczór tematyczny, raz w tygodniu barbecue), mini market, kącik internetowy (ok. 2 EUR/godz.), internet bezprzewodowy (dostępny w lobby ok. 2 EUR/30 min, ok. 3 EUR/godz.) Ponadto basen ze słodką wodą.

    Pokoje

    Hotel posiada 293 pokoje. Pokoje urządzone z widokiem na ogród lub częściowym widokiem na morze. Wszystkie zostały wyposażone w: klimatyzację (czynna od 15.06-30.09), łazienkę z wanną lub prysznicem, TV SAT, telefon, lodówkę (za opłatą), balkon lub taras. Ponadto internet bezprzewodowy (ok. 2 EUR/30 min, ok. 3 EUR/godz., ok. 24 EUR/doba), sejf (ok. 17 EUR/tydz). Możliwość wynajęcia opiekunki do dzieci (dodatkowo płatne).

    Wyżywienie

    Hotel posiada 2 formuły: HB oraz All inclusive. Formuła HB- śniadania i obiadokolacje serwowane w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. All inclusive obejmuje 3 posiłki dziennie oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. W restauracjach obowiązuje strój formalny (panowie długie spodnie)

    Sport i relaks

    Do dyspozycji: tenis stołowy, kort do tenisa (dodatkowo płatny), SPA, bilard (dodatkowo płatne). Dzienny i wieczorny program animacyjny.

    Możliwości zakwaterowania

    Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + dostawka dla dziecka, pokój dwuosobowy + dostawka dla osoby dorosłej.


    7 islands

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładną plażę oraz położenie w sąsiedztwie wesołego miasteczka.

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4

    Region

    Grecja/Rodos/Faliraki

    Opinia 7islands

    Otoczony przestronnym, wypielęgnowanym ogrodem, atrakcyjnie położony blisko tętniącego życiem centrum Faliraki. Położony bezpośrednio przy najdłuższej na wyspie piaszczystej plaży - stanowi świetną bazę dla wielbicieli sportów wodnych.

    Położenie

    Na północno-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Faliraki, ok. 400 m od jej centrum, gdzie znajdują się liczne sklepy, restauracje bary i kluby, ok. 14 km od stolicy Rodos, ok. 17 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 150 m od hotelu.

    Plaża

    Bezpośrednio przy od hotelu, piaszczysta. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

    Hotel

    Regularnie odnawiany kompleks składa się z 2 czteropiętrowych budynków otoczonych zadbanym ogrodem porośniętym śródziemnomorską roślinnością. Na terenie hotelu znajduje się przestronne lobby z całodobową recepcją, winda, restauracja, 2 bary. Odpłatnie: Internet Wi-Fi w lobby, kącik internetowy, Kategoria lokalna 4*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 300 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf, Internet Wi-Fi. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z bocznym widokiem na morze z możliwością 1 dostawki.

    Wyżywienie

    2 posiłki: śniadania (07:00-10:00) i kolacje (18:30-21:00) w formie bufetu. Napoje dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive. All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:00-10:00), obiady (12:00-15:00), kolacje (18:30-21:00). W godzinach 11:00-12:00 oraz 15:00-18:00 dostępne są przekąski. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe dostępne są w barze w godzinach 10:00-23:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: basen z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne), animacje, tenis stołowy. Odpłatnie: 2 korty tenisowe, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik z wodą słodką, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do 2 lat, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.apollobeach.gr / Tel.: 00 30 224 108 55 13


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


    OnHolidays

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładną plażę oraz położenie w sąsiedztwie wesołego miasteczka.

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    • Odległość do miasta Rodos - 14 km • Odległość do centrum Faliraki - 500 m • Odległość od lotniska - 17 km • Odległość od pola golfowego - 5 km • Odległość od plaży - bezpośrednio przy długiej piaszczysto-żwirowej plaży.

    HOTEL

    Ilość pokoi - 300 Do dyspozycji gości - hol z recepcja 24h, windy, sala TV, restauracja główna, bary, bar z przekąskami, basen ze słodką wody, oddzielny brodzik, basen ze słodką wodą, taras słoneczny, leżaki i parasole przy basenie i na plaży gratis, plac zabaw, klimatyzacja (01.06-30.09.), WIFI (za opłatą), sejf (za opłata), wieczorne przedstawienia, tenis stołowy. Dodatkowo płatne - sklep, ręczniki za kaucją, kort tenisowy z twardą nawierzchnią, sporty wodne,

    WYŻYWIENIE

    2 posiłki dziennie lub All inclusive Posiłki serwowane w formie bufetu

    POKOJE

    Pokój 2-osobowy (DBL 1 OV) - wszystkie z bocznym widokiem na morze, klimatyzacja (01.06-30.09), lodówka, sejf (za opłatą), TV-sat., telefon, balkon lub taras, łazienka z wanną lub prysznicem,WC, suszarką do włosów. Maks. obłożenie - 3


    Christian Tour

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładną plażę oraz położenie w sąsiedztwie wesołego miasteczka.

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Rodos

    Położenie

    Ok. 500 m od miejscowości Faliraki, ok. 14 km od miasta Rodos i ok. 17 km od lotniska. Piaszczysta plaża znajduje się ok. 150 m od hotelu, przejście przez ogród. Parasole i leżaki na plaży płatne, w ogrodzie bezpłatne.

    Wyposażenie hotelu

    Restauracja, 2 bary, tawerna, kącik internetowy (płatny), sklepiki z pamiątkami i Wi-Fi w lobby (płatne).

    Wyposażenie pokoi

    Hotel posiada 300 pokoi wyposażonych w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację (bezpłatna, 01/06 - 30/09), TV-sat, telefon, lodówkę, sejf (płatny), łącze Wi-Fi (płatne) oraz balkon.

    Sport i rozrywka

    Basen z wodą słodką (leżaki i parasole bezpłatne, ręczniki za kaucją), okazjonalne animacje, tenis stołowy (bezpłatny), 2 korty tenisowe (płatne), centrum SPA w hotelu Apollo Blue obok (płatne) z basenem krytym (woda słona), masażami, siłownią i zabiegami na twarz i ciało oraz sporty wodne na plaży (płatne).

    Udogodnienia dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, wysokie krzesła w restauracji, łóżeczka dla niemowląt (konieczna wcześniejsza rezerwacja) oraz opiekunka (płatna, na życzenie).

    Wyżywienie

    HB - śniadanie (a la carte lub kontynentalne lub american bufet, wybrane napoje bezpłatnie) i obiadokolacja (w formie bufetu lub serwowana do stolika, napoje płatne) lub All Inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu oraz przekąski w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00 - 24.00, w wyznaczonych barach. Dodatkowo płatne - napoje butelkowane, woda gazowana, wina musujące, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz importowane alkohole.


    Nekera

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładną plażę oraz położenie w sąsiedztwie wesołego miasteczka.

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    GRECJA

    Położenie

    spokojne, na obrzeżach popularnej miejscowości turystycznej Faliraki. Do centrum ok. 500 m. Do miasta Rodos ok. 14 km.

    Plaża

    długa, piaszczysto-żwirowa, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą.

    Wyposażenie

    300 pokoi rozmieszczonych w dwóch budynkach (połączonych ze sobą). Hol powitalny z recepcją, windy, sala TV, restauracja główna, bary, bar z przekąskami, sklep z pamiątkami. Na zewnątrz w ogrodzie znajduje się basen ze słodką wodą, taras słoneczny, łączka do opalania oraz bar. Leżaki, parasole przy basenie w cenie. Ręczniki kąpielowe za kaucją.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. Możliwa zamiana kolacji na obiad. Do kolacji wymagany odpowiedni strój.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Raz na tydzień grecki wieczór z barbeque . Do posiłków serwowane napoje orzeźwiające, lokalne piwo i wino. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w "Garden Bar" w godz. 10-24:00. Przekąski w godz. 11-12:00, 15-18:00, 22:30-23:30. Kawa, herbata, ciasto, lody w godz. 12-21:00.

    Internet

    WiFi na terenie hotelu i w pokojach za opłatą.

    Zakwaterowanie

    przyjemnie urządzone Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze: klimatyzacja (połowa czerwca – koniec września), lodówka, sejf (za opłatą), TV sat., telefon, balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje – wariant ekonomiczny: położone na 1. lub 2. piętrze, poza tym wyposażone jak pokoje z bocznym widokiem na morze

    Sport

     tenis stołowy. Za opłatą: siłownia (w sąsiednim hotelu SN Apollo Blue), kort tenisowy z twardą nawierzchnią oraz sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży.

    Wellness

    basen kryty. Za opłatą w hotelu SN Apollo Blue: łaźnia parowa, masaże, sauna.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    okazjonalnie wieczorne przedstawienia. Raz na tydzień wieczór grecki z barbeque (w zależności od warunków pogodowych, w okresie połowa czerwca – połowa września; dla Gości z HB – za dopłatą).

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki

    UWAGA!

    do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM Do zaplaty na miejscu podatek turystyczny.       W Grecji podatek turystyczny pobierany jest od 2018 r. Zgodnie z aktualną decyzją greckiego rządu. Opłata zostanie pobrana przez hotelarzy po przyjeździe lub wyjeździe gości. Podatek turystyczny oparty jest na klasyfikacji (kategorii kraju) hotelu. W przypadku 1 * i 2 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 0,50 EUR. W przypadku 3 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 1,50 EUR. W przypadku 4 * hoteli / noclegów podatek za pokój i za noc wynosi około 3 EUR. W przypadku 5 * hoteli / noclegów podatek za pokój za noc wynosi około 4 EUR. (Status w momencie publikacji; może ulec zmianie)   Więcej informacji udzieli Państwu pracownik biura podróży.   Uwaga, hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formy wyżywienia. Niektóre promocje hotelowe obejmują tylko SC (self catering)  Prosimy o każdorazowe zwracanie uwagi na formę wyżywienia. 


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    BestReisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładną plażę oraz położenie w sąsiedztwie wesołego miasteczka.

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Dobrej klasy hotel oferujący swym gościom komfortowe warunki wypoczynku w otoczeniu zadbanego ogrodu, blisko ładnej plaży i tętniącego życiem centrum miasteczka Faliraki. Relaks, sport, zabawa!

    Położenie

    Ok. 200 m od długiej, piaszczystej plaży (materace, parasole i leżaki płatne), 600 m od centrum Faliraki, 2 km od aquaparku, 14 km od lotniska. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy (przejazdy do Rodos).

    Wyposażenie

    Przestronne lobby, całodobowa recepcja, windy (hotel ma 4 piętra), restauracja główna (bufety, okazjonalnie wieczory  tematyczne i barbecue), bar w lobby, snack corner, tawerna przy basenie, room-service (24 h), minimarket, salon fryzjerski, pralnia,  odpłatne łącza internetowe.

    Pokoje

    Double side sea view - standardowy pokój 2-osobowy  (możliwość dostawki) z balkonem (boczny widok na morze), łazienka (prysznic lub wanna, suszarka), TV sat, klimatyzacja, odpłatnie: sejf i Wi-Fi. Powierzchnia - ok. 22 m kw. 

    Wyżywienie

    HB - śniadania i kolacje (bufety), napoje do kolacji płatne All inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe.

    Sport i rozrywka

    Basen słodkowodny z tarasem słonecznym (leżaki i parasole bepłatne, ręczniki za kaucją) i strefą trawnikową przed plażą, basen kryty (czynny po sezonie), korty tenisowe, stół do ping-ponga, lekkie animacje, joga, boisko sportowe, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne przy plaży. W pobliżu znajduje się siostrzany hote; hotel Apollo Blue ze strefą wellness (m.in. słonowodny basen kryty, masaże, zabiegi, siłownia - w czasie pandemii zamknięte). 

    Dla dzieci

    Plac zabaw, brodzik, wysokie krzesełka, bezpłatne łóżeczko dla niemowlaka (konieczna rezewacja).

    Uwagi

    Co najmniej na 48 godzin przed wjazdem do Grecji trzeba wypełnić formularz (Passenger Locator Form, PFL) https://travel.gov.gr/#/, w którym należy podać swoje dane kontaktowe i miejsce pobytu. Dzięki temu można uzyskać niezbędyny d kod QR. Na miejscu w hotelu do zapłaty podatek turystyczny. Według rządu greckiego od stycznia 2018 r. nie jest on wliczony w cenę zakwaterowania. Po przyjeździe należy zapłacić podatek bezpośrednio w hotelu. Kwota do zapłaty uzależniona jest od standardu obiektu, szacunkowe kwoty: -0,50 za pokój i za noc dla 1-2* hoteli -1,50 za pokój i za noc w hotelach 3* -3,00 za pokój i za noc w hotelach 4* -4,00 za pokój i za noc w hotelach 5* Szacunkowe opłaty za apartamenty lub placówki sklasyfikowane w kluczach": -0,25 za pokój i za noc za 1-2 klucze -0,50 za pokój i za noc za 3 klucze -1,00 za pokój i za noc za 4 klucze Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Podatku turystycznego płatnego na miejscu w hoteu, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

    Formularz Passenger Locator Form (PLF)

    Władze greckie wprowadziły bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojego pobytu na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form). Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy przekraczaniu granicy z Grecją drogą powietrzną, lądową i morską. Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować. Formularz należy wypełnić co najmniej 48 godzin przed wjazdem a w przypadku podróży samolotem - co najmniej 24 godziny przed odprawą. W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Do formularza można dopisać małoletnie dzieci. Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo ukarać grzywną w wysokości 500 euro.

    Informacje o lotach liniami LOT, Wizzair, Ryanair

    Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 8kg) który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - bagaż rejestrowany 23kg; cena 270PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. // Wizzair: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie).    Bagaż główny za dopłatą: - 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 450 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 400 PLN/sztuka z wylotem z Krakowa - 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka z wylotem z Warszawy, 600 PLN/sztuka z wylotem z Katowic, 500 PLN/sztuka z wylotem z Krakowa WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. // Ryanair: Do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym hotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm); cena 150 PLN/os. - bagaż rejestrowany 20kg; cena 330 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładną plażę oraz położenie w sąsiedztwie wesołego miasteczka.

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Dobrej klasy hotel oferujący swym gościom komfortowe warunki wypoczynku w otoczeniu zadbanego ogrodu, blisko ładnej plaży i tętniącego życiem centrum miasteczka Faliraki. Relaks, sport, zabawa!

    Położenie

    Ok. 200 m od długiej, piaszczystej plaży (materace, parasole i leżaki płatne), 600 m od centrum Faliraki, 2 km od aquaparku, 14 km od lotniska. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy (przejazdy do Rodos).

    Wyposażenie

    Przestronne lobby, całodobowa recepcja, windy (hotel ma 4 piętra), restauracja główna (bufety, okazjonalnie wieczory  tematyczne i barbecue), bar w lobby, snack corner, tawerna przy basenie, room-service (24 h), minimarket, salon fryzjerski, pralnia,  odpłatne łącza internetowe.

    Pokoje

    Twin Room [Side Sea View] DZK - standardowy pokój 2-osobowy  (możliwość dostawki) z balkonem (boczny widok na morze), łazienka (prysznic lub wanna, suszarka), TV sat, klimatyzacja, odpłatnie: sejf i Wi-Fi. Powierzchnia - ok. 22 m kw. 

    Wyżywienie

    HB - śniadania i kolacje (bufety), napoje do kolacji płatneAll inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe.

    Sport i rozrywka

    Basen słodkowodny z tarasem słonecznym (leżaki i parasole bepłatne, ręczniki za kaucją) i strefą trawnikową przed plażą, basen kryty (czynny po sezonie), korty tenisowe, stół do ping-ponga, lekkie animacje, joga, boisko sportowe, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne przy plaży. W pobliżu znajduje się siostrzany hote; hotel Apollo Blue ze strefą wellness (m.in. słonowodny basen kryty, masaże, zabiegi, siłownia - w czasie pandemii zamknięte). 

    Dla dzieci

    Plac zabaw, brodzik, wysokie krzesełka, bezpłatne łóżeczko dla niemowlaka (konieczna rezewacja).

    Uwagi

    Co najmniej na 48 godzin przed wjazdem do Grecji trzeba wypełnić formularz (Passenger Locator Form, PFL) https://travel.gov.gr/#/, w którym należy podać swoje dane kontaktowe i miejsce pobytu. Dzięki temu można uzyskać niezbędyny d kod QR.Na miejscu w hotelu do zapłaty podatek turystyczny. Według rządu greckiego od stycznia 2018 r. nie jest on wliczony w cenę zakwaterowania. Po przyjeździe należy zapłacić podatek bezpośrednio w hotelu.Kwota do zapłaty uzależniona jest od standardu obiektu, szacunkowe kwoty:-0,50 za pokój i za noc dla 1-2* hoteli-1,50 za pokój i za noc w hotelach 3*-3,00 za pokój i za noc w hotelach 4*-4,00 za pokój i za noc w hotelach 5*Szacunkowe opłaty za apartamenty lub placówki sklasyfikowane w kluczach":-0,25 za pokój i za noc za 1-2 klucze-0,50 za pokój i za noc za 3 klucze-1,00 za pokój i za noc za 4 kluczeOferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, telefoniczną anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Podatku turystycznego płatnego na miejscu w hoteu, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

    Formularz Passenger Locator Form (PLF)

    Władze greckie wprowadziły bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojego pobytu na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form).Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy przekraczaniu granicy z Grecją drogą powietrzną, lądową i morską. Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować. Formularz należy wypełnić co najmniej 48 godzin przed wjazdem a w przypadku podróży samolotem - co najmniej 24 godziny przed odprawą. W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Do formularza można dopisać małoletnie dzieci.Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo ukarać grzywną w wysokości 500 euro.

    Aktualizacje COVID-19

    ZALECENIA DLA PODRÓŻUJĄCYCH (aktualizacja 18.05.2021 r.)Poniższe informacje pochodzą z greckiej strony rządowej https://travel.gov.gr/Mogą ulec zmianie. Przed przyjazdem do Grecji sugerujemy kontakt z biurem podróży lub przewoźnikiem realizującym przelot/przewóz w celu uzyskania aktualnych informacji. W razie wątpliwości zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z Ambasadą Republiki Greckiej w Warszawie https://www.mfa.gr/missionsabroad/en/poland-en/about-us/contact.htmlInformacje dotyczą osób podróżujących z terytorium Polski. W celu uzyskania informacji dotyczących protokołu wjazdu z innych państw sugerujemy kontakt z właściwą dla miejsca rozpoczęcia podróży grecką ambasadą.  Osoby planujące podróż do Grecji zachęcamy do korzystania ze strony https://odyseusz.msz.gov.pl/. Zarejestrowanie swojej podróży na stronie pozwoli Ambasadzie na szybkie skontaktowanie się z podróżnymi w nagłych sytuacjach. WJAZD DO GRECJIOd dnia 14 maja 2021 r. osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż 72 godziny przed przyjazdem. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci które ukończyły 5 lat), niezależnie od sytuacji epidemiologicznej panującej w kraju wyjazdu.Od osób, które ukończyły szczepienie (tj. minęło 14 pełnych dni od podania ostatniej dawki szczepienia, w zależności od  liczby wymaganych dawek) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając odpowiednie świadectwo szczepienia wydane przez uprawniony organ publiczny, nie wymaga się zaświadczenia o negatywnym wyniku testu PCR. Zaświadczenie powinno być wystawione w j. angielskim i/lub greckim.Szczepionki, które zostały uznane przez greckie władze graniczne to: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca - Oxford, Novavax, Johnson & Johnson - Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm. Dowód negatywnego wyniku testu nie jest wymagany, jeśli podróżny wyzdrowiał z COVID w ciągu ostatnich 9 miesięcy. Można to udowodnić przedstawiając zaświadczenie wydane przez organ publiczny lub certyfikowane laboratorium. Inną opcją jest przedstawienie pozytywnego wyniku testu molekularnego PCR, wykonanego maksymalnie  2 miesiące przed przybyciem i wcześniej niż 9 miesięcy przed przybyciem. Wszystkie zaświadczenia powinny zostać wydane w języku zrozumiałym dla greckich władz granicznych.Każda osoba, która przyjeżdża do Grecji, niezależnie od posiadanego zaświadczenia może zostać poddana losowej kontroli stanu zdrowia. Osoby, które nie poddadzą się losowemu badaniu na obecność koronawirusa mogą spotkać się z odmową wjazdu na terytorium Grecji. Podróżni i osoby im towarzyszące u których stwierdzono obecność wirusa SARS CoV2 zostaną objęci izolacją w hotelach kwarantannowych, gdzie zostaną poddani dalszym testom PCR w celu potwierdzenia wstępnej diagnozy. Podróżni będą przebywać w warunkach kwarantanny przez co najmniej 10 dni. Koszty zakwaterowania w hotelach kwarantannowych pokrywa państwo greckie.Kraje, z których dozwolony jest wjazd na powyższych warunkach bez konieczności późniejszej samoizolacji to: kraje UE i strefy Schengen, USA, Wielka Brytania, Izrael, Serbia, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Nowa Zelandia, Australia, Korea Południowa, Tajlandia, Rwanda, Singapur, Federacja Rosyjska, Macedonia Północna, Kanada, Białoruś, Bahrajn, Katar, Chiny, Kuwejt, Ukraina i Arabia Saudyjska.Obywatelom spoza UE zdecydowanie zaleca się wybranie bezpośrednich lotów do Grecji. W każdym innym przypadku podróżni powinni przestrzegać wymogów kraju, w którym się zatrzymują. PLF i QR code - pozostaje utrzymany bezwzględny obowiązek zarejestrowania swojej podróży na stronie https://travel.gov.gr/#/ dla wszystkich osób wjeżdżających do Grecji (Passenger Locator Form).Formularz należy wypełnić co najmniej 24 godziny przed odprawą (zalecamy jednak wcześniejsze rejestrowanie podróży). Po wypełnianiu formularza PLF wygenerowany zostanie kod QR, który należy okazać przy odprawie biletowej oraz przy przekraczaniu granicy z Grecją (drogą powietrzną, lądową i morską). Kod należy wydrukować lub zapisać w formie elektronicznej, by służby graniczne mogły go zeskanować.  W formularzu PLF należy podać adres pobytu w Grecji lub plan podróży na najbliższe 7 dni. Każdy dorosły oraz każde dziecko powinno posiadać własny kod QR.Podróżnym nieposiadającym kodu QR linie lotnicze mogą odmówić wejścia na pokład samolotu. Za niedopełnienie powyższego obowiązku władze greckie mają prawo nałożyć na podróżnego grzywnę w wysokości 500 euro.W sprawach związanych funkcjonowaniem PLF i generowania kodów QR proszę kontaktować się z infolinią greckiego Ministerstwa Ochrony obywatela dzwoniąc na numer: +30 215 560 51 51.ZALECENIA DLA PODRÓŻUJĄCYCH (aktualizacja 05.05.2021 r.)Osoby planujące podróż do Grecji zachęcamy do korzystania ze strony https://odyseusz.msz.gov.pl/. Zarejestrowanie swojej podróży na stronie pozwoli Ambasadzie na szybkie skontaktowanie się z podróżnymi w nagłych sytuacjach.Od dnia 19 kwietnia 2021 r. osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie później niż 72 godziny przed przybyciem. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej 5 roku życia), niezależnie od sytuacji epidemiologicznej panującej w kraju wyjazdu.Od osób, które ukończyły szczepienie (tj. minęło 14 dni od podania ostatniej dawki szczepienia, w zależności od  liczby wymaganych dawek) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając odpowiednie świadectwo szczepienia, nie wymaga się zaświadczneia o negatywnym wyniku testu PCR, ale zaświadczenia o szczepieniu. Zaświadczenie o szczepieniu powinno zawierać przynajmniej następujące informacje: imię i nazwisko, rodzaj/nazwę podanej szczepionki, daty podania dawek, oznaczenie wystawcy szczepienia. Zaświadczenie powinno być wystawione w j. angielskim i/lub greckim.Świadectwa szczepień preparatami Sputnik, Sinovac, które nie zostały zatwierdzone przez Europejską Agencję Leków (EMA) również zwalniają odwiedzających z obowiązku przedłożenia negatywnego wyniku testu PCR. Szczepionki, które zostały uznane przez greckie władze graniczne to: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca - Oxford, Novavax, Johnson & Johnson - Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.Każda osoba, która przyjeżdża do Grecji, niezależnie od posiadanego zaświadczenia (tj. wyniku testu PCR lub świadectwa szczepień), może zostać poddana losowej kontroli stanu zdrowia. Osoby, które nie poddadzą się losowemu badaniu na obecność koronawirusa mogą spotkać się z odmową wjazdu na terytorium Grecji.Ponieważ Grecja przygotowuje się do oficjalnego rozpoczęcia sezonu turystycznego 14 maja, w związku z czym rząd poownie otworzy:- plaże - z zachowaniem zasad dystansu społecznego - muzea i kina plenerowe - wydarzenia kulturalne na żywo i pokazy na terenach zewnętrznych zostaną otwarte od 28 maja Również restauracje i kawiarnie zotały otwarte do godziny 22:45 z wykorzystaniem wyłącznie terenów zewnętrznych.Aktualizacja 19 kwietnia 2021 r. Osoby przyjeżdżające do Grecji (w tym dzieci powyżej 5. roku życia) muszą mieć ze sobą negatywny wynik testu na obecność koronawirusa typu PCR (zaświadczenie sporządzone w j. angielskim). Test należy przeprowadzić nie później niż 72 godziny przed przybyciem.Osoby, które otrzymały szczepienia (tj. minęło 14 dni od podania drugiej dawki szczepienia) nie muszą okazywać wyniku testu, ale konieczne jest przedstawienie odpowiedniego świadectwa szczepienia.Szczepionki, które zostały uznane przez greckie władze graniczne: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca - Oxford, Novavax, Johnson & Johnson - Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.Świadectwa szczepień Sputnik, Sinovac, które nie zostały zatwierdzone przez Europejską Agencję Leków (EMA), również zwalniają odwiedzających z obowiązku przedłożenia negatywnego wyniku testu PCR.Każda osoba, która przyjeżdża do Grecji, niezależnie od posiadanego zaświadczenia (tj. wyniku testu PCR lub świadectwa szczepień), może zostać poddana losowej kontroli stanu zdrowia. Podróżny, który odmówi - może nie zostać wpuszczony na terytorium Grecji.Wymagany jest obowiązek posiadania formularza PLF, szczegóły na stronie: www.travel.gov.gr Powyższe informacje ważne są do odwołania lub do publikacji nowych przepisów. Prosimy śledzić komunikaty na stronie rządowej www.gov.pl

    Informacje o lotach liniami LOT Polish Airlines, WizzAir, Ryanair, Easy Jet, Corendon Airlines

    Oferta oparta jest o dynamiczne pakietowanie.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych i low costowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta.//Lecąc LOT Polish Airlines każdy pasażer może wziąć ze sobą:jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm).Bagaż rejestrowany za dopłatą:- bagaż rejestrowany 23kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) - cena 300PLN/sztukaUWAGA! W przypadku rejsów z oznaczeniem c" (przykład LO8547c) bagaż rejestrowany 23 kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) wliczony jest w cenę przelotu.Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą, dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.Warunki przewozu linii lotniczych LOT Polish Airlines: https://www.lot.com/pl/pl/conditions-of-carriage///Lecąc WizzAir, każdy pasażer może wziąć ze sobą:jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony)Warszawa- 10 kg w cenie 470 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 660 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 850 PLN/sztukaWIZZ Priority w cenie 210 PLN/osoba w dwie stronyJeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Wybór miejsca (za opłatą)Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.///Lecąc Ryanair, każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 20 x 25 cm (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony):Warszawa-Modlin-10 kg (55x40x20cm) w cenie 250 PLN/sztuka- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 450 PLN/sztukaPierwszeństwo wejścia na pokład - 120zł/osobaPasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu - nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55x40x20 cm.Berlin (kody Air Malta)- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 450 PLN/sztukaPierwszeństwo wejścia na pokład - 210zł/osobaWybór miejsca (za opłatą) - wycena indywidualnaMożesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Warunki przewozu linii Ryanair: https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/ogolne-warunki-przewozu/ogolne-warunki-przewozu///Lecąc Easy Jet (BER-HER), każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego o wymiarach max 45cm x 36cm x 20cm, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem.Bagaż rejestrowany za (podane ceny za bagaż w dwie strony):- bagaż rejestrowany 15kg - cena 400PLN/sztuka- bagaż rejestrowany 23kg - cena 450 PLN/sztukaPodczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Warunki przewozu linii Easy Jet: https://www.easyjet.com/pl/ogolne-warunki///Lecąc Corendon Airlines każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg- jeden bagaż rejestrowany - waga do 20 kg,Warunki przewozu linii lotniczych Corendon: https://www.corendonairlines.com/en/page/travel-information/rules-regulations/rules-for-tickets-and-reservationsPrzy rezerwacjach założonych na wyloty do Grecji z przelotem liniami Corendon, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Mouzenidis Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładną plażę oraz położenie w sąsiedztwie wesołego miasteczka.

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Rodes

    Opis

    Pierwsza linia brzegowa, przytulny teren z palmami i dużym basenem olimpijskim, wygodne pokoje, restauracja, tawerna, bary, Internet.

    Polozenie

    Wschodnie wybrzeże wyspy, 400 metrów od miejscowości Faliraki, 14 km od miasta Rodos, 20 km od lotniska. Pierwsza linia brzegowa.

    Wyzywienie

    All Inclusive, Half Board

    Pokoje

    300 pokoi: Single (~18 m2) SSV & Double Rooms SSV (~22 m2).

    W pokojach: klimatyzacja (15/06-15/09), mini-lodówka, telefon, TV SAT, sejf (za dodatkową opłatą), wanna/prysznic, suszarka do włosów, płatne Wi-Fi, balkon/taras.

    Single SSV: łóżka pojedyncze.
    Double Room SSV: podwójne łóżko lub 2 łóżka pojedyncze.

    Dodatkowe łóżko - standardowe.

    Codzienne sprzątanie, zmiana pościeli 2 razy w tygodniu.

    O wyzywieniu

    All Inclusive 

    Śniadanie: 07:00-10:00, w restauracji głównej, amerykański  bufet.

    Późne śniadanie: 10:15-12:00.

    Obiad: 12:30-15:00, w snack barze, szwedzki stół.

    Kolacja: 18:30-21:00, w restauracji głównej, szwedzki stół, pokaz kulinarny, 1 x w tygodniu wieczór tematyczny. Obowiązuje Dress Code.

    Grecki wieczór grillowy (1 raz w tygodniu, od 15 maja do 15 października) na zewnątrz  przed snack barem 19:00-22:00.

    Gorące i zimne przekąski: 11:30–17:30, pizzeria.
    Kawa, herbata, ciastka: 12:00–21:00, snack-bar.
    Lody: 12:00–21:00, snack-bar.

    Bary

    Garden Bar: 09:00-24:00.
    Restauracja-bar: 17:00-21:00.

    Napoje

    Wybór lokalnych napojów alkoholowych i bezalkoholowych, lokalne piwo z beczki, lokalne wino domowe, lokalne likiery, brandy.
    Gorące napoje: kawa filtrowana, cappuccino, espresso, herbata.
    Szampan, whisky deluxe, wina musujące i świeżo wyciskane soki nie są objęte programem All Inclusive.

    Dodatkowe informacje
    "All inclusive" obowiązuje od 10:00 w dniu przyjazdu do 12:00 w dniu wyjazdu (z wyjątkiem osób, które zamówiły w ten dzień lunch).
    Napoje po 24:00 za dodatkową opłatą.
    Napoje wliczone w all inclusive są oznaczone w katalogach czerwonym kolorem.
    Napoje alkoholowe nie są podawane osobom poniżej 18 roku życia.
    Room service nie jest wliczone w all inclusive.
    Wszystkie napoje wydawane są do osobistego użytku porcjami, nie można ich odstępować osobom trzecim.
    Napoje nie są wliczone w all inclusive są dopisywane do Państwa rachunku.

    Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w programie bez wcześniejszego powiadomienia.

    All inclusive


    Śniadanie: 07:00-10:30, w restauracji głównej, amerykańskie, szwedzki stół.

    Lunch: 12:30-14:30, w snack barze lub restauracji głównej (szwedzki stół).

    Kolacja: 18:00-21:00, w restauracji głównej, szwedzki stół, pokaz kulinarny, 1 x w tygodniu wieczór tematyczny. Obowiązuje Dress Code.

    Grecki wieczór grillowy (1 raz w tygodniu, od 15 maja do 15 października) na zewnątrz  przed snack barem 19:00-22:00.
    Późne przekąski w snack barze: 22:30-23:30.
    Gorące i zimne przekąski

    Napoje
    Do lunchu i kolacji: domowe wino, lokalne piwo, napoje bezalkoholowe, woda w karafkach.

    Przekąski
    Bar w ogrodzie (zimne przekąski) 11:00-12:00 oraz 15:00-18:00.
    Snack bar
    Gorące i zimne przekąski: 11:00-12:00.
    Kawa, herbata i ciastka: 12:00-21:00.
    Lody (3 rodzaje): 12:00-21:00.

    Bar w ogrodzie: 10:00-24:00.
    Wybór lokalnych i importowanych napojów alkoholowych, napoje bezalkoholowe, lokalne piwo, lokalne domowe wino, lokalne likiery, brandy.
    Gorące napoje: filtrowana kawa, cappuccino, espresso, bezkofeinowa kawa, herbata.
    Szampan, whisky "deluxe", wino musujące i świeżowyciśnięte soki nie są wliczone do All inclusive.

    Wieczorne atrakcje, profesjonalne pokazy.

    Dodatkowo
    "All inclusive" obowiązuje od 10:00 w dniu przyjazdu do 12:00 w dniu wyjazdu (z wyjątkiem osób, które zamówiły w ten dzień lunch).
    Napoje po 24:00 za dodatkową opłatą.
    Napoje wliczone w all inclusive są oznaczone w katalogach gwiazdką (*).
    Napoje alkoholowe nie są podawane osobom poniżej 18 roku życia
    Room service nie jest wliczone w all inclusive.
    Wszystkie napoje wydawane są dla osobistego użytku i są zamawiane na porcje, nie można ich odstępować osobom trzecim.
    Napoje nie wliczone w all inclusive są dopisywane do Państwa rachunku.
    Goście korzystający z All Inclusive, mogą zamówić zarządzić inne napoje, nie wliczone w All Inclusive z 50% zniżką. Wyjątek - francuski szampan.


    Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

    Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

    Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

     

     



    Atur

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładną plażę oraz położenie w sąsiedztwie wesołego miasteczka.

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    GRECJA

    Hotel info

    dystans niedługiego spaceru dzieli hotel od tętniącego życiem centrum Faliraki z licznymi butikami, barami i tawernami serwującymi greckie przysmaki. Amatorów nocnych rozrywek ucieszą kluby i dyskoteki, będące wizytówką kurortu. Z myślą o miłośnikach błogiego relaksu w słońcu malownicza plaża położona bezpośrednio przed hotelem i graniczące z nią trawiaste tarasy słoneczne. Dla komfortu gości przygotowano tu bezpłatne leżaki i parasole. Dla aktywnych gości duży basen i fitness, a dla kulinarnych koneserów hotelowa restauracja i bary serwujące smaczną kuchnię, którą wzbogacają wieczory z menu tematycznym. Kategoria lokalna 4****

    Lokalizacja

    Faliraki, pierwsza linia brzegowa, najbliższe sklepy, bary, restauracje ok. 200m, centrum miejscowości ok. 700m, aquapark ok. 2km. Przystanek komunikacji lokalnej ok. 150m od hotelu. Lotnisko Rodos ok. 15km

    Plaża

    bezpośrednio przed hotelem (przejście przez teren kompleksu), piaszczysta, miejscami żwirkowa, długa, szeroka, publiczna, bezpłatna. W sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą. Przy plaży hotelowe tarasy trawiaste - w sezonie letnim leżaki i parasole bezpłatnie.

    Hotel

    290 pokoi, 4 piętra, hol powitalny, recepcja 24h, przestronne lobby, windy, restauracja główna z show cooking, bar i cafeteria, sezonowy bar przy basenie, ogród, trawiaste tarasy z widokiem na morze, amfiteatr, minimarket, zaplecze konferencyjne, płatny kącik internetowy, płatne miejsca parkingowe.

    Pokój

    zadbany pokój typu standard (STD) - w różnej kolorystyce, klimatyzacja (sezon letni), TV, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), płatny minibar/lodówka, płatny sejf, balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość 1 dostawki, co może jednak ograniczać komfort zakwaterowania. Pokój ekonomiczny (ECO) oferowany w specjalnie cenie może być o mniejszym metrażu, niestandardowym wymiarze, bez balkonu. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

    Sport i rozrywka

    basen zewnętrzny (sezon letni), tarasy słoneczne. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Siatkówka plażowa. Płatne - tenis, centrum spa & wellness (wspólne z sąsiednim hotelem Apollo Blue) z basenem krytym (sezon zimowy, podgrzewany) i ofertą zabiegów kosmetycznych i relaksacyjnych. Sezonowo, cykliczne animacje, wieczorne show lub muzyka na żywo. Rozrywki pobliskiego centrum Faliraki.

    Dzieci

    brodzik, kącik zabaw

    Opcje wyżywienia

    - śniadania, obiadokolacje (HB)- all inclusive (ALL)

    Uwagi

    hotel objęty telefoniczną obsługą z językiem polskim. Lokalny rezydent język angielski. Obiekt wymaga odpowiedniego ubiory w sali restauracyjnej, panowie długie spodnie.

    Nasza opinia

    wakacyjny, wygodny obiekt niedaleko centrum tętniącego życiem kurortu. Bezpośrednie sąsiedztwo plaży i zieleń ogrodów to duży atutu hotelu.201218

    Przewóz bagażu

    limity bagażowe w zależności od linii lotniczejCorendon Airlines (kod lotu XC) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x25cm, max waga do 8kg, który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym. Aktualna promocja - przewóz bagażu rejestrowanego bezpłatnie.EasyJet (kod lotu EZY) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 45x36x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 56x45x25cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 15kg i max wymiarach 56x45x25cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.LOT (kod lotu LO) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym.Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym.Powyższe informacje nie dotyczą dzieci do lat 2 (tzw infantów). Ceny dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż dodany zostanie do rezerwacji już po jej potwierdzeniu jego cena będzie wyższa.

    Ważne

    Informujemy, iż wyniku pandemii COVID-19, mając na celu zapewnienie najwyższego poziomu bezpieczeństwa i komfortu wypoczynku obowiązywać mogą restrykcyjne procedury i obostrzenia dotyczące świadczonego serwisu. Z uwagi na powyższe wprowadzone mogą zostać inne, niż standardowo dotychczas, zasady korzystania z transportu czy infrastruktury hotelowej np. maksymalna ilość pasażerów lub gości w obiekcie hotelowym, ograniczenia w serwisie sprzątającym, obowiązek zachowania dystansu, określone warunki korzystania z barów, restauracji itp. Wystąpić mogą również ograniczanie w dostępie do wybranej infrastruktury jak np. zaplecza spa, fitness, programów animacyjnych itp., a nawet częściowe lub całkowite zamknięcie obiektu. Konkretne przepisy i zarządzenia regulowane są przez instytucje międzynarodowe, a także przez lokalne władze w miejscu docelowym i Biuro Podróży ATUR sp. z o.o nie ma na nie wpływu. Staramy się na bieżąco śledzić wytyczne i niezwłocznie informować o obowiązujących restrykcjach, mając jednak na uwadze iż przepisy zmieniać mogą się bardzo dynamicznie, obostrzenia obowiązywać mogą bez wcześniejszego powiadomienia.

    Informujemy również, iż zmianom ulegać mogą przepisy dotyczące przekraczania granic oraz przepisy sanitarne w poszczególnych krajach. Komunikaty dotyczące warunków podróżowania dostępne są pod adresem http

    //atur.com/pl/bezpieczna-podroz

    CENA ZAWIERA

    Cena zawiera: bilet lotniczy | przewóz bagażu podręcznego | transfer lotnisko-hotel i hotel-lotnisko | zakwaterowanie | wyżywienie zg z wybraną opcją | składka z tytułu TFG | składka z tytułu TFP | ubezpieczenie KL 15.000 EUR, NNW 2.000 EUR, bagaż podróżny 200 EUR

    CENA NIE ZAWIERA

    Cena nie zawiera: taksa turystyczna | opcjonalnie przewóz bagażu dodatkowego | świadczenia dodatkoweTaksa turystyczna: obowiązkowa taksa płatna w Grecji przy zakwaterowaniu. Wysokość opłaty uzależniona jest od standardu zakwaterowania (lokalnej kategorii obiektu) 2**- ok. 0,5 EUR/pokój/noc, 3***- ok. 1,5 EUR/pokój/noc, 4****- ok. 3 EUR/pokój/noc, 5*****- ok. 4 EUR/pokój/noc


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładną plażę oraz położenie w sąsiedztwie wesołego miasteczka.

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Rodos, Grecja

    Atuty oferty

    Lubiany hotel z wakacyjną atmosferą. Położony w popularnym kurorcie Faliraki, przy piaszczystej plaży. Wszystkie pokoje z bocznym widokiem na morze.

    Położenie

    spokojne, na obrzeżach popularnej miejscowości turystycznej Faliraki. Do centrum ok. 500 m. Do miasta Rodos ok. 14 km.

    Plaża

    długa, piaszczysto-żwirowa, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą.

    Wyposażenie

    300 pokoi rozmieszczonych w dwóch budynkach (połączonych ze sobą). Hol powitalny z recepcją, windy, sala TV, restauracja główna, bary, bar z przekąskami, sklep z pamiątkami. Na zewnątrz w ogrodzie znajduje się basen ze słodką wodą, taras słoneczny, łączka do opalania oraz bar. Leżaki, parasole przy basenie w cenie. Ręczniki kąpielowe za kaucją.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. Możliwa zamiana kolacji na obiad. Do kolacji wymagany odpowiedni strój.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Raz na tydzień grecki wieczór z barbeque (w zależności od warunków pogodowych, w okresie połowa maja – koniec września). Do posiłków serwowane napoje orzeźwiające, lokalne piwo i wino. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w "Garden Bar" w godz. 10-24:00. Przekąski w godz. 11-12:00, 15-18:00, 22:30-23:30. Kawa, herbata, ciasto, lody w godz. 12-21:00.

    Internet

    WiFi na terenie hotelu i w pokojach za opłatą.

    Zakwaterowanie

    przyjemnie urządzone Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (1-3A): klimatyzacja (połowa czerwca – koniec września), lodówka, sejf (za opłatą), TV sat., telefon, balkon. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje – wariant ekonomiczny (2-3S): położone na 1. lub 2. piętrze, poza tym wyposażone jak pokoje 2A.

    Sport

    tenis stołowy, basen kryty. Za opłatą: siłownia (w sąsiednim hotelu SENTIDO Apollo Blue), kort tenisowy z twardą nawierzchnią oraz sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży.

    Wellness

    basen kryty. Za opłatą w hotelu SENTIDO Apollo Blue: łaźnia parowa, masaże, sauna.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    okazjonalnie wieczorne przedstawienia. Raz na tydzień wieczór grecki z barbeque (w zależności od warunków pogodowych, w okresie połowa czerwca – połowa września; dla Gości z HB – za dopłatą).

    Zniżki FIRSTBOOK

    do 31.01.20 20% zniżki, 1.02.-31.03.20 15% zniżki, 1.04.-30.04.20 12% zniżki.

    Dla dzieci

    2-11 lat: pobyt gratis.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    UWAGA!

    do zapłaty na miejscu podatek turystyczny.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

    Polecamy

    Lubiany hotel z wakacyjną atmosferą. Położony w popularnym kurorcie Faliraki, przy piaszczystej plaży. Wszystkie pokoje z bocznym widokiem na morze.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hotel polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo ładną plażę oraz położenie w sąsiedztwie wesołego miasteczka.

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Rodos, Grecja

    Położenie

    spokojne, na obrzeżach popularnej miejscowości turystycznej Faliraki. Do centrum ok. 500 m. Do miasta Rodos ok. 14 km.

    Plaża

    długa, piaszczysto-żwirowa, bez pośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne za opłatą.

    Wyposażenie

    300 pokoi rozmieszczonych w dwóch budynkach (połączonych ze sobą). Hol powitalny z recepcją, windy, sala TV, restauracja główna, bary, bar z przekąskami, sklep z pamiątkami. Na zewnątrz w ogrodzie znajduje się basen ze słodką wodą, taras słoneczny. Leżaki, parasole przy basenie w cenie. Ręczniki kąpielowe za kaucją. www.apollobeach.gr

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    przyjemnie urządzone Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (1-3A): klimatyzacja (połowa czerwca - koniec września), lodówka, sejf (za opłatą), TV sat., telefon, balkon. Wanna z prysznicem, WC, suszarka. Pokoje - Komfort Plus (2-3K): położone na najwyższych piętrach, wyposażone jak pokoje 2A. Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S): położone na 1. lub 2. piętrze, wyposażone jak pokoje 2A.

    Dzieci

    oddzielny brodzik, plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

    Rozrywka

    okazjonalnie wieczorne przedstawienia. Raz na tydzień wieczór grecki z barbeque (w zależności od warunków pogodowych, w okresie połowa czerwca - połowa września; dla Gości z HB - za dopłatą).

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach za opłatą.

    Sport

    tenis stołowy. Za opłatą: siłownia (w sąsiednim hotelu SENTIDO Apollo Blue), kort tenisowy z twardą nawierzchnią oraz sporty wodne na plaży.

    Wellness

    za opłatą w hotelu SENTIDO Apollo Blue: łaźnia parowa, masaże, sauna.

    Wyżywienie

    Z dwoma posiłkami: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. Możliwa zamiana kolacji na obiad. Do kolacji wymagany odpowiedni strój.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Raz na tydzień grecki wieczór z barbeque (w zależności od warunków pogodowych, w okresie połowa maja - koniec września). Do posiłków serwowane napoje orzeźwiające, lokalne piwo i wino. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w "Garden Bar" w godz. 10-24:00. Przekąski w godz. 11-12:00, 15-18:00, 22:30-23:30. Kawa, herbata, ciasto, lody w godz. 12-21:00.

    Dla dzieci

    2-12 lat: zniżka procentowa.

    Polecamy

    • lubiany i popularny hotel z przyjemną wakacyjną atmosferą
    • położony przy piaszczystej
    • plaży Faliraki
    • wszystkie pokoje z bocznym widokiem na morze


    Mapa Hotelu Apollo Beach
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Rodos)
    Zabudowania kawalerów rodyjskich w Lindos na wyspie Rodos
    Petaloudes - Dolina Motyli to jedno z najczęsciej odwiedzanych miejsc na Rodos
    Monolithos to dawna twierdza Joannitów na Rodos w Grecji
    Prasonissi to jedna z najpopularniejszych plaży na wyspie Rodos
    Miasto Rodos z portem Mandraki
    Rodos, Rejs na Symi a po drodze podziwianie wysp Chalki, Thilos, i Sesklia w Grecji
    Tsambika beach, malownicza plaża na wyspie Rodos - Grecja
    Tętniące wieczorową porą Stare Miasto Rodos, Grecja

    Opinie o Hotelu Apollo Beach

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Byliśmy tam z rodziną rok temu. Hotel miły i przyjemny, jedzenie smakowało nawet tym moim niejadkom a piaszczysta i szeroka plaża przy hotelu jest cudowna. Dzieciaki też były zadowolone bo obok hotelu było wesołe miasteczko, tak więc cała rodzinka stwierdziła po powrocie że to były nasze najlepsze jak do tej pory wakacje!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, singlom, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9

    Apollo Beach - możliwości zakwaterowania:

    Dwuosobowy z jednym lub dwoma łóżkami pr
    Dwuosobowy z jednym lub dwoma łóżkami z
    DOUBLE STANDARD ROOM LATERAL SEA VIEW
    Room SingleUse SideSeaView Balcony
    Double Standard Lateral Sea View
    Economy Standard without Balcony - Terrace
    Room without Balcony-
    Room Double SideSeaView Balcony
    Single Use Standard Lateral Sea View
    Standard Lateral Sea View
    Room Double w. Folding Bed SideSeaView
    Pokój standardowy z widokiem na morze (SSV)

    Apollo Beach - Możliwości wyżywienia:


    Apollo Beach - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Apollo Beach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00