Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
  • Hotel Sport Hotel Kurzras, Tyrol Południowy
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
23.12 - 30.12
już od 2090 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.04 - 01.05
już od 1102 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sport Hotel Kurzras
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Basen kryty
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Sport Hotel Kurzras
star 3

Włochy: Tyrol Południowy
Ocena hotelu Sport Hotel Kurzras:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sport Hotel Kurzras:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 grudnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 kwietnia 2023

Hotel Sport Hotel Kurzras w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  •  w miejscowości Maso Corto, na wysokości ok. 2100 m
  • ok. 300 m od wyciągu narciarskiego i kolejki linowej na lodowiec
  • ok. 150 m od centrum miejscowości

polozenie

  •  w miejscowości Maso Corto, na wysokości ok. 2100 m
  • ok. 300 m od wyciągu narciarskiego i kolejki linowej na lodowiec
  • ok. 150 m od centrum miejscowości

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

40

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • zakwaterowanie od 17.00, wykwaterowanie do 10.00
  • hotel akceptuje zwierzęta domowe: psy do 10 kg i koty, na zapytanie, za opłatą, ok. 20 €/dzień
  • taksa klimatyczna: płatna na miejscu, ok. 1,80 €/os./dzień

    Informacja na temat gwarancji śniegu znajduje się na stronie w zakładce „Przydatne informacje - Dojazd własny" https://www.tui.pl/podroz-z-tui/dojazd-wlasny
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen kryty: dla gości w wieku 16+, w cenie, ze słodką wodą, obowiązkowe czepki kąpielowe, leżaki: w cenie

Dla dzieci

  • łóżeczka dla dzieci: za opłatą, płatność gotówką, ok. 8 €/dzień, na zapytanie
  • wysokie krzesełka dla dzieci

Sport i wellness

W cenie
  •  sauna fińska: dla gości w wieku 16+

Płatne
  • centrum odnowy biologicznej w Blu Hotel Senales (kryty basen)

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1
  • 2-4 os.
  • ok. 16 m2
  • TV sat.
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 3-4 os.
  • ok. 18 m2
  • ogrzewanie: grudzień - marzec, centralnie sterowana
  • TV
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów

Wyżywienie

Dwa posiłki plus
  • śniadanie: w formie bufetu
  • kolacja: wybór z menu na dany dzień (3-daniowe menu)
  • wybrane napoje do kolacji: wino domowe, piwo z beczki, woda i napoje bezalkoholowe
  • przekąski: codziennie 15:00 - 16:30
  • ciasto: codziennie 15:00 - 16:30
  • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 15:00 - 21:00
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: codziennie 15:00 - 21:00
  • kawa/herbata po południu
  • Restauracje i bary
  • restauracja: kuchnia międzynarodowa, włoska, regionalna, wybór z menu, wysokie krzesełka dla dzieci
  • bar: za opłatą
  • Dodatkowe informacje
  • menu świąteczne i sylwestrowe: w cenie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Włochy (narty) / Maso Corto - Val Senales

    Opis oferty:

    Kameralny, świetnie położony, typowo narciarski hotel urządzony w górskim stylu, popularny wśród miłośników białego szaleństwa. Hotel leży na wysokości 2011 m n.p.m., zaledwie ok. 150 m od wyciągów. Oferuje przestronne i zadbane pokoje, na miejscu znajduje się centrum wellness z basenem i sauną.

    POŁOŻENIE:

    w centralnej części VAL SENALES, tuż obok dolnych stacji wyciągów narciarskich Maso Corto; ok. 210 km od portu lotniczego w Weronie; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu.

    WYCIĄGI NARCIARSKIE:

    ok. 150 m od dolnej stacji gondoli, która dowozi do lodowca Hochjoch, na którym znajdują się 3 wyciągi krzesełkowe i orczykowe, 5 tras zjazdowych; po prawej stronie od dolnej stacji gondoli znajdują się 2 wyciągi orczykowe i trasa zjazdowa dla początkujących; po lewej stronie: 2 wyciągi krzesełkowe.

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, w stylu górskiej willi, całkowicie odnowiony w 2004 r., 40 pokoi, 1 budynek, 4 piętra, winda, hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu lub serwowane, bar; nieogrzewana przechowalnia sprzętu narciarskiego; za opłatą: internet bezprzewodowy w holu, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 18-20 m², łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem.

    SPORT I ROZRYWKA:

    centrum wellness: bezpłatnie: kryty basen, słodka woda, ok. 85 m², gł. 1,5 m; za opłatą: masaże, sauna, łaźnia turecka, kręgle (12 EUR/godz.), tenis stołowy; wstęp do wellness od 15. roku życia; w hotelu Blu Senales: animacje dla dorosłych i dla dzieci, miniklub (4-12 lat), piano bar.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (bufet), obiad (zupa, przekąski, kawa, herbata), kolacja (serwowana); woda, napoje bezalkoholowe, piwo i wino (serwowane do kolacji i w barze od 15.00 do 21.00).

    Address:

    Maso Corto - 10 39020 - Senales - Bolzano - Trentino Alto Adige - Italia

    Tel.:

    0039/0473662166

    WWW:

    www.bluhotels.it


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Włochy (narty) / Maso Corto - Val Senales

    Opis oferty:

    Kameralny, świetnie położony, typowo narciarski hotel urządzony w górskim stylu, popularny wśród miłośników białego szaleństwa. Hotel leży na wysokości 2011 m n.p.m., zaledwie ok. 150 m od wyciągów. Oferuje przestronne i zadbane pokoje, na miejscu znajduje się centrum wellness z basenem i sauną.

    POŁOŻENIE:

    w centralnej części VAL SENALES, tuż obok dolnych stacji wyciągów narciarskich Maso Corto; ok. 210 km od lotniska w Weronie; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu.

    WYCIĄGI NARCIARSKIE:

    ok. 150 m od dolnej stacji gondoli, która dowozi do lodowca Hochjoch, na którym znajdują się 3 wyciągi krzesełkowe i orczykowe, 5 tras zjazdowych; po prawej stronie od dolnej stacji gondoli znajdują się 2 wyciągi orczykowe i trasa zjazdowa dla początkujących; po lewej stronie: dwa wyciągi krzesełkowe.

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, w stylu górskiej willi, całkowicie odnowiony w 2004 r., 40 pokoi, 1 budynek, 4 piętra, winda, hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu lub serwowane, bar; nieogrzewana przechowalnia sprzętu narciarskiego; za opłatą: internet bezprzewodowy w holu, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 18-20 m², łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem.

    SPORT I ROZRYWKA:

    centrum wellness: bezpłatnie: kryty basen, słodka woda, ok. 85 m², gł. 1,5 m; za opłatą: kręgle (12 EUR/godz.), tenis stołowy; w hotelu Blu Senales: możliwość korzystania z centrum wellness, animacje dla dorosłych i dla dzieci, miniklub (4-12 lat), piano bar.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (bufet), obiad (zupa, przekąski, kawa, herbata), kolacja (serwowana); woda, napoje bezalkoholowe, piwo i wino (serwowane do kolacji i w barze od 15.00 do 21.00).

    KONTAKT:

    0039/0473662166, www.bluhotels.it


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    3Włochy/Południowy Tyrol

    Położenie

    - Maso Corto- ok. 50 m od centrum miejscowości- ok. 150 m od ośrodka narciarskiego Senales

    Wyposażenie hotelu

    - recepcja z lobby- restauracja, bar- narciarnia- winda- bezprzewodowy internetBezpłatnie:- basen, sauna

    Pokoje

    Standard 2 - pokój z łóżkiem małżeńskim lub 2 pojedynczymi łóżkami, łazienka, połowa z tych pokoi posiada balkonStandard 2/3 + 1 - pokój z łóżkiem małżeńskim lub 2 pojedynczymi łóżkami i ewentualnie rozkładaną kanapą dla 1 lub 2 osób, łazienka, połowa z tych pokoi posiada balkon; maksymalna liczba osób w pokoju to 3 osoby dorosłe i 1 dziecko do 12 latDodatkowe wyposażenie:TV, telefon, sejf, suszarka do włosów

    Wyżywienie

    HB (śniadania i kolacje): śniadania w formie kontynentalnego bufetu łącznie z napojami; kolacje serwowane menu do wyboru z 2 gorących przystawek i z 2 dań głównych z dodatkiem, zimne przystawki, sałatki i desery w formie bufetu, woda, piwo, wino i napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, pozostałe napoje za opłatą; 1x w tygodniu typowa lokalna kolacja

    Dodatkowe informacje

    - opłata klimatyczna 1,8 EUR/noc/os. od 14 lat- parking (liczba miejsc ograniczona), bezpłatny- łóżeczko dziecięce na zapytanie, 10 EUR/dzień- pobyt z małym zwierzęciem na zapytanie, 20 EUR/dzień

    Karnet w cenie

    skipass Val Senales/Schnalstal na 6 dni; ośrodek narciarski Val Senales/Maso Corto oferuje ok. 40 km narciarskichKategoria dziecko: dzieci urodzone w latach 2007 do 2011Kategoria junior: dzieci urodzone w latach 2003 do 2006Kategoria bimbo*: dzieci urodzone w roku 2012 i młodszeKategoria senior: osoby urodzone w roku 1962 i starsze*- zniżka na kategorię bimbo obowiązuje przy korzystaniu ze skipassu dowolnej długości; warunek dziecku musi towarzyszyć 1 osoba dorosła z takim samym karnetem pod względem długości

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Karnety narciarskie

    WAŻNE: Karnety zawarte w cenie oferty , są karnetami w specjalnej, zniżkowej cenie dla Klientów EXIM TOURS. WYBORU KARNETU MOŻNA DOKONAĆ TYLKO W MOMENCIE ZAŁOŻENIA REZERWACJI!

    Opis kraju

    Włochy jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi i idealne miejsce na wakacje nad morzem. Co roku południowy kraniec Europy przyciąga tysiące turystów z całego świata, zarówno zwolenników słodkiego lenistwa, jak i aktywnych form spędzania wolnego czasu.  Informacje ogólneWłochy to państwo położone na południu Europy, na malowniczym półwyspie Apenińskim. Otaczają je wody morza: Adriatyckiego, Liguryjskiego, Jońskiego, Śródziemnego oraz Tyrreńskiego. Do Włoch należą także okoliczne wyspy, wśród których największe i jedne z najbardziej popularnych turystycznie to Sardynia i Sycylia. Słoneczna Italia zachwyca turystów z całego świata przede wszystkim przyjemnym klimatem, przepięknymi plażami, czystą wodą, monumentalnymi zabytkami, a także aromatyczną kuchnią. Wakacje we Włoszech to idealna propozycja dla miłośników malowniczych krajobrazów, urokliwych miast i miasteczek oraz aktywnego wypoczynku. Południowy kraniec Europy zachwyca przepięknymi wybrzeżami ze złotymi plażami i łagodnymi zejściami do krystalicznie czystej wody. Jednym z najbardziej znanych włoskich wybrzeży jest wybrzeże w Rimini, położone tuż nad Morzem Adriatyckim. Uwagę przyciągają także malownicze plaże usytuowane w pobliżu słynnego na cały świat Jeziora Garda. We Włoszech znajdują się także piękne miasta, pełne cennych zabytków i monumentalnych budowli. Należą do nich: Wenecja, Rzym, Mediolan, Florencja czy Siena, gdzie tworzyli wybitni artyści, np.: Botticelli, Leonardo da Vinci, Michał Anioł. Miasta można zwiedzać, korzystając z popularnych wycieczek objazdowych. Kultura i obyczajeWłosi to ludzie wyjątkowo temperamentni, spontaniczni i energiczni. Cechuje ich duża otwartość, zamiłowanie do głośnych zabaw i korzystanie z życia pełną piersią. Obywatele włoskiego państwa są bardzo związani z tradycją i religią (najbardziej rozpowszechnioną religią jest tam chrześcijaństwo, co jest najbardziej zauważalne w stosunkach społecznych oraz rodzinnych). Większość Włochów jest wyznania katolickiego, zatem obchodzą oni wszystkie ważne święta katolickie, np. Wielkanoc czy Boże Narodzenie. Kultura i obyczaje we Włoszech mogą się nieco różnić w zależności od regionu zamieszkania. Język włoski jest językiem urzędowym, jednak w większości popularnych miejscowości i kurortów turystycznych swobodnie można porozumieć się w innych językach, np.: angielskim, niemieckim czy hiszpańskim. KuchniaWakacje we Włoszech to niepowtarzalna okazja, aby spróbować podziwianej na całym świecie włoskiej kuchni. Głównym składnikiem dań są warzywa i aromatyczne przyprawy: bazylia, oregano, tymianek, pieprz, rozmaryn, estragon. Kuchnia włoska specjalizuje się głównie w potrawach rybnych oraz mącznych, dlatego też spędzając wczasy we Włoszech, koniecznie trzeba spróbować lokalnych makaronów, pizzy bądź risotto. Włosi często jedzą również calzone, czyli pieróg z nadzieniem, lasagne czy gnocchi, czyli ziemniaczane kluski z dodatkiem sera. Włoska kuchnia to również pyszne desery, wśród których najpopularniejszymi są panna cotta i tiramisu.Dla aktywnychWakacje we Włoszech to idealna propozycja na letni wypoczynek dla aktywnych. Miłośnicy jednośladów mogą np. skorzystać z tras rowerowych rozmieszczonych wokół malowniczego Jeziora Garda położonego na granicy Wenecji Euganejskiej, Lombardii i Trydentu-Górnej Adygi. Większość kurortów turystycznych usytuowanych tuż nad brzegiem morza oferuje idealne warunki do uprawiania sportów wodnych takich jak: kitesurfing, nurkowanie, windsurfing czy żeglowanie. Leżąca w środkowej części Włoch Toskania to z kolei raj dla miłośników tenisa, golfa czy jazdy konnej.Co warto kupić?Włoska kuchnia jest słynna na cały świat, dlatego z podróży w słonecznej Italii warto przywieźć trochę tradycyjnych, lokalnych wyrobów. Największą popularnością cieszą się produkty spożywcze: sery (zwłaszcza parmezan Parmigiano Reggiano, gorgonzola, ser owczy Pecorino Romano, Mozzarella di Bufala), makarony (np.: tagliolina ai funghi porcini oraz chili), tradycyjny ryż do risotto oraz prawdziwa włoska kawa. Włosi słyną również w dobrej jakości trunków alkoholowych: win (Rosso di Montalcino, Vernaccia di San Gimignano, Orvieto Classico) i likierów (zwłaszcza słynnego Alberobello). Wśród wyrobów rzemieślniczych warto zwrócić uwagę na produkty z drzewa oliwnego, skórzane oraz włoskie filiżanki i kawiarki. PogodaWłochy położone są w klimacie podzwrotnikowym typu śródziemnomorskiego. W sezonie, czyli do czerwca do września, temperatury powietrza osiągają około 30 stopni Celsjusza, a woda w morzu jest zaledwie odrobinę chłodniejsza. W ciągu doby na południowym krańcu Europy można liczyć na 10 słonecznych godzin.Przydatne zwrotyTak - S (czyt. si)Nie - No (czyt. no)Dzień dobry - Buon giorno (czyt. bon dżiorno)Do widzenia - Arrivederci (czyt. ariwederczi)Cześć - Ciao (czyt. ciał)Proszę - Per favore (czyt. per fawor)Dziękuję - Grazie (czyt. gracje)Przepraszam - Mi scusi (czyt. mi skuzi)Dlaczego Włochy?Wakacje we Włoszech to gwarancja ładnej pogody i niezliczonych możliwości spędzania wolnego czasu. Wczasy w słonecznej Italii to propozycja zarówno dla miłośników błogiego lenistwa na plaży, jak i aktywnego wypoczynku, np.: zwiedzania urokliwych miejscowości i zabytków się tam znajdujących, uprawiania sportów wodnych czy jazdy na rowerze licznymi trasami wydzielonymi specjalnie dla cyklistów. Każdego dnia pojawiają się bardzo interesujące oferty spędzenia wakacji we Włoszech, wśród których znajdują się również atrakcyjne przedsezonowe promocje, oferty typu All Inclusive czy Last Minute. Wakacje we Włoszech to idealny cel letniej podróży zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i grupy znajomych. W ofercie Exim Tours znajdą się wyjazdy na każdą kieszeń, zarówno z dojazdem własnym, jak i drogą lotniczą. Włochy to jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi, dlatego też warto je choć raz odwiedzić, aby poznać kolebkę europejskiej cywilizacji i spędzić niezapomniane wakacje wśród przepięknych plaż i lazurowego morza. Informacje praktyczne Wymagane dokumenty: dowód osobisty lub paszportWaluta: 1 euro = 100 eurocentów (EUR, )Ceny:bagietka - ok. 0,6 euro; chleb tradycyjny - ok. 1,5 - 2 euro; masło - ok. 1,70 euro; kawa Lavazza - ok. 3,5 euro (250 g); woda mineralna - od 0,4 euro (1,5 l)Czas: UTC +1 - zima; UTC +2 - latNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: Nie wymaganeJęzyk: włoskiPlacówki dyplomatyczne:Ambasada Republiki Włoskiej w PolsceDąbrowskiego 6, 00-055 WarszawaTelefon: (22) 826 34 71/2/3/4Fax: (22) 827 85 07, 828 42 03E-mail: ambasciata.varsavia@esteri.itStrona internetowa: www.ambvarsavia.esteri.itGodziny pracy: Poniedziałek-Czwartek 08.30-13.30 i 14.30-17.00Piątek 08.30-14.30Ambasada Rzeczypospolitej Polskiej w Republice WłoskiejWłochy, Rzym, Via Pietro Paolo Rubens, 20, 00197Tel.: +39 06 362 04 200 Tel.: +39 06 362 04 204 Tel. dyżurny: +39 335 599 52 12 Faks: +39 06 806 60 233 Faks: +39 06 321 78 95rzym.amb.sekretariat@msz.gov.plwww.rzym.msz.gov.plKonsulat Honorowy Rzeczypospolitej Polskiej w NeapoluKonsul honorowy: Dario dal Verme (język konsula włoski, angielski, hiszpański)Włochy, Neapol, Viale Gramsci n. 12, 80122 NapoliTel.: 0039 081 660009 Faks: 0039 081 2404664segreteria@consolatopolonianapoli.com WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Snowtrex

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Miasto

    Maso Corto

    Kraj

    Włochy

    Położenie/wyposażenie

    Przytulnie urządzony, 3-gwiazdkowy Sporthotel Kurzras znajduje się w dobrej lokalizacji, tylko ok. 50 m od gondoli Funivia Ghiacciai i należy do Blu Hotel Senales.Obiekt jest wyposażony w recepcję z holem, windę, Wi-Fi (w pomieszczeniach ogólnodostępnych), salę śniadaniową, restaurację, tradycyjną izbę, bar i przechowalnię sprzętu narciarskiego. Bezpłatne miejsca parkingowe do dyspozycji gości (ograniczona dostępność).Kryty basen i sauna dostępne są bezpłatnie i znajdują się bezpośrednio w Sporthotel Kurzras. Ponadto za opłatą można korzystać ze strefy wellness w Blu Hotel Senales. PokojePrzytulne pokoje posiadają wannę lub prysznic/WC, TV, sejf, telefon, suszarkę do włosów i częściowo balkon.WyżywienieZawarte w cenie wyżywienie All Inclusive light obejmuje bufet śniadaniowy z ciepłymi i zimnymi potrawami, bufet po południu (z zupą, przekąskami, deserem, kawą i herbatą), jak również 4-daniowe menu na kolację. Dodatkowo w cenę wliczone są napoje takie jak woda, bezalkoholowe napoje gazowane, wino stołowe, piwo i herbata (w godz. 15:00 - 21:00, obowiązuje samoobsługa). 1 x w tygodniu organizowany jest wieczór z regionalnymi przysmakami Południowego Tyrolu. Kolacja bożonarodzeniowa i sylwestrowa są zawarte w cenie.

    Świadczenia w cenie

    Noclegi w wybranym terminieWyżywienie jak wybranoKorzystanie ze strefy wellness (wg opisu)Menu bożonarodzeniowe i sylwestroweSejf (w pokoju)Krzesełko dla dzieckaMiejsca parkingowe (wg opisu)

    Opcjonalnie płatne na miejscu

    Łóżeczko dziecięce: 10,- € /dzień

    Płatne na miejscu

    Opłata klimatyczna: ok. 1,80 € za osob./nocKeycard: 5,- €

    Zwierzęta domowe

    Psy na zapytanie (20,-€ /dzień, maks. 15 km, bez karmy)

    Zniżki

    W zależności od typu pokoju, wieku podróżujących, daty wyjazdu i karnetu narciarskiego, otrzymają Państwo różne zniżki.Dokładną wysokość zniżki mogą Państwo uzyskać podczas przygotowania sobie indywidualnej oferty (należy kliknąć w cenę).Niemowlęta, które w momencie wyjazdu mają mniej niż 24 miesiące, zasadniczo podróżują bezpłatnie, muszą być jednak uwzględnione w każdej rezerwacji.

    Ważne wskazówki

    Dostęp do strefy saun jest dozwolony od 16. roku życia.Należy pamiętać, że na krytym basenie obowiązkowy jest czepek kąpielowy.Dzieci urodzone w 2011 roku i młodsze nie będą wyszczególnione na voucherze na karnet narciarski, gdyż na miejscu w towarzystwie rodzica posiadającego karnet należy dla nich zakupić specjalny karnet SnowKid, w cenie 3,- € / dziecko/dzień. Więcej informacji na miejscu.W pokojach wieloosobowych lub z dostawką przy niepełnym obłożeniu brak dodatkowych łóżek.

    Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC (maks. 2 dorosłych + 2 dzieci), HB PLUS

    przytulny pokój z łóżkiem podwójnym, podwójną kanapą rozkładaną (tylko dla dzieci do 11. roku życia włącznie) i TVczęściowo balkon

    Pokój 2-osob. prysznic/WC, HB PLUS

    przytulny pokój dwuosobowy z TVczęściowo balkon

    Dojazd

    Pociąg: Meran (ok. 40 km), Mals (ok. 60 km), Bolzano (ok. 70 km)Przelot: Innsbruck (ok. 190 km), Zurych (ok. 305 km)

    Karnet narciarski - dodatkowe informacje.

    Jeżeli przez cały okres Państwa pobytu ze względu na pandemię koronawirusa zarezerwowany obiekt lub wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet będą zamknięte, mogą Państwo bezpłatnie anulować rezerwację. Obowiązuje to również w razie zamknięcia granic kraju docelowego.W takim przypadku mogą Państwo na 10 dni (i mniej) przed rozpoczęciem wyjazdu, bezpłatnie odwołać rezerwację. Prawo do bezpłatnej rezygnacji nie przysługuje Państwu w razie dokonania rezerwacji na mniej niż 10 dni przed rozpoczęciem imprezy turystycznej, jeżeli powód odwołania wyjazdu, na który się Państwo powołują, był już znany w momencie dokonywania rezerwacji.Anulowanie rezerwacji musi nastąpić najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem wyjazdu (do godz. 14:00).Zwroty kosztów wyjazdu będą realizowane w ciągu 14 dni od anulowania rezerwacji. W ubiegłych sezonach narciarskich 2019/20 oraz 2020/21 zwróciliśmy 100% środków za rezerwacje odwołane z powodu pandemii koronawirusa. Pieniądze naszych Klientów są dodatkowo zabezpieczone na wypadek niewypłacalności.Jeżeli w cenę wliczone są dodatkowe usługi, prosimy o zapoznanie się z nimi w procesie rezerwacji.

    Gwarancja śniegu (01.01. - 15.03.)

    Jeżeli na 5 dni przed rozpoczęciem wycieczki (dzień przyjazdu) z powodu braku śniegu wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet narciarski będą zamknięte - przy czym najwyższy punkt terenu narciarskiego musi znajdować się na wysokości minimum 1800 m.n.p.m. - mogą Państwo bezpłatnie dokonać zmiany rezerwacji na inną naszą wycieczkę w tym samym terminie (o ile są jeszcze wolne miejsca; obowiązuje aktualna cena nowego wyjazdu bez rabatu Last-Minute & More; gwarancja ważna jedynie dla wycieczek zaczynających się w terminach od 01.01. do 15.03.).Aby móc skorzystać z gwarancji, prosimy o kontakt w wyznaczonym terminie (dokładnie na 5 dni przed rozpoczęciem wyjazdu/pobytu, np. w poniedziałek, jeżeli impreza turystyczna rozpoczyna się w sobotę) drogą mailową na adres gwarancjasniegu-pl@snowtrex.com.

    Teren narciarski Val Senales (Schnalstaler Gletscher)

    Maks. wysokość: 3212 mMin. wysokość: 2011 mWys. miejscowość: 2011 mWyciągi łącznie: 13Orczyki: 6Krzesełka: 5Gondole: 2Trasy łącznie: 42 kmTrasy zielone/niebieskie: 10 kmTrasy czerwone: 18 kmTrasy czarne: 14 km


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Snow Trex, które specjalizuje się w ofertach wyjazdów zimowych do najbardziej atrakcyjnych regionów narciarskich w Europie i w Ameryce Północnej. Biuro Podróży SnowTrex prężnie działa na rynku międzynarodowym od 2005 roku, obecnie obsługuje turystów w 15 krajach świata.

    Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Biuro Podróży Snow Trex ma do dyspozycji szeroką bazę apartamentów i hoteli o różnym standardzie, a także pośredniczy w zakupie karnetów narciarskich na wybrane ski regiony. Dodatkowo isnieje możliwość wypożyczenia sprzętu i wykupienia kursów nauki jazdy na nartach czy snowboardzie.

    Podczas wakacji w najpopularniejszych destynacjach klienci objęci są opieką rezydentów, którzy przygotowują animacje wieczorne i zabawy na śniegu. To właśnie stanowi o wyjątkowości oferty Snow Trex.


    Volare Travel

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Włochy

    Położenie

    Hotel położony na wysokości 2011 m.n.p. w centrum Maso Corto. Obiekt usytuowany jest obok wyciągów narciarskich Funivie Ghiacciai, zjazd na nartach jest możliwy pod same drzwi obiektu.

    Serwis

    Do dyspozycji gości - bar, restauracja, wi-fi w lobby, centrum odnowy biologicznej, w którym znajduje się sauna fińska i sauna na podczerwień, basen, masaże za dodatkową opłatą, mini club dla dzieci w wieku od 4-12 lat (5 godz. dziennie/6 dni w tyg.) animacje w hotelu Blu Hotel Senales od 23.12 do 17.04.Goście mogą również grać w kręgle i tenisa stołowego. Obiekt przyjmuje małe zwierzęta domowe.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 40 pokojami standardowo wyposażonymi (telefon, TV, sejf) z pełnym węzłem sanitarnym (łazienka z prysznicem, suszarka do włosów). Pokoje 2 os. z możliwością 1 lub 2 dostawek.

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadania w formie bufetu, obiadokolacje serwowane (wybór z menu) napoje wliczone w cenę - wino domowe, piwo, napoje bezalkoholowe, woda. W godz. 15.00 - 16.30 popołudniowy bufet (zupa, przekąski, desery, kawa, herbata). Open bar w godz. 15.00 - 21.00 wino domowe, piwo, napoje bezalkoholowe, woda, kawa, herbata, cappuccino. Raz w tygodniu kolacja tematyczna.

    Cena obejmuje

    7 noclegów; obowiązkowe ubezpieczenie KL, NNW i bagaż w wys.40 zł/os; wyżywienie - All inclusive; kolację świąteczną; kolację sylwestrową; Wstęp do strefy wellness (basen, sauna, kabina na podczerwień); wi-fi w lobby; parking - do wyczerpania miejsc;

    Cena nie obejmuje

    opcjonalnego ubezpieczenia OC SKI w wys. 40 zł/os., taksy klimatycznej w wys. 1,80 Euro/os./dzień

    Zniżki

    przy dwóch osobach pełnopłatnych dzieci 0-1,99 lat gratis; na 1. dostawce 2-12 lat gratis, powyżej 12 lat - 50%; na 2. dostawce powyżej 2 lat - 50%.

    Dopłaty

    łóżeczko dla dziecka 8 euro/dzień, opłata za małe zwierzę domowe 20 euro/dzień; w terminach od 22.12 do 22.04 możliwość korzystania centrum wellness (basen, sauna, łąźnia turecka, jacuzzo, Ice fall, zabiegi Kneippa, strefa relaxu) oraz animacji dla dzieci 4-11,99 lat w Hotelu Blu Senales*** - od dorosła (od 16 lat) 35 euro/tydzień lub 10 euro/dzień, dzieci (2-15,99 lat) 20 euro/tydzień lub 5 euro/dzień (dzieci moga korzystać tylko z basenu).

    Early booking

    5% do 30.11

    Uwaga

    Zakwaterowanie po 17.00, wykwaterowanie do 10.00. Na basenie obowiązuje nakaz używania czepka.

    Atuty obiektu

    - lokalizacja przy wyciągu - wellness - basen


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Volare Travel, które powstało w roku 2004 jako organizator sportów zimowych i specjalista wycieczek narciarskich we Włoszech. Obecnie, w ramach oferty zimowej, należy do ścisłej czołówki polskich touroperatorów. Organizuje wakacje w najlepszych regionach narciarskich Włoch (m. in. Madonna di Campiglio, Val di Fiemme, Livigno, Val di Sole, czy Val di Fassa) i Austrii (Dolina Zillertal, Hintertux, Zell am See czy Kaprun).

    W ofercie Volare Travel znajdują się dogodnie położone i dobrze wyposażone apartamenty z aneksami kuchennymi dla narciarzy oraz hotele o wysokim standardzie dla najbardziej wymagających osób. Biuro Podróży Volare Travel organizuje wyjazdy narciarskie dla klientów indywidualnych oraz grup zorganizowanych, a także wyjazdy incentive w oparciu o autokar i dojazd własny oraz z możliwością przelotu.

    Volare Travel zapewnia wykwalifikowaną kadrę instruktorów, którzy dokładają wszelkich starań aby wypoczynek narciarski był niezwykłą przygodą organizując zawody narciarskie, zjazdy poza trasami, wyjazdy na heliski i szereg innych atrakcji.


    Europe Mountains

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Val Senales

    W cenie

    Zakwaterowanie i obowiązkowe ubezpieczenie KL i NNW. Dodatkowe usługi zawarte w cenie i płatności do dokonania na miejscu - proszę przejść do kroku 4. Rezerwacja i rozwinąć sekcję "Informacje dodatkowe".

    ODLEGŁOŚCI

    Centrum - 9,8 km. Wyciągi - 244 m (Draglift Glocken 2), 377 m (Gondola Gletscherbahn Funivia Ghiacciai), 410 m (Draglift Glocken 1), 469 m (Chairlift Roter Kofl), 620 m (Chairlift Senales).

    PARKING

    parking niestrzeżony.

    INTERNET

    WI-FI we wszystkich pokojach.

    USŁUGI SPA I WELLNESS

    basen kryty, kabina z podczerwienią, sauna fińska.

    REKREACJA I SPORT

    tenis stołowy.

    USŁUGI DLA DZIECI

    łóżeczko dla dziecka, wysokie krzesło dla dziecka.

    USŁUGI HOTELOWE

    restauracja, bar, recepcja.

    WYPOSAŻENIE POKOI

    minibar, sofa, telefon, prysznic, suszarka do włosów, toaleta, pokoje dla alergików dostępne.

    ZWIERZĘTA

    zwierzęta mile widziane.


    Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

    Otium

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Maso Corto/Poł.Tyrol/Włochy

    Atuty

    na narty w butach, free ski w styczniu, napoje do kolacji

    Położenie

    na wysokości ok. 2011 m n.p.m., w centrum stacji narciarskiej Maso Corto (Kurzras), w Val Senales (Schnalstal), we włoskim Południowym Tyrolu. Do lotniska w Innsbrucku ok. 190 km, do Werony ok. 215 km

    Wyciągi narciarskie

    do kolejki Ghiacciaio na Lodowiec Hochjoch ok. 100 m, do wyciągu krzesełkowego Senales ok. 200 m

    Wyposażenie

    recepcja, winda, restauracja, bar, sejf, przechowalnia sprzętu narciarskiego, parking (gratis, ograniczona ilość miejsc), obiekt posiada 2 piętra

    Internet

    tak (Wi-Fi, gratis, w wyznaczonych miejscach)

    Karty kredytowe

    tak (Visa, MasterCard)

    Sport i relaks

    basen (gratis, czepki obowiązkowe), sauna (gratis). Dodatkowo klienci mogą korzystać ze strefy wellness w Blu Hotel Senales Zirm-Cristal (ok. 100 m od Hotelu Kurzras) odnowione centrum wellness ok. 400 m2 (dzieci do 15,9 lat wstęp tylko na basen pod opieką osoby dorosłej) – basen (gratis, czepki obowiązkowe); sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, Kneipp, kaskada lodowa, strefa relaksacyjna (za opłatą 30 euro/tydz.) Sala fitness (gratis).

    Pokoje

    (ok. 16-22 m2), hotel dysponuje 40 dwuosobowymi pokojami standard z możliwością dwóch dostawek (jako dostawka możliwe łóżko piętrowe). Łazienka z WC, suszarka do włosów; TV, sejf, telefon

    Wyżywienie

    śniadania w formie bufetu, ciepłe kolacje podawane przez kelnera, napoje do kolacji w cenie (wino stołowe, napoje bezalkoholowe, woda). Raz w tygodniu kolacja regionalna

    Pieski

    tak (małe, za opłatą - 20 euro/dzień)

    Kategoria lokalna

    ***

    Kolacja Wigilijna

    w cenie

    Kolacja Sylwestrowa

    w cenie

    Świadczenia

    7 noclegów (6 noclegów w terminie 08-14.01.2023), wyżywienie 2 x dziennie (wg opisu), opieka włoskiego kontrahenta, ubezpieczenie Signal Iduna – Bezpieczne Podróże Europa Super (w tym rekreacyjne uprawianie narciarstwa zjazdowego, biegowego lub snowboardu na oznakowanych trasach zjazdowych) KL, KR, NNW, OC, sprzętu sportowego i bagażu, wg następujących stawek; KL- 30.000 EUR, NNW – 15.000 PLN, NWS – 15.000 PLN, OC – 30.000 EUR.

    Dopłaty Ubezpieczenie

    w dniu rezerwacji istnieje możliwość dokupienia dobrowolnie wariantu z KW (koszty kwarantanny do 1000 EUR) w kwocie 25 zł/pobyt/os., dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji (w tym z powodu COVID-19)– 2,95% (kod RG), dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji + kosztów przerwania rezerwacji – 4,50% (kod RG + RGS). Dopłata do ubezpieczenia kosztów rezygnacji będącej następstwem chorób przewlekłych ubezpieczonego, osób bliskich lub współuczestnika podróży – 4,43% (kod CP), dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji + kosztów przerwania rezerwacji (w tym CP) – 6,76%. Dopłata do ubezpieczenia kosztów rezygnacji będącej następstwem obowiązkowej kwarantanny – 6,79 % (kod CQ), dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji + kosztów przerwania rezerwacji (w tym CQ) – 10,35%.

    Obowiązkowe opłaty na miejscu

    taksa klimatyczna ok. 2,5 euro/os/dzień, płatna od 14 roku życia

    Zakwaterowanie

    przyjazd od godz. 17.00, wyjazd do godz. 10.00

    Zniżki (na dostawkach) i dopłaty

    dzieci do 11,9 lat – gratis, od 12 lat – 50% zniżki. Możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dziecka 1,9 lat za opłatą 10 euro/dzień. Uwaga! W terminach free ski zniżki wg cen w systemie.

    Oferta Free Ski

    tak, w terminach; 18.11-24.12.2022 oraz 07-27.01.2023 karnet 7-dniowy Maso Corto (Kurzras) w cenie, zniżki dla dzieci i młodzieży wg cen w systemie. Uwaga! przez cały sezon dzieci do 9,9 lat – 4 €/dzień (1 karnet dla dziecka przy zakupie 1 karnetu pełnopłatnego dla osoby dorosłej 1-1 dla rodzin) szczegóły w biurze. Uwaga! Kask obowiązkowy do 18 lat. Uwaga! Od stycznia 2022 władze włoskie wprowadziły obowiązkowe ubezpieczenie OC dla narciarzy, wszyscy Klienci Otium są ubezpieczeni w pakiecie z imprezą numer polisy razem z voucherem.

    Promocja

    oferta Early Booking – zniżka 10% na rezerwacje potwierdzone do 28.11.2022. Ceny w systemie i na stronie internetowej uwzględniają promocję.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Otium Travel, które specjalizuje się w organizacji wyjazdów zimowych. W ofercie ma blisko 450 obiektów w Alpach, Dolomitach i Tatrach oraz ponad 100 hoteli i apartamentów w ofercie letniej. Najczęściej wybierane przez klientów kierunki to Włochy, Austria, Francja, a także słowackie Tatry Niskie i Wysokie. Biuro Podróży Otium Travel to oferuje także szeroką bazę apartementów i hoteli na wakacje w Chorwacji.

    Specjalnością Biura Podróży Otium Travel są wyjazdy dostosowane do potrzeb i możliwości każdego klienta. Oferta obejmuje liczne zniżki na karnety narciarskie i wyjazdy last minute. Dbając o komfort turystów biuro zapewnia loty czarterowe do wielu regionów narciarskich, a co roku wprowadza nowe regiony, tak aby stali klienci mogli skorzystać z nowych propozycji wyjazdu. Dla osób z mniej zasobnym potfelem Biuro Podróży Otium Travel proponuje możliwość dojazdu do głównych ośrodków narciarskich autokarem. Istnieje także możliwość przygotowania oferty na specjalne zamówienie.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Sporthotel Kurzras

    Kategoria

    ***

    Miejscowość

    Kurzras

    Region

    Tyrol Południowy

    Kod

    BZO30005 FH

    Liczba pokoi

    40

    Zalety

    Sezonowo dodatkowe świadczenia w cenie. WLAN

    Położenie

    W słonecznym i spokojnym miejscu, na wysokości ok. 2100 m. Do centrum miejscowości ok. 50 m.Do Bolzano ok. 70 km.

    Opis

    Hotel ze sportowo-niezobowiązującą atmosferą. Restauracja, bar, pomieszczenia wypoczynkowe, WLAN w lobby, basen kryty (ok. 12x5 m, wstęp dzieci poniżej 15 lat tylko w towarzystwie osób dorosłych), winda, parking. Strefa wellness, wstęp od 16 lat (za opłatą).

    Wyżywienie

    2 posiłki dziennie (H) -śniadanie w formie bufetu, kolacja w formie 4-daniowego menu do wyboru.

    Zakwaterowanie (pokoje)

    DH/EH = Pokoje 2-osobowe, przytulnie urządzone, ok. 16 m kw., prysznic/WC, suszarka do włosów, telefon, TV. Również do samodzielnego wykorzystania.

    Sport, rozrywka, wellness

    Za opłatą - siłownia w hotelu Club Zirm, strefa wellness o powierzchni ok. 400 m kw. oferująca jacuzzi, łaźnię parową, saunę, solarium, masaże (wstęp od 16 lat). W cenie 1x w tygodniu uroczysta kolacja.

    Dla dzieci

    Za opłatą - miniklub w Sport Hotel Cristal/Club Hotel Zirm dla dzieci w wieku 4-11 lat (język niemiecki i włoski, 6 dni w tygodniu, kilka godzin dziennie, sezonowo).

    Dla aktywnych

    Do dolnej stacji kolejki gondolowej ok. 100 m, trasy biegowe w odległości ok. 100m, skibus (za opłatą), do przystanku ok. 100m,przechowalnia sprzętu narciarskiego.

    Warto wiedzieć

    Więcej w cenie (sezonowo) - menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe, przekąska popołudniowa w godz. ok. 15-16.30 (zupa, ciasto), do kolacji wybrane napoje (wino domowe, piwo z beczki, napoje bezalkoholowe), open bar w godz. ok. 15-21 (wino domowe, piwo z beczki, napoje bezalkoholowe).

    Pies

    Mały pies dozwolony na zapytanie, za opłatą - ok. 15 EUR/dzień.

    Taxa klimatyczna

    Do zapłaty na miejscu

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    AH217102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Nekera

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    WLOCHY

    Położenie

     na wysokości ok. 2000 m. n.p.m., w centrum popularnego ośrodka zimowego Maso Corto, na terenie ośrodka narciarskiego Val Senales, u podnóża lodowca o tej samej nazwie. Bezpośrednio przy hotelu kolejka linowa Schnalstaler Gletscherbahn, 12 wyciągów narciarskich, trasy narciarstwa zjazdowego (łącznie 35 kilometrów) i biegowego (łącznie 15 km.). 

    Wyposażenie

    popularny i lubiany wśród stałych Gości hotel oferuje 40 pokoi. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją, miejsca do wypoczynku, restauracja, kawiarnia-bar, zadaszony taras słoneczny, winda, przechowalnia bagażu. 

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi w lobby gratis. 

    Zakwaterowanie

     pokoje dwuosobowe (DBL STANDARD): ok. 18 m2; ogrzewanie, TV-Sat., telefon, sejf, prysznic, WC, suszarka. Dla 2-4 osób Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą 10 EUR, wymagana wcześniejsza rezerwacja. 

    Sport i Wellness

    basen kryty (obowiązek noszenia czepka kąpielowego, możliwość zakupu na miejscu, w cenie 2 EUR), sauna (wstęp powyżej 16 lat). 

    Wyżywienie

    z dwoma posiłkami HB PLUS: śniadanie w formie bufetu, kolacja w formie 3-daniowego menu z bufetem sałatkowym. Do kolacji wino domowe, napoje orzeźwiające i woda (samoobsługa z dyspensera). Raz w tygodniu wieczór ze specjałami kuchni tyrolskiej. 

    Święta/Sylwester

    menu świąteczne 24.12 i sylwestrowe 31.12 w cenie. 

    Kategoria Nekera

    3 gwiazdki, kategoria lokalna: 3 gwiazdki.

    Narciarnia

    przechowalnia nart i sprzętu narciarskiego w hotelu. 

    Parkowanie

    miejsca parkingowe przy hotelu gratis (w miarę dostępności). 

    Zwierzęta domowe

     małe, za opłatą ok. 20 EUR / dzień. Zakaz wstępu zwierząt do restauracji i strefy Wellness. 

    Opłata klimatyczna

     ok. 2,00 EUR os./dzień (Goście powyżej 14 lat), płatna na miejscu w hotelu. 

    Informacje o regionie narciarskim

     Alpin Arena Schnals/Senales, wys. 2011-3251 m. n.p.m. 11 wyciągów narciarskich: 1 kolejka linowa, 1 gondola, 5 wyciągów krzesełkowych, 4 wyciągi orczykowe, 2 Sunkid Moving Carpet. 42 km tras narciarskich: 10 km tras niebieskich (łatwych), 18 km tras czerwonych (średnich), 14 km. tras czarnych (trudnych). Odbiór karnetów w kasie Funivie Ghiacciai Val Senales, Maso Corto 111.

    Oferta Skipass w cenie

     w okresie 24.12.2022 - 8.04.2023 możliwość rezerwacji hotelu z wliczonym 6-dniowym skipassem dla osób dorosłych, Juniorów (ur. 1.04.2004 - 31.12.2007) oraz dzieci (ur. po 1.01.2008), dla wyjazdów min. 7 dniowych i przyjazdów w sobotę oraz terminu 8.01-15.01.23. Oferta Snowkid: dzieci urodzone po 1.01.2013 otrzymują karnet w promocyjnej cenie 4 EUR / dzień. Warunkiem skorzystania z oferty jest wykupienie karnetu tego samego typu przez min. 1 osobę dorosłą. Wymagane jest okazanie dowodu poświadczającego wiek dziecka.

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie dla imprez turystyczych, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), bezpośrednia opieka rezydenta - w sezonie letnim: Kreta, Rodos, Korfu, Turcja (Riwiera), Majorka, Bułgaria (Burgas) całorocznie: Malta, Teneryfa, Fuerteventura, na pozostałych kierunkach opieka telefoniczna lub przez czat w serwisie moja.nekera.pl. W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba). Cena uzależniona jest m.in. od przewoźnika oraz terminu wyjazdu, należy ją zweryfikować podczas zakupu. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), LO (Lot).

    Ważne

    W związku ze zmianami w przepisach sanitarnych oraz przekraczania granicy w poszczególnych krajach Nekera przygotowała listę wymaganych procedur wjazdowych do danego kraju - https://www.nekera.pl/bezpieczne-wakacje/ Zachęcamy do sprawdzenia tych informacji przed Państwa wyjazdem

    Mocne strony

    - W popularnym ośrodku Maso Corto- Trasy zjazdowe i biegowe przy hotelu- Basen kryty i sauna gratis- SunKid Moving Carpet dla dzieci


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Ski Sun

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    ***Włochy/Dolomity

    DLA NARCIARZY

    Gwarancja śniegu!Zjazd na nartach możliwy pod obiekt (w zależności od warunków śniegowych)/Wyciąg: przy hotelu.Bezpośrednio przy stoku.Szkółka narciarska: przy hotelu.Narciarnia: w hotelu.

    ATUTY

    Idealne położenie przy samym stoku

    POŁOŻENIE

    w samym centrum miejsco­wości, należy do sieci Blu Hotels Schnals. 

    HOTEL

    kameralny hotel oferuje 42 pokoi, hol z recepcją 24h, bar, WLAN w lobby gratis. Restauracja la carte z tarasem słonecznym, jadalnia, winda. 

    KATEGORIA LOKALNA

    3 gwiazdki.

    POKOJE

    prysznic, WC, suszarka, telefon, TV sat., sejf, niektóre z balkonem. ST2A: pokój 2-os. (ok. 18 m kw.).ST4A: pokój 4-os. (ok. 18 m kw.) bez balkonu.

    DZIECI

    mini klub 4-11 lat (w j. włoskim i angielskim 5 godzin dziennie/ 6 dni w tygodniu do 11.04.2011) w sąsiednim hotelu Blu Hotels Senales ok. 50 m.łóżeczko dla dzieci do 2 lat 10 EUR/dzień (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

    WYŻYWIENIE

    bufet śniadaniowy, wieczo­rem wybór 3-daniowego menu i bufet sałat­kowy. 1 x na tydzień kolacja ze specja­łami kuchni tyrolskiej. Do kolacji wino sto­łowe, piwo z beczki woda (samoobsługa).Święta/ Sylwester: menu bożonarodze­niowe i sylwestrowe. 

    WELLNESS

    kryty basen (ok. 10 x 5 m, obowiązek używania czepków). Sauna (od 16 lat).

    PARKOWANIE

    w cenie. 

    ZWIERZĘ DOMOWE

    psy do 15 kg, ok. 20 EUR/dzień.

    OPŁATA KLIMATYCZNA

    ok. 1,80 EUR/dzień/os. od 14 lat.

    CHECK IN/ CHECK OUT

    15:00/10:00


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Dolomity, Włochy

    Położenie

    w samym centrum miejscowości, należy do sieci Blu Hotels Schnals.

    Wyposażenie

    40 pokoi, hol z recepcją, WLAN w lobby gratis. Restauracja a'la carte z tarasem słonecznym, jadalnia, winda.

    Wyżywienie

    bufet śniadaniowy, wieczorem wybór 3-daniowego menu i bufet sałatkowy. 1 x na tydzień kolacja ze specjałami kuchni tyrolskiej. W godz. 15-16:30 zupa i przekąski. Do kolacji wino stołowe, piwo z beczki woda. Open bar (15-21:00): wino stołowe, piwo z beczki, woda, napoje bezalkoholowe, kawa i herbata w cenie (samoobsługa).

    Zakwaterowanie

    prysznic, WC, suszarka, telefon, TV sat., sejf, niektóre z balkonem. A2A: pokój 2-os. (ok. 18 m kw.). A2F: pokój 4-os. (ok. 18 m kw.) bez balkonu.

    Święta/Sylwester

    menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe.

    Wellness

    kryty basen (ok. 10 x 5 m). Możliwość zakupu pakietu Wellness Fun w hotelu Blu Senales (ok. 50 m): strefa wellness (ok. 400 m wstęp od 16 lat) z sauną, łaźnią parową, pokojem relaksacyjnym. Basen kryty (wymagany czepek, ew. ok. 2 EUR) z brodzikiem, mini club (6 x na tydz., 5 godz.dziennie): ok. 35 EUR/tydzień (ok. 10 EUR/dzień) od 16 lat, ok. 20 EUR/tydzień (ok. 5 EUR/dzień) 2-15 lat.

    Opłata klimatyczna

    ok. 1,80 EUR/dzień/os. od 14 lat.

    Łóżeczko dla dziecka

    do 2 lat ok. 8 EUR/dzień (wymagana rezerwacja).

    Parkowanie

    w cenie.

    Zwierzę domowe

    tak, małe (do ok. 15 kg) ok. 20 EUR/dzień.

    Ski info

    Gwarancja śniegu!Wyciąg: przy hoteluBezpośrednio przy stokuNarciarnia: w hotelu

    Zniżki

    1-2 dzieci (do 11 lat): pobyt gratis lub zniżka procentowa, (12-18 lat): zniżka procentowa.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Sport Hotel Kurzras

    Opinie o Hotelu Sport Hotel Kurzras

    Sport Hotel Kurzras - możliwości zakwaterowania:

    standard 2
    standard 3+1
    pokój dwuosobowy 6-dniowy Skipass w cenie
    pokój dwuosobowy
    Pokoj 2 osobowy
    Pokój 2-osob. prysznic/WC
    Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC, maks. 2 doroslych + 2 dzieci
    Pokoj 2 osobowy + 2 dostawki
    Pokoj 2 osobowy + dostawka

    Sport Hotel Kurzras - Możliwości wyżywienia:


    Sport Hotel Kurzras - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Sport Hotel Kurzras? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00