Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
  • Hotel Schlosshotel Dolomiti, Paganella
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
10.12 - 13.12
już od 1113 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.03 - 31.03
już od 875 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Schlosshotel Dolomiti
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Fitness/Siłownia
  • Animacje dla dorosłych
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Schlosshotel Dolomiti

Włochy: Paganella: Molveno
Ocena hotelu Schlosshotel Dolomiti:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Schlosshotel Dolomiti:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 10 grudnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 marca 2023

Hotel Schlosshotel Dolomiti w ofercie Biura podróży:

Itaka R

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Włochy (narty) / Val di Sole

Opis oferty:

Świetnie położony, przyjazny i kameralny hotel, bardzo lubiany przez narciarzy. Tylko minutę zajmie dojście do najbliższego wyciągu i niewiele więcej do centrum Passo Tonale, które w sezonie pełne jest narciarzy z całej Europy. Goście chwalą hotelową kuchnię i wspaniałą atmosferę. Są tu trasy o różnym stopniu trudności, dużo atrakcji apr?s-ski i fantastyczny, sportowy klimat górskiej stacji narciarskiej.

POŁOŻENIE:

ok. 1 km od centrum PASSO TONALE, najbliższe sklepy i bary ok. 500 m od hotelu; ok. 180 km od lotniska w Weronie; przystanek autobusowy przy hotelu (Marilleva).

WYCIĄGI NARCIARSKIE:

ok. 150 m od wyciągów Scoiattolo, Vittoria, Cady Sit, Serodine (krzesełkowe) i Tie Larici (orczykowy) usytuowanych pod masywem szczytu Cima Cadi (2604 m n.p.m.); ok. 500 m od gondoli Paradiso prowadzącej na lodowiec Presena (3000 m n.p.m.) w obrębie ośrodka narciarskiego Passo Tonale, ok. 70 km tras zjazdowych, 18 wyciągów (3 gondole, 11 wyciągów krzesełkowych, 3 wyciągi orczykowe, 1 taśma narciarska), snowpark; ok. 10 km od ośrodka narciarskiego Ponte di Legno, ok. 19 km tras zjazdowych, 7 wyciągów (1 gondola, 4 wyciągi krzesełkowe, 1 wyciąg orczykowy, 1 taśma narciarska); ok. 15 km od ośrodka narciarskiego Temu, ok. 9 km tras zjazdowych, 4 wyciągi krzesełkowe.

HOTEL:

trzygwiazdkowy, skromny i zadbany, 50 pokoi, 1 budynek, 3 piętra, hol, recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia włoska i regionalna, dostępne menu dla dzieci, bar; przechowalnia sprzętu narciarskiego; bezpłatny internet bezprzewodowy przy recepcji, w barze i restauracji; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek - łóżko piętrowe), ok. 15 m², skromny i zadbany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telefon, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon.

SPORT I ROZRYWKA:

szkółka narciarska dla dzieci w pobliżu hotelu (oferta zewnętrzna).

KONTAKT:

0039/0364900251, www.hoteldolomiti.it

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie

Rodzinnie prowadzony hotel, położony w miejscowości Vigo di Fassa. Położenie tuż przy głównej drodze prowadzącej przez dolinę pozwala na sprawniejsze dostanie się do okolicznych stacji narciarskich. Przystanek lokalnego ski busa znajduje się ok. 30 m od hotelu (ok. 6 EUR/tydz.). Do ścisłego centrum miejscowości ok. 1 km. Moena oddalona jest o ok. 6 km, natomiast Canazei, z wyciągiem prowadzącym do stacji Belvedere połączonej z karuzelą narciarską Sella Ronda, o ok. 12 km. Trasy narciarstwa biegowego znajdują się tuż przed hotelem, w tym Marcialonga. Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny bezpośrednio w hotelu ok. 2,2 EUR/os./dzień. (Nie dotyczy dzieci poniżej 14 roku życia).

Do dyspozycji gości

Recepcja, restauracja, bar, winda, czytelnia, kącik z grami, sala konferencyjna, przechowalnia sprzętu narciarskiego wyposażona w suszarki na buty. W hotelu ponadto znajduje się centrum SPA (wstęp bezpłatny): sauna, łaźnia turecka, Kneipp. Jacuzzi za dopłatą (ok. 8 EUR/20 min).

Pokoje


Wyżywienie

Śniadania w formie bufetu, obiadokolacje serwowane do stolika (wybór spośród 3 pozycji menu), dodatkowo bufet sałatkowy. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Raz w tygodniu typowa kolacja regionalna.

Internet

Bezpłatny Internet Wi-Fi w lobby oraz w pokojach.

Kategoria lokalna

***

Naszym zdaniem

Kameralny, rodzinnie prowadzony hotel, w którym zwraca się szczególną uwagę na zadowolenie Gości. Hotel pochwalić się może dobrą, domową kuchnią oraz dobrym serwisem. Położenie w centrum doliny Val di Fassa, w pobliżu głównej drogi łączącej wszystkie stacje narciarskie, sprawia iż jest to strategiczna lokalizacja dla amatorów białego szaleństwa.

Strona www


Stoki

Ok. 1,3 km do wyciągów na Ciampedie (ok. 16 km tras), które stanowi część Catinaccio-Rosengarten (łącznie ok. 35 km tras). Ok. 2 km do wyciągów na Buffaure-Ciampac (ok. 31 km tras). Ok. 8,7 km do Campitello di Fassa z wyciągiem Col Rodella, połączonym z karuzelą narciarską Sella Ronda (łącznie ok. 60 km dobrze przygotowanych tras). Ok. 12 km do Canazei z wyciągiem prowadzącym na Pecol i dalej na szczyt Belvedere (stacja narciarska należąca do karuzeli narciarskiej Sella Ronda).

Opinie klientów


Program

Dzień 1

Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie i czas wolny.
Dzień 2 - 7

Pobyt w wybranym hotelu.
Dzień 8

Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko. Wylot do Polski.
Uwagi do programu

Dzieci do 14 roku życia mają obowiązek jazdy w kaskach. Aby skrócić czas przejazdu możliwy transfer z przesiadką.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym (przewóz 1 pary sprzętu narciarskiego/os.), opłaty lotniskowe, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, opiekę polskiego rezydenta oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.

Wycieczki lokalne


Inne

W regionie:

Val di Fiemme

Otoczona masywem Latemar od północy, pasmem Lagorai od południa i górami Pala od wschodu Val di Fiemme oferuje narciarzom trasy na wszystkich poziomach trudności. Natomiast amatorzy biegówek będą zachwyceni możliwością jazdy na trasach w centrum włoskiego narciarstwa biegowego - Marcialonga. W centrum doliny zaś Cavalese: lodowisko i szeroki wybór rozrywek: basen, centrum sportowe oraz restauracje, bary, kino i teatr. Główne ośrodki narciarstwa to: Latemar, Alpe Cermis, Bellamonte - Alpe Lusia, a także Passo Rolle, Jochgrimm, Lavaze. Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val diFiemme to ok. 168 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Ski Center Latemar (Obereggen)

Nazywany także huśtawką narciarską, ze względu na rozmieszczenie wciągów. Wywożą one narciarzy na 7 szczytów pośrednich, które umożliwiają jazdę do położonych pomiędzy nimi dolin. Dostęp do tras narciarskich znajduje się w 3 miejscowościach: Obereggen, Pampeago i Predazzo. Wysokość 1540 - 2415 m n.p.m. Łącznie ponad 50 km tras: średnie 27 km, łatwe 10 km. Najdłuższa trasa Tresca - 3,1 km, średnia, różnica poziomów 350 m. Najtrudniejsza trasa Pala di Santa - 2,3 km, różnica poziomów 485 m. Tereny do jazdy w puchu: Agnello, Pala di Santa, Oberholz. Snowpark Snowboard Project. Zapraszamy na Apres Ski na trasie przy dolnej stacji wyciągów Obereggen, gdzie znajduje się namiot indiański (jedyny taki w Alpach, 10 m wysokości).
Alpe Cermis

Największą atrakcją jest zjazd 7,2 km czarną trasą olimpijską (Olimpia I, II i III), która pokonuje 1369 m różnicy poziomów (najdłuższa trasa ośrodka). Dzięki północnej ekspozycji stoki gwarantują dobre warunki śniegowe mimo nie imponującej wysokości 860 - 2250 m n.p.m. Łącznie 24 km tras: łatwe 10 km, 5 km średnie. Najtrudniejsza trasa Olimpia I i II - 4,7 km, różnica poziomów 949 m. Tereny do jazdy w puchu Val Della Roda.
Bellamonte - Alpe Lusia

W ocenie wielu narciarzy jedna z najlepszych stacji narciarskich Dolomitów, mimo że nie imponuje liczbą kilometrów zjazdowych. Trasy zlokalizowane są po 2 stronach szczytu, Bellamonte (Val di Fiemme) na południowej i Alpe Lusia (Tre Vali) po zachodniej stronie, dzięki czemu można zmieniać zbocza w zależności od położenia słońca. Ponadto narciarze doceniają długie i szerokie trasy, a także 8-śmio osobowe kolejki gondolowe. Polecamy dla rodzin z dziećmi. Wysokość 1370 - 2340 m n.p.m. Łącznie 24 km tras: łatwe 12 km, średnie 8 km. Najdłuższa trasa Lisia - Laste - 7,2 km, średnia, różnica poziomów 930 m. Najtrudniejsza trasa Luscia - Piavac - 1,5 km, różnica poziomów 560 m. Tereny do jazdy w puchu: Le Cune, Laste di Lusia. 2 snowparki.
Narciarstwo biegowe

Val di Fiemme należy do najlepszych centrów narciarstwa biegowego. W Lago di Tesero znajduje się stadion narciarstwa biegowego (5 torów, łącznie 20 km długości), na którym odbywały się Mistrzostwa Świata. Ponadto trasy wysokogórskie, łącznie 150 km tras: średnie 64 km, łatwe 47 km. Najdłuższe trasy: Deutschnofen - Petersberg tor Wolfl (14400 - 1550 m, 20 km, średnia), Lago di Tesero - Mondiali 2003 (906 - 985 m, 10 km, trudna), Lavaze Malga - Ora (1521 - 1808 m, 9 km, średnia). Trasy wysokogórskie: Lavaze - Oclini (2000 - 2020, 5 km, łatwa), Lavaze - Variante Panorama (2020 - 2150 m, 2 km, trudna). Oświetlona trasa w Lagi di Tesero - Pista Illuminata (906 - 910, 3 km, łatwa). Ponadto przez Val di Fiemme prowadzi przepiękny krajobrazowo szlak Marcialonga. Od 1971 r. organizowany jest na tej 70-cio km trasie z Canazei do Cavalese otwarty bieg narciarski, start w Moenie zawsze w ostatnią niedzielę stycznia.
Val di Fassa

Dolina rozciągająca się od Canazei do Moeny, wzdłuż rzeki Avisio otoczona charakterystycznymi szczytami Sella Rondy, Marmolady i Cantinaccio - Rosengarten. Oprócz gwarancji śniegu przyciąga turystów atrakcyjnymi cenami. Główne ośrodki narciarskie: Alpe Luscia - Bellamonte, Passo San Pelegrino - Col Margharita - Falcede, Belvedere, Buffaure - Ciampac, Ciampedie, Col Rodella - Sella Campitello, Carezza (Karersee). Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val diFassa to ok. 195 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Passo San Pelegrino - Col Margherita - Falcade

Czasami wraz z Alpe Lusią wyodrębniany jako osobny region pod nazwą Tre Valli. Mniej znany, ale bardzo dobrze przygotowany region, z nowoczesnymi 8-śmio osobowymi gondolami. Zjazd ze szczytu La Cune (2380 m n.p.m.) możliwy jest aż do Bellamonte. Wrażeń dostarcza także zjazd z Col Margharita do Falcade tzw. trasą zakochanych. Istnieje możliwość zakupienia pakietu "Skitour delle emozioni" - romantyczne zjazdy, oferta gastronomiczna, a także huczne obchody Walentynek na stoku. Wysokość 1150 - 2513 m n.p.m. Łącznie 74 km tras: średnie 41 km, łatwe 26,5 km. Najdłuższa trasa Pista degli innamorati (trasa zakochanych) - 9,7 km, łatwa, różnica poziomów 1320 m. Najtrudniejsza trasa Col Margherita - 3,3 km, różnica poziomów 630 m. Tereny do jazdy w puchu - przy krzesełkach Cima Uomo.
Buffaure - Ciampac

Na szczycie (2354 m n.p.m.) znajduje się wspaniały taras widokowy. Dużo wrażeń dostarcz także zjazd czerwoną, długą trasą (6,7 km, różnica poziomów 800 m) do Pozza di Fassa. Wysokość 1460 - 2423 m n.p.m. Łącznie 31,5 km tras: średnie 24,5 km, trudne 4,5. Najtrudniejsza trasa Ciampac - Alba - 3 km, różnica poziomów 658 m. Oświetlona trasa (wt, śr, ptk) Aloch - 1,6 km, różnica poziomów 230 m. Tereny do jazdy w puchu - Ciampac. W 2015 otwarta została nowa kolejka gondolowa łącząca Alba di Canazei z Col dei Rossi, co pozwala na bezpośrednie połączenie ze stokami Sella Ronda również z miejscowości Pozza di Fassa.
Carezza (Karersee)

Jazda na zboczach Cantinaccio - Rosengarten, wjazd możliwy z 4 stron. Na szczycie znajduje się schronisko Kolnerhutte, skąd roztacza się cudowny widok na Alpy Otztalskie oraz masywy Ortler i Brenta. Wysokość 1600 - 2125 m n.p.m. Łącznie 35 km tras: łatwe 16 km, średnie 14 km. Najdłuższa trasa Nova Levante - 4,75 km, łatwa. Najtrudniejsza trasa Kolnerhutte - Frommeralm - 2,5 km, różnica poziomów 518 m. Tereny do jazdy w puchu: Fallmur, Tschein, Baumannkar.
Belvedere

Górujące nad Canazei stoki Belvedere zapewniają wspaniały widok na szczyty Sella Rondy i Marmolady. Wysokość 1460 - 2428 m n.p.m. Łącznie 22,3 km tras, tylko łatwe 3,2 km i średnie 19 km. Najdłuższa trasa Sass Bece - Canazei - 6,7 km, średnia, różnica poziomów 1030 m. Najtrudniejsza trasa Sass Bece - Lezuo - 1,2 km, średnia, różnica poziomów 350 m. Tereny do jazdy w puchu - Sass Pordoi.
Col Rodella - Sella Campitello

Wysokość 1460 - 2485 m n.p.m. Łącznie 17 km tras: średnie 16 km, łatwe 1 km. Najtrudniejsza trasa Col Rodella - Lupo - 3,9 km, średnia, różnica poziomów 770 m. Tereny do jazdy w puchu - Campitello Seggiovia. Istnieje możliwość połączenia do tzw. karuzeli narciarskiej Sella Ronda, jest to 60-cio km trasa otaczająca masyw Sella, której wierzchołki stanowią odrębne stacje narciarskie: Val di Fassa, Marmolada - Arabba, Alta Badia, Val Gardena. Miejsce i kierunek jazdy nie mają znaczenia, trasy wiodą głównie łagodnymi zjazdami, sporo czasu spędza się też na wyciągach (podjazdy). Można okrążyć całą Sella Ronde (zajmuje to cały dzień, należy wcześnie zacząć i spieszyć się na ostatniego ski busa) lub przejechać do ulubionej stacji i tam spędzić resztę dnia. Polecamy zwłaszcza Marmoladę - najwyższy szczyt Dolomitów (3343 m n.p.m.) skąd rozpościerają się wspaniałe widoki, a zwieńczeniem wrażeń będzie zjazd 12 km trasą.
Campedie

Nasłonecznione tereny u stóp Masywu Cantinaccio - Rosengarten, polecamy na luźniejszy dzień. Wysokość 1370 - 2000 m n.p.m. Łącznie 16 km tras: średnie 10 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Thoeni - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 610 m. Najtrudniejsza trasa Tomba - 1 km, różnica poziomów 300 m.
Narciarstwo biegowe

Oprócz 70 km trasy Marcialonga, która łączy Canazei i Cavalese w Val di Fiemme, w Val di Fassa znajdują się krótsze trasy i tory biegowe. Łącznie 51 km tras: średnie 32 km, trudne 10,5 km. Najdłuższe trasy: Passo San Pelegrino - Alochet (2152 - 2165, 8,5 km, trudna), Cerezza (Karersee) - tor biegowy Firn (1690 - 1690 m, 6,5 km, łatwy), Canazei - Soreghes (1410 - 1421 m, 2,8 km, średnia), wysokogórska trasa Alba Ciampac (2152 - 2165 m, 2 km, trudna).
SKI INFO - Val di Fiemme

Tereny narciarskie:
860 - 2489 m n.p.m.
Długość tras:
107 km
Trasy łatwe:
38 km
Trasy średnie:
47 km
Trasy trudne:
23 km Najdłuższy zjazd: 7,2 km
Wyciągi:
43 wyciągów o łącznej przepustowości 75.600 os./ godz.
Karnety:

- Superski Dolomiti - 282 - 313 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Val di Fiemme, Val di Fassa, Tre Vali, Marmolada, Sella Ronda.
- Val di Fiemme - Obereggen - 237 - 263 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Latemar, Alpe Cermis, Bellamone - Alpe Lusia, Passo Rolle, Oclini - Jochgrimm.
SKI INFO - Val di Fassa

Tereny narciarskie:
1150 - 2513 m n.p.m.
Długość tras:
221 km
Trasy łatwe:
60 km
Trasy średnie:
143,5 km
Trasy trudne:
18,5 km
Najdłuższy zjazd:
9,7 km tzw. trasą zakochanych.
Wyciągi:
80 wyciągów o łącznej przepustowości 100.800 os./ godz.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
1)

zarejestrowania swojego przyjazdu
na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
oświadczenie
autodichiarazione)
2)
przedstawienia certyfikatu w
języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
green pass
) zaświadczającego o:
·
ukończeniu całego cyklu szczepień
co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
przebytej chorobie COVID-19
(ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
negatywnym wyniku testu wymazowego
(molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
Uwaga!!!

Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
do:
- konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
- wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
- muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
- basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
- targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
- uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
- centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
- salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
- konkursów publicznych.
Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
400-1000 EUR
zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
Źródło:
Uwaga!
Od 01.09.2021 r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu) także
przy wejściu na lotniska we Włoszech.

Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
"

Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
1)

zarejestrowania swojego przyjazdu
na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
oświadczenie
autodichiarazione)
2)
przedstawienia certyfikatu w
języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
green pass
) zaświadczającego o:
·
ukończeniu całego cyklu szczepień
co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
przebytej chorobie COVID-19
(ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
negatywnym wyniku testu wymazowego
(molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
Uwaga!!!

Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
do:
- konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
- wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
- muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
- basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
- targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
- uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
- centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
- salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
- konkursów publicznych.
Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
400-1000 EUR
zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
Źródło:
Uwaga!
Od 01.09.2021 r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu) także
przy wejściu na lotniska we Włoszech.

Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
"

META Description

Impreza WFS (przelot samolotem)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4Włochy/Trentino

Położenie

- Canazei- w centrum miejscowości- ok. 450 m ośrodek narciarski Belvedere / Sella Ronda- ok. 150 m przystanek skibusa

Wyposażenie hotelu

- recepcja z lobby- restauracja, bar, pizzeria- 2x w tygodniu programy animacyjne- narciarnia- hotelowy skibus- winda- bezprzewodowy internetBezpłatnie:- jaccuzzi, sauna, biosauna, sauna parowa- fontanna lodowa, wielofunkcyjny prysznic- kącik relaksacyjny z leżakami- niewielka siłownia, sztuczna ściana wspinaczkowa- siłowniaDodatkowo płatne:- piłkarzyki

Pokoje

Classic 1/2/3/4 - rzadko balkon; 3. łóżko zwykle w formie rozkładanej kanapy lub fotela dla 1 osoby, czteroosobowe pokoje zwykle z łóżkiem piętrowym lub nietypową rozkładaną kanapą dla 2 osób na łóżko piętrowe lub rozkładaną kanapą dla 2 osób szerokości 1,5 zwykłego łóżkaDodatkowe wyposażenie:TV sat., telefon, sejf, suszarka do włosów, połączenie internetowe wi-fi (dotyczy niektórych pokoi - płatne)

Wyżywienie

HB (śniadania i kolacje) - śniadania w formie międzynarodowego bufetu łącznie z napojami, kolacje serwowane z możliwością wyboru 4-6 gorących przekąsek, 4-6 dań głównych z dodatkami i 4-6 deserów / owoce / sery, zimne przekąski, inne dodatki, warzywa i sałatki w formie bogatego bufetu, napoje za dopłatą; 1x w tygodniu tradycyjna kolacja i 1x w tygodniu uroczysta kolacja

Dodatkowe informacje

- opłata klimatyczna 2,5 EUR/noc/os. od 14 lat- parking (liczba miejsc jest ograniczona; dodatkowy parking w odległości ok. 350 m)- garaż w zależności od dostępności, 9 EUR/dzień- łóżeczko dziecięce na zapytanie, ok. 10 EUR/dzień

Karnet w cenie

skipass Dolomiti Superski na 6 dni; ośrodek narciarski Val di Fassa oferuje ok. 132 km tras narciarskichKategoria bimbo*: dzieci urodzone po 27.11.2013Kategoria junior: dzieci urodzone po 27.11.2013Kategoria rodzice: osoby urodzone po 27.11.1956 i przed 29.11.2005*- zniżka na kategorię bimbo obowiązuje przy korzystaniu ze skipassu dowolnej długości; warunek dziecku musi towarzyszyć 1 osoba dorosła z takim samym karnetem pod względem długościskipass " Dolomiti Superski trasferibile genitori" może być używany przez obu rodziców dziecka, pozwala jednemu z rodziców jeździć na nartach, podczas gdy druga osoba opiekuje się w tym czasie nie jeżdżącym na nartach dzieckiem do lat 3 (urodzonym po 30.11.2017), które nie jest uprawnione do korzystania ze skipassu

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

Karnety narciarskie

WAŻNE: Karnety zawarte w cenie oferty , są karnetami w specjalnej, zniżkowej cenie dla Klientów EXIM TOURS. Za dodatkową opłatą istnieje możliwość rozszerzenia skipassu na inny ośrodek narciarski (jeśli to możliwe). WYBORU KARNETU MOŻNA DOKONAĆ TYLKO W MOMENCIE ZAŁOŻENIA REZERWACJI!

Opis kraju

Włochy jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi i idealne miejsce na wakacje nad morzem. Co roku południowy kraniec Europy przyciąga tysiące turystów z całego świata, zarówno zwolenników słodkiego lenistwa, jak i aktywnych form spędzania wolnego czasu.  Informacje ogólneWłochy to państwo położone na południu Europy, na malowniczym półwyspie Apenińskim. Otaczają je wody morza: Adriatyckiego, Liguryjskiego, Jońskiego, Śródziemnego oraz Tyrreńskiego. Do Włoch należą także okoliczne wyspy, wśród których największe i jedne z najbardziej popularnych turystycznie to Sardynia i Sycylia. Słoneczna Italia zachwyca turystów z całego świata przede wszystkim przyjemnym klimatem, przepięknymi plażami, czystą wodą, monumentalnymi zabytkami, a także aromatyczną kuchnią. Wakacje we Włoszech to idealna propozycja dla miłośników malowniczych krajobrazów, urokliwych miast i miasteczek oraz aktywnego wypoczynku. Południowy kraniec Europy zachwyca przepięknymi wybrzeżami ze złotymi plażami i łagodnymi zejściami do krystalicznie czystej wody. Jednym z najbardziej znanych włoskich wybrzeży jest wybrzeże w Rimini, położone tuż nad Morzem Adriatyckim. Uwagę przyciągają także malownicze plaże usytuowane w pobliżu słynnego na cały świat Jeziora Garda. We Włoszech znajdują się także piękne miasta, pełne cennych zabytków i monumentalnych budowli. Należą do nich: Wenecja, Rzym, Mediolan, Florencja czy Siena, gdzie tworzyli wybitni artyści, np.: Botticelli, Leonardo da Vinci, Michał Anioł. Miasta można zwiedzać, korzystając z popularnych wycieczek objazdowych. Kultura i obyczajeWłosi to ludzie wyjątkowo temperamentni, spontaniczni i energiczni. Cechuje ich duża otwartość, zamiłowanie do głośnych zabaw i korzystanie z życia pełną piersią. Obywatele włoskiego państwa są bardzo związani z tradycją i religią (najbardziej rozpowszechnioną religią jest tam chrześcijaństwo, co jest najbardziej zauważalne w stosunkach społecznych oraz rodzinnych). Większość Włochów jest wyznania katolickiego, zatem obchodzą oni wszystkie ważne święta katolickie, np. Wielkanoc czy Boże Narodzenie. Kultura i obyczaje we Włoszech mogą się nieco różnić w zależności od regionu zamieszkania. Język włoski jest językiem urzędowym, jednak w większości popularnych miejscowości i kurortów turystycznych swobodnie można porozumieć się w innych językach, np.: angielskim, niemieckim czy hiszpańskim. KuchniaWakacje we Włoszech to niepowtarzalna okazja, aby spróbować podziwianej na całym świecie włoskiej kuchni. Głównym składnikiem dań są warzywa i aromatyczne przyprawy: bazylia, oregano, tymianek, pieprz, rozmaryn, estragon. Kuchnia włoska specjalizuje się głównie w potrawach rybnych oraz mącznych, dlatego też spędzając wczasy we Włoszech, koniecznie trzeba spróbować lokalnych makaronów, pizzy bądź risotto. Włosi często jedzą również calzone, czyli pieróg z nadzieniem, lasagne czy gnocchi, czyli ziemniaczane kluski z dodatkiem sera. Włoska kuchnia to również pyszne desery, wśród których najpopularniejszymi są panna cotta i tiramisu.Dla aktywnychWakacje we Włoszech to idealna propozycja na letni wypoczynek dla aktywnych. Miłośnicy jednośladów mogą np. skorzystać z tras rowerowych rozmieszczonych wokół malowniczego Jeziora Garda położonego na granicy Wenecji Euganejskiej, Lombardii i Trydentu-Górnej Adygi. Większość kurortów turystycznych usytuowanych tuż nad brzegiem morza oferuje idealne warunki do uprawiania sportów wodnych takich jak: kitesurfing, nurkowanie, windsurfing czy żeglowanie. Leżąca w środkowej części Włoch Toskania to z kolei raj dla miłośników tenisa, golfa czy jazdy konnej.Co warto kupić?Włoska kuchnia jest słynna na cały świat, dlatego z podróży w słonecznej Italii warto przywieźć trochę tradycyjnych, lokalnych wyrobów. Największą popularnością cieszą się produkty spożywcze: sery (zwłaszcza parmezan Parmigiano Reggiano, gorgonzola, ser owczy Pecorino Romano, Mozzarella di Bufala), makarony (np.: tagliolina ai funghi porcini oraz chili), tradycyjny ryż do risotto oraz prawdziwa włoska kawa. Włosi słyną również w dobrej jakości trunków alkoholowych: win (Rosso di Montalcino, Vernaccia di San Gimignano, Orvieto Classico) i likierów (zwłaszcza słynnego Alberobello). Wśród wyrobów rzemieślniczych warto zwrócić uwagę na produkty z drzewa oliwnego, skórzane oraz włoskie filiżanki i kawiarki. PogodaWłochy położone są w klimacie podzwrotnikowym typu śródziemnomorskiego. W sezonie, czyli do czerwca do września, temperatury powietrza osiągają około 30 stopni Celsjusza, a woda w morzu jest zaledwie odrobinę chłodniejsza. W ciągu doby na południowym krańcu Europy można liczyć na 10 słonecznych godzin.Przydatne zwrotyTak - S (czyt. si)Nie - No (czyt. no)Dzień dobry - Buon giorno (czyt. bon dżiorno)Do widzenia - Arrivederci (czyt. ariwederczi)Cześć - Ciao (czyt. ciał)Proszę - Per favore (czyt. per fawor)Dziękuję - Grazie (czyt. gracje)Przepraszam - Mi scusi (czyt. mi skuzi)Dlaczego Włochy?Wakacje we Włoszech to gwarancja ładnej pogody i niezliczonych możliwości spędzania wolnego czasu. Wczasy w słonecznej Italii to propozycja zarówno dla miłośników błogiego lenistwa na plaży, jak i aktywnego wypoczynku, np.: zwiedzania urokliwych miejscowości i zabytków się tam znajdujących, uprawiania sportów wodnych czy jazdy na rowerze licznymi trasami wydzielonymi specjalnie dla cyklistów. Każdego dnia pojawiają się bardzo interesujące oferty spędzenia wakacji we Włoszech, wśród których znajdują się również atrakcyjne przedsezonowe promocje, oferty typu All Inclusive czy Last Minute. Wakacje we Włoszech to idealny cel letniej podróży zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i grupy znajomych. W ofercie Exim Tours znajdą się wyjazdy na każdą kieszeń, zarówno z dojazdem własnym, jak i drogą lotniczą. Włochy to jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi, dlatego też warto je choć raz odwiedzić, aby poznać kolebkę europejskiej cywilizacji i spędzić niezapomniane wakacje wśród przepięknych plaż i lazurowego morza. Informacje praktyczne Wymagane dokumenty: dowód osobisty lub paszportWaluta: 1 euro = 100 eurocentów (EUR, )Ceny:bagietka - ok. 0,6 euro; chleb tradycyjny - ok. 1,5 - 2 euro; masło - ok. 1,70 euro; kawa Lavazza - ok. 3,5 euro (250 g); woda mineralna - od 0,4 euro (1,5 l)Czas: UTC +1 - zima; UTC +2 - latNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: Nie wymaganeJęzyk: włoskiPlacówki dyplomatyczne:Ambasada Republiki Włoskiej w PolsceDąbrowskiego 6, 00-055 WarszawaTelefon: (22) 826 34 71/2/3/4Fax: (22) 827 85 07, 828 42 03E-mail: ambasciata.varsavia@esteri.itStrona internetowa: www.ambvarsavia.esteri.itGodziny pracy: Poniedziałek-Czwartek 08.30-13.30 i 14.30-17.00Piątek 08.30-14.30Ambasada Rzeczypospolitej Polskiej w Republice WłoskiejWłochy, Rzym, Via Pietro Paolo Rubens, 20, 00197Tel.: +39 06 362 04 200 Tel.: +39 06 362 04 204 Tel. dyżurny: +39 335 599 52 12 Faks: +39 06 806 60 233 Faks: +39 06 321 78 95rzym.amb.sekretariat@msz.gov.plwww.rzym.msz.gov.plKonsulat Honorowy Rzeczypospolitej Polskiej w NeapoluKonsul honorowy: Dario dal Verme (język konsula włoski, angielski, hiszpański)Włochy, Neapol, Viale Gramsci n. 12, 80122 NapoliTel.: 0039 081 660009 Faks: 0039 081 2404664segreteria@consolatopolonianapoli.com WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Volare Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Włochy

Położenie

hotel usytuowany w centrum miasteczka VIGO DI FASSA, w bajecznej scenerii Dolomitów, w regionie VAL DI FASSA. Do najbliższego wyciągu narciarskiego jest 300 m. Naprzeciwko hotelu znajduje się pętla autobusowa, na której zatrzymuje się również skibus dowożący do pobliskich wyciągów narciarskich.

Serwis

bar, internet, restauracja, do dyspozycji duży parking przy hotelu, jak również parking podziemny, nowo otwarte centrum odnowy biologicznej - sauna, łaźnia turecka; sala zabaw dla dzieci.

Pokoje

hotel dysponuje 26 pokojami 2 os.,1 pokojem 1 os., 4 apartamentami i 4 pokojami dziennymi dla rodzin. Wszystkie pokoje są komfortowo urządzone, z pełnym węzłem sanitarnym. Każdy wyposażony jest w telefon, suszarkę do włosów, większość posiada balkon, minibar - płatny.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, obiadokolacje serwowane (wybór z menu), bufet sałatkowy. Chleb i słodkości własnego wyrobu. Mały podwieczorek o godzinie 16. Atrakcją jest kuchnia wegetariańska, prezentowana każdego wieczoru w innej wersji.

Cena obejmuje

7 noclegów, wyżywienie 2 x dziennie, centrum odnowy biologicznej (oprócz usług typu masaże). Obowiązkowe ubezpieczenie KL, NNW i bagaż w wys. 40 zł/os.

Cena nie obejmuje

napoi do obiadokolacji, opcjonalnego ubezpieczenia OC SKI w wys. 40 zł/os., taksy klimatycznej płatnej na miejscu.

Zniżki

przy 2 osobach pełnopłatnych na 3 łóżku (dostawce) dzieci 2-10 lat gratis, na 4 dostawce dzieci 2-10 lat 50%, na 3 i 4 dostawce os. powyżej 10 lat 50%.

Dopłaty

karta wstępu do centrum odnowy biologicznej w wys. 19 euro/os./tydzień - upoważnia do korzystania z basenu, łaźni tureckiej, sauny, siłowni. Przy 2 osobach pełnopłatnych na 3 i 4 łóżku (dostawce) dzieci 0-2 lat obowiązkowe łóżeczko dziecięce w wys. 300 zł/tydzień.

Info skipass

6 dniowy Fassa-Carezza od 189 euro/os., 6 dniowy Dolomiti Superski od 220 euro/os. obejmuje trasy - Val di Fassa/Carezza, Val di Fiemme,/Obereggen, Cortina d'Ampezzo, Kronplatz Plan de Corones, Alta Badia, Val Gardena, Ale di Siusi, Arabba, Marmolada, San Martino di Castrozza/Passo Rolle, Valle Isarco, Trevalli - Moena/Lusia- San Pellegrino/Falcade, Civetta, Sextner Dolomiten - Alta Pusteria.

ATUTY VOLARE

- w centrum - blisko wyciągu - wellness - dobra kuchnia


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Volare Travel, które powstało w roku 2004 jako organizator sportów zimowych i specjalista wycieczek narciarskich we Włoszech. Obecnie, w ramach oferty zimowej, należy do ścisłej czołówki polskich touroperatorów. Organizuje wakacje w najlepszych regionach narciarskich Włoch (m. in. Madonna di Campiglio, Val di Fiemme, Livigno, Val di Sole, czy Val di Fassa) i Austrii (Dolina Zillertal, Hintertux, Zell am See czy Kaprun).

W ofercie Volare Travel znajdują się dogodnie położone i dobrze wyposażone apartamenty z aneksami kuchennymi dla narciarzy oraz hotele o wysokim standardzie dla najbardziej wymagających osób. Biuro Podróży Volare Travel organizuje wyjazdy narciarskie dla klientów indywidualnych oraz grup zorganizowanych, a także wyjazdy incentive w oparciu o autokar i dojazd własny oraz z możliwością przelotu.

Volare Travel zapewnia wykwalifikowaną kadrę instruktorów, którzy dokładają wszelkich starań aby wypoczynek narciarski był niezwykłą przygodą organizując zawody narciarskie, zjazdy poza trasami, wyjazdy na heliski i szereg innych atrakcji.


III Millenium

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

* * * *

Region

Włochy / Alto Adige/Canazei/

Odległość od centrum

w centrum.

Odległość od stoków

ok. 300m od wyciągów Canazei - Belvedere połączonych z Sella Ronda/przecięcie 4 przełęczy, publiczny skibus -50m.

Ilość pokoi

93

OPIS

Hotel w stylu habsburskim usytuowany jest w centrum, w pobliżu parku oraz krytego basenu miejskiego. Położenie: na wysokości ok. 1465 m n.p.m., w centrum słynnego Canazei w dolinie Val di Fassa, we włoskim Trydencie, ok. 400 m od gondolki Belvedere połączonej z karuzelą narciarską Sella Ronda (Arabba-Val Gardena-Alta Badia). Przystanek skibusa (gratis) do gondolki Belvedere znajduje się ok. 100 m od obiektu.

Serwis

Restauracja, pizzeria, bar, salon, tawerna, sala konferencyjna, sala telewizyjna, niestrzeżony parking, przechowalnia sprzętu narciarskiego. Za dodatkową opłatą; Internet Wi-Fi w recepcji i we wszystkich pokojach, garaż. W pobliżu bezpłatny parking publiczny w odległości 300m.

Relax i rozrywka

Rozrywki w hotelu Gran Tobia Taverna Theater (transport zapewniony), mini klub, zajęcia sportowe, pokój zabaw dla dzieci. Za dodatkową opłatą; centrum odnowy biologicznej z salą fitness, sauna, łaźnia parowa, wanna z masażem. Centrum wellness w Gran Chaler Soreghes Campitello (ok 2km).

Pokoje Classic

łazienka, telefon, minibar (dodatkowo płatne), suszarka do włosów, TV-Sat, sejf, niektóre z balkonem. 3/4 łóżko dostawione, z możliwością ustawienia jednego łóżka francuskiego lub rozkładanej wersalki.

Pokoje Convenient

pokoje dla 2 os, wyposażone jak pokoje Classic, ale mniejsze.

Pokoje Preferencyjne

wyposażone jak pokoje Classic, ale większe, z balkonem, widokiem panoramicznym, nie w mansardzie.

Pokoje Prestige

wyposażone jak pokoje Classic, jednak bardziej komfortowe, z wanną lub prysznicem z hydromasażem, z TV z wbudowanym odtwarzaczem video.

Wyżywienie

typowa kuchnia włoska i międzynarodowa, śniadanie w formie bufetu oraz obiad z menu o bogatym wyborze pierwszych i drugich dań, bufet sałatkowy i bogaty wybór deserów. Co wieczór, kolacja tematyczna. Na życzenie, wliczone w cenę wyżywienia HB, baby menu (specjalne menu dla dzieci), oraz, niewliczone, Petite Carte (menu z wyszukanymi daniami).

Karta klubowa

do zapłaty na miejscu zawiera serwis skibuss, zniżki wejścia do centrum wellnes, zniżki do restauracji, pub i znacznie więcej.

Początek/koniec pobytu

17.00/10.00

W cenie

kolacja wigilijna/ kolacja sylwestrowa/ kolacja wielkanocna (bez wliczonych napojów).

Zwierzęta

Na zapytanie przy rezerwacji, akceptowane małych rozmiarów, zabronione w miejscach publicznych, 5E/ za noc.

Garaż

za wcześniejszą rezerwacją - 9 Euro/noc.

Karta do Centrum wellness

19euro/tydz. zawiera wstęp do łaźni tureckiej, sauny i na siłownie.

Łóżeczko dziecięce

Na zapytanie przy rezerwaji, 8E/ za noc.

Oferta z dojazdem własnym zawiera

Zakwaterowanie z wybranym wyżywieniem, ubezpieczenie NNW, KL, CP i SKI.

Oferta z przelotem zawiera

przelot liniami low cost, bagaż podręczny, bagaż główny, przewóz sprzętu narciarskiego oraz pakiet zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW, KL, CP i SKI, transfer zbiorowy lotnisko-hotel-lotnisko.

Ryanair - 10kg/os, wymiary

55x40x20 cm i mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20 cm, bagaż rejestrowany w wadze do 15kg/os,

Wizzair - 10kg/os, wymiary

56x45x25 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 32kg/os,

Norwegian - 10kg/os, wymiary

55x40x23 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 20kg/os

Vueling - 10kg/os, wymiary

55x40x20 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 23kg/os

Easy Jet - 10kg/os, wymiary

55x40x20 cm, bagaż rejestrowany o wadze do 20kg/os

UWAGA

Bagaże rejestrowane muszą stanowić jeden pakunek, nie mogą być dzielone na kilka mniejszych i nie mogą być sumowane z bagażami podręcznymi.

SPRZĘT NARCIARSKI

narty/deska snowboardowa, buty i kijki muszą stanowic jeden pakunek i nie mogą byc przewożone w odzielnych torbach;waga do 20 kg.

Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(3% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

Warunki transferu shuttle busem

Shuttle bus jest prywatnym transportem zbiorowym, dowożącym klientów do różnych hoteli,zatrzymuje się tylko w miejscach przystosowanych do postoju, jeśli przed obiektem nie ma takiego miejsca, shuttle bus zatrzyma się w najbliższym przystosowanym do tego miejscu. Istanieje możliwość dokonania upgrade'u usługi w postaci zamiany na transfer indywidualny za dodatkową opłatą.

Informacje dotyczące przelotu samolotem

Cena zawiera przelot samolotem, który odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Norwegian, Vueling i Easy Jet III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych;przelot odbywa się wg zasad przewoźnika za które III MILLENIUM T.O. nie ponosi odpowiedzialności.


Europe Mountains

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Canazei

OPIS

Hotel Schloss Dolomity położony jest w samym centrum znanego ośrodka narciarskiego Canazei. Do najbliższych wyciągów można dojść w 10 min piechotą a przystanek autobusu dla narciarzy jest oddalony o około 100 metrów od hotelu.
Ten historyczny hotel oferuje różnorodnie pokoje oraz apartamenty. Standardowe pokoje 2 osobowe posiadają na wyposażeniu- telewizor, telefon, minibar, sejf a w łazience, suszarkę do włosów. We wszystkich pokojach dostępny jest internet bezprzewodowy.
W hotelowym centrum odnowy biologicznej można się zregenerować i nabrać sił na nadchodzący dzień. Do dyspozycji jest sauna, łaźnia turecka, wanna z hydromasażem oraz siłownia.
Hotelowa restauracja serwuje dania kuchni włoskiej oraz międzynarodowej. Dla najmłodszym gości hotelu dostępne jest specjalne menu.

Klasyczny pokój dla 2-4 osób

klimatyzacja, minibar, pościel, ręczniki, sejf w pokoju, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

Pokój dla 2 osób Convenient

klimatyzacja, minibar, pościel, ręczniki, sejf w pokoju, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

W CENIE

Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW.Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.Informację, jakie dodatkowe świadczenia zawarte są w cenie otrzymacie Państwo w trakcie procesu rezerwacji.

PŁATNE NA MIEJSCU

Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 256 m.Ski bus - 100 m.Wyciągi - 613 m.

WYŻYWIENIE

w Święta Bożego Narodzenia kolacja wigilijna - dostępny, śniadania w formie bufetu - wzbogacony bufet, możliwość zmiany w rezerwacji - 3 dania do wyboru.

PARKING

garaż, parking niestrzeżony, parking kryty niestrzeżony.

USŁUGI NARCIARSKIE I ROWEROWE

transport busem do wyciągów, schowek na narty i buty, wynajem rowerów, przechowalnia rowerów.

INTERNET

WI-FI we wszystkich pokojach.

USŁUGI SPA I WELLNESS

masaż, solarium, centrum odnowy biologicznej, łaźnia parowa, hydromasaż, sauna fińska.

SPORT W HOTELU

tenis stołowy, klub fitness - 01/06 - 14/09, ogród, program rozrywkowy.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka, wysokie krzesło dla dziecka, pokój zabaw dla dzieci, animacja zabaw dla dzieci - w hotelu lub w konwencji (hotele unii), menu dla dzieci, klub dla dzieci, łóżeczka dla dzieci na zapytanie.

INFORMACJA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH

udogodnienia dla niepełnosprawnych.

USŁUGI HOTELOWE

restauracja, recepcja 24-godzinna - 24 h, pokój telewizyjny, sala konferencyjna, pokój spotkań, winda, bar, codzienne sprzątanie pokoju.

WYPOSAŻENIE POKOI

klimatyzacja, sejf w pokoju, minibar, telewizja satelitarna, telefon, wanna lub prysznic, ręczniki, pościel.

ZWIERZĘTA

zwierzęta nie są przyjmowane - niedozwolone.

INFORMACJE O HOTELU

liczba budynków, liczba pięter - 4+4, liczba pokoi - 92, zakwaterowanie - od 17.00, wymeldowanie - do 10.00.

LOKALIZACJA HOTELU

sklepy - około 10 m, restauracje/bary - około 50 m, apteka - około 150m, szpital - około 40km - okołovalese, stacja pkp - około 52km - bolzano, centrum miasta - ścisłe centrum, przystanek autobusu.

WARUNKI REZYGNACJI

Do 31 dni przed wyjazdem rezygnacja bezkosztowa (zwrot 100% wpłat), w okresie od 30 do 14 dni przed wyjazdem rezygnacja 40% kosztów (60% zwrotu), w okresie od 13 do 8 dni przed wyjazdem rezygnacja 70% kosztów (30% zwrotu), w okresie od 7 do 0 dni przed wyjazdem rezygnacja 100% kosztów (brak zwrotu). Kwoty zwrotów wyliczane są na podstawie wpłaconych środków w złotówkach (PLN).

WARUNKI PŁATNOŚCI

Zaliczka w wysokości 50 euro za rezerwację płatna w momencie rezerwacji, dopłata na 42 dni przed wyjazdem. Kwota w złotówkach (PLN) liczona jest według aktualnego średniego kursu nbp.pl z dnia poprzedzającego płatność.


Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

Otium

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Val di Fassa/Trydent/Włochy

Atuty

promocja Early Booking, strefa wellness, w sercu Dolomitów

Położenie

na wysokości ok. 1445 m n.p.m., w centrum słynnego Canazei, w Dolinie Val di Fassa we włoskim Trydencie. Do lotniska w Weronie ok. 200 km, do Treviso ok. 150 km

Wyciągi narciarskie

do najbliższego wyciągu Canazei-Belvedere, połączonego z karuzelą narciarską Sella Ronda (Arabba-Val Gardena-Alta Badia) ok. 500 m. Przystanek skibusa (za opłatą ok. 6 euro/os./tydz.) znajduje się ok. 100 m od obiektu.

Wyposażenie

recepcja, restauracja, bar, kawiarnia, sala TV, winda, przechowalnia sprzętu narciarskiego, parking (gratis, ograniczona ilość miejsc), garaż (za opłatą - 9 euro/dzień). Hotel posiada 4 piętra

Internet

tak (Wi-Fi, gratis)

Karty kredytowe

tak (Visa, MasterCard).

Sport i relaks

strefa wellness (za opłatą 8 euro/wejście) - sauna, hydromasaż, łaźnia turecka, sala fitness, pokój relaksacyjny.

Pokoje

hotel dysponuje 98 pokojami typu COVENIENT dla 2 osób (ok. 16 m2), pokojami typu CLASSIC dla 2-4 osób (ok. 16 m2), oraz pokojami typu PRESTIGE dla 2-4 osób (ok. 20-30 m2). Na dostawkach dla 3 i 4 osoby możliwe łóżko piętrowe lub sofa. Wszystkie pokoje wyposażone są w łazienkę z WC, suszarkę do włosów, TV-sat., sejf, telefon, minibar (płatny). W pokojach typu PRESTIGE - jacuzzi. Część pokoi posiada balkon.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu oraz ciepłe kolacje (wybór z menu dzień wcześniej), bufet sałatkowy. Napoje do kolacji dodatkowo płatne

Pieski

tak (małe, na zapytanie, za opłatą 9-15 euro/dzień).

Kategoria lokalna

****

Kolacja Wigilijna

w cenie

Kolacja Sylwestrowa

w cenie

Świadczenia

7 noclegów, ubezpieczenie Signal Iduna - Bezpieczne Podróże (w tym rekreacyjne uprawianie narciarstwa zjazdowego, biegowego lub snowboardu na oznakowanych trasach zjazdowych) - KL, KR, NNW, OC, sprzętu sportowego i bagażu, opieka włoskiego kontrahenta

Uwaga

Zalecamy zwiększenie ubezpieczenia OC Signal Iduna do kwoty 30 000 euro - 25 zł/os./pobyt

Obowiązkowe opłaty na miejscu

taksa klimatyczna ok. 2,50/os./dzień (płatna od 14 lat)

Zakwaterowanie

przyjazd - od godz. 16.00, wyjazd - do godz. 10.00

Zniżki na dostawkach i dopłaty

dzieci do 3,9 lat - obowiązkowa opłata 315 zł/tydz., od 4 lat - 50% zniżki. Dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji - 2,66%, dopłata do kosztów rezygnacji uwzględniająca "klauzulę nr 2 - Covid 19", zwyżka 50% - koszt 3,99% imprezy (kod RG2). Dopłata do kosztów rezygnacji będącej następstwem chorób przewlekłych ubezpieczonego, osób bliskich lub współuczestnika podróży - CP + 50%; inne warianty dostępne w procesie rezerwacji.

Promocje

oferta Early Booking - zniżka 10% zniżki na rezerwacje potwierdzone do 13.10.2021, oraz 5% zniżki na rezerwacje potwierdzone do 13.11.2021. Ceny w systemie i na stronie internetowej uwzględniają promocje


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Otium Travel, które specjalizuje się w organizacji wyjazdów zimowych. W ofercie ma blisko 450 obiektów w Alpach, Dolomitach i Tatrach oraz ponad 100 hoteli i apartamentów w ofercie letniej. Najczęściej wybierane przez klientów kierunki to Włochy, Austria, Francja, a także słowackie Tatry Niskie i Wysokie. Biuro Podróży Otium Travel to oferuje także szeroką bazę apartementów i hoteli na wakacje w Chorwacji.

Specjalnością Biura Podróży Otium Travel są wyjazdy dostosowane do potrzeb i możliwości każdego klienta. Oferta obejmuje liczne zniżki na karnety narciarskie i wyjazdy last minute. Dbając o komfort turystów biuro zapewnia loty czarterowe do wielu regionów narciarskich, a co roku wprowadza nowe regiony, tak aby stali klienci mogli skorzystać z nowych propozycji wyjazdu. Dla osób z mniej zasobnym potfelem Biuro Podróży Otium Travel proponuje możliwość dojazdu do głównych ośrodków narciarskich autokarem. Istnieje także możliwość przygotowania oferty na specjalne zamówienie.


Dertour Polska

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Schloss Hotel and Club Dolomiti

Kategoria

****

Miejscowość

Canazei

Region

Trentino

Kod

BZO50005 FH

Liczba pokoi

93

Zalety

WLAN

Położenie

W centrum miejscowości, z pięknym widokiem.

Opis

Obiekt historyczny i z tradycjami. Składa się z budynków głównego i bocznego, połączonych ze sobą podziemnym przejściem. Restauracja, kawiarnia, bar, pub, świetlica z TV, WLAN w restauracji, winda, parking, garaż (za opłatą)

Wyżywienie

2 posiłki dziennie (H), bufet śniadaniowy i wieczorem 4-daniowe menu do wyboru, bufet sałatkowy, menu dla dzieci.

Zakwaterowanie (pokoje)

Dobrze wyposażone. W budynku głównym lub bocznym. Łazienka z wanną lub prysznicem/WC, suszarka do włosów, tel., TV, minibar, sejf.

Pokój typ 1

DI/EI = ok. 14 - 16 m kw., w budynku głównym lub bocznym, z łazienką lub prysznicem/WC, suszarką do włosów, tel., TV, minibarem, sejfem.

Pokój typ 2

DIY = jak DI, ale przyjazd możliwy codziennie. W określonych terminach min. długość pobytu 3 noce.

Pokój typ 3

DIX = pokój ekonomiczny, ok. 14 m kw., ograniczona dostępność.

Pokój typ 4

DIA = Prestige, trochę większe, ok. 20-30 m kw., niektóre z balkonem.

Sport, rozrywka, wellness

Sport - za opłatą siłownia, niedz.-pt. Wellness - za opłatą masaże, karta klubowa do strefy wellness, niedz.-pt. (w godz. ok. 15.30-18.45, ok. 19 EUR/os./tydzień) - whirlpool, łaźnia parowa, sauna. Codziennie program animacyjny w jęz. włoskim, w jednym z hoteli sieci Union w Canazei lub Campitello. Co tydzień uroczysty posiłek i piano-bar.

Dla dzieci

W cenie - pokój zabaw.

Dla aktywnych

Ok. 350 m do kolejki linowej Belvedere (Sella Ronda), skibus (za opłatą), do tras biegowych ok. 50 m, przechowalnia nart i butów narciarskich.

Pies

Niedozwolony.

Parking / Garaż

Garaż ok. 9 EUR/dzień.

Taxa klimatyczna

Do zapłaty na miejscu .

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

AL108102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Ski Sun

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

****Włochy/Dolomity

DLA NARCIARZY

Wyciąg: ok. 350 m (kolejka kabinowa Belvedere, dostęp do Sella Rondy).Skibus: ok. 100 m (za opłatą).Trasa biegowa: ok. 350 m.Narciarnia: w hoteluSkipass serwis.

ATUTY

Znany i ceniony hotel w stylu Augsburskim położony w centrum Canazei.

POŁOŻENIE

w słonecznym i centralnym miejscu. Sklepy i restauracje ok. 50 m.

HOTEL

mieszczący się w histo­rycznym budynku, cieszący się niezmienną popularnością hotel z tradycjami należący do sieci Union Hotels, oferuje 90 pokoi oraz recepcję, windę, pomieszczenie klubowe, bar, kawiarnię, jadalnię i restaurację. WiFi w całym hotelu gratis.

KATEGORIA LOKALNA

4 gwiazdki.

POKOJE

z prysznicem, WC, tele­fonem, TV sat., sejfem, centralnym ogrze­waniem, suszarką do włosów, bez balkonu.ST2A/ST2T: pokoje 2-os.ST1A: pokój 1-os., bez balkonu.ST2B: pokój 2-os. Prestige, o podwyższonym standardzie, wyposażenie jak ST2A, dodat­kowo z wanną lub prysznicem z hydroma­sażem. Na dostawce rozkładana kanapa lub łóżko piętrowe dla 3. i 4 os.ST2S: pokój 2-os. ekonomiczne (zlokalizowane na parterze ok. 14 m kw.).

WYŻYWIENIE

bufet śniadaniowy. Wieczo­rem wybór 3-daniowego menu, bufet sałat­kowy. 1 x na tydzień uroczysta kolacja.Święta/ Sylwester: menu bożonarodze­niowe i sylwestrowe. 

WELLNESS

za opłatą ok. 20 EUR os./tydzień: Karta klubowa na Wellnes" -uprawniająca do korzystania z sauny, łaźni parowej i siłowni w hotelu (15:30-19:00, oprócz sobót) ewent. krytego basenu w hotelu Caminetto (ok. 1,5 km). 

DZIECI

mini klub, pokój zabaw. Łóżeczko dla dzieci do 2 lat ok. 10 EUR/noc za wcześniejszą rezerwacją.

PARKOWANIE

w cenie (w miarę dostęp­ności). Garaż ok. 9 EUR/dzień.

ZWIERZĘ DOMOWE

nie dozwolone.

OPŁATA KLIMATYCZNA

do zapłaty na miejscu ok. 2,50 EUR/os./dzień.


Nekera

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

WLOCHY

Położenie

w centrum popularnej miejscowości turystycznej Canazei w dolinie Val di Fassa. Sklepy, restauracje, kawiarnie i bary w odległości ok. 50 m. Kolejka linowe Belvedere umożliwiająca dostęp do słynnej Sellarondy oddalona o ok. 350 m. Najbliższe trasy narciarskie (Canzei Pecol) w odległości ok. 500 m. Skibus przy hotelu. 

Wyposażenie

historyczny hotel w stylu Habsburgów oferuje 90 pokoi. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją i miejscami do wypoczynku, wiedeńska restauracja, restauracja-pizzria Kaiserstube, kawiarnia-bar, winda. 

Dostęp do internetu

Wi-Fi na terenie całego hotelu i w pokojach gratis. 

Zakwaterowanie

gustownie urządzone pokoje dwuosobowe standard (DBL STANDARD): ok. 15-16 m2; ogrzewanie, TV-sat., telefon, sejf, minibar, sofa (o wymiarach 0,8 x 1,9 m) dla 3. osoby, prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe ekonomiczne (DBL ECONOMY): ok. 14 m2, położone zazwyczaj na parterze, poza tym wyposażone jak pokoje standard. Pokoje dwuosobowe Prestige (DBL PRESTIGE): ok. 18 m2, łazienka z whirlpoolem i prysznicem, dla 2-4 osób (dla 3. i 4. osoby łóżko francuskie o wymiarach 1,30 x 1,90 m lub łóżko piętrowe). Pokoje jednoosobowe (SGL): ok. 12 m2, łazienka z wanną Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą 10 EUR / dzień. 

Sport i Wellness

za opłatą Wellness-Clubcard ok. 19 EUR os./tydz. uprawniająca do korzystania z sauny, łaźni parowej oraz siłowni (siłownia czynna w godz. 15-19:00) oraz basenu krytego w hotelu Il Caminetto, oddalonym o ok. 1,5 km. 

Rozrywka

pokój gier z gramy interaktywnymi. 

Wyżywienie

z dwoma posłkami: śniadanie w formie bufetu, kolacja w formie 3-daniowego menu z bufetem sałatkowym. Raz w tygodniu uroczysta kolacja.

Święta/Sylwester

menu świąteczne 24.12 i sylwestrowe 31.12 w cenie. 

Kategoria Nekera

4 gwiazdki, kategoria lokalna: 4 gwiazdki.

Parkowanie

niestrzeżone miejsca parkingowe przy hotelu w cenie. Garaż za opłatą 9 EUR / dzień 

Zwierzęta domowe

hotel nie akceptuje zwierząt domowych. 

Opłata klimatyczna

 2,50 EUR os./dzień, płatna na miejscu w hotelu. 

Dla Gości Nekera

przy rezerwacji do 30.09 voucher o wartości 50 EUR od osoby (maksymalnie 100 EUR / pokój) do wykorzystania na napoje w hotelu. 

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba). Cena uzależniona jest m.in. od przewoźnika oraz terminu wyjazdu, należy ją zweryfikować podczas zakupu. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), LO (Lot).

Ważne

W związku ze zmianami w przepisach sanitarnych oraz przekraczania granicy w poszczególnych krajach Nekera przygotowała listę wymaganych procedur wjazdowych do danego kraju - https://www.nekera.pl/bezpieczne-wakacje/ Zachęcamy do sprawdzenia tych informacji przed Państwa wyjazdem

Mocne strony

- Historyczny hotel z epoki Habsburgów- Położony w centrum Canazei- Kolejka linowa Belvedere 350 m.- Gustowny wystrój pokoi i wnętrz


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Dolomity

Położenie

w słonecznym i centralnym miejscu. Sklepy i restauracje ok. 50 m.

Wyposażenie

mieszczący się w historycznym budynku, cieszący się niezmienną popularnością hotel z tradycjami należący do sieci Union Hotels, oferuje 90 pokoi oraz recepcję, pomieszczenie klubowe, bar, kawiarnię, jadalnię i restaurację. Winda. WLAN w całym hotelu za opłatą.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Pokoje

komfortowo urządzone, z prysznicem, WC, telefonem, TV sat., sejfem, centralnym ogrzewaniem, suszarką. A2B: pokoje 2-os., niektóre z balkonem. A1A: pokój 1-os., bez balkonu. A2D: pokój 2-os., o podwyższonym standardzie, wyposażenie jak A2B, dodatkowo z wanną lub prysznicem z hydromasażem. A2T/A2S: pokój 2-os., wariant ekonomiczny.

Rozrywka

1 x na tydzień piano-bar. Program animacyjny (po angielsku i włosku).

Wellness

za opłatą ok. 20 EUR os./tydzień: karta klubowa uprawniająca do korzystania z sauny, łaźni parowej i siłowni w hotelu (15:30-19:00, oprócz sobót) ewent. krytego basenu w hotelu Caminetto (ok. 1,5 km).

Dzieci

mini klub dla dzieci (4-11 lat, oprócz soboty, w ustalonych godzinach) w jednym z hoteli sieci Union.

Wyżywienie

bufet śniadaniowy. Wieczorem wybór 4-daniowego menu, bufet sałatkowy. 1 x na tydzień uroczysta kolacja.

święta/sylwester

menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe.

Zniżki A2B/A2T/A2S

2 dorosłych + 1 dziecko (2-9 lat): 100%, (od 10 lat): 50% na dostawce. A2D: 2 dorosłych + 2 dzieci (2-9 lat): 75% w pokoju z 2 podwójnymi łóżkami (jedno o szerokości 1,30 m).

łóżeczko dla dziecka

do 2 lat ok. 10 EUR/dzień.

Parkowanie

w cenie (w miarę dostępności). Garaż na zapytanie ok. 9 EUR/dzień.

Zwierzę domowe

nie.

Przyjazd/min. czas pobytu

codz./3 noce. 27.12-13.03 sob./7 nocy. A2T: codz./3 noce.

Dodatkowe informacje

5 = 4- 4.12-20.12, 21.03-11.04. 7 = 6- 14.03-21.03. Wcześniej = taniej- 10% zniżki przy rez. do 30.11.

SkiInfo

Gwarancja śniegu! (w dn. 3.01.2015 do 30.03.2015) Wyciąg- ok. 350 m (kolejka kabinowa Belvedere) Skibus- ok. 100 m (za opłatą) Trasa biegowa- ok. 350 m Narciarnia- w hotelu


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Schlosshotel Dolomiti

Opinie o Hotelu Schlosshotel Dolomiti

Schlosshotel Dolomiti - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
Pokój standardowy 2+2
2 os. pokoj standardowy

Schlosshotel Dolomiti - Możliwości wyżywienia:


Schlosshotel Dolomiti - miasta wylotu:


Schlosshotel Dolomiti - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Schlosshotel Dolomiti? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00