cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
  • Hotel Excelsior, Paganella
1 / 17
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
12.12 - 16.12
już od 1399 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
21.03 - 24.03
już od 478 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Excelsior
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Fitness/Siłownia
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Excelsior
star 4

Włochy: Paganella: Molveno
Ocena hotelu Excelsior:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Excelsior:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 12 grudnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 21 marca 2022

Hotel Excelsior w ofercie Biura podróży:

Itaka R

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Włochy (narty) / Val di Fiemme

Opis oferty:

Szukasz klimatycznego miejsca z duszą na wypoczynek połączony z zimowymi aktywnościami? To miejsce jest strzałem w dziesiątkę! Stylowy hotel w 500-letnich murach Pałacu Riccabona prowadzony przez rodzinę Gilmozzi zaprasza na wyjątkowy urlop w rodzinnej atmosferze. Noc w historycznych wnętrzach to już nie lada atrakcja, a to nie wszystko. Na miejscu są restauracje, bar, a nawet pokój zabaw dla dzieci i strefa wellness dla nieco starszych. Położony w sercu Cavalese - najważniejszym ośrodku regionu Val di Fiemme, w pobliżu wyciągu narciarskiego ośrodka Alpe Cermis, jest świetna bazą wypadową na stok!

POŁOŻENIE:

w centrum miejscowości CAVALESE, ok. 300 m od sklepów i restauracji, ok. 14 km od Predazzo; ok. 45 km od lotniska w Bolzano, ok. 160 km od lotniska w Weronie; przystanek autobusowy ok. 300 m od hotelu.

WYCIĄGI NARCIARSKIE:

ok. 800 m od gondoli Cavalese-Fondovalle (dojazd bezpłatnym skibusem, przystanek przed hotelem) w obrębie ośrodka narciarskiego Alpe Cermis: 27 km tras zjazdowych, 8 wyciągów (3 gondole, 3 wyciągi krzesełkowe, 1 wyciąg orczykowy, 1 taśma narciarska); ok. 15 km od ośrodka narciarskiego Latemar-Obereggen: 48 km tras zjazdowych, 18 wyciągów (2 gondole, 14 wyciągów krzesełkowych, 2 wyciągi orczykowe), snowpark, tor saneczkowy.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, elegancki i stylowy, 23 pokoje, 2 piętra, winda, recepcja, restauracja główna (obowiązkowa dopłata na miejscu do kolacji świątecznej: ok. 20 EUR/os. i kolacji sylwestrowej: ok. 40 EUR/os.), restauracja á la carte, bar; parking (ograniczona liczba miejsc), przechowalnia sprzętu narciarskiego, przechowalnia rowerów; sala konferencyjna, taras słoneczny, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: opiekunka do dziecka, garaż (8 EUR/noc, ograniczona liczba miejsc), wypożyczalnia sprzętu narciarskiego; hotel akceptuje małe psy (na zapytanie; za opłatą: ok. 4 EUR/noc); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Maestro, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 20-25 m², ogrzewany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, sejf.

SPORT I ROZRYWKA:

pokój telewizyjny, biblioteka; pokój zabaw dla dzieci; strefy wellness: łaźnia turecka, sauna; za opłatą: jacuzzi (ok. 8 EUR), zabiegi upiększające na twarz i ciało, masaże.

KONTAKT:

0039/0462340403, www.excelsiorcavalese.com 

GRATIS:

Wi-Fiparkingskibus 


Rainbow

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie

Elegancki hotel zlokalizowany w samym centrum zabytkowego Cavalese, tuż przy głównym rynku miasta. Bezpośrednio przed hotelem zatrzymuje się bezpłatny ski bus dowożący Gości do odległej o ok. 850 m stacji narciarskiej Alpe Cermis (łącznie ok. 23 km tras), której największą atrakcją jest długi zjazd trasą Olimpijską - 7,2 km. Cavalese skomunikowane jest z pobliskimi stacjami narciarskimi, dzięki sieci połączeń lokalnymi ski busami. Do stacji Obereggen (Latemar), liczącej łącznie ponad 50 km tras, jest ok. 16 km. W bezpośredniej okolicy hotelu znajduje się mnóstwo sklepików, barów, kawiarni i restauracji. Budynek, w którym znajduje się hotel, został zbudowany w XV w. dla znanego austriackiego rodu, a całe wnętrze hotelu utrzymane jest w zabytkowym stylu. Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny bezpośrednio w hotelu ok. 2,50 EUR/os./dzień. (Nie dotyczy dzieci poniżej 14 roku życia).

Do dyspozycji gości

Recepcja, elegancka restauracja, bar, winda, sala telewizyjna i kącik wypoczynkowy, ogrzewana przechowalnia sprzętu narciarskiego. Za dodatkową opłatą: pizzeria serwująca tradycyjną włoską pizzę oraz piwo własnego wyrobu "Birra di Fiemme", winiarnia, restauracja "El Molin". Centrum SPA (wstęp bezpłatny): sauna, łaźnia turecka, strefa relaksu, za opłatą: jacuzzi (ok. 8 EUR/20 min) i masaże. Możliwość zorganizowania przez hotel (za opłatą): kuligu, spacerów na rakietach śnieżnych, nordic walking, wyjazdu na Sella Rondę z instruktorem, wyjazdu na kolację regionalną do górskiej chaty. Hotel akceptuje małe zwierzęta za dopłatą ok. 4 EUR/dzień.

Pokoje


Wyżywienie

Śniadania w formie bufetu, obiadokolacje serwowane do stolika (wybór spośród 3 pozycji menu), dodatkowo bufet sałatkowy oraz serwowany deser. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Po południu podwieczorek z kawą i herbatą. Raz w tygodniu typowa kolacja trydencka.

Internet

Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego hotelu.

Kategoria lokalna

****

Naszym zdaniem

Elegancki hotel o niepowtarzalnej atmosferze i ciekawym wystroju, polecamy osobom wymagającym, którzy oprócz jazdy na nartach, cenią sobie bliskość miejskich rozrywek. Obiekt o wysokim standardzie świadczonych usług oraz wyśmienitej kuchni.

Strona www


Stoki

Ok. 850 m do stacji Alpe Cermis (największą atrakcją jest długi zjazd trasą Olimpijską - 7,2 km), przystanek ski busa bezpośrednio przed hotelem. Ok. 16 km do wyciągów na Latemar (stacja Obereggen) - łącznie ponad 50 km tras.

Opinie klientów


Program

Dzień 1

Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie i czas wolny.
Dzień 2 - 7

Pobyt w wybranym hotelu.
Dzień 8

Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko. Wylot do Polski.
Uwagi do programu

Dzieci do 14 roku życia mają obowiązek jazdy w kaskach. Aby skrócić czas przejazdu możliwy transfer z przesiadką.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym (przewóz 1 pary sprzętu narciarskiego/os.), opłaty lotniskowe, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, opiekę polskiego rezydenta oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.

Wycieczki lokalne


Inne

W regionie:

Val di Fiemme

Otoczona masywem Latemar od północy, pasmem Lagorai od południa i górami Pala od wschodu Val di Fiemme oferuje narciarzom trasy na wszystkich poziomach trudności. Natomiast amatorzy biegówek będą zachwyceni możliwością jazdy na trasach w centrum włoskiego narciarstwa biegowego - Marcialonga. W centrum doliny zaś Cavalese: lodowisko i szeroki wybór rozrywek: basen, centrum sportowe oraz restauracje, bary, kino i teatr. Główne ośrodki narciarstwa to: Latemar, Alpe Cermis, Bellamonte - Alpe Lusia, a także Passo Rolle, Jochgrimm, Lavaze. Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val diFiemme to ok. 168 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Ski Center Latemar (Obereggen)

Nazywany także huśtawką narciarską, ze względu na rozmieszczenie wciągów. Wywożą one narciarzy na 7 szczytów pośrednich, które umożliwiają jazdę do położonych pomiędzy nimi dolin. Dostęp do tras narciarskich znajduje się w 3 miejscowościach: Obereggen, Pampeago i Predazzo. Wysokość 1540 - 2415 m n.p.m. Łącznie ponad 50 km tras: średnie 27 km, łatwe 10 km. Najdłuższa trasa Tresca - 3,1 km, średnia, różnica poziomów 350 m. Najtrudniejsza trasa Pala di Santa - 2,3 km, różnica poziomów 485 m. Tereny do jazdy w puchu: Agnello, Pala di Santa, Oberholz. Snowpark Snowboard Project. Zapraszamy na Apres Ski na trasie przy dolnej stacji wyciągów Obereggen, gdzie znajduje się namiot indiański (jedyny taki w Alpach, 10 m wysokości).
Alpe Cermis

Największą atrakcją jest zjazd 7,2 km czarną trasą olimpijską (Olimpia I, II i III), która pokonuje 1369 m różnicy poziomów (najdłuższa trasa ośrodka). Dzięki północnej ekspozycji stoki gwarantują dobre warunki śniegowe mimo nie imponującej wysokości 860 - 2250 m n.p.m. Łącznie 24 km tras: łatwe 10 km, 5 km średnie. Najtrudniejsza trasa Olimpia I i II - 4,7 km, różnica poziomów 949 m. Tereny do jazdy w puchu Val Della Roda.
Bellamonte - Alpe Lusia

W ocenie wielu narciarzy jedna z najlepszych stacji narciarskich Dolomitów, mimo że nie imponuje liczbą kilometrów zjazdowych. Trasy zlokalizowane są po 2 stronach szczytu, Bellamonte (Val di Fiemme) na południowej i Alpe Lusia (Tre Vali) po zachodniej stronie, dzięki czemu można zmieniać zbocza w zależności od położenia słońca. Ponadto narciarze doceniają długie i szerokie trasy, a także 8-śmio osobowe kolejki gondolowe. Polecamy dla rodzin z dziećmi. Wysokość 1370 - 2340 m n.p.m. Łącznie 24 km tras: łatwe 12 km, średnie 8 km. Najdłuższa trasa Lisia - Laste - 7,2 km, średnia, różnica poziomów 930 m. Najtrudniejsza trasa Luscia - Piavac - 1,5 km, różnica poziomów 560 m. Tereny do jazdy w puchu: Le Cune, Laste di Lusia. 2 snowparki.
Narciarstwo biegowe

Val di Fiemme należy do najlepszych centrów narciarstwa biegowego. W Lago di Tesero znajduje się stadion narciarstwa biegowego (5 torów, łącznie 20 km długości), na którym odbywały się Mistrzostwa Świata. Ponadto trasy wysokogórskie, łącznie 150 km tras: średnie 64 km, łatwe 47 km. Najdłuższe trasy: Deutschnofen - Petersberg tor Wolfl (14400 - 1550 m, 20 km, średnia), Lago di Tesero - Mondiali 2003 (906 - 985 m, 10 km, trudna), Lavaze Malga - Ora (1521 - 1808 m, 9 km, średnia). Trasy wysokogórskie: Lavaze - Oclini (2000 - 2020, 5 km, łatwa), Lavaze - Variante Panorama (2020 - 2150 m, 2 km, trudna). Oświetlona trasa w Lagi di Tesero - Pista Illuminata (906 - 910, 3 km, łatwa). Ponadto przez Val di Fiemme prowadzi przepiękny krajobrazowo szlak Marcialonga. Od 1971 r. organizowany jest na tej 70-cio km trasie z Canazei do Cavalese otwarty bieg narciarski, start w Moenie zawsze w ostatnią niedzielę stycznia.
Val di Fassa

Dolina rozciągająca się od Canazei do Moeny, wzdłuż rzeki Avisio otoczona charakterystycznymi szczytami Sella Rondy, Marmolady i Cantinaccio - Rosengarten. Oprócz gwarancji śniegu przyciąga turystów atrakcyjnymi cenami. Główne ośrodki narciarskie: Alpe Luscia - Bellamonte, Passo San Pelegrino - Col Margharita - Falcede, Belvedere, Buffaure - Ciampac, Ciampedie, Col Rodella - Sella Campitello, Carezza (Karersee). Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val diFassa to ok. 195 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Passo San Pelegrino - Col Margherita - Falcade

Czasami wraz z Alpe Lusią wyodrębniany jako osobny region pod nazwą Tre Valli. Mniej znany, ale bardzo dobrze przygotowany region, z nowoczesnymi 8-śmio osobowymi gondolami. Zjazd ze szczytu La Cune (2380 m n.p.m.) możliwy jest aż do Bellamonte. Wrażeń dostarcza także zjazd z Col Margharita do Falcade tzw. trasą zakochanych. Istnieje możliwość zakupienia pakietu "Skitour delle emozioni" - romantyczne zjazdy, oferta gastronomiczna, a także huczne obchody Walentynek na stoku. Wysokość 1150 - 2513 m n.p.m. Łącznie 74 km tras: średnie 41 km, łatwe 26,5 km. Najdłuższa trasa Pista degli innamorati (trasa zakochanych) - 9,7 km, łatwa, różnica poziomów 1320 m. Najtrudniejsza trasa Col Margherita - 3,3 km, różnica poziomów 630 m. Tereny do jazdy w puchu - przy krzesełkach Cima Uomo.
Buffaure - Ciampac

Na szczycie (2354 m n.p.m.) znajduje się wspaniały taras widokowy. Dużo wrażeń dostarcz także zjazd czerwoną, długą trasą (6,7 km, różnica poziomów 800 m) do Pozza di Fassa. Wysokość 1460 - 2423 m n.p.m. Łącznie 31,5 km tras: średnie 24,5 km, trudne 4,5. Najtrudniejsza trasa Ciampac - Alba - 3 km, różnica poziomów 658 m. Oświetlona trasa (wt, śr, ptk) Aloch - 1,6 km, różnica poziomów 230 m. Tereny do jazdy w puchu - Ciampac. W 2015 otwarta została nowa kolejka gondolowa łącząca Alba di Canazei z Col dei Rossi, co pozwala na bezpośrednie połączenie ze stokami Sella Ronda również z miejscowości Pozza di Fassa.
Carezza (Karersee)

Jazda na zboczach Cantinaccio - Rosengarten, wjazd możliwy z 4 stron. Na szczycie znajduje się schronisko Kolnerhutte, skąd roztacza się cudowny widok na Alpy Otztalskie oraz masywy Ortler i Brenta. Wysokość 1600 - 2125 m n.p.m. Łącznie 35 km tras: łatwe 16 km, średnie 14 km. Najdłuższa trasa Nova Levante - 4,75 km, łatwa. Najtrudniejsza trasa Kolnerhutte - Frommeralm - 2,5 km, różnica poziomów 518 m. Tereny do jazdy w puchu: Fallmur, Tschein, Baumannkar.
Belvedere

Górujące nad Canazei stoki Belvedere zapewniają wspaniały widok na szczyty Sella Rondy i Marmolady. Wysokość 1460 - 2428 m n.p.m. Łącznie 22,3 km tras, tylko łatwe 3,2 km i średnie 19 km. Najdłuższa trasa Sass Bece - Canazei - 6,7 km, średnia, różnica poziomów 1030 m. Najtrudniejsza trasa Sass Bece - Lezuo - 1,2 km, średnia, różnica poziomów 350 m. Tereny do jazdy w puchu - Sass Pordoi.
Col Rodella - Sella Campitello

Wysokość 1460 - 2485 m n.p.m. Łącznie 17 km tras: średnie 16 km, łatwe 1 km. Najtrudniejsza trasa Col Rodella - Lupo - 3,9 km, średnia, różnica poziomów 770 m. Tereny do jazdy w puchu - Campitello Seggiovia. Istnieje możliwość połączenia do tzw. karuzeli narciarskiej Sella Ronda, jest to 60-cio km trasa otaczająca masyw Sella, której wierzchołki stanowią odrębne stacje narciarskie: Val di Fassa, Marmolada - Arabba, Alta Badia, Val Gardena. Miejsce i kierunek jazdy nie mają znaczenia, trasy wiodą głównie łagodnymi zjazdami, sporo czasu spędza się też na wyciągach (podjazdy). Można okrążyć całą Sella Ronde (zajmuje to cały dzień, należy wcześnie zacząć i spieszyć się na ostatniego ski busa) lub przejechać do ulubionej stacji i tam spędzić resztę dnia. Polecamy zwłaszcza Marmoladę - najwyższy szczyt Dolomitów (3343 m n.p.m.) skąd rozpościerają się wspaniałe widoki, a zwieńczeniem wrażeń będzie zjazd 12 km trasą.
Campedie

Nasłonecznione tereny u stóp Masywu Cantinaccio - Rosengarten, polecamy na luźniejszy dzień. Wysokość 1370 - 2000 m n.p.m. Łącznie 16 km tras: średnie 10 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Thoeni - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 610 m. Najtrudniejsza trasa Tomba - 1 km, różnica poziomów 300 m.
Narciarstwo biegowe

Oprócz 70 km trasy Marcialonga, która łączy Canazei i Cavalese w Val di Fiemme, w Val di Fassa znajdują się krótsze trasy i tory biegowe. Łącznie 51 km tras: średnie 32 km, trudne 10,5 km. Najdłuższe trasy: Passo San Pelegrino - Alochet (2152 - 2165, 8,5 km, trudna), Cerezza (Karersee) - tor biegowy Firn (1690 - 1690 m, 6,5 km, łatwy), Canazei - Soreghes (1410 - 1421 m, 2,8 km, średnia), wysokogórska trasa Alba Ciampac (2152 - 2165 m, 2 km, trudna).
SKI INFO - Val di Fiemme

Tereny narciarskie:
860 - 2489 m n.p.m.
Długość tras:
107 km
Trasy łatwe:
38 km
Trasy średnie:
47 km
Trasy trudne:
23 km Najdłuższy zjazd: 7,2 km
Wyciągi:
43 wyciągów o łącznej przepustowości 75.600 os./ godz.
Karnety:

- Superski Dolomiti - 282 - 313 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Val di Fiemme, Val di Fassa, Tre Vali, Marmolada, Sella Ronda.
- Val di Fiemme - Obereggen - 237 - 263 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Latemar, Alpe Cermis, Bellamone - Alpe Lusia, Passo Rolle, Oclini - Jochgrimm.
SKI INFO - Val di Fassa

Tereny narciarskie:
1150 - 2513 m n.p.m.
Długość tras:
221 km
Trasy łatwe:
60 km
Trasy średnie:
143,5 km
Trasy trudne:
18,5 km
Najdłuższy zjazd:
9,7 km tzw. trasą zakochanych.
Wyciągi:
80 wyciągów o łącznej przepustowości 100.800 os./ godz.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
1)

zarejestrowania swojego przyjazdu
na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
oświadczenie
autodichiarazione)
2)
przedstawienia certyfikatu w
języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
green pass
) zaświadczającego o:
·
ukończeniu całego cyklu szczepień
co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
przebytej chorobie COVID-19
(ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
negatywnym wyniku testu wymazowego
(molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
Uwaga!!!

Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
do:
- konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
- wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
- muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
- basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
- targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
- uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
- centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
- salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
- konkursów publicznych.
Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
400-1000 EUR
zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
Źródło:
Uwaga!
Od 01.09.2021 r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu) także
przy wejściu na lotniska we Włoszech.

Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
"

Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Wg informacji z dn. 21.06.2021 r. osoby przyjeżdżające do Włoch z terytorium państw z Kategorii C (w tym z Polski) co najmniej do 30sierpnia br. mają obowiązek:
1)

zarejestrowania swojego przyjazdu
na platformie EU Digital Passenger Locator Form (w przypadku problemów technicznych należy wypełnić
oświadczenie
autodichiarazione)
2)
przedstawienia certyfikatu w
języku włoskim, angielskim, francuskim lub hiszpańskim (tzw.
green pass
) zaświadczającego o:
·
ukończeniu całego cyklu szczepień
co najmniej 14 dni przed wjazdem do Włoch, szczepionką zatwierdzoną przez UE (certyfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
przebytej chorobie COVID-19
(ceryfikat należy pobrać z Internetowego Konta Pacjenta IKP)
lub
·
negatywnym wyniku testu wymazowego
(molekularnego lub antygenowego), wykonanego w ciągu 48 godzin przed przekroczeniem granicy Włoch.
Testu nie muszą wykonywać dzieci poniżej szóstego roku życia.
Uwaga!!!

Aktualizacja dodatkowych wytycznych dla podróżujących do Włoch z dn. 27/07/2021 r. Od 6 sierpnia 2021r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu)
do:
- konsumpcji przy stoliku wewnątrz lokali gastronomicznych              
- wstępu na spektakle, koncerty, pokazy oraz wydarzenia i zawody sportowe 
- muzeów, miejsc kultury (w tym kin, sal koncertowych, teatrów etc.) i wystaw
- basenów, pływalni, sportu drużynowego, SPA (również na terenie obiektów wypoczynkowych/noclegowych) - wyłącznie w odniesieniu do aktywności w przestrzeniach zamkniętych                                       
- targów, festiwali i wydarzeń wystawienniczych, kongresów i konferencji    
- uzdrowisk, parków tematycznych i rozrywki                        
- centrów kulturalnych, społecznych i rekreacyjnych - wyłącznie w odniesieniu do przestrzeni zamkniętych i z wyłączeniem centrów przeznaczonych dla małych dzieci, w tym ośrodków letnich, oraz powiązanych z ich działalnością usług gastronomicznych                                              
- salonów gier, zakładów bukmacherskich, sal bingo i kasyn             
- konkursów publicznych.
Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia. Obowiązek weryfikacji certyfikatów spoczywa na organizatorach wydarzeń/personelu obiektów. Naruszenie przepisów dot. certyfikatów skutkuje mandatem karnym w wys.
400-1000 EUR
zarówno dla prowadzącego działalność/organizującego wydarzenie, jak i osoby, która nielegalnie skorzystała z usługi/uczestniczyła w wydarzeniu.
Źródło:
Uwaga!
Od 01.09.2021 r. wprowadza się wymóg okazania certyfikatu unijnego (tzw. paszportu covidowego, green pass, potwierdzającego zaszczepienie co najmniej 1 dawką/lub ozdrowienie/lub negatywny wynik testu) także
przy wejściu na lotniska we Włoszech.

Uwaga!
Negatywny wynik testu wykonanego przed wylotem obowiązuje wyłącznie na okres, na jaki został on wykonany (tj. PCR na 72 h od momentu wykonania testu, a antygenowy - 48 h), a po upływie jego ważności w celu skorzystania z powyższych należy wykonać ponowne testy. Dodatkowe koszty i wykonanie kolejnych testów leży po stronie Klienta. Ewentualne wykonanie kolejnych testów oraz związane z tym koszty leżą po stronie Klienta i Rainbow nie pośredniczy w wykonywaniu testów na miejscu (podczas realizacji programu).
Wymóg okazania certyfikatu nie dotyczy osób nieobjętych krajowym programem szczepień przeciw COVID-19 zgodnie z przepisami włoskimi, tj. dzieci poniżej 12. roku życia oraz osób posiadających zaświadczenie lekarskie o istnieniu przeciwskazań dla szczepienia.
"

META Description

Impreza WFS (przelot samolotem)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4Włochy/Trentino

Położenie:

- Cavalese- w centrum miejscowości- stacja kolejowa ok.25 km- w pobliżu sklepy, bary, restauracje- wyciągi Cermis ok. 700 m

Wyposażenie hotelu:

- recepcja- restauracja- bar- kawiarnia- przechowalnia sprzętu narciarskiegoBezpłatnie- łaźnia parowa- sauna- sanariumPłatne:- masażeDla dzieci:- łóżeczko na potwierdzenie 10 EUR/dziennie- krzesełka w restauracji

Pokoje:

double room Standard- około 20 m- łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów)- TV- sejfquadruple room standard- około 20 m- dostawka w formie rozkładanej sofy dla 2 osób 

Wyżywienie:

HB (Half Board ) - śniadania w formie bufetu. Kolacje serwowaneKolacja świąteczna płatna obligatoryjnie na miejscu 15 EUR/os

Dodatkowe informacje:

- parking w zależności od dostępności bezpłatny- zwierzęta  na potwierdzenie, 4 EUR/dziennie- opłata klimatyczna płatna na miejscu 2,50 EUR/dzień- zakwaterowanie  od 14:00 , wykwaterowanie do 10:00 

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunkiInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Europe Mountains

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Cavalese

OPIS

Romantic Hotel Excelsior oferuje pokoje w miejscowości Cavalese. Położony 200 metrów od centrum jest dobrym wyborem na wakacje w regionie Val di Fiemme - Obereggen.
Obiekt oferuje pokoje, których wyposażenie to m.in. sejf w pokoju oraz telewizja satelitarna. WI-FI w częściach wspólnych hotelu jest dostępny. Garaż daje możliwość pozostawienia samochodu.
Strefa wellness w Romantic Hotel Excelsior to m.in. łaźnia parowa oraz sauna fińska.
W okolicy znajduje się 82 km tras narciarskich należących do stacji narciarskich w regionie Val di Fiemme - Obereggen. Najbliższy wyciąg znajduje się 800 metrów od obiektu.
Centrum miasta Cavalese znajduje się 2 minut spacerem od obiektu Romantic Hotel Excelsior. Lotnisko Lotnisko Bolzano leży 40 km od obiektu.

W CENIE

Garaż Sejf w pokoju Dostęp do internetu Parking Pokój relaksacyjny Sauna Łaźnia parowa Internet Wi-Fi Strefa Wi-Fi Klapki Zakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW. Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

PŁATNE NA MIEJSCU

Opiekunka do dzieci Zwierzęta mile widziane Taksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 217 m. Wyciągi (teren narciarski Alpe Cermis- 27 km tras) Gondola Alpe Cermis - 847 m.

PARKING

garaż, parking niestrzeżony.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu, WI-FI we wszystkich pokojach.

USŁUGI SPA I WELLNESS

masaż, łaźnia parowa, sanarium, cichy pokój do medytacji i relaksu, sauna fińska.

REKREACJA I SPORT

wynajem rowerów, taras.

USŁUGI DLA DZIECI

łóżeczko dla dziecka, wysokie krzesło dla dziecka, opiekunka do dzieci.

USŁUGI HOTELOWE

kawiarnia, restauracja, przechowalnia bagaży, lounge, pokoje dla niepalących, winda, bar, udogodnienia dla niepełnosprawnych, pokój śniadaniowy, sala konferencyjna, recepcja.

WYPOSAŻENIE POKOI

sejf w pokoju, telewizja satelitarna, telefon, prysznic, szlafroki, suszarka do włosów, toaleta, kapcie.

ZWIERZĘTA

zwierzęta mile widziane.


Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

Snowtrex

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Miasto

Cavalese

Kraj

Włochy

Cel podróży

Cavalese położone na wysokości 1.000 m jest główną i zarazem najsławniejszą miejscowością doliny Val di Fiemme i przekonuje swoim włoskim urokiem. Miasteczko to położone jest na słonecznym tarasie doliny Val di Fiemme i wyróżnia się od innych miejscowości narciarskich wspaniałym renesansowym pałacem. Ta piękna słoneczna miejscowość zapewnia nieograniczone możliwości uprawiania sportów zimowych. Oprócz aktywnego spędzania czasu na zróżnicowanych stokach, miasteczko to oferuje również bogatą ofertę kulturalną. Odprężyć można się w licznych restauracjach i tradycyjnych, przytulnych barach. Również inne miejscowości w dolinie zapraszają do odwiedzenia. Swój czas spędzić można tu na basenach krytych, kortach tenisowych, lodowiskach krytych oraz lodowiskach na wolnym powietrzu.

Teren narciarski

Karnet narciarski "Val di Fiemme-Obereggen" obowiązuje na sześciu zróżnicowanych terenach narciarskich, Alpe Cermis, Alpe Luisa-Bellamonte, Jochgrimm, Lavazé, Passo Rolle i w centrum narciarskim Latemar. Tym samym miłośnicy sportów zimowych mają dostęp do tras o różnych stopniach trudności, o łącznej liczbie 123 km, na wysokości pomiędzy 860 i 2388 m, połączonych 54 wyciągami.Dla początkujących narciarzy idealne będą słoneczne stoki, położone po południowej stronie Alpe Lusia. Wytrawni narciarze na pewno będą usatysfakcjonowani jazdą po stromych stokach Olimpia przy Alpe Cermis, które położone są powyżej miasteczka Cavalese. Tutaj można rozkoszować się jazdą po 7,5 km trasie prowadzącej do doliny, której różnica wysokości wynosi 1390 m.Również amatorzy snowboardu znajdą w dolinie Val di Fiemme coś dla siebie. Do dyspozycji jest m.in. snowpark przy centrum narciarskim Latemar z rails, boxami, kickerami, halfpipe i wieloma innymi, gdzie można do woli testować swoje umiejętności. Również fani freeride'u będą mogli wyszaleć się tutaj do woli! Dodatkowo pomiędzy poszczególnymi miejscowościami i terenami Val di Fiemme kursują bezpłatne autobusy dla narciarzy.Od sezonu zimowego 16/17 dostępna jest kolejka Kombibahn Laner z 6-osobową gondolą i 8-osobowa gondola w Ski Center Latemar. Dzięki temu możliwy jest wygodny dostęp do nowego, mającego ok. 750 m długości toru saneczkowego. Poza tym w grudniu 2016 otwarta została chata górska z drewna i szkła z tarasem z widokiem na panoramę i bar przy Oberholzlift, która zachęca do chwili przerwy. W Alpe Cermis warto skorzystać z terenu do zabaw dla dzieci "Cermislandia" z torem saneczkowym i tubbingiem, jak również szkółka nauki jazdy na nartach i plac co ćwiczeń. W nowoczesnym lounge-barze "La Baita Tonda" można rozgrzać się i odprężyć po długim dniu na stoku.

Gwarancja śniegu (01.01. - 15.03.)

Jeżeli na 5 dni przed rozpoczęciem wycieczki (dzień przyjazdu) z powodu braku śniegu wszystkie tereny narciarskie, na które obowiązuje wykupiony karnet narciarski będą zamknięte, mogą Państwo bezpłatnie dokonać zmiany rezerwacji na inną naszą wycieczkę w tym samym terminie (o ile są jeszcze wolne miejsca; obowiązuje aktualna cena nowego wyjazdu bez rabatu Last-Minute & More; gwarancja ważna jedynie dla wycieczek zaczynających się w terminach od 01.01. do 15.03.). Aby móc skorzystać z gwarancji, prosimy o kontakt w wyznaczonym terminie (na 5 dni przed rozpoczęciem wyjazdu/pobytu, np. w poniedziałek, jeżeli impreza turystyczna rozpoczyna się w sobotę) drogą mailową na adres gwarancjasniegu-pl@snowtrex.com.

Karnet narciarski - dodatkowe informacje.

Oferty zawierające karnet narciarski w cenie oznaczone są znakiem "FREE SKI - SKIPASS W CENIE". Należy upewnić się przed dokonaniem rezerwacji, czy wybrali Państwo ofertę z karnetem w cenie. Obiekt nie jest dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych.

Położenie/wyposażenie

Rodzinnie prowadzony 4-gwiazdkowy obiekt Romantic Hotel Excelsior znajduje się w pobliżu centrum Cavalese, a najbliższy wyciąg Cermis znajduje się w odległości ok. 700 m.Do wyposażenia tego hotelu należy recepcja z przechowalnią bagażu, lobby, winda, Wi-Fi, pokój wypoczynkowy i śniadaniowy, restauracja, bar, kawiarnia, jak również ponadto taras i przechowalnia sprzętu narciarskiego. Bezpłatne miejsca parkingowe lub garaż są do Państwa dyspozycji w ograniczonej dostępności.Bezpłatna strefa wellness z łaźnią parową, sanarium i pokojem relaksacyjnym (w godz. 16:00 - 19:00, możliwe zmiany godzin otwarcia) jest do Państwa dyspozycji. Na zapytanie można również skorzystać z masaży (za opłatą). W hotelu za opłatą można również skorzystać z usługi opieki nad dziećmi. PokojeKomfortowe pokoje wyposażone są w prysznic/WC, TV sat., Wi-Fi, telefon, suszarkę do włosów i sejf.WyżywienieZawarte w cenie wyżywienie obejmuje bufet śniadaniowy, podwieczorek złożony z ciastek z własnego wypieku i soków owocowych, jak również 3-daniowe menu na kolację. Raz w tygodniu odbywa się również degustacja piwa, podczas której każdy dorosły gość może spróbować lokalnego napoju. Za opłatą można natomiast na miejscu zamówić kolacje bożonarodzeniową (24.12.)

Świadczenia w cenie

Noclegi w wybranym terminieWyżywienie jak wybranoKorzystanie ze strefy wellnessKlapki kąpielowe (do wypożyczenia)Sejf (w pokoju)Łóżeczko dla dziecka (na zapytanie)Krzesełko dla dziecka (na zapytanie)Miejsca parkingowe (ograniczona dostępność)Garaż parkingowy (ograniczona dostępność)

Opcjonalnie płatne na miejscu

Masaże (na zapytanie)Płaszcz kąpielowy do wypożyczeniaKolacja wigilijnaOpieka nad dziećmi

Płatne na miejscu

Jeżeli do Państwa przyjazdu zostanie wprowadzona opłata klimatyczna, należy ją opłacić na miejscu.Keycard: 5,- €

Zwierzęta domowe

Można przywieźć zwierzęta domowe (4,- €/dzień, bez karmy)

Zniżki

Pokój 2-osob. prysznic/WC, HB - wszyscy uczestnicy otrzymują następujące zniżki: do skończonych 7 lat 40% 8 do 15 lat 10% od 65 lat 5%

Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC, HB - przy zakwaterowaniu wraz z 2 osobami płacącymi pełną cenę wycieczki, pozostali uczestnicy otrzymają

do skończonych 6 lat 100% 7 do 14 lat 50% od 15 lat 30%

Ważne wskazówki

Przy zakupie karnetu dla osoby dorosłej dziecko (urodzone po 30.11.2010) otrzyma na miejscu kartę na bezpłatne korzystanie z wyciągów (konieczność wylegitymowania się). W razie większej liczby dzieci niż osób dorosłych należy na miejscu wykupić karnet dla dzieci. Dalsze informacje w kasie wyciągu.W pokojach wieloosobowych lub z dostawką przy niepełnym obłożeniu brak dodatkowych łóżek.

Pokój 2-osob. prysznic/WC, HB

przytulne pokoje z TV sat.

Pokój 2-osob./2 dostawki prysznic/WC, HB

przytulne pokoje z TV sat.częściowo łóżka piętrowe


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Snow Trex, które specjalizuje się w ofertach wyjazdów zimowych do najbardziej atrakcyjnych regionów narciarskich w Europie i w Ameryce Północnej. Biuro Podróży SnowTrex prężnie działa na rynku międzynarodowym od 2005 roku, obecnie obsługuje turystów w 15 krajach świata.

Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Biuro Podróży Snow Trex ma do dyspozycji szeroką bazę apartamentów i hoteli o różnym standardzie, a także pośredniczy w zakupie karnetów narciarskich na wybrane ski regiony. Dodatkowo isnieje możliwość wypożyczenia sprzętu i wykupienia kursów nauki jazdy na nartach czy snowboardzie.

Podczas wakacji w najpopularniejszych destynacjach klienci objęci są opieką rezydentów, którzy przygotowują animacje wieczorne i zabawy na śniegu. To właśnie stanowi o wyjątkowości oferty Snow Trex.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

Elegancki hotel w zabytkowej rezydencji Centrum wellness 800 metrów od stacji Alpe Cermis

Jednym zdaniem

Zamieszkaj w centrum miasta, zaledwie 800 metrów od wyciągu w eleganckim hotelu!

Położenie

W samym centrum zabytkowego Cavalese,  800 m od stacji Alpe Cermis. Inne stacje doliny Fiemme: Latemar (Predazzo) 17 km, Alpe Lusia/Bellamonte ok. 30 km oraz słynna Sella Ronda: ok. 40 km.

Hotel

elegancki hotel mieszczący się zabytkowej rezydencji pochodzącej z XVI wieku. Dzięki Skibusowi odjeżdżającemu spod hotelu można zrezygnować z grupowego wyjazdu i samemu ćwiczyć na słynnej, ponad 7-kilometrowej, czarno-czerwonej trasie Olimpia. Lokalizacja w Cavalese oznacza możliwość wypadu na dyskotekę czy zakupów w licznych sklepach. Oficjalna kategoria ****. Istnieje możliwość udostępnienia usługi dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej. Dokładne informacje na temat możliwości dostosowania usługi do konkretnych potrzeb podróżnego udzielone będą na jego wniosek.

Pokoje

2, 3, 4 osobowe, każdy o indywidualnym wystroju, z łazienkami (prysznic, suszarki do włosów), minibarek, sejf i TV.

Kuchnia

śniadania: bufet szwedzki, obiadokolacje 4-daniowe: bufet sałatkowo - przystawkowy, pierwsze i drugie danie (wybór spośród kilku wariantów), deser. Wybór dań kuchni włoskiej i międzynarodowej; drink przywitalny; przekąska każdego dnia o godz 16:00 (domowe ciasta). 

Do dyspozycji

Centrum wellness (czynne 16:00-19:00) z sauną, łaźnią parową, jacuzzi, bar winny, wifi w pokojach i przestrzeniach publicznych.

Po nartach

hotel położony jest tuż obok centrum Cavalese: w sezonie funkcjonuje tu jedyna w dolinie Fiemme dyskoteka z prawdziwego zdarzenia, liczne są bary i sklepy, a spacerując ulicami można podziwiać charakterystyczne średniowieczne domy z zewnętrznymi freskami. W Cavalese funkcjonuje również lodowisko publiczne.

Program narciarski

proponujemy program oparty na optymalnym wykorzystaniu stacji doliny Fiemme: 3x Predazzo/Pampeago, 1x Alpe Cermis/Cavalese, 1x Alpe Lusia/Bellamonte (transfery do wyciągów wg programu narciarskiego: 3x Predazzo i 1x Alpe Lusia realizowane autokarem Wygoda Travel oraz bez ograniczeń transfery do pobliskiej (800 m) Cavalese/Alpe Cermis realizowane Skibusem lokalnym, przystanek ok. 20 m od hotelu). Do realizacji tego programu niezbędny jest karnet 5xFiemme - wliczony w cenę. UWAGA: W przypadku zakupienia oferty na 3 dni przed rozpoczęciem pobytu (tj. od wtorku od 18:00) cena nie zawiera karnetu. Cena oferty jest wówczas pomniejszona o cenę karnetu.

Imprezy

Fiemme Days - w terminie 16-23.03.2019 narty i impreza będą nieodłączne! 6 dni białego szaleństwa i szampańskiej zabawy na stokach Val di Fiemme. W programie: * dla chętnych testy nart - topowe marki, kolekcje 2019 i 2020 * dla chętnych szkolenia narciarskie dla dzieci i dorosłych (3 stopnie zaawansowania) -gwarantujemy opiekę NASZEJ SZKOŁY NARCIARSKIEJ WYGODA TRAVEL (licencja SITN) i tym samym POLSKICH  instruktorów, pod okiem których będzie się można szkolić. Rezerwacja szkoleń narciarskich w grupie możliwa podczas zakładania rezerwacji. Uwaga: szkolenia narciarskie odbywają  się 4,5-5h/dzień i będą realizowane dla 3 szczebli zaawansowania dla minimum 4 osób w grupie. Szczegóły dotyczące poziomów szkoleń znajdziecie Państwo TUTAJ.  * jazda o wschodzie słońca dla chętnych ( koszt 20 Euro za śniadanie w schronisku)  * dyskoteka w Cavalese (zapewniamy transport z hoteli) z muzyką live! * nocna jazda na stokach * super cena za pakiet hotel+karnet. Ramowy program Fiemme Days dostepny TUTAJ.

Cena zawiera

Usługi transportowe, w tym transferowe, będą świadczone w grupie. *6 noclegów oraz 6 x  śniadań  i obiadokolacji  * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL, NNW i bagaż, które obejmuje także amatorskie uprawianie sportów zimowych i następstwa chorób przewlekłych, oraz ubezpieczenie OC narciarza i ubezpieczenie sprzętu sportowego (więcej szczegółów) * transport do hotelu wg wybranej oferty wraz z transferami na stoki wg programu narciarskiego (dotyczy oferty autokarowej) * centrum wellness * karnet 5 dni Fiemme * podatek VAT.

Cena nie zawiera

*napojów do obiadokolacji UWAGA: W przypadku zakupienia oferty na 3 dni przed rozpoczęciem pobytu (tj. od wtorku od 18:00) cena nie zawiera karnetu. Cena oferty jest wówczas pomniejszona o cenę karnetu.

Dopłaty opcjonalne

transfery na stoki dla dojazdu własnego wg programu narciarskiego  *ubezpieczenie rozszerzone KL 30 000 EUR Rezerwacja szkoleń narciarskich w grupie możliwa podczas zakładania rezerwacji. Szegóły TUTAJ.  TESTY NART: 3 dni 30 EUR, 5 dni 40EUR Uwaga: Klienci mogą testować jedną parę nart ok. 1-2 godziny, po czym nastepuje zmiana na inny model. Na miejscu do Państwa dyspozycji będzie profesjonalna kadra dobierająca i dopasowująca sprzęt.     

Dodatkowe opłaty i inne koszty

Dodatkowym kosztem, który każdy uczestnik zobowiązany jest ponieść na miejscu jest lokalna opłata klimatyczna, ustalana przez lokalne władze administracyjne w wysokości - 2,5  EUR/os./dzień (dla osób powyżej 14 lat), 1 EUR/os./dzień (dla dzieci w wieku 8-14 lat). W ramach tej opłaty otrzymują Państwo kartę FiemmE-Motion, a wraz z nią liczne bonusy i rabaty min. bezpłatne skibusy, wejścia do muzeów w Val di Fiemme i regionie Trentino, mozliwość szusowania nocą na trasie Olimpia w Alpe Cermis (19.30 - 22.30), zniżki na zajęcia dla rodzin, wycieczki z przewodnikiem, spacery w rakietach śnieżnych i wiele innych. Szczegóły w hotelach oraz u rezydenta.

Ramowy program imprezy

Ramowy program imprez autokarowych: Program 6-noclegowy: Dzień 1: wyjazd zgodnie z rozkładem jazdy, przejazd przez Czechy i Austrię. Dzień 2: przyjazd do Włoch, zakwaterowanie, obiadokolacja. Dzień 3-7: białe szaleństwo. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie, wyjazd do Polski, przejazd przez Włochy i Austrię. Dzień 9: przejazd przez Czechy, przyjazd do Polski w godzinach wczesno-porannych. Sprawdź rozkłady jazdy Ramowy program imprez z dojazdem własnym: Program 6-noclegowy: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiadokolacja. Dzień 2-6: białe szaleństwo. Dzień 7: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00.

Uwaga

Karnet tylko w oznaczonych terminach Free Ski  17-23.03.2019;  UWAGA: W przypadku zakupienia oferty na 3 dni przed rozpoczęciem pobytu (tj. od wtorku od 18:00) cena nie zawiera karnetu. Cena oferty jest wówczas pomniejszona o cenę karnetu. Karnet Val di Fiemme. Karnet umożliwia jazdę na stacjach doliny Fiemme (Alpe Cermis 23km, Alpe Lusia 24km, Latemar 43km). Zakupione karnety rozdaje rezydent lub są do odebrania w recepcji hotelowej podczas zakwaterowania. W przypadku terminów, w których nie ma rezydenta, klienci otrzymują karnety na podstawie voucheru wysłanego 3 dni przed wyjazdem  na adres mailowy podany przy osobie kontaktowej. Voucher należy wydrukować i okazać w kasie skipassowej wskazanej na dokumencie. W przypadku braku voucheru karnet nie zostanie wydany. Instrukcja dla Ubezpieczonych: W sytuacji wystąpienia szkody/wypadku - proszę zapoznać się z Instrukcją dla Ubezpieczonych - wejdź i przeczytajKarta Ubezpieczeniowa:  Posiadacz niniejszej karty jest objęty ochroną ubezpieczeniową przez SIGNAL IDUNA Polska Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. - pobierz kartę ubezpieczeniową. * Niniejsza karta jest ważna tylko z polisą ubezpieczeniową, będącą w posiadaniu organizatora turystyki.

Karnet w cenie

Karnet w cenieW terminach 17-23.03.2019;karnet 6 x Val di Fiemme w cenie. 


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Nekera

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

WLOCHY

Położenie

ok. 20 m od centrum popularnej miejscowości turystycznej Cavalese. Sklepy, restauracje, bary w pobliżu. Stacja kolejowa Ora 25 km. Lotnisko w Weronie 130 km. Lodowiec Marmolada oddalony o ok. 40 km. Najbliższe tereny narciarskie i wyciągi pod Cermis oddalone o ok. 700 m.

Wyposażenie

recepcja, hol, salon, przechowalnia bagażu, winda, sala śniadaniowa, restauracja, bar, kawiarnia, taras, sala konferencyjna.

Dostęp do internetu

Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach gratis.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe standard, ok. 20 m2, ogrzewanie, TV-sat., telefon, sejf, prysznic, WC, suszarka. Za opłatą: szlafrok (8 EUR / pobyt). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zapytanie.

Wellness

łaźnia parowa, sauna, pokój relaksacyjny, godziny otwarcia: od 16:00 do 19:00. Na zapytanie i za opłatą: masaże.

Wyżywienie

z dwoma posiłkami: śniadanie w formie bufetu, popołudniowa przekąska: domowe ciasteczka i napoje owocowe. Kolacja w formie 3-daniowego menu. Raz na pobyt degustacja piwa Fiemme (os. dorosłe). Obowiązkowa dopłata do kolacji wigilijnej.

Narciarnia

przechowalnia nart w hotelu.

Parkowanie

parking i garaż bezpłatnie.

Zwierzęta domowe

za opłatą 4 EUR / dzień, płatne na miejscu.

Ważne informacje

przyjazd od godz. 14:00, wyjazd do godz. 10:00.Taksa klimatyczna (płatna na miejscu, od 14. roku życia, 1,30 -1,50 €osoba/dzień)

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba).W zależności od linii lotniczej dopłata waha się od 0 do ok 500 zł/bagaż. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), A3 (Aegean), LO (Lot).TELEFONICZNA OBSŁUGA W JĘZYKU POLSKIM


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Dolomity, Włochy

Opis hotelu

Położenie:

  • odległość do centrum miejscowości ok. 50 m
  • odległość do stacji kolejowej ok. 50 km
  • odległość do lotniska > 100 km

Wyposażenie:

  • Ilość restauracji 1
  • Ilość barów 1
  • recepcja
  • winda
  • hol
  • taras
  • sala konferencyjna
  • dostęp do internetu: Wi-Fi
  • przechowalnia bagaży
  • opieka dla dzieci

Wellness:

  • sauna: łaźnia parowa
  • masaże

Informacje:

  • opieka dla dzieci
  • zwierzęta domowe akceptowane
  • Akceptowane karty płatnicze: Visa, MasterCard

Dodatkowe informacje:
Prosimy mieć na uwadze, że na miejscu mogą być pobierane dodatkowe opłaty tj. opłata klimatyczna, opłata za sprzątanie końcowe, kaucja (zwrotna). Szczegóły otrzymają Państwo na miejscu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Excelsior

Opinie o Hotelu Excelsior

Excelsior - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy
standard double room standard
Vierbettzimmer Standard
Doppelzimmer Standard
standard quadruple room standard
Czwórka Standard dla 3-4 osób
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pokój 2-osob. prysznic/WC
Pokój dla 2 osób
Pokój dla 2-4 osób
Pokój 3-osob./dostawka prysznic/WC

Excelsior - Możliwości wyżywienia:


Excelsior - miasta wylotu:


Excelsior - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Excelsior? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00