cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
  • Hotel Zante Maris, Zakynthos
1 / 46
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Udogodnienia hotelu Zante Maris
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Zante Maris
star 4

Grecja: Zakynthos
Ocena hotelu Zante Maris:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zante Maris to dobrej klasy hotel rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż na Zakynthos i blisko centrum kurortu Tsilivi ze sklepami, barami i tawernami z przepysznym jedzeniem. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym komfort wypoczynku. Pobyt w hotelu Zante Maris to gwarancja udanych wakacji na przepięknej wyspie Zakynthos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Tsilivi
  • komfortowe pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe oraz program animacyjny
  • świetne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Zante Maris w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Zante Maris to dobrej klasy hotel rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż na Zakynthos i blisko centrum kurortu Tsilivi ze sklepami, barami i tawernami z przepysznym jedzeniem. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym komfort wypoczynku. Pobyt w hotelu Zante Maris to gwarancja udanych wakacji na przepięknej wyspie Zakynthos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Tsilivi
  • komfortowe pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe oraz program animacyjny
  • świetne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • lokalizacja w spokojnej okolicy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu
  • sejf: w recepcji
  • parking: niezadaszony
  • klimatyzowane sale konferencyjne

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

192

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel tylko dla dorosłych: 18+
  • data otwarcia hotelu: 2003 r.
  • ostatni, całkowity remont: 2019 r.
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • aqua fitness
  • brzuch, nogi, pośladki
  • ćwiczenia relaksacyjne
  • ćwiczenia wzmacniające kręgosłup
  • stretching
Płatne
  • strefa spa
  • siatkówka plażowa

rozrywka

  • zajęcia sportowe kilka razy w tygodniu
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych kilka razy w tygodniu
  • wieczory taneczne kilka razy w tygodniu
  • muzyka na żywo kilka razy w tygodniu

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 25 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • podwójne łóżko
  • klimatyzacja
  • sejf
  • sofa
  • minibar
  • czajnik
  • TV
  • Wi-Fi: w cenie
  • room service
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy z prywatnym basenem DZX5
  • 1-3 os.
  • ok. 25 m2
  • od strony morza
  • w budynku głównym
  • podwójne łóżko
  • klimatyzacja
  • sejf
  • sofa
  • minibar
  • czajnik
  • Wi-Fi: w cenie
  • room service
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • taras: z prywatnym basenem
Pokój 2-osobowy swim-up DZX4
  • 1-3 os.
  • ok. 25 m2
  • widok na basen
  • w budynku głównym
  • podwójne łóżko
  • klimatyzacja
  • sejf
  • sofa
  • minibar
  • czajnik
  • TV
  • Wi-Fi: w cenie
  • room service
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • balkon
Suita junior JSL1
  • 1-3 os.
  • ok. 40 m2
  • widok na ląd
  • w budynku głównym
  • oddzielny salon
  • podwójne łóżko
  • klimatyzacja
  • ekspres do kawy
  • sejf
  • sofa
  • minibar
  • czajnik
  • TV
  • Wi-Fi: w cenie
  • room service
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 25 m2
  • od strony basenu
  • klimatyzacja: w cenie
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: napoje bezalkoholowe, woda
  • telefon
  • wanna lub prysznic
  • balkon lub taras
  • w budynku głównym
  • podwójne łóżko
  • sejf
  • sofa
  • czajnik
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • room service
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 25 m2
  • ograniczony widok na morze
  • klimatyzacja
  • minibar
  • prysznic
  • balkon
  • w budynku głównym
  • podwójne łóżko
  • sejf
  • sofa
  • czajnik
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • room service
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy DZX3
  • 1-3 os.
  • ok. 25 m2
  • ograniczony widok na morze
  • klimatyzacja
  • minibar
  • prysznic
  • balkon
  • w budynku głównym
  • podwójne łóżko
  • sejf
  • sofa
  • czajnik
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • room service
  • suszarka do włosów

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie
  • obiad
  • kolacja: kulinarne wieczory tematyczne: kilka razy w tygodniu
  • przekąski, ciasto
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane napoje do posiłków
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja: potrawy bezglutenowe: w cenie, wymagana rezerwacja, dania bez laktozy: w cenie, wymagana rezerwacja, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Culinarium": a la carte, wymagana rezerwacja, w cenie, wymagany odpowiedni strój

  • lounge bar
  • Dodatkowe informacje
  •  uroczysta kolacja: raz w tygodniu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zante Maris to dobrej klasy hotel rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż na Zakynthos i blisko centrum kurortu Tsilivi ze sklepami, barami i tawernami z przepysznym jedzeniem. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym komfort wypoczynku. Pobyt w hotelu Zante Maris to gwarancja udanych wakacji na przepięknej wyspie Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Tsilivi
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe oraz program animacyjny
    • świetne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Zakynthos

    Opis oferty:

    Firmowany przez lokalną grupę hotelową Xenos Hotels, oferuje bardzo dobry poziom pobytu i profesjonalny serwis. Zadbane budynki hotelowe zaprojektowano w kształcie litery U, przyjemny wewnętrzny dziedziniec z basenem otwiera się na morze, z bezpośrednim wejściem na plażę wprost z ogrodu. Goście doceniają eleganckie wnętrza, nowocześnie wyposażone, przestronne pokoje, bogate all inclusive. Świetne położenie przy samej plaży, blisko barów i sklepów, miła wakacyjna atmosfera to kolejne walory hotelu, dzięki którym zyskał on wielu stałych Klientów.

    POŁOŻENIE:

    ok. 200 m od centrum TSILIVI z barami, tawernami i sklepami, ok. 5 km od Zakynthos, ok. 7 km od portu lotniczego w Zakynthos; przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu (ok. 1,5 EUR/Zakynthos).

    PLAŻA:

    Tsilivi, piaszczysta, złoty piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, parasole i leżaki płatne (ok. 6 EUR/dzień).

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, greckiej kategorii B superior, zadbany, zbudowany w 2003 r., 192 pokoje, 5 budynków, 2 piętra, 3 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Ambrosia - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie; 3 bary: w lobby, przy basenie i przy plaży, kantor, mini-market, taras z widokiem na morze, bezprzewodowy internet; za opłatą: punkt internetowy (ok. 2 EUR/30 min), room-service, fryzjer, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², zadbany, elegancki i nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna z prysznicem, wc; suszarka, szlafroki, kapcie), telewizja satelitarna, polskie programy, telefon, lodówka, zestaw do kawy/herbaty; za opłatą: sejf (ok. 10 EUR/tydz.), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, powierzchnia ok. 120 m², gł. 0,9-1,7 m, brodzik dla dzieci, ok. 10 m², gł. 0,4 m, hydromasaż; przy basenie bezpłatne parasole, leżaki, materace (na zapytanie), ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); kryty basen, słodka woda, ok. 50 m², gł. 1,4 m; tenis stołowy, siatkówka plażowa, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci: konkursy, przedstawienia, zabawy sportowo-rekreacyjne; za opłatą: bilard (ok. 1,5 EUR/gra); centrum wellness: sauna, siłownia, jacuzzi, masaże, manicure, pedicure; sporty wodne na plaży; życie nocne i rozrywki w centrum Tsilivi i Laganas.

    ALL INCLUSIVE

    śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.00-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji Ambrosia; przekąski w barze przy basenie i przy plaży (11.00-13.00; 15.00-17.00); lody w restauracji Ambrosia (13.00-14.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (9.00-23.00) we wszystkich barach; w pakiecie: siłownia, sauna, jacuzzi; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2695024830, www.xenos-hotels.gr


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zante Maris to dobrej klasy hotel rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż na Zakynthos i blisko centrum kurortu Tsilivi ze sklepami, barami i tawernami z przepysznym jedzeniem. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym komfort wypoczynku. Pobyt w hotelu Zante Maris to gwarancja udanych wakacji na przepięknej wyspie Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Tsilivi
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe oraz program animacyjny
    • świetne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Nowoczesny hotel oddalony jest o ok. 300 m od centrum Tsilivi, gdzie znajdują się liczne sklepy, tawerny, kawiarnie itp. Transfer z lotniska trwa ok. 40 min. W odległości ok. 400 m od hotelu znajduje się przystanek autobusowy, z którego można dojechać do stolicy wyspy, oddalonej o ok. 5 km. Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Plaża:

    Obiekt usytuowany bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży (wyróżnienie Błękitnej Flagi). Leżaki i parasole na plaży - płatne (ok.6-8 EUR/komplet).
    Do dyspozycji gości:

    Nowoczesny hotel składa sie z pięciu 2-piętrowych budynków. Recepcja 24-godz. z lobby, 3 windy, 2 baseny (zewnętrzy i wewnętrzny), klimatyzowana restauracja główna Ambrosia z tarasem, bar przy recepcji, bar przy basenie, bar przy plaży, sala TV, brodzik dla dzieci (ze słodką wodą), leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne, ręczniki kąpielowe (depozyt 10 EUR). Sklepik z pamiątkami, kantor. Room service i pralnia (dodatkowo płatne).
    Pokoje:

    192 obszerne i nowocześnie urządzone pokoje 2-osobowe (możliwość 1 dostawki w formie sofy) z balkonami lub tarasami (meble ogrodowe) i z łazienkami (wanna z prysznicem, wc, suszarka, szlafroki, kapcie). W pokojach znajdują się: TV-sat z polskimi kanałami, minibar (dodatkowo płatny), klimatyzacja (indywidualnie sterowana), telefon, sejf (dodatkowo płatny ok. 10 EUR/tydzień), zestaw do kawy i herbaty. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat - bezpłatne, na zamówienie.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania (08:00-10:00), lunch (12:30-14:30), kolacje (18:30-21:30) w formie bogatego bufetu w restauracji Ambrosia przekąski w barze przy basenie i przy plaży ze specjalnego menu (11:00-13:00 oraz 15:00-17:00 kanapki, hamburgery, tosty, sałatki, omlety, frytki, paluszki rybne, kiełbaski, pizza, spaghetti), lody w trakcie lunchu i kolacji napoje bezalkoholowe (zimne napoje, woda, kawa, herbata, czekolada) i lokalne napoje alkoholowe: piwo, wino, ouzo, brandy, gin, wódka, rum, koktajle (9:00-23:00).
    Program sportowy i animacyjny:

    Animacje sportowe np. siatkówka, water-polo i wieczorne (przedstawienia, dyskoteki, konkursy w języku angielskim, wieczór grecki w sezonie raz w tygodniu). W barze przy plaży w sezonie 1 x w tygodniu: kuchnia włoska, grecki pokaz gotowania, grill party, bilard (2EUR/gra), tenis stołowy (bezpłatnie), jacuzzi zewnętrzne i wewnętrzne (każde oferuje 2 x w ciągu dnia/30 min.), sauna, siłownia. Ponadto masaże, manicure, pedicure, fryzjer (dodatkowo płatne). Na plaży siatkówka plażowa i sporty wodne (dodatkowo płatne).
    Internet:

    W hotelu internet Wi-Fi - bezpłatnie.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    http://www.zantemaris.gr
    Naszym zdaniem:

    Polecamy wymagającym klientom. Doskonała lokalizacja przy pięknej, piaszczystej plaży, bogaty program animacyjny oraz wyśmienite jedzenie.
    Opinie klientów:

    Klienci oceniają ten hotel na 5.4/6. Sprawdź opinie:
    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Świadczenia
    Cena obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 2, 3, 4 lub 5rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

    Cena nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Cena nie obejmuje greckiego podatku turystycznego, którego wprowadzenie zapowiedziano na I kwartał 2018 i którego wysokość szacuje się na 7-10 EUR za osobę za tydzień pobytu. Podatek płatny będzie obowiązkowo w recepcji przed zakwaterowaniem.
    Inne
    ZAKYNTHOS informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Płatności kartami kredytowymi akceptowane są w niektórych miejscach, korzystanie z bankomatów jest możliwe w miejscowościach turystycznych. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić funty brytyjskie lub dolary USA. Nie ma możliwości wymiany złotówek.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku. Często w restauracjach dolicza się 1 EUR za chleb podawany przed posiłkiem.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w tawernie od 8-10 EUR woda 1 l - 1.5 EUR piwo w barze od 2.5 EUR kawa w kawiarni od 2,5-4,5 EUR
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. Kartki ze znaczkiem najlepiej zostawiać w recepcji do wysłania.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 5 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji, mogą występować problemy z zasięgiem w budynkach hotelowych. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    W regionie

    Zakynthos
    Jedna z najładniejszych wysp Jońskich jest pełna zieleni - gaje oliwne, winorośle, sady cytrusowe i sosnowe lasy. Do tego piękne piaszczyste plaże, a morze i niebo w kolorze "electric blue". Na szczególną uwagę jednak zasługują dwa miejsca - zatoka Navajo, której zdjęcia stały się, obok Santorini, jednym z fotograficznych symboli Grecji oraz zatoka Laganas, gdzie swoje siedliska mają żółwie careta careta.
    Laganas
    Najpopularniejszy kurort Zakynthos z bardzo długą piaszczystą plażą i niezliczonymi możliwościami rozrywek, szczególnie wieczornych i nocnych. To miejsce dla osób kochających plażę w ciągu dnia i życie nocne wieczorami.
    Kalamaki
    To spokojna miejscowość wakacyjna położona nad malowniczą zatoką. Plaża łagodnie opada do morza i stanowi idealne i bezpieczne miejsce dla dzieci. Z Kalamaki nie daleko także do Laganas i stolicy wyspy - miasta Zakynthos.
    Argassi
    Doskonale zlokalizowana miejsowość wakacyjna - tylko 5 km od stolicy wyspy i głównego portu. Do najpopularniejszej plaży na półwyspie Vasilikoss ok. 10 km. Plaża w Argassi jest wąska i piaszczysto-żwirowa. Nie jest zagospodarowana.
    Tsilivi
    Położona w zatoce miejscowość jest dobrym miejscem dla rodzin z dziećmi. Długa, piaszczysta, dobrze zagospodarowana plaża, której przyznano błękitą flagę za czystość i łagodne zejście do morza oraz wiele atrakcji zarówno dla dzieci jak i dorosłych. W miasteczku tawerny bary i sklepy których przybywa z każdym rokiem bo miejscowość od kilku lat zyskuje na popularności wśród turystów.
    Alykanas
    Nieduży, urokliwy i spokojny kurort położony jest na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy. Alykanas słynie z ładnej, piaszczystej plaży (nagrodzonej Błękitną Flagą), dużej ilości lasów i ciekawych widoków na górzystą Kefallonię. Oddalony od zgielku wielkich kurortów, lecz nie pozbawiony uroczych, tadycyjnych tawern, barów i kawiarni. Doskonaly wybor dla indywidualistów i rodzin z dziećmi.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Wrocławia, Krakowa, Gdańska, Bydgoszczy, Łodzi i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    Wycieczki lokalne
    WYCIECZKI FAKULTATYWNE (ceny orientacyjne, bez biletów wstępu)
    DOOKOŁA ZAKYNTHOS - ok. 27 EUR
    Relaksująca wycieczka, która pozwala poznać najpiękniejsze zakątki wyspy m.in. winiarnia Callinicas z degustacją lokalnych win, Skinari - ze swymi słynnymi Błękitnymi Jaskiniami, zapierający dech w piersiach widok na Zatokę Wraku, Klasztor św. Dionizosa - patrona Zakynthos, Miejscowość Exo Hora z najstarszym drzewkiem oliwnym, liczacym ok. 2700 lat. Punkt widokowy Katastari z doskonałym widokiem na zatokę Alikanas i wyspę Kefalonię. Wycieczka wiedzie przez tradycyjne wioski i zalesione wzgórza, przeznaczona dla tych, którzy pragną poznać wyspę Zakynthos nie tylko od strony pięknych plaż i morza. Lunch oraz łóki do Błękitnych Grot nie są wliczone w cenę.
    REJS - NAVAJO, BŁĘKITNE JASKINIE i plażowanie - ok. 29 EUR
    Najbardziej popularna wycieczka - całodzienny rejs, podczas którego będzie czas na plażowanie i kąpiele oraz wizytę w tzw. Zatoce Wraku (Navaggio lub Navajo), gdzie na otoczonej wysokimi skałami urokliwej plaży spoczywa wrak statku - jest to najczęściej fotografowana plaża na terenie całej Grecji . Zatrzymamy się również na zrobienie zdjęć w pobliżu Skinari - Błękitnych Jaskiń. Drinki, lody i przekąski będą dostępne na pokładzie łodzi. (Postój na kąpiel zależy od kapitana statku i w zależności od wysokości fal może odbyć się w innej zatoce).
    WYCIECZKA DO KAIKI - ok. 25 EUR
    Zapraszamy na spotkanie z żółwiami Caretta Caretta! Podczas tej wycieczki, przy odrobinie szczęścia, będziecie Państwo mogli zobaczyć słynne żółwie morskie w Zatoce Laganas. Relaksujący dzień na łodzi z kąpielami w Jaskiniach Keri oraz w pobliżu idyllicznej wyspy Zatoki Laganas - Marathonisi. Prosimy o zabranie własnego lunchu, na pokładzie statku, czasem dostępny jest bar z przekąskami, lecz nie możemy tego zagwarantować. Doskonały rejs dla rodzin z dziećmi!
    KEFALONIA - promem i autokarem - ok. 50 EUR
    Całodzienna wycieczka na pobliską wyspę Kefalonię. W programie przepłynięcie promem na Kefalonię i zwiedzanie dwóch jaskiń - Melissani z podziemnym jeziorem oraz Dragorati ze stalaktytami. Zatrzymamy się także w stolicy wyspy Argostoli, zobaczymy plaże Myrthos oraz klasztor Św. Gerssimosa. Czas wolny w nadmorskiej, malowniczej miejscowości z widokiem na wyspę Itaka znanej z opowieści o Odyseuszu.
    OLIMPIA - promem i autokarem - ok. 55 EUR
    Całodzienna wycieczka na półwysep Peloponez, dzięki której poznamy prawdziwą Grecję teraz i w przeszłości. Wczesnym rankiem wyjazd z hotelu, a następnie rejs promem do Kyllini na Peloponezie. Przejazd do Olimpii - kolebki igrzysk olimpijskich. Zwiedzimy muzeum i ruiny antycznego miasta z przewodnikiem. Będzie również czas na spacer w Starożytnej Olimpii oraz lunch i zakupy w centrum dzisiejszego miasteczka. Bilety wstępu do muzeum i starożytnej części Olimpii nie są wliczone.
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
    "
    Świadczenia

    Cena obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 2, 3, 4 lub 5rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

    Cena nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Cena nie obejmuje greckiego podatku turystycznego, którego wprowadzenie zapowiedziano na I kwartał 2018 i którego wysokość szacuje się na 7-10 EUR za osobę za tydzień pobytu. Podatek płatny będzie obowiązkowo w recepcji przed zakwaterowaniem.
    Wycieczki lokalne

    WYCIECZKI FAKULTATYWNE (ceny orientacyjne, bez biletów wstępu)
    DOOKOŁA ZAKYNTHOS - ok. 27 EUR
    Relaksująca wycieczka, która pozwala poznać najpiękniejsze zakątki wyspy m.in. winiarnia Callinicas z degustacją lokalnych win, Skinari - ze swymi słynnymi Błękitnymi Jaskiniami, zapierający dech w piersiach widok na Zatokę Wraku, Klasztor św. Dionizosa - patrona Zakynthos, Miejscowość Exo Hora z najstarszym drzewkiem oliwnym, liczacym ok. 2700 lat. Punkt widokowy Katastari z doskonałym widokiem na zatokę Alikanas i wyspę Kefalonię. Wycieczka wiedzie przez tradycyjne wioski i zalesione wzgórza, przeznaczona dla tych, którzy pragną poznać wyspę Zakynthos nie tylko od strony pięknych plaż i morza. Lunch oraz łóki do Błękitnych Grot nie są wliczone w cenę.
    REJS - NAVAJO, BŁĘKITNE JASKINIE i plażowanie - ok. 29 EUR
    Najbardziej popularna wycieczka - całodzienny rejs, podczas którego będzie czas na plażowanie i kąpiele oraz wizytę w tzw. Zatoce Wraku (Navaggio lub Navajo), gdzie na otoczonej wysokimi skałami urokliwej plaży spoczywa wrak statku - jest to najczęściej fotografowana plaża na terenie całej Grecji . Zatrzymamy się również na zrobienie zdjęć w pobliżu Skinari - Błękitnych Jaskiń. Drinki, lody i przekąski będą dostępne na pokładzie łodzi. (Postój na kąpiel zależy od kapitana statku i w zależności od wysokości fal może odbyć się w innej zatoce).
    WYCIECZKA DO KAIKI - ok. 25 EUR
    Zapraszamy na spotkanie z żółwiami Caretta Caretta! Podczas tej wycieczki, przy odrobinie szczęścia, będziecie Państwo mogli zobaczyć słynne żółwie morskie w Zatoce Laganas. Relaksujący dzień na łodzi z kąpielami w Jaskiniach Keri oraz w pobliżu idyllicznej wyspy Zatoki Laganas - Marathonisi. Prosimy o zabranie własnego lunchu, na pokładzie statku, czasem dostępny jest bar z przekąskami, lecz nie możemy tego zagwarantować. Doskonały rejs dla rodzin z dziećmi!
    KEFALONIA - promem i autokarem - ok. 50 EUR
    Całodzienna wycieczka na pobliską wyspę Kefalonię. W programie przepłynięcie promem na Kefalonię i zwiedzanie dwóch jaskiń - Melissani z podziemnym jeziorem oraz Dragorati ze stalaktytami. Zatrzymamy się także w stolicy wyspy Argostoli, zobaczymy plaże Myrthos oraz klasztor Św. Gerssimosa. Czas wolny w nadmorskiej, malowniczej miejscowości z widokiem na wyspę Itaka znanej z opowieści o Odyseuszu.
    OLIMPIA - promem i autokarem - ok. 55 EUR
    Całodzienna wycieczka na półwysep Peloponez, dzięki której poznamy prawdziwą Grecję teraz i w przeszłości. Wczesnym rankiem wyjazd z hotelu, a następnie rejs promem do Kyllini na Peloponezie. Przejazd do Olimpii - kolebki igrzysk olimpijskich. Zwiedzimy muzeum i ruiny antycznego miasta z przewodnikiem. Będzie również czas na spacer w Starożytnej Olimpii oraz lunch i zakupy w centrum dzisiejszego miasteczka. Bilety wstępu do muzeum i starożytnej części Olimpii nie są wliczone.
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
    Inne

    ZAKYNTHOS informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Płatności kartami kredytowymi akceptowane są w niektórych miejscach, korzystanie z bankomatów jest możliwe w miejscowościach turystycznych. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić funty brytyjskie lub dolary USA. Nie ma możliwości wymiany złotówek.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku. Często w restauracjach dolicza się 1 EUR za chleb podawany przed posiłkiem.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w tawernie od 8-10 EUR woda 1 l - 1.5 EUR piwo w barze od 2.5 EUR kawa w kawiarni od 2,5-4,5 EUR
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. Kartki ze znaczkiem najlepiej zostawiać w recepcji do wysłania.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 5 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji, mogą występować problemy z zasięgiem w budynkach hotelowych. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    W regionie

    Zakynthos
    Jedna z najładniejszych wysp Jońskich jest pełna zieleni - gaje oliwne, winorośle, sady cytrusowe i sosnowe lasy. Do tego piękne piaszczyste plaże, a morze i niebo w kolorze "electric blue". Na szczególną uwagę jednak zasługują dwa miejsca - zatoka Navajo, której zdjęcia stały się, obok Santorini, jednym z fotograficznych symboli Grecji oraz zatoka Laganas, gdzie swoje siedliska mają żółwie careta careta.
    Laganas
    Najpopularniejszy kurort Zakynthos z bardzo długą piaszczystą plażą i niezliczonymi możliwościami rozrywek, szczególnie wieczornych i nocnych. To miejsce dla osób kochających plażę w ciągu dnia i życie nocne wieczorami.
    Kalamaki
    To spokojna miejscowość wakacyjna położona nad malowniczą zatoką. Plaża łagodnie opada do morza i stanowi idealne i bezpieczne miejsce dla dzieci. Z Kalamaki nie daleko także do Laganas i stolicy wyspy - miasta Zakynthos.
    Argassi
    Doskonale zlokalizowana miejsowość wakacyjna - tylko 5 km od stolicy wyspy i głównego portu. Do najpopularniejszej plaży na półwyspie Vasilikoss ok. 10 km. Plaża w Argassi jest wąska i piaszczysto-żwirowa. Nie jest zagospodarowana.
    Tsilivi
    Położona w zatoce miejscowość jest dobrym miejscem dla rodzin z dziećmi. Długa, piaszczysta, dobrze zagospodarowana plaża, której przyznano błękitą flagę za czystość i łagodne zejście do morza oraz wiele atrakcji zarówno dla dzieci jak i dorosłych. W miasteczku tawerny bary i sklepy których przybywa z każdym rokiem bo miejscowość od kilku lat zyskuje na popularności wśród turystów.
    Alykanas
    Nieduży, urokliwy i spokojny kurort położony jest na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy. Alykanas słynie z ładnej, piaszczystej plaży (nagrodzonej Błękitną Flagą), dużej ilości lasów i ciekawych widoków na górzystą Kefallonię. Oddalony od zgielku wielkich kurortów, lecz nie pozbawiony uroczych, tadycyjnych tawern, barów i kawiarni. Doskonaly wybor dla indywidualistów i rodzin z dziećmi.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Wrocławia, Krakowa, Gdańska, Bydgoszczy, Łodzi i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zante Maris to dobrej klasy hotel rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż na Zakynthos i blisko centrum kurortu Tsilivi ze sklepami, barami i tawernami z przepysznym jedzeniem. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym komfort wypoczynku. Pobyt w hotelu Zante Maris to gwarancja udanych wakacji na przepięknej wyspie Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Tsilivi
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe oraz program animacyjny
    • świetne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Zakynthos Czterogwiazdkowy hotel zlokalizowany we wschodniej części wyspy Zakyntos słynącej z krystalicznie czystych, turkusowych wód morza Jońskiego, klifów i piaszczystych plaż oraz malowniczych widoków. Niewątpliwą zaletą dla wielbicieli morskiej bryzy i plażowania jest położenie hotelu tuż przy długiej, piaszczystej plaży, a niewielka odległość od centrum Tsivili pozwala na korzystanie z barów, restauracji, tawern oraz sklepów.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    2003 r. Odnowiony w latach 2015-2016. Na terenie znajdują się restauracja, bary, recepcja, room service (płatny), pralnia (płatna), winda, sala telewizyjna, mini market, basen odkryty, basen kryty.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 7 lat pobyt gratis

    internet

    Wi-Fi w pokojach bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirowa. Parasole i leżaki - płatne. Bar na plaży serwuje napoje i przekąski.

    pokoje

    Wyposażone są w klimatyzację indywidualną (bezpłatna), TV, telefon, sejf (płatny), lodówkę, zestaw do parzenia kawy i herbaty, łazienkę (prysznic lub wanna, suszarka, WC), balkon. Typy pokoi: na terenie hotelu: pokoje standardowe dla max 3 os. , pokoje superior dla max 3 os.

    Wyżywienie

    restauracja główna, bary (m.in. bar przy basenie, bar/restauracja na plaży) Kolacje tematyczne w restauracji na plaży: włoska, meksykańska, grecka, BBQ. Wymagana rezerwacja.

    śniadanie i obiadokolacja

    Formuła zawiera:śniadanie (08:00-10:00), obiadokolacja (19:00-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie (08:00-10:00), obiad (13:00-14:30), kolacja (19:00-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (11:00-13:00, 15:00-17:00, 22:00-23:00) w wyznaczonych barach, lody w porze obiadu i kolacji, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe Formuła nie zawiera: win butelkowanych, szampana , wysokojakościowych alkoholi

    z myślą o dzieciach

    brodzik, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    siłownia, sauna, jacuzzi, tenis stołowy, animacje, siatkówka plażowa

    płatne

    salon piękności, masaż, bilard

    Aktualizacja opisu

    02.10.2017 10:46

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Przy plaży Siłownia All Inclusive Serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zante Maris to dobrej klasy hotel rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż na Zakynthos i blisko centrum kurortu Tsilivi ze sklepami, barami i tawernami z przepysznym jedzeniem. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym komfort wypoczynku. Pobyt w hotelu Zante Maris to gwarancja udanych wakacji na przepięknej wyspie Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Tsilivi
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe oraz program animacyjny
    • świetne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    opis hotelu

    ZANTE MARIS
    KATEGORIA GRECKA: ****
    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS: SF4

    Położenie:
    •    Hotel położony jest 5 km na północny-zachód od miasta Zakynthos, w malowniczej okolicy przepasanej wielkim gajem oliwnym, bardzo blisko do morza. W odległości 6 km od lotniska.

    Plaża:
    •    Piaszczysta, wąska plaża leży w odległości około pół kilometra od ośrodka. Wypożyczanie leżaków i parasoli jest dodatkowo płatne.

    Zakwaterowanie:
    •    192 gustownie urządzonych i dobrze wyposażonych pokoi;
    •    Typy pokoi: standardowe, dwu, trzyosobowe, z widokiem na basen lub na morze, pokoje typu superior;
    •    Wyposażenie: balkon lub taras, sejf (płatny), ogrzewanie i klimatyzacja, mini bar, łazienka z wanną i prysznicem, suszarka do włosów, szlafroki, kapcie, małe kosmetyki, telewizja satelitarna, telefon,  Jacuzzi w pokojach typu Superior.
        
    Restauracje i bary:
    •    restauracja główna, restauracja la carte;
    •    bary: przy basenie, bar w lobby, bar na tarasie.

    Wyżywienie:
    •  All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja, serwowane są w postaci bufetu. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne są w barach w godzinach podanych przez hotel. W ciągu dnia bar przy basenie i na tarasie oferuje przekąski i lekki lunch.

    Sport i rozrywka:
    •    duży odkryty basen, jacuzzi na świeżym powietrzu, kryty basen z podgrzewaną wodą;
    •    Bezpłatnie: sauna, siatkówka plażowa, tenis stołowy na wolnym powietrzu, pokój gier;
    •    Odpłatnie: sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci:
    •     Najmłodszym hotel oferuje brodzik, pokój do zabawy.

    Pozostałe udogodnienia:
    •       24-godzinna recepcja, kantor wymiany walut, 24-godzinny room service, supermarket, sklep z pamiątkami w hotelu, lekarz na wezwanie, bezprzewodowy dostęp do Internetu w pomieszczeniach hotelowych, parking,  kosmetyczka i salon fryzjerski.

    Naszym zdaniem:
    •   Lokalizacja Hotelu zapewnia wszystkim gościom przepiękny widok na gaj oliwny i morze. Hotel polecany dla par, singli i nowożeńców, oraz rodzin z dziećmi.

    Strona internetowa:
    •    http://www.zantemaris.gr


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zante Maris to dobrej klasy hotel rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż na Zakynthos i blisko centrum kurortu Tsilivi ze sklepami, barami i tawernami z przepysznym jedzeniem. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym komfort wypoczynku. Pobyt w hotelu Zante Maris to gwarancja udanych wakacji na przepięknej wyspie Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Tsilivi
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe oraz program animacyjny
    • świetne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Komfortowy, zadbany i wspaniale usytuowany hotel o nowoczesnej architekturze z elementami nawiązującymi do tradycji greckiej. Atrakcyjne położenie przy plaży odznaczonej Błękitną Flagą, bliskość centrum, niska zabudowa, ładny dziedziniec z basenem, ogród, atrakcje dla rodzin z dziećmi.

    Położenie

    Przy piaszczysto-żwirkowej plaży (leżaki i parasole płatne ok. 6-8 euro/komplet), od której odchodzi łączka hotelowa z bezpłatnym serwisem plażowym. Odległość od centrum Tsilivi - 300 m (bary, tawerny, sklepy itd.),  5 km od Zakynthos, 8 km od lotniska. Przystanek komunikacji miejskiej znajduje się ok. 400 m od hotelu (autobus do Zakynthos).

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby z częścią wypoczynkową, całodobowa recepcja, bezpłatne WiFi, restauracja Ambrosia (bufety, kuchnia grecka i międzynarodowa) z tarasem, bar w lobby, bar przy basenie, snack bar przy plaży, punkt wymiany walut,  minimarket, salon fryzjerski, sklepiki, pralnia, room-service (24 h), amfiteatr, winda.

    Pokoje

    192 pokoje w 5 budynkach. Pokój standardowy ma powierzchnię ok. 25 m kw., wyposażony jest w klimatyzację indywidualnie sterowaną, łazienkę (wanna z prysznicem, wc, suszarka do włosów, kapcie, szlafroki), TV sat, telefon, zestaw do kawy/herbaty, lodówkę (możliwość zamówienia minibaru), sejf (ok. 15 euro/tydz.), Wi-Fi (2 euro/30 minut), balkon (widok na teren hotelowy, basen lub częściowo na morze). Pokoje sprzątane 7 razy w ciągu tygdnia, 2 razy w ciągu tygodnia wymiana pościeli i ręczników.

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadania (08:00-10:00), obiady (13:00-14:30), kolacje (19:00-21:00) w formie bufetów - restauracja główna Ambrosia, przekąski w ciągu dnia w godzinach 11:00-13:00 i 15:00-17:00 (kanapki, burgery, pizza, sałtki) serwowane w barze przy basenie i barze Deck Beach Bar Restaurant, wieczorne przekąski 19:00-21:00 w  Deck Beach Bar Restaurant oraz 22:00-23:00 w Relax Barze. Lody serwowane w godzinach lunchu i kolacji w restauracji głównej. Goście mogą także, skorzystać 4 razy podczas tygodniowego pobytu z restauracji tematycznych - Włoska, Meksykańska, Grecka, BBQ, obowiązuje wcześniejsza rezerwacja na 24 h przed wybranym terminem. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (09:00-23:00) serwoane w barze przy basenie (czynny 10:00-18:00), Athina Bar (czynny 24h), Deck Beach Bar Restaurant (czynny 10:00-24:00), Relax Bar (czynny od 18:00) . Odpłatnie: napoje i alkohole serwowane w godzinach 23:00-09:00, markowe alkohole, wino butelkowane, szampan, specjalne drinki.

    Sport i rozrywka

    Basen z widokiem na morze (bezpłatne leżaki i parasole, ręczniki za kaucją), basen kryty, jacuzzi, sauna, siłownia, siatkówka plażowa, bilard, masaże, zabiegi kosmetyczne, animacje w dzień, program rozrywkowy wieczorem, muzyka na żywo, dyskoteka,  sporty wodne przy plaży, rozrywka w centrum.

    Dla dzieci

    Brodzik, animacje, wysokie krzesełka, menu dziecięce, łóżeczka niemowlęce.

    Uwagi

    .

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Ecco Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zante Maris to dobrej klasy hotel rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż na Zakynthos i blisko centrum kurortu Tsilivi ze sklepami, barami i tawernami z przepysznym jedzeniem. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym komfort wypoczynku. Pobyt w hotelu Zante Maris to gwarancja udanych wakacji na przepięknej wyspie Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Tsilivi
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe oraz program animacyjny
    • świetne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja/Zakynthos

    Opis

    Zante Maris Hotel znajduje się we wschodniej części wyspy, w Tsilivi, uważanym za jeden z najładniejszych kurortów na Zakynthos. Zaprojektowany w nowoczesnym stylu z elementami charakterystycznymi dla architektury starożytnej, w kształcie litery U, z wewnętrznym dziedzińcem z dużym basenem, otwiera się na morze, z bezpośrednim wejściem na plażę wprost z ogrodu. Hotel położony jest w pobliżu barów i sklepów, a od stolicy wyspy Zakynthos oddalony jest jedynie o 5 km. Goście doceniają eleganckie wnętrza, nowoczesne, przestronne pokoje i bogaty program All Inclusive.

    Lokalizacja

    w Tsilivi, przy plaży, ok. 300 m od centrum, ok. 6 km od lotniska, ok. 200 m od przystanku komunikacji publicznej.

    Wyposażenie

    liczba pokoi - 192, restauracje - 2, windy - 3, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy, recepcja 24h, sklep z pamiątkami, sala TV, taras słoneczny, parking, mini market, wymiana walut, salon urody, opieka lekarska (płatna).

    Basen

    basen odkryty, leżaki i parasole bezpłatne; brodzik dla dzieci; sezonowo otwarty basen kryty z podgrzewaną wodą.

    Pokoje

    klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar (płatny), ogrzewanie, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną i prysznicem, zestaw do parzenia kawy/herbaty. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób.

    Plaża

    publiczna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście, przy hotelu, parasole (płatne), leżaki (płatne).

    Sport i fitness

    siatkówka, tenis stołowy, masaże (płatne), jacuzzi, sauna, bilard (płatny), waterpolo, siłownia.

    Rozrywka

    dzienne animacje, wieczorne animacje.

    Dla dzieci

    menu, brodzik, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie (8.00 - 10.00), lunch (13.00 - 14.30) i obiadkolację (19.00 - 21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje beazalkoholowe i lokalne alkohole między 9.00 a 23.00; przekąski w godzinach 11.00 - 13.00 oraz 15.00 - 17.00; lody (13.00 - 14.30 oraz 19.00 - 21.00); przekąski i napoje poza All Inclusive z 50% rabatem.

    Informacje dodatkowe

    hotel w trakcie kategoryzacji.

    Cena zawiera

    Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

    Cena nie zawiera

    opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

    Obsługa na miejscu

    Opieka anglojęzycznego przedstawiciela (kontakt telefoniczny).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

    Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

    W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

    Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


    Easy Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zante Maris to dobrej klasy hotel rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż na Zakynthos i blisko centrum kurortu Tsilivi ze sklepami, barami i tawernami z przepysznym jedzeniem. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym komfort wypoczynku. Pobyt w hotelu Zante Maris to gwarancja udanych wakacji na przepięknej wyspie Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Tsilivi
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe oraz program animacyjny
    • świetne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Na wschodnim wybrzeżu wyspy, w miejscowości Tsilivi - jednej z głównych miejscowości turystycznych na wyspie. Położony przy jednej z najpiękniejszych plaż na wyspie odznaczonej Błękitna Flagą o łagodnym zejściu do morza, ok. 300 m do centrum miasta z tawernami, barami, restauracjami i sklepami, 6 km od miasta Zakynthos i 8 km od lotniska.

    Hotel

    Kompleks hotelowy zbudowany w 2003 i odnowiony w 2009 roku. 3 piętrowy budynek w kształcie litery U. Do dyspozycji gości restauracja "Ambrosia", 3 bary (przy basenie, na tarasie i na plaży). Na terenie hotelu znajduje się basen, 2 jacuzzi, leżaki i parasole przy basenie, ręczniki plażowe, recepcja 24/h, punkt wymiany walut, minimarket, 3 windy, parking, pralnia, przechowalnia bagażu. Internet bezprzewodowy w lobby. Kącik internetowy.

    Pokoje

    Pokje (łącznie 192) dla max. 3 osób dorosłych niektóre z bocznym widokiem na morze wyposażone w klimatyzację indywidualnie sterowaną, lodówkę/minibar, TV SAT, telefon, sejf, łazienkę z suszarką do włosów, szlafroki i kapcie, balkon lub taras z meblami ogrodowymi. Łóżeczko dla dziecka.

    Wyżywienie

    Formuła All Inclusive.

    Sport i rekreacja

    Sezonowo w hotelu organizowane są animacje dzienne i wieczorne, m. in. rozgrywki sportowe, wieczory greckie, karaoke, bingo, konkursy, dyskoteki, muzyka na żywo, barbecue. Tenis stołowy, bilard, sauna, basen kryty, siłownia, siatkówka na plaży. Na plaży w odległości ok. 200 m wypożyczalnie sprzętu sportowego.

    Dla dzieci

    Brodzik, w Tsilivi znajduje się (nowo oddany 2009 rok) Waterpark. Możliwość wstawienia do pokoju łóżeczek dla małych dzieci (0-2 lat), w restauracji krzesełka dla małych dzieci.

    Wskazówki

    Ze względu na wyśmienita kuchnie oraz znakomitą lokalizację w spokojnym resorcie Tsilivi polecany parom i rodzinom z jednym dzieckiem. Transfer z/na lotnisko: ok. 30 min.

    Dodatkowo płatne

    Minibar, sejf (ok. 10 EUR/tydz.), leżaki i parasole na plaży (ok. 8 EUR/dzień/parasol + 2 leżaki), bilard (ok. 2 EUR/gra), internet W-Fi w lobby przy recepcji (4 EUR/ godz.), ręczniki plażowe depozyt 10EUR. Za dodatkowa opłata jest również masaż, manicure i pedicure. Kącik internetowy (ok. 2 EUR/30 min.).

    Program All Inclusive

    System posiłków all inclusive obowiązuje na terenie hotelu i obejmuje śniadanie w godz. 08.00-10.00, lunch w godz. 13.00-14.30, kolacja w godz. 19.00-21.00. Wszystkie posiłki w formie bufetu. Napoje alkoholowe lokalne (piwo, wino, ouzo, brandy, wódka, gin, rum, vermouth bianco, schnapps, likiery, określone koktajle), bezalkoholowe (zimne napoje, woda, kawa, herbata, czekolada) wydawane są w godz. 09.00- 23.00. Lody kulkowe w godzinach 13:00 - 14:30 oraz 19:00 - 21:00. Po 23.00 napoje w promocyjnej cenie. Ponadto między głównymi posiłkami serwowane są przekąski poranne w godz. 11.00-13.00 oraz przekąski popołudniowe w godz. 15.00-17.00.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Easy Travel, które zostało założone w 2003 roku przez pasjonatów turystyki z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem pracy w branży. Biuro to jest członkiem Polskiej Izby Turystyki. Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez AXA Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji S.A.

    Specjalnością oferty Biura Podróży Easy Travel są wycieczki na wyspy greckie. Dzięki bogatej ofercie i wysokim standardom usługi, klienci mogą wybierać wakacje na Krecie, Rodos, Kos, Korfu, Zakynthos czy Santorini. Co roku Biuro modyfikuje i unowocześnia swój program, tak aby móc zaoferować klientom coś nowego i ciekawego. Personel Biura Podróży Easy Travel to profesjonaliści znający Grecję od każdej strony, wobec czego wakacje stanowią czystą przyjemność.

    Od początku działalności Biuro Podróży Easy Travel stara się zapewnić najwyższy poziom obsługi pasażerów. Dlatego współpracuje ze sprawdzonymi kontrahentami z branży lotniczej: Enter Air, Small Planet czy Travel Service.


    7 islands

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Zante Maris to dobrej klasy hotel rewelacyjnie usytuowany bezpośrednio przy jednej z najpiękniejszych plaż na Zakynthos i blisko centrum kurortu Tsilivi ze sklepami, barami i tawernami z przepysznym jedzeniem. Polecamy miłośnikom plażowania, rozrywek i życia nocnego, a także wymagającym klientom ceniącym komfort wypoczynku. Pobyt w hotelu Zante Maris to gwarancja udanych wakacji na przepięknej wyspie Zakynthos.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja bezpośrednio przy szerokiej i piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitnej Flagi, blisko centrum kurortu Tsilivi
    • komfortowe pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe oraz program animacyjny
    • świetne wyżywienie w ramach opcji All Inclusive, wi fi gratis

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    4

    Region

    Grecja/Zakynthos/Tsilivi

    Opinia 7islands

    Hotel należący do znanej grupy hotelowej Xenos Hotels. Oferuje bardzo dobry standard oraz bogatą formułę all inclusive. Dodatkowym walorem hotelu jest doskonałe położenie przy piaszczystej plaży. Profesjonalna obsługa i miła atmosfera sprawiły, że hotel zyskał wielu stałych Klientów. Dla Gości 7islands oferujemy bezpłatny wstęp do Parku Wodnego Tsilivi 2 razy w tygodniu.

    Położenie

    Na północno-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Tsilivi, ok. 200 m od centrum z barami, tawernami i sklepami, ok. 6 km od stolicy Zakynthos, ok. 12 km od lotniska. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 200 m od hotelu.

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta. Leżaki i parasole dodatkowo płatne, za ręczniki plażowe pobierany jest depozyt.

    Hotel

    Odnowiony w 2012 roku trzypiętrowy obiekt, na terenie którego znajduje się lobby z całodobową recepcją, 2 windy, kącik telewizyjny, restauracja główna, 3 bary (w tym bar przy plaży), Internet Wi-Fi w lobby. Odpłatnie: sejf w recepcji (ok. 10 euro/tydz.), kącik internetowy, mini market, fryzjer, opieka medyczna (na zapytanie). Hotel posiada udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 3*.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 192 pokojami z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, Internet Wi-Fi, telewizję satelitarną, lodówkę, udogodnienia do parzenia kawy i herbaty, szlafroki i kapcie, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf (ok. 10 euro/tydz.), mini bar. Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z bocznym widokiem na morze z możliwością 1 dostawki.

    Wyżywienie

    All inclusive: 3 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (08:00-10:00), obiady (13:00-14:30), kolacje (19:00-21:00). W barze przy basenie i na plaży w godzinach 11:00-13:00 i 15:00-17:00 dostępne są wybrane przekąski, a w barze w godzinach 22:00-00:00 podawane są kanapki. Lody dostępne są w restauracji głównej w godzinach 13:00-14:30 oraz 19:00-21:00. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe dostępne są w barach w godzinach 09:00-23:00. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 23:00 są dodatkowo płatne.

    Sport i rozrywka

    Bezpłatnie: 2 baseny z wodą słodką (w tym jeden podgrzewany, kryty, leżaki i parasole bezpłatne, za ręczniki kąpielowe pobierany jest depozyt), animacje dzienne i wieczorne, sauna, jacuzzi, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa. Odpłatnie: bilard, masaże, centrum SPA, sporty wodne na plaży.

    Dla dzieci

    Brodzik, specjalne menu dla dzieci podczas obiadu, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie).

    Kontakt do hotelu

    www.zantemaris.gr / Tel.: 00 30 269 502 48 30


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

    Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

    Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

    Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


    Mapa Hotelu Zante Maris
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Zakynthos)
    Żółwie Caretta caretta składające jaja na plaży Laganas na Zakynthos w Grecji
    Zatoka Wraku, Navagio na wyspie Zakynthos w Grecji
    Plaża Xigia i Błękitne Groty na Zakynthos
    Zante Town, idealne na wieczorne spacery na greckiej wyspie Zakynthos
    Piękna, piaszczysta plaża Banana Beach na Zakynthos w Grecji
    Mała wysepka Cameo w pobliżu kurortu Laganas na Zakynthos
    Rozrywkowe miasto Laganas na Zakynthos w Grecji
    Okolice plaży Xigia za Zante w Grecji
    Filmy hotelu Zante Maris:
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Zante Maris
    https://youtu.be/3wW4bfqY81M
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Zante Maris

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      5.7
    • Hotel
      6
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.2
    • Atrakcje
      i sport
      5.5
    • Obsługa
      5.2
    HolidayCheck
    Ocena Zante Maris:
    5.5 / 6

    Rewelacyjny hotel! 2018-05-09
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.5
    Bardzo dobry hotel 2017-10-06
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.3

    Hotel bardzo ładny, czysty, tuż przy piaszczystej plaży. Jedzenie bardzo dobre , dużo ale fakt- bard...
    więcej

    5.4
    Polecam wszystkim ten hotel 2008-08-12
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.8

    Hotel bardzo ładny, czysty, miła obsługa, bardzo dobrze umiejscowiony, do centrum miasteczka zaledw...
    więcej

    5.5
    Niezły standard 2008-10-05
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      4.5
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.5

    5.3
    Fajny hotel, polecam 2008-11-24
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      4.8
    • Obsługa
      4.7

    Hotel dobrze położony-przy samej plaży i w samym centrum. Miasteczko małe, sklepy i knajpki, brak dy...
    więcej

    5.3
    Fajny hotel godny polecenia 2010-06-04
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      4.7
    • Obsługa
      5.3

    Byliśmy z żoną i z rodzicami w Zante Maris z Triadą 21-28.05.2010 r. Wszyscy wróciliśmy bardzo zadow...
    więcej

    5.1
    Dobry standart w dobrej cenie 2010-06-10
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.3

    Bardzo dobra kuchnia, niezle programy animacyjne wieczorami. Bardzo grzeczna obsluga. Przed sezonem ...
    więcej

    4.3
    Polecam wszystkim 2010-06-18
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel polecam wszystkim, bardzo dobrze położony, bardzo ładna, czysta i szeroka plaża, łagodne wejsc...
    więcej

    5.8
    W podróż poślubną polecam! 2010-06-20
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      5.3

    Hotel godny polecenia. Jedzenie bardzo smaczne bogate urozmaicenie potraw. Plaża hotelowa bardzo czy...
    więcej

    5.5
    Tylko w Zante Maris 2010-06-27
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.7
    • Obsługa
      5.8

    super położenie przy piaszczystej plaży, długie,łagodne zejście do przejrzystej wody, hotel czysty,k...
    więcej

    5.8
    Wspaniały hotel 2010-08-23
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    5.7
    O krok od morza 2010-09-13
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Doskonały hotel w świetnym miejscu 2010-09-28
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    4.8
    Super hotel! 2010-10-01
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Hotel rewelacyjny, utrzymany na naprawde wysokim poziomie, nie ma sie do czego przyczepic, obsluga p...
    więcej

    5.8
    Leniuchowanie na plaży 2010-10-02
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      4.8
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.8

    Wanna w łazience bardzo niechlujenie obklejona silikonem, ktory w wielu miejsach był spleśniały. Pon...
    więcej

    5.0
    Romantyczny pobyt 2010-10-09
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.3
    Wakacje 2010 2010-10-17
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.3

    Hotel ma bardzo dobre położenie ,z tarasu kawiarni rozpościera się romantyczny widok błękitnego morz...
    więcej

    5.2
    Rewelacyje wakacje 2011-03-08
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      6.0

    Hotel pięknie położony, dość wysoki standard, bardzo miła obsługa. W okolicy dożo sklepów pubów i re...
    więcej

    5.9
    Przytulnie i komfortowo 2011-06-19
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Super hotel na super wakacje! 2011-07-12
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Hotel wart swojej ceny 2011-08-30
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Świetny odpoczynek, cudowne morze 2011-09-08
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Świetne wakacje 2012-05-27
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.8
    Prawdziwa niepodzianka 2012-09-02
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Świetny godny polecenia hotel. 2012-09-12
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.7
    Żadna rewelacja! Daliśmy sie nabrać. 2013-07-12
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      2.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      3.0

    3.7
    Powiedzmy, że ok 2013-08-20
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.8

    w pokoju nie działał nam TV, a z klimatyzacji kapała woda i robiło się bagno koło łóżka, nie mozna b...
    więcej

    4.9
    Tydzień w Zante Maris to za mało 2013-08-31
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      3.7
    • Obsługa
      5.3

    MEGA DOBRE POSIŁKI , fantastyczny personel . Napoje w opcji all -in na wysokim poziomie. Jedyny prob...
    więcej

    5.2
    Super położenie i obsługa, słabe jedzenie. 2013-09-10
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      6.0

    4.3
    Zdecydowanie dobry hotel z przemiłą obsługą 2014-04-08
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      5.0

    4.7
    Miejsce które należy zobaczyć 2015-06-11
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Cudowne wakacje! 2015-08-06
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Pobyt super!!! Wszyscy bardzo mili. Jedzenie pyszne!!! Każdy wieczór ciekawie zaplanowany przez obsł...
    więcej

    5.8
    Goście drugiej kategorii... 2015-09-20
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      3.6
    • Pokoje
      3.8
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      3.8
    • Obsługa
      2.8

    właśnie wróciłam z pobytu w hotelu Zante Maris, Jest to wspaniałe miejsce na spędzenie wolnego czas...
    więcej

    3.4
    Mieszane uczucia 2015-09-25
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      1.0
    • Obsługa
      4.0

    4.2
    Udane wczasy na Zakhintos 2016-10-04
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.3
    • Obsługa
      6.0

    Hotel w doskonałej lokalizacji. Wyjeżdżamy dosyć często i tym razem trudno było znaleźć jakieś minus...
    więcej

    5.5
    Godny polecenia,chociaż.... 2017-06-29
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      3.7

    Bardzo fajne miejsce na wypoczynek,dużo leżaków nad basenem oraz w obrębie fantastycznej plaży.Jedze...
    więcej

    4.7
    Niezły wypoczynek 2017-07-02
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      5.8
    • Pokoje
      4.5
    • Wyżywienie
      4.8
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.8

    fajna,piaszczysta plaża,możliwość spacerowania do miasta czy portu.Z jedzenia zawsze coś można wybra...
    więcej

    5.1
    Cisza, spokój. Polecam 2017-10-17
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      3.0
    • Obsługa
      5.0

    5.0
    Fajny pobyt z jednym "ale" 2017-11-05
    Szczegóły oceny hotelu Zante Maris:
    • Lokalizacja
    • Pokoje
    • Wyżywienie
    • Atrakcje
    • Obsługa

    5.0

    Masz pytania o Hotel Zante Maris? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00