cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
  • Hotel Citrus Waskaduwa, Sri Lanka
1 / 23
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
23.10 - 30.10
już od 1071 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.06 - 20.06
już od 768 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Citrus Waskaduwa
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Citrus Waskaduwa
star 5

Sri Lanka
Ocena hotelu Citrus Waskaduwa:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Citrus Waskaduwa:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 października 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 czerwca 2022

Hotel Citrus Waskaduwa w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 7 km od centrum Kalutary
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

polozenie

  • ok. 7 km od centrum Kalutary
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

plaza

  • publiczna (z częścią prywatną hotelu)
  • piaszczysta

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • sejf
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • zielony dziedziniec
  • taras na dachu
  • taras
  • Wi-Fi, w całym hotelu
  • pralnia: za opłatą
  • sklep z pamiątkami
  • sklepy
  • butik
  • jubiler
  • lekarz
  • miejsca do parkowania
  • parking (w zależności od dostępności), strzeżony
  • 3 sale konferencyjne

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

150

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

basen

  • baseny: 2
  • basen dla dzieci: zewnętrzny, zadaszony, zjeżdżalnia
  • leżaki
  • basen: zewnętrzny
  • leżaki: w cenie
  • parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • menu dla dzieci
    • pokój zabaw
    • plac zabaw
    • basen dla dzieci: zewnętrzny, zadaszony
    • opieka nad dziećmi: za opłatą

    Sport i wellness

    Płatne
    • strefa spa
    • sauna parowa 
    • pokój relaksacyjny 
    • masaże 
    • zabiegi kąpielowe 
    • zabiegi kosmetyczne 
    • centrum Ayurvedy: punkt medyczny
    • sala fitness/siłownia
    • aqua aerobik
    • aqua fitness
    • trening indywidualny
    • stretching
    • joga
    • piłka plażowa
    • minipiłka nożna
    • siatkówka plażowa
    • jazda konna
    • rowery: rowery górskie, rowery trekkingowe
    • szkoła surfingu
    • kitesurfing
    • żeglowanie
    • katamaran
    • snorkeling
    • wycieczki ze snorkelingiem
    • kanu
    • spływ raftingowy
    • narty wodne
    • stand-up paddling
    • skutery wodne
    • parasailing
    • łódź ze szklanym dnem
    • wędkarstwo
    • wędkowanie na otwarty morzu

    rozrywka

    • zajęcia kulinarne
    • zajęcia sportowe
    • lekki program animacyjny
    • wieczory tematyczne
    • wieczory taneczne
    • muzyka na żywo
    • karaoke
    • bilard

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 43 m2
    • widok na morze
    • klimatyzacja
    • sejf (płatny)
    • telefon
    • żelazko
    • lodówka
    • czajnik elektryczny
    • zestaw do przygotowania kawy i herbaty
    • minibar (płatny)
    • Wi-Fi (w cenie)
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    • TV sat.

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: kontynentalne, amerykańskie, angielskie, w formie bufetu, a la carte
    • kolacja: w formie bufetu, a la carte
    • przekąski
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane napoje do posiłków
    • wymagane noszenie opasek all inclusive
    Dwa posiłki plus
  • śniadanie: kontynentalne, amerykańskie, angielskie, w formie bufetu, a la carte
  • wybór obiadu lub kolacji
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: kontynentalne, amerykańskie, angielskie, w formie bufetu, a la carte
    • wybór obiadu lub kolacji
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „Lemon Sun": rodzaje kuchni: azjatycka, chińska, francuska, międzynarodowa, indyjska, włoska, japońska, regionalna, meksykańska, regionalna, tajska, ryby/owoce morza, dania z grilla, dania dietetyczne, menu dla dzieci, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, dania wegańskie, bufet, a la carte, z klimatyzacją, z tarasem
  • restauracja „Sky Lime": rodzaje kuchni: azjatycka, chińska, francuska, międzynarodowa, indyjska, włoska, meksykańska, orientalna, regionalna, hiszpańska, tajska, ryby/owoce morza, dania z grilla, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, dania wegańskie, bufet, a la carte, wybór z menu, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, z tarasem, na plaży, strefa dla palących

  • bary i inne: 3
  • bar „Pomelo hi"
  • kafeteria „Pip n'Sips"
  • bar przy zewnetrznym basenie „Aqua Peel"
  • Dodatkowe informacje
  • kolacja przy świecach: a la carte, stałe menu, wybór z menu, za opłatą, na zapytanie
  • uroczysta kolacja: na zapytanie, rezerwacja wymagana, za opłatą, w formie bufetu
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Sri Lanka / Sri Lanka

    Opis oferty:

    Elegancki i nowoczesny hotel położony tuż przy pięknej, piaszczystej plaży Waskaduwa, z widokiem na turkusowy Ocean Indyjski. Malownicze miejsce - to spełnienie marzeń o słonecznych wakacjach przepełnionych spokojem i cudownymi widokami. Pokoje są starannie zaprojektowane i nowocześnie urządzone europejskimi meblami. Klasyczne smaki w restauracji i oryginalne drinki w hotelowych barach to rozkosz dla podniebienia, a wyjątkowe zabiegi w hotelowym spa, to prawdziwy raj dla ciała i duszy!

    POŁOŻENIE:

    w południowo-zachodniej części Sri Lanki, ok. 6 km od centrum miejscowości WASKADUWA ze sklepami, barami i restauracjami, w pobliżu hotelu sklepy, ok. 55 km od stolicy Sri Lanki - Kolombo; ok. 77 km od lotniska w Kolombo.

    PLAŻA:

    Waskaduwa, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, dojście przez teren hotelu, bez serwisu plażowego.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, nowoczesny, zbudowany w 2014 r., 149 pokoi, 3 piętra, 3 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja Lemon Sun - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i lokalna, dostępne foteliki dla dzieci i dania wegetariańskie; bary: Sky Lime, Aqua Peel, Pomelo Hi, kawiarnia Pips n'Sips; punkt wymiany walut; centrum konferencyjne dla 100 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, usługi pralnicze; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 43 m², nowoczesny, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, minibar (płatny); łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem (płatne na miejscu: ok. 15 USD/noc); balkon lub taras (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 388 m², przy basenie bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; plac zabaw; za opłatą: bilard, The Citron Senses Spa: szeroki wybór zabiegów na twarz i ciało.

    SOFT ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-22.00) w restauracji Lemon Sun; napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe (10.00-19.00) w barze Aqua Peel; kawa, herbata (10.00-23.00) w Pips n'Sips lub Pomelo Hi Bar; wymagane noszenie opasek soft aII inclusive.

    KONTAKT:

    0094/347634634, www.citrusleisure.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Rainbow

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****+

    Opis oferty

     

    Położenie

    Komfortowy, ciekawie zaprojektowany hotel o charakterze resortowym położony na malowniczym, zachodnim wybrzeżu Sri Lanki, zaledwie ok. 7 km do historycznego centrum Kalutary ze znanym zamkiem Richmond i stupą Gangatilaka. Ok. 35 km od centrum stolicy Sri Lanki, ok. 80 km od lotniska w Colombo.

    Plaża

    Obiekt położony bezpośrednio przy publicznej, szerokiej, piaszczystej plaży. Brak serwisu plażowego.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja 24 h, windy, parking, restauracja główna Lemon Sun z kuchnią lokalną i międzynarodową oraz 3 bary: główny Pomelo Hi, coffe shop Pips & Sips oraz bar przy basenie Aqua Peel, taras wypoczynkowy, czytelnia. Na terenie hotelu znajduje się duży basen z wydzieloną częścią dla dzieci, leżaki i parasole oraz ręczniki plażowe przy basenie dostępne bezpłatnie. Za dodatkową opłatą: pralnia, kantor, opieka na dziećmi (na zapytanie).

    Pokoje

    Obiekt dysponuje 140 eleganckimi i nowocześnie urządzonymi pokojami typu superior (o pow. ok. 43 m2), zlokalizowanymi w 3-piętrowym budynku, mogącymi zakwaterować 2 osoby dorosłe oraz 1 osobę na dostawce (możliwość dostawki w formie normalnego łóżka lub rozkładanej sofy). Wszystkie pokoje wyposażone w: łazienkę z prysznicem lub wanną, suszarkę do włosów, szlafrok i klapki kąpielowe, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, sejf i minbar (konsumpcja płatna dodatkowo), zestaw do przygotowania kawy i herbaty oraz balkon z widokiem na ocean. Na zapytanie i potwierdzenie pokoje typu suite (o pow. ok. 67 m2) z wanną z jacuzzi. Możliwość wstawienia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 roku życia - do potwierdzenia na miejscu. Na zapytanie i potwierdzenie pokoje dla osób niepełnosprawnych.

    Wyżywienie

    Śniadania i obiadokolacje serwowane w formie bufetu lub do wyboru 3-4 dania z karty menu w restauracji głównej. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Za dopłatą All Inclusive - dodatkowo lunche oraz lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w barze głównym (10:00-23:00) i w barze przy basenie (10:00-19:00) oraz słodkie przekąski i napoje gorące (10:00-23:00) w Pips & Sips i barze głównym.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi program sportowy i animacyjny w wersji soft: aqua aerobik, siatkówka plażowa, piłka wodna, siłownia. Za dodatkową opłatą: bilard, centrum SPA, centrum sportów wodnych w Bentocie (nurkowanie, windsurfing, wędkowanie, wodne safari).

    Internet

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych obiektu i w pokojach.

    Kategoria lokalna

    Na Sri Lance nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli.

    Naszym zdaniem

    Hotel wyróżniający się doskonałą lokalizacją przy złotej, długiej na 450 m plaży oraz wyśmienitą kuchnią będący bardzo dobrą propozycją na rodzinne wakacje. Goście mogą korzystać z wygodnej formuły All Inclusive oraz dużego wyboru sportów i animacji. Dodatkowo, bliskość Kalutary sprawia, że jest to również idealna propozycja dla osób poszukujących bazy wypadowej do samodzielnego zwiedzania tej części Sri Lanki.

    Strona www

    www.citrusleisure.com

    Opinie klientów


    Program

    Dzień 1

    Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie na 3 godz. przed wylotem samolotu. Przelot samolotem rejsowym (rejs bezpośredni) na trasie Warszawa-Colombo. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
    Dzień 2

    Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie.
    Dzień 11 lub 12

    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych.
    Dzień 12 lub 13

    Wczesne wykwaterowanie z hotelu (śniadanie w postaci pakietów podróżnych), transfer na lotnisko w Colombo. Przelot samolotem rejsowym (rejs bezpośredni) na trasie Colombo- Warszawa. Przylot do Warszawy. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem rejsowym na trasie Warszawa - Colombo - Warszawa (przelot bezpośredni),opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).

    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.
    Uwaga!
    Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2020 r. i mogą ulec zmianie.

    Wycieczki lokalne

    SRI LANKA TOP FAKULTETY

    Rejs rzeką Madu i farma żółwi
    Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
    Cena ok. 40 USD.

    Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
    Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
    Cena od ok. 140 USD.

    FAKULTETY POZOSTAŁE
    White Water Rafting
    Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai".
    Cena od ok. 180 USD

    Park Narodowy Yala (2 dni)
    Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle - fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
    Cena od ok. 175 USD.

    Sigiriya i Dambula
    Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń - również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
    Cena od ok. 95 USD.

    Masaż ayurwedyjski
    (podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
    Cena od ok. 40 USD.

    Rejs - Wieloryby
    Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
    Cena od ok. 100 USD.

    Szczyt Adama
    Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
    Cena od ok. 75 USD.

    Rejs - Delfiny
    Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
    Cena od ok. 95 USD

    Park Narodowy Wilpattu
    Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
    Cena od ok. 95 USD.

    Uwaga!
    Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Inne

    Sri Lanka - informacje ogólne

    Waluta

    1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane. Na Sri Lance nie są akceptowane dolary wynane przed 2006 rokiem i/lub zniszczone, naddarte itp.
    Szczepienia
    Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.
    Transport
    Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.
    Godziny pracy

    Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.
    Święta

    Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2021/2022 Poya przypada m.in: 20.10.2020, 18.11.2020, 18.12.2020, 17.01.2021, 16.02.2021, 18.03.2021, 16.04.2021. Zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych obowiązuje również w święta państwowe i religijne.

    Czas

    + 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.
    Orientacyjne ceny
    Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.
    Napiwki

    Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.
    Elektryczność

    220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
    Telefony

    Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
    Ważne telefony i adresy:
    Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58.
    Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail:

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny na Sri Lance, trwa od początkulistopadado końca marca.

    Wizy

    Wiza lankijska:

    Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagany jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od datywjazdu na terytorium Republiki Sri Lanki oraz wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza lankijska:

    Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagany jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od datywjazdu na terytorium Republiki Sri Lanki oraz wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    BestReisen

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Luksusowy Hotel otwarty w 2014 roku, znajduje się tuż przy 400 metrowej plaży. Nowocześnie urządzone wnętrza i zapierające dech w piersiach widoki, wyśmienita kuchnia i luksusowe zakwaterowanie w połączeniu z magią owoców cytrusowych, położonych na wspaniałym złotożółtym półksiężycu wzdłuż zachodniego wybrzeża Sri Lanki pozwolą na przyjemne spędzenie wakacji.

    Położenie

    Przy plaży w miejscowości Waskaduwa położony, zaledwie 37 km od handlowej stolicy Kolombo oraz ok 80 km od międzynarodowego lotniska Kolombo.

    Wyposażenie

    Hol powitalny z recepcją, restauracja główna 'Lemon Sun' z daniami kuchni międzynarodowej w formie bufetu, restauracja 'Sky Lime' otwarta na różne wieczory tematyczne, 'Pip's 'n Sip's' z lekkimi przekąskami i daniami. Bar 'Pomelo Hi', Poolbar, basen z oddzielnym brodzikiem dla dzieci, jubiler, małe sklepy i bezpłatne WI-FI.

    Pokoje

    Hotel Citrus Waskaduwa oferuje 140 pokoi typu superior (43m2), które zostały starannie zaprojektowane z zachowaniem wyjątkowych szczegółów. Wszystkie pięknie urządzone przy pomocy nowoczesnych europejskich mebli i drewnianych podłóg są w pełni wyposażone. Telewizor LCD z dostępem do kanałów telewizji kablowej, dobrze zaopatrzony minibar, bezpłatny zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf, telefon z funkcją IDD, bezpłatne WiFi i wspaniały widok na Ocean Indyjski.

    Wyżywienie

    HB: Śniadania i obiadokolacje w formie bufetów. All Inclusive: Śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

    Sport i rozrywka

    Codziennie wieczorna rozrywka, siłownia, bilard, basen. Wellness Spa składa się z wielu pawilonów i oferuje bogatą ofertę masaży i zabiegów.

    Uwagi

    Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 35 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 40 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne).

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    położony na zachodnim wybrzeżu Sri Lanki, zaledwie ok. 7 km do historycznego centrum Kalutary. Ok. 35 km od centrum stolicy Sri Lanki, ok. 80 km od lotniska w Colombo.

    PLAŻA

    położony przy publicznej, szerokiej, piaszczystej plaży. Brak serwisu plażowego.

    HOTEL

    Trzy piętrowy budynek hotelowy polożony w zadbanym ogrodzie. Przyjazna atmosfera, spokojna okolica oraz doskonała lokalna kuchnia to główne atuty hotelu.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, restauracja Lemon Sun, kawiarnia, bar przy basenie, bar Pomelo. Usługi pralni chemicznej, kantor, informacja turystyczna oraz wypożyczalnia samochodów. Centrum biznesowe i sale konferencyjne dla małych grup.

    INTERNET

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w miejscach ogólnodostępnych obiektu i w pokojach.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    bezpłatnie duży basen z wydzieloną częścią dla dzieci, leżaki i parasole, ręczniki plażowe, aqua aerobik, siatkówka plażowa, piłka wodna, bilard, siłownia. odpłatnie centrum Spa, sporty wodne.

    DLA DZIECI

    wydzielona część w basenie, bezpłatnie łóżeczka na zamówienie przed wylotem.

    ZAKWATEROWANIE

    Pokoje typu superior dwuosobowe z możliwością jednej dostawki o powierzchni 43m, wyposażone w klimatyzację, łazienkę, TV/SAT, telefon, sejf, zestaw do kawy i herbaty, odplatny mini bar oraz balkon.

    WYŻYWIENIE

    HB śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Soft All inclusive All inclusive śniadania, obiady i kolacje serwowane w formie bufetu lub do wyboru 3-4 dania z karty menu w restauracji głównej. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-23.00 wyznaczonych barach.

    INFORMACJE DODATKOWE

    citrusleisure.com/waskaduwa/

    CENA

    Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: wycieczek fakultatywnych, dodatkowych ubezpieczeń zdrowtonych oraz od kosztów rezygnacji. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk). Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD. Wiza może zostać także wydana po przylocie na lotnisku, co wiąże się z opłatą 40 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.SZCZEPIENIA, SŁUŻBA ZDROWIA Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zalecane jest zaszczepienie się przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. W sprawie szczegółowej i aktualnej informacji dotyczącej szczepień należy kontaktować się z wojewódzką stacją sanitarno - epidemiologiczną. Koszt dziennego pobytu w szpitalu publicznym wynosi ok. 30 USD. Opłata ta nie uwzględnia kosztów usługi lekarskiej i podanych lekarstw.Polskie placówki dyplomatyczne Brak polskiej placówki dyplomatycznej. Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Konsulat RP w Kolombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd.Colombo 03 Sri Lanka tel. (00-9411) 256 56 12, 693 307 fax. (00-9411) 266 96 39 kenbalendra@hotmail.com Przedstawicielstwa dyplomatyczne akredytowane w Polsce Ambasada Demokratyczno-Socjalistycznej Republiki Sri Lanki Al. Wilanowska 313 A 02-665 Warszawa tel.: 853 88 96, 853 88 97 fax: 843 53 48 lankaemb@medianet.pl www.srilanka.pl www.ceylontea.com.pl


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Nekera

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    SRI_LANKA

    Położenie

    bezpośrednio przy plaży Waskaduwa. Do centrum Waskaduwy ok. 7 km. Lotnisko w Kolombo ok. 37 km. Transfer z lotniska ok. 2,5 godz.

    Plaża

    publiczna, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Długość około 400 m. Nie ma serwisu plażowego.

    Wyposażenie

    hotel ze 149 pokojami. Recepcja, lobby, restauracja, 3 bary, kawiarnia, kantor, winda. W pięknym ogrodzie z widokiem na ocean znajduje się basen (wydzielona część dla dzieci) z barem. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. 

    Wyżywienie

    2 posiłki All Inclusive: trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.- 23.00.

    Internet

    WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

    Zakwaterowanie

     Pokoje superior: ok. 43 m kw., wyposażone w zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, minibar, klimatyzacja, sejf, TV sat, telefon, łazienka z prysznicem lub z wanną, WC, suszarka. Balkon lub taras z widokiem na morze. Wariant ekonomiczny.

    Sport

    siłownia, siatkówka. Za opłatą bilard i sporty wodne na plaży.

    Wellness

    za opłatą zabiegi i masaże w centrum spa.

    Dzieci

    brodzik i plac zabaw dla dzieci.

    Rozrywka

    programy animacyjne.  

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Sri Lanka, Sri Lanka

    Położenie

    bezpośrednio przy plaży. Do centrum Kalutary ok. 3 km. Transfer z lotniska ok. 2,5 godz.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    hotel ze 149 pokojami. Restauracja, bar, kawiarnia. W ogrodzie znajduje się basen z barem przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. www.citrusleisure.com.

    Wyżywienie

    Z 2 posiłkami.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.-24.00.

    Internet

    WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3A): ok. 43 m kw., zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, minibar, klimatyzacja, sejf, TV sat, telefon, łazienka z prysznicem, WC, suszarka. Balkon lub taras z widokiem na morze. Wariant ekonomiczny (A2S).

    Sport

    siłownia, siatkówka. Za opłatą bilard i sporty wodne na plaży.

    Wellness

    za opłatą zabiegi i masaże w centrum spa.

    Dzieci

    brodzik i plac zabaw dla dzieci.

    Rozrywka

    programy animacyjne.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann X

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Sri Lanka, Sri Lanka

    Położenie

    bezpośrednio przy plaży. Do centrum Kalutary ok. 3 km. Transfer z lotniska ok. 2,5 godz.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    hotel ze 149 pokojami. Restauracja, bar, kawiarnia. W ogrodzie znajduje się basen z barem przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. www.citrusleisure.com.

    Wyżywienie

    Z 2 posiłkami.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.-24.00.

    Internet

    WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3A): ok. 43 m kw., zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, minibar, klimatyzacja, sejf, TV sat, telefon, łazienka z prysznicem, WC, suszarka. Balkon lub taras z widokiem na morze. Wariant ekonomiczny (A2S).

    Sport

    siłownia, siatkówka. Za opłatą bilard i sporty wodne na plaży.

    Wellness

    za opłatą zabiegi i masaże w centrum spa.

    Dzieci

    brodzik i plac zabaw dla dzieci.

    Rozrywka

    programy animacyjne.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Sri Lanka, Sri Lanka

    Położenie

    bezpośrednio przy plaży. Do centrum Kalutary ok. 3 km. Transfer z lotniska ok. 2,5 godz.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    hotel ze 149 pokojami. Restauracja, bar, kawiarnia. W ogrodzie znajduje się basen z barem przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. www.citrusleisure.com.

    Dostęp do internetu

    WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3A): ok. 43 m kw., zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, minibar, klimatyzacja, sejf, TV sat, telefon, łazienka z prysznicem, WC, suszarka. Balkon lub taras z widokiem na morze. Wariant ekonomiczny (A2S).

    Wyżywienie

    Z 2 posiłkami.

    Sport

    siłownia, siatkówka. Za opłatą bilard i sporty wodne na plaży.

    Wellness

    za opłatą zabiegi i masaże w centrum spa.

    Dzieci

    brodzik i plac zabaw dla dzieci.

    Rozrywka

    programy animacyjne.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.-24.00.


    Mapa Hotelu Citrus Waskaduwa
    Zdjęcia lokalizacji (Sri Lanka)
    wakacje na pięknych plażach Sri Lanki - Beruwala, Bentota, Negombo, Unawatuna
    Wakacje na Sri Lance, słonie w Pinnawali
    Kolorowe rybackie łodzie rybackie na plażach Sri Lanki
    Atrakcja turystyczna Sri Lanki czyli rybacy na palach
    Wakacje na Sri Lance, plantacje cejlońskiej herbaty
    Wycieczka na Sigiriya czyli Lwią Skałę na Sri Lance
    Tradycyjne lankijskie maski produkowane w Galle na Sri Lance
    Gwarna promenada i fort w Galle - wakacje na Sri Lance

    Opinie o Hotelu Citrus Waskaduwa

    Citrus Waskaduwa - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj superior
    2 os. pokoj superior
    2 os. pokój suite
    1 os. pokój suite
    Junior Suite
    Pokój dwuosobowy - Superior

    Citrus Waskaduwa - Możliwości wyżywienia:


    Citrus Waskaduwa - miasta wylotu:


    Citrus Waskaduwa - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Citrus Waskaduwa? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00