cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
1 / 20
Ocena
hotelu:
4.5 / 5
Najbliższy termin
03.10 - 11.10
już od 5351 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
21.10 - 22.10
już od 106 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Royal Palms
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Royal Palms
star 4

Sri Lanka
Ocena hotelu Royal Palms:
4.5 / 5
Średnia z 9 opinii
Szczegóły oceny hotelu Royal Palms:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.8
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 października 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 21 października 2022

Hotel Royal Palms w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum Kalutary
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 140 min

polozenie

  • ok. 3 km od centrum Kalutary
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 140 min

plaza

  • bezpośrednio przy piaszczystej plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie, w recepcji/lobby: w cenie, w barze: w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • kantor
  • sejf: w cenie
  • winda
  • ogród
  • recepcja
  • sklep z pamiątkami
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • parking (w zależności od dostępności), strzeżony: w cenie, parking, niezadaszony: w cenie

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

129

Kategoria lokalna

4,5 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: w cenie, zewnętrzny, łóżko plażowe : w cenie, zadaszenie przeciwsłoneczne: w cenie
  • basen dla dzieci: 2-12 lat, w cenie, zewnętrzny, wydzielona część basenu dla dzieci
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • plac zabaw
    • łóżeczko dla dzieci/niemowląt: na zapytanie, w cenie
    •  basen dla dzieci: 2-12 lat, w cenie, zewnętrzny, wydzielona część basenu dla dzieci
    • opieka nad dziećmi: za opłatą, płatność gotówką
    • menu dla dzieci

    Sport i wellness

    W cenie
    • sala fitness/siłownia
    •  aqua aerobik
    • aqua fitness
    • ćwiczenia relaksacyjne
    • stretching
    • joga
    • siatkówka
    • siatkówka plażowa
    Płatne
    • masaże: w ofercie firmy zewnętrznej
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne: w ofercie firmy zewnętrznej
    • squash: w ofercie firmy zewnętrznej
    • tenis
    • rowery górskie
    • strefa spa: codziennie 10:00 - 18:00, w ofercie firm zewnętrznych

    rozrywka

    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • rzutki za opłatą
    • bilard za opłatą

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 1-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy deluxe DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 38 m2
    • widok na morze/na basen
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • TV sat.
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą
    • czajnik elektryczny
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    Suita junior JSX1
    • 2-3 os.
    • ok. 84 m2
    • pokój dzienno-sypialny
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • prysznic lub wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • TV sat.
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą
    • czajnik elektryczny
    • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty

    Wyżywienie

    All inclusive
    •  śniadanie: codziennie 07:00 - 09:30, w formie bufetu
    • obiad: codziennie 13:00 - 15:00, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 19:30 - 22:00, w formie bufetu
    • przekąski: codziennie
    • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie
    • wymagane noszenie opasek all inclusive
    Dwa posiłki
    • śniadanie: codziennie 07:00 - 09:30, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 19:30 - 22:00, w formie bufetu
    Śniadania
    •  śniadanie: codziennie 07:00 - 09:30, w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • główna restauracja „Ranthalu": rodzaje kuchni: azjatycka, chińska, międzynarodowa, indyjska, włoska, śródziemnomorska, regionalna, menu dla niemowląt: za opłatą, na zapytanie, rezerwacja wymagana, dania dietetyczne: za opłatą, potrawy bezglutenowe: w cenie, na zapytanie, rezerwacja wymagana, menu dla dzieci: za opłatą, dania lekkostrawne: za opłatą, dania wegetariańskie: za opłatą, dania wegańskie: za opłatą, na zapytanie, rezerwacja wymagana, bufet, za opłatą, codziennie 07:00 - 22:00, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój

  • bary i inne: 3
  • bar „Cabana": codziennie 11:00 - 00:00, za opłatą, wliczone w all inclusive
  • lounge bar „Hurricane": codziennie 10:00 - 00:00, za opłatą, wliczone w all inclusive
  • bar przy zewnętrznym basenie „Kalapuwa": codziennie 10:00 - 18:00, za opłatą, wliczone w all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Idealnie położony przy pięknej plaży, w otoczeniu bujnej, tropikalnej przyrody, której intensywna zieleń harmonizuje z ciepłą, intensywną kolorystyką budynków otaczających malowniczy basen. Ekskluzywna, kolonialna architektura wnętrz, dekorowanych rzeźbami, eleganckimi, drewnianymi detalami i roślinami. Znakomite potrawy wielu kuchni serwowane są w restauracjach o indywidualnie dobranym wystroju. Miła i kompetentna obsługa, pełen profesjonalizm w zapewnieniu udanych wakacji nawet najbardziej wymagającym Gościom.

    Położenie:

    w miejscowości KALUTARA, 2 km od centrum, bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży; ok. 90 km od portu lotniczego i ok. 40 km od stolicy Sri Lanki, Colombo.

     

    Hotel:

    pięciogwiazdkowy, luksusowy, położony bezpośrednio przy plaży Tangerine, 2 baseny, w tym jeden dla dzieci, ponad 120 pokoi, 2 restauracje serwujące zarówno dania kuchni lokalnej jak i międzynarodowej, 3 bary, dyskoteka, pokój gier, Coffee Shop, SPA, salon piękności, centrum fitness, całodobowy room-service, możliwość wynajęcia opiekunki do dziecka, sklepy z pamiątkami, kort tenisowy, kort do squasha.

     

    Pokój:

    2-os., luksusowy, bardzo przestronny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telefon, mini-bar, balkon lub taras z widokiem na ogród lub morze, telewizor, sejf.

     

    Sport i rozrywka:

    2 baseny, tenis stołowy i ziemny, badminton, sporty wodne na plaży (windsurfing, parasailing); centrum SPA, animacje przy basenie, dyskoteka w hotelu.


    Cena zawiera:

    • przelot,
    • transfery lotnisko - hotel - lotnisko,
    • zakwaterowanie,
    • wyżywienie - śniadania i obiadokolacje,
    • opiekę rezydenta
    • ubezpieczenie KL i NW

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Sri Lanka / Sri Lanka

    Opis oferty:

    Idealnie położony przy pięknej plaży, w otoczeniu bujnej, tropikalnej przyrody, której intensywna zieleń harmonizuje z ciepłą kolorystyką budynków otaczających malowniczy basen. Ekskluzywna, kolonialna architektura wnętrz dekorowanych rzeźbami, eleganckimi, drewnianymi detalami i roślinami. Znakomite potrawy wielu kuchni serwowane są w restauracjach o indywidualnie dobranym wystroju. Miła i kompetentna obsługa, pełen profesjonalizm w zapewnieniu udanych wakacji nawet najbardziej wymagającym Gościom.

    POŁOŻENIE:

    ok. 2 km od centrum miejscowości KALUTARA, ok. 50 km od stolicy Sri Lanki - Kolombo; ok. 75 km od lotniska w Kolombo.

    PLAŻA:

    Waksaduwa, szeroka, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu, bez serwisu plażowego; bar.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, luksusowy, odnowiony w 2008 r., 129 pokoi, 9 budynków, 2-3 piętra, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Ranthalu - dania w formie bufetu, wieczory tematyczne, 2 restauracje á la carte: Cabana - owoce morza, Japanese - kuchnia japońska; we wszystkich restauracjach foteliki dla dzieci i dania wegetariańskie, 2 bary: w loobby i przy basenie; punkt wymiany walut, 2 sklepy z biżuterią, butik z upominkami; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: całodobowy room-service, opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    deluxe:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², luksusowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, lodówka, sejf, internet bezprzewodowy (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, siatkówka, rzutki, aqua aerobic, boccia, water polo; w pobliskim hotelu Tangerine za opłatą: tenis, squash, badminton, sauna, łaźnia, jacuzzi.

    ALL INCLUSIVE (ZA DOPŁATĄ):

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (16.00-17.00) w wyznaczonym barze/restauracji; wyznaczone napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wybranych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0094/0342228113, www.tangerinehotels.com

    GRATIS:

    Wi-Fi


    Rainbow

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****+

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel położony jest w miejscowości Kalutara, ok. 4 km od centrum z szerokim wyborem restauracji, knajpek oraz sklepów. Budynek hotelowy znajduje się w pięknym ogrodzie, tuż przy szerokiej plaży z pięknym widokiem na Ocean Indyjski. Do lotniska w Colombo ok. 80 km.
    Plaża:

    Obiekt usytuowany bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży. Brak serwisu plażowego.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, restauracja główna Ranthalu (w restauracji organizowane są wieczory tematyczne m.in. włoski, chiński, lankijski), 2 restauracje a’la carte: japońska i Cabana serwująca dania kuchni międzynarodowej i dania z grilla, kawiarnia,2 bary oraz swim-up bar tuż przy basenie. Ponadto: duży basen o nieregularnym kształcie z łagodnym wejściem (zewnętrzne jacuzzi bezpłatne), oraz brodzik dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie oraz w ogrodzie dostępne bezpłatnie. Płatne dodatkowo: sklep z pamiątkami.
    Pokoje:

    Hotel posiada 129 elegancko urządzonych, przestronnych pokoi. Pokoje deluxe, o pow. ok. 35 m2, wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, minibar (2 butelki wody dziennie, pozostała konsumpcja płatna dodatkowo), zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, zagospodarowany balkon lub taras.
    Wyżywienie:

    Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Za dopłatą All Inclusive: 3 posiłki w formie bogatego bufetu serwowanego w restauracji głównej, przekąski w kawiarni (11:00-12:00), kawa i ciastko (15:30-17:00), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w wybranym barze (11:00-23:00), wybrane koktajle, piwo lane. Za opłatą: wina, piwo butelkowe, importowane napoje, soki ze świeżych owoców, espresso, cappuccino.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi animacje w wersji soft: aerobik przy basenie, boccia, golf. Wieczorami muzyka na żywo, wieczorne show. Ponadto: siłownia. Dostępne w hotelu Tangerine: tenis stołowy, rzutki, badminton, boisko do siatkówki plażowej, plac zabaw dla dzieci (na tereniehotelu Tangrine). Za opłatą: bilard (ok. 4 USD/1h), kort tenisowy, squash. Centrum Spa w hotelu Tangerine (zabiegi płatne dodatkowo).
    Internet:

    Bezpłatny Internet Wi-Fi dostępny w pokojach, lobby, restauracji i wybranych barach.
    Kategoria lokalna:

    Na Sri Lance nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli.
    Strona www:

    www.tangerinehotels.com
    Naszym zdaniem:

    Elegancki hotel o wysokim standardzie świadczonych usług, cieszący się bardzo dobrymi opiniami wśród Gości. Położenie w pięknym ogrodzie, eleganckie pokoje i bardzo dobre wyżywienie to gwarancja udanego wypoczynku. Dodatkowym atutem jest bliskość miejscowości Kalutara, co pozwoli na samodzielne odkrywanie lokalnych atrakcji.

    Program

    Dzień 1

    Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie na 3 godz. przed wylotem samolotu. Przelot samolotem rejsowym (rejs bezpośredni) na trasie Warszawa-Colombo. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
    Dzień 2

    Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie.
    Dzień 11 lub 12

    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych.
    Dzień 12 lub 13

    Wczesne wykwaterowanie z hotelu (śniadanie w postaci pakietów podróżnych), transfer na lotnisko w Colombo. Przelot samolotem rejsowym (rejs bezpośredni) na trasie Colombo- Warszawa. Przylot do Warszawy. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem rejsowym na trasie Warszawa - Colombo - Warszawa (przelot bezpośredni),opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).

    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.
    Uwaga!
    Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2020 r. i mogą ulec zmianie.

    Wycieczki lokalne

    SRI LANKA TOP FAKULTETY

    Rejs rzeką Madu i farma żółwi
    Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
    Cena ok. 40 USD.

    Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
    Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
    Cena od ok. 140 USD.

    FAKULTETY POZOSTAŁE
    White Water Rafting
    Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu „Most nad rzeką Kwai”.
    Cena od ok. 180 USD

    Park Narodowy Yala (2 dni)
    Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle – fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
    Cena od ok. 175 USD.

    Sigiriya i Dambula
    Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń – również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
    Cena od ok. 95 USD.

    Masaż ayurwedyjski
    (podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
    Cena od ok. 40 USD.

    Rejs – Wieloryby
    Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
    Cena od ok. 100 USD.

    Szczyt Adama
    Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
    Cena od ok. 75 USD.

    Rejs – Delfiny
    Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
    Cena od ok. 95 USD

    Park Narodowy Wilpattu
    Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
    Cena od ok. 95 USD.

    Uwaga!
    Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Inne

    Sri Lanka - informacje ogólne

    Waluta

    1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane. Na Sri Lance nie są akceptowane dolary wynane przed 2006 rokiem i/lub zniszczone, naddarte itp.
    Szczepienia
    Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.
    Transport
    Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.
    Godziny pracy

    Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.
    Święta

    Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2020/2021 Poya przypada m.in: 30.10.2020, 29.11.2020, 29.12.2020, 28.01.2021, 26.02.2021, 28.03.2021, zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych obowiązuje również w święta państwowe i religijne.

    Czas

    + 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.
    Orientacyjne ceny
    Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.
    Napiwki

    Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.
    Elektryczność

    220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
    Telefony

    Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
    Ważne telefony i adresy:
    Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58.
    Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail:

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny na Sri Lance, trwa od początkulistopadado końca marca.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza lankijska:

    Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagany jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od datywjazdu na terytorium Republiki Sri Lanki oraz wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

    Wizy

    Wiza lankijska:

    Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagany jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od datywjazdu na terytorium Republiki Sri Lanki oraz wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Sri Lanka/Sri Lanka

    Kategoryzacja hotelu

    kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 4*

    Położenie

    - przy plaży - ok. 3 km od centrum Kalutary - ok. 45 km od stolicy Kolombo - ok. 80 km od lotniska w Kolombo

    Plaża

    - piaszczysta, długa - łagodne zejście

    Pokoje

    Pokój Deluxe - klimatyzacja indywidualna - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - TV Sat, czajnik, sejf, mini bar - Wi-Fi (płatny) - balkon/taras Pokój Junior Suite - wyposażenie pokoju deluxe - część dzienna i sypialnia - 2 WC Pokój Standardowy Promo - pokój w cenie promocyjnej, może się rożnić standardem i położeniem od pokoi deluxe

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen - leżaki i parasole - siłowania, badminton, siatkówka - tenis stołowy, boule, rzutki - programy animacyjne - muzyka na żywo Płatne - bilard - SPA - korty tenisowe z oświetleniem i squash w sąsiednim hotelu (Tangerine Beach)

    Dla dzieci

    - brodzik - plac zabaw

    Wyżywienie

    BB: Śniadania.  HB: Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje  do kolacji dodatkowo płatne). All inclusive: sniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, popołudniowe przekąski, podwieczorek. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w godz 10:00 - 24:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - restauracja a la carte (kuchnia japońska) - 3 bary

    Dodatkowe informacje

    - dyskoteka - night club - centrum biznesowo-konferencyjne - Wi Fi (płatne) - pralnia, fryzjer - mini market, biblioteka - www.tangerinehotels.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 w dniu wylotu), transfer lotnisko - hotel - lotnisko, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela kontrahenta,  wyżywienie zgodne z wykupioną ofertą,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Ważne informacje wizowe

    Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk).  Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD.  Wiza może zostać także wydana po przylocie na lotnisku, co wiąże się z opłatą 40 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Ecco Travel

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Sri Lanka

    Opis

    • Jeden z najbardziej eleganckich hoteli na wyspie
    • Lokalizacja tuż przy pięknej, szerokiej, piaszczystej plaży Kalatura
    • Do dyspozycji gości jest 129 ekskluzywnych pokoi, wyposażonych w najnowocześniejsze udogodnienia
    • Restauracje na terenie hotelu serwują znakomite, urozmaicone dania 

    Lokalizacja

    w Kalutara, ok. 80 km od lotniska, przy plaży.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 129, restauracje: 3, bary: 2, baseny odkryte: 1, internet, biblioteka, parking (płatny), salon urody (płatny w hotelu Tangerine Beach), wymiana walut, recepcja, informacja turystyczna, sklepy, bar przy basenie, lobby, taras słoneczny, recepcja 24h, ogród.

    Basen

    basen odkryty, leżaki (płatne), parasole (płatne), brodzik.

    Pokoje

    łazienka z wanną lub prysznicem, klimatyzacja, zestaw do parzenia kawy/herbaty, internet bezprzewodowy, telewizja, sejf, mini bar/lodówka (płatne) Typ pokoju -

    W cenie zakwaterowanie w pokojach deluxe.

    Plaża

    leżaki (płatne), parasole (płatne), piaszczysta, przy hotelu.

    Sport i fitness

    sauna (płatna w hotelu Tangerine Beach), jacuzzi (płatne w hotelu Tangerine Beach), siłownia, siatkówka, tenis ziemny (płatny w hotelu Tangerine Beach), tenis stołowy (w hotelu Tangerine Beach), squash (płatne w hotelu Tangerine Beach), waterpolo, badminton.

    Rozrywka

    animacje, dyskoteka.

    Dla dzieci

    plac zabaw (płatny w hotelu Tangerine Beach), opiekunka (na żądanie), menu.

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive.

    Informacje dodatkowe

    Należy zwrócić uwagę, że podczas występującego raz w miesiącu święta religijnego "POYA" bez wcześniejszego ostrzeżenia bary są zamykane. W tym czasie występuje prawny zakaz podawania alkoholu na terenie hotelu.

    Świadczenia

    • przelot na trasie Polska - Colombo - Polska
    • opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW
    • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
    • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą

    Cena nie zawiera

    • dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego
    • dopłaty do pokoju pojedynczego
    • dopłat do pokoi o wyższym standardzie
    • wycieczek fakultatywnych
    • w przypadku rezerwacji dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci - jedno z dzieci nie ma dostawki i śpi z rodzicami
    • koszty wizy lankijskiej.
    • miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

    Obsługa na miejscu

    Ograniczona obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. polskim przez cały rok. Obsługa zawiera: spotkanie , kontakt telefoniczny. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

    Informacje wizowe


    ​Władze Sri Lanki zaprzestały wydawania wiz wjazdowych na lotnisku w Colombo. Obecnie istnieje obowiązek wyrobienia wizy poprzez  system online.

    Władze Sri Lanki wprowadziły bezpłatne wizy turystyczne dla obywateli Polski (polski paszport) w okresie pobytu od 26.02.2020 do 30.04.2020. Maksymalna długość pobytu do 30 dni. 

    Wizę można uzyskać za pośrednictwem strony internetowej www.eta.gov.lk - w cenie 35 USD/os.
    Ecco Travel nie pośredniczy w uzyskaniu wiz wjazdowych na Sri Lankę.

    Należy posiadać paszport ważny 6 miesięcy od daty powrotu.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


    Triada

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie
    bezpośrednio przy długiej, szerokiej i piaszczystej plaży, w ogrodzie palmowym, ok. 3 km od centrum stolicy prowincji Kalutara, 80 km od lotniska w Colombo.
    Hotel
    Obiekt składa się z jednego 3-kondygnacyjnego budynku, posiada 124 pokoje. Na terenie hotelu znajdują się: 3 restauracje w tym 1 restauracja z bufetem oraz 2 à la carte serwujące dania kuchni lokalnej oraz śródziemnomorskiej (za dodatkową opłatą, wymagana rezerwacja), Snack Bar, Pool Bar, basen o gł. 1,45 m – 1,75 m (leżaki i parasole bezpłatne), sala konferencyjna oraz za dodatkową opłatą: pralnia, fryzjer, minimarket. Akceptowane karty kredytowe: Visa, Mastercard. Doba hotelowa kończy się o godz.10:00.
    Pokoje
    1-, 2-osobowe, z możliwością dostawki, luksusowo urządzone, łazienka, telefon, TV SAT, klimatyzacja sterowana centralnie, suszarka, czajnik, balkon, sejf oraz za dodatkowa opłata minibar.
    Wyżywienie
    Śniadania (kawa, herbata – bezpłatne) i obiadokolacje (napoje dodatkowo płatne) w formie bufetu. Możliwość dokupienia systemu All Inclusive (ALL), który obejmuje 5 posiłków dziennie w formie bufetu: śniadanie 07:30-10:00, przekąski 11:00-12:00, lunch 12:30-14:30, podwieczorek 15:30-17:00, kolacja 19:30-21:30. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalne bezpłatne w godz. 10:00-00:00. Dodatkowo płatne sa importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz soki ze świeżych owoców. Na terenie hotelu znajdują się: 3 restauracje w tym 1 restauracja z bufetem oraz 2 à la carte serwujące dania kuchni lokalnej oraz śródziemnomorskiej (za dodatkowa opłata, wymagana rezerwacja).
    Rozrywka
    W hotelu w trakcie sezonu organizowane sa animacje dla dorosłych, dyskoteka, muzyka na żywo. Do dyspozycji gości hotelowych siłownia, pokój gier, fitness, tenis, squash (za dodatkowa opłata oświetlenie) oraz za dodatkowa opłata: Ayurveda, centrum SPA, bilard, jacuzzi.
    Dzieci
    hotel oferuje: 2 brodziki o gł. 0,50 m, plac zabaw, miniklub, w sezonie animacje.
    Kontakt
    tel. 0094 034 22 28 113, www.tangerinehotels.com

    BestReisen

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Klimatyczny hotel z duszą. Lokalny styl architektoniczny, komfort, błoga atmosfera, wokoło tropikalna roślinność i przepiękna plaża.

    Położenie

    Przy piaszczystej, długiej plaży ocienionej gajem palm kokosowych, 3 km od centrum miasteczka Kalutara (tradycyjny port rybacki, świątynia buddyjska, zamek, bazar) , 44 od stolicy w Colombo, 79 km od lotniska. W pobliżu linia kolejowa Colombo- Galle.

    Wyposażenie

    Elegancki hol powitalny z urokliwymi miejscami do wypoczynku, całodobową recepcją, punktem wymiany walut, barem z tarasem, restauracja główna z częścią zewnętrzną  (bufety lub menu, wieczory tematyczne: lankijskie, chińskie, włoskie), Palmetto Coffe Shop (24 h), restauracja orientalna (specjalność: ryby i owoce morza), bar przy basenie z siedziskami w wodzie, klub nocny, sklepiki, centrum biznesowe i sala konferencyjna, wypożyczalnia książek, pralnia.

    Pokoje

    Przestrzenne, gustowne, nawiązujące do stylu lankijskiego (naturalne barwy, tekowa podłoga, dekoracje i zasłony z lokalnych materiałów), łazienka z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV sat (LED), telefon, minibar, sejf, łącza internetowe, biurko, miejsce wypoczynku dziennego. Pokoje suites i executive są większe, maja patio lub balkon (widok na ocean).

    Wyżywienie

    BB: Śniadania w formie bufetów HB: Śniadania i obiadokolacje.

    Sport i rozrywka

    Malowniczo usytuowany owalny basen z tarasem słonecznym, mostkiem, wysepką, jacuzzi, bilard, siatkówka, badminton, centrum odnowy biologicznej (masaże, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacyjne, terapie ajurwedyjskie), program rozrywkowy wieczorem, tradycyjna muzyka na żywo, raz lub dwa razy w tygodniu dyskoteka, w sąsiednim hotelu tenis ziemny i squash, tenis stołowy.

    Dla dzieci

    Część płytsza w basenie, łóżeczka niemowlęce.

    Uwagi

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 30 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 35 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne)

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    ok. 2 km od centrum miejscowości Kalutara, ok. 50 km od stolicy Sri Lanki - Kolombo, ok. 75 km od portu lotniczego w Kolombo. Transfer z lotniska Kolombo do hotelu trwa ok. 2 godz.

    PLAŻA

    Waksaduwa, szeroka, piaszczysta, przy hotelu, bez serwisu plażowego.

    HOTEL

    Odnowiony w 2008 r., kompleks hotelowy składający się z 2-3 piętrowych 9 budynków połozonych w egzotycznym ogrodzie, należy do sieci Tangerine hotels.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, restauracja, resauracja japońska, bar przy basenie, bar Cabana, klub nocny, usługi pralni chemicznej, parking, sklepiki oraz room service.

    INTERNET

    internet WiFi w lobby i w barze bezpłatnie,

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    sala konferencyjna

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole, ręczniki plażowe, siłownia, tenis w ramach all inclusive, squash w ramach all inclusive, okazjonalnie muzyka na żywo odpłatnie: bilard, centrum Spa, sporty wodne

    WYŻYWIENIE

    BB: śniadania w formie bufetu. !!! Kolacja Wigilijna (24.12) oraz Kolacja Sylwestrowa (31.12) skalkulowana w cenę imprezy.HB: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. !!! Kolacja Wigilijna (24.12) oraz Kolacja Sylwestrowa (31.12) skalkulowana w cenę imprezy.All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 we wskazanych barach. !!! Kolacja Wigilijna (24.12) oraz Kolacja Sylwestrowa (31.12) skalkulowana w cenę imprezy.

    DLA DZIECI

    brodzik, plac zabaw, łóżeczko na zamówienie przed wylotem

    ZAKWATEROWANIE

    Pokoje typu deluxe dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, ok. 40 m, wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka),TV/SAT, telefon, zestaw do kawy/herbaty, lodówkę, sejf oraz balkon lub taras.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.royalpalms.tangerinehotels.com

    CENA

    Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: wycieczek fakultatywnych, dodatkowych ubezpieczeń zdrowtonych oraz od kosztów rezygnacji. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk). Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD. Wiza może zostać także wydana po przylocie na lotnisku, co wiąże się z opłatą 40 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.Informujemy, iż w dniu 01.08.2019 władze Sri Lanki podjęły decyzję o zdjęciu opłaty wizowej między innymi dla obywateli Polski. Bezpłatna wiza będzie obowiązywać przez okres 6 miesięcy, tj. do 30.04.2020 roku. Bezpłatną wizę można wyrobić na stronie www.eta.gov.lk lub na lotnisku bezpośrednio po przylocie.  SZCZEPIENIA, SŁUŻBA ZDROWIA Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zalecane jest zaszczepienie się przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. W sprawie szczegółowej i aktualnej informacji dotyczącej szczepień należy kontaktować się z wojewódzką stacją sanitarno - epidemiologiczną. Koszt dziennego pobytu w szpitalu publicznym wynosi ok. 30 USD. Opłata ta nie uwzględnia kosztów usługi lekarskiej i podanych lekarstw.Polskie placówki dyplomatyczne Brak polskiej placówki dyplomatycznej. Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Konsulat RP w Kolombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd.Colombo 03 Sri Lanka tel. (00-9411) 256 56 12, 693 307 fax. (00-9411) 266 96 39 kenbalendra@hotmail.com Przedstawicielstwa dyplomatyczne akredytowane w Polsce Ambasada Demokratyczno-Socjalistycznej Republiki Sri Lanki Al. Wilanowska 313 A 02-665 Warszawa tel.: 853 88 96, 853 88 97 fax: 843 53 48 lankaemb@medianet.pl www.srilanka.pl www.ceylontea.com.pl


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Klimatyczny hotel z duszą. Lokalny styl architektoniczny, komfort, błoga atmosfera, wokoło tropikalna roślinność i przepiękna plaża.

    Położenie

    Przy piaszczystej, długiej plaży ocienionej gajem palm kokosowych, 3 km od centrum miasteczka Kalutara (tradycyjny port rybacki, świątynia buddyjska, zamek, bazar) , 44 od stolicy w Colombo, 79 km od lotniska. W pobliżu linia kolejowa Colombo- Galle.

    Wyposażenie

    Elegancki hol powitalny z urokliwymi miejscami do wypoczynku, całodobową recepcją, punktem wymiany walut, barem z tarasem, restauracja główna z częścią zewnętrzną  (bufety lub menu, wieczory tematyczne: lankijskie, chińskie, włoskie), Palmetto Coffe Shop (24 h), restauracja orientalna (specjalność: ryby i owoce morza), bar przy basenie z siedziskami w wodzie, klub nocny, sklepiki, centrum biznesowe i sala konferencyjna, wypożyczalnia książek, pralnia.

    Pokoje

    Przestrzenne, gustowne, nawiązujące do stylu lankijskiego (naturalne barwy, tekowa podłoga, dekoracje i zasłony z lokalnych materiałów), łazienka z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV sat (LED), telefon, minibar, sejf, łącza internetowe, biurko, miejsce wypoczynku dziennego. Pokoje suites i executive są większe, maja patio lub balkon (widok na ocean).

    Wyżywienie

    BB: Śniadania w formie bufetów HB: Śniadania i obiadokolacje.

    Sport i rozrywka

    Malowniczo usytuowany owalny basen z tarasem słonecznym, mostkiem, wysepką, jacuzzi, bilard, siatkówka, badminton, centrum odnowy biologicznej (masaże, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacyjne, terapie ajurwedyjskie), program rozrywkowy wieczorem, tradycyjna muzyka na żywo, raz lub dwa razy w tygodniu dyskoteka, w sąsiednim hotelu tenis ziemny i squash, tenis stołowy.

    Dla dzieci

    Część płytsza w basenie, łóżeczka niemowlęce.

    Uwagi

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 30 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 35 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne)

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Royal Palms Beach Hotel

    Kategoria

    ****+

    Miejscowość

    Kalutara

    Region

    Wybrzeże południowo-zachodnie

    Kod

    CMB13101 IO

    Liczba pokoi

    129

    Położenie

    Ok. 3 km do centrum miejscowości Kalutara, przy długiej, piaszczystej plaży. Za hotelem przebiega linia kolejowa do Colombo. Do lotniska w Colombo ok. 84 km.

    Opis

    Tradycyjny ośrodek oferuje restaurację główną 'Ran Thalu', restaurację a la carte 'Palmetto' ? la carte (japońska), snack-bar 'The Cabana', 3 bary, kompleks basenowy z jacuzzi, oddzielny brodzik dla dzieci, sklepy i bezpłatny WLAN. Blisko położone centrum Ajurwedy (w siostrzanym hotelu Tangerine Beach) jest do dyspozycji gości i oferuje masaże i Zabiegi ajurwedyjskie.

    Wyżywienie

    W cenie obfity bufet śniadaniowy. Przy rezerwacji z 2 posiłkami dziennie (H) również wieczorem bufet lub menu w cenie pobytu. Przy rezerwacji z all inclusive (I) dodatkowo w południe bufet lub menu.Ponadto do posiłków lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe jak woda, napoje orzeźwiające, soki, piwo, lokalne alkohole) w barze 'all inclusive' od godz. 11 do 23, kieliszek wina do obiadu czy kolacji, przekąska w porze obiadowej od 11 do 12, herbata, kawa, ciastko i herbatniki od godz. 15.30-17, kort tenisowy (oświetlenie za opłatą).

    Pokój typ 1

    Deluxe = ok. 37 m kw. (122), klasycznie urządzone i wykończone ciemnym drewnem, łazienka z wanną lub prysznicem / WC, suszarka do włosów, TV, tel., darmowa sieć WLAN, klimatyzacja, zestaw do parzenia kawy / herbaty, minibar, sejf i balkon z widokiem na morze lub na basen.

    Pokój typ 2

    Junior Suity = ok. 84 m kw (5), większe, wyżej położone, z oddzielnym salonem / sypialnią.

    Pokój typ 3

    Deluxe promo = jak deluxe, ale ograniczona dostępność.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie = siłownia, aerobik, joga, siatkówka plażowa, badminton, tenis stołowy, tarasy i rzutki. Za opłatą = bilard, dwa korty tenisowe i squash w siostrzanym obiekcie Tangerine Beach oddalonym ok. 150 m.

    Warto wiedzieć

    Honeymoon Special - sezonowe oferty dla nowożeńców oraz podróży jubileuszowych. Nowożeńcy otrzymują kolację przy świecach (bez napojów) i 10% zniżki na zabiegi spa. Należy zgłosić przy rezerwacji. Ważne do 6 miesięcy od daty ślubu.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP309102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Orka

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel położony w miejscowości Kalutara (ok. 3 km od centrum), 4 km od Wadduwa, 18 km od Beruwela, 20 km od Bentota, 44 km od Kolombo - stolicy Sri Lanki, ok. 79 km od lotniska w Kolombo.

    PLAŻA

    Bezpośrednio przy hotelu, piaszczysta, bardzo ładna, wielokilometrowa.

    HOTEL

    Elegancki i komfortowy obiekt należący do sieci Tangerine Hotels, usytuowany na rozległym terenie (w sąsiedztwie hotelu Tangerine Beach należącym do tej samej sieci), 3-piętrowy (2 windy), odnowiony latem 2006 roku, otoczony palmami i egzotyczną roślinnością. Hotel oferuje 124 pokoje (118 deluxe, 4 executive suite oraz 2 royal suite). Oficjalna kategoria lankijska *****.

    DO DYSPOZYCJI

    Eleganckie foyer z recepcją, przestronny hall z barem i widokiem na rozległy ogród tropikalny z dającymi cień palmami, room service 24 h (płatny), restauracja główna (kuchnia lankijska i międzynarodowa, bufety tematyczne), 2 restauracje á la carte: Palmetto Coffee Shop - czynna całą dobę ( lekkie dania i przekąski) oraz restauracja Orient (czynna przez 5 wieczorów w tygodniu; serwowane są owoce morza i dania z ryb będące specjałami kuchni południowoazjatyckiej - płatne dodatkowo), bary: Royal Pavilion i Kalapuwa, bar przy basenie, łączka do opalania, pralnia, 2 sklepy z biżuterią, butik z upominkami, punkt Internetowy (ok. 250 rupii/30 min), salon piękności, pralnia.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Duży, ładnie zaprojektowany basen z wydzieloną częścią płytszą i jacuzzi (leżaki, maty, ręczniki i parasole bezpłatnie), wieczorem muzyka na żywo w barze hotelowym, kilka razy w tygodniu wieczory rozrywkowe z występami folklorystycznymi, dyskoteka, sala fitness, badminton, siatkówka, tenis stołowy, korzystanie z kortów tenisowych z i squash w sąsiednim hotelu - wszystko bezpłatnie. Za dodatkową opłatą (oferta lokalnych firm, rezerwacja na miejscu): bilard, Tangerine Spa (masaże, zabiegi upiększające, manicure i pedicure), centrum lecznicze Ayurvedy w sąsiednim hotelu Tangerine Beach (odległość ok. 100 m).

    DLA DZIECI

    Brodzik, krzesełka dla dzieci we wszystkich restauracjach, łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis, opiekunka na życzenie (płatna dodatkowo).

    ZAKWATEROWANIE

    Deluxe - dwuosobowe (z możliwością dostawki), ok. 40 m2, luksusowe i przestronne, drewniana podłoga, z łazienką (WC, prysznic, suszarka do włosów). Wyposażenie: klimatyzacja, TV Sat, zestaw stereo, telefon, sejf (bezpłatny), zestaw do kawy/herbaty, barek, kącik wypoczynkowy, balkon lub taras (stolik i krzesełka) z widokiem na ogród lub morze.Junior Suite - oferują takie samo wyposażenie, ale są większe, posiadają dodatkowo oddzielną sypialnię, łazienkę z oddzielnym prysznicem, WC dla gości oraz bar zamiast barku.

    WYŻYWIENIE

    BB - śniadania w formie bufetuHB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne)All Inclusive - śniadanie (7:20-10:00), obiad (13:00-15:00), kolacja (19:30-22:00) w formie bufetu w restauracji głównej (kilka razy w tygodniu bufety tematyczne), przekąski na tarasie (15:00-17:00), napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wybranych barach 10:00-24:00 (z wyjątkiem wina i szampana); dodatkowo w pakiecie: tenis stołowy, badminton, szachy, aerobik wodny, siatkówka plażowa.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    Nekera

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    SRI_LANKA

    Położenie

    niecałe 4 km od centrum Kalutara, obiekt zlokalizowany tuż przy szerokiej plaży w pięknym i zadbanym ogrodzie. 

    Plaża

     hotel przy plaży 

    Wyposażenie

    restauracja główna, dwie restauracje a'la carte, bary, dużej wielkości basen 

    Wyżywienie

     dwa poisłki lub ALL- wszystko w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach w wyznaczonych godzinach. Za dodatkową opłatą napoje importowane. 

    Internet

     WiFi w pokojach, jak i lobby czy barach 

    Zakwaterowanie

     

    Pokoje deluxe

    Pokoje o dobrym standardzie, około 35 m2, centralnie sterowana klimatyzacja, łazienka z prysznicem, telefon, telewizja satelitarna, sejf, taras lub balkon 

    Sport

     Większość animacji na terenie sąsiedniego obiektu: Tangerine Beach 

    Transfer

    około 80 km od lotniska w Colombo 

    Kategoria Nekera

     4 gwiazdki, kategoria lokalna: 4 gwiazdki*Na wyspie nie obowiązuję i nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli. 

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie dla imprez turystyczych, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), bezpośrednia opieka rezydenta - w sezonie letnim: Kreta, Rodos, Korfu, Turcja (Riwiera), Majorka, Bułgaria (Burgas) całorocznie: Malta, Teneryfa, Fuerteventura, na pozostałych kierunkach opieka telefoniczna lub przez czat w serwisie moja.nekera.pl. W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba). Cena uzależniona jest m.in. od przewoźnika oraz terminu wyjazdu, należy ją zweryfikować podczas zakupu. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), LO (Lot).

    Ważne

    W związku ze zmianami w przepisach sanitarnych oraz przekraczania granicy w poszczególnych krajach Nekera przygotowała listę wymaganych procedur wjazdowych do danego kraju - https://www.nekera.pl/bezpieczne-wakacje/ Zachęcamy do sprawdzenia tych informacji przed Państwa wyjazdemTELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

    Mocne strony

    - Dobre położenie- Piękna plaża- Zadbany ogród


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Sri Lanka, Sri Lanka

    Położenie

    spokojne, bezpośrednio nad morzem, obok hotelu Tangerine Beach. Transfer z lotniska w Colombo ok. 2,5 godz. Za hotelem przebiega linia kolejowa, która nie zakłóca spokoju w ośrodku.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu piękna piaszczysta plaża Kalutara.

    Wyposażenie

    komfortowy hotel z gustownym wystrojem dla osób o wysokich wymaganiach dysponuje łącznie 129 pokojami i suitami. Hol powitalny z recepcją, 2 windy, klimatyzowana restauracja z tarasem, restauracja a la carte, restauracja japońska, bar. W pięknym tropikalnym ogrodzie basen, brodzik, jacuzzi oraz bar przy basenie. Przy basenie leżaki i ręczniki kąpielowe bezpłatnie. www.tangerinehotels.com.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub dwoma posiłkami: bufet śniadaniowy, na kolację bufet lub wybór menu.

    All Inclusive

    trzy posiłki. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w szkle w godz. 11:00-24:00 (oprócz wina, napojów dietetycznych i napojów w dyskotece). Po południu ciasto, przekąski, kawa, herbata.

    Internet

    WiFi w lobby bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3A): gustownie urządzone; indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, TV satelitarna, minibar (za opłatą), internet (za opłatą), zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, sejf, balkon lub taras od strony morza. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Suity (A2-3B): pokój dzienny z kącikiem wypoczynkowym, duża sypialnia, taras lub balkon od strony morza oraz płaszcze kąpielowe. Wariant ekonomiczny (A2S).

    Sport

    gimnastyka wodna, siatkówka, boccia, rzutki, siłownia, mini golf, piłka wodna. Za opłatą bilard. Przy rezerwacji All Inclusive bez opłaty squash i tenis (oświetlenie za opłatą) w siostrzanym hotelu Tangerine Beach.

    Wellness

    za opłatą zabiegi spa w siostrzanym hotelu Tangerine Beach.

    Rozrywka

    programy animacyjne, dyskoteka.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Sri Lanka, Sri Lanka

    Położenie

    spokojne, bezpośrednio nad morzem, obok hotelu Tangerine Beach. Transfer z lotniska w Colombo ok. 2,5 godz. Za hotelem przebiega linia kolejowa, która nie zakłóca spokoju w ośrodku.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu piękna piaszczysta plaża Kalutara.

    Wyposażenie

    komfortowy hotel z gustownym wystrojem dla osób o wysokich wymaganiach dysponuje łącznie 129 pokojami i suitami. Hol powitalny z recepcją, 2 windy, klimatyzowana restauracja z tarasem, restauracja a la carte, restauracja japońska, bar. W pięknym tropikalnym ogrodzie basen, brodzik, jacuzzi oraz bar przy basenie. Przy basenie leżaki i ręczniki kąpielowe bezpłatnie. www.tangerinehotels.com.

    Dostęp do internetu

    WiFi w lobby bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    4,5 gwiazdki.

    Karty kredytowe

    Amexco, MasterCard, Visa.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3A): gustownie urządzone; indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, TV satelitarna, minibar (za opłatą), internet (za opłatą), zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, sejf, balkon lub taras od strony morza. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Suity (A2-3B): pokój dzienny z kącikiem wypoczynkowym, duża sypialnia, taras lub balkon od strony morza oraz płaszcze kąpielowe; poza tym wyposażone jak A2A. Suity executive (A2-3C): z whirlpoolem i balkonem z widokiem na morze. Wariant ekonomiczny (A2S).

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub dwoma posiłkami: bufet śniadaniowy, na kolację bufet lub wybór menu.

    Sport

    gimnastyka wodna, siatkówka, boccia, rzutki, siłownia, mini golf, piłka wodna. Za opłatą bilard. Przy rezerwacji All Inclusive bez opłaty squash i tenis (oświetlenie za opłatą) w siostrzanym hotelu Tangerine Beach.

    Wellness

    za opłatą zabiegi spa w siostrzanym hotelu Tangerine Beach.

    Rozrywka

    programy animacyjne, dyskoteka.

    All Inclusive

    trzy posiłki. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w szkle w godz. 11:00-24:00 (oprócz wina, napojów dietetycznych i napojów w dyskotece). Po południu ciasto, przekąski, kawa, herbata.


    Neckermann X

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Sri Lanka, Sri Lanka

    Położenie

    spokojne, bezpośrednio nad morzem, obok hotelu Tangerine Beach. Transfer z lotniska w Colombo ok. 2,5 godz. Za hotelem przebiega linia kolejowa, która nie zakłóca spokoju w ośrodku.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu piękna piaszczysta plaża Kalutara.

    Wyposażenie

    komfortowy hotel z gustownym wystrojem dla osób o wysokich wymaganiach dysponuje łącznie 129 pokojami i suitami. Hol powitalny z recepcją, 2 windy, klimatyzowana restauracja z tarasem, restauracja a la carte, restauracja japońska, bar. W pięknym tropikalnym ogrodzie basen, brodzik, jacuzzi oraz bar przy basenie. Przy basenie leżaki i ręczniki kąpielowe bezpłatnie. www.tangerinehotels.com.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub dwoma posiłkami: bufet śniadaniowy, na kolację bufet lub wybór menu.

    All Inclusive

    trzy posiłki. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w szkle w godz. 11:00-24:00 (oprócz wina, napojów dietetycznych i napojów w dyskotece). Po południu ciasto, przekąski, kawa, herbata.

    Internet

    WiFi w lobby bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3A): gustownie urządzone; indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, TV satelitarna, minibar (za opłatą), internet (za opłatą), zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, sejf, balkon lub taras od strony morza. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Suity (A2-3B): pokój dzienny z kącikiem wypoczynkowym, duża sypialnia, taras lub balkon od strony morza oraz płaszcze kąpielowe. Wariant ekonomiczny (A2S).

    Sport

    gimnastyka wodna, siatkówka, boccia, rzutki, siłownia, mini golf, piłka wodna. Za opłatą bilard. Przy rezerwacji All Inclusive bez opłaty squash i tenis (oświetlenie za opłatą) w siostrzanym hotelu Tangerine Beach.

    Wellness

    za opłatą zabiegi spa w siostrzanym hotelu Tangerine Beach.

    Rozrywka

    programy animacyjne, dyskoteka.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Mapa Hotelu Royal Palms
    Zdjęcia lokalizacji (Sri Lanka)
    wakacje na pięknych plażach Sri Lanki - Beruwala, Bentota, Negombo, Unawatuna
    Wakacje na Sri Lance, słonie w Pinnawali
    Kolorowe rybackie łodzie rybackie na plażach Sri Lanki
    Atrakcja turystyczna Sri Lanki czyli rybacy na palach
    Wakacje na Sri Lance, plantacje cejlońskiej herbaty
    Wycieczka na Sigiriya czyli Lwią Skałę na Sri Lance
    Tradycyjne lankijskie maski produkowane w Galle na Sri Lance
    Gwarna promenada i fort w Galle - wakacje na Sri Lance

    Opinie o Hotelu Royal Palms

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Byłem z narzeczoną zima, gorąco polecam. Bajer na maksa, wspaniałe wyżywienie, pokoje, i okolica. Jest też dreszczyk emocji bo to egzotyka całkiem. Polecam Panie z Traveligo.pl , tylko lot mógłby być krótszy.

    POLECAM:
    wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.1
    polecam

    Nice hotel, quiet, with competent staff. Surroundings not pleasant.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.9
    zdecydowanie polecam

    W lutym zeszłego roku spędziliśmy z mężem niezapomniany wyjazd. Dwa tygodnie w Royal Palms Beach na długą pozostaną w naszej pamięci. Mąż jest dosyć wybredny, nie da się go zadowolić byle czym, wybór tego hotelu był strzałem w 10! Pokój przestronny, urządzony ze smakiem, wygodne łóżka, duża łazienka. Obsługa sympatyczna i uczynna. Pokoje codziennie sprzątane. Posiłki serwowane w restauracji głównej bardzo smaczne (trochę ostre), bogaty wybór dań. Piwo i wino lankijskie polecamy. Hotel położony jest w ogrodzie palmowym więc bez problemu można znaleźć zacienione miejsce. Plaża dosyć szeroka, piaszczysta z drobnym żwirkiem – idealne miejsce na długie spacery. Występują dosyć silne fale więc trzeba uważać podczas kąpieli. Sri Lanka to wyspa pełna kontrastów, którą naprawdę warto zobaczyć, skorzystaliśmy z kilku wycieczek m.in. sierociniec dla słoni, safari, plantacje herbaty, Candy i Sigiriya – niezapomniane wspomnienia!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Byłem w listpadzie 2008. Bardzo polecam ten hotel. Wybieram się ponownie, i mam nadzieję, że będzie równie super. Czysto, przemiła obsługa, wyśmienite (acz ostre) jedzonko, piwo i wino też dobre. Basen tak jak ktoś pisał różnej głębokości, dla każdego. Codziennie wymieniany aparat przeciw komarom.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.4
    polecam

    bardzo dobry hotel jezeli szuka ktos przewdonika prosze pisac na mojego maila rhina@onet.eu polece swietnego tamtejszego pana ktory swietnie zna sri lanke

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.4
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Hotel trochę egzotyczny, trochę europejski. Jak na panującą dookoła biedę, przemiła obsługa i przede wszystkim czysto. Poza tym bardzo się starają - codziennie świeże kwiaty w pokoju, pomocni, dbają o gości. Basen ma różną głębokość, można pograć w siatkę w wodzie i popływać. Albo posiedzieć z drinkiem w basenowym barze :) Wynajeliśmy lokalne ryksze i pojechaliśmy do Kalutary pozwiedzać. To troche dziki kraj ale w sumie czuliśmy się bezpiecznie, bo lokalni są bardzo uprzejmi i pomocni. W dodatku prawie każdy mówi tam po angielsku, wiec z komunikacją też nie było problemu. Zdecydowanie polecam! Spędziliśmy tam niezapomniane wakacje;)))

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    3.3
    może być

    Hotel obok torów nie zapowiadał spokojnych wakacji, ale na szczęscie liniia z Galle do Colombo nie jest uczęszczana i wogle nie dało się tego odczuć. Plaża kamienista i bardzo mocne prądy, dla umiejących dobrze pływać ogromna frajda, nie polecam dla dzieci. Piękny basen i egzotyczny ogród, uwaga na zwierzątka, które podkradają zostawione na leżakach łakocie..

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: może być
    3.3
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Hotel bardzo fajny, jedzenie trochę ostre (takie uroki tamtejszych rejonów) więc trzeba uważać. Byliśmy bardzo zadowoleni :)))

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Bardzo dobry hotel, byliśmy tam całe 2 tygodnie. Fajny basen z pool barem i jaccuzi, dobre jedzenie, duży wybór potraw. Pokoje zadbane, stylowo urządzone. Dzieci miały radochę z jazdy na słoniu, a my z mężem dobrze wypoczeliśmy. Jak ktoś się nudzi to można wykupić wiele ciekawych wycieczek po wyspie albo poprosić miejscowych, żeby za niewielką opłatą obwieźli nas tuk-tukiem po okolicy.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, singlom, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7

    Royal Palms - możliwości zakwaterowania:

    Deluxe Room
    PENTHOUSE SUITE / STUDIO
    deluxe dbl
    deluxe promo dbl
    executive suite dbl
    Room Deluxe
    LUXURY SUITE
    EXECUTIVE SUITE
    Deluxe Promo
    Pokój dwuosobowy (1 bed)
    Pokój dwuosobowy (1 bed) - De Luxe
    Pokój dwuosobowy - De Luxe
    Pokój trzyosobowy
    Deluxe
    Executive Suite

    Royal Palms - Możliwości wyżywienia:


    Royal Palms - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Royal Palms? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00