cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
  • Hotel Royal Palms, Sri Lanka
1 / 48
Udogodnienia hotelu Royal Palms
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Royal Palms
star 4

Sri Lanka
Ocena hotelu Royal Palms:
4.5 / 5
Średnia z 9 opinii
Szczegóły oceny hotelu Royal Palms:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.8
Ocena hotelu:
4.5 / 5
Średnia z 9 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 września 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 11 czerwca 2019

Hotel Royal Palms w ofercie Biura podróży:

Itaka R

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Sri Lanka / Sri Lanka

Opis oferty:

Idealnie położony przy pięknej plaży, w otoczeniu bujnej, tropikalnej przyrody, której intensywna zieleń harmonizuje z ciepłą kolorystyką budynków otaczających malowniczy basen. Ekskluzywna, kolonialna architektura wnętrz dekorowanych rzeźbami, eleganckimi, drewnianymi detalami i roślinami. Znakomite potrawy wielu kuchni serwowane są w restauracjach o indywidualnie dobranym wystroju. Miła i kompetentna obsługa, pełen profesjonalizm w zapewnieniu udanych wakacji nawet najbardziej wymagającym Gościom.

POŁOŻENIE:

ok. 2 km od centrum miejscowości KALUTARA, ok. 50 km od stolicy Sri Lanki - Kolombo; ok. 75 km od lotniska w Kolombo.

PLAŻA:

Waksaduwa, szeroka, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu, bez serwisu plażowego; bar.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, luksusowy, odnowiony w 2008 r., 129 pokoi, 9 budynków, 2-3 piętra, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Ranthalu - dania w formie bufetu, wieczory tematyczne, 2 restauracje á la carte: Cabana - owoce morza, Japanese - kuchnia japońska; we wszystkich restauracjach foteliki dla dzieci i dania wegetariańskie, 2 bary: w loobby i przy basenie; punkt wymiany walut, 2 sklepy z biżuterią, butik z upominkami; bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: całodobowy room-service, opiekunka do dziecka, lekarz na wezwanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

deluxe:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², luksusowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, lodówka, sejf, internet bezprzewodowy (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

basen, siatkówka, rzutki, aqua aerobic, boccia, water polo; w pobliskim hotelu Tangerine za opłatą: tenis, squash, badminton, sauna, łaźnia, jacuzzi.

ALL INCLUSIVE (ZA DOPŁATĄ):

śniadanie (7.30-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (16.00-17.00) w wyznaczonym barze/restauracji; wyznaczone napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wybranych barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0094/0342228113, www.tangerinehotels.com

GRATIS:

Wi-Fi


Ecco Travel

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Sri Lanka

Opis

Jeden z najbardziej eleganckich hoteli na wyspie, Lokalizacja tuż przy pięknej piaszczystej plaży Kalatura, 129 ekskluzywnych pokoi wyposażonych w najnowocześniejsze udogodnienia, Bardzo dobre, urozmaicone jedzenie,

Lokalizacja

w przy plaży, ok. 90 km od lotniska.

Wyposażenie

liczba pokoi - 124, restauracje - 1, bary - 2, windy - 1, baseny odkryte - 2, bar, bar przy basenie, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, fryzjer, pasaż handlowy, salon urody, parasole przy basenie, leżaki przy basenie, room service 24h, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Pokoje

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf, mini bar (płatny), lodówka (płatna), widok na morze, telefon (płatny), taras/balkon, suszarka do włosów, mini bar/lodówka (płatne), łazienka z wanną i prysznicem. Typ pokoju - zakwaterowanie w pokoju typu Standard dla max 3 osób dorosłych albo 2 osób dorosłych i 2 dzieci ( UWAGA - jedno z dzieci nie ma dostawki i śpi z rodzicami). Za dodatkową opłatą możliwe zakwaterowanie w pokoju typu - - Junior Suite, - Royal Suite. Wysokość dopłat można sprawdzić po kliknięciu w ikonę "i" w dziale "więcej ofert".

Plaża

piaszczysta, łagodne zejście, przy hotelu.

Sport i fitness

siatkówka, tenis ziemny (płatny), badminton, jacuzzi, centrum fitness, bilard.

Dla dzieci

mini klub, basen.

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia.

Cena zawiera

przelot na trasie Warszawa - Colombo - Warszawa z przesiadkami, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW, transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą,

Cena nie zawiera

dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego, dopłaty do pokoju pojedynczego, dopłat do pokoi o wyższym standardzie, wycieczek fakultatywnych, w przypadku rezerwacji dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci - jedno z dzieci nie ma dostawki i śpi z rodzicami, Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

Obsługa na miejscu

Ograniczona obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. polskim przez cały rok. Obsługa zawiera - spotkanie, kontakt telefoniczny. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

Informacje wizowe

Przy wjeździe na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizy turystyczne wydawane są na lotnisku w Kolombo, na okres do 30 dni, w cenie 40 USD/os. Należy przedstawić paszport ważny 6 miesięcy od daty powrotu. (Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.) Wizy na pobyt do 48 h i tranzytowe, a także wizy dla dzieci do 12 roku życia - bez opłat. Wizę można również uzyskać za pośrednictwem strony internetowej http.//www.eta.gov.lk - w cenie 35 USD/os. Ecco Travel nie pośredniczy w uzyskaniu wiz wjazdowych na Sri Lankę.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


Itaka

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Idealnie położony przy pięknej plaży, w otoczeniu bujnej, tropikalnej przyrody, której intensywna zieleń harmonizuje z ciepłą, intensywną kolorystyką budynków otaczających malowniczy basen. Ekskluzywna, kolonialna architektura wnętrz, dekorowanych rzeźbami, eleganckimi, drewnianymi detalami i roślinami. Znakomite potrawy wielu kuchni serwowane są w restauracjach o indywidualnie dobranym wystroju. Miła i kompetentna obsługa, pełen profesjonalizm w zapewnieniu udanych wakacji nawet najbardziej wymagającym Gościom.

Położenie:

w miejscowości KALUTARA, 2 km od centrum, bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży; ok. 90 km od portu lotniczego i ok. 40 km od stolicy Sri Lanki, Colombo.

 

Hotel:

pięciogwiazdkowy, luksusowy, położony bezpośrednio przy plaży Tangerine, 2 baseny, w tym jeden dla dzieci, ponad 120 pokoi, 2 restauracje serwujące zarówno dania kuchni lokalnej jak i międzynarodowej, 3 bary, dyskoteka, pokój gier, Coffee Shop, SPA, salon piękności, centrum fitness, całodobowy room-service, możliwość wynajęcia opiekunki do dziecka, sklepy z pamiątkami, kort tenisowy, kort do squasha.

 

Pokój:

2-os., luksusowy, bardzo przestronny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telefon, mini-bar, balkon lub taras z widokiem na ogród lub morze, telewizor, sejf.

 

Sport i rozrywka:

2 baseny, tenis stołowy i ziemny, badminton, sporty wodne na plaży (windsurfing, parasailing); centrum SPA, animacje przy basenie, dyskoteka w hotelu.


Cena zawiera:

  • przelot,
  • transfery lotnisko - hotel - lotnisko,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie - śniadania i obiadokolacje,
  • opiekę rezydenta
  • ubezpieczenie KL i NW

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Neckermann

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Sri Lanka, Sri Lanka

Położenie

spokojne, bezpośrednio nad morzem, obok hotelu Tangerine Beach. Transfer z lotniska w Colombo ok. 2,5 godz. Za hotelem przebiega linia kolejowa, która nie zakłóca spokoju w ośrodku.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piękna piaszczysta plaża Kalutara.

Wyposażenie

komfortowy hotel z gustownym wystrojem dla osób o wysokich wymaganiach dysponuje łącznie 129 pokojami i suitami. Hol powitalny z recepcją, 2 windy, klimatyzowana restauracja z tarasem, restauracja à la carte, restauracja japońska, bar. W pięknym tropikalnym ogrodzie basen, brodzik, jacuzzi oraz bar przy basenie. Przy basenie leżaki i ręczniki kąpielowe bezpłatnie. www.tangerinehotels.com

Kategoria lokalna

4,5 gwiazdki.

Karty kredytowe

Amexco, MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

Pokoje superior (A1-3A): gustownie urządzone; indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, TV satelitarna, minibar (za opłatą), internet (za opłatą), zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, sejf, balkon lub taras od strony morza. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Suity (A2-3B): pokój dzienny z kącikiem wypoczynkowym, duża sypialnia, taras lub balkon od strony morza oraz płaszcze kąpielowe; poza tym wyposażone jak A2A.

Suity executive (A2-3C)

z whirl–poolem i balkonem z widokiem na morze. Wariant ekonomiczny (A2S).

Rozrywka

programy animacyjne, dyskoteka.

Dostęp do internetu

WiFi w lobby bez opłaty.

Sport

gimnastyka wodna, siatkówka, boccia, rzutki, siłownia, mini golf, piłka wodna. Za opłatą bilard. Przy rezerwacji All Inclusive bez opłaty squash i tenis (oświetlenie za opłatą) w siostrzanym hotelu Tangerine Beach.

Wellness

za opłatą zabiegi spa w siostrzanym hotelu Tangerine Beach.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub dwoma posiłkami: bufet śniadaniowy, na kolację bufet lub wybór menu.

All Inclusive

trzy posiłki. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w szkle w godz. 11:00-24:00 (oprócz wina, napojów dietetycznych i napojów w dyskotece). Po południu ciasto, przekąski, kawa, herbata.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


BestReisen

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Klimatyczny hotel z duszą. Lokalny styl architektoniczny, komfort, błoga atmosfera, wokoło tropikalna roślinność i przepiękna plaża.

Położenie

Przy piaszczystej, długiej plaży ocienionej gajem palm kokosowych, 3 km od centrum miasteczka Kalutara (tradycyjny port rybacki, świątynia buddyjska, zamek, bazar) , 44 od stolicy w Colombo, 79 km od lotniska. W pobliżu linia kolejowa Colombo- Galle.

Wyposażenie

Elegancki hol powitalny z urokliwymi miejscami do wypoczynku, całodobową recepcją, punktem wymiany walut, barem z tarasem, restauracja główna z częścią zewnętrzną  (bufety lub menu, wieczory tematyczne: lankijskie, chińskie, włoskie), Palmetto Coffe Shop (24 h), restauracja orientalna (specjalność: ryby i owoce morza), bar przy basenie z siedziskami w wodzie, klub nocny, sklepiki, centrum biznesowe i sala konferencyjna, wypożyczalnia książek, pralnia.

Pokoje

Przestrzenne, gustowne, nawiązujące do stylu lankijskiego (naturalne barwy, tekowa podłoga, dekoracje i zasłony z lokalnych materiałów), łazienka z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV sat (LED), telefon, minibar, sejf, łącza internetowe, biurko, miejsce wypoczynku dziennego. Pokoje suites i executive są większe, maja patio lub balkon (widok na ocean).

Wyżywienie

BB: Śniadania w formie bufetów HB: Śniadania i obiadokolacje.

Sport i rozrywka

Malowniczo usytuowany owalny basen z tarasem słonecznym, mostkiem, wysepką, jacuzzi, bilard, siatkówka, badminton, centrum odnowy biologicznej (masaże, zabiegi kosmetyczne i pielęgnacyjne, terapie ajurwedyjskie), program rozrywkowy wieczorem, tradycyjna muzyka na żywo, raz lub dwa razy w tygodniu dyskoteka, w sąsiednim hotelu tenis ziemny i squash, tenis stołowy.

Dla dzieci

Część płytsza w basenie, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 30 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 35 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne)

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

ok. 2 km od centrum miejscowości Kalutara, ok. 50 km od stolicy Sri Lanki - Kolombo, ok. 75 km od portu lotniczego w Kolombo. Transfer z lotniska Kolombo do hotelu trwa ok. 2 godz.

PLAŻA

Waksaduwa, szeroka, piaszczysta, przy hotelu, bez serwisu plażowego.

HOTEL

Odnowiony w 2008 r., kompleks hotelowy składający się z 2-3 piętrowych 9 budynków połozonych w egzotycznym ogrodzie, należy do sieci Tangerine hotels.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, restauracja, resauracja japońska, bar przy basenie, bar Cabana, klub nocny, usługi pralni chemicznej, parking, sklepiki oraz room service.

INTERNET

internet WiFi w lobby i w barze bezpłatnie,

KONFERENCJE/INCENTIVE

sala konferencyjna

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie - basen, leżaki i parasole, ręczniki plażowe, siłownia, tenis w ramach all inclusive, squash w ramach all inclusive, okazjonalnie muzyka na żywo odpłatnie - bilard, centrum Spa, sporty wodne

DLA DZIECI

brodzik, plac zabaw, łóżeczko na zamówienie przed wylotem,

ZAKWATEROWANIE

Pokoje typu deluxe dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, ok. 40 m, wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka),TV/SAT, telefon, zestaw do kawy/herbaty, lodówkę, sejf oraz balkon lub taras.

WYŻYWIENIE

BB śniadania w formie bufetu. HB śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. All inclusive śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 we wskazanych barach.

INFORMACJE DODATKOWE

www.royalpalms.tangerinehotels.com

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: wycieczek fakultatywnych, dodatkowych ubezpieczeń zdrowtonych oraz od kosztów rezygnacji. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk). Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD. Wiza może zostać także wydana po przylocie na lotnisku, co wiąże się z opłatą 40 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.SZCZEPIENIA, SŁUŻBA ZDROWIA Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zalecane jest zaszczepienie się przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. W sprawie szczegółowej i aktualnej informacji dotyczącej szczepień należy kontaktować się z wojewódzką stacją sanitarno - epidemiologiczną. Koszt dziennego pobytu w szpitalu publicznym wynosi ok. 30 USD. Opłata ta nie uwzględnia kosztów usługi lekarskiej i podanych lekarstw.Polskie placówki dyplomatyczne Brak polskiej placówki dyplomatycznej. Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Konsulat RP w Kolombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd.Colombo 03 Sri Lanka tel. (00-9411) 256 56 12, 693 307 fax. (00-9411) 266 96 39 kenbalendra@hotmail.com Przedstawicielstwa dyplomatyczne akredytowane w Polsce Ambasada Demokratyczno-Socjalistycznej Republiki Sri Lanki Al. Wilanowska 313 A 02-665 Warszawa tel.: 853 88 96, 853 88 97 fax: 843 53 48 lankaemb@medianet.pl www.srilanka.pl www.ceylontea.com.pl


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Rainbow

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony jest w miejscowości Kalutara, ok. 4 km od centrum z szerokim wyborem restauracji, knajpek oraz sklepów. Budynek hotelowy znajduje się w pięknym ogrodzie, tuż przy szerokiej plaży z pięknym widokiem na Ocean Indyjski. Do lotniska w Colombo ok. 80 km.



Plaża:

Obiekt usytuowany bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży. Brak serwisu plażowego.



Do dyspozycji gości:

Recepcja, restauracja główna Ranthalu (w restauracji organizowane są wieczory tematyczne m.in. włoski, chiński, lankijski), 2 restauracje a'la carte: japońska i Cabana serwująca dania kuchni międzynarodowej i dania z grilla, kawiarnia,2 bary oraz swim-up bar tuż przy basenie. Ponadto: duży basen o nieregularnym kształcie z łagodnym wejściem oraz brodzik dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie oraz w ogrodzie dostępne bezpłatnie. Płatne dodatkowo: zewnętrzne jacuzzi, sklep z pamiątkami.


Pokoje:

Hotel posiada 129 elegancko urządzonych, przestronnych pokoi. Pokoje deluxe, o pow. ok. 35 m2, wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, minibar (2 butelki wody dziennie, pozostała konsumpcja płatna dodatkowo), zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, zagospodarowany balkon lub taras.


Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Za dopłatą All Inclusive: 3 posiłki w formie bogatego bufetu serwowanego w restauracji głównej, przekąski w kawiarni (11:00-12:00), kawa i ciastko (15:30-17:00), lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w wybranym barze (11:00-23:00), wybrane koktajle, piwo lane. Za opłatą: wina, piwo butelkowe, importowane napoje, soki ze świeżych owoców, espresso, cappuccino.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi animacje w wersji soft: aerobik przy basenie, boccia, golf. Wieczorami muzyka na żywo, wieczorne show, karaoke. Ponadto: siłownia. Dostępne w hotelu Tangerine: tenis stołowy, rzutki, badminton, boisko do siatkówki plażowej, plac zabaw dla dzieci. Za opłatą: bilard (ok. 4 USD/1h), kort tenisowy, squash. Centrum Spa w hotelu Tangerine (zabiegi płatne dodatkowo).


Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi dostępny w pokojach, lobby, restauracji i wybranych barach.



Kategoria lokalna:

Na Sri Lance nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli.



Strona www:

www.tangerinehotels.com



Naszym zdaniem:

Elegancki hotel o wysokim standardzie świadczonych usług, cieszący się bardzo dobrymi opiniami wśród Gości. Położenie w pięknym ogrodzie, eleganckie pokoje i bardzo dobre wyżywienie to gwarancja udanego wypoczynku. Dodatkowym atutem jest bliskość miejscowości Kalutara, co pozwoli na samodzielne odkrywanie lokalnych atrakcji.



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 6.0/6. Sprawdź opinie:


Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na . Międzylądowanie techniczne w jednym z portów Zatoki Perskiej (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu).

Dzień 2
Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie.

Dzień 11 lub 12
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych.

Dzień 12 lub 13
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Wizy
Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.

Wizy - informacje dla sprzedawców
Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Inne
Sri Lanka - informacje ogólne


Waluta
1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. W obiegu są zarówno monety jak i banknoty. Nominały monet: 5, 10, 25 i 50 centów, 1, 2 i 5 rupii. Nominały banknotów: 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 i 5000 rupii. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane.

Szczepienia
Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.

Transport
Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.

Godziny pracy
Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.

Święta
Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2018/2019 Poya przypada: 24.10.2018, 22.11.2018, 22.12.2018, 20.01.2019, 19.02.2019, 20.03.2019, 19.04.2019
Czas
+ 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.

Orientacyjne ceny
Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.

Napiwki
Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.

Elektryczność
220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).

Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.

Ważne telefony i adresy:
Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58. Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail: kenbalendra@hotmail.com

Przelot
Zbiórka na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie przy stanowisku odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na . Międzylądowanie techniczne w jednym z portów Zatoki Perskiej (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu).

W regionie


Negombo:
tętniąca życiem turystyczna miejscowość, która dawniej była typową wioską rybacką. O niegdysiejszym charakterze miasta przypominają targi rybne, kolorowe łodzie rybackie oraz menu lokalnych restauracji pełne wyśmienitych potraw z owoców morza.

Kalutara:
Urocze, turystyczne miasteczko z szerokim wyborem barów, lokalnych restauracji oraz sklepików. Na osoby zainteresowane historią czeka stupa Gangatilaka, która jest jedną z największych stup na Sri lance oraz zamek Richmond inspirowany architekturą pałaców Maharadżów.

Bentota:
niewielkie, turystyczne miasteczko, będące lankijską stolicą sportów wodnych. Malowniczo rozciąga się nad niewielką zatoką, nad którą znajduje się wiele barów i restauracji kuszących zapachami lokalnej kuchni.

Tangalla:
To jedna z najpopularniejszych miejscowości turystycznych, zlokalizowana na południowym wybrzeżu wyspy. Jest bramą do bezkresnych wód oceanu gdzie skrywa się podwodne życie. Region znany z obecności wielu wspaniałych zwierząt morskich np. delfiny lub wieloryby które można podziwiać w tkacie rejsów.

Wycieczki lokalne
SRI LANKA TOP FAKULTETY

Rejs rzeką Madu i farma żółwi
Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
Cena ok. 40 USD.


Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
Cena od ok. 140 USD.


FAKULTETY POZOSTAŁE

White Water Rafting
Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai".
Cena od ok. 180 USD


Park Narodowy Yala (2 dni)
Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle - fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
Cena od ok. 175 USD.


Sigiriya i Dambula
Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń - również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
Cena od ok. 95 USD.


Masaż ayurwedyjski
(podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
Cena od ok. 40 USD.


Rejs - Wieloryby
Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
Cena od ok. 100 USD.


Szczyt Adama
Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
Cena od ok. 75 USD.


Rejs - Delfiny
Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
Cena od ok. 95 USD


Park Narodowy Wilpattu
Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
Cena od ok. 95 USD.


Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Wycieczki lokalne

SRI LANKA TOP FAKULTETY

Rejs rzeką Madu i farma żółwi
Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
Cena ok. 40 USD.


Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
Cena od ok. 140 USD.


FAKULTETY POZOSTAŁE

White Water Rafting
Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai".
Cena od ok. 180 USD


Park Narodowy Yala (2 dni)
Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle - fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
Cena od ok. 175 USD.


Sigiriya i Dambula
Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń - również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
Cena od ok. 95 USD.


Masaż ayurwedyjski
(podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
Cena od ok. 40 USD.


Rejs - Wieloryby
Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
Cena od ok. 100 USD.


Szczyt Adama
Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
Cena od ok. 75 USD.


Rejs - Delfiny
Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
Cena od ok. 95 USD


Park Narodowy Wilpattu
Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
Cena od ok. 95 USD.


Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Sri Lanka - informacje ogólne


Waluta
1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. W obiegu są zarówno monety jak i banknoty. Nominały monet: 5, 10, 25 i 50 centów, 1, 2 i 5 rupii. Nominały banknotów: 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 i 5000 rupii. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane.

Szczepienia
Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.

Transport
Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.

Godziny pracy
Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.

Święta
Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2018/2019 Poya przypada: 24.10.2018, 22.11.2018, 22.12.2018, 20.01.2019, 19.02.2019, 20.03.2019, 19.04.2019
Czas
+ 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.

Orientacyjne ceny
Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.

Napiwki
Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.

Elektryczność
220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).

Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.

Ważne telefony i adresy:
Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58. Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail:

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Wizy

Wiza lankijska:


Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Sri Lanka/Sri Lanka

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 4*

Położenie

- przy plaży - ok. 3 km od centrum Kalutary - ok. 45 km od stolicy Kolombo - ok. 80 km od lotniska w Kolombo

Plaża

- piaszczysta, długa - łagodne zejście

Pokoje

Pokój Deluxe - klimatyzacja indywidualna - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - TV Sat, czajnik, sejf, mini bar - Wi-Fi (płatny) - balkon/taras Pokój Junior Suite - wyposażenie pokoju deluxe - część dzienna i sypialnia - 2 WC Pokój Standardowy Promo - pokój w cenie promocyjnej, może się rożnić standardem i położeniem od pokoi deluxe

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen - leżaki i parasole - siłowania, badminton, siatkówka - tenis stołowy, boule, rzutki - programy animacyjne - muzyka na żywo Płatne - bilard - SPA - korty tenisowe z oświetleniem i squash w sąsiednim hotelu (Tangerine Beach)

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw

Wyżywienie

BB: Śniadania.  HB: Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu (napoje  do kolacji dodatkowo płatne). All inclusive: sniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, popołudniowe przekąski, podwieczorek. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w godz 10:00 - 24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja a la carte (kuchnia japońska) - 3 bary

Dodatkowe informacje

- dyskoteka - night club - centrum biznesowo-konferencyjne - Wi Fi (płatne) - pralnia, fryzjer - mini market, biblioteka - www.tangerinehotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 w dniu wylotu), transfer lotnisko - hotel - lotnisko, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela kontrahenta,  wyżywienie zgodne z wykupioną ofertą,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Ważne informacje wizowe

Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk).  Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD.  Wiza może zostać także wydana po przylocie na lotnisku, co wiąże się z opłatą 40 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


TUI

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

/SRI LANKA

Do dyspozycji gości

• recepcja • lobby • winda • ogród • basen zewnętrzny

Wyposażenie

• Wi-Fi (przy recepcji/w lobby i w barze, w cenie) • ręczniki plażowe (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• sejf (w recepcji) • butik • pralnia (płatna) • room service (płatny) • sklep z pamiątkami • fryzjer • parking (strzeżony)

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

129

Kategoria lokalna

4,5 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 11.00 • hotel nie akceptuje zwierząt domowych • Pakiet dla nowożeńców: kwiaty, owoce i wino w pokoju, romantyczna kolacja 1 x na pobyt w restauracji a la carte (bez napojów) - przy przyjeździe należy okazać kopię aktu ślubu

Dla dzieci

• plac zabaw • łóżeczko dziecięce (na zapytanie) • opieka nad dzieckiem (na zapytanie, płatna) • brodzik

Sport i wellness

W cenie • sala fitness/siłownia • boisko do gry w siatkówkę • boisko do gry w siatkówkę plażową • 2 korty tenisowe

Płatne • masaże (w ofercie firmy zewnętrznej) • zabiegi kosmetyczne (w ofercie firmy zewnętrznej) • joga • aqua fitness • squash (w ofercie firmy zewnętrznej) • oświetlenie kortu tenisowego

Rozrywka

• dyskoteka • przedstawienia • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Suita junior JSX1

• 2-3 os. • ok. 80 m2 • od strony oceanu • pokój dzienno-sypialny • 1 podwójne łóżko • balkon lub taras • klimatyzacja (centralnie sterowana) • prysznic • WC • suszarka do włosów • TV sat. • telefon • Wi-Fi (płatne) • sejf (w cenie) • minibar (płatny) • czajnik elektryczny • zestaw do przyrządzania kawy/herbaty

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 35 m2 • 1 podwójne łóżko • balkon lub taras • klimatyzacja • wanna • WC • suszarka do włosów • TV sat. • telefon • Wi-Fi (płatne) • sejf (w cenie) • minibar (płatny) • czajnik elektryczny • zestaw do parzenia kawy/herbaty

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: w formie bufetu • obiad: w formie bufetu • kolacja: w formie bufetu • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe • przekąski

Dwa posiłki • śniadanie: w formie bufetu • kolacja: w formie bufetu

Śniadania • w formie bufetu

Restauracje i bary • bar koktajlowy
• lounge bar
• bar przy zewnętrznym basenie
• kafeteria


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Mapa Hotelu Royal Palms
Zdjęcia lokalizacji (Sri Lanka)
wakacje na pięknych plażach Sri Lanki - Beruwala, Bentota, Negombo, Unawatuna
Wakacje na Sri Lance, słonie w Pinnawali
Kolorowe rybackie łodzie rybackie na plażach Sri Lanki
Atrakcja turystyczna Sri Lanki czyli rybacy na palach
Wakacje na Sri Lance, plantacje cejlońskiej herbaty
Wycieczka na Sigiriya czyli Lwią Skałę na Sri Lance
Tradycyjne lankijskie maski produkowane w Galle na Sri Lance
Gwarna promenada i fort w Galle - wakacje na Sri Lance

Opinie o Hotelu Royal Palms

Byłem z narzeczoną zima, gorąco polecam. Bajer na maksa, wspaniałe wyżywienie, pokoje, i okolica. Jest też dreszczyk emocji bo to egzotyka całkiem. Polecam Panie z Traveligo.pl , tylko lot mógłby być krótszy.

POLECAM:
wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Nice hotel, quiet, with competent staff. Surroundings not pleasant.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.1

W lutym zeszłego roku spędziliśmy z mężem niezapomniany wyjazd. Dwa tygodnie w Royal Palms Beach na długą pozostaną w naszej pamięci. Mąż jest dosyć wybredny, nie da się go zadowolić byle czym, wybór tego hotelu był strzałem w 10! Pokój przestronny, urządzony ze smakiem, wygodne łóżka, duża łazienka. Obsługa sympatyczna i uczynna. Pokoje codziennie sprzątane. Posiłki serwowane w restauracji głównej bardzo smaczne (trochę ostre), bogaty wybór dań. Piwo i wino lankijskie polecamy. Hotel położony jest w ogrodzie palmowym więc bez problemu można znaleźć zacienione miejsce. Plaża dosyć szeroka, piaszczysta z drobnym żwirkiem – idealne miejsce na długie spacery. Występują dosyć silne fale więc trzeba uważać podczas kąpieli. Sri Lanka to wyspa pełna kontrastów, którą naprawdę warto zobaczyć, skorzystaliśmy z kilku wycieczek m.in. sierociniec dla słoni, safari, plantacje herbaty, Candy i Sigiriya – niezapomniane wspomnienia!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Byłem w listpadzie 2008. Bardzo polecam ten hotel. Wybieram się ponownie, i mam nadzieję, że będzie równie super. Czysto, przemiła obsługa, wyśmienite (acz ostre) jedzonko, piwo i wino też dobre. Basen tak jak ktoś pisał różnej głębokości, dla każdego. Codziennie wymieniany aparat przeciw komarom.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

bardzo dobry hotel jezeli szuka ktos przewdonika prosze pisac na mojego maila rhina@onet.eu polece swietnego tamtejszego pana ktory swietnie zna sri lanke

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.4

Hotel trochę egzotyczny, trochę europejski. Jak na panującą dookoła biedę, przemiła obsługa i przede wszystkim czysto. Poza tym bardzo się starają - codziennie świeże kwiaty w pokoju, pomocni, dbają o gości. Basen ma różną głębokość, można pograć w siatkę w wodzie i popływać. Albo posiedzieć z drinkiem w basenowym barze :) Wynajeliśmy lokalne ryksze i pojechaliśmy do Kalutary pozwiedzać. To troche dziki kraj ale w sumie czuliśmy się bezpiecznie, bo lokalni są bardzo uprzejmi i pomocni. W dodatku prawie każdy mówi tam po angielsku, wiec z komunikacją też nie było problemu. Zdecydowanie polecam! Spędziliśmy tam niezapomniane wakacje;)))

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Hotel obok torów nie zapowiadał spokojnych wakacji, ale na szczęscie liniia z Galle do Colombo nie jest uczęszczana i wogle nie dało się tego odczuć. Plaża kamienista i bardzo mocne prądy, dla umiejących dobrze pływać ogromna frajda, nie polecam dla dzieci. Piękny basen i egzotyczny ogród, uwaga na zwierzątka, które podkradają zostawione na leżakach łakocie..

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
3.3

Hotel bardzo fajny, jedzenie trochę ostre (takie uroki tamtejszych rejonów) więc trzeba uważać. Byliśmy bardzo zadowoleni :)))

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Bardzo dobry hotel, byliśmy tam całe 2 tygodnie. Fajny basen z pool barem i jaccuzi, dobre jedzenie, duży wybór potraw. Pokoje zadbane, stylowo urządzone. Dzieci miały radochę z jazdy na słoniu, a my z mężem dobrze wypoczeliśmy. Jak ktoś się nudzi to można wykupić wiele ciekawych wycieczek po wyspie albo poprosić miejscowych, żeby za niewielką opłatą obwieźli nas tuk-tukiem po okolicy.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Royal Palms - możliwości zakwaterowania:

best price room dbl
deluxe dbl
suite dbl
standard [promo] dbl
DBL Deluxe
Deluxe DBL
1 os. pokoj delux
DBL Standard
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby typ superior/wysoki standard lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony morza
DELUXE SGL
Standard DBL
Standard SGL
Pokój 2 osobowy
2 os. pokoj delux
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony morza
Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na morze 1 pom. mieszkalne, 1 sypialnia
Master-Suite lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze
Pok. dwuosobowy wariant ekonomiczny typ superior/wysoki standard lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony morza
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras od strony morza
Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras widok na morze 1 pom. mieszkalne, 1 sypialnia
Master-Suite lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon widok na morze
Pokój jednoosobowy
Pokój dwuosobowy
Double Deluxe
Pok. deluxe 2 os.+1 dost.
Pok. deluxe 2 os.
DSU
Deluxe 2+1
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Junior Suite
Junior suita
Deluxe Promo
Deluxe
Pokoj 2 os.+1dost.typ STANDARD
Pokoj 3os.dor. typ STANDARD
Pokoj 2 os.obowy typ STANDARD
SDL
pokoj 1-osobowy
Junior Suite
TDL
TSU

Royal Palms - Możliwości wyżywienia:


Royal Palms - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Royal Palms? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00