cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
1 / 22
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
13.12 - 24.12
już od 7984 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
29.07 - 30.07
już od 299 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Cinnamon Bey
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży

Hotel Cinnamon Bey
star 5

Sri Lanka
Ocena hotelu Cinnamon Bey:
4.8 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Cinnamon Bey:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 13 grudnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 lipca 2019

Hotel Cinnamon Bey w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Ten wyjątkowo przestronny i komfortowy hotel, zatopiony w ogrodzie z tropikalną roślinnością, położony jest w miejscowości Beruwala, ok. 55 km od Colombo oraz ok. 90 km do lotniska.
Plaża:

Bezpośrednio przy piaszczystej, publicznej plaży, której sięga rafa koralowa. W celu skorzystania z kąpieli morskich należy oddalić się o ok. 50 m. Brak serwisu plażowego.
Do dyspozycji gości:

Recepcja, 5 restauracji: główna Bufe serwująca dania w formie bufetu, Raw - sushi oraz świeże owoce morza (19:30-22:00), Mezz2 - posiłki w stylu arabskim i dania grillowane serwowane na kanapach balijskich z baldachimami, Rock Salt - kuchnie świata, potrawy przygotowywane są z samodzielnie dobranych składników na gorących kamieniach lub tacach solnych, Fire - restauracja z show cooking, serwująca potrawy z grilla. 2 bary: Ice bar serwujący lody i mrożone jogurty oraz przekąski (10:00-24:00), Grain Bar & Lounge (16:00-24:00). Na terenie hotelu znajduje się duży basen zewnętrzny oraz basen dla dzieci, otoczone tarasem słonecznym. Bezpłatne ręczniki basenowe, leżaki i parasole przy basenie i w ogrodzie przy plaży.
Pokoje:

Hotel posiada 200 pokoi położonych na 3 piętrach, wszystkie z widokiem na ocean.
- Pokoje superior - (pow. ok. 39 m2) dla 2 os. dorosłych i 1 os. na dostawce (w formie rozkładanego łóżka). Pokoje są eleganckie i komfortowo urządzone. Wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację z możliwością indywidualnej regulacji temperatury, bezpłatny sejf, TV Sat., telefon, minibar (konsumpcja za opłatą), zestaw do przygotowania kawy i herbaty, umeblowany balkon lub taras.
- Pokoje deluxe - (pow. ok. 49 m2) - 28 pokoi położonych w prawym skrzydle hotelu, wyposażone jak pokoje superior, dodatkowo: wanna, szlafrok i klapki kąpielowe, zestaw do prasowania i możliwość odtwarzania filmów DVD na życzenie.
- Pokoje typu suite - (pow. ok. 133 m2) - 2 pokoje położone na 3 piętrze w budynku głównym, w stosunku do pokoi superior posiadają dodatkowo: prywatny basen, salonik wypoczynkowy, możliwość odtwarzania filmów DVD i zestaw do prasowania.
Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Pozostałe restauracje za opłatą. Za dopłatą All Inclusive: śniadanie, lunch, obiadokolacja w formie bufetu w restauracji głównej, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (11:00-24:00), lokalne wino tylko do posiłków, konsumpcja po 24:00 płatna dodatkowo. W opcji All Inclusive goście mogą skorzystać z restauracji Fire, Salt Rock lub Mezz2 (ustalone menu).
Program sportowy i animacyjny:

Skromne animacje hotelowe m.in. muzyka na żywo. Ponadto: siłownia, siatkówka, sala do ćwiczeń jogi, rzutki, badminton. Za opłatą: centrum SPA.
Internet:

Internet Wi-Fi bezpłatny na terenie całego hotelu.
Kategoria lokalna:

Na Sri Lance nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli.
Strona www:

www.cinnamonhotels.com
Naszym zdaniem:

Wyjątkowo elegancki hotel należący do sieci Cinnamon, co jest gwarancją standardu i jakości świadczonych usług. Hotel wyróżnia się smaczną i różnorodną kuchnią, a dodatkowym atutem jest fantastyczne położenie tuż przy piaszczystej plaży i w pobliżu znanego targu rybnego. Szczególnie polecamy wymagającym Gościom, ceniącym wypoczynek w komfortowym otoczeniu.
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 5.1/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na . Międzylądowanie techniczne w jednym z portów Zatoki Perskiej (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu).
Dzień 2
Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie.
Dzień 11 lub 12
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych.
Dzień 12 lub 13
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.
Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2018 r. i mogą ulec zmianie.
Wycieczki lokalne

SRI LANKA TOP FAKULTETY
Rejs rzeką Madu i farma żółwi
Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
Cena ok. 40 USD.

Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
Cena od ok. 140 USD.

FAKULTETY POZOSTAŁE
White Water Rafting
Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai".
Cena od ok. 180 USD

Park Narodowy Yala (2 dni)
Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle - fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
Cena od ok. 175 USD.

Sigiriya i Dambula
Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń - również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
Cena od ok. 95 USD.

Masaż ayurwedyjski
(podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
Cena od ok. 40 USD.

Rejs - Wieloryby
Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
Cena od ok. 100 USD.

Szczyt Adama
Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
Cena od ok. 75 USD.

Rejs - Delfiny
Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
Cena od ok. 95 USD

Park Narodowy Wilpattu
Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
Cena od ok. 95 USD.

Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
Inne

Sri Lanka - informacje ogólne

Waluta
1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. W obiegu są zarówno monety jak i banknoty. Nominały monet: 5, 10, 25 i 50 centów, 1, 2 i 5 rupii. Nominały banknotów: 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 i 5000 rupii. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane.
Szczepienia
Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.
Transport
Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.
Godziny pracy
Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.
Święta
Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2018/2019 Poya przypada: 24.10.2018, 22.11.2018, 22.12.2018, 20.01.2019, 19.02.2019, 20.03.2019, 19.04.2019
Czas
+ 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.
Orientacyjne ceny
Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.
Napiwki
Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.
Elektryczność
220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
Ważne telefony i adresy:
Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58. Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail:
Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza lankijska:

Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Wizy

Wiza lankijska:

Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Sri Lanka/Sri Lanka

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- bezpośrednio przy plaży - w otoczeniu palm kokosowych i rozległych, zielonych trawników - ok. 4 km od Beruwala - ok. 55 km od Kolombo - ok. 100 km od lotniska

Plaża

- długa i piaszczysta

Pokoje

Pokój Superior - powierzchnia ok. 38 m - TV, telefon, sejf - zestaw do parzenia kawy i herbaty - mini bar (płatny), internet Wi Fi - łazienka (prysznic, WC, suszarka do włosów) - widok na ocean lub ogród Pokój Deluxe - powierzchnia ok. 49 m - wyposażenie jak w pokoju superior - większa część wypoczynkowa - łazienka (wanna) Standard Promo - pokój w cenie promocyjnej, może się różnić standardem i położeniem od pokoju superior

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny (1 basen do dyspozycji tylko gości z pokoi Deluxe) - siłownia - siatkówka plażowa Płatne - SPA z łaźnią parową, sauną, masażami i zabiegami pielęgnacyjnymi - sporty wodne na plaży m.in. windsurfing, narty wodne, snorkeling, nurkowanie  

Dla dzieci

- brodzik

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania, obiady oraz kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach wyznaczonych przez hotel.

Restauracje i bary

- restauracja główna Bufe - restauracja grillowa Fire oraz Tranquility - restauracja Rock Salt - taras MEZZ z kuchnią arabską - snack bar 800 - I.C.E bar

Dodatkowe informacje

- jeden z największych ośrodków na południowym wybrzeżu - należy do znanej sieci hotelowej Cinnamon - posiada 200 pokoi - bezpłatny internet na całym terenie - usługi pralni i prasowania - www.cinnamonhotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 w dniu wylotu), transfer lotnisko - hotel - lotnisko, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela kontrahenta,  wyżywienie zgodne z wykupioną ofertą,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Ważne informacje wizowe

Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk).  Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD.  Wiza może zostać także wydana po przylocie na lotnisku, co wiąże się z opłatą 40 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


BestReisen

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Elegancki, duży 3-piętrowy hotel przy plaży. Malownicze usytuowanie, przestrzeń, najwyższa jakość obsługi, oryginalny styl, różnorodna kuchnia, certyfikat Green Globe.

Położenie

Na zachodnim wybrzeżu, przy plaży z rafą w miejscowości Beruwala,  55 km od stolicy kraju: Kolombo, 70 km do lotniska.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją i łączami internetowymi, kantor wymiany walut, sale konferencyjne, sklep z pamiątkami i lokalnym rękodziełem, restauracje: główna (bufety i a'la carte), 800 Degrees (przekąski przy basenie), Fire (grill, owoce morza, dania kuchni śródziemnomorskiej), Mezz2 na tarasie z wiklinowymi sofami (kuchnia arabska) i kącikiem sziszy, Raw (specjalność: ryby, sushi) z częścią na zewnątrz, Rock Salt (pierwsza w kraju restauracja typu shabu shabu; klient jest twórcą dań), kawiarnia (desery, sorbety i lody własnej produkcji), room-service (24 ha).

Pokoje

Eleganckie, przestrzenne (ok. 40 m kw.), z lokalnymi dodatkami, wyposażone w łazienkę (kabina prysznicowa, suszarka do włosów), klimatyzację, TV sat, sejf, telefon, minibar, czajnik, Wi-Fi , balkon lub taras (widok na ogród i częściowo na ocean). Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokojach deluxe (są  większe, mają dodatkowo wannę, widok na ocean) oraz suites (usytuowane na ostatnim piętrze z widokiem na ocean, dodatkowo pokój dzienny).

Wyżywienie

HB - Śniadania i kolacje w formie bufetów All inclusive - Śniadania, obiady, kolacje - bufety, przekąski, napoje i lokalne alkohole.

Sport i rozrywka

Ładny basen główny z tarasem słonecznym, basen w części deluxe, siłownia, Azmaara Spa (masaże, zabiegi kosmetyczne), pawilon do ćwiczeń jogi, w weekendy pokazy lub muzyka na żywo. Sporty wodne w Bentota (ok. 20 minut jazdy), wycieczki, wyprawy, rejsy. Hotel nie prowadzi animacji.

Dla dzieci

Brodzik

Uwagi

Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 30 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 35 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne)

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Coral Travel

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Beruwela

Położenie

Hotel znajduje się w południowo - zachodniej części wyspy, bezpośrednio przy publicznej plaży Beruwela. Oddalony 70 km od Colombo, do centrum miejscowości 500 m.

Hotel

Hotel urządzony w stylu otomańskim, generalnie wyremontowany w 2012r. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, lobby, Wi - Fi (bezpłatne), 5 restauracji, 3 bary, room service (24h), basen, jacuzzi, taras słoneczny, ogród, centrum Ayurvedy, centrum fitness, salon piękności, biblioteka, kantor, sklepy, opieka medyczna (na życzenie, płatne), przechowalnia bagaży, parking.

Pokoje

W hotelu łącznie znajduje się 200 pokoi. Pokoje typu Superior (39 m2, w lewym skrzydle), pokoje typu Deluxe (49 m2, w prawym skrzydle, wanna, żelazko i deska do prasownia, odtwarzacz DVD), apartamenty Suite (133 m2, sypialnia, salon połączony z jadalnią, jacuzzi, prywatny basen). Wszystkie wyposażone są w klimatyzację indywidualnie sterowaną, łazienki (prysznic, suszarka do włosów), Wi - Fi (bezpłatne), telefon, TV sat, sejf, mini bar , zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras od strony morza.

Wyżywienie

Hotel oferuje wyżywienie w opcji HB (śniadania i obiadokolacje). Bufet - restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu; Tranquility - restauracja serwująca zdrowe posiłki, dania na parze; Mezz 2 - dania kuchni arabskiej i dania grillowane; 800 stopni - serwująca pizze i inne dania prosto z pieca; Rock Salt - owoce morze; Fire- restauracja serwująca potrawy z grilla. Ice - bar serwujący lody i mrożone jogurty; Grain Bar& Lounge - bar serwujący napoje, czynny do 24:00; Coffee Shop - serwujący różne przekąski, kawę, herbatę i napoje.

Sport i wellness

W hotelu znajduje się centrum Spa Azmaara oferujące liczne zabiegi na twarz i ciało. Zajęcia sportowe (bezpłatne): tenis stołowy, sala fitness, sala do medytacji i jogi; odpłatne: ośrodek sportów wodnych (narty wodne i surfing, nurkowanie, wędkowanie) przy plaży Bentota (ok. 10 km).

Rozrywki

Muzyka na żywo.

Sale konferencyjne

W hotelu znajduje się sala konferencyjna mieszcząca do 300 uczestników.

Strona internetowa

www.cinnamonhotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


TUI

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • winda 
  • restauracja główna Büfe (kuchnia międzynarodowa)
  •  restauracja a la carte Fire (kuchnia włoska, dania z grilla) 
  •  restauracja a la carte Raw (sushi) 
  • restauracja a la carte Rock Salt (kuchnia międzynarodowa, ryby, owoce morza, dania z grilla)
  • bar 800° 
  • bar I.C.E.
  • bar Mezz2 
  •  ogród 
  • taras
  • basen (zewnętrzny) 

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) 
  • leżaki (przy basenie) 
  • ręczniki (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • centrum biznesowe 
  • pralnia (płatna) 
  • parking 
  • sala konferencyjna 

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

200 

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych

Sport i wellness

W cenie
  • sala fitness/siłownia 
  • siatkówka plażowa 
  • badminton
Płatne
  • centrum spa 
  • łaźnia parowa 
  • masaże 
  • zabiegi pielęgnacyjne twarzy 
  • joga 

rozrywka

  • muzyka na żywo 

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Suita SUX1
  • 2-4 os.
  • ok. 134 m2
  • widok na ocean
  • w głównym budynku
  • od strony oceanu
  • pokój dzienny
  • sofa
  • biurko
  • balkon z dostępem do basenu
  • wentylator sufitowy
  • klimatyzacja (indywidualnie regulowana)
  • wanna
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • szlafroki
  • kapcie
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf
  • minibar (płatny)
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 39 m2
  • widok częściowy na morze
  • klimatyzacja
  • w głównym budynku
  • od strony oceanu i ogrodu
  • biurko
  • balkon lub taras
  • wentylator sufitowy
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf
  • minibar (płatny)
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 49 m2
  • widok częściowy na morze
  • sofa
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • wanna
  • szlafroki
  • kapcie
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • w głównym budynku
  • od strony oceanu i ogrodu
  • biurko
  • balkon lub taras
  • wentylator sufitowy
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf
  • minibar (płatny)
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie, obiad i kolacja (w formie bufetu) 
  • przekąski 

W okolicy

  • bezpośrednio przy piaszczystej plaży Moragalla
  • ok. 5ok. ok. 5 km od centrum miasta Colombo
  • ok. 3 km od miejscowości Beruwela
  • czas dojazdu z lotniska ok. 120 min

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Mapa Hotelu Cinnamon Bey
Zdjęcia lokalizacji (Sri Lanka)
wakacje na pięknych plażach Sri Lanki - Beruwala, Bentota, Negombo, Unawatuna
Wakacje na Sri Lance, słonie w Pinnawali
Kolorowe rybackie łodzie rybackie na plażach Sri Lanki
Atrakcja turystyczna Sri Lanki czyli rybacy na palach
Wakacje na Sri Lance, plantacje cejlońskiej herbaty
Wycieczka na Sigiriya czyli Lwią Skałę na Sri Lance
Tradycyjne lankijskie maski produkowane w Galle na Sri Lance
Gwarna promenada i fort w Galle - wakacje na Sri Lance

Opinie o Hotelu Cinnamon Bey

4.9
zdecydowanie polecam

Sri Lanka jest piękna!! zakochałam się w tym miejscu. hotel również się do tego przyczynił, gdyż lubimy dobry standard a Cinnamon Bey własnie taki jest. zdecydowanie spełnił nasze oczekiwania. bardzo dobry poziom usług, jedzenie pyszne. blisko do ładnej i szerokiej plaży.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.7
zdecydowanie polecam

Hotel super!!! Naprawdę cudownie odpoczęliśmy - Cinnamon Bey jest bardzo zadbany, nowoczesny i dopracowany. Obsługa sympatyczna i pomocna. Podobało nam się, że hotel jest jednocześnie luksusowy, jak i nawiązujący w stylistyce do lokalnej architektury

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Cinnamon Bey - możliwości zakwaterowania:

best price room dbl
superior dbl
deluxe dbl
DBL Deluxe
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon lub taras klimatyzacja ster.indywid. typ superior/wysoki standard wanna lub prysznic widok na morze WC
DBL Superior
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon lub taras klimatyzacja ster.indywid. lazienka prysznic widok na morze WC
1 os. pokoj superior
1 os. pokój superior, pokoi delux
Pokój Superior
Pok. dwuosobowy dla 1 osoby ekonomiczny klimatyzacja ster.indywid. Spezial Standard wanna lub prysznic widok na morze WC
Pokoj dwuosobowy balkon lub taras klimatyzacja ster.indywid. typ superior/wysoki standard wanna lub prysznic widok na morze WC
Pokoj dwuosobowy balkon lub taras klimatyzacja ster.indywid. lazienka prysznic widok na morze WC
Suita balkon lub taras klimatyzacja ster.indywid. prywatny basen wanna lub prysznic widok na morze WC
2 os. pokoj superior
2 os. pokój superior, pokoi delux
Pok. dwuosobowy wariant ekonomiczny klimatyzacja ster.indywid. Spezial Standard wanna lub prysznic widok na morze WC
3 os. pokój superior
3 os. pokój superior, pokoi delux
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon lub taras klimatyzacja ster.indywid. typ superior/wysoki standard wanna lub prysznic widok na morze WC
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon lub taras klimatyzacja ster.indywid. lazienka prysznic widok na morze WC
Suita balkon lub taras klimatyzacja ster.indywid. prywatny basen wanna lub prysznic widok na morze WC
klimatyzacja ster.indywid. Spezial Standard wanna lub prysznic widok na morze WC
Promo Superior
Superior
Deluxe
Suite

Cinnamon Bey - Możliwości wyżywienia:


Cinnamon Bey - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Cinnamon Bey? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00