cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
  • Hotel Cinnamon Bey, Sri Lanka
1 / 17
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
06.12 - 15.12
już od 5938 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
07.12 - 08.12
już od 168 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Cinnamon Bey
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Cinnamon Bey
star 5

Sri Lanka
Ocena hotelu Cinnamon Bey:
4.8 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Cinnamon Bey:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 06 grudnia 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 grudnia 2021

Hotel Cinnamon Bey w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 4 km od centrum miasta Beruwala
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 120 min

polozenie

  • ok. 4 km od centrum miasta Beruwala
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 120 min

plaza

  • bezpośrednio przy piaszczystej plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • parking (w zależności od dostępności)
  • sala konferencyjna
  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras 

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

199

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen: zewnętrzny, leżaki
  • ręczniki: w cenie

Dla dzieci

  •  pokój gier i zabaw: do 12 lat

Sport i wellness

W cenie
  • sala fitness/siłownia 
  • siatkówka plażowa 
  • badminton
Płatne
  • strefa spa 
  • łaźnia parowa 
  • masaże 
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
  • joga 

rozrywka

  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy superior DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 39 m2
  • widok na ogród/częściowy widok na morze
  • w głównym budynku
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf
  • wentylator sufitowy
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: za opłatą
  • telefon
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy superior DZX3
  • 1-3 os.
  • ok. 39 m2
  • widok na morze/widok na ogród
  • w budynku głównym, od strony ogrodu
  • sypialnia
  • klimatyzacja: w cenie
  • sejf: w cenie
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • Wi-Fi: w cenie
  • szlafroki: w cenie
  • kapcie: w cenie
  • taras
  • wentylator sufitowy
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: za opłatą
  • telefon
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
Pokój 2-osobowy superior z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 39 m2
  • widok na morze/widok na ogród
  • sypialnia
  • klimatyzacja: w cenie
  • sejf: w cenie
  • wentylator sufitowy
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: za opłatą
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • szlafroki: w cenie
  • kapcie: w cenie
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy deluxe DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 52 m2
  • widok na basen/częściowy widok na morze
  • w głównym budynku
  • balkon lub taras
  • wentylator sufitowy
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • wanna
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • szlafroki
  • kapcie
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf
  • minibar: za opłatą
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • pokój dzienno-sypialny
Suita SUX1
  • 2-4 os.
  • widok na ocean/widok na basen
  • w głównym budynku
  • pokój dzienny
  • sypialnia
  • balkon z brodzikiem
  • wentylator sufitowy
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • wanna
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • szlafroki
  • kapcie
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf
  • minibar: za opłatą
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny

Wyżywienie

All inclusive
  •  śniadanie: codziennie 07:30 - 10:30, w formie bufetu
  • obiad: codziennie 12:30 - 15:00, w formie bufetu, a la carte, w formie bufetu lub wybór z menu na dany dzień (3-daniowe menu)
  • kolacja: codziennie 19:00 - 22:00, w formie bufetu
  • przekąski
  • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 12:30 - 15:00 i 19:00 - 22:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 12:30 - 15:00 i 19:00 - 22:00
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
Według programu
  • śniadanie, obiad dine around, kolacja we wszystkich restauracjach
  • napoje bezalkoholowe i przekąski z minibaru
  • Restauracje i bary
  • restauracje: 4
  • główna restauracja „Büfe": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, bufet, codziennie 07:30 - 10:30, 12:30 - 15:00 i 19:00 - 22:00
  • restauracja „Fire": rodzaje kuchni: włoska, teppanyaki, dania z grilla, a la carte, wybór z menu, codziennie 12:30 - 14:30 i 19:30 - 22:00
    restauracja „Raw": rodzaje kuchni: sushi, a la carte, codziennie 19:30 - 22:00
  • restauracja „Rock Salt": rodzaje kuchni: azjatycka, międzynarodowa, ryby/owoce morza, dania z grilla, program dine around, codziennie 19:30 - 22:00

  • bary i inne: 3
  • bar „800°": codziennie 10:00 - 18:00
  • lounge bar „I.C.E.": codziennie 10:00 - 00:00
  • lounge bar „Mezz2": codziennie 19:30 - 22:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Ten wyjątkowo przestronny i komfortowy hotel, zatopiony w ogrodzie z tropikalną roślinnością, położony jest w miejscowości Beruwala, ok. 55 km od Colombo oraz ok. 90 km do lotniska.

    Plaża

    Bezpośrednio przy piaszczystej, publicznej plaży, której sięga rafa koralowa. W celu skorzystania z kąpieli morskich należy oddalić się o ok. 50 m. Brak serwisu plażowego.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja, 5 restauracji: główna Bufe serwująca dania w formie bufetu, Raw - sushi oraz świeże owoce morza (19:30-22:00), Mezz2 - posiłki w stylu arabskim i dania grillowane serwowane na kanapach balijskich z baldachimami, Rock Salt - kuchnie świata, potrawy przygotowywane są z samodzielnie dobranych składników na gorących kamieniach lub tacach solnych, Fire - restauracja z show cooking, serwująca potrawy z grilla (o ilości otwartych restauracji decyduje hotel). 2 bary: Ice bar serwujący lody i mrożone jogurty oraz przekąski (10:00-24:00), Grain Bar & Lounge (16:00-24:00). Na terenie hotelu znajduje się duży basen zewnętrzny oraz basen dla dzieci, otoczone tarasem słonecznym. Bezpłatne ręczniki basenowe, leżaki i parasole przy basenie i w ogrodzie przy plaży.

    Pokoje

    Hotel posiada 200 pokoi położonych na 3 piętrach, wszystkie z widokiem na ocean.
    Pokoje superior - (pow. ok. 39 m2) dla 2 os. dorosłych i 1 os. na dostawce (w formie rozkładanego łóżka). Pokoje są eleganckie i komfortowo urządzone. Wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, centralnie sterowaną klimatyzację z możliwością indywidualnej regulacji temperatury, bezpłatny sejf, TV Sat., telefon, minibar (konsumpcja za opłatą), zestaw do przygotowania kawy i herbaty, umeblowany balkon lub taras. Pokoje deluxe - (pow. ok. 49 m2) - 28 pokoi położonych w prawym skrzydle hotelu, wyposażone jak pokoje superior, dodatkowo: wanna, szlafrok i klapki kąpielowe, zestaw do prasowania i możliwość odtwarzania filmów DVD na życzenie. Pokoje typu suite - (pow. ok. 133 m2) - 2 pokoje położone na 3 piętrze w budynku głównym, w stosunku do pokoi superior posiadają dodatkowo: prywatny basen, salonik wypoczynkowy, możliwość odtwarzania filmów DVD i zestaw do prasowania.

    Wyżywienie

    Śniadania i obiadokolacje w formie bogatego bufetu w restauracji głównej, napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Pozostałe restauracje za opłatą. Za dopłatą All Inclusive: śniadanie, lunch, obiadokolacja w formie bufetu w restauracji głównej, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (11:00-24:00), lokalne wino tylko do posiłków, konsumpcja po 24:00 płatna dodatkowo. W opcji All Inclusive goście mogą skorzystać z restauracji Fire, Salt Rock lub Mezz2 (ustalone menu).

    Program sportowy i animacyjny

    Skromne animacje hotelowe m.in. muzyka na żywo. Ponadto: siłownia, siatkówka, sala do ćwiczeń jogi, rzutki, badminton. Za opłatą: centrum SPA.

    Internet

    Internet Wi-Fi bezpłatny na terenie całego hotelu.

    Kategoria lokalna

    Na Sri Lance nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli.

    Naszym zdaniem

    Wyjątkowo elegancki hotel należący do sieci Cinnamon, co jest gwarancją standardu i jakości świadczonych usług. Hotel wyróżnia się smaczną i różnorodną kuchnią, a dodatkowym atutem jest fantastyczne położenie tuż przy piaszczystej plaży i w pobliżu znanego targu rybnego. Szczególnie polecamy wymagającym Gościom, ceniącym wypoczynek w komfortowym otoczeniu.

    Strona www


    Opinie klientów


    Program

    Dzień 1

    Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie na 3 godz. przed wylotem samolotu. Przelot samolotem rejsowym (rejs bezpośredni) na trasie Warszawa-Colombo. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
    Dzień 2

    Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie.
    Dzień 11 lub 12

    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych.
    Dzień 12 lub 13

    Wczesne wykwaterowanie z hotelu (śniadanie w postaci pakietów podróżnych), transfer na lotnisko w Colombo. Przelot samolotem rejsowym (rejs bezpośredni) na trasie Colombo- Warszawa. Przylot do Warszawy. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem rejsowym na trasie Warszawa - Colombo - Warszawa (przelot bezpośredni),opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).

    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.
    Uwaga!
    Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2020 r. i mogą ulec zmianie.

    Wycieczki lokalne

    SRI LANKA TOP FAKULTETY

    Rejs rzeką Madu i farma żółwi
    Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
    Cena ok. 40 USD.

    Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
    Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
    Cena od ok. 140 USD.

    FAKULTETY POZOSTAŁE
    White Water Rafting
    Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai".
    Cena od ok. 180 USD

    Park Narodowy Yala (2 dni)
    Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle - fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
    Cena od ok. 175 USD.

    Sigiriya i Dambula
    Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń - również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
    Cena od ok. 95 USD.

    Masaż ayurwedyjski
    (podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
    Cena od ok. 40 USD.

    Rejs - Wieloryby
    Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
    Cena od ok. 100 USD.

    Szczyt Adama
    Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
    Cena od ok. 75 USD.

    Rejs - Delfiny
    Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
    Cena od ok. 95 USD

    Park Narodowy Wilpattu
    Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
    Cena od ok. 95 USD.

    Uwaga!
    Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Inne

    Sri Lanka - informacje ogólne

    Waluta

    1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane. Na Sri Lance nie są akceptowane dolary wynane przed 2006 rokiem i/lub zniszczone, naddarte itp.
    Szczepienia
    Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.
    Transport
    Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.
    Godziny pracy

    Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.
    Święta

    Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2021/2022 Poya przypada m.in: 20.10.2020, 18.11.2020, 18.12.2020, 17.01.2021, 16.02.2021, 18.03.2021, 16.04.2021. Zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych obowiązuje również w święta państwowe i religijne.

    Czas

    + 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.
    Orientacyjne ceny
    Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.
    Napiwki

    Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.
    Elektryczność

    220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
    Telefony

    Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
    Ważne telefony i adresy:
    Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58.
    Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail:

    Wizy

    Wiza lankijska:

    Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagany jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu na terytorium Republiki Sri Lanki oraz wiza turystyczna. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.
    Regulacje dot. COVID-19

    Uwaga!
    Poniższe warunki zostały podane na dzień 18.10.2021 i mogą ulec zmianie.
    Uwaga!!!
    Udział w imprezie możliwy wyłącznie dla osób zaszczepionych oraz posiadających negatywny wynik testu PCR. Dotyczy również dzieci powyżej 12 roku życia.
    Wszystkie osoby podróżujące na Sri Lankę zobowiązane są do przestrzegania poniższych wytycznych:
    WYMAGANE DOKUMENTY

    - Należy wypełnić formularz ze strony Visit Sri Lanka i dokonać płatności za ubezpieczenie.
    - Negatywny wynik testu na COVID-19 w języku angielskim oraz Unijny Certyfikat COVID.
    - Ważny paszport (także dzieci bez względu na wiek).
    - Ważna wiza lankijska - aplikacja online na stronie Online Visa Application. Instrukcja wizowania.
    - Karta Lokalizacji Podróżnego.
    - Deklaracja Zdrowia Rainbow.
    ZASZCZEPIENI

    - Należy wykonać test RT-PCR najwcześniej 72 godziny przed wylotem.
    - Należy potwierdzić zakończenie cyklu szczepienia tj. wjazd możliwy 14 dni po przyjęciu drugiej dawki szczepionki (jednej w przypadku Johnson& Johnson).
    - Należy zabrać ze sobą negatywny wynik testu w formie papierowej lub na urządzeniu mobilnym w języku angielskim oraz Unijny Certyfikat Szczepienia pobrany z Internetowego Konta Pacjenta.
    - Należy opłacić ubezpieczenie po uzupełnieniu formularza na stornie Visit Sri Lanka (12 USD/osoba). Formularz musi zostać wypełniony dla każdej osoby podróżującej, także dzieci poniżej 2 roku życia.
    DZIECI

    1. Dzieci poniżej 2 roku życia zwolnione są z obowiązku testowania na COVID-19.
    2. Dzieci od 2 do 12 roku życia muszą wykonać test przed wylotem (tak jak dorośli), ale nie będą poddane testowi po przylocie.
    3. Dzieci między 12 a 18 rokiem życia:
    - po upływie min.14 dniod przyjęcia pierwszej dawki szczepionki Pfizer uznawane są za zaszczepione i podlegają takim samym wytycznym jak osoby dorosłe.
    - dzieci niezaszczepione nie mogą uczestniczyć w wyjeździe.

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny na Sri Lance, trwa od początkulistopadado końca marca.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza lankijska:

    Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagany jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty wjazdu na terytorium Republiki Sri Lanki oraz wiza turystyczna. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Regulacje dot. COVID-19

    Uwaga!
    Poniższe warunki zostały podane na dzień 18.10.2021 i mogą ulec zmianie.
    Uwaga!!!
    Udział w imprezie możliwy wyłącznie dla osób zaszczepionych oraz posiadających negatywny wynik testu PCR. Dotyczy również dzieci powyżej 12 roku życia. Wszystkie osoby podróżujące na Sri Lankę zobowiązane są do przestrzegania poniższych wytycznych:
    WYMAGANE DOKUMENTY

    - Należy wypełnić formularz ze strony Visit Sri Lanka i dokonać płatności za ubezpieczenie.
    - Negatywny wynik testu na COVID-19 w języku angielskim oraz Unijny Certyfikat COVID.
    - Ważny paszport (także dzieci bez względu na wiek).
    - Ważna wiza lankijska - aplikacja online na stronie Online Visa Application. Instrukcja wizowania.
    - Karta Lokalizacji Podróżnego.
    - Deklaracja Zdrowia Rainbow.
    ZASZCZEPIENI

    - Należy wykonać test RT-PCR najwcześniej 72 godziny przed wylotem.
    - Należy potwierdzić zakończenie cyklu szczepienia tj. wjazd możliwy 14 dni po przyjęciu drugiej dawki szczepionki (jednej w przypadku Johnson& Johnson).
    - Należy zabrać ze sobą negatywny wynik testu w formie papierowej lub na urządzeniu mobilnym w języku angielskim oraz Unijny Certyfikat Szczepienia pobrany z Internetowego Konta Pacjenta.
    - Należy opłacić ubezpieczenie po uzupełnieniu formularza na stornie Visit Sri Lanka (12 USD/osoba). Formularz musi zostać wypełniony dla każdej osoby podróżującej, także dzieci poniżej 2 roku życia.
    DZIECI

    1. Dzieci poniżej 2 roku życia zwolnione są z obowiązku testowania na COVID-19.
    2. Dzieci od 2 do 12 roku życia muszą wykonać test przed wylotem (tak jak dorośli), ale nie będą poddane testowi po przylocie.
    3. Dzieci między 12 a 18 rokiem życia:
    - po upływie min.14 dniod przyjęcia pierwszej dawki szczepionki Pfizer uznawane są za zaszczepione i podlegają takim samym wytycznym jak osoby dorosłe.
    - dzieci niezaszczepione nie mogą uczestniczyć w wyjeździe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Beruwela

    Położenie

    Hotel znajduje się w południowo - zachodniej części wyspy, bezpośrednio przy publicznej plaży Beruwela. Oddalony 70 km od Colombo, do centrum miejscowości 500 m.

    Hotel

    Hotel urządzony w stylu otomańskim, generalnie wyremontowany w 2012r. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, lobby, Wi - Fi (bezpłatne), 5 restauracji, 3 bary, room service (24h), basen, jacuzzi, taras słoneczny, ogród, centrum Ayurvedy, centrum fitness, salon piękności, biblioteka, kantor, sklepy, opieka medyczna (na życzenie, płatne), przechowalnia bagaży, parking.

    Pokoje

    W hotelu łącznie znajduje się 200 pokoi. Pokoje typu Superior (39 m2, w lewym skrzydle), pokoje typu Deluxe (49 m2, w prawym skrzydle, wanna, żelazko i deska do prasownia, odtwarzacz DVD), apartamenty Suite (133 m2, sypialnia, salon połączony z jadalnią, jacuzzi, prywatny basen). Wszystkie wyposażone są w klimatyzację indywidualnie sterowaną, łazienki (prysznic, suszarka do włosów), Wi - Fi (bezpłatne), telefon, TV sat, sejf, mini bar , zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras od strony morza.

    Wyżywienie

    Hotel oferuje wyżywienie w opcji HB (śniadania i obiadokolacje). Bufet - restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu; Tranquility - restauracja serwująca zdrowe posiłki, dania na parze; Mezz 2 - dania kuchni arabskiej i dania grillowane; 800 stopni - serwująca pizze i inne dania prosto z pieca; Rock Salt - owoce morze; Fire- restauracja serwująca potrawy z grilla. Ice - bar serwujący lody i mrożone jogurty; Grain Bar& Lounge - bar serwujący napoje, czynny do 24:00; Coffee Shop - serwujący różne przekąski, kawę, herbatę i napoje.

    Sport i wellness

    W hotelu znajduje się centrum Spa Azmaara oferujące liczne zabiegi na twarz i ciało. Zajęcia sportowe (bezpłatne): tenis stołowy, sala fitness, sala do medytacji i jogi; odpłatne: ośrodek sportów wodnych (narty wodne i surfing, nurkowanie, wędkowanie) przy plaży Bentota (ok. 10 km).

    Rozrywki

    Muzyka na żywo.

    Sale konferencyjne

    W hotelu znajduje się sala konferencyjna mieszcząca do 300 uczestników.

    Strona internetowa

    www.cinnamonhotels.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Sri Lanka/Sri Lanka

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

    - bezpośrednio przy plaży - w otoczeniu palm kokosowych i rozległych, zielonych trawników - ok. 4 km od Beruwala - ok. 55 km od Kolombo - ok. 100 km od lotniska

    Plaża

    - długa i piaszczysta

    Pokoje

    Pokój Superior - powierzchnia ok. 38 m - TV, telefon, sejf - zestaw do parzenia kawy i herbaty - mini bar (płatny), internet Wi Fi - łazienka (prysznic, WC, suszarka do włosów) - widok na ocean lub ogród Pokój Deluxe - powierzchnia ok. 49 m - wyposażenie jak w pokoju superior - większa część wypoczynkowa - łazienka (wanna) Standard Promo - pokój w cenie promocyjnej, może się różnić standardem i położeniem od pokoju superior

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny (1 basen do dyspozycji tylko gości z pokoi Deluxe) - siłownia - siatkówka plażowa Płatne - SPA z łaźnią parową, sauną, masażami i zabiegami pielęgnacyjnymi - sporty wodne na plaży m.in. windsurfing, narty wodne, snorkeling, nurkowanie  

    Dla dzieci

    - brodzik

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania, obiady oraz kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach wyznaczonych przez hotel.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna Bufe - restauracja grillowa Fire oraz Tranquility - restauracja Rock Salt - taras MEZZ z kuchnią arabską - snack bar 800 - I.C.E bar

    Dodatkowe informacje

    - jeden z największych ośrodków na południowym wybrzeżu - należy do znanej sieci hotelowej Cinnamon - posiada 200 pokoi - bezpłatny internet na całym terenie - usługi pralni i prasowania - www.cinnamonhotels.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 w dniu wylotu), transfer lotnisko - hotel - lotnisko, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela kontrahenta,  wyżywienie zgodne z wykupioną ofertą,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Ważne informacje wizowe

    Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk).  Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD.  Wiza może zostać także wydana po przylocie na lotnisku, co wiąże się z opłatą 40 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    .

    Położenie

    .

    Wyposażenie

    .

    Pokoje

    .

    Wyżywienie

    .

    Sport i rozrywka

    .

    Dla dzieci

    .

    Uwagi

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 30 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 35 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne)

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    BestReisen

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Elegancki, duży 3-piętrowy hotel przy plaży. Malownicze usytuowanie, przestrzeń, najwyższa jakość obsługi, oryginalny styl, różnorodna kuchnia, certyfikat Green Globe.

    Położenie

    Na zachodnim wybrzeżu, przy plaży z rafą w miejscowości Beruwala,  55 km od stolicy kraju: Kolombo, 70 km do lotniska.

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby z całodobową recepcją i łączami internetowymi, kantor wymiany walut, sale konferencyjne, sklep z pamiątkami i lokalnym rękodziełem, restauracje: główna (bufety i a'la carte), 800 Degrees (przekąski przy basenie), Fire (grill, owoce morza, dania kuchni śródziemnomorskiej), Mezz2 na tarasie z wiklinowymi sofami (kuchnia arabska) i kącikiem sziszy, Raw (specjalność: ryby, sushi) z częścią na zewnątrz, Rock Salt (pierwsza w kraju restauracja typu shabu shabu; klient jest twórcą dań), kawiarnia (desery, sorbety i lody własnej produkcji), room-service (24 ha).

    Pokoje

    Eleganckie, przestrzenne (ok. 40 m kw.), z lokalnymi dodatkami, wyposażone w łazienkę (kabina prysznicowa, suszarka do włosów), klimatyzację, TV sat, sejf, telefon, minibar, czajnik, Wi-Fi , balkon lub taras (widok na ogród i częściowo na ocean). Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokojach deluxe (są  większe, mają dodatkowo wannę, widok na ocean) oraz suites (usytuowane na ostatnim piętrze z widokiem na ocean, dodatkowo pokój dzienny).

    Wyżywienie

    HB - Śniadania i kolacje w formie bufetów All inclusive - Śniadania, obiady, kolacje - bufety, przekąski, napoje i lokalne alkohole.

    Sport i rozrywka

    Ładny basen główny z tarasem słonecznym, basen w części deluxe, siłownia, Azmaara Spa (masaże, zabiegi kosmetyczne), pawilon do ćwiczeń jogi, w weekendy pokazy lub muzyka na żywo. Sporty wodne w Bentota (ok. 20 minut jazdy), wycieczki, wyprawy, rejsy. Hotel nie prowadzi animacji.

    Dla dzieci

    Brodzik

    Uwagi

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 30 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 35 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne)

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Nekera

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    SRI_LANKA

    Położenie

    przy piaszczystej plaży Beruwela. Transfer z lotniska ok. 2,5 godziny.

    Plaża

    piaszczysta plaża przy hotelu.

    Wyposażenie

    hotel z 200 pokojami. Do dyspozycji gości recepcja, restauracja główna, 4 restauracje a la carte, bar i kawiarnia. W pięknie zaprojektowanym ogrodzie znajduje się basen z barem przy basenie i oddzielny basen dla dzieci. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie wliczone w cenę. Rafa koralowa oddziela zatokę od oceanu.

    Internet

    WIFI w lobby i pokojach wliczone w cenę

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior: ok. 42 m kw., nowocześnie i przyjemnie urządzone, zestaw do parzenia kawy i herbaty, minibar, wentylator sufitowy, klimatyzacja, sejf, telewizor LCD, internet, telefon, łazienka z wanną lub prysznicem, oddzielne WC, suszarka do włosów. Balkon lub taras z widokiem na morze. Pokoje deluxe: ok. 53 m kw. Suity dodatkowo z prywatnym małym basenem. Wariant ekonomiczny: bez balkonu.

    Sport

    siatkówka, siłownia, joga.

    Wellness

     za opłatą zabiegi w hotelowym spa.

    Rozrywka

    okazjonalnie muzyka na żywo.

    Wyżywienie

    All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11.00.-24.00. Przekąski w godz. 11.00.-24.00.  

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Dertour Polska

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Cinnamon Bey

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Beruwela

    Region

    Wybrzeże południowo-zachodnie

    Kod

    CMB14125 IO

    Liczba pokoi

    200

    Zalety

    Top zniżki dla dzieci.

    Położenie

    Bezpośrednio przy plaży. Docelowe lotnisko Colombo oddalone jest ok. 94 km (ok. 3 godz. jazdy). Za hotelem biegnie linia kolejowa do Colombo.

    Opis

    Na przestronnym terenie hotelu znajduje się główna restauracja 'Bufe', jak też 6 innych restauracji, w tym restauracja z daniami z grilla i restauracja sushi, 2 baseny z oddzielnym brodzikiem dla dzieci (jeden z nich jest dostępny tylko dla Gości pokoi deluxe i suit), 2 bary, kawiarnia, Spa i bezpłatny WLAN.

    Wyżywienie

    All inclusive (I) = bufet śniadaniowy, obiad i kolacja w formie bufetu w 'Bufe', wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe (woda, napoje orzeźwiające, piwo, wino stołowe, lokalne alkohole) od godz.10.30 do 24 w barze i restauracji, kawa i herbata z przekąskami przed i po południu.

    Pokój typ 1

    Superior = ok. 39 m kw (170), nowocześnie i atrakcyjnie zaprojektowane, łazienka z prysznicem / WC, suszarka do włosów, tel., TV, klimatyzacja, wentylator sufitowy, sejf, minibar, zestaw do parzenia kawy / herbaty, balkon lub taras, widok na morze.

    Pokój typ 2

    Deluxe = ok. 49 m kw. (28) jak Superior, z połączoną częścią dzienną / sypialną i częściowo otwartą łazienką z wanną i oddzielnym prysznicem.

    Pokój typ 3

    Suita = ok. 133 m kw. (2) jak deluxe, z oddzielną częścią dzienną i sypialną.

    Pokój typ 4

    Superior promo = jak Superior, oferta oszczędnościowa, ograniczona dostępność.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie = siłownia, siatkówka plażowa, kilka razy w tygodniu wieczorna rozrywka.

    Warto wiedzieć

    Honeymoon Special - sezonowe oferty dla nowożeńców oraz podróży jubileuszowych. Nowożeńcy otrzymują w hotelu kosz owoców, kwiaty i butelkę szampana. Należy zgłosić przy rezerwacji.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP309102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Ecco Travel

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Sri Lanka

    Opis

    • w cenie wyżywienie w postaci pakietu All Inclusive,
    • w cenie zakwaterowanie w pokojach typu superior

    Wyposażenie

    Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Na większość pięter można dostać się za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. W sklepie z pamiątkami nabyć można drobiazgi upamiętniające pobyt. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą babysitting, serwis pokojowy i pralnia.

    Pokoje

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, wentylator, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne dysponują łóżkiem podwójnym. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Dostępne są również } oraz za dodatkową opłatą minibarek. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Do wyposażenia należą również internet, telefon, telewizor, odtwarzacz DVD i Wi-Fi. W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki.

    Oferta sportowo-rozrywkowa

    Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka i koszykówka. Nurkowanie oraz za dodatkową opłatą narty wodne, windsurfing i snorkeling zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Bogata oferta sportowa wewnątrz hotelu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, badmintona, darta i jogę. Hotelowe propozycje Wellness to m.in. spa, łaźnia parowa, salon piękności, zabiegi masażu i ayurveda. Program animacyjny i muzyka na żywo to doskonały pomysł na zagospodarowanie Państwa czasu wolnego.

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa i MasterCard. Copyright GIATA 2004 - 2021. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

    Świadczenia

    • przelot na trasie Polska - Colombo - Polska
    • opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW
    • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
    • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą

    Dodatkowo płatne

    • dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego
    • dopłaty do pokoju pojedynczego
    • dopłat do pokoi o wyższym standardzie
    • wycieczek fakultatywnych
    • w przypadku rezerwacji dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci - jedno z dzieci nie ma dostawki i śpi z rodzicami
    • koszty wizy lankijskiej.
    • miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

    Obsługa na miejscu

    Ograniczona obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. polskim przez cały rok. Obsługa zawiera: spotkanie , kontakt telefoniczny. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

    Informacje wizowe


    ​Władze Sri Lanki zaprzestały wydawania wiz wjazdowych na lotnisku w Colombo. Obecnie istnieje obowiązek wyrobienia wizy poprzez  system online.

    Władze Sri Lanki wprowadziły bezpłatne wizy turystyczne dla obywateli Polski (polski paszport) w okresie pobytu od 26.02.2020 do 30.04.2020. Maksymalna długość pobytu do 30 dni. 

    Wizę można uzyskać za pośrednictwem strony internetowej www.eta.gov.lk - w cenie 35 USD/os.
    Ecco Travel nie pośredniczy w uzyskaniu wiz wjazdowych na Sri Lankę.

    Należy posiadać paszport ważny 6 miesięcy od daty powrotu.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


    Neckermann

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Sri Lanka, Sri Lanka

    Położenie

    przy piaszczystej plaży Beruwela. Transfer z lotniska ok. 2,5 godziny.

    Plaża

    piaszczysta plaża przy hotelu.

    Wyposażenie

    hotel z 200 pokojami. Do dyspozycji gości recepcja, restauracja główna, 4 restauracje a la carte, bar i kawiarnia. W pięknie zaprojektowanym ogrodzie znajduje się basen z barem przy basenie i oddzielny basen dla dzieci. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie wliczone w cenę. Rafa koralowa oddziela zatokę od oceanu.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11.00.-24.00. Przekąski w godz. 11.00.-24.00.

    Internet

    WIFI w lobby i pokojach wliczone w cenę.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3A): ok. 42 m kw., nowocześnie i przyjemnie urządzone, zestaw do parzenia kawy i herbaty, minibar, wentylator sufitowy, klimatyzacja, sejf, telewizor LCD, internet, telefon, łazienka z wanną lub prysznicem, oddzielne WC, suszarka do włosów. Balkon lub taras z widokiem na morze. Pokoje deluxe (A1-3B): ok. 53 m kw. Suity (A2-3C) dodatkowo z prywatnym małym basenem. Wariant ekonomiczny (A1-3S): bez balkonu. Dla gości pokoi deluxe i suit oddzielny basen.

    Sport

    siatkówka, siłownia, joga.

    Wellness

    za opłatą zabiegi w hotelowym spa.

    Rozrywka

    okazjonalnie muzyka na żywo.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann X

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Sri Lanka, Sri Lanka

    Położenie

    przy piaszczystej plaży Beruwela. Transfer z lotniska ok. 2,5 godziny.

    Plaża

    piaszczysta plaża przy hotelu.

    Wyposażenie

    hotel z 200 pokojami. Do dyspozycji gości recepcja, restauracja główna, 4 restauracje a la carte, bar i kawiarnia. W pięknie zaprojektowanym ogrodzie znajduje się basen z barem przy basenie i oddzielny basen dla dzieci. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie wliczone w cenę. Rafa koralowa oddziela zatokę od oceanu.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11.00.-24.00. Przekąski w godz. 11.00.-24.00.

    Internet

    WIFI w lobby i pokojach wliczone w cenę.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3A): ok. 42 m kw., nowocześnie i przyjemnie urządzone, zestaw do parzenia kawy i herbaty, minibar, wentylator sufitowy, klimatyzacja, sejf, telewizor LCD, internet, telefon, łazienka z wanną lub prysznicem, oddzielne WC, suszarka do włosów. Balkon lub taras z widokiem na morze. Pokoje deluxe (A1-3B): ok. 53 m kw. Suity (A2-3C) dodatkowo z prywatnym małym basenem. Wariant ekonomiczny (A1-3S): bez balkonu. Dla gości pokoi deluxe i suit oddzielny basen.

    Sport

    siatkówka, siłownia, joga.

    Wellness

    za opłatą zabiegi w hotelowym spa.

    Rozrywka

    okazjonalnie muzyka na żywo.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Sri Lanka, Sri Lanka

    Położenie

    przy piaszczystej plaży Beruwela. Transfer z lotniska ok. 2,5 godziny.

    Plaża

    piaszczysta plaża przy hotelu.

    Wyposażenie

    hotel z 200 pokojami. Do dyspozycji gości recepcja, restauracja główna, 4 restauracje a la carte, bar i kawiarnia. W pięknie zaprojektowanym ogrodzie znajduje się basen z barem przy basenie i oddzielny basen dla dzieci. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie wliczone w cenę. Rafa koralowa oddziela zatokę od oceanu.

    Dostęp do internetu

    WIFI w lobby i pokojach wliczone w cenę.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3A): ok. 42 m kw., nowocześnie i przyjemnie urządzone, zestaw do parzenia kawy i herbaty, minibar, wentylator sufitowy, klimatyzacja, sejf, telewizor LCD, internet, telefon, łazienka z wanną lub prysznicem, oddzielne WC, suszarka do włosów. Balkon lub taras z widokiem na morze. Pokoje deluxe (A1-3B): ok. 53 m kw. Suity (A2-3C) dodatkowo z prywatnym małym basenem. Wariant ekonomiczny (A1-3S): bez balkonu. Dla gości pokoi deluxe i suit oddzielny basen.

    Sport

    siatkówka, siłownia, joga.

    Wellness

    za opłatą zabiegi w hotelowym spa.

    Rozrywka

    okazjonalnie muzyka na żywo.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11.00.-24.00. Przekąski w godz. 11.00.-24.00.


    Mapa Hotelu Cinnamon Bey
    Zdjęcia lokalizacji (Sri Lanka)
    wakacje na pięknych plażach Sri Lanki - Beruwala, Bentota, Negombo, Unawatuna
    Wakacje na Sri Lance, słonie w Pinnawali
    Kolorowe rybackie łodzie rybackie na plażach Sri Lanki
    Atrakcja turystyczna Sri Lanki czyli rybacy na palach
    Wakacje na Sri Lance, plantacje cejlońskiej herbaty
    Wycieczka na Sigiriya czyli Lwią Skałę na Sri Lance
    Tradycyjne lankijskie maski produkowane w Galle na Sri Lance
    Gwarna promenada i fort w Galle - wakacje na Sri Lance

    Opinie o Hotelu Cinnamon Bey

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Sri Lanka jest piękna!! zakochałam się w tym miejscu. hotel również się do tego przyczynił, gdyż lubimy dobry standard a Cinnamon Bey własnie taki jest. zdecydowanie spełnił nasze oczekiwania. bardzo dobry poziom usług, jedzenie pyszne. blisko do ładnej i szerokiej plaży.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Hotel super!!! Naprawdę cudownie odpoczęliśmy - Cinnamon Bey jest bardzo zadbany, nowoczesny i dopracowany. Obsługa sympatyczna i pomocna. Podobało nam się, że hotel jest jednocześnie luksusowy, jak i nawiązujący w stylistyce do lokalnej architektury

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7

    Cinnamon Bey - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj superior
    deluxe dbl
    1 os. junior suite
    2 os. junior suite
    1 os. pokoj deluxe
    2 os. pokoj deluxe
    2 os. pokoj superior
    3 os. junior suite
    2 os. pokoj superior z widokiem na ocean
    3 os. pokój superior
    pokoj deluxe
    pokoj superior z widokiem na ocean
    3 os. Pokój superior z widokiem na ocean
    superior dbl
    superior [promo] dbl
    Superior Promo
    Pokój dwuosobowy (1 bed) - De Luxe
    Pokój dwuosobowy (1 bed) - Superior
    Pokój dwuosobowy - De Luxe
    Pokój dwuosobowy - Superior
    Superior
    Superior Garden Terrace
    Superior Ocean View
    Deluxe
    Suite

    Cinnamon Bey - Możliwości wyżywienia:


    Cinnamon Bey - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Cinnamon Bey? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00