cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
1/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
2/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
3/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
4/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
5/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
6/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
7/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
8/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
9/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
10/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
11/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
12/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
13/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
14/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
15/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
16/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
17/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
18/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
19/20
Hotel Parkhotel Il Caminetto, Paganella
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
04.02 - 11.02
już od 3079 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.03 - 31.03
już od 691 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Parkhotel Il Caminetto
  • Wypożyczalnia sprzętu zimowego
  • Fitness/Siłownia
  • Basen kryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel Parkhotel Il Caminetto

Włochy: Paganella: Molveno
Ocena hotelu Parkhotel Il Caminetto:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Parkhotel Il Caminetto:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 lutego 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 marca 2023

Hotel Parkhotel Il Caminetto w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

TRENTINO/WŁOCHY

Polozenie


• ok. 47 km od centrum Bolzano


• bezpośrednio przy przystanku ski busa

Wyposażenie


• hol
• recepcja 
• ogród 
• sala TV
• pomieszczenie klubowe 
• dyskoteka 
• winda 
• Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie 

Liczba pokojów

85

Kategoria lokalna

3,5 gwiazdki 

Dodatkowe informacje


• W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
Telefon: +48 222043596
SMS: + 48 799448800
E-mail: servicePL@TUI.com
Czat: w aplikacji TUI

Basen


• kryty basen
• jacuzzi 

Dla dzieci


• miniklub: od 4 do 12 lat, poza sobotami 
• pokój gier 

Sport i wellness

Płatne
• strefa spa 
• strefa relaksacyjna 
• sauna 
• łaźnia parowa 
• siłownia 

Pokoje

Pokój 1-osobowy EZX1

• 1 os. • ogrzewanie • wanna lub prysznic • WC • telefon • TV • suszarka do włosów • szlafroki: za opłatą, ok. 10 € • kapcie, za opłatą, ok. 5 €

Pokój 2-osobowy DZX1

• 2-4 os. • ogrzewanie • wanna lub prysznic • WC • telefon • TV • suszarka do włosów • szlafroki: za opłatą, ok. 10 € • kapcie, za opłatą, ok. 5 €

Wyżywienie

Dwa posiłki
• śniadanie: w formie bufetu 
• kolacja: wybór z menu 

Restauracje i bary
• restauracja 
• bary i inne: 2

• bar
• kawiarnia 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Rainbow

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Opis oferty

 

Położenie

Obiekt składa się z dwóch budynków: Park Hotel i Il Caminetto usytuowanych w spokojnym miejscu ok. 700 m od centrum Canazei, ok. 900 m od wyciągu Belvedere oraz ok. 1,3 km od wyciągu Col Rodella zapewniającego połączenie z Sella Rondą (ok. 60 km tras). Przystanek lokalnego ski busa znajduje się ok. 10 m od hotelu (płatny ok. 6 EUR/tydz.). Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny bezpośrednio w hotelu ok. 2 EUR/os./dzień. (Nie dotyczy dzieci poniżej 14 roku życia).

Plaża


Do dyspozycji gości

Recepcja, restauracja, bar, winda, sala telewizyjna, pokój gier, sala konferencyjna, taras słoneczny. Ogrzewana przechowalnia sprzętu z suszarkami do butów. Centrum fitness dodatkowo płatne (ok. 8 EUR/wejście): basen kryty (pow. ok. 60 m2), sauna, łaźnia turecka, solarium, siłownia, jacuzzi. Wieczorne animacje hotelowe: gry, zabawy, quizy, piano bar, okazjonalnie dyskoteka, projekcje filmowe. Pokój zabaw i mini klub dla dzieci. Hotel należy do grupy Union Hotels, w ramach grupy możliwość skorzystania (za dopłatą, specjalne zniżki w stosunku do cen regularnych) z: mini klubu dla dzieci w Canazei, wycieczek z przewodnikiem, spacerów na rakietach śnieżnych, wyjazdu do górskiej chaty, kursów narciarskich, zajęć jogi, hokeja na lodzie, jazdy na łyżwach, nauki języka angielskiego, imprez okolicznościowych: karnawał, Marcialonga. Grupa Union Hotels organizuje je jako specjalne eventy. Hotel nie akceptuje zwierząt.
W związku z ograniczeniami pandemicznymi COVID-19 sauna w hotelu nie jest dostępna dla Gości.

Pokoje


Wyżywienie

Śniadania w formie bufetu, obiadokolacje (do wyboru spośród 3 pozycji menu), bufet sałatkowy oraz deser. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Codziennie inny wieczór tematyczny. Na zapytania dania dietetyczne. Raz w tygodniu gala dinner. W restauracji dostępne wysokie krzesełka i menu dla dzieci.

Program sportowy i animacyjny


Internet

Internet Wi-Fi dostępny w lobby oraz w pokojach (ok. 9 EUR/tydz.).

Kategoria lokalna

***

Naszym zdaniem

Dobry standard oraz przyjemne wnętrza w jednej z najsłynniejszych miejscowości narciarskich. Położony zaledwie ok. 1 km do wyciągu na karuzelę narciarską Sella Ronda, co spotka się z uznaniem zapalonych narciarzy. Dodatkowo, hotel oferuje wiele atrakcji dla swoich Gości w ramach grupy Union Hotels – polecamy osobom, które cenią aktywny wypoczynek!

Strona www


Stoki

Ok. 900 m do wyciągu Belvedere, 1,3 km do wyciągu Col Rodella zapewniającego połączenie z karuzelą narciarską Sella Ronda (4 połączone stacje narciarskie, trasy o łącznej długości ok. 60 km).

Opinie klientów


Opinie klientów


Położenie

Obiekt składa się z dwóch budynków: Park Hotel i Il Caminetto usytuowanych w spokojnym miejscu ok. 700 m od centrum Canazei, ok. 900 m od wyciągu Belvedere oraz ok. 1,3 km od wyciągu Col Rodella zapewniającego połączenie z Sella Rondą (ok. 60 km tras). Przystanek lokalnego ski busa znajduje się ok. 10 m od hotelu (płatny ok. 6 EUR/tydz.). Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny bezpośrednio w hotelu ok. 2 EUR/os./dzień. (Nie dotyczy dzieci poniżej 14 roku życia).

Plaża


Do dyspozycji gości

Recepcja, restauracja, bar, winda, sala telewizyjna, pokój gier, sala konferencyjna, taras słoneczny. Ogrzewana przechowalnia sprzętu z suszarkami do butów. Centrum fitness dodatkowo płatne (ok. 8 EUR/wejście): basen kryty (pow. ok. 60 m2), sauna, łaźnia turecka, solarium, siłownia, jacuzzi. Wieczorne animacje hotelowe: gry, zabawy, quizy, piano bar, okazjonalnie dyskoteka, projekcje filmowe. Pokój zabaw i mini klub dla dzieci. Hotel należy do grupy Union Hotels, w ramach grupy możliwość skorzystania (za dopłatą, specjalne zniżki w stosunku do cen regularnych) z: mini klubu dla dzieci w Canazei, wycieczek z przewodnikiem, spacerów na rakietach śnieżnych, wyjazdu do górskiej chaty, kursów narciarskich, zajęć jogi, hokeja na lodzie, jazdy na łyżwach, nauki języka angielskiego, imprez okolicznościowych: karnawał, Marcialonga. Grupa Union Hotels organizuje je jako specjalne eventy. Hotel nie akceptuje zwierząt.
W związku z ograniczeniami pandemicznymi COVID-19 sauna w hotelu nie jest dostępna dla Gości.

Pokoje


Wyżywienie

Śniadania w formie bufetu, obiadokolacje (do wyboru spośród 3 pozycji menu), bufet sałatkowy oraz deser. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo. Codziennie inny wieczór tematyczny. Na zapytania dania dietetyczne. Raz w tygodniu gala dinner. W restauracji dostępne wysokie krzesełka i menu dla dzieci.

Program sportowy i animacyjny


Internet

Internet Wi-Fi dostępny w lobby oraz w pokojach (ok. 9 EUR/tydz.).

Kategoria lokalna

***

Naszym zdaniem

Dobry standard oraz przyjemne wnętrza w jednej z najsłynniejszych miejscowości narciarskich. Położony zaledwie ok. 1 km do wyciągu na karuzelę narciarską Sella Ronda, co spotka się z uznaniem zapalonych narciarzy. Dodatkowo, hotel oferuje wiele atrakcji dla swoich Gości w ramach grupy Union Hotels – polecamy osobom, które cenią aktywny wypoczynek!

Strona www


Stoki

Ok. 900 m do wyciągu Belvedere, 1,3 km do wyciągu Col Rodella zapewniającego połączenie z karuzelą narciarską Sella Ronda (4 połączone stacje narciarskie, trasy o łącznej długości ok. 60 km).

Program

Dzień 1

Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie i czas wolny.
Dzień 2 - 7

Pobyt w wybranym hotelu.
Dzień 8

Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko. Wylot do Polski.
Uwagi do programu

Dzieci do 14 roku życia mają obowiązek jazdy w kaskach. Aby skrócić czas przejazdu możliwy transfer z przesiadką.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym (przewóz 1 pary sprzętu narciarskiego/os.), opłaty lotniskowe, 7 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie (zgodnie z ofertą), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, opiekę polskiego rezydenta (rezydent będzie do Państwa dyspozycji pod telefonem) oraz ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
karnetu narciarskiego, ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT, napojów do obiadokolacji, dodatkowych posiłków nie wymienionych w ofercie oraz innych wydatków osobistych. Rekomendujemy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia TU Europa PAKIET SPORT dotyczącego ryzyk związanych z rekreacyjnym uprawianiem m.in. narciarstwa i snowboardu. Więcej informacji w sekcji Przeczytaj Koniecznie oraz w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia TU Europa dla Klientów Rainbow.

Wycieczki lokalne


Inne

W regionie:

Val di Fiemme

Otoczona masywem Latemar od północy, pasmem Lagorai od południa i górami Pala od wschodu Val di Fiemme oferuje narciarzom trasy na wszystkich poziomach trudności. Natomiast amatorzy biegówek będą zachwyceni możliwością jazdy na trasach w centrum włoskiego narciarstwa biegowego - Marcialonga. W centrum doliny zaś Cavalese: lodowisko i szeroki wybór rozrywek: basen, centrum sportowe oraz restauracje, bary, kino i teatr. Główne ośrodki narciarstwa to: Latemar, Alpe Cermis, Bellamonte - Alpe Lusia, a także Passo Rolle, Jochgrimm, Lavaze. Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val diFiemme to ok. 168 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Ski Center Latemar (Obereggen)

Nazywany także huśtawką narciarską, ze względu na rozmieszczenie wciągów. Wywożą one narciarzy na 7 szczytów pośrednich, które umożliwiają jazdę do położonych pomiędzy nimi dolin. Dostęp do tras narciarskich znajduje się w 3 miejscowościach: Obereggen, Pampeago i Predazzo. Wysokość 1540 - 2415 m n.p.m. Łącznie ponad 50 km tras: średnie 27 km, łatwe 10 km. Najdłuższa trasa Tresca - 3,1 km, średnia, różnica poziomów 350 m. Najtrudniejsza trasa Pala di Santa - 2,3 km, różnica poziomów 485 m. Tereny do jazdy w puchu: Agnello, Pala di Santa, Oberholz. Snowpark Snowboard Project. Zapraszamy na Apres Ski na trasie przy dolnej stacji wyciągów Obereggen, gdzie znajduje się namiot indiański (jedyny taki w Alpach, 10 m wysokości).
Alpe Cermis

Największą atrakcją jest zjazd 7,2 km czarną trasą olimpijską (Olimpia I, II i III), która pokonuje 1369 m różnicy poziomów (najdłuższa trasa ośrodka). Dzięki północnej ekspozycji stoki gwarantują dobre warunki śniegowe mimo nie imponującej wysokości 860 - 2250 m n.p.m. Łącznie 24 km tras: łatwe 10 km, 5 km średnie. Najtrudniejsza trasa Olimpia I i II - 4,7 km, różnica poziomów 949 m. Tereny do jazdy w puchu Val Della Roda.
Bellamonte - Alpe Lusia

W ocenie wielu narciarzy jedna z najlepszych stacji narciarskich Dolomitów, mimo że nie imponuje liczbą kilometrów zjazdowych. Trasy zlokalizowane są po 2 stronach szczytu, Bellamonte (Val di Fiemme) na południowej i Alpe Lusia (Tre Vali) po zachodniej stronie, dzięki czemu można zmieniać zbocza w zależności od położenia słońca. Ponadto narciarze doceniają długie i szerokie trasy, a także 8-śmio osobowe kolejki gondolowe. Polecamy dla rodzin z dziećmi. Wysokość 1370 - 2340 m n.p.m. Łącznie 24 km tras: łatwe 12 km, średnie 8 km. Najdłuższa trasa Lisia - Laste - 7,2 km, średnia, różnica poziomów 930 m. Najtrudniejsza trasa Luscia - Piavac - 1,5 km, różnica poziomów 560 m. Tereny do jazdy w puchu: Le Cune, Laste di Lusia. 2 snowparki.
Narciarstwo biegowe

Val di Fiemme należy do najlepszych centrów narciarstwa biegowego. W Lago di Tesero znajduje się stadion narciarstwa biegowego (5 torów, łącznie 20 km długości), na którym odbywały się Mistrzostwa Świata. Ponadto trasy wysokogórskie, łącznie 150 km tras: średnie 64 km, łatwe 47 km. Najdłuższe trasy: Deutschnofen - Petersberg tor Wolfl (14400 - 1550 m, 20 km, średnia), Lago di Tesero - Mondiali 2003 (906 - 985 m, 10 km, trudna), Lavaze Malga - Ora (1521 - 1808 m, 9 km, średnia). Trasy wysokogórskie: Lavaze - Oclini (2000 - 2020, 5 km, łatwa), Lavaze - Variante Panorama (2020 - 2150 m, 2 km, trudna). Oświetlona trasa w Lagi di Tesero - Pista Illuminata (906 - 910, 3 km, łatwa). Ponadto przez Val di Fiemme prowadzi przepiękny krajobrazowo szlak Marcialonga. Od 1971 r. organizowany jest na tej 70-cio km trasie z Canazei do Cavalese otwarty bieg narciarski, start w Moenie zawsze w ostatnią niedzielę stycznia.
Val di Fassa

Dolina rozciągająca się od Canazei do Moeny, wzdłuż rzeki Avisio otoczona charakterystycznymi szczytami Sella Rondy, Marmolady i Cantinaccio - Rosengarten. Oprócz gwarancji śniegu przyciąga turystów atrakcyjnymi cenami. Główne ośrodki narciarskie: Alpe Luscia - Bellamonte, Passo San Pelegrino - Col Margharita - Falcede, Belvedere, Buffaure - Ciampac, Ciampedie, Col Rodella - Sella Campitello, Carezza (Karersee). Odległość odlotniska w Weronie do doliny Val diFassa to ok. 195 km. Dlugość transferu uzależniona jest od lokalizacji hotelu oraz warunków pogodowych.
Passo San Pelegrino - Col Margherita - Falcade

Czasami wraz z Alpe Lusią wyodrębniany jako osobny region pod nazwą Tre Valli. Mniej znany, ale bardzo dobrze przygotowany region, z nowoczesnymi 8-śmio osobowymi gondolami. Zjazd ze szczytu La Cune (2380 m n.p.m.) możliwy jest aż do Bellamonte. Wrażeń dostarcza także zjazd z Col Margharita do Falcade tzw. trasą zakochanych. Istnieje możliwość zakupienia pakietu „Skitour delle emozioni” - romantyczne zjazdy, oferta gastronomiczna, a także huczne obchody Walentynek na stoku. Wysokość 1150 - 2513 m n.p.m. Łącznie 74 km tras: średnie 41 km, łatwe 26,5 km. Najdłuższa trasa Pista degli innamorati (trasa zakochanych) - 9,7 km, łatwa, różnica poziomów 1320 m. Najtrudniejsza trasa Col Margherita - 3,3 km, różnica poziomów 630 m. Tereny do jazdy w puchu - przy krzesełkach Cima Uomo.
Buffaure - Ciampac

Na szczycie (2354 m n.p.m.) znajduje się wspaniały taras widokowy. Dużo wrażeń dostarcz także zjazd czerwoną, długą trasą (6,7 km, różnica poziomów 800 m) do Pozza di Fassa. Wysokość 1460 - 2423 m n.p.m. Łącznie 31,5 km tras: średnie 24,5 km, trudne 4,5. Najtrudniejsza trasa Ciampac - Alba - 3 km, różnica poziomów 658 m. Oświetlona trasa (wt, śr, ptk) Aloch - 1,6 km, różnica poziomów 230 m. Tereny do jazdy w puchu - Ciampac. W 2015 otwarta została nowa kolejka gondolowa łącząca Alba di Canazei z Col dei Rossi, co pozwala na bezpośrednie połączenie ze stokami Sella Ronda również z miejscowości Pozza di Fassa.
Carezza (Karersee)

Jazda na zboczach Cantinaccio - Rosengarten, wjazd możliwy z 4 stron. Na szczycie znajduje się schronisko Kolnerhutte, skąd roztacza się cudowny widok na Alpy Otztalskie oraz masywy Ortler i Brenta. Wysokość 1600 - 2125 m n.p.m. Łącznie 35 km tras: łatwe 16 km, średnie 14 km. Najdłuższa trasa Nova Levante - 4,75 km, łatwa. Najtrudniejsza trasa Kolnerhutte - Frommeralm - 2,5 km, różnica poziomów 518 m. Tereny do jazdy w puchu: Fallmur, Tschein, Baumannkar.
Belvedere

Górujące nad Canazei stoki Belvedere zapewniają wspaniały widok na szczyty Sella Rondy i Marmolady. Wysokość 1460 - 2428 m n.p.m. Łącznie 22,3 km tras, tylko łatwe 3,2 km i średnie 19 km. Najdłuższa trasa Sass Bece - Canazei - 6,7 km, średnia, różnica poziomów 1030 m. Najtrudniejsza trasa Sass Bece - Lezuo - 1,2 km, średnia, różnica poziomów 350 m. Tereny do jazdy w puchu - Sass Pordoi.
Col Rodella - Sella Campitello

Wysokość 1460 - 2485 m n.p.m. Łącznie 17 km tras: średnie 16 km, łatwe 1 km. Najtrudniejsza trasa Col Rodella - Lupo - 3,9 km, średnia, różnica poziomów 770 m. Tereny do jazdy w puchu - Campitello Seggiovia. Istnieje możliwość połączenia do tzw. karuzeli narciarskiej Sella Ronda, jest to 60-cio km trasa otaczająca masyw Sella, której wierzchołki stanowią odrębne stacje narciarskie: Val di Fassa, Marmolada - Arabba, Alta Badia, Val Gardena. Miejsce i kierunek jazdy nie mają znaczenia, trasy wiodą głównie łagodnymi zjazdami, sporo czasu spędza się też na wyciągach (podjazdy). Można okrążyć całą Sella Ronde (zajmuje to cały dzień, należy wcześnie zacząć i spieszyć się na ostatniego ski busa) lub przejechać do ulubionej stacji i tam spędzić resztę dnia. Polecamy zwłaszcza Marmoladę - najwyższy szczyt Dolomitów (3343 m n.p.m.) skąd rozpościerają się wspaniałe widoki, a zwieńczeniem wrażeń będzie zjazd 12 km trasą.
Campedie

Nasłonecznione tereny u stóp Masywu Cantinaccio - Rosengarten, polecamy na luźniejszy dzień. Wysokość 1370 - 2000 m n.p.m. Łącznie 16 km tras: średnie 10 km, łatwe 5 km. Najdłuższa trasa Thoeni - 4,8 km, średnia, różnica poziomów 610 m. Najtrudniejsza trasa Tomba - 1 km, różnica poziomów 300 m.
Narciarstwo biegowe

Oprócz 70 km trasy Marcialonga, która łączy Canazei i Cavalese w Val di Fiemme, w Val di Fassa znajdują się krótsze trasy i tory biegowe. Łącznie 51 km tras: średnie 32 km, trudne 10,5 km. Najdłuższe trasy: Passo San Pelegrino - Alochet (2152 - 2165, 8,5 km, trudna), Cerezza (Karersee) - tor biegowy Firn (1690 - 1690 m, 6,5 km, łatwy), Canazei - Soreghes (1410 - 1421 m, 2,8 km, średnia), wysokogórska trasa Alba Ciampac (2152 - 2165 m, 2 km, trudna).
SKI INFO - Val di Fiemme

Tereny narciarskie:
860 - 2489 m n.p.m.
Długość tras:
107 km
Trasy łatwe:
38 km
Trasy średnie:
47 km
Trasy trudne:
23 km Najdłuższy zjazd: 7,2 km
Wyciągi:
43 wyciągów o łącznej przepustowości 75.600 os./ godz.
Karnety:

- Superski Dolomiti - 282 - 313 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Val di Fiemme, Val di Fassa, Tre Vali, Marmolada, Sella Ronda.
- Val di Fiemme - Obereggen - 237 - 263 EUR (cena przy kasie), obejmuje: Latemar, Alpe Cermis, Bellamone - Alpe Lusia, Passo Rolle, Oclini - Jochgrimm.
SKI INFO - Val di Fassa

Tereny narciarskie:
1150 - 2513 m n.p.m.
Długość tras:
221 km
Trasy łatwe:
60 km
Trasy średnie:
143,5 km
Trasy trudne:
18,5 km
Najdłuższy zjazd:
9,7 km tzw. trasą zakochanych.
Wyciągi:
80 wyciągów o łącznej przepustowości 100.800 os./ godz.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

META Description

Impreza WFS (przelot samolotem)

Wizy

Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3Włochy/Trentino

Położenie

- Canazei- ok. 1 km od centrum miejscowości- ok. 1,5 km ośrodek narciarski Belvedere/Sella Ronda- ok. 50 m przystanek skibusa

Wyposażenie hotelu

- recepcja z lobby- restauracja, bar, tawerna- pianobar/dyskoteka- kącik dla dzieci (od 4 do 12 lat)- narciarnia- winda- bezprzewodowy internet Bezpłatnie (po wykupieniu karty klubowej w cenie 8 EUR/osoba/dzień):- basen, jacuzzi, sauna- łaźnia parowa, prysznic wielofunkcyjny- mała siłownia

Pokoje

Classic 2/3/4 - 16-21 m - pokój z łóżkiem małżeńskim z możliwością rozdzielenia łóżek, łazienka, w 50% balkon; 3. łóżka zazwyczaj w formie rozkładanego krzesła lub kanapy dla 1 osoby, pokoje czteroosobowe zwykle z nietypową rozkładaną kanapą na łóżko piętrowe; niektóre łazienki z wannąDodatkowe wyposażenie:TV sat., telefon, suszarka do włosów, sejf, wi-fi

Wyżywienie

HB (śniadania i kolacje) - śniadania w formie bogatego bufetu kontynentalnego z napojami, kolacje serwowane z wyborem od 3 do 5 przystawek gorących, od 3 do 5 dań głównych z dodatkiem i od 3 do 6 deserów, zimne przystawki, sałatki i owoce w formie bufetu, napoje płatne; 1x w tygodniu lokalna kolacja

Dodatkowe informacje

- opłata klimatyczna płatna na miejscu 2,5 EUR/noc/os. od 14 lat- parking (liczba miejsc jest ograniczona) bezpłatny- garaż w zależności od dostępności 9 EUR/dzień- łóżeczko dziecięce na potwierdzenie 8 EUR/dzień- zwierzęta na zapytanie 15 EUR/dzień

Karnet w cenie

skipass Dolomiti Superski w cenie; najbliższy ośrodek narciarski Val di Fassa e Carezza oferuje ok. 131 km tras narciarskich Kategoria bimbo: dzieci urodzone po 26.11.2014 (skipas Dolomiti Superski) Kategoria junior: dzieci urodzone po 26.11.2006 i przed 27.11.2014 (skipas Dolomiti Superski)Kategoria senior: osoby urodzone przed 26.11.1957zniżka na kategorię bimbo obowiązuje przy korzystaniu ze skipassu dowolnej długości; warunek dziecku musi towarzyszyć 1 osoba dorosła z takim samym karnetem pod względem długości Karnet Dolomiti Superski trasferibile genitori" może być używany przez obu rodziców dziecka, pozwala jednemu z rodziców jeździć na nartach, podczas gdy druga osoba opiekuje się w tym czasie nie jeżdżącym na nartach dzieckiem do lat 3 (urodzonym po 27.11.2018), które nie jest uprawnione do korzystania ze skipassu1 skipass - 12 ośrodków narciarskich - 1220 km tras! Dolomiti Superski to rozległy region narciarski, z którego można w pełni korzystać będąc posiadaczem jedngo skipassu. Na region Dolomiti Skiarea składa się 12 ośrodków narciarskich: Cortina d'Ampezzo, Kronplatz, Alta Badia, Val Gardena-Alpe di Siusi, Val di Fassa-Carezza, Arabba-Marmolada, 3 Zinnen Dolomites, Val di Fiemme-Obereggen, San Martino di Castrozza/Passo Rolle, Gitschberg Jochtal, Alpe Lusia/San Pellegrino, Civetta.RODZAJE SKIPASÓW:Dolomiti Superski ważny bez ograniczeń we wszystkich 12 ośrodkach Dolomiti SuperskiVal di Fassa e Carezza ważny w całym kompleksie narciarskim Belvedere / Col Rodella, Ciampac / Buffaure, Ciampedié, Passo Costalunga, Passo FedaiaSKIBUSY: płatny skibus linie Penia di Canazei - Alba di Canazei - Canazei - Campitello di Fassa - Mazzin - Pera di Fassa - Pozza di Fassa, Pozza di Fassa - Passo Costalunga, Pozza di Fassa - Moena - Ski Area Alpe Lusia i Pozza di Fassa - Ski Centre Latemar (Val di Fiemme / Obereggen)

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

Karnety narciarskie

WAŻNE: Karnety zawarte w cenie oferty, są karnetami w specjalnej, zniżkowej cenie dla Klientów EXIM TOURS. Za dodatkową opłatą istnieje możliwość rozszerzenia skipassu na inny ośrodek narciarski (jeśli to możliwe). WYBORU KARNETU MOŻNA DOKONAĆ TYLKO W MOMENCIE ZAŁOŻENIA REZERWACJI!

WAŻNE INFORMACJE

Zgodnie z nowymi przepisami muszą mieć wszyscy narciarze korzystający z włoskich tras narciarskich od 1. stycznia 2022 r. ważne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej, zawierające szkody na osobie oraz szkody w mieniu (RTC).Osoby, które nie posiadają własnego ubezpieczenia, mogą je wykupić jednocześnie z zakupem karnetu narciarskiego. Osoby, które zostaną przyłapane bez obowiązkowego ubezpieczenia RTC, ryzykują grzywnę w wysokości od 100 do 150 Euro oraz odebranie karnetu narciarskiego.Dodatkowo wszyscy narciarze i snowboardziści poniżej 18 roku życia muszą na stoku nosić kask.Na stokach są również prowadzone kontrole trzeźwości. Za jazdę po alkoholu lub narkotykach będzie groził mandat od 250 do 1000 Euro.

Opis kraju

Włochy jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi i idealne miejsce na wakacje nad morzem. Co roku południowy kraniec Europy przyciąga tysiące turystów z całego świata, zarówno zwolenników słodkiego lenistwa, jak i aktywnych form spędzania wolnego czasu.  Informacje ogólneWłochy to państwo położone na południu Europy, na malowniczym półwyspie Apenińskim. Otaczają je wody morza: Adriatyckiego, Liguryjskiego, Jońskiego, Śródziemnego oraz Tyrreńskiego. Do Włoch należą także okoliczne wyspy, wśród których największe i jedne z najbardziej popularnych turystycznie to Sardynia i Sycylia. Słoneczna Italia zachwyca turystów z całego świata przede wszystkim przyjemnym klimatem, przepięknymi plażami, czystą wodą, monumentalnymi zabytkami, a także aromatyczną kuchnią. Wakacje we Włoszech to idealna propozycja dla miłośników malowniczych krajobrazów, urokliwych miast i miasteczek oraz aktywnego wypoczynku. Południowy kraniec Europy zachwyca przepięknymi wybrzeżami ze złotymi plażami i łagodnymi zejściami do krystalicznie czystej wody. Jednym z najbardziej znanych włoskich wybrzeży jest wybrzeże w Rimini, położone tuż nad Morzem Adriatyckim. Uwagę przyciągają także malownicze plaże usytuowane w pobliżu słynnego na cały świat Jeziora Garda. We Włoszech znajdują się także piękne miasta, pełne cennych zabytków i monumentalnych budowli. Należą do nich: Wenecja, Rzym, Mediolan, Florencja czy Siena, gdzie tworzyli wybitni artyści, np.: Botticelli, Leonardo da Vinci, Michał Anioł. Miasta można zwiedzać, korzystając z popularnych wycieczek objazdowych. Kultura i obyczajeWłosi to ludzie wyjątkowo temperamentni, spontaniczni i energiczni. Cechuje ich duża otwartość, zamiłowanie do głośnych zabaw i korzystanie z życia pełną piersią. Obywatele włoskiego państwa są bardzo związani z tradycją i religią (najbardziej rozpowszechnioną religią jest tam chrześcijaństwo, co jest najbardziej zauważalne w stosunkach społecznych oraz rodzinnych). Większość Włochów jest wyznania katolickiego, zatem obchodzą oni wszystkie ważne święta katolickie, np. Wielkanoc czy Boże Narodzenie. Kultura i obyczaje we Włoszech mogą się nieco różnić w zależności od regionu zamieszkania. Język włoski jest językiem urzędowym, jednak w większości popularnych miejscowości i kurortów turystycznych swobodnie można porozumieć się w innych językach, np.: angielskim, niemieckim czy hiszpańskim. KuchniaWakacje we Włoszech to niepowtarzalna okazja, aby spróbować podziwianej na całym świecie włoskiej kuchni. Głównym składnikiem dań są warzywa i aromatyczne przyprawy: bazylia, oregano, tymianek, pieprz, rozmaryn, estragon. Kuchnia włoska specjalizuje się głównie w potrawach rybnych oraz mącznych, dlatego też spędzając wczasy we Włoszech, koniecznie trzeba spróbować lokalnych makaronów, pizzy bądź risotto. Włosi często jedzą również calzone, czyli pieróg z nadzieniem, lasagne czy gnocchi, czyli ziemniaczane kluski z dodatkiem sera. Włoska kuchnia to również pyszne desery, wśród których najpopularniejszymi są panna cotta i tiramisu.Dla aktywnychWakacje we Włoszech to idealna propozycja na letni wypoczynek dla aktywnych. Miłośnicy jednośladów mogą np. skorzystać z tras rowerowych rozmieszczonych wokół malowniczego Jeziora Garda położonego na granicy Wenecji Euganejskiej, Lombardii i Trydentu-Górnej Adygi. Większość kurortów turystycznych usytuowanych tuż nad brzegiem morza oferuje idealne warunki do uprawiania sportów wodnych takich jak: kitesurfing, nurkowanie, windsurfing czy żeglowanie. Leżąca w środkowej części Włoch Toskania to z kolei raj dla miłośników tenisa, golfa czy jazdy konnej.Co warto kupić?Włoska kuchnia jest słynna na cały świat, dlatego z podróży w słonecznej Italii warto przywieźć trochę tradycyjnych, lokalnych wyrobów. Największą popularnością cieszą się produkty spożywcze: sery (zwłaszcza parmezan Parmigiano Reggiano, gorgonzola, ser owczy Pecorino Romano, Mozzarella di Bufala), makarony (np.: tagliolina ai funghi porcini oraz chili), tradycyjny ryż do risotto oraz prawdziwa włoska kawa. Włosi słyną również w dobrej jakości trunków alkoholowych: win (Rosso di Montalcino, Vernaccia di San Gimignano, Orvieto Classico) i likierów (zwłaszcza słynnego Alberobello). Wśród wyrobów rzemieślniczych warto zwrócić uwagę na produkty z drzewa oliwnego, skórzane oraz włoskie filiżanki i kawiarki. PogodaWłochy położone są w klimacie podzwrotnikowym typu śródziemnomorskiego. W sezonie, czyli do czerwca do września, temperatury powietrza osiągają około 30 stopni Celsjusza, a woda w morzu jest zaledwie odrobinę chłodniejsza. W ciągu doby na południowym krańcu Europy można liczyć na 10 słonecznych godzin.Przydatne zwrotyTak - S (czyt. si)Nie - No (czyt. no)Dzień dobry - Buon giorno (czyt. bon dżiorno)Do widzenia - Arrivederci (czyt. ariwederczi)Cześć - Ciao (czyt. ciał)Proszę - Per favore (czyt. per fawor)Dziękuję - Grazie (czyt. gracje)Przepraszam - Mi scusi (czyt. mi skuzi)Dlaczego Włochy?Wakacje we Włoszech to gwarancja ładnej pogody i niezliczonych możliwości spędzania wolnego czasu. Wczasy w słonecznej Italii to propozycja zarówno dla miłośników błogiego lenistwa na plaży, jak i aktywnego wypoczynku, np.: zwiedzania urokliwych miejscowości i zabytków się tam znajdujących, uprawiania sportów wodnych czy jazdy na rowerze licznymi trasami wydzielonymi specjalnie dla cyklistów. Każdego dnia pojawiają się bardzo interesujące oferty spędzenia wakacji we Włoszech, wśród których znajdują się również atrakcyjne przedsezonowe promocje, oferty typu All Inclusive czy Last Minute. Wakacje we Włoszech to idealny cel letniej podróży zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i grupy znajomych. W ofercie Exim Tours znajdą się wyjazdy na każdą kieszeń, zarówno z dojazdem własnym, jak i drogą lotniczą. Włochy to jedno z najpiękniejszych miejsc na ziemi, dlatego też warto je choć raz odwiedzić, aby poznać kolebkę europejskiej cywilizacji i spędzić niezapomniane wakacje wśród przepięknych plaż i lazurowego morza. Informacje praktyczne Wymagane dokumenty: dowód osobisty lub paszportWaluta: 1 euro = 100 eurocentów (EUR, )Ceny:bagietka - ok. 0,6 euro; chleb tradycyjny - ok. 1,5 - 2 euro; masło - ok. 1,70 euro; kawa Lavazza - ok. 3,5 euro (250 g); woda mineralna - od 0,4 euro (1,5 l)Czas: UTC +1 - zima; UTC +2 - latNapięcie: 220 V, gniazdka europejskieSzczepienia: Nie wymaganeJęzyk: włoskiPlacówki dyplomatyczne:Ambasada Republiki Włoskiej w PolsceDąbrowskiego 6, 00-055 WarszawaTelefon: (22) 826 34 71/2/3/4Fax: (22) 827 85 07, 828 42 03E-mail: ambasciata.varsavia@esteri.itStrona internetowa: www.ambvarsavia.esteri.itGodziny pracy: Poniedziałek-Czwartek 08.30-13.30 i 14.30-17.00Piątek 08.30-14.30Ambasada Rzeczypospolitej Polskiej w Republice WłoskiejWłochy, Rzym, Via Pietro Paolo Rubens, 20, 00197Tel.: +39 06 362 04 200 Tel.: +39 06 362 04 204 Tel. dyżurny: +39 335 599 52 12 Faks: +39 06 806 60 233 Faks: +39 06 321 78 95rzym.amb.sekretariat@msz.gov.plwww.rzym.msz.gov.plKonsulat Honorowy Rzeczypospolitej Polskiej w NeapoluKonsul honorowy: Dario dal Verme (język konsula włoski, angielski, hiszpański)Włochy, Neapol, Viale Gramsci n. 12, 80122 NapoliTel.: 0039 081 660009 Faks: 0039 081 2404664segreteria@consolatopolonianapoli.com WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Otium

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Val di Fassa/Trydent/Włochy

Atuty

basen, Sella Ronda, promocje Early Booking

Położenie

na wysokości ok. 1435 m n.p.m., ok. 1,1 km od centrum Canazei w Dolinie Val di Fassa we włoskim Trydencie. Do lotniska w Weronie ok. 200 km, do Treviso ok. 150 km

Wyciągi narciarskie

do najbliższego wyciągu Canazei-Pecol, połączonego z karuzelą narciarską Sella Ronda (Arabba-Val Gardena-Alta Badia) ok. 1,5 km. Do wyciągu Col Rodella w Campitello ok. 1,8 km. Przystanek publicznego skibusa (za opłatą ok. 9 euro/os./tydz.) znajduje się przed obiektem.

Wyposażenie

recepcja, winda, restauracja, bar, kącik wypoczynkowy, sala TV, tawerna, przechowalnia sprzętu narciarskiego, parking (gratis), garaż (płatny ok. 9 euro/dzień). Hotel posiada 4 piętra

Internet

tak (Wi-Fi, gratis)

Karty kredytowe

tak (Visa, MasterCard)

Sport i relaks

strefa wellness (za opłatą 8 euro/os./wejście, czynna w wyznaczonych godzinach) - basen (obowiązkowe czepki), łaźnia turecka, sauna, hydromasaż, sala fitness; mini club dla dzieci w wieku 4-12 lat (animacje w języku włoskim, czynny w wyznaczonych dniach i godzinach).

Pokoje

hotel dysponuje 82 pokojami typu CLASSIC (ok. 16-18 m2) dla 2-4 osób (na dostawce możliwe łóżko piętrowe lub rozkładana sofa), oraz pokojami typu PRESTIGE dla 2-4 osób – podwyższony standard. Wszystkie pokoje wyposażone są w łazienkę z WC, suszarka do włosów; telefon, TV-sat., mini-bar, sejf. W pokojach PRESTIGE – jacuzzi. Większość pokoi posiada balkon.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu oraz ciepłe kolacje podawane przez kelnera (wybór z menu dzień wcześniej), bufet sałatkowy. Napoje do kolacji dodatkowo płatne

Pieski

tak (małe, na zapytanie, za dodatkową opłatą 9-16 euro/dzień)

Kategoria lokalna

*** S

Kolacja Wigilijna

w cenie

Kolacja Sylwestrowa

w cenie

Świadczenia

7 noclegów (5 noclegów w terminie 02-07.01.2023), wyżywienie 2 x dziennie wg opisu, opieka włoskiego kontrahenta, ubezpieczenie Signal Iduna – Bezpieczne Podróże Europa Super (w tym rekreacyjne uprawianie narciarstwa zjazdowego, biegowego lub snowboardu na oznakowanych trasach zjazdowych) KL, KR, NNW, OC, sprzętu sportowego i bagażu, wg następujących stawek; KL- 30.000 EUR, NNW – 15.000 PLN, NWS – 15.000 PLN, OC – 30.000 EUR.

Dopłaty Ubezpieczenie

w dniu rezerwacji istnieje możliwość dokupienia dobrowolnie wariantu z KW (koszty kwarantanny do 1000 EUR) w kwocie 25 zł/pobyt/os., dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji (w tym z powodu COVID-19)– 2,95% (kod RG), dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji + kosztów przerwania rezerwacji – 4,50% (kod RG + RGS). Dopłata do ubezpieczenia kosztów rezygnacji będącej następstwem chorób przewlekłych ubezpieczonego, osób bliskich lub współuczestnika podróży – 4,43% (kod CP), dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji + kosztów przerwania rezerwacji (w tym CP) – 6,76%. Dopłata do ubezpieczenia kosztów rezygnacji będącej następstwem obowiązkowej kwarantanny – 6,79 % (kod CQ), dopłata za ubezpieczenie kosztów rezygnacji + kosztów przerwania rezerwacji (w tym CQ) – 10,35%.

Obowiązkowe opłaty na miejscu

taksa klimatyczna ok. 2 euro/os./dzień (płatna od 14 lat)

Zakwaterowanie

przyjazd od godz. 16.00, wyjazd do godz. 10.00

Zniżki na dostawkach i dopłaty

dzieci do 1,9 lat – obowiązkowa opłata 390 zł/7 dni, od 2 lat - 50% zniżki

Promocje

oferta Early Booking – 5% zniżki na rezerwacje potwierdzone do 28.09.2022. Ceny w systemie i na stronie internetowej zawierają promocje


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Otium Travel, które specjalizuje się w organizacji wyjazdów zimowych. W ofercie ma blisko 450 obiektów w Alpach, Dolomitach i Tatrach oraz ponad 100 hoteli i apartamentów w ofercie letniej. Najczęściej wybierane przez klientów kierunki to Włochy, Austria, Francja, a także słowackie Tatry Niskie i Wysokie. Biuro Podróży Otium Travel to oferuje także szeroką bazę apartementów i hoteli na wakacje w Chorwacji.

Specjalnością Biura Podróży Otium Travel są wyjazdy dostosowane do potrzeb i możliwości każdego klienta. Oferta obejmuje liczne zniżki na karnety narciarskie i wyjazdy last minute. Dbając o komfort turystów biuro zapewnia loty czarterowe do wielu regionów narciarskich, a co roku wprowadza nowe regiony, tak aby stali klienci mogli skorzystać z nowych propozycji wyjazdu. Dla osób z mniej zasobnym potfelem Biuro Podróży Otium Travel proponuje możliwość dojazdu do głównych ośrodków narciarskich autokarem. Istnieje także możliwość przygotowania oferty na specjalne zamówienie.


Ski Sun

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

***Włochy/Dolomity

DLA NARCIARZY

Gwarancja śniegu!Wyciąg: ok. 900 m (kolejka kabinowa Belvedere, z połączeniem do Sella Ronda).Skibus: hotelowy, przed obiektem.Trasa biegowa: ok. 500 m.Szkółka narciarska: ok. 900 m.Wypożyczalnia sprzętu: ok. 800 m.Narciarnia: w hotelu.

ATUTY

dostęp do Sella Rondy ok. 900 m od hotelu

POŁOŻENIE

w spokojnej lokalizacji, do centrum ze sklepami i restau­racjami i pubem Keiserkeller" ok. 700 m. Dyskoteka Hexen Club" przy hotelu. 

HOTEL

Hotel oferuje 90 pokoi (część pokoi po remoncie), hol z recepcją, pomieszczenie klubowe, restauracja, jadalnia, bar, kawiar­nia, dyskoteka, tyrolska izba, winda. WiFi w całym hotelu gratis.

KATEGORIA LOKALNA

3 gwiazdki.

POKOJE

urządzone w alpejskim stylu z wanną lub prysznicem, WC, telefonem, TV sat., niektóre z balkonem.ST1A: pokój 1-os.ST2A/ST2T: pokój 2-os. z dostawką lub łóżkiem piętrowym (ok. 14 m kw.).ST2S: pokój 2-os. ekonomiczne, 3. i 4. os. na łóżku piętrowym, bez widoku.ST2B: pokój 2-os. (ok. 18 m kw.) Prestige" z hydromasażem (wanna lub prysznic) i z balkonem. Dostawka (ok. 0,8 x 1,9 m).  ST4A: pokój dwuosobowy z 2 dostawkami, lub łóżkiem piętrowym (ok. 0,8 x 1,9 m).  

WYŻYWIENIE

Z dwoma posiłkami: bufet śniadaniowy. Wieczo­rem wybór menu (3 daniowe), przystawki i bufet sałat­kowy. 1 x na tydzień uroczysta kolacja. Święta/ Sylwester: menu bożonarodze­niowe i sylwestrowe.

WELLNESS

czynne 15:30-19:00, oprócz sobót, za opłatą: (karta klubowa ok. 8 EUR/os./2 godz.): strefa relaksacyjna z krytym basenem (12 x 6 m), sauną, sauna na zewnątrz, łaźnią parową, i siłownią. Jacuzzi (ok. 8 EUR).

DZIECI

mini klub dla dzieci (4-12 lat, oprócz soboty). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat ok. 10 EUR/noc (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

PARKOWANIE

w cenie (w miarę dostępności).

ZWIERZĘ DOMOWE

nie dozwolone.

OPŁATA KLIMATYCZNA

do zapłaty na miejscu ok. 2 EUR/os./dzień.


Volare Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***S

Region

Włochy

Położenie

hotel w alpejskim stylu usytuowany w spokojnej okolicy w niedalekiej odległości od wyciągów narciarskich Canazei - Belvedere i Campitello - Col Rodella (ok. 900 m.). Do centrum miasteczka Campitello ok. 700 m.

Serwis

restauracja, bar, stube, sala wypoczynkowa, sala telewizyjna, sala konferencyjna, sala gier, Wi-Fi, centrum fitness i wellness - basen, hydromasaż, sauna, łaźnia turecka, siłownia, solarium, masaże; taras, parking, garaż.

Pokoje

standardowo wyposażone pokoje (TV SAT, telefon, sejf) z pełnym węzłem sanitarnym (łazienka z prysznicem, suszarka do włosów). Typy pokoi - CLASSIC 2 os. z możliwością jednej lub dwóch dostawek. Większość posiada balkon. Pokoje PRESTIGE ROOM o podwyższonym standardzie na zapytanie.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, obiadokolacje serwowane (wybór z menu, bufet sałatkowy).

Cena obejmuje

5/7 noclegów, wyżywienie 2 x dziennie. Obowiązkowe ubezpieczenie KL, NNW i bagaż w wys. 40 zł/os.

Cena nie obejmuje

napoi do obiadokolacji, kolacji sylwestrowej, opcjonalnego ubezpieczenia OC SKI w wys. 40 zł/os., taksa klimatyczna płatna na miejscu.

Zniżki

przy 2 osobach pełnopłatnych na 3 łóżku (dostawce) dzieci 2-9 gratis, na 3 i 4 łóżku (dostawce) dzieci i dorośli 50%.

Dopłaty

karta wstępu do centrum odnowy biologicznej w wys. 19 euro/os./tydzień - upoważnia do korzystania z basenu, łaźni tureckiej, sauny, siłowni. Przy 2 osobach pełnopłatnych na 3 i 4 łóżku (dostawce) dzieci 0-2 lat obowiązkowe łóżeczko dziecięce w wys. 300 zł/tydzień.

Atuty obiektu

- smaczna kuchnia - wellness - basen - polecamy wymagającym Klientom


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Volare Travel, które powstało w roku 2004 jako organizator sportów zimowych i specjalista wycieczek narciarskich we Włoszech. Obecnie, w ramach oferty zimowej, należy do ścisłej czołówki polskich touroperatorów. Organizuje wakacje w najlepszych regionach narciarskich Włoch (m. in. Madonna di Campiglio, Val di Fiemme, Livigno, Val di Sole, czy Val di Fassa) i Austrii (Dolina Zillertal, Hintertux, Zell am See czy Kaprun).

W ofercie Volare Travel znajdują się dogodnie położone i dobrze wyposażone apartamenty z aneksami kuchennymi dla narciarzy oraz hotele o wysokim standardzie dla najbardziej wymagających osób. Biuro Podróży Volare Travel organizuje wyjazdy narciarskie dla klientów indywidualnych oraz grup zorganizowanych, a także wyjazdy incentive w oparciu o autokar i dojazd własny oraz z możliwością przelotu.

Volare Travel zapewnia wykwalifikowaną kadrę instruktorów, którzy dokładają wszelkich starań aby wypoczynek narciarski był niezwykłą przygodą organizując zawody narciarskie, zjazdy poza trasami, wyjazdy na heliski i szereg innych atrakcji.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Jednym zdaniem

Dobry standard obiektu oraz strategiczna lokalizacja, zaledwie 1,5 km od malowniczych tras słynnej Sella Rondy. ZOBACZ RAMOWY PROGRAM ANIMACJI

Położenie

Hotel znajduje się w miejscowości Canazei, od centrum oddalony jest o ok. 700 m i o ok. 1,5 km od stacji kolejki Canazei-Belvedere i Campitello-Col Rodella, prowadzącej na Sella Rondę. Przystanek skibusa (odpłatnie) ok. 50 m od hotelu. 

Hotel

3-gwiazdkowy, przytulny hotel, w alpejskim stylu, położony w samym sercu Dolomitów - doceniany przez gości za wspaniałą atmosferę. 

Pokoje

pokoje classic: 2-osobowe, z możliwością 1 dostawki, o powierzchni ok. 14 m2, funkcjonalnie urządzone, w każdym znajduje się: łazienka (nieodnowiona) z prysznicem lub wanną, suszarką do włosów; TV sat, telefon, minibar oraz sejf. Większość pokoi posiada balkony; pokoje prestige: 2-osobowe z możliwością 1 lub 2 dostawek, o powierzchni ok. 20-30 m2, komfortowo wyposażone,  w każdym znajduje się: łazienka z prysznicem lub wanną, suszarką do włosów; TV sat, telefon, minibar oraz sejf. Większość pokoi posiada balkony; pokoje family:  4-osobowe, o powierzchni ok. 40-50 m2, dwupokojowe, z wspólną łazienką; pokoje family duże: 5- lub 6-osobowe, o powierzchni ok. 40-60 m2, dwupoziomowe, dwupokojowe, z dwiema łazienkami. Pokoje typu prestige, family oraz family duże posiadają odnowione łazienki. 

Do dyspozycji

centrum wellness (odpłatnie):  basen kryty, sauna, łaźnia turecka, solarium, jacuzzi, siłownia. Recepcja, restauracja, bar, winda, sala telewizyjna, narciarnia, parking, Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych oraz pokojach (odpłatnie), bezpłatny bus hotelowy dowożący do stacji Canazei-Belvedere. 

Po nartach

Canazei to centrum rozrywkowe doliny Val di Fassa. Po całym dniu szusowania można wybrać się do pobliskich barów czy dyskotek. Dla szukających odpoczynku proponujemy relaks w centrum wellness. Bardziej wymagającym przypadną go gustu wędrówki zimowe w rakietach śnieżnych, paralotnia dla odważnych lub też pełne wrażeń wspinaczki po lodzie, tutaj na pewno nikt się nie będzie nudzić!

Kuchnia

śniadania w formie bufetu, obiadokolacje serwowane (wybór spośród kilku wariantów), bufet sałatkowy, deser. Napoje do obiadokolacji płatne dodatkowo.

Program narciarski

ze względu na położenie hotelu pod wyciągami Sella Rondy sugerujemy nabycie karnetu Val di Fassa, który pozwala na korzystanie bez ograniczeń z wyciągów Belvedere-Pordoi, Ciampac, Fedaia-Marmolada, Col Rodella-Passo, Buffaure, Catinaccio-Ciampedie, Passo Costalunga. Do stacji Canazei-Belvedere kursuje bezpłatny bus hotelowy. W ramach wykupionego pakietu Mama i ja, dzieci jadą na stoki i wracają ze stoków pod opieką instruktorów.

Cena zawiera

zakwaterowanie wg wybranej oferty * śniadania i obiadokolacje * pakiet Mama i Ja dla dzieci w wieku 4-13,99 lat * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NNW z włączeniem sportów zimowych i chorób przewlekłych * transport do hotelu wg wybranej oferty * podatek VAT.

Pakiet Mama i Ja

szkolenia narciarskie dla dzieci 4-14 lat w grupach 6-8 osób * opiekę na stoku i po nartach * program animacyjny po nartach - gry i zabawy (w godz. 17:30-21:00 z przerwą na kolację).

Cena nie zawiera

napojów do obiadokolacji * transferów do wyciągów * korzystania z centrum wellness (10 /os.) * odpłatności za skibus (6 /os./turnus) * szkoleń narciarskich i opieki dla dzieci powyżej 14 lat i poniżej 4 lat * karnetu narciarskiego.

Dopłaty opcjonalne

karnet narciarski * ubezpieczenie rozszerzone (koszty leczenia 30 000 ) * ubezpieczenie SKI OC.

Dopłaty obligatoryjne

opłata klimatyczna, płatna na miejscu - 1 /os./dzień (dla osób powyżej 14 lat).

Uwaga

w terminie 6-noclegowym na nartach jeździmy 6 dni na nartach, wyjazd do Polski po nartach * zalecamy wykupienie dodatkowego ubezpieczenia OC dla dzieci i dorosłych.

Najważniejsze cechy hotelu

Program Mama i Ja Blisko wyciągów Sella Rondy Centrum Wellness


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Europe Mountains

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Canazei

OPIS

3-gwiazdkowy hotel Il Caminetto Parkhotel leży 700 metrów od centrum Canazei.
Z obiektu Il Caminetto Parkhotel jest tyko 900 metrów do najbliższego wyciągu. Ośrodek narciarski Val di Fassa - Carezza to w sumie 98 km tras zjazdowych.

Pokój dla 2-4

Pokój standard dla 2-4 osób o powierzchni 16 m². Posiada podwójne łóżko oraz możliwe dostawki. Prywatna łazienka z prysznic/wanna oraz toaleta.

Pokój dla 2-4

pościel, powierzchnia 16 m², ręczniki, suszarka do włosów, telefon, telewizja satelitarna, wanna lub prysznic

W CENIE

Pościel - zmiana 2 razy w tygodniuWynajem rowerów - w latoRęcznikiCodzienne sprzątanieZakwaterowanie, ubezpieczenie KL i NNW.Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

PŁATNE NA MIEJSCU

Centrum odnowy - dodatkowo płatneAkceptowane są tylko psy - małe psy; 15 EUR/nocParking kryty niestrzeżonyŁóżeczka dla dzieci na zapytanie - za prośbąTaksa lokalna, 2 EUR za osobę i dzień

ODLEGŁOŚCI

Centrum - 700 m.Wyciągi - 900 m.

WYŻYWIENIE

śniadania w formie bufetu - wzbogacony bufet, obiadokolacja (3 - dania z wyborem) - 3 daniowy.

PARKING

parking niestrzeżony, parking kryty niestrzeżony.

USŁUGI NARCIARSKIE I ROWEROWE

transport busem do wyciągów - około 10 metrów od hotelu, schowek na narty i buty, wynajem rowerów, przechowalnia rowerów.

INTERNET

WI-FI w częściach wspólnych hotelu.

USŁUGI SPA I WELLNESS

centrum odnowy biologicznej.

SPORT W HOTELU

ogród, table tennis outdoors - latem.

USŁUGI DLA DZIECI

wysokie krzesło dla dziecka, pokój zabaw dla dzieci, opiekunka do dzieci, łóżeczka dla dzieci na zapytanie.

INFORMACJA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH

udogodnienia dla niepełnosprawnych.

USŁUGI HOTELOWE

restauracja, pokój telewizyjny, winda, bar, recepcja, codzienne sprzątanie pokoju.

WYPOSAŻENIE POKOI

ręczniki, pościel.

ZWIERZĘTA

akceptowane są tylko psy.

INFORMACJE O HOTELU

liczba budynków - 1, liczba pięter - 6, liczba pokoi - 85, zakwaterowanie - od 16.00.

LOKALIZACJA HOTELU

sklepy - około 700 m, restauracje/bary - około 700 m, apteka - około 700 m, szpital - około 35 km okołovalese, stacja pkp - około 50 km bolzano, centrum miasta - około 800 m, przystanek autobusu - przystanek 10m.

WARUNKI REZYGNACJI

Do 31 dni przed wyjazdem rezygnacja bezkosztowa (zwrot 100% wpłat), w okresie od 30 do 14 dni przed wyjazdem rezygnacja 40% kosztów (60% zwrotu), w okresie od 13 do 8 dni przed wyjazdem rezygnacja 70% kosztów (30% zwrotu), w okresie od 7 do 0 dni przed wyjazdem rezygnacja 100% kosztów (brak zwrotu).

WARUNKI PŁATNOŚCI

Zaliczka w wysokości 50 zł za rezerwację płatna w momencie rezerwacji. Pozostała kwota płatna najpóźniej 31 dni przed wyjazdem.


Europe Mountains to organizator imprez turystycznych, który powstał w 2005 roku. Specjalizuje się urlopami w kurortach alpejskich, a szczególnie ośrodkach narciarskich. Gdzie najpopularniejsze znajdują się w Austrii, Włoszech, Francji i Szwajcarii. Posiadają znakomite rekomendacje od powracających klientów. Zapewniają każdemu klientowi dostęp do najlepszych usług turystycznych – miejsc noclegowych, wypożyczalni sprzętu, instruktorów narciarstwa, dojazdu z lotniska, karnetów narciarskich. Organizator ma w swojej ofercie setki miejsc noclegowych z dojazdem własnym w takich krajach jak: Austria, Czechy, Hiszpania, Francja, Węgry, Andora, Słowacja, Chorwacja, Słowenia. Obecnie Europ Mountains posiada również szeroka ofertę na wypoczynek w naszej przepięknej Polsce w każdym jej regionie od Pomorza po Tatry w hotelach, apartamentach czy domach wakacyjnych. Wybierając ofertę organizatora klienci mogą liczyć na: - Gwarancję najniższej ceny - Brak ukrytych opłat - Zniżki dla stałych klientów - 100% bezpieczeństwa rezerwacji Misja biura podróży Europe Mountains, to umożliwienie klientom znalezienie jak najszybciej sprawdzonej oferty i przeprowadzenie sprawnej rezerwacji bez wychodzenia z domu i w najniższej cenie na rynku.

Dertour Polska

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Park Hotel & Club Il Caminetto

Kategoria

***

Miejscowość

Canazei

Region

Płd. Tyrol

Kod

BZO51003 FH

Liczba pokoi

81

Zalety

Pokoje oszczędnościowe.

Położenie

Spokojnie i w nasłonecznionym miejscu. Ok. 700 m do centrum miejcowości, na wysokości ok. 1450 m.

Opis

Popularny i lubiany hotel z tętniącą życiem atmosferą, urządzony w stylu alpejskim. Restauracja, bar, punkt internetowy i WLAN (za opłatą), winda, parking

Wyżywienie

2 posiłki dziennie (H) z bufetem śniadaniowym i kolacją w formie 4-daniowego menu do wyboru i bufetem sałatek, dziecięce menu.

Zakwaterowanie (pokoje)

Rustykalnie i przyjemnie urządzone, ok. 14 m kw. Łazienka lub prysznic/WC, suszarka do włosów, telefon, TV Sat., sejf.

Pokój typ 1

DIX/DI/EI = pokój 2-osobowy Standard, również do samodzielnego wykorzystania (EI) oraz jako pobyt na 3 noce (DIX).

Pokój typ 2

DIY = oferta oszczędnościowa, jak Standard, ale mniejsza dostępność.

Pokój typ 3

DIA = przestronniejszy pokój 2-osobowy, ok. 30-35 m kw. Na 2 poziomach - pokój 2-osobowy na parterze i 2 kolejne miejsca do spania na piętrze, częściowo na poddaszu, dodatkowa łazienka/WC.

Pokój typ 4

FI = pokój rodzinny dla 4 osób, ok. 25-30 m kw. Pokój 2-osobowy i pokój z 2 łóżkami ze wspólną łazienką.

Sport, rozrywka, wellness

Siłownia za opłatą. Wellness - za opłatą z kartą klubową (ok. 19 eur/osobę/tydzień) w określonych godzinach kryty basen (ok. 12 x 6 m), jacuzzi, łaźnia parowa, sauna, masaże. Strefa wellness dostępna w określone dni. Rozrywka - wieczory muzyczne w jednym z Union Hotels w Campitello lub Canazei. 1 x na tydzień uroczysta kolacja.

Dla aktywnych

Ok. 900 m do kolejki linowej Belvedere (Sellaronda), trasa biegowa w odległości ok. 100 m, hotelowy skibus -serwis (za opłatą), narciarnia.

Pies

Niedozwolony.

Taxa klimatyczna

Do zapłaty na miejscu

Transfery

Zalecamy wynajem samochodu.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

AW906102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Nekera

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

WLOCHY

Położenie

spokojne, na nasłonecznionym terenie, ok. 700 m. od centrum narciarskiego kurortu Canazei. Najbliższe wyciągi narciarskie (Col Rodella, Canzei Pecol, Col de Lin), z możliwością dostępu do słynnej Sellarondy oddalone o ok. 1 km. Hotel oferuje bezpłatny Skibus do wyciągów. 

Wyposażenie

 hotel urządzony w alpejskim stylu oferuje 90 pokoi. Do dyspozycji Gości: hol powitalny yz recepcją, pomieszczenia do wypoczynku, winda, restauracja, kawiarnia-bar, tyrolska chata. Obok hotelu dyskoteka "Hexen Club". 

Dostęp do internetu

Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach gratis. 

Zakwaterowanie

pokoje dwuosobowe standard (DBL STANDARD): ok. 14 m2; ogrzewanie, TV-sat., telefon, wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe ekonomiczne (DBL ECONOMY): ok. 14 m2, wyposażone jak pokoje standard, o położeniu pokoju decyduje hotelarz. Pokoje jednoosobowe (SGL): ok. 12 m2. Pokoje czteroosobowe (QUADRUPLE): ok. 15 m2; pokój dwuosobowy dodatkowo z dwoma dostawkami lub łóżkiem piętrowym. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą 10 EUR / dzień. 

Sport i Wellness

za opłatą strefa Wellness i Spa. Wellness-Clubcard w cenie 11 EUR od osoby / 2 godziny dziennie (wymagane wcześniejsze zgłoszenie), uprawniająca do korzystania z basenu krytego, sauny, sauny zewnętrznej, łaźni parowej, drewnianego jacuzzi oraz siłowni. Whirlpool dodatkowo płatny 8 EUR. Strefa Spa czynna codziennie z wyjątkiem sobót w godz. 15:30-19:00. 

Rozrywka

2 razy w tygodniu wieczory rozrywkowe z muzyką i show, dwa razy w tygodnu muzyka w piano barze. 

Dzieci

miniklub, animacje dla dzieci w wieku 4-12 lat, pokój gier i zabaw interaktywnych. 

Wyżywienie

z dwoma posiłkami: śniadanie w formie bufetu, kolacja w formie 3-daniowego menu z bufetem sałatkowym i przystawkowym. Raz w tygodniu uroczysta kolacja. 

Święta/Sylwester

menu świąteczne 24.12 i sylwestrowe 31.12 w cenie. 

Kategoria Nekera

3 gwiazdki, kategoria lokalna: 3 gwiazdki.

Parkowanie

miejsca parkingowe przy hotelu gratis (w ograniczonej licznie). 

Zwierzęta domowe

hotel nie akceptuje zwierząt domowych. 

Opłata klimatyczna

 ok. 2,00 EUR os./dzień, płatna na miejscu w hotelu. 

Informacje o regionie narciarskim

 Canazei -Belvedere / Val di Fassa, wys. 1440-2950 m. n.p.m. Ok. 21 km. tras narciarskich: 5,4 km (7 tras) niebieskich - łatwych, 12,3 km (12 tras) czerwonych - średnich, 1,4 km (1 trasa) czarna - trudna. 14 wyciągów: 4 kolejki gondolowe, 5 wyciągów krzesełkowych, 5 wyciągów orczykowych. 

Oferta Skipass w cenie

w okresie 3.12.2022 - 8.04.2023  możliwość rezerwacji hotelu z wliczonym 6-dniowym skipassem Dolomiti Superski dla osób dorosłych, Seniorów (ur. przed 26.11.1957), Juniorów (ur. 27.11.2006 - 26.11.2014) oraz dzieci (ur. po 27.11.2014) dla wyjazdów min. 7 dniowych i przyjazdów w sobotę. Skipass DOLOMITI SUPERSKI obejmuje 16 regionów narciarskich, oferując łącznie ponad 1500 km. tras (Cortina d'Ampezzo, Val Gardena, Carezza, 3 Zime Dolomiti, San Martino di Castrozza/Passo Rolle, Civetta, Kronplatz, Seiser Alm, Arabba, Val di Fiemme, Gitschberg Jochtal-Brixen, Alta Badia, Val di Fassa, Marmolada, Obereggen, Alpe Lusia/ San Pellegrino). 

Kalendarz promocji

 - promocja "CHILDREN 3-8 YEARS FREE SKIPASS" przez cały okres obowiązywania Skipassa Dolomiti Superski, dziecko urodzone po 26.11.2014 otrzymuje skipass gratis jeżeli osoba dorosła (rodzic, opiekun) wykupi skipass tej samej kategorii (1 osoba dorosła = 1 dziecko gratis). Wymagane jest okazanie dokumentu tożsamości przez osobę dorosłą oraz dokumentu poświadczającego wiek dziecka. 

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie dla imprez turystyczych, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), bezpośrednia opieka rezydenta - w sezonie letnim: Kreta, Rodos, Korfu, Turcja (Riwiera), Majorka, Bułgaria (Burgas) całorocznie: Malta, na pozostałych kierunkach opieka telefoniczna lub przez czat w serwisie moja.nekera.pl. W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba). Cena uzależniona jest m.in. od przewoźnika oraz terminu wyjazdu, należy ją zweryfikować podczas zakupu. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir).Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności.

Mocne strony

- Spokojnie położony w ośrodku Canazei- Najbliższe wyciągi ok. 1 km. od hotelu- Hotelowy Skibus do wyciągów- Animacje, atrakcje dla rodzin


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Dolomity, Włochy

Położenie

do centrum ze sklepami i restauracjami ok. 700 m.

Wyposażenie

90 pokoi (część pokoi po remoncie), hol z recepcją, pomieszczenie klubowe, restauracja, jadalnia, bar, kawiarnia, dyskoteka, tyrolska izba, winda. Wi-Fi w całym hotelu gratis.

Wyżywienie

bufet śniadaniowy. Wieczorem wybór menu, przystawki i bufet sałatkowy. 1 x na tydzień uroczysta kolacja.

Zakwaterowanie

z wanną lub prysznicem, WC, telefonem, TV sat., niektóre z balkonem. A1A: pokój 1-os. A2A/A2F/A2T: pokój 2-os. z dostawką lub łóżkiem piętrowym (ok. 14 m kw.). A2S: pokój 2-os. wariant ekonomiczny, 3. i 4. os. na łóżku piętrowym, bez widoku. A2B: pokój 2-os. (ok. 18 m kw.) Prestige z hydromasażem (wanna lub prysznic) i z balkonem. Dostawka (ok. 0,8 x 1,9 m).

Święta/Sylwester

menu bożonarodzeniowe i sylwestrowe.

Wellness

za opłatą: (karta klubowa ok. 19 EUR/os./tydzień): strefa relaksacyjna (czynna 15:30-19:00, oprócz sobót) z krytym basenem (12 x 6 m), sauną, łaźnią parową, termarium i siłownią. Jacuzzi (ok. 8 EUR).

Dzieci

mini klub dla dzieci (4-12 lat, oprócz soboty).

Rozrywka

program animacyjny w jęz. włoskim i angielskim. 2 x na tydz. piano bar.

Opłata klimatyczna

ok. 1,20 EUR/dzień/os.

Łóżeczko dla dziecka

do 2 lat ok. 10 EUR/dzień.

Parkowanie

w cenie (w miarę dostępności).

Zwierzę domowe

nie.

Ski info

Gwarancja śniegu!Wyciąg: ok. 900 m (kolejka kabinowa Belvedere, dostęp do Sella Ronda)Skibus: hotelowy, przed obiektemTrasa biegowa: ok. 500 mSzkółka narciarska: ok. 900 mWypoż. sprzętu: ok. 800 mNarciarnia: w hoteluSkipass serwis

Zniżki

1-2 dzieci (do 6 lat): pobyt gratis, (7-18 lat): zniżka procentowa.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Parkhotel Il Caminetto

Opinie o Hotelu Parkhotel Il Caminetto

Parkhotel Il Caminetto - możliwości zakwaterowania:

Deluxe Pokój 2 os. Prestige
ekonomiczny pokój 2-os. promo
single pokój 1-os.
standard pokój 2-os.
Standard Pokój 4 os.
2 os. Pokój Standardowy Classic
1 os. Pokój Standardowy Classic
classic 2/3/4
Pokój Ekonomiczny 6-dniowy Skipass w cenie
SP Economy NE2S
Pokój Dwuosobowy Standard 6-dniowy Skipass w cenie
DZ Standard NE2A
pokoj CLASSIC
Pokoj 2 os. Prestige
Pokój dla 2-4
pokoj CLASSIC
Pokoj 2 os. Prestige + 2.dost.
Pokój Czteroosobowy 6-dniowy Skipass w cenie
4Z Quadrupla NE4A
Pokoj 1 osobowy
pokoj CLASSIC
Pokoj 2 os. prestige + 1 dost.

Parkhotel Il Caminetto - Możliwości wyżywienia:


Parkhotel Il Caminetto - miasta wylotu:


Parkhotel Il Caminetto - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Parkhotel Il Caminetto? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00