cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
  • Hotel Kenzi Europa, Agadir
1 / 40
Udogodnienia hotelu Kenzi Europa
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Kenzi Europa
star 4

Maroko: Agadir
Ocena hotelu Kenzi Europa:
4.3 / 5
Średnia z 12 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kenzi Europa:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    3.5
Ocena hotelu:
4.3 / 5
Średnia z 12 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 listopada 2018

Hotel Kenzi Europa w ofercie Biura podróży:

Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, bardzo blisko długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w centrum kurortu
  • odnowione i nowo umeblowane pokoje, duży basen z kilkoma zjeżdżalniami, wieczorami programy artystyczne, wieczór marokański raz w tygodniu
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Maroko / Agadir

Opis oferty:

Niezwykle zadbany, egzotyczny ogród z intensywnie zielonymi trawnikami i ładnie wkomponowanymi basenami - jeden z nich posiada aż 6 zjeżdżalni - zaprasza na wakacyjny relaks. Słynna Agadir Beach jest na wyciągnięcie ręki, podobnie jak wszelkie atrakcje turystycznej i kosmopolitycznej dzielnicy Agadiru. Harmonijne połączenie tradycji i współczesnej architektury, komfortowe warunki wypoczynku i profesjonalna obsługa gwarantują udany urlop.

POŁOŻENIE:

w turystycznej dzielnicy AGADIRU, w pobliżu wielu barów, restauracji i sklepów, w drugiej linii brzegowej, ok. 300 m od centrum miasta; ok. 30 km od lotniska w Agadirze; przystanek autobusowy obok hotelu.

PLAŻA:

publiczna, wydzielona część hotelowa, piaszczysta, długa, szeroka, łagodne zejście do morza, ok. 200 m od hotelu, przejście przez ulicę, bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (ok. 100 MAD).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1975 r., całkowicie odnowiony w 2013 r., łącznie 236 pokoi i suitów, 2 budynki 7-piętrowe, w każdym po 2 windy, 1 budynek parterowy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Le Riad z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, raz w tygodniu wieczór marokański, dostępne dania wegetariańskie, English Bar w lobby i bar przy basenie; kantor; sala konferencyjna dla ok. 35 osób, taras, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w recepcji; za opłatą: kawiarenka internetowa (ok. 20 MAD/godz.), room-service, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 24 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja/ogrzewanie, łazienka (wanna z prysznicem; suszarka), osobne wc; telewizja satelitarna, telefon, lodówka; za opłatą: sejf (ok. 25 MAD/dzień), minibar (na zamówienie, płatny według konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na basen; widok na morze za dopłatą;

junior suite:

2-os. (mozliwość 1, 2 lub 3 dostawek dla dzieci), ok. 36 m², wydzielone optycznie 2 części: z łóżkiem małżeńskim i 3 sofami, wyposażenie jak w pokoju standardowym, boczny widok na morze; junior suite za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, w tym jeden z 6 zjeżdżalniami dla dorosłych, basen dla dzieci, gł. ok. 0,3 m, z 3 zjeżdżalniami, jeden z basenów podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (100 MAD); wielofunkcyjne boisko: minipiłka nożna, piłka ręczna, koszykówka, boisko do siatkówki i badmintona, tenis stołowy, rzutki, boule, piłka wodna, gimnastyka w wodzie, stretching; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-9 lat), animacje sportowe w ciągu dnia, wieczorem przedstawienia, programy rozrywkowe, nauka tańca brzucha, nauka gotowania po marokańsku, henna, lekcje nauki języka arabskiego; 2 korty tenisowe, sprzęt do tenisa (ok. 50 MAD/godz.); centrum spa: ok. 140 m², starannie utrzymane, bezpłatnie: siłownia, fitness; za opłatą: hammam, sauna, bogata oferta zabiegów pielęgnacyjnych i upiększających na twarz i ciało, 2 kabiny do masażu.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (6.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00) w restauracji, obiad (12.30-15.00), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; podwieczorek w barze (16.00-17.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barze (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00212/528821212, www.kenzi-hotels.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, bardzo blisko długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w centrum kurortu
  • odnowione i nowo umeblowane pokoje, duży basen z kilkoma zjeżdżalniami, wieczorami programy artystyczne, wieczór marokański raz w tygodniu
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Agadir - Jeden z najbardziej znanych kurortów dzisiejszego Maroka, usytuowany w zatoce, której piękne i szerokie plaże rozciągają się na przestrzeni kilometrów. W strefie turystycznej miasta znajdziemy niezliczone ilości kawiarenek, barów, kilka nocnych klubów, a także mnóstwo butików i straganów z pamiątkami. Na południu miejscowości znajduje się 27-dołkowe pole golfowe "Golf du Soleil". W ramach rozrywki można również spróbować szczęścia w Casino, czy też udać się na cotygodniowy targ, na którym toczy się normalne życie dzisiejszych Marokańczyków. Agadir to również doskonała baza wyjazdowa na różnego rodzaju wycieczki, doskonałe miejsce na uprawianie sportów wodnych, oraz raj dla miłośników plażowania i długich spacerów nad brzegiem oceanu.

 

Hotel Kenzi Europa ****

 

Położenie:

Jeden z bardziej znanych hoteli położony 300 m do centrum turystycznego Agadiru w odległości 150 m od piaszczystej plaży - przejście przez ruchliwą ulicę. W bezpośrednim sąsiedztwie hotelu znajduje się mnóstwo sklepów, restauracji i barów.

 

Hotel oferuje:

Duży basen z otaczającym go tarasem, 6 różnych restauracji serwujących między innymi dania kuchni międzynarodowej, włoskiej, a także specjały kuchni marokańskiej oraz grill bar. Kilka barów, kantor wymiany walut, salon fryzjerski, kiosk, mini centrum handlowe. W hotelu dostępne są windy.

 

Pokoje:

Hotel posiada 237 pokoi w tym 15 pokoi typu suite. Wszystkie klimatyzowane, wyposażone w łazienkę, radio, TV-Sat, mini bar, sejf (dodatkowo płatny). Nie wszystkie pokoje posiadają widok na morze.

 

Wyżywienie:

śniadania i obiadokolacje.

 

Sport i rozrywka:

Hotel posiada ładny basen usytuowany w zadbanym ogrodzie. Nieodpłatnie w wersji All inclusive dostępne są - 2 korty tenisowe wraz z rakietami i piłkami, tenis stołowy, siłownia, aerobik, gimnastyka, rzutki, boccia, bilard, boisko do mini futbolu, koszykówki, piłki ręcznej, siatkówki. Raz na pobyt w hotelu wizyta w saunie oraz w łaźni parowej bezpłatnie. Odpłatnie, oświetlone korty tenisowe, nauka gry w tenisa, masaże. Dla wszystkich Gości ekipa animacyjna przygotowuje różnego rodzaju konkursy, gry i zabawy.

 

Dzieci:

Dla najmłodszych Gości hotelu przygotowano plac zabaw, brodzik, oraz mini klub od 4 do 12 roku życia, specjalne menu dla dzieci oraz program animacji i mini disco.

 

Hotel dla tych z Państwa którzy lubią uroki życia nocnego ze względu na lokalizacje bardzo blisko centrum, a także dla rodzin z dziećmi oraz ceniących formułę All inclusive.

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • wyżywienie, 
  • opłatę lotniskową,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • ubezpieczenie Signal Iduna NNW, KL; bagaż,
  • podatek VAT.

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, bardzo blisko długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w centrum kurortu
  • odnowione i nowo umeblowane pokoje, duży basen z kilkoma zjeżdżalniami, wieczorami programy artystyczne, wieczór marokański raz w tygodniu
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4,0

Region

Maroko, Agadir, AGADIR

Położenie

do plaży ok. 150 m (przejście przez ruchliwą ulicę). Do centrum z licznymi barami, restauracjami i kawiarniami ok. 300 m.

Wyposażenie

popularny hotel składa się z 2 budynków i dysponuje 236 pokojami na 7 piętrach. Hol powitalny z recepcją, restauracja ze strefą dla niepalących, kawiarnia, piano bar, kiosk, windy, salon fryzjerski i sala konferencyjna (20 os.). W ładnie zaprojektowanym, zadbanym ogrodzie duży basen, taras słoneczny i bar z przekąskami. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży bez opłaty. Ręczniki kąpielowe za kaucją.

Dzieci

brodzik, mini klub (5-12 lat). Łóżeczko dla dzieci do 2 lat bez opłaty. Opieka nad dziećmi za opłatą (ok. 40 MAD/godz.).

Kategoria marokańska

5 gwiazdek.

Pokoje dwuosobowe (1-2L)

komfortowe z klimatyzacją; telefon, TV-satelitarna, mini bar, sejf (za opłatą; ok.25 MAD/dzień), balkon, część pokoi z widokiem na morze. Wanna, prysznic, WC. Pokoje dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania bez widoku na morze.

Junior suity z widokiem na morze (2T)

przestronniejsze; poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Ruletka (2V).

Rozrywka

skromny program animacyjny, przedstawienia folklorystyczne, muzyka na żywo.

Sport i zdrowie

tenis stołowy, siłownia, siatkówka. Za opłatą: 2 korty tenisowe z miękką nawierzchnią, sauna, łaźnia turecka, masaże.

All inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Po południu przekąski, kawa i ciastka. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w godz. 10.00-24.00.

Wellness

w centrum SPA za opłatą: sauna fińska, łaźnia turecka, masaże, zabiegi kosmetyczne. Siłownia bez opłaty.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, bardzo blisko długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w centrum kurortu
  • odnowione i nowo umeblowane pokoje, duży basen z kilkoma zjeżdżalniami, wieczorami programy artystyczne, wieczór marokański raz w tygodniu
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis hotelu

Dobry standard, komfortowe warunki wypoczynku oraz profesjonalna obsługa hotelu czyni to miejscem doskonałym na udany urlop. Centrum miasta oraz słynna  Agadir Beach są na wyciągniecie ręki.

 

Położenie

- ok. 100 m od plaży
- ok. 300 m od centrum Agadiru
- w okolicy liczne sklepy, bary i  restauracje

Plaża

- piaszczysta
- szeroka
- leżaki i parasole odpłatnie

Pokoje

- klimatyzacja
- TV-Sat, telefon, lodówka
- odpłatnie: sejf
- łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów)
- balkon/taras

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatnie
- basen, leżaki i parasole
- fitness
- tenis stołowy
- siatkówka, piłka wodna
- boisko do koszykówki i piłki nożnej
Odpłatnie
- korty tenisowe ( z miękką nawierzchnią)
- sauna, łaźnia turecka, masaże

Dla dzieci

-  brodzik
-  miniklub (5 – 12 lat), plac zabaw
-  łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie szwedzkiego stołu. Lekkie przekąski w ciągu dnia. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne w godzinach 10:00 – 24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna
- restauracja a la carte (kuchnia marokańska,  1 wizyta na pobyt bezpłatnie, konieczna wcześniejsza rezerwacja)
- bar

Dodatkowe informacje

- kącik internetowy (odpłatnie)
- kantor, sklepiki
- salon fryzjerski
- hotel akceptuje zwierzęta  do 5 kg (na zapytanie)

Cena zawiera

  • Bilet lotniczy,
  • Zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00,
    kończy o godz. 12:00),
  • Transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
  • Opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • Wyżywienie wg opisu, 
  • Opłat paliwowych i lotniskowych
  • ubezpieczenia (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych  SIGNAL IDUNA)

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, bardzo blisko długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w centrum kurortu
  • odnowione i nowo umeblowane pokoje, duży basen z kilkoma zjeżdżalniami, wieczorami programy artystyczne, wieczór marokański raz w tygodniu
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Maroko / Agadir

Opis oferty:

Niezwykle zadbany, egzotyczny ogród z intensywnie zielonymi trawnikami i ładnie wkomponowanymi basenami - jeden z nich posiada aż 6 zjeżdżalni - zaprasza na wakacyjny relaks. Słynna Agadir Beach jest na wyciągnięcie ręki, podobnie jak wszelkie atrakcje turystycznej i kosmopolitycznej dzielnicy Agadiru. Harmonijne połączenie tradycji i współczesnej architektury, komfortowe warunki wypoczynku i profesjonalna obsługa gwarantują udany urlop.

POŁOŻENIE:

w turystycznej dzielnicy AGADIRU, w pobliżu wielu barów, restauracji i sklepów, w drugiej linii brzegowej, ok. 300 m od centrum miasta; ok. 30 km od portu lotniczego w Agadirze.

PLAŻA:

Agadir Beach, wydzielona część hotelowa, piaszczysta, długa, szeroka, łagodne zejście do morza, ok. 200 m od hotelu, przejście przez ulicę, bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (ok. 100 MAD).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1975 r., całkowicie odnowiony w 2013 r., łącznie 236 pokoi i suity, 2 budynki 7-piętrowe, w każdym po 2 windy, 1 budynek parterowy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Valentino z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, raz w tygodniu wieczór marokański w restauracji głównej, dostępne dania wegetariańskie, English Bar w lobby i bar przy basenie; kantor; sala konferencyjna dla ok. 35 osób, taras, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w recepcji; za opłatą: kawiarenka internetowa (ok. 20 MAD/godz.), room-service, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla dziecka), ok. 24 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja/ogrzewanie, łazienka (wanna z prysznicem; suszarka), osobne wc; telewizja satelitarna, telefon, lodówka; za opłatą: sejf (ok. 25 MAD/dzień), minibar (na zamówienie, płatny według konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na basen; widok na morze za dopłatą;

junior suite:

dla maks. 5 os., ok. 36 m², wydzielone optycznie 2 części: z łóżkiem małżeńskim i 2 łóżkami pojedynczymi; wyposażenie jak w pokoju standardowym; boczny widok na morze; junior suite za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda, 2 baseny ok. 170 m², gł. 1,2-2,4 m w tym jeden z 6 zjeżdżalniami dla dorosłych, basen dla dzieci, ok. 26 m², gł. ok. 0,3 m, z 3 zjeżdżalniami, jeden z basenów podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (100 MAD); wielofunkcyjne boisko: minipiłka nożna, piłka ręczna, koszykówka, boisko do siatkówki i badmintona, tenis stołowy, rzutki, boule, piłka wodna, gimnastyka w wodzie, stretching; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-9 lat), animacje sportowe w ciągu dnia, wieczorem przedstawienia, programy rozrywkowe, nauka tańca brzucha, nauka gotowania po marokańsku, henna, lekcje nauki języka arabskiego; 2 korty tenisowe, sprzęt do tenisa (ok. 50 MAD/godz.); centrum spa: ok. 140 m², starannie utrzymane, bezpłatnie: siłownia, fitness; za opłatą: hammam, sauna, bogata oferta zabiegów pielęgnacyjnych i upiększających na twarz i ciało, 2 kabiny do masażu.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (6.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00) w restauracji, obiad (12.30-15.00), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; podwieczorek w barze (16.00-17.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barze (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00212/528821212, www.kenzi-hotels.com

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, bardzo blisko długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w centrum kurortu
  • odnowione i nowo umeblowane pokoje, duży basen z kilkoma zjeżdżalniami, wieczorami programy artystyczne, wieczór marokański raz w tygodniu
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Phuket

Położenie

Hotel położony w miejscowości Karon Beach, przy publicznej plaży (leżaki i parasole odpłatnie, hotel od plaży dzieli ulica). Oddalony 42 km od lotniska w Phuket, 185 km od lotniska w Krabi, 18 km od Phuket i 7 km do Patong Beach.

Hotel

Trzygwiazdkowy hotel urządzony w nowoczesnym stylu. Do dyspozycji Gości znajduje się całodobowa recepcja, lobby, 2 restauracje, 2 bary, Wi-Fi (płatne), basen, jacuzzi, siłownia, pralnia (płatna), parking, opieka medyczna (na życzenie), centrum SPA, centrum konferencyjne, kawiarenka internetowa (płatna), wypożyczalnia samochodów.

Pokoje

W hotelu łącznie znajduje się 152 pokoje. Pokoje Superior (40m2), pokoje Deluxe Pool View (50 m2, widok na basen) i pokoje Deluxe Easy Pool Access (50 m2, pokoje na parterze z bezpośrednim dostępem do basenu). Wszystkie wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienki (prysznic, suszarka do włosów), TV sat, telefon, odtwarzacz DVD, mini bar, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras.

Wyżywienie

Hotel oferuje wyżywienie w opcji Bed&Breakfast (śniadania), Half Board (śniadania i obiadokolacje) i Full Board (śniadania, obiady i kolacje). Morng Talay - restauracja główna; Speciality - restauracja a la carte z widokiem na morze serwująca dania sezonowe lokalne. Bary serwujące napoje: Terrace i Sabai.

Sport i Wellness

W hotelu znajduje się The Green SPA (oferujące liczne zabiegi i masaże na twarz i ciało) i w pełni wyposażone centrum fitness. Na plaży dostępne odpłatnie sporty wodne.

Atrakcje dla dzieci

Brodzik, opiekunka (płatna, na życzenie).

Sale konferencyjne

W hotelu znajduje się sala mieszcząca do 150 osób.

Strona internetowa

http://www.ramadaphuketsouthsea.com  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, bardzo blisko długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w centrum kurortu
  • odnowione i nowo umeblowane pokoje, duży basen z kilkoma zjeżdżalniami, wieczorami programy artystyczne, wieczór marokański raz w tygodniu
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Położenie:

Hotel położony blisko centrum kurortu (ok. 10 min. spacerem) i zaledwie 100 m od szerokiej, piaszczystej plaży. Obiekt przeszedł generalny remont zakończony w 2013 r. W najbliższej okolicy duży wybór sklepów, barów, restauracji i rozrywek.

Pokoje:

Ponad 200 całkowicie odnowionych i nowo umeblowanych pokoi 2 - osobowych (z możliwością maksymalnie jednej dostawki) z łazienką i WC. Każdy pokój posiada taras lub balkon oraz widok na morze, ogród bądź basen. W wyposażeniu znajdują się suszarka do włosów, TV-sat, klimatyzacja i telefon. Za dodatkową opłatą sejf (ok. 25 MAD/dzień) oraz mini bar. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie.

Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 -godz., przechowalnia bagażu, bezpłatne Wi-Fi w lobby, kącik internetowy za dodatkową opłatą, restauracja główna serwująca dania kuchni międzynarodowej oraz bar.  Duży basen z kilkoma zjeżdżalniami, podgrzewany w sezonie zimowym z wydzieloną częścią dla dzieci. W lobby butiki, apteka, kantor wymiany walut oraz bankomat. Usługi pralni za dodatkową opłatą. Leżaki i parasole przy basenie, a także przy prywatnej, piaszczystej plaży bezpłatne, ręczniki plażowe za kaucją. Hotel akceptuje karty kredytowe.

Wyżywienie:

All inclusive: śniadania (06:00-10:00), lunche (12:30-15:00) oraz kolacje (18:30-22:00) w restauracji głównej. Ponadto późne śniadania kontynentalne w godz. 10:00-11:30, przerwa kawowa w godz. 16:00-17:00 (naleśniki, ciastka, przekąski, zimne i ciepłe napoje) w barze przy basenie. Między 10:00 a 23:00 napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w barze głównym i przy basenie oraz w czasie posiłków w restauracji głównej (woda, napoje gazowane, soki, kawa, herbata, koktajle owocowe, piwo, wino, whisky). Dostępne wysokie krzesełka dla dzieci.

Program sportowy i animacyjny, SPA:

Do dyspozycji gości boisko multisportowe, tenis stołowy i siłownia. Wieczorem program artystyczny w głównym barze, raz w tygodniu wieczór marokański. Za dodatkową opłatą tenis ziemny (2 oświetlane korty) oraz masaże, sauna, hammam i zabiegi upiększające w centrum SPA (szczegółowy cennik dostępny w recepcji). Dla dzieci plac zabaw oraz animacje w ciągu dnia.

Kategoria lokalna:

****

Naszym zdaniem:

Całkowicie odnowiony hotel tuż przy centrum miasta z szerokim wyborem rozrywek na terenie samego obiektu, jak i w najbliższej okolicy.

Świadczenia

Cena obejmuje: przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena nie obejmuje: wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Waluta
MAD - dirham marokański który nie jest walutą wymienialną poza Marokiem. Kurs jest ustalany centralnie więc nie ma znaczenia gdzie wymienimy pieniądze. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary. Karty kredytowe są akceptowane w restauracjach i dużych sklepach, bez problemu można używać bankomatów.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Maroku nie są wysokie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Należy również wynagradzać drobnymi kwotami miejscowych ludzi podczas robienia im zdjęć, inaczej można się narazić na nieprzyjemne sytuacje.

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Maroka. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana.

Czas
- 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny
Obiad od 40 MAD; woda 1,5 l. - 5 MAD; piwo 10 MAD w sklepie.

Poczta
W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową 6.50 MAD
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta za ok. 50 MAD wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Telefony komórkowe działają prawie w całym Maroku. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

Agadir
Położony nad Atlantykiem, jest największym kurortem Maroka. Niesamowita plaża o szerokości 300 m i długości 8 km i ciepłe wody Atlantyku zachęcają do kąpieli. Liczne kawiarnie i sklepiki wzdłuż nadmorskiej promenady tworzą prawdziwie wakacyjną atmosferę. W Maroku znajdziemy wiele francuskich wpływów, przez co kraj ten jest niesamowitą mieszanką kultur, a mieszkańcy zaczerpnęli wiele europejskiej powściągliwości. Wpływy francuskie widać również w miejscowej kuchni.

Program

Wyloty z: Warszawy, Katowic. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: http://www.rainbowtours.pl/rozklady

Wycieczki lokalne

Tiout - Taroudant (ok. 42 EUR)
Przyjemna wycieczka w kierunku wioski Tiout położonej u stop Antyatlasu. Przespacerujemy się po autentycznej oazie z egzotycznymi uprawami oraz zobaczymy starą twierdzę, u stóp której rozciąga się obecna wioska. W Tiout zaprosimy Państwa również na tradycyjny, smaczny obiad. W drodze powrotnej zatrzymamy się w Taroudant, mieście zwanym "Małym Marrakeszem". Spacer po zabytkowej części miasta i targach oraz krótki relaks w ogrodach pałacu Salam, siedzibie dawnego lokalnego możnowładcy.

Tafraout - Tiznit (ok. 49 EUR)

Zapierająca dech w piersiach wycieczka krajobrazowa w góry Antyatlas. Przejedziemy przez jeden z bardziej autentycznych regionów Maroka. Po drodze zobaczycie Państwo niezwykle formy skalne, malownicze doliny usiane migdałowcami, uprawy tarasowe, zagubione wioski berberyjskie i ich wyjątkowych, życzliwych mieszkańców. Zatrzymamy się na tradycyjny posiłek w stolicy regionu, urokliwej miejscowości Tafraout. Wyjeżdżając z gór zrobimy przystanek w miejscowości Tiznit, słynącej z produkcji srebrnej berberyjskiej biżuterii.

Marrakesz - 1 dzień (74 EUR)

Wyjątkowa wyprawa do dawnej stolicy sułtanów i obecnie najatrakcyjniejszego miasta Maroka. Jednodniowa wycieczka do tego pełnego magii miasta pozwoli Państwu poczuć jego egzotyczny afrykański charakter i poznać jego najciekawsze zakątki: ogrody Majorelle, meczet Koutoubija, pałac Bahia oraz jedyny na świecie plac Jemaa el Fna, gdzie spotkać można zaklinaczy węży, akrobatów, wróżbitów. W Marrakeszu zaprosimy Was również na obiad do marokańskiej restauracji i na spacer po medinie ( starówce ). Późnym wieczorem wrócimy do Agadiru.

Marrakesz - 2 dni (ok. 130 EUR)

Program wycieczki jak wyżej. Pobyt w Marrakeszu wydłużony o cały wieczór i noc, dzięki czemu będą Państwo mogli poznać życie nocne miasta. Nocleg w hotelu 4**** z kolacją i śniadaniem. W drodze powrotnej odwiedzimy urocze, błękitno-białe, nadatlantyckie miasto Essaouira słynące z wyrobów z drewna tui oraz odbywającego się tam festiwalu transowej muzyki Gnaoua. Powrót do Agadiru drogą biegnącą wzdłuż Atlantyku.

Massa i Tiznit (55 EUR)

Atrakcyjna wycieczka samochodami terenowymi na południe od Agadiru, przez region Massa, aż do podnóży Antyatlasu. Zobaczą Państwo wiele różnych miejsc i krajobrazów podczas tej urozmaiconej wycieczki: wyschnięte koryta rzek i zielone plantacje bananowców, tereny pustyni kamienistej z pojedynczymi wydmami i dzikie wybrzeże Atlantyku. Poza tym zatrzymamy się przy ogromnej zaporze im.Joussefa Ibn Tachfina, odwiedzimy okolice rezerwatu ornitologicznego, gdzie zatrzymamy się na obiad, oraz miasto Tiznit słynące z wyrobów berberyjskiej biżuterii.


Połów ryb (ok. 39 EUR)
Całodniowy rejs jachtem po oceanie. Będą Państwo mogli łowić ryby (w okresie letnim prawdopodobne złapanie rekina), opalać się , a nawet kąpać. Podczas rejsu apetyczny posiłek ze świeżych ryb i owoców morza.

Safari Bou Jerif - 2 dni (ok. 150 EUR)
Najbardziej atrakcyjna, dwudniowa, pełna przygody wyprawa samochodami terenowymi na południe Maroka. Podczas tej wycieczki odwiedzą Państwo: Tiznit (słynne ze srebrnej biżuterii), Sidi Ifni (hiszpańskie miasto kolonialne) a dalej przez przeogromną kamienistą pustynię pojedziemy do twierdzy Bou Jerif (zbudowanej przez francuską Legię Cudzoziemską). Kolacja z mięsa wielbłądziego. Nocleg w namiotach nomadów tzw. "chaima" (gorąca woda, prysznic, węzeł sanitarny). Następnie Gulemim "brama do Sahary", przy odrobinie szczęścia spotkamy "niebieskich mężów" - koczowniczych Tuaregów, Bou Izakarne i Tafraut. Konieczne: paszport, ciepłe ubranie na wieczór, ręcznik, mydło, ew. latarka.

Jazda na wielbłądach lub koniach (ok. 25 EUR)
Możliwość egzotycznej przejażdżki na wielbłądach lub koniach. Atutem jest także ciekawa trasa przejażdżki biegnąca przez proste berberyjskie osady, gaje eukaliptusowe i dolinę rzeki Souss, gdzie przy odrobinie szczęścia można zobaczyć różowe flamingi!

Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow Tours, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Agadirze. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, bardzo blisko długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w centrum kurortu
  • odnowione i nowo umeblowane pokoje, duży basen z kilkoma zjeżdżalniami, wieczorami programy artystyczne, wieczór marokański raz w tygodniu
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w turystycznej częsci miejscowości Agadir (300 m od centrum miasta), 23 km od lotniska w Agadirze.

PLAŻA

Piaszczysta, szeroka, publiczna, oddalona 150 m od hotelu (przejscie przez ruchliwą ulicę). Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Starszy kompleks hotelowy, zbudowany w 1975r, po remoncie w 2013r położony w zadbanym ogrodzie, składa się z dwóch budynków siedmio piętrowych. Propozycja dla rodzin z dziećmi jak równiez osób lubiących aktywny wypoczynek.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, windy, przestronne lobby, kantor, restauracja Valentino, bar przy basenie, bar angielski, usługi pralni chemicznej, lekarz na wezwanie.

INTERNET

bezpłatny internet bezprzewodowy w recepcji, kawiarenka internetowa dodatkowo płatna.

KONFERENCJE/INCENTIVE

sala konferencyjna

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie basen, leżaki i parasole, basen z 6 zjeżdżalniami dla dorosłych, wielofunkcyjne boisko: minipiłka nożna, piłka ręczna, koszykówka, boisko do siatkówki i badmintona, tenis stołowy, rzutki, boule, piłka wodna, gimnastyka w wodzi. Ręczniki plażowe dostępne za wpłaceniem kaucji. odpłatnie 2 korty tenisowe, sprzęt do tenisa, centrum Spa, sporty wodne przy plaży

DLA DZIECI

brodzik z zabawkami wodnymi, pokój zabaw, bezpłatne łóżeczko dla dziecka na zamówienie przed wylotem,

ZAKWATEROWANIE

Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością jednej dostawki. Wszystkie pokoje są klimatyzowane i przyjemnie urządzone w tradycyjnym marokańskim stylu. Każdy pokój dysponuje prywatnym balkonem. Na wyposażeniu pokoju jest łazienka ( wanna, prysznic), TV/SAT, sejf, odpłatny mini bar.

WYŻYWIENIE

All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Późne śniadanie, podwieczorek. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-23.00 w wybranych barach.

INFORMACJE DODATKOWE

www.kenzi-hotels.com Ocena HCH 4,7

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, bagaż rejestrowany + bagaż podręczny (limit w zależności od przewoźnika), transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Limit bagażu rejestrowanego: Wizzair - 23 kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty do 31.10.2017) / 20kg o wymiarach nie przekraczających 149,9 × 119,4 × 171,5 cm (wyloty od 01.11.2017) Limit bagażu podręcznego: Wizzair - Mały bagaż o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm (wyloty do 31.10.2017) / 10 kg o wymiarach nie przekraczających 55×40×23 cm (wyloty od 01.11.2017) Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Paszport ważny minimum 6 miesięcy od planowanej daty wjazdu. Wizy nie są wymagane. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/maroko


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, bardzo blisko długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w centrum kurortu
  • odnowione i nowo umeblowane pokoje, duży basen z kilkoma zjeżdżalniami, wieczorami programy artystyczne, wieczór marokański raz w tygodniu
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Maroko/Agadir

Strefa

Prestige, Active

Dzieci

pobyt gratis - opłata tylko za przelot - pierwsze dziecko do 6 lat

Lokalizacja

Agadir w turystycznej dzielnicy centrum - ok. 300 m w pobliżu liczne, bary, restauracje, sklepy przystanek autobusowy - ok. 150 m lotnisko - ok. 30 km

Plaża

ok. 100 m od hotelu, piaszczysta, długa i szeroka z łagodnym zejściem do wody, odznaczona Błękitną Flagą, przejście przez ulicę, leżaki i parasole bezpłatnie na wydzielonej plaży hotelowej

Hotel

czterogwiazdkowy, o podwyższonym standardzie, całkowicie odnowiony w 2013 roku, urządzony w nowoczesnym i eleganckim stylu, składa się z dwóch 7-piętrowych budynków połączonych recepcją usytuowanych w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, posiada 236 pokoi

Udogodnienia

recepcja, winda, kantor wymiany walut, sklepy, apteka, pralnia, fryzjer, sala konferencyjna, przechowalnia bagażu, ręczniki kąpielowe za kaucją ok. 10 EUR

Internet

bezpłatne WiFi w lobby i pomieszczeniach ogólnodostępnych , kącik internetowy (ok. 3 EUR/godz.)

Pokoje

2-os., odnowione w 2013 roku, możliwość 1 dostawki, łazienka z wanną, suszarka do włosów, klimatyzacja, TV SAT, telefon, sejf (ok. 3 EUR/dzień), lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), balkon

Restauracje i bary

restauracja główna Le Riad English bar / lobby bar bar przy basenie / pool bar restauracja azjatycka / sushi bar (dodatkowo płatna)

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

przestronny basen (sezonowo podgrzewany), basen ze zjeżdżalniami - Aqua Park, leżaki, parasole i materace przy basenie, ręczniki kąpielowe za kaucją, 2 korty tenisowe (wypożyczenie sprzętu i oświetlenie płatne), siłownia, tenis stołowy, boisko wielofunkcyjne, animacje dzienne i wieczorne

Płatne

centrum Spa (wstęp dla gości powyżej 16 lat) - sauna, hamman, zabiegi kosmetyczne, masaże

Dla dzieci

brodzik z małymi zjeżdżalniami, plac zabaw, mini klub (4 - 9 lat), animacje, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dziecka do 2 lat oraz wynajęcia opiekunki (na zapytanie, płatne ok. 7 EUR/godz.)

Program All Inclusive

06.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Le Riad, sok pomarańczowy, ananasowy, owocowy (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 12.30-15.00 obiad w formie bogatego bufetu w restauracji głównej Le Riad, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni marokańskiej, show cooking 18.30-22.00 kolacja w formie urozmaiconego bufetu w restauracji głównej Le Riad, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni marokańskiej, bogaty wybór przystawek, deserów i owoców, show cooking 16.00-17.00 przekąski, kawa, herbata serwowane w pool bar 10.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, cola light, fanta, sprite, tonik, sok pomarańczowy, ananasowy, owocowy (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, cappuccino, herbata czarna, miętowa, ziołowa, koktajle bezalkoholowe (San Francisco, Caipirinha, Pina Colada, Caribe Dreams), lokalne alkohole piwo, wino białe, czerwone, różowe, whisky, wódka, gin, pastis, drinki na bazie lokalnych alkoholi (Whisky Sour, Gin fizz, Litchao Cocktail) serwowane w barze przy basenie i lobby bar - w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów do posiłków serwowane są lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, cola light, fanta, sprite, tonik, sok pomarańczowy, ananasowy, owocowy (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe, czerwone, różowe - leżaki i parasole przy basenie oraz na plaży - 2 korty tenisowe (wypożyczenie sprzętu i oświetlenie płatne), siłownia, tenis stołowy, boisko wielofunkcyjne - animacje w ciągu dnia i wieczorne przedstawienia

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, Mastercard, American Express

Strona www hotelu

www.kenzi-hotels.com

Nasza ocena

Pokój ****+ Położenie ****+ Wyżywienie ****+ Sport \ rozrywka ****+

Atuty

- całkowicie wyremontowany w 2013 roku - elegancki hotel dla wymagających - znakomita kuchnia i program All Inclusive - 3 baseny i Aqua Park - duży i zadbany ogród

Wycieczki Fakultatywne

Agadir City Tour Odkrywanie uroków Agadiru - nowoczesnego, turystycznego miasta portowego z wielowiekową historią. Na początek północna część miasta i wzgórze, na którym znajduje się XVI-wieczny Kasbah, skąd rozciąga się piękny widok na całe miasto oraz najważniejszy w południowym Maroku port handlowy. Następnie zwiedzanie portu rybackiego i centrum Agadiru wraz z willowymi dzielnicami, a także przystanek na lokalnym targowisku - souku z możliwością zakupu pamiątek. Cena ok. 11 EUR/os. Marrakesz 1 dzień Poznanie atrakcji "Czerwonej Stolicy Południa" rozpoczyna się po przebyciu niezwykle malowniczej trasy prowadzącej przez tereny Atlasu Wysokiego. Zwiedzanie miasta obejmuje takie punkty jakmeczet Koutubia, medinę - gdzie można zobaczyć czym charakteryzuje się tradycyjna zabudowa marokańskich miast, tradycyjny souk z możliwością zrobienia pamiątkowych zakupów, czy plac Djemma El Fnaa - nazywany czarodziejskim placem, który w ciągu dnia jest targowiskiem a wieczorem przemienia się w lokalną scenę dla akrobatów, zaklinaczy węży, wróżbitów, muzyków i gawędziarzy. Marrakesz to miasto barw, zapachów oraz smaków, miasto o którym nie można zapomnieć i które na pewno warto zobaczyć. Lunch i kolacja wliczone są w cenę wycieczki. Cena ok. 74 EUR/os. Essouira Poznanie jednego z najbardziej malowniczych miasteczek położonych nad brzegiem oceanu Atlantyckiego, będącego dawną twierdzą portugalską założoną w XVII wieku. Piękna, portugalska zabudowa miejscowości, malownicze uliczki mediny, mury obronne nad brzegiem oceanu, port rybacki, czy niezapomniane widoki na Wyspy Purpurowe to tylko niektóre z powodów dla których warto poznać Essaouirę. Cena ok. 49 EUR/os. Marakesz + Essaouira 2 dni Dwudniowa wycieczka łącząca program zwiedzania obu miast. Po poznaniu bajkowego Marakeszu, wieczór i nocleg w tym tętniącym orientalnym życiem mieście. Następnego dnia podróż do Essaouiry i odkrywanie uroków tego niezwykłego miasteczka. Cena ok. 140 EUR/os. Wieczór berberyjski Niezapomniany wieczór spędzony w berberyjskim miasteczku z degustacją tradycyjnych potraw marokańskich, występami zespołu artystycznego, koncertem afrykańskich bębnów i możliwością uczestniczenia w tradycyjnych tańcach berberyjskich. Cena ok. 30 EUR/os. Massa 4x4 Podróż na południe od Agadiru, doliną Massa z podziwianiem po drodze berberyjskich wiosek, zbiornika wodnego w górach Antyatlasu i "Małej Sahary". Punktem kulminacyjnym wycieczki jest dojechanie aż do klifowego brzegu oceanu z przerwą na spacer plażą przy grotach i kąpiel w Atlantyku. Cena ok. 49 EUR/os.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, bardzo blisko długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w centrum kurortu
  • odnowione i nowo umeblowane pokoje, duży basen z kilkoma zjeżdżalniami, wieczorami programy artystyczne, wieczór marokański raz w tygodniu
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Agadir, Maroko

Położenie

ok. 300 m od centrum Agadiru ze sklepami, restauracjami i barami. W pobliżu hotelu również port i nowa marina (ok. 20 minut spacerem).

Plaża

długa, piaszczysta, oddalona ok. 150 m od hotelu (dojście przez ruchliwą ulicę i promenadę nabrzeżną). Leżaki, parasole słoneczne na hotelowym odcinku plaży w cenie.

Wyposażenie

wyremontowany 2013/2014 r. hotel oferuje 236 pokoi rozmieszczonych w dwóch 7-piętrowych budynkach (budynki łączy recepcja oraz restauracja). Hol powitalny z recepcją, windy, restauracja główna "The Valentino", 2 restauracje a'la carte (marokańska i międzynarodowa), piano-bar, sklep. W zadbanym ogrodzie znajduje się basen ze słodką wodą, nowy basen ze zjeżdżalniami, taras słoneczny oraz bar. Leżaki i parasole przy basenie w cenie, ręczniki kąpielowe za kaucją. www.kenzi-hotels.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

gustownie urządzone, w ciekawych stylizacjach Pokoje dwuosobowe (1-2A): ok. 26 m, klimatyzacja, telefon, TV sat., minibar (napoje za opłatą), sejf (za opłatą), balkon z widokiem na ogród. Wanna, WC, suszarka. Pokoje - wariant ekonomiczny (2S): ok. 19 m położone na parterze, od strony ogrodu, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Junior Suite (2-4C): przestronniejsze (ok. 36 m), z kącikiem wypoczynkowym, z widokiem na ogród, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (4B): dwa pokoje z drzwiami łączącymi (ok. 52 m), z widokiem na ogród; wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Dla min. 4 osób dorosłych, możliwe dodatkowo 2 dostawki dla dzieci.

Dzieci

oddzielny basen z minizjeżdżalniami, plac zabaw, miniklub (5-12 lat, w jęz. francuskim). Opieka nad dzieckiem na zapytanie i za opłatą. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

pokazy folklorystyczne, muzyka na żywo w lobby barze, lekkie animacje.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą, Wi-Fi w lobby i przy basenach gratis.

Sport

2 korty tenisowe (oświetlenie, wypożyczenie sprzętu, nauka gry w tenisa za opłatą), boisko sportowe, tenis stołowy, siłownia.

Wellness

za opłatą: O-SPA by Kenzi, oferujące zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało, saunę fińską, hammam, różnorodne masaże.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu. Lekkie późne śniadanie dla "śpiochów" do godz. 11:00. Przekąski, kawa, herbata i ciasto w godz. 16-17:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-23:00.

Dla dzieci

2-11 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

Dla młodzieży 12-15 lat

zniżka procentowa (w pok. 2A).

Polecamy

  • hotel po remoncie
  • nowe baseny ze zjeżdżalniami dla dorosłych i dzieci
  • gustownie urządzone pokoje
  • pokoje rodzinne nawet dla 6 osób
  • bardzo dobra kuchnia

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w ogrodzie, bardzo blisko długiej, szerokiej i piaszczystej plaży z bezpłatnymi parasolami i leżakami, w centrum kurortu
  • odnowione i nowo umeblowane pokoje, duży basen z kilkoma zjeżdżalniami, wieczorami programy artystyczne, wieczór marokański raz w tygodniu
  • wyżywienie w opcji All Inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Maroko?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

/MAROKO

Do dyspozycji gości

• recepcja • główna restauracja Le Riad (z tarasem) • bar w lobby • basen zewnętrzny (ze słodką wodą, zjeżdżalnie, podgrzewany w okresie zimowym) • basen dla dzieci (ze słodką wodą, podgrzewany)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w całym hotelu, w cenie) • leżaki i parasole (przy basenie i na plaży - w cenie) • ręczniki kąpielowe (depozyt)

Dodatkowe udogodnienia

• pralnia (płatna) • usługi konsjerża • parking (w cenie) • sala konferencyjna • sklep z pamiątkami • minimarket • butik • fryzjer

Karty

Visa, American Express, MasterCard, Diners Club

Liczba pokojów

236

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt

Podatek turystyczny nie jest wliczony w cenę podroży. Wysokość podatku uzależniona jest od kategorii hotelu i wynosi od 1,60 EUR/dzień/osoba. Podatek należy opłacić w hotelu.

Dla dzieci

• miniklub (5-11 lat) • basen dla dzieci • plac zabaw • łóżeczko dla dziecka (na zapytanie, w cenie)

Sport i wellness

W cenie • sala fitness/siłownia (16+) • minipiłka nożna • siatkówka • tenis stołowy

Płatne • sauna parowa • hammam • masaże • 2 korty tenisowe • lekcje gry w tenisa

Rozrywka

• lekkie animacje • zajęcia sportowe • muzyka na żywo • karaoke

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 26 m2 • klimatyzacja (indywidualnie regulowana) • suszarka do włosów • sejf (płatny ok. 2,5 EUR/dzień) • tel. • TV • lodówka • Wi-Fi (w cenie) • wanna • WC • balkon

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-15.00) i kolacja (19.00-22.00) w formie bufetów • śniadanie dla śpiochów (10.00-11.00) • podwieczorek (16.00-17.00) • przekąski • bufety tematyczne kilka razy w tygodniu • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-23.00) • popołudniowa kawa/herbata

Dwa posiłki • śniadanie i kolacja (w formie bufetu)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Kenzi Europa to dobry hotel, usytuowany blisko pięknej, piaszczystej plaży, praktycznie w samym centrum kurortu Agadir ze sklepami, barami i restauracjami. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rodzinom z dziećmi ze względu na zaplecze basenowe - basen z kilkoma zjeżdżalniami oraz dogodną formułę wyżywienia All Inclusive.


Mapa Hotelu Kenzi Europa

Opinie o Hotelu Kenzi Europa

W hotelu Kenzi Europa w Maroko spędziłam z dziećmi super tydzień. Właśnie na terenie hotelu jest dla nich sporo rozrywek, łącznie ze zjeżdżalniami. Dla mnie z mężem wieczorem było rozrywką przejść się do pobliskiego centrum Agadiru ze sklepami, restauracjami.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.3

Kenzi Europa to raczej hotel miejski, na dość małym terenie ale za to ze świetnym położeniem. Praktycznie w samym centrum Agadiru, do plaży również bliziutko. ale standard 4* utrzymany, czyste i ładne pokoje, jedzenie mi osobiście smakowało. hotel można też polecać dla rodzin z dziećmi bo są dostępne zjeżdżalnie , większe i dla maluchów. ogólne wrażenia z hotelu i Maroka bardzo pozytywne!!

POLECAM:
singlom, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.4

Hotel Kenzi Europa mogę polecić. Dobry hotel dla rodzin z dziećmi, fajny basen i zjeżdżalnie, dobre jedzenie i spory wybór, ładne pokoje i czysto. Polecam wycieczkę do „stolicy” południowego Maroka – Marrakeszu.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: polecam
4.0

Hotel dobry,ale położony na niewielkiej powierzchni, którą prawie całą zajmowały baseny, było też boisko do gry w piłkę. Jedzenie smaczne i różnorodne. Okolica bardzo ciekawa niedaleko port, sklepy i restauracje, obok mini zoo z ptaszarnią. Goście głównie francuskojęzyczni i takież animacje i zajęcia z dziećmi. Pokoje bardzo ładne i czyste, telewizor LCD z 1 polskim programem. Klimatyzacja akurat była zupełnie niewydolna, podobnie wi - fi w lobby, bardzo słabiutkie, ale chyba podkręcili pod koniec, bo zrobiło się lepiej. Ogólnie polecam, można wypocząć, jedzenie nam bardzo smakowało, różnorodne, dużo owoców, obyło się bez żadnych problemów. Plaża szeroka, piaszczysta, w sumie bardzo blisko, leżaków na plaży bardzo dużo. Udany urlop. Polecam ten hotel.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.1

Byłam na przełomie lipca i sierpnia 2011. Pogoda super, plaża ładna i czysta bardzo blisko hotelu, woda w oceanie ciepła i spokojna. Pokoje codziennie sprzątane, dość czysto, ręczniki zmieniane, wyposażenie łazienki zadowalające. Ogród z basenem bardzo ładne, duże, nawet ładniejsze od tych w hotelach o wyższym standardzie.Wieczorne animacje godne polecenia. Obsługa sympatyczna, chętnie udzielająca wszelkich informacji. Śniadania wystarczające, zaś obiadokolacje różnie ( zależnie od humoru szefa kuchni) Kuleje organizacja w restauracji - brakuje talerzy, sztućców, serwetek, kelnerzy nie nadążają z obsługą, kolejki do stolików. Ale ogólnie sympatycznie, polecam na wakacje.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0

własnie wróciłam z wakacji w Maroku i jestem zachwycona, chętnie bym tam wróciła, pogoda super do 12 mgła a potem piękne słonce, temperatura do 30 stopni nie ma tej wilgoci co np. w Egipcie. Ocean i palmy cieszą oczy ze az chce się żyć, na plaży arabki robią pięnke tatuaże z henny. Hotel godnt poleecenia mocne 4 gwiazdki, najlepiej brać pokoje na najwyzszych pietrach bo widoki są piekne. Wokól hotelu jest gdzie spacerować, jest darmowe zoo i wiele atrakcji. Polecam, urlop był bardzo udany i mam co wspominać.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

o.k.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0

BYLIŚMY W TYM HOTELU W 2002 ROKU BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI ZDECYDOWANIE POLECAMY

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Pracownicy hotelu są bardzo chętni do pomocy.Wyżywienie urozmaicone ale nie na najwyższą ocenę.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.4

Hotel dobrej klasy w centrum Agadiru, piękne widoki, pokoje bardzo ładne i przemiła obsługa, polecam

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3

Kenzi Europa - możliwości zakwaterowania:

standard double standard gardenview
1 os. pokoj standard
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon widok na ogrod
2 os. pokoj standard
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon widok na ogrod
Junior Suita lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja parter balkon od strony ogrodu
Junior Suita lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) 2 sypialnie/2 lazienki lazienka WC klimatyzacja balkon widok na ogrod
Junior Suita lazienka WC klimatyzacja balkon
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
Pok. 2 os. w/morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Junior Suite 3 os.
Junior Suite 4 os.
Pok. 1 os.
Pok. 1 os. w/morze

Kenzi Europa - Możliwości wyżywienia:


Kenzi Europa - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Kenzi Europa? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00