Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
  • Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh, Morze Czerwone
1 / 35
Udogodnienia hotelu Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh:
4.4 / 5
Średnia z 59 opinii
Szczegóły oceny hotelu Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.4
Ocena hotelu:
4.4 / 5
Średnia z 59 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 23 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 22 września 2018

Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh w ofercie Biura podróży:

Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Komfortowy hotel zlokalizowany w północnej części kurortu, w sąsiedztwie Parku Narodowego Nabq (obok hotelu Parrotel Beach Resort), ok. 8 km od lotniska. Otoczony pięknym, zielonym ogrodem. Nieopodal hotelu znajdują się liczne sklepiki, bary i restauracje.



Plaża:

Położony bezpośrednio przy prywatnej piaszczystej plaży z rafą koralową.



Do dyspozycji gości:

W hotelu znajduje się recepcja 24-godz., 3 restauracje: Riviera i Palmyra (czynna okresowo) oraz a la carte włoska Portofino (serwuje również menu orientalne i owoce morza), 3 bary (przy basenach - Luna, bar na plaży - czynne okresowo oraz bar w dyskotece) oraz dyskoteka (czynna okresowo w wybrane dni tygodnia, wstęp bez opłat czynna 23:00-02:00), a także sklepy, bankomat, apteka i fryzjer (za opłatą). Goście mogą korzystać z 4 basenów, "leniwej rzeki" oraz brodzika dla dzieci. Wszystkie baseny ze słodką wodą. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenach i na prywatnej plaży hotelowej bezpłatne.


Pokoje:

Hotel oferuje swoim gościom ponad 540 przestronnych pokoi. Pokoje 2-osobowe, typu Superior (wyposażone w 2 łóżka o szer. 160 cm nie ma możliwości wstawienia 3 łóżka) mieszczą się w kilku trzypiętrowych budynkach (łóżeczka dla niemowląt bezpłatnie). W każdym pokoju znajduje się łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów), indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV-SAT, telefon, sejf, mini bar (płatny), większość pokoi posiada balkon lub taras z widokiem na basen lub ogród. Za dopłatą dostępne pokoje rodzinne. Hotel zapewnia butelkę wody w pokoju.



Wyżywienie:

Formuła All Inclusive obejmująca śniadania (07:00-10:00), przekąski śniadaniowe (11:00-12:30), obiady (12:30-15:00), popołudniowe przekąski (15:00-17:00) oraz kolacje (18:30-21:30). Posiłki serwowane w formie bufetu w jednej z restauracji głównych (Riviera lub Palmyra). Dodatkowo: lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są w 2 barach przy basenach i barze plażowym (10:00-23:00/do zachódu słońca). All inclusive nie zawiera: korzystania z lobby baru (czynny 24 h), dyskoteki, mini baru, restauracji tematycznych a'la carte oraz markowych alkoholi, kawy espresso i cappuccino, soków ze świeżych owoców i lodów. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).


Program sportowy i animacyjny:

Bogaty program animacyjny dla dzieci i dorosłych prowadzony w ciągu dnia: piłka wodna, gimnastyka w wodzie, rzutki, gry i zawody, a wieczorem pokazy tańca i muzyki. Ponadto dostępne są: boisko do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki, siłownia, tenis stołowy, kort tenisowy (oświetlenie kortu oraz wypożyczenie sprzętu za dodatkową opłatą). Dla najmłodszych - plac zabaw, mini klub. Dodatkowo (za opłatą): masaże, jacuzzi, sauna, łaźnia parowa (centrum SPA) i centrum sportów wodnych na plaży.


Internet:

Internet bezprzewodowy w lobby bezpłatny.



Kategoria lokalna:

*****



Strona www:



Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Ĺšwiadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (koniecznej w przypadku opuszczania Synaju, płatnej na lotnisku 25 USD/os,wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

GÓRA MOJŻESZA I KLASZTOR ŚW. KATARZYNY
Wyjazd autobusem ok. godz. 21:00 w kierunku miasta Dahab oraz klasztoru św. Katarzyny. Przyjazd na miejsce po ok. 3 godzinach. Nocne wejście na Górę Mojżesza (ok. 3 godz., możliwość wynajęcia wielbłądów za dodatkową opłatą). Podziwianie wschodu słońca. Po zejściu ze szczytu przerwa na śniadanie (pakiety z hotelu). Następnie zwiedzanie klasztoru św. Katarzyny. Powrót do hotelu ok. 14.00. koniecznie należy zabrać ze sobą zakryte wygodne buty, a także ciepłe ubrania, ponieważ temperatura może spaść poniżej 0.
Cena ok. 50USD.

KLASZTOR ŚW. KATARZYNY
ORAZ MIASTO DAHAB
Wyjazd autobusem w godzinach porannych - przejazd przez pustynię i Góry Synaju. Zwiedzanie klasztoru - kaplica św. Tryfona, dziedziniec ze Studnią Mojżesza oraz Bazylika Przemienienia Pańskiego, a także krzew gorejący i kaplica czaszek. Następnie przerwa na lunch w formie bufetu (napoje płatne dodatkowo). W drodze powrotnej zwiedzanie miasta Dahab i czas wolny na zakupy. Powrót ok. 16.00.
Cena ok.45-55 USD.

PETRA (Jordania - autobus/jacht)
Wyjazd z Sharm el Sheikh po północy. Transfer do Taby (ok. 3,5 godz.) i przesiadka na jacht, który przewozi do Akaby - nadmorskiego miasta w Jordanii (rejs około 30 min). Następnie przejazd do Petry (ok. 2 godz.) w klimatyzowanym autobusie. Po dotarciu do Petry przejście pieszo przez kanion, który prowadzi do Czerwonej Skały. Zwiedzanie Skarbca (Khazaneh), Teatru Rzymskiego oraz jaskiń w skałach wśród imponujących monumentów. W drodze powrotnej z Petry obiad w restauracji hotelowej wliczony w cenę (napoje dotakowo płatne.). Przejazd do Akaby, powrotny rejs jachtem do Taby i tam przekroczenie granicy, po czym powrót do Sharm na ok. 00:00. Cena obejmuje opłaty wizowe oraz wszystkie podatki graniczne w Jordanii.
Cena ok. 280-310 USD.
JEROZOLIMA, BETLEJEM I M.MARTWE (autobusem)
Wyjazd z Sharm El Sheikh ok. 22:00. Transfer do Taby (egipsko-izraelska granica) ok. 3,5 godz. i przekroczenie granicy Taba-Eliat (zmiana autobusu na izraelski). Następnie przyjazd w godzinach rannych nad Morze Martwe - możliwość kąpieli, zjedzenia śniadania (pakiety śniadaniowe) oraz dokonania zakupu kosmetyków z minerałami Morza Martwego. Przejazd do Jerozolimy - przejście Droga Krzyżową aż do Bazyliki Grobu Pańskiego, a następnie do Ściany Płaczu. Następnie przejazd na Górę Oliwną, skąd można podziwiać panoramę Jerozolimy, a następnie na górę Syjon. Przejazd do Betlejem: Bazylika Narodzenia Pańskiego - miejsce, gdzie narodził się Jezus. Wizyta w sklepie z dewocjonaliami, czas wolny na zakupy pamiątek i na obiad. Droga powrotna do granicy z Egiptem (ok. 310 km), przejazd do Sharm (powrót ok. 01:00-02:30).
Uwaga!
Kolejność zwiedzania punktów programu może ulec zmianie. Cena obejmuje izraelski podatek graniczny oraz polskiego przewodnika w Jerozolimie . Cena nie obejmuje napiwków (ok.3 USD).
Płatne dodatkowo są również napoje do obiadu. Cena ok. 155 USD.


BIAŁY KANION
Całodniowa wycieczka, podczas której można połączyć to z czego słynie Synaj - pustynie, rafy koralowe i oazy. Wyjazd w godzinach porannych (ok. 5:00), dojazd do DolinyGhazala (1,5h od Sharm el Sheikh) i postój w beduińskim namiocie.Następnie ekscytujący przejazd jeepem przez jedyną białą piaszczystą pustynię na Synaju. Dojazd do Białego Kanionu, po przejściu którego (ok. 1,5 h) docieramy do oazy Ain Khudra znanej z licznych drzew palmowych i naturalnych źródeł wody. Następnie przejazd jeepem przez biała pustynię doplaży Blue Hole, gdzie istniejemożliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy na bazarze Ramzes. Powrót do hotelu ok. 17:00.
Cena ok.60 USD.


SUPER JEEP SAFARI
Całodniowa wycieczka 4 w 1, czyli jeepy, snurkowanie,wielbłądy i czas na zakupy. Wyjazd po śniadaniu (ok. 08:00), rajd jeepem praz pustynię i postój w beduińskim namiocie. Następnie przejazd do Dahab i wizyta w oazie. Kolejny punkt to przejazd do Blue Hole gdzie istniejemożliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy (ok. 30 min). Powrót do hotelu ok. 17:30.
Cena ok.60 USD.


CITY TOUR
Wycieczka po mieście. W programie Old Market i Soho Square. Pragniemy zapoznać Państwa z miastem Sharm el Sheikh oraz dać kilka wskazówek jak spędzić wolny czas, gdzie najlepiej pojechać oraz pokazać Państwu miejsca, gdzie zrobić udane zakupy.
Cena ok. 12 USD


PARK NARODOWY RAS MOHAMED
(statkiem)
Park Narodowy Ras Mohamed to miejsce, gdzie turyści mogą na własne oczy zobaczyć piękno podwodnego świata Morza Czerwonego. Rafa koralowa, budowana przez ponad 150 gatunków koralowców oraz tysiące fantastycznie ubarwionych ryb. Jest to wyprawa statkiem, z możliwością zejścia do wody, by obejrzeć piękno przyrody tego miejsca. W trakcie rejsu serwowany jest lunch oraz napoje. Wstęp do parku dodatkowo płatny - 5 USD. Wyjazd z hotelu ok. godziny 07:30, powrót planowany jest na godzinę 17:00. Trzy postoje na morzu, w tym 2 poza parkiem, gdzie istnieje możliwość nurkowania.
Cena ok. 65 USD.


WYSPA TIRAN snurkowanie i/lub nurkownie
Rejs statkiem wokół wybrzeża wyspy Tiran połączony ze snurkowaniem - pływanie z maską wśród raf koralowych. Podczas wycieczki będziecie Państwo mogli zobaczyć szczątki zatopinonego statku.
Cena ok. 35-60 USD
KAIR (1 dzień)
Wyjazd z Sharm El Sheikh w godzinach nocnych (ok. 1:00). Po dotarciu do Kairu zwiedzanie pierwszego zbudowanego w 640 r. w Egipcie meczetu Amr Ibn Elaa Egipskiego, a także kościoła pierwszych egipskich chrześcijan - Koptów. Następnie zwiedzanie Muzeum Narodowego oraz Muzeum Papirusa, po czym przejazd do Gizy, gdzie zwiedzamy Piramidy i Sfinksa. Czas na zakupy - papirus, perfumy egipskie oraz złoto. Następnie - również rejs feluką po Nilu. Powrót do hotelu około północy. W cenie lunch (bufet) w restauracji z widokiem na Nil (napoje płatne dodatkowo).
Cena ok. 100-110 USD. Uwaga!
Należy zabrać paszport z wizą.

SEASCOPE - ŁÓDŹ PODWODNA
Godzinna wyprawa "półpodwodną łodzią", która pływa na powierzchni, a jej kadłub jest zanurzony w wodzie na ok. 4 m. Podwodna wyprawa polega na oglądaniu w panoramicznych, przeszklonych ścianach podwodnego świata "na sucho".
Cena ok. 45 USD
SAFARI NA PUSTYNI - quady
Przejazd przez pustynię na czterokołowych motocyklach (quadach) do wioski beduińskiej (ok. 45 min./1strona). Czas trwania ok. 2,5 godz.
Cena - 1 osoba na motorze 30 USD, 2 osoby na motorze 40 USD.


Inne propozycje (szczegóły u rezydenta):

KAIR lub LUKSOR
- samolotem - 1 dzień (cena ok. 280 USD),
PETRA
- samolotem (cena ok. 420 USD),
DELFINARIUM SHOW
(cena ok. 30 USD), pływanie z delfinami (cena ok. 175 USD),
AQUA PARK
(cena ok. 45 USD),
NURKOWANIE
- w polskojęzycznym instruktorem (cena od 80 USD/dzień nurkowy),
KOLACJA BEDUIŃSKA
(cena ok. 45 USD).

Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Inne

EGIPT SHARM EL SHEIKH - informacje ogólne

Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok.18 EGP 1 EUR = ok.20 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.

Czas
Zimą + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od100 EGP woda 1l -5 EGP piwo w barze od30 EGP kawa w kawiarni od 5EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosic od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od5 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

W regionie
Sharm El Sheikh
Najsłynniejszy kurort na półwyspie Synaj, słynie z raf koralowych oraz plaż i jest doskonałą bazą wypadową na wiele wycieczek. Zatoka Naama Bay wybudowana w stylu miejscowości wakacyjnych nad Morzem Śródziemnym oferuje wiele możliwości wszelkich rozrywek. Kurort szybko się rozbudowuje i z każdym rokiem oferuje wiele nowych luksusowych hoteli, oraz nowych atrakcji (delfinarium, parki wodne, centrum rozrywkowe "z tysiąca i jednej nocy"). Dla lubiących lokalne klimaty - Old Market z bazarem w starym stylu z całym mnóstwem sklepów i zaułków.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia, Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:

Wizy - informacje dla sprzedawcĂłw

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.

Wizy

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.


Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Sharm el Sheikh

Opis oferty:

Świetnie położony przy złotej plaży, z widokiem na wyspę Tiran. Wymarzone miejsce dla nurków: bajecznie kolorowa rafa jest łatwo dostępna z hotelowego pomostu. Zachwyca ogromnym ogrodem i znakomitymi basenami. Jednym z nich jest fantastyczny basen typu lazy river, w formie rzeki, z malowniczymi zakolami i mostkami. Profesjonalnie prowadzony, znakomicie utrzymany, oferuje wygodny, beztroski wypoczynek w komfortowych warunkach i eleganckim otoczeniu. Ładne, jasne pokoje urządzone są stylowo i gustownie. Oryginalnie zaaranżowane spa w sztucznej grocie to idealne miejsce na chwilę relaksu. Dużo znakomitej zabawy w międzynarodowym towarzystwie. Znakomite warunki do organizacji konferencji - hotelowe centrum kongresowe mieści do 600 osób, dysponuje wykwalifikowaną kadrą i specjalistycznym sprzętem.

POŁOŻENIE:

w NABQ, ok. 21 km od centrum rozrywek w Naama Bay, ok. 3 km do centrum rozrywki La Strada z restauracjami, barami i sklepikami; ok. 8 km od lotniska w Sharm el Sheikh; bus hotelowy do Naama Bay (płatny).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, kamieniste zejście do morza, zalecane obuwie ochronne, wydzielony odcinek z łagodnym zejściem dla dzieci, tzw. Relaxing Area, rafa koralowa, pomost o długości 120 m, bezpośrednio przy hotelu (odległość zależy od lokalizacji pokoju), bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki plażowe.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki, otwarty w 2006 r., sezonowo odnawiany, 547 pokoi, 6 budynków, 3 piętra; przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 2 restauracje główne: Riviera i Palmera - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 restauracje á la carte (nieobjęte all inclusive): Portofino - kuchnia włoska, Star Fish - owoce morza, Falafel - kuchnia orientalna, bar w lobby, 2 bary przy basenie: Luna i Nino, bar na plaży; bankomat, mały pasaż handlowy: pamiątki, przyprawy, jubiler, butik; centrum konferencyjne dla ok. 600 osób, taras z widokiem na ogród i basen, duży, zadbany ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy w lobby, całodobowy room-service, fryzjer, apteka, lekarz na wezwanie; występują różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

dla maks. 3 osób (2 os. dorosłe i dziecko - śpi w łóżku z rodzicami, 2 duże łóżka, nie ma typowych dostawek), ok. 40 m², przytulny i wygodnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

4 baseny, słodka woda: lazy river, ok. 864 m², gł. do 0,9 m, basen, ok. 855 m², gł. 0,9-1,8 m, free style 1, ok. 684 m², gł. 0,4-1 m, free style 2, ok. 233 m², gł. ok. 2 m, brodzik dla dzieci Mickey Mouse, gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; jacuzzi przy plaży na wolnym powietrzu; boisko do piłki nożnej, siatkówka, siłownia, tenis stołowy, rzutki, łucznictwo, aqua aerobic, piłka wodna, amfiteatr, dyskoteka, dodatkowo raz w tygodniu dyskoteka na wolnym powietrzu, w dzień zajęcia sportowe oraz animacje dla dzieci i dorosłych, wieczorami muzyka na żywo, występy folklorystyczne, pokój i plac zabaw dla dzieci, klub dla dzieci (4-12 lat), przedstawienie i dyskoteki dla dzieci; za opłatą: kort tenisowy, bilard; centrum spa (płatne): sauna, łaźnia parowa, masaż; centrum nurkowe.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracjach głównych; przekąski w wyznaczonych barach (11.00-12.00; 16.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all incluisve.

KONTAKT:

0020/693710640, www.sharmgrandplaza.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 14 lat serwis plażowy

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

SHARM EL SHEIKH/EGIPT

Do dyspozycji gości

• recepcja 24 h • restauracja główna Riviera (bufetowa) • restauracja główna Palmera (bufetowa) • 3 restauracje a la carte (włoska, orientalna oraz z owocami morza) • restauracja Grill House • 3 bary • dyskoteka (dwa razy w tyg., wejście w cenie, napoje płatne) • 4 baseny zewnętrzne dla dorosłych (woda słodka) • jacuzzi 

Wyposażenie

• Wi-Fi (w cenie) • leżaki, parasole i ręczniki (przy basenie w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• room service 24 h (płatny) • fryzjer • butik • sklep z pamiątkami • sklepy • pralnia (płatna) • parking (w cenie) • lekarz (na telefon, płatny) • bankomat • kantor • wypożyczalnia samochodów (płatna) • biblioteka

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

547

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dla dzieci

• basen dal dzieci • plac zabaw • miniklub 

Sport i wellness

W cenie • kort tenisowy (sprzęt oraz oświetlenie kortu płatne) • łucznictwo • sala fitness • boisko wielofunkcyjne • tenis stołowy • piłka wodna • siatkówka 

Płatne • łaźnia parowa • sauna • masaże • salon kosmetyczny • bilard • nurkowanie 

Rozrywka

• amfiteatr • dzienne animacje • wieczorne przedstawienia 

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 58 m2 • wanna lub prysznic • balkon lub taras • suszarka do włosów • telefon • klimatyzacja • TV sat. • minibar • sejf

Pokój 2-osobowy superior DZX1

• 1-3 os. • ok. 41 m2 • wanna lub prysznic • balkon lub taras • suszarka do włosów • telefon • klimatyzacja • TV sat. • minibar • sejf

Pokój 2-osobowy deluxe z widokiem na morze DZM1

• 1-3 os. • ok. 41 m2 • wanna lub prysznic • balkon lub taras • suszarka do włosów • telefon • klimatyzacja • TV sat. • minibar • sejf

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-15.00) i kolacja (18.30-21.30) • posiłki w formie bufetu • przekąski (10.00-12.30, 15.00-17.00) • wybrane napoje bezalkoholowe i wybrane lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00)

Dodatkowe informacje • restauracje a la carte płatne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

GRAND PLAZA RESORT 5* (Family Room)

 

Położenie:

Wspaniale usytuowany, przy prywatnej plaży (450 parasoli), sąsiaduje z Parkiem Narodowym Nabq,  8 km od lotniska w Sharm El-Sheikh.

 

Zakwaterowanie:

Standard, pokoje rodzinne, suity rodzinne.
TV - Sat, sejf, lodówka (mini bar), suszarka do włosów, balkon lub taras, indywidualna klimatyzacja.

Do dyspozycji gości:

Rozległy obiekt położony 120000 metrów kwadratowych, pośród wspaniałej zieleni, 458 pokoi i suit, 4 baseny, brodzik, klub dla dzieci, amfiteatr, boisko do piłki nożnej, koszykówki, siatkówki,kort tenisowy, tenis stołowy, siłownia, 5 restauracji, 4 bary, kawiarnia orientalna, sauna, bilard, jacuzzi na otwartym powietrzu. Apteka, pomoc lekarska, bankomat, sklepy, wypożyczalnia samochodów, codzienny shuttle bus do Naama. Sporty wodne na plaży.

Wyżywienie:

Pakiet All inclusive.

 

Hotel polecamy klientom oczekującym wysokiego standardu,rodzinom z dziećmi oraz wszystkim pragnącym aktywnie spędzić wypoczynek.

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy;
  • zakwaterowanie w hotelu (w dniu wyjazdu doba hotelowa do godz 12:00),
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • wyżywienie,
  • podatek VAT,
  • opłaty lotniskowe i paliwowe,
  • obowiązkowe ubezpieczenie KL , NNW, bagażu.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej ok. 15 USD płatnej na lotnisku w Egipcie.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Sharm El Sheikh

Opis oferty:

Świetnie położony przy złotej plaży, z widokiem na wyspę Tiran. Wymarzone miejsce dla nurków: bajecznie kolorowa rafa jest łatwo dostępna z hotelowego pomostu. Zachwyca ogromnym ogrodem i znakomitymi basenami. Jednym z nich jest fantastyczny basen typu lazy river, w formie rzeki, z malowniczymi zakolami i mostkami. Profesjonalnie prowadzony, znakomicie utrzymany, oferuje wygodny, beztroski wypoczynek w komfortowych warunkach i eleganckim otoczeniu. Ładne, jasne pokoje urządzone są stylowo i gustownie. Oryginalnie zaaranżowane spa w sztucznej grocie to idealne miejsce na chwilę relaksu. Dużo znakomitej zabawy w międzynarodowym towarzystwie. Znakomite warunki do organizacji konferencji - hotelowe centrum kongresowe mieści do 600 osób, dysponuje wykwalifikowaną kadrą i specjalistycznym sprzętem.

POŁOŻENIE:

nad zatoką NABQ, ok. 21 km od centrum rozrywek w Naama Bay; ok. 3 km do centrum rozrywki La Strada z restauracjami, barami i sklepikami; ok. 8 km od portu lotniczego w Sharm El Sheikh; bus hotelowy do Naama Bay (płatny).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, kamieniste zejście do morza, zalecane obuwie ochronne, wydzielony odcinek z łagodnym zejściem dla dzieci, tzw. Relaxing Area, rafa koralowa, pomost o długości 120 m, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; bar objęty all inclusive.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki, otwarty w 2006 r., sezonowo odnawiany, 547 pokoi, 6 budynków, 3 piętra; przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 2 restauracje główne: Riviera i Palmera - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 restauracje á la carte (nieobjęte all inclusive): Portofino - kuchnia włoska, Star Fish - owoce morza, Falafel - kuchnia orientalna, bar w lobby, 2 bary przy basenie: Luna i Nino, bar na plaży; bankomat, mały pasaż handlowy: pamiątki, przyprawy, jubiler, butik; centrum konferencyjne dla ok. 600 osób, taras z widokiem na ogród i basen, duży, zadbany ogród; za opłatą: internet bezprzewodowy w lobby, całodobowy room-service, fryzjer, apteka, lekarz na wezwanie; występują różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

dla maks. 3 osób (2 os. dorosłe i dziecko - śpi w łóżku z rodzicami, 2 duże łóżka, nie ma typowych dostawek), ok. 40 m², przytulny i wygodnie urządzony, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, lodówka, sejf, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 45 m², 1 duże pomieszczenie, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo rozkładana 2-os. sofa; pokój rodzinny i widok na morze na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

4 baseny, słodka woda: lazy river, ok. 864 m², gł. do 0,9 m, basen, ok. 855 m², gł. 0,9-1,8 m, free style 1, ok. 684 m², gł. 0,4-1 m, free style 2, ok. 233 m², gł. ok. 2 m, brodzik dla dzieci Mickey Mouse, gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; jacuzzi przy plaży na wolnym powietrzu; boisko do piłki nożnej, siatkówka, siłownia, tenis stołowy, rzutki, łucznictwo, aqua aerobic, piłka wodna, amfiteatr, dyskoteka, dodatkowo raz w tygodniu dyskoteka na wolnym powietrzu, w dzień zajęcia sportowe oraz animacje dla dzieci i dorosłych, wieczorami muzyka na żywo, występy folklorystyczne, pokój i plac zabaw dla dzieci, klub dla dzieci (4-12 lat), przedstawienie i dyskoteki dla dzieci; za opłatą: kort tenisowy, bilard; centrum spa (płatne): sauna, łaźnia parowa, masaż; centrum nurkowe.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-22.00) w formie bufetu w restauracjach głównych; przekąski w wyznaczonych barach (11.00-12.00; 16.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all incluisve.

KONTAKT:

0020/693710640, www.sharmgrandplaza.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. i 2. dziecko do 14 lat serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Hotel położony jest bezpośrednio przy plaży z rafą koralową, w odległości ok. 8 km od lotniska i ok. 15 km od centrum Naama Bay.

 

Wyposażenie hotelu:

do dyspozycji Gości hotel oferuje dwie restauracje główne „Riviera” oraz „Palmera”, restaurację włoską „Portofino”, restaurację „Star Fish” serwującą owoce morza, restaurację orientalną „Falafel”, bary przy basenie „Luna” i „Nino”, kawiarnię orientalną „Layalina”, bar w hotelowym lobby, bar na plaży oraz kafejkę internetową. Hotel dysponuje również salą konferencyjną. Na miejscu jest także bank oraz sklepiki z pamiątkami.

 

Wyposażenie pokoju:

hotel posiada 458 komfortowo urządzonych pokoi z widokiem na basen, ogród lub morze, wyposażonych w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację, telefon, telewizor, sejf, mini lodówkę oraz balkon lub taras.

 

Rozrywka i sport:

dla Klientów przygotowano 4 baseny w tym jeden olimpijski i jeden podgrzewany w sezonie zimowym, boisko do piłki nożnej, kort tenisowy, siłownię, saunę, zewnętrzne jacuzzi, bilard, tenisa stołowego. Na plaży znajduje się centrum nurkowania i sportów wodnych. Dla dzieci przygotowano brodzik i mini klub. Na terenie hotelu organizowane są również animacje.

 

Wyżywienie:

Wersja ALL INCLUSIVE obejmuje:

śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej w godz. 07:00-10:00,
przekąski w godz. 11:00 – 12:00 oraz w godz. 16:00 – 17:00,
obiad w formie bufetu w restauracji głównej w godz. 13:00-15:00,
kolacja w formie bufetu w restauracji głównej w godz. 19:00-22:00,
napoje bezalkoholowe, kawa (z wyjątkiem espresso i cappuccino), herbata oraz lokalne alkohole serwowane w szklankach wyznaczonych barach, w godz. 10:00-23:00,
siłownia, sauna i jacuzzi.

 

Cena zawiera:

  • przelot samolotem,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie,
  • opiekę rezydenta,
  • opłata paliwowa, lotniskowa i kursowa
  • ubezpieczenie KL i NW
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko,

Cena nie zawiera:

  • wiza egipska - 15 USD płatna na lotnisku po przylocie
ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

Hotel usytuowany bezpośrednio przy pięknej plaży, w dzielnicy Nabq. Odległość od lotniska wynosi ok. 8 km , od centrum Naama Bay ok. 20 km (kursuje autobus płatny ok. 5 USD).

 

Hotel oferuje:

Hotel  jest położony na rozległym, zadbanym terenie, z pięknym ogrodem i kompleksem basenowym. Dla Gości przygotowano 2 restauracje główne: Riviera i Palmera; 3 restauracje a’la carte: włoską Portofino oraz Star Fish serwującą potrawy z ryb i owoce morza, restaurację orientalną Falafel, a także orientalną kawiarnię Layalina (restauracje tematyczne są dodatkowo płatne), ponadto bar w recepcji (nieobjęty formułą All inclusive), bary przy basenach i na plaży.  W hotelu znajdują się także centrum konferencyjne z salą bankietową mieszczącą do 600 osób, kawiarenka internetowa, Wi-Fi w lobby (dodatkowo płatne), małe centrum handlowe z różnego rodzaju sklepikami, apteka i klinika.

 

Pokoje:

Hotel posiada 547 różnego typu pokoi: superior (41-44 m2), deluxe (41-44 m2 z widokiem na morze), family (58 m2 – jeden większy pokój) oraz kilka pokoi typu suite. Wszystkie z indywidualnie regulowaną klimatyzacją, wyposażone w łazienkę z suszarką do włosów, tv sat., telefon, lodówkę, sejf. W pokojach typu DBL znajdują się 2 duże łóżka i nie ma możliwości wstawienia dodatkowego (w tych pokojach mogą być zakwaterowane 4 osoby). Większość pokoi ma balkon lub taras.

 

Wyżywienie:

Formuła All inclusive zawiera: śniadania w godz. 07:00–10:00, obiady w godz. 12:30–15:00 oraz kolacje w godz. 19:00–22:00 w formie bufetu, w restauracji głównej. W wyznaczonych przez hotel barach w godz. 11:00–12:00, a także w godz. 16:00–17:00 podawane są przekąski i snacki. Napoje owocowe (z wyłączeniem soków wyciskanych ze świeżych owoców), napoje gazowane bezalkoholowe, lokalne wino (w szklankach), lokalne piwo (niebutelkowane), woda mineralna, kawa, herbata (z wyłączeniem espresso i cappuccino), a także drinki na bazie lokalnych alkoholi np. wódka, gin, rum, whisky, brandy – dostępne są w wyznaczonych przez hotel barach między 10:00 a 23:00.

 

Sport i rozrywka:

Do dyspozycji Gości przygotowano kilka basenów, w tym jeden podgrzewany w okresie zimowym, boisko do koszykówki i siatkówki, boisko do piłki nożnej, korty tenisowe, stół do gry w tenisa stołowego, bilard, klub odnowy biologicznej z sauną i łaźnią parową, jacuzzi na świeżym powietrzu, a także centrum sportów wodnych i nurkowania.

 

Dzieci:

Hotel oferuje najmłodszym Gościom mini klub, brodzik, a także ładnie zagospodarowany plac zabaw.

 

Naszym zdaniem:

Pięknie położony obiekt, polecany przede wszystkim rodzinom z dziećmi, ale także tym Klientom, którzy lubią aktywnie wypoczywać. Niewątpliwym atutem hotelu jest wyjątkowo ładna i szeroka plaża – dlatego też miłośnicy plażowania poczują się tutaj wspaniale.


Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • wyżywienie wg oferty, 
  • opłatę lotniskową,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • ubezpieczenie NNW, KL;bagaż,
  • podatek VAT.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej płatnej na lotnisku w Sharm el Sheikh,
  • wycieczek fakultatywnych.      

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

 SHARM EL SHEIKH
Zamieszkały niemal wyłącznie przez turystów kurort leży na samym południu Półwyspu Synaj. Jest rajem dla miłośników nurkowania, ale każdy może tu odpocząć delektując się słońcem, turkusową wodą i piaszczystymi plażami. Miejscowość ta oferuje szeroki wachlarz dodatkowych atrakcji, takich jak kasyna, dyskoteki, pole golfowe, czy różnego rodzaju sporty wodne. Centrum turystyczne Naama Bay, jak również Zatoka Rekinów (Sharks Bay), czy Nabq Bay słyną z luksusowych hoteli z prywatnymi plażami. Spacer promenadą wzdłuż dwukilometrowej plaży Naama Beach można zakończyć w tętniącym życiem centrum rozrywkowym Naama. W Sharm El Sheikh panuje atmosfera typowa dla egipskich miejscowości: arabskie kafejki i restauracje, bazar, prostota i krzykliwa kolorystyka tradycyjnej kultury Beduinów. W pobliżu Sharm El Sheikh znajduje się niewielki port Sharm el-Maya, gdzie można wynająć łódź z załogą.

 

Grand Plaza Resort *****

DATA OTWARCIA:

 

2006 r.


POŁOŻENIE:

 

Nabq Bay, 20 km od Naama Bay, 8 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 120.000 m2.


POKOJE:

 

w 6 budynkach: 315 pokoi standardowych dla max. 2+1 os., 39 pokoi rodzinnych dla max. 2+2 os. (1 pokój); klimatyzacja indywidualna, balkon lub taras, wanna lub prysznic, terakota lub wykładzina, łącze internetowe (płatne), minibar (płatny), suszarka, TV, telefon, sejf (bezpłatny).


W HOTELU:

 

restauracja na wolnym powietrzu, 6 restauracji w budynku, 5 barów, sala konferencyjna, 4 baseny odkryte (863, 855, 684, 232 m2).


ROZRYWKI I USŁUGI:


Bezpłatne: siłownia, tenis stołowy, kort tenisowy, koszykówka, siatkówka, miniboisko do piłki nożnej, aerobik, dyskoteka, animacje, rzutki.

Płatne: room service, kawiarenka internetowa, centrum biznesowe, pralnia, salon piękności, centrum SPA, sauna, łaźnia turecka, masaż, jacuzzi, rakiety i piłki do tenisa, narty wodne, surfing, spadochron, centrum nurkowe, bilard.


DLA DZIECI:

 

brodzik, animacje, miniklub, łóżeczka (na życzenie).


PLAŻA:

 

przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 195 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne. Przejście na plaże przez ulicę.


WYŻYWIENIE:

 

All Inclusvie (10:00-23:00)

Posiłki: śniadanie, obiad, przekąski, kolacja.

Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera: napoi importowanych, napoi serwowanych w butelkach i puszkach, lodów, soków ze świeżych owoców, espresso, cappuccino.

Restauracje a'la carte: włoska, turecka, rybna - płatne. Wymagana rezerwacja

 

 

CENA ZAWIERA:

  • bilet lotniczy,
  • ubezpieczenie lotnicze,
  • opłatę lotniskową,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • zakwaterowanie (w dniu wyjazdu doba hotelowa do godz 12:00),
  • wyżywienie,
  • podstawowe ubezpieczenie bagażu, NW, KL,
  • podatek VAT.

 

 

CENA NIE ZAWIERA:

  • opłaty wizowej (15 USD),
  • wycieczek fakultatywnych.

 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.


Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Egipt - Sharm El Sheikh

Opis hotelu

Komfortowy hotel z widokiem na wyspę Tiran znajduje się bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży w zatoce Nabq, w sąsiedztwie Parku Narodowego Nabq. Pięknie zaaranżowany teren z ogrodami, altanami, tarasami słonecznymi i mostkami nad basenami zapewnia beztroski wypoczynek, podobnie jak plaża z dużą ilością bezpłatnych leżaków. Przytulne i wygodnie urządzone pokoje posiadają widok na ogród, basen lub morze.



Lokalizacja:

w Sharm El Sheikh, przy plaży, ok. 8 km od lotniska, ok. 250 m od głównej ulicy, ok. 500 m od centrum handlowego, ok. 250 m od przystanku komunikacji publicznej, ok. 200 m od centrum rozrywki.



Plaża:

prywatna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście, bar service, prysznic, parasole, leżaki, ręczniki.



Sport i fitness:

piłka nożna, siatkówka, wodny aerobik, tenis ziemny, tenis stołowy, łucznictwo, masaże (płatne), jacuzzi, centrum fitness, aerobik, SPA (płatne), sauna (płatna), rzutki, bilard (płatny), siłownia, łaźnia parowa (płatna), boisko wielofunkcyjne.



Sport na plaży:

nurkowanie (płatne), snorkeling, siatkówka, windsurfing (płatny), narty wodne (płatne), motorowe sporty wodne (płatne), żeglarstwo (płatne).



Rozrywka:

salon gier video (płatny), dyskoteka, animacje.



Dla dzieci:

opiekunka (płatna) , menu, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji, animacje.



Wyżywienie:

pakiet All Inclusive.



All inclusive zawiera:

śniadanie (07.00 - 10.00), lunch (13.00 - 15.00) i obiadokolację (19.00 - 22.00) w formie bufetu w restauracjach głównych; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w wyznaczonych godzinach w wybranych barach 10.00 - 23.00; przekąski (16.00 - 17.00); lunch w Grill House (12.30 - 14.30); późna "lekka" obiadokolacja 23.00 - 02.00; 

Płatne: napoje butelkowane, napoje w puszkach, korzystanie z lobby baru (24 h), lodów, posiłków w restauracjach a'la carte: Portofino (kuchnia włoska) 19.00 - 22.30, Falafel (kuchnia orientalna) 19.00 - 22.30, Star Fish (owoce morza) 19.00 - 22.30.



Dodatkowe informacje:

do centrum w zatoce Naama Bay dojazd płatnym busem.

Urządzenie do parzenia kawy/herbaty - płatne.

Sprzęt do tenisa oraz oświetlenie kortu dodatkowo płatne.



Cena zawiera:

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Cena nie zawiera:

Opłat za wizę (15 USD / os), ubezpieczenia od sportow wysokiego ryzyka*

Obcokrajowcy zobowiązani są do zasięgnięcia informacji na temat obowiązku wizowego oraz uzyskania wizy w swojej ambasadzie lub konsulacie.Wymagany paszport ważny minimum 6 miesięcy przed planowanym wylotem.

*w przypadku planowania nurkowania wymagane jest doubezpieczenie w zakresie sportów wysokiego ryzyka



Obsługa:

polskojęzycznego przedstawiciela.

Kategoria oficjalna

*****

Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:5 Udogodnienia:5

liczba pokoi

547, restauracje: 5, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, koktajl bar, room service (płatny), snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, fryzjer, butik, skrzynka pocztowa, bankomat, pasaż handlowy, amfiteatr, biblioteka, kiosk, bank, opieka lekarska (płatna), pokoje dla niepalących, pokoje łączone, centrum konferencyjne, room service 24h.

Opis pokoi

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf, mini bar (płatny), internet (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), lodówka, widok na morze (płatny), ogrzewanie, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem.

SEZON LETNI:

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób o pow. ok. 44 m2

RODZINNE: pokoje dla max. 2 osób dorosłych i 2 dzieci (sypialnia z rozkładaną sofą) o pow. ok. 58 m2

Możliwość dopłaty do widoku na morze.

SEZON ZIMOWY:

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób lub 2 osób dorosłych i 1 dziecka.

RODZINNE: pokoje dla max. 2 osób dorosłych i 2 dzieci.

Strona www

http://www.sharmgrandplaza.com

All inclusive

TAK

2 Dzieci

TAK

Standard

*****


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

w miejscowości Sharm El Sheikh, przy zatoce Nabq, z pięknym widokiem na wyspę Tiran, 15 km od zatoki Naama Bay, ok. 8 km od lotniska w Sharm El Sheikh.

PLAŻA

Piaszczysta, z rafą koralową, prywatna, przy hotelu, wydzielony odcinek z łagodnym zejściem dla dzieci. Pomost. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 5* nowoczesny obiekt o niskiej zabudowie, oddany do użytku w 2006 r., położony na powierzchni 12 000 m.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, przestronne lobby, restauracja główna Riviera, restauracja Palmera, restauracja włoska Portofino, restauracja Star Fish serwująca owoce morza, restauracja orientalna Falafel, bary przy basenie Luna i Nino, kawiarnia orientalna Layalina, bar w hotelowym lobby, bar na plaży, dyskoteka Blues na świeżym powietrzu, apteka, pomoc lekarska, bankomat, sklepy, infraskrtuktura dla niepełnosprawnych, wypożyczalnia samochodów, amfiteatr, parking.

INTERNET

internet WiFI w lobby bezpłatnie

KONFERENCJE/INCENTIVE

sala konferencyjna

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie - 4 baseny ( jeden podgrzewany w sezonie zimowym), leżaki, parasole, ręczniki plażowe, jacuzzi przy plaży na wolnym powietrzu; boisko do piłki nożnej, siatkówka, siłownia, tenis stołowy, rzutki, łucznictwo, aqua aerobic, piłka wodna, programy animacyjne odpłatnie -centrum Spa, bilard, kort tenisowy, centrum nurkowe, sporty wodne.

DLA DZIECI

brodzik, plac zabaw, mini club, wysokie krzesełka w restauracji, bezpłatne łóżeczka na zamówienie przed wylotem.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje 547 pokoi. superior: możliwość zakwaterowania 3+1, w pokoju znajdują się 2 łożka typu queen size o szerokości ok 150-160 cm. W pokoju nie ma dostawek.  Deluxe Sea Vie: możliwość zakwaterowania 3+1, w pokoju znajdują się 2 łożka typu queen size o szerokości ok 150-160 cm. W pokoju nie ma dostawek.  Family Room: 2 łóżka typu king size + 2 łóżka standardoweWszystkie pokoje wyposażone w klimatyzację, łazienki (wanna/prysznic, suszarka do włosów), TV/SAT, telefon, odpłatny mini bar oraz sejf. Część pokoi nie posiada balkonu.

WYŻYWIENIE

All inclusive śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Przekąski w ciągu dnia, popołudniowa kawa, herbata, ciasto, nocna kolacja dla późnych przylotów 23.00 - 02.00. Lokalne alkohole i napoje bezalkolowe w godzinach 10.00-23.00 w wybranych barach. Opcja all inclusive nie obejmuje soków wyciskanych ze świeżych owoców, napojów importowanych, kaw po turecku. Gala dinner 24/12 i 31/12 w cenie

INFORMACJE DODATKOWE

www.sharmgrandplaza.com Opinie HolidayCheck: 4,876% rekomendacji

CENA

Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD.Nowość! Możliwość wykupienia wizy przez portal https://visa2egypt.gov.eg, koszt wizy jednokrotnego przekroczenia 25 USD, wielokrotna - 60 USD. Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Hotel o oryginalnej architekturze, naturalne kolory, zadbany ogród, duża przestrzeń. Idealna propozycja na aktywne i komfortowe wakacje z dziećmi.

Położenie

W zatoce Nabq, przy szerokiej ładnej plaży (rafa koralowa) z pięknym widokiem na wyspę Tiran, ok. 15 km od centrum Naama Bay (przejazdy hotelowym busem), ok. 10 km od lotniska. Nieopodal hotelu znajdują się sklepiki, bary i restauracje.

Wyposażenie

Kilka restauracji: główna Riverina  z widokiem na ogród i basen (bufety, pokazy otwartej kuchni), Palmera (również bufety), włoska rybna, orientalna Falafel, Grill House (w porze lunchu), 4 bary ( w tym przy basenie i plażowy), centrum biznesowe z salą konferencyjną, sala bankietowa, sklepy, punkt wymiany walut, pralnia.

Pokoje

Eleganckie, komfortowe, przestrzenne, mają łazienkę z wanną/prysznicem, suszarką do włosów, TV sat, łącza internetowe, minibar, skrytkę sejfową, balkon lub taras z widokiem na ogród, basen lub morze. Poza pokojami standardowymi, istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania typu superior, deluxe, junior suite.

Wyżywienie

All Inclusive: Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, przekąski południowe, podwieczorek, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, np. soki (prócz świeżo wyciskanych), koktajle, woda mineralna, kawa (prócz cappuccino i espresso), herbata, piwo, wino.

Sport i rozrywka

3 malowniczo usytuowane baseny o nieregularnych kształtach (w tym jeden o długości 22,5 m) z zielona wyspą i rzeczką, otoczone  tarasami słonecznymi i ogrodem. Poza tym: kort tenisowy, tenis stołowy, boisko do siatkówki, koszykówki, bilard, aerobik, ścieżka do joggingu, fitness center, centrum nurkowania. W hotelu działa renomowany klub odnowy biologicznej z sauną, łaźnią, jacuzzi, gabinetem masażu i kosmetyki. Animacje w ciągu dnia, wieczorna rozrywka, występy w amfiteatrze.

Dla dzieci

Wydzielony teren dla zabaw, rozgrywek i animacji: kids club z salą zabaw, placem zabaw, basenem.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny  rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt/Sharm el Sheikh

Strefa

Prestige, Relax

Dzieci

pobyt gratis - opłata tylko za przelot - pierwsze dziecko do 14 lat - drugie dziecko do 14 lat w pokojach rodzinnych

Lokalizacja

w dzielnicy turystycznej Nabq Bay, obok Parku Narodowego Nabq centrum handlowe Nabq- ok. 500 m centrum rozrywki La Strada - ok. 3 km centrum turystyczne Naama Bay - ok. 19 km (kursuje płatny bus hotelowy ok. 5 USD/2 strony) lotnisko - ok. 8 km

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, prywatna, piaszczysta, z 120-metrowym pomostem ułatwiającym zejście do wody i podziwianie raf koralowych (zalecane obuwie ochronne), leżaki i parasole bezpłatne

Hotel

pięciogwiazdkowy, elegancki, otwarty w 2006 roku, sezonowo odnawiany, usytuowany na powierzchni 120 tys. m2, składa się z sześciu 3-piętrowych budynków otoczonych rozległym, zadbanym ogrodem, oferuje 547 przestronnych i gustownie urządzonych pokoi

Udogodnienia

całodobowa recepcja, punkt wymiany walut, bankomat, pralnia, mini market, sklep z pamiątkami, butik, apteka, fryzjer, serwis taxi, parking, centrum konferencyjne

Internet

Wi-Fi w lobby i kawiarenka internetowa (dodatkowo płatna)

Pokoje

standard 2-os., pow. ok. 41 m2, dla maks. 3 osób- 2 os. dorosłe i dziecko do 14 lat, nie ma typowych dostawek, dziecko śpi w łóżku z rodzicami family 3-os., możliwość 1 lub 2 dostawek, pow. ok. 58 m2, dwa łóżka małżeńskie i dwie sofy, widok boczy lub bezpośredni na morze, wszystkie wyposażone w łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja indywidualnie sterowana, TV SAT, lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), telefon, bezpłatny sejf, balkon lub taras

Restauracje i bary

2 restauracje główne Riviera i Palmera 3 restauracje a la carte / włoska, orientalna, z owocami morza Restauracja Grill House lobby bar 2 bar przy basenie - Luna i Nino bar przy plaży / beach bar bar w dyskotece / napoje dodatkowo płatne

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

kompleks 4 basenów z leżakami i parasolami (w tym basen w formie rzeki z malowniczymi mostkami), jacuzzi zewnętrzne, kort tenisowy (wypożyczenie rakietek i oświetlenie dodatkowo płatne), siłownia, wielofunkcyjne boisko do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki, łucznictwo, tenis stołowy, aerobik wodny, amfiteatr

Płatne

centrum Spa - masaże, sauna, łaźnia parowa, manicure i pedicure, bilard, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, mini klub (4-12 lat), mini disco, plac zabaw, animacje, gry i zabawy, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do 2 lat

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej Riviera i Palmera, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 12.30-15.00 obiad w formie bufetu w restauracji głównej Riviera, dania kuchni międzynarodowej 19.00-22.00 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji głównej Riviera lub Palmera, dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, szeroki wybór sałatek, deserów i owoców 11.00-12.00 i 16.00-17.00 przekąski typu pizza, pasta, kanapki, rogaliki serwowane w barach przy basenie Luna i Nino 13.00-14.00 lody serwowane w barach przy basenie 10.00-23.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wódka, gin, rum, brandy, whisky i inne oraz drinki na bazie lokalnych alkoholi serwowane w barach przy basenie Nino i Luna oraz w barze przy plaży - w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów do posiłków serwowane są napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole piwo, wino białe, czerwone - leżaki i parasole przy basenie oraz na plaży - jacuzzi zewnętrzne, kort tenisowy, siłownia, wielofunkcyjne boisko do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki, łucznictwo, tenis stołowy, aerobik wodny - bezpłatny wstęp do dyskoteki - animacje w ciągu dnia oraz wieczorne przedstawienia i muzyka na żywo

Oficjalna kategoria

5 gwiazdki

Karty kredytowe

Visa, Mastercard, American Express

Strona www hotelu

www.sharmgrandplaza.net

Nasza ocena

Pokój ***** Położenie ***** Wyżywienie ***** Sport \ rozrywka *****

Atuty

- znany i lubiany przez Klientów - piękny egzotyczny ogród - długa piaszczysta plaża z rafa koralową - bus hotelowy do Naama Bay - elegancki hotel dla wymagających

Wycieczki Fakultatywne

City Tour Sharm el Sheikh Wieczorne zwiedzanie Sharm el Sheikh. W programie kościół, meczet oraz zakupy w sklepie wolnocłowym i na Old Market. Cena ok. 20 USD/os. Jerozolima + Betlejem Zwiedzanie Jerozolimy rozpoczyna się od porannej wizyty na Górze Oliwnej, z której rozpościera się przepiękna panorama na Stare Miasto i Wzgórze Świątynne. Następnie wizyta w Bazylice Grobu Pańskiego, gdzie znajdował się grób Jezusa oraz spacer Drogą Krzyżową do centralnego punktu dzielnicy żydowskiej - Ściany Płaczu. Po obiedzie przejazd do Betlejem, do Bazyliki Narodzenia Chrystusa. W drodze powrotnej kąpiel w Morzu Martwym. Cena ok. 130 USD/os. Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum polityczne i kulturalne świata arabskiego. W programie

zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. W przypadku transportu samolotem ok. 240 USD/os. Petra Całodzienna wycieczką do miasta leżącego w południowo-zachodniej części Jordanii, które zostało wykute w skale przez Nabetyjczyków. Petra jest wpisana na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. W planie przejście 1,5-kilometrowym, naturalnym kanionem pomiędzy skałami, zakończonym najsłynniejszą budowlą Petry - Skarbcem Faraona. Następnie amfiteatr rzymski i królewskie grobowce. Można również przespacerować się rzymską ulicą. Po obiedzie powrót do Sharm el Sheikh. Cena ok. 260 USD/os. Ras Mohamed Całodzienna wyprawa statkiem do Parku Narodowego Ras Mohammed, który słynie z przepięknej i dzikiej rafy koralowej. W programie trzy snurkowania na otwartym morzu i na rafach lokalnych. Cena ok. 40 USD/os. Góra Mojżesza i klasztor Świętej Katarzyny Nocne wejście na górę Synaj, na której według Biblii Mojżesz otrzymał od Boga tablice z 10 przykazaniami. Po wschodzie słońca zejście i zwiedzanie znajdującego się u podnóża góry klasztoru Św. Katarzyny. Jest to najstarszy z istniejących dzisiaj klasztorów chrześcijańskich, który został wzniesiony w miejscu, gdzie według tradycji dokonało się biblijne Objawienie Boga. Cena ok. 45 USD/os. Wyspa Tiran Wycieczka statkiem w kierunku wyspy Tiran, gdzie podczas snorkelingu można podziwiać uroki podwodnego świata. Cena ok. 40 USD/os. Glass Boat Wyprawa łodzią ze szklanym dnem po zatokach Sharm el Sheikh i podziwianie piękna natury Morza Czerwonego. Cena ok. 25 USD/os. Delfinarium Wizyta w delfinarium, gdzie podczas 45-minutowego pokazu można podziwiać umiejętności i popis delfinów, które w rytm muzyki wykonują swoje akrobacje. Cena ok. 30 USD/os. Istnieje możliwość popływania z delfinami 15 minut ok. 155 USD/os. Aquascope Wyprawa łodzią z częściowo zanurzającym się pod wodą pokładem, dająca możliwość obserwowania raf koralowych i podziwiania kolorowego, podwodnego świata Morza Czerwonego. Cena ok. 45 USD/os. Wieczór Beduiński Wycieczka quadami w Góry Synaj do wioski beduińskiej, gdzie można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni, z dala od miast. Przy kolacji prezentacja orientalnego show (taniec brzucha, fakir, wirujący derwisz). Cena ok. 80 USD/2-os.quad Abu Galum Wyjazd jeepami na pustynię, wizyta w oazie i przejażdżka wielbłądami. Następnie możliwość snorkelowania w zatoce Blue Hole, gdzie jest najsłynniejsza rafa koralowa na świecie i głębia sięgająca 100 metrów. Na zakończenie wycieczki lunch. Cena ok. 50 USD/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rozległy, nowoczesny i elegancki kompleks, położony w zadbanym, egzotycznym ogrodzie, bezpośrednio przy plaży z ładną rafą koralową. Polecamy głównie dla osób aktywnych oraz dla par.


Mapa Hotelu Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh
Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie

Opinie o Hotelu Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh

najlepsze wakacje jak dotychczas w Egipcie (czwarty wyjazd). dużo się dzieje w hotelu, jest wydzielona strefa dla dzieci, spokojniejsza dla dorosłych i jedna w której jest dużo animacji i ciągle jakiś ruch, cztery duże baseny, każdy inny. pokoje duże, czyste, ładny widok z okna (dodatkowy napiwek w paszporcie przy recepcji). można nurkować schodząć z molo, które jest bezpośrednio przy hotelu. super, polecam wszystkim! :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Hotel na naprawdę dobrym poziomie. Zadbany, z zielonym ogrodem i wieloma atrakcjami. Co prawda położony jest daleko od Naama Bay, warto się przejechać i pozażywać nocnego życia - to zupełnie co innego niż w PL :) Polecamy również ze względu na bardzo smaczną kuchnię!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3

Byłam w tym hotelu na początku grudnia w tamtym roku. Hotel czysty i zadbany. Trochę martwy sezon, więc mało ludzi. Mało rozrywek, chociaż animatorzy cały czas zabawiali wczasowiczów. Konkursy przy basenie, mini golf i sportowe konkurencje bardzo mi się podobały choć jak wspomniałam wcześniej jeśli ktoś jedzie się tam zabawić to nie ma co szukać w Grand Plaza. Pokoje bardzo duże, czyste i zadbane. Mam porównanie z hotelem w Hurghadzie więc wiem jak moga te pokoje wyglądać. Jedzenie w miarę dobre. Włoska kuchnia gdyż hotel jest w dużej mierze nastawiony na Włochów. Ogólnie polecam ten hotel. Duża przestrzeń i naprawdę wyjatkowe miejsce.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Byłam w tym hotelu na początku grudnia w tamtym roku. Hotel czysty i zadbany. Trochę martwy sezon, więc mało ludzi. Mało rozrywek, chociaż animatorzy cały czas zabawiali wczasowiczów. Konkursy przy basenie, mini golf i sportowe konkurencje bardzo mi się podobały choć jak wspomniałam wcześniej jeśli ktoś jedzie się tam zabawić to nie ma co szukać w Grand Plaza. Pokoje bardzo duże, czyste i zadbane. Mam porównanie z hotelem w Hurghadzie więc wiem jak moga te pokoje wyglądać. Jedzenie w miarę dobre. Włoska kuchnia gdyż hotel jest w dużej mierze nastawiony na Włochów. Ogólnie polecam ten hotel. Duża przestrzeń i naprawdę wyjatkowe miejsce.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Hotel pięknie położony,bardzo duży teren więc trzeba się trochę nachodzić,rafa jak na filmach przyrodniczych cudna tylko trzeba trochę uważać bo fale mogą być niebezpieczne podczas wiatru /max 3 godz dziennie / wtedy milo spędzimy czas na basenach jedzenie ok każdy znajdzie coś dla siebie . Egipcjanie mili ale trochę nachalni . Pokoje pod względem czystości poprawne. polecam kaśka

POLECAM:
Podsumowanie: może być
4.3

Byłam 2 lata temu, Grand Plaza a Grand Plaza resort to różnica ja byłam w tym drugim, do plaży trzeba było przejść przez ulicę i hotel Grand Plaza, plaża tzn woda brudna lazurowe wybrzeże to to nie było, byłam w lipcu skwar przylecieliśmy w sobotę ok 18 byliśmy w hotelu marzyliśmy o kąpieli w basenie a tu psikus,od 18-19 zakaz kąpieli czy to na basenie czy to w morzu:/ zaryzykowaliśmy w morzu i prawie nas z hotelu wyrzucili, porażka. Paru fajnych kelnerów było, reszta wyrachowana tylko na bakszysz czeka. Jedzenie w miarę, powtarzało się, brak owoców, jabłka z wody:/ czasami mango, za to ciasta mniam przepyszne aż teraz mi ślinka leci. Basen ładny, pokoje też, klimatyzacja chodziła pełną parą czy to w dzień czy w noc, w pokoju oczywiście codzienna dostawa 2 butelek wody. Jeżeli chodzi o alkohole to siki weroniki radzę zabrać ze sobą, tamte ich mało % i wydzielane, piliśmy cały dzień i nic, alkoholików z nas robili, że tyle pijemy:/ Dodam, żę pojechaliśmy w większym grodzie po to żeby dobrze (kulturalnie) się bawić. Fakt pełno Rosjan i Polaków. Biuro alfa star - ok. Mam nadzieję, że komuś pomogłam:) ogólnie pomimo tych ale raczej pojechałabym drugi raz

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
4.1

Bardzo duży kompleks.Ogromny,że na plażę idzie się kilometr ale to nic.Jedzenie dobre i urozmaicone mimo ,że polacy i rosjanie niewiadomo po co wynoszą owoce ze "stołówki". Tak ze stołówki bo restauracja i obsługa w tym 5* hotelu to żenada.Od gości wymagane są prawie wieczorowe stroje w głównej restauracji ,a nie można doczekać się pełnego nakrycia. Brak sztućców, serwetek napoje nie podawane są do stolika i brak obsługi kelnerskiej.W innych hotelach kelner się pytał czy coś podać do picia ,a tu nic.Po byle pierdułkę trzeba biegać po stołówce jak osioł.Wieczorem mimo dobrej pogody sprzątacze na basenach wyganiają odpoczywających bo ustawiają leżaki.Bary są otwierane z opóżnieniem ,a zamykane przedwcześnie.Barmani rzucają plastikowe kubki z ciepłą wódką jak psu.Typowa chamówa pełno rosjan i polaków z brakiem kultury.Klimatyzacja w pokoju to żart. Tylko huczy.Przy wykwaterowaniu posądzali mnie o dewastację pokoju,a potem przeprosili.Musiałem pisać oświadczenie.

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: odradzam
3.4

Po przeczytaniu licznych ocen hotel mnie rozczarował.Pierwsze podejście w recepcji pokój masakra,po dość drastycznej mojej interwencji dostaliśmy super room.Ilość basenów w stosunku do ilości gości nie wystarczająca,na szczęście byłem w kwietniu ,nie wyobrażam sobie tu pełnego obłożenia gośćmi .Obsługa straszna zmanierowana i zepsuta ,chyba przez zbyt długi staż pracy.Wyżywienie takie sobie "pupy nie urywa" ale za to kolejki na stołówkę w porze obiadowej koszmarne,a przypominam ,że to kwiecień.Plaż ładna,ale dla ludzi którzy nie nurkują prawie bez użyteczna.Do tego biuro "itaka" skróciło nasz pobyt o 16 godz.Podsumowując już tam nie pojadę.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: może być
3.6

Wspanialy hotel dla Rodzin z dziecmi, bylismy juz 2 razy w tym hotelu. Dobre wyzywienie. Super animacje,polecam!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Właśnie wróciliśmy z tego hotelu, dokładnie 20.12.2011r. To były wspaniałe wakacje, a hotel zadowoli naprawdę nawet bardzo wymagających klientów.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh - możliwości zakwaterowania:

run of the house family
deluxe sea view dlx_sv
run of the house superior
Family Room
1 os. superior
Superior DBL
2 os. family room
POKÓJ RODZINNY
2 os. superior
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
Pok. 2 os. w/morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Pok. rodzinny 2 os.
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
Pokój rodzinny
Pok. 1 os.
Pokój 2 os. Superior
POKÓJ SUPERIOR
DELUXE Z WIDOKIEM NA MORZE

Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh - Możliwości wyżywienia:


Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh - miasta wylotu:


Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Grand Plaza Resort Sharm el Sheikh? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00